Gå til innhold
  • Bli medlem

ZizouJR

Aktiv medlem
  • Innlegg

    29
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av ZizouJR

  1. Et lite boktips, Jando. "Fluefiske fra A til X" av Pål Krogvold. Etter min mening en veldig god bok om man er fersk i gamet. En bok jeg gjerne skulle ha hatt da jeg startet med fluefiske og fluebinding som 13-åring.
  2. Fjellreven har noen modeller som har lettere og luftigere enn Keb, men du har rett i at modellene nevnt i denne tråden er tunge i forhold til soft shell-bukser. Jeg har alltid brukt Fjellreven når det kommer turbukser. Ikke fordi det er bedre enn alt annet, men fordi det liksom bare har blitt sånn. Som flere her inne nevner synes jeg også at Keb og for så vidt Greenland også, blir litt for varme til sommerbruk, men til høst- og vinterbruk er de perfekte. At buksene føles klumsete er vel fordi de er laget for å tåle en støyt. Jeg kommer nok til å gå til anskaffelse av en lett soft shell-bukse til sommerbruk.
  3. ZizouJR

    Kaffetesten

    Opp ned fordi man monterer filteret på slutten for så å snu aeropressen rundt slik at man kan presse ut kaffen. En metode veldig mange bruker, fordi man da unngår at kaffe drypper gjennom filteret alt for tidlig. Finnes mye info om dette rundt om kring på nettet
  4. Jeg jakter en del rype i fjellet fra september til november og er da ofte utsatt for regn, sludd, lave temperaturer og sterk vind flere dager i strekk. Det jeg pleier å gjøre er å henge opp bukse og jakke på en tørkesnor inne i teltet. Dersom det er trangt med plass pleier jeg å pakke lue og hansker inn i litt avispapir og legge det ned i soveposen. Dette har fungert overraskende bra synes jeg. Ullundertøy legger jeg oppå soveposen evt. henger opp på tørkesnor i teltet dersom det er plass. Pleier også å fyre primusen i teltet i et par timer før jeg legger meg. God lufting er viktig pga. selve fyringen, men også for å få litt bevegelse i lufta. Det er klart at det kan være vanskelig å få alle klærne tørre over natten når man sover i telt og alt er søkk vått, men det er stor forskjell å ta på seg en litt fuktig gore-tex dress, kontra en gjennomvåt og kald gore-tex dress som har ligget i ytterteltet. Det bør også nevnes at jeg om høsten pleier å la innerteltet ligge hjemme. Det kan bli litt tett luft når jeg tørker klær i innerteltet.
  5. Er det coleman 442 eller lignende du snakker om? I såfall, er den dugenes til å varme opp et mellomstort 3-mannstelt?
  6. En annen liten ting jeg glemte. I området rundt Trondsbu, Sandhaug og Besso kan ørreten virke helt fraværende før den plutselig eksploderer i korte perioder. Så tålmodighet er viktig. Bremafoten kan som JanRH sier være bra, men det avhenger veldig av vannstand. Er det lite vann i elva ville jeg ikke kastet bort tiden min der. Synes selv at disse kjente elvene på Hardangervidda er best om våren og høsten. Går selvsagt ann å få fisk over kiloen der om sommeren også, men du er sjelden alene, og det er så mange andre flotte plasser på vidda der kilosørret og oppover nesten er standard
  7. Jeg skal ikke røpe noen vann, men kan komme med tips på hvordan man kan finne sine egne favorittvann:) Selv synes jeg tolking av kart er halve morroa når man er på tur. Sjelden jeg drar på Hardangervidda og vet akkurat hvor jeg har tenkt meg. Blir som regel slik at jeg ser ann vær og vind og drar til de plassene som frister mest der og da Et nyttig tips er å legge merke til småvann i tilknytning til store fiskerike vann. De beste småvannene ligger da høyere i terrenget enn storvannet, og bekken som holder vannene sammen er knapt forserbar for fisken. Hvis jeg også kommer over småvann som f.eks har en liten utløpsbekk ut i en elv eller et annet vann som så ender i et større vann som jeg vet er kjent for bra fiske, så prøver jeg ofte ut dette småvannet også. Man må bare prøve seg fram, men jeg har funnet mange "lurevann" på Hardangervidda ved å studere kartet på denne måten. En annen ting er jo også det at fisken ofte er størst lengst opp i et vassdrag, også blir størrelsen mindre, men antallet fisk flere jo lenger ned i vassdraget du kommer. Skitt fiske!
  8. Det er den samme løsningen på Keb-buksene, men jeg kan ikke si at denne løsningen har bydd på noen problemer for min del.
  9. Her kommer en liten oppsummering etter 6 månenders bruk: Jeg har hatt denne buksa siden februar og brukt den mer eller mindre ukentlig frem til nå. Fjellreven Keb er helt klart en bukse som er laget for å brukes. Jeg har fra før blandt annet en Fjellreven Greenland bukse og G1000-stoffet er enda tykkere på keb-buksa enn det den er på greenland-buksa. Mange har påpekt at stretchdelen kan begynne å nuppe etter litt bruk. Jeg har brukt buksa ganske hensynsløst og gått mye gjennom busker og kratt uten at det har gått noe særlig utover stretchmaterialet. Klart det blir litt slitasje der hvor det er stretch, men ikke noe utover det man kan forvente. En løsning jeg liker veldig godt er åpningen i knærne der du kan stappe inn "knebeskyttere". På turer der jeg fyrer bål eller blir sittende mye på knærne av andre grunner(er fluefisker og må ofte snike meg ned til vannet) har jeg pleid å stappe inn en liten bit av et liggeunderlang. En perfekt løsning for en med litt vonde knær. Jeg synes buksa er helt OK vannavvisende når den er satt inn med greenlandvoksen. Den tåler litt yr, men om det kommer skikkelig regn vil jeg helt klart foretrekke skallbuksa mi. De siste månedene har buksa blitt flittig brukt på turer innover i Østfolds skoger. Det er klart det har blitt litt klamt til tider, men jeg synes det har fungert overraskende bra. Det skal sies at buksa har vært helt fri for voks, da dette dreper alt av pusteegenskaper. Man kan eventuelt vokse inn beina og knærne, men jeg har ikke følt behovet for dette. Når det gjelder ventilasjonsåpningene synes jeg dette er en veldig god ide, men jeg skulle gjerne sett at det var myggnetting på innsiden. På denne tiden av året er det mye knott og ikke minst flått i de områdene jeg ferdes, og av den grunn går jeg konsekvent rundt med lukkede glidelåser. Passformen på buksa er veldig bra. Det er en spenne nederst på buksa som kan festes i fjellstøvlene. "Desverre" er denne buksa laget for personer som er betydelig bredere i forhold til kroppslengde enn det jeg er.Jeg er 185 høy, veier et sted mellom 70-72 kg og ifølge fjellreven skulle jeg brukt str. 48 eller 50. Pga. min smale kropp bruker jeg 46, noe som gjør at beinlengden blir litt kortere enn det som er meningen.Dette fører til at buksebeina blir litt vel stramme dersom jeg fester denne spenna. Alt i alt må jeg si at jeg er meget fornøyd med buksa. Da jeg kjøpte denne i februar var jeg ute etter en robust helårsbukse til bruk i oppholdsvær. Som sagt tåler den litt vann når den er vokset, men det er langt i fra noen regnbukse. Uten voks suger den vann som en svamp. Det har ikke blitt så mange fjellturer enda, men jeg kan likevel si at denne buksa er som skapt for fjellbruk, og den kommer ti å bli 1 av 2 bukser jeg tar med meg på jakt- og fisketurer på Hardangervidda de neste 5 månedene.
  10. Her kommer en printscreen: Mulig jeg må legge til et kredittkort før jeg kan få opp tilgjengelige tjenester?
  11. Kjøpte meg Spot 2 i fjor høst. Leit å lese alt det her nå, men jeg skal gi spot'n en sjanse. Har en utfordring som jeg håper noen kan hjelpe meg med. Når jeg logger inn på kontoen min står 'spot basic service' og 'sms bundle' under services. Hadde tenkt til å oppgradere slik at jeg også får 'basic tracking', men når jeg trykker på 'add services' får jeg bare opp en melding som sier at det ikke er flere tjenester tilgjengelig.. I følge det som står her:(http://www.findmespot.eu/en/index.php?cid=103), må basic tracking kjøpes separat, så nå forstår jeg ingenting.
  12. Jeg har nettopp sendt en mail til Bearpaawd angående pris og vekt på et innertelt jeg er interessert i. Har lest litt rundt på nettet og det virker som at folk stort sett er ganske godt fornøyd, både med ventetid og produktet de mottar. Får også inntrykk av at Bearpaawd er opptatt av få ordnet opp i ting når det skjer misforståelser i forbindelse med bestillinger.
  13. Uff, det er ikke helt bra. Har dere noe erfaring med bearpawwd?
  14. Satt og så på akkurat det samme Mye spennende!
  15. Jeg har blitt litt mer fokusert på vekt det siste året, og det er veldig lett å gå seg vill i utstyrsjungelen. Har brukt den siste uka på å lese meg opp på lettvektstelt, og det er utrolig mye spennende der ute! Da jeg så Golite teltet ble jeg helt forelsket. Både lett og stort, nesten litt for godt til å være sant Har sett litt på Tarptent stratospire 1 og 2 som fjelltet, men dersom Golite også kan brukes på fjellet om sommeren og tidlig høst, har jeg ikke behov for enda et telt. Rolf: Utrolig kjekt hvis man kan skifte ut innertelt. Hadde kanskje vært fint å bytte ut myggnettingen med noe litt mer vindtett på kjølige dager. Tor Magnus: Takk for linken Trodde jeg hadde lest gjennom alle innleggene som omhandler golite, men der tok jeg feil.
  16. Jeg bestilte nettopp et Golite Shangri-La 3 telt og lurer på om det er noen som har erfaring med dette? Det var egentlig ikke et veldig gjennomtenkt kjøp, men tanken er at det vil fungere godt som 3-sesongers under tregrensen. Det jeg kanskje lurer mest på, er om det også vil kunne duge på Hardangervidda om sommeren? La nylig et Helsport storstylen 2+ ut for salg, men lurer på om jeg kanskje skal beholde det. Som dere sikkert forstår er jeg glad i store telt med mulighet for å henge opp våte klær
  17. ZizouJR

    Nordisk tent ?

    Heisann! Jeg har vært på jakt etter et skikkelig lettveksttelt for meg og bikkja en god stund nå, og da jeg kom over Telemark 2ULW tenkte jeg "faen heller, dette skal jeg prøve ut." Det er kanskje litt risikabelt å bruke over 4000 kroner på et telt det ikke virker å være mye kjennskap til, men jeg har veldig lyst. Planen er at teltet skal brukes til ukesturer på Hardangervidda vår og sommer(juni-august), der det er mulighet for å søke ly i steinbuer dersom vær og vind blir altfor ekstremt. Dette er nok mest aktuelt i junimåned. Jeg har ransaket markedet for lette telt en god stund nå, og det er veldig mye bra, men det meste synes å ligge på rundt 1,6-1,8 kg. Det er fortsatt lett, men da begynner jeg å nærme meg vekten på kuppelteltet som jeg allerede har.
  18. Prøv på kammeret.no. Vet det er flere på det forumet som bruker støvler fra le chameau. I jaktspaniel miljøet er gummistøvler fra denne produsenten veldig populært. Er selv på jakt etter le chameau chasseur, men har ikke klart å finne noen forhandler her i Norge.
  19. Jeg gikk på helt ny snø og minus 2 grader. Planen er at skiene skal brukes til jakt og på turer sammen hunden. Til oppkjørte løyper har jeg andre ski. Men jeg fikk igrunn svaret jeg håpet å få: at skiene er nærmest uten spenn. Ellers synes jeg skiene virker veldig bra til sitt bruk. Bærer utrolig godt og det er en lek å kjøre mellom trærne ned bakker. Lette er de også
  20. Hei! Jeg fikk et par åsnes Breidablikk til jul og har nå fått testet skiene. De ble kjøpt av foreldrene mine og jeg tror ikke de har oppgitt vekt og bruksområde da de ble kjøpt. Jeg er tidligere langrennsløper, så med tanke på preppingen jeg har vært gjennom burde glien vært bra. Det jeg opplever er at glien er dårligere enn på de andre fjellskiene jeg har. De subber litt mer nedi og gir dårligere glid, til tross for at jeg gikk på blanke ski. Har jeg fått for myke ski, eller er denne typen ski ment å være slik? Noen andre med Breidablikk som kan si noe om gliden på dem kontra vanlige langrennski? Ville tro at selv om skiene er for myke, skulle ikke det ha mye å si på glien når skiene er helt frie for smørning? På forhånd takk for svar!
  21. Ok:) Takk. Jeg prøver meg, så får jeg heller parkere sykkelen litt tidligere enn planlagt dersom nødvendig.
  22. Fant ut av det nå. Er lov å sykle på traktorslepene som går fra Solheimstulen til Lågaros.
  23. Hei! Jeg drar på en 3 ukers tur på Hardangervidda kommende uke. Har planer om å sykle innover fra Solheimstulen og parkere sykkelen ved Lågaros turisthytte. Derfra vandrer jeg videre vestover. Regner med å ha pakning på ca. 30 kg. Slik jeg har tenkt er planen å ha en 35 liters sekk på ryggen med ca. 10-15 kg, og resten(ca. 20 kg) i storsekken som ligger på sykkelhenger. Noen som har syklet denne ruten før? Er det mulig å sykle med tung pakning og henger slik jeg planlegger? Er en ung og sprek gutt i 20-årene som har drevet en del med terrengsykling, så de fysiske forutsetningene er i orden:) På forhånd takk for svar!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.