Gå til innhold
  • Bli medlem

paisan

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av paisan

  1. Takk, det var et godt tips. Hadde ikke tenkt på det i det hele tatt.
  2. Takker for mange gode svar. Har tenkt på to forskjellige planer, men etter og ha lest svarene her, har valget blitt annerledes. Et veldig godt tips er Trollheimen, så tenkte på og krysse den på langs. Har gått en del i Trollheimen for mange år tilbake. Og familien har en hytte på Nerskogen, så ville passe fint å krysse Trollheimen og komme fram til Nerskogen. Blir god tid å gå den på fem til syv dager, så det vil gi mange fine dager i fjellet. Har bestemt at det blir siste uken i mai, tror det kan bli begge deler på tur denne uken. Fordelen at det blir mye senere, men tvilsomt at det blir noe ski føre så sent. Har aldri gått i Trollheimen på denne tiden før, så det vil bli spennende. Om jeg trenger ski eller om jeg kan gå i fjellstøvler over, alternativt begge deler. Tror planlegging blir en morsom del av denne turen. Bortsett fra ruta, tenkte og planlegge den minst mulig, ser ut som jeg har god tid, så kan ta en del på sparket. Blir grovt planlagt hvor jeg skal gå, men ikke noe mer enn det. Men tar imot tips og råd fra andre som har vært i Trollheimen de siste årene Har slått vekk Vassfaret, hadde en kjempe tur i 5 dager (med konstant regn) i fjor, så har lyst og ta Vassfaret til sommeren eller høsten igjen. Tenkte og bestille regn fri uke denne gangen. Men lærte utrolig mye på forrige tur, på hva en trenger og ikke trenger. Blant annet mer varme klær på en såpass sen tur, med dårlig vær og ikke en så hard rute første dagene. Nå til helgen drar jeg for og ta årets første telttur, foreløpig ser været veldig bra ut, så det kan bli en knall tur. Spørs om bygutten i meg er for glad i varme sofaen, blir spennende og se. /Thomas.
  3. Har planer å legge ut på en tur i midten av mai, men skulle gjerne ha fått høre erfaringer fra folk som har vært ute på fjelltur på denne tiden. Jeg tenkte meg ut på en ukes tur, enten i Vassfaret eller fjellområdene rundt der. Hvordan har dere opplevd naturen på denne tiden og ikke minst hvordan opplevde dere å være ute i fem til syv dager i telt. Ble det mer snø enn forventet, eller var det meste bløtt og lite snø. Berger man med truger, eller må man bære med seg ski. osv. Eller burde man holde seg hjemme på denne årstiden og ikke kjempe mot kreftene i fjellet. Tror det ville vært morsomt med en tidlig vår tur, men skulle gjerne fått høre deres erfaringer. Håper noen tar seg tid til å svare en spent fjellvandrer /Thomas.
  4. Takker for mange gode tips her. Har hjulpet meg mye i valg av sovepose. Etter mye usikkerhet, har jeg egentlig bestemt meg for og gå for "Ajungilak Kompakt Winter". Som er ikke er noen dyr sovepose eller en lett dun pose, men tror jeg får relativt mye for pengene med denne. Koster under 2000,-. Og forhåpentligvis dekker behovet mitt som en pose for hele året. Har oppgitt temperatur fra -15 til +20, som burde holde utenom den kaldeste årstiden.
  5. Takk for godt tips gm. Virket som en veldig god sovepose det, heller ikke så dyr. Må tenkte litt, men tror denne kan være et godt alternativt, ser ut til å dekke behovet mitt i alle fall.
  6. Hei, er på utkikk etter ny sovepose, men det som gir meg hodebry er hvilken jeg bør velge. Hadde håpet at jeg kunne dekke behovet mitt med kun en sovepose. Så tenkte jeg at her er det mange som har mye erfaring og kanskje et tips og gi. Jeg er relativt lite ute i soveposen midtvinters (desember, januar, februar), så den kaldeste tiden trenger jeg ikke å dekke. Det er ikke før i mars jeg begynner å ligge ute, som et eksempel tilbringes påsken og enkelte helger i mars måned ute i telt. Men først til våren og fram til sen høsten at jeg begynner å ligge i telt ofte. Har egentlig slått fra meg dun pose, at jeg heller ønsker meg en GPS i stedet for å bruke like mye på en sovepose. Har tenkt på Nanok Performance (enten -10 eller -5). Ble fristet til et kjøp av denne Mountain Equipment: Moonwalker I, Komfortsone: +20 til -5 C og Vekt: 1120. Spørsmålet blir vel om -5 vil holde som en vinter pose, med ullundertøy under. Eller om det vil bli kaldt på vinteren? Noen andre som har gode erfaringer på sovepose, spesielt til bruk når temperaturen er litt lavere enn midt sommeren Takker på forhånd for råd og tips.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.