Gå til innhold
  • Bli medlem

primusfant

Passivt medlem
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av primusfant

  1. En valp vil gjøre hva den kan for å holde følge. Tenker mest på skjelete og skader som kan følge hunden resten av livet. Vi hadde en valp som skadet den ene skuldern Det var en bit av brusken som løstnet og plagde henne resten av livet. Vile også tatt med en valp på tur men da på dens premiser. Kansje med en camp og gå ut fra den.
  2. Tror det kan bli en fin tur. Ha godt med lys på syklene i tunelene. De er kalde på selv på det varmeste på sommern. Har oplevde at rein har stått i tunelene på Senja på det varmeste om sommeren. Tror Senja Trolet rett før Hamn er en motivasjon for en 10 åring.
  3. What's on your mind?

  4. Var å padla kajakk utenfor Rekvika ved Tromsø rett før jul og det var knølhval i havet der. Det tok lit tid før det klafet med å treffe dem. Hadde plustlig to styker en 20 meter foran kajakken. Hadde ikke lyst å komme nærmere da det var mektik nok. Det er lit spesielt å site i kajakk å se opp på rygen på hvalen. Da var den tredje oppe bak meg å blåste. Det var en av de store natur opplevelsen i mit liv. Jeg var så liten i forhold men gud hvor fantastisk. Det var i Desember rett før jul og hvalen var der noen dager før de gikk vidre. Det ble opservet hval uten for Senja og Andenes er også et fint utgangspunkt.
  5. Dra på tur å koss deg. Jeg gjør det samme. Ofte borte mange dager, men har med meg hunden min. Han bærer kløv eller trekker pulk. Men jeg har en sån Spot sakk og har mye glede av den. Kan legge ut link så folk kan føle med hvor du er. Du kan sende OK meldinger at atl er vell og man legge seg in for kvelden. Men ikke minst få sendt en nødmelding. Jeg ferdes mye i områder helt uten mobildekning så da er den kjekk. Den nyeste versjon kan man sende korte tekst meldinger med, men da må en smart telefon være med (og med dagen bateri kaspasitet er det ikke noe for felerdagers tur.) En annen ting med spoten er at ved dorlig vær kan man forhindre letaksjoner ved å sende OK meldinger så de som vil starte en aksjon vet at alt er vell.
  6. Ikke på stående fot men jeg skal sjekk det ut og komme til bake til det.
  7. De fleste sammekniven er klinket i bakkant. Tar du av mesingkappa som sitter helt bak på kniven vil du se om det er slark i den. En knivsme vil sansynlig få kniven slarkfri igjen. Har hat samme problemet og har tatt av å klinka på nytt. Enste det sitter en mesing ring som kan være vanskelig å berge når du skal ta av kniven fra skafte. Jeg har varmet opp enden på bladet som skal klinkes og satt den i ei skrustikke og klinka det.
  8. Hunter (novia scot duck toller retriver) har egen jervenhi som han elsker høyt. Kommer den fram fra pulken/sekken setter han seg opp på den og man pakker han inn. Jeg legger han ofte i jerven hiet mens jeg setter opptelte og der liger han. Inni telte er han eksemplarisk, liger i hiet sitt, spiser og driker. Fyrer med Primus og da er det viktig at han ikke raser rundt i telte. Da er det greit at hund er lit "sliten" i telte så det ikke er behov for å være aktiv. Men når klokka er ni om kvelden er det den oblatoriske kveldsturen uanset.
  9. Noen som har som har peiling på padling med Grønlandsåre. Hvis det er DVD, bøker eller link om padletekning med Grønlandsåre er jeg interessert i det. Har kjøpt ei åre fra Northern Light Paddlesports i carbon. Var ute å prøvde den i dag og er mektig imponert av egenskapene i den åra. Det var veldig enkelt å padle uten å lage lyd, enkelt å holde stabiliteten og den lot seg ikke påvirke av vind. Gleder meg til å padle mer med den åra.
  10. Ta fly. Du bruker ca 20 timmer i rein kjøre tid på Oslo - Indre Troms og et døgn på å komme deg. Det er to dager på fjellet. Du skriver i områden rundt Dividalen. Reiner med det er nasjonalparken du tenker deg inn i. Da er det tre veier/daler som fører in dit. Dividalen er det vei som går inn i dalen så det er et lite stykke å gå in i nasjonalparken. Det er fler sidedalfører man kan ta inn i området som Slakterdalen og Anja dalen. Fra Øverbygd er det ca fire mil til veis ende i Dividalen. Hvis du ønsker en mere en rundtur er det å dra inn Roste dalen og vandre sørover eller hvor egent vill. Her er det mange områder å gå over til Dividalen. Det er noen stier i området som før inn i området og over til Dividalen. Rosta dalen liger nord for Dividalen og noe korte til veis ende en Divdalen fra Øverbygd. Det siste jeg vil fåreslå er inn Altevann. Her er det mulig å få taxibått inn over vannet. Det er sank om om ca fem mil innover vannet(hvis jeg ikke husker feil). Statsskog har hytte på politioden som de leier ut og kan være et utgangspunkt. Fra vest enden av Altevann er det sti(merket) som går over til Anjavasdalen og ned i Dividalen. Innerst av Altevann er det sti som går over til Havgapp i Dividalen. Bare vær obs på at det ikke er noe mobildekning i Divdalen og det kan være greit å bestile transport ned før du drar inn i dalen. Har brukt Spot It(sattelitsender med gps) til å sende meldinger og hvis hvor jeg er i området samt nødpeilersender hvis uhellet er ut. God tur.
  11. Hei. Du skriver ikke noe om hvor du ønsker å fyre bål. Hva slag vegtasjon er det i området der du ferdes. Jeg padler kajakk på de yterste holmene her i troms og da er det kun rekk ved å finne. Men kløver du den og reiser den opp i bålet brenner det. Kommer man inn i områder med furu og granskog er det ganske enkelt å finne tør fin ved. Tyr er død fur som har liget en stund. Den er full av terpentin som brenner uanset hvor vått det er. Tør gran er det lettest med små busker som har tørket. Bjørke skog er det å finne tøre kvister og greiner. Brukk never(barken) til opptenings. Av en eller annen grunn brenner fersk bjørk her i nord på bålet. Det blir en sur røkk men det funker. På fjellet er det noe små kratt som brenner rått bare man vrir det så barken sprekker. Men det er en egen teknink å fy båll. Det er som å sykle man kan ikke les seg til det. Ut å fyre bål så blir man mester etter vært. Lykke til med bålkosen.
  12. Kjøpte fire skinn til 150 kr stk på Finnmarka for noen år siden. Det var skinn som var tørka og de er kjempe finne.
  13. Ha vest til hunden da er det så mye letter å få den opp i båten igjen. Det er hantakk på rygen på vesten som gjør det mye letter å løfte hunden om bor. Det er ikke noe serlig verken for hunden eller den som skal løfte hunden etter halsbånd eller pelsen opp i båten. Har en toller som elsker å være i kano og vi har vest på begge to.
  14. Jeg bruker tinktank bag til linse og kamra. Til ekstra objektivene har jeg køpt egen linse bager. De fester jeg på magebelte på sekken. Passer på ha jevn tempratur på utstyre(ikke in og ut av telt, hyter og rom med stor fuktihet. Når jeg kommer hjem lar jeg kamera og utstyrer ligge i bag/sek til det er avklimatisert. Får også speilrefleks og linser som tåller mer fukt en adre å men det er dyrt.... Et annet alternativ er er pelicase. Funker veldig bra og tåler mye. Har sån i kano og på dekk på kajakken med speilrefleks.
  15. Jeg brukker Jerven sin King size fjell duk. God plass til sekken og mer luft. Veier mer men vært det etter min mening og brukk. For all del ha en duk eller sekk som du kan lige i full lengde. Vill også anbefall en GPS med kart da vida ikke er lett å finne fram på i dorlig vær (ikke gløm kart og kompas). Du bør også ha en brenner som funger i dorlig vær/vind når du ikke har telt. Bruker en Spot http://www.findmespot.eu/en/ som nødpeile sender og venner/famile kan føle med på hvordan turen går (kan leies). Hodelykt er en stor fordel i hytter og for å lage mat osv. Hvis du skal gå på kveld natt eller finne hyter i mørke er det en fordel med ei stor ei. God tur.
  16. Til Trollvasbu er det bussen fra Tromsø til Oldervika der må ta. Den brukker ca45 minnuter og der må gå av på Snarbyeie. Fra veien er det ca en times tur på ski hvis man ikke er godt trendt. Hytta er lett å finne og er den største hytta på ruta mellom Snarbyeie og Tromsø. Det blir kjørt løype med løypemaskin der når det er snø/lyst nok for å gå turen over fjelet. Står på hjemmesi til Tromsø kommune om løpe forholden. Et annet alternativ er kansje Dividals Hytta til DNT. Det er to hytter der og greit å gå inn dit på vintern. 6km på ubrøyta vei fra Frihetsli og omtrent det samme i terenget. Som regel løpe(scoter/tråka skispor) hele vein. Buss til Øverbygd og taxi til Frihetsli (ca 4 mil). God tur
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.