Gå til innhold
  • Bli medlem

joro

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral
  1. Jeg har oppdaget/skjønt først nå at det kan være ganske så stor forskjell på første og andre skudd etter å ha pusset løpet! Har skutt inn på 8.5 rett over sentrum på blinken på 100 meter. Skjøt første skudd fra benk ned nypusset løp og traff 4.8 over sentrum litt til venstre. Neste skudd satt perfekt. Måtte avgårde på skytebanen igjen idag for å sjekke. Gikk i benk og skjøt 5.2 over sentrum litt til venstre. Dette utgjør 17-18 cm! Jeg har kun brukt boresnake til pussing.
  2. Dette har mer med struktur å gjøre. Strukturen i Kuzmin siklene, spesielt på kaldt føre, er ikke gode nok. Du vil oppleve stor forskjell hvis du la struktur med strukturjern f. eks red creek -5 - -20.
  3. Litt gammelt tema, men skriver noen svar likevel. kanskje andre vil ha bruk for det samme. Når du kjøper en ny ski har du i prinsippet tre valg:¨ 1: Stålsikle skia (kuzmin-metoden) 2: Steinslipe skia 3: Begynne å bruke skia som den er. Hvilken metode du velger er avhengig av hvilke ambisjoner du har. Men vi kan trygt slå fast at en ski rett fra fabrikk ikke er god nok. Skal du få den god nok må du enten steinslipe den eller stålsikle den. Det er litt som når du kjøper en ny kniv. Den er kvass, men du får den alltid kvassere ved sette den op før bruk (såfremt at du vet hva du gjør:)). I forhold til det som er sagt om å mette skia med glider så er nok dette en myte som henger ganske godt i. Kjemisk sett er det umulig at metting av en ski skulle ha effekt. Når en undersøker en brukt ski, uavhengig av om den er godt preppet eller ikke, så finner vi aldri vanninntrengning i skia (sålen). Det betyr at porene i sålen ikke er store nok til å slippe inn vannmolekyler. Molekylene i glider er betydelig større enn i vann, og det er derfor helt umulig å tenke seg inntrenging av store molekyler, når de små molekylene ikke slipper inn. En steinslipt ski satt opp med 100% fluorprodukter og korrekt struktur er pr idag den skien som glir best. Utfordringen er at det er en veldig dyr prosess, og at en gjerne da må ha ulike ski med ulike steinsliper (føreavhengig), samt ulike fluorprodukter da føre gjerne forandrer seg. En stålsiklet ski holder seg mye bedre, og krever mindre jobb for å holde igang. Den er svært sjelden den raskeste skia, men glir godt allround. Den har også bedre holdbarhet enn glidet ski. Skal du gå vasaloppet vil du mest sannsynlig oppleve at en stålsiklet ski glir bedre enn steinslipt ski den siste delen av løpet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.