Gå til innhold
  • Bli medlem

Edin

Passivt medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Alt skrevet av Edin

  1. Sovepose & Liggeunderlag: Jeg kjøpte et sett fra en produsent som heter Big Agnes. De har et system der liggeunderlaget skal være en integrert del av soveposen (man trer soveposen inn på liggeunderlaget). Dette medfører at bunnen i posen er tynnere enn på en regulær sovepose. Det jeg opplever som et stort pluss med denne løsningen, er at du får en svært stabil pose der barna ikke sklir av liggeunderlaget. Lett i vekt er det også! Andre erfaringer med barn og sovepose er at de elsker varme, "fløffy" dunposer!
  2. Jeg har Rudy Project modell Genetyk som jeg bruker til alt. Sitter godt. Det er også et stort utvalg linser, og det er lett å skifte. Og viktigst av alt: De er dødskule..... Du kan sjekke bike24.com. Der har de greie priser på både briller og linser. Pass på at du angir de skal sendes til Norge. Da trekker de av Tysk MVA.
  3. Jeg har et MSR Carbon Reflex 3. Det er et 3-sesongs 3-mannstelt som veier 2 kg. Det er et telt med dobbel duk og leveres med karbonstenger. Nå virker det som om du er hard med teltstengene, men hvis du har slått opp teltet med stram duk og god bardunering skal dette teltet tåle både vind og regn vår, sommer og høst. Det er lett å sette opp og er selvstående. Det er litt trangt i forteltet, men hvis du skal ha det til 2 stk er det god plass. Jeg så at Fjellsport.no solgte teltet for 3 500 kroner i sommer (1/2 pris). Det er et kostbart telt hvis du må kjøpe til fullpris.
  4. Jeg vet ikke mye om eksportmuligheter av data fra Garmin GPS, men er ikke Garmin relativt lukket slik at du må bruke Garmin sitt program Base Camp for å se på ruten du har gått i ettertid? Uten kart blir det litt kjedelig å se på ruten du har gått? Mulig det går an å bruke Garmin mot Google Earth eller lignende, men det vet jeg som sagt ikke.
  5. Jeg benytter en Suunto X10 som "turklokke". Dette er toppmodellen til Suunto og koster deg 3000 på Outnorth (kostbart leketøy). Jeg ser fra manualen at du har 16 timer batteritid ved logging av posisjon hvert minutt. Du får betydelig lengre levetid ved å logge manuelt, men da må du trykke på klokka med dine egne intervaller. Den kommer med programvaren Trek Manager, men er vistnok kompatibel med annen software også! Bakdelen ved en slik klokke er at du må lade via USB (får ikke skiftet batteri). Jeg har også en Garmin Oregon 550. Denne har jo alt av navigasjon og logging og med god programvare for å "se" på turen i etterkant. Den store fordelen med denne er at du tar med deg en pakke batterier, så har du logging hele turen gjennom. Bakdelen er dyre kart, men nå finnes det mange gode nettsider der de kan hentes ned ganske så billig..... Det er også fint med kamera på 550. Denne legger bilder med posisjon, så du ser på kartet i ettertid hvor du har tatt bildet. På en såpass lang tur som du skal hadde jeg nok valgt å benytte håndholdt GPS.
  6. Jeg bruker Osprey Talon 22 med drikkepose. Jeg bruker den til både løping, sykkel og ski. jeg er 173 cm høy/lav og bruker s/m størrelse. Jeg synes sekken sitter godt med justering på mage, bryst og skuldre. Jeg anbefaler sekken.
  7. Punkt 2 på rapporten tas til etterretning. Det er lett å friste med både pod, pad og DS for å få med de små på tur.
  8. "Ved å bruke JetCarrier http://jetcarrier.com/" Og der åpnet det seg en ny verden! Du store!
  9. Jepp, det var der jeg kjøpte konas wm ultralite fra. Litt på siden: Hvordan går dere frem for å få kjøpt utstyr fra Western Mountaineering på Backcountry.com? Det er da en US Shipment Only på bla. WM og Arcteryx.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.