Gå til innhold
  • Bli medlem

Jone

Aktiv medlem
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Jone

  1. Takk for svar! Fin film som viser at det var rikelig med snø 17. mai. Tar nok turen oppom Trolltunga litt seinare i år
  2. Noen som vet hvordan det ligger an med snømengde inn mot Trolltunga fra Ringedalsvatnet med tanke på fottur? Planleger tur første helga i juni, men ønsker ikke å kave i dyp snø.
  3. Lurer på hva som er forskjellen på disse to typene. Oslo sportslager har tilbud på GTX versjonen nå til en rimelig penge, som er grunnen til at jeg spør. http://www.oslosportslager.no/produkt/besseggen-gtx-fjellstovel-dameherre-kampanje-23590.aspx
  4. Å forutsi når og hvor en substorm (nordlysutbrudd) skjer er meget vanskelig, om ikke umulig. Som nevnt her er det et par nøkkel-verdiersom kan være nyttige å se på om man ønsker å finne ut om man har bra sjanse for å se nordlys. Virkeligheten er i uansett mye mer kompleks enn de idealiserte forholdene som teorien forklarer og samstemming mellom det satellitt og bakkemålinger gir med hva man virkelig ser er derfor ofte vanskelig å tolke om man ikke har satt seg godt inn i sakene. En ide kan være å følge med på magnetfeltet som solvinden bærer med seg (det som skaper nordlyset) på siden http://www.swpc.noaa.gov/ace/MAG_SWEPAM_6h.html Har Bz vært negativ den siste 1-2 timene eller med er det større sjanse forat en substorm (utbrudd) kan bli trigget. Følger man i tillegg med på http://flux.phys.uit.no/geomag.html på en bakkestasjon nær deg og ser når H komponenten (blå linje) begynner å falle, kan du forvente deg et utbrudd snart. Nordlyset er gjerne på sitt sterkeste da denne blå kurven synker kraftigst. Lykke til med fotograferingen!
  5. Fra Treriks til Vaggatem er endel kortere om du går opp til Svartbrysttjern øst for Ellenvatnet, og så veien ned, så det kan nok mer være en fin dagstur (litt over 2 mil). Å legge turen som en rundtur om Ellenvatnet når du skal innom Treriks er mulighet. På finnsk side er det stedvis fine stier så det kan være fint å gå der. Masse fisk å få i vannene der! Også i bekkene. Håper du får en fin tur i Pasvik!
  6. Det går skolebuss helt ned til Vaggatem/Gjøkåsen http://www.veolia-transport.no/ruter/640-kirkenes-svanvik-vaggtem-article149-219.html I fra treriks er det en marsj på nesten 4 mil opp til Vaggatem (om du først går ned til Grensefoss) om jeg ikke husker helt feil - på vei gjennom store myrområder, ikke en spesiellt spennende tur, men dog mulighet for haik med militsen!
  7. I tillegg har du blant annet koia på Svartfjellet med panoramautsikt over store deler av dalen, og Grenseparvasskoia og Pilolaporten som begge er inne i nasjonalparken, sistnevnte nyoppusset. Koiene er merket av på kartet i m771 serien, med unntak av den på Svartfjellet - den er på toppen av Svartfjellet. Kan absolutt anbefales å traske mellom koiene i Pasvik. Små avstander mellom mange av koiene gir deg god tid til å finne roen.
  8. Akkurat den jeg var på leit etter! Mange takk!
  9. Må jo ha med litt bagasje! Men vi snakker ca 5 måneder - ikke 2.
  10. Vet ikke hva du tror, men jeg tror det er ca 7000km
  11. Noen som vet om andre nettsider som selger slikt forsvarsmateriell? Evt. noen som har en slik bukse liggende?
  12. Er det noen her inne som har vært på sykkeltur i USA? Vi er 2 studenter som vurderer å ta noen måneder fri for å sykle USA på tvers. Det hadde vært meget interessant å tatt en drøs med noen som har gjennomført en slik tur!
  13. Fine greier. Det er muligens den nederste jeg er på utkikk etter hvis den har innleggslomme på knea. Har sendt dem en mail. Buksa på fmu-linken har ikke slike lommer.
  14. Er det noen som vet hvor man kan få tak i forsvarets hvitkamobukse med innleggslommer på knea?
  15. Jone

    Mygg i Pasvik

    Skal en ukes tur til Pasvik for å fiske og padle kano og lurer på om det er noen som vet hvor mye mygg det er der for tiden? -som har vært i øvre pasvik de siste dagene? Er det fremdeles såpass beskjedent at vi "trygt" bare kan ta med en lavvo uten innertelt?
  16. Å sykle med skotrekk uten sykkelsko vil i uansett ødelegge skotrekket i lengden da pedalen glir mot skotrekket hele tiden. Hadde derfor ikke investert i dyre greiene. Biltema sine gir mye for pengene.
  17. Har syklet turen hshanssen skriver om 2 ganger i forbindelse med Norge på langs tur. Kan konkludere med at Lofoten gjør seg bedre i solskinn enn regn, da vi det ene året hadde stort sett regn og lave skyer gjennom Lofoten og Vesterålen mens vi året etter hadde sol på hele strekket. Uansett vær er det artig å få innblikk i den nordnorske kystkulturen der du sykler forbi tørrfisk og rorbuder i fleng. Absolutt å anbefale, spesiellt det å starte i Tromsø å sykle seg sørover via Senja. Synes selv Senja har en enda mer intens natur sett fra veien enn Vesterålen og Lofoten har. Der er det paddeflatt hele veien. Eneste motbakkene er bruene (og de er det mange av) som er laget ekstra høye slik at hurtigruten skal komme under. På Senja går veien inn og ut av trange fjorder og over høyder i øde og villt landskap. Her kan du skue skjærgård, sandstrender og alpefjell i midnattsol på en gang. I sommer brukte vi 3 dager fra Tromsø til Bodø (tok hurtigruta fra Stamsund), men da ble det ikke så mye tid til annet enn å sykle. Skulle gjerne tatt meg litt bedre tid, men det får bli en annen gang! Tar dere live med ro er dette en veldig fin ukestur. Det er mange som bruker sommeren til å sykle i Lofoten, så rorbuene er det nok rift om, men med en gang man kommer litt lengre nord, som Vesterålen, Senja og Kvaløya blir det mye lengre mellom bubilene. Håper du får en flott tur!
  18. Takk for svar og flotte bilete! Såg ut som du hadde ein alle tiders tur! Håpar på det sama veret og gler meg til å ta fatt på turen
  19. Planlegger en tur mend en gruppe på ca 15 mer eller mindre fjellvante studenter. Vi tenker å gå fra Hallingskeid, over Vossaskavlen til Kaldvasshytten og videre til Uppsete. Dette som en helgetur i begynnelsen av april. Lurer på hvordan forholdene over Vossaskavlen kan være på den tida. Er det bratt på breen/snøfeltet ned før Kaldvasshytta? Er isøks nødvendig? Er ruta kvista? Svar mottas med takk!
  20. Det at du følte at hybridsykkelen din trillet bedre enn din gamle er nok i realiteten ikke like rikting som du tror. Etter å ha stappet sykkelen full av bagasje er det sykkelens (med passasjer) totale vekt og luftmotstand som bestemmer hvor godt den triller. Faktorer som hjulstørrelse, dekktrykk, mønster og slitte nav har da tilnærmet ingen ting å si. Det har derimot sittestillingen som bestemmer luftmotstanden. Jeg liker godt å bruke tempostyre, der jeg for avlastet rygg og overkropp samtidig som jeg har en aerodynamisk sittestilling. Mitt råd til deg er å revurdere et eventuellt sykkelkjøp. Jeg har sett mange som har syklet turer på over 500 mil på sykler som mange ville sagt var rimelige og umoderne. Min erfaring er at det meste av utstyr som står på sykler til 4-5000 og oppover kan slites på veldig lenge om det blir brukt rett, med unntak av felgen bak. Den blir sjelden sterk nok. Selv på sykler til 7-8000 kr knekker eiker etter kun dager med tung oppakning. Jeg ville i uansett sykkel derfor kjøpt ny felg før en slik tur. Tips: Mavic 319. Klarte en hel NPL tur uten å bli skjeiv eller knekke en eike. Pass på å ha et ordentlig bæresystem for bagasjen som er prøvd før turen. Ta med smøreolje, umbrakosett, tang, skruejern, kjedekutter, ekstra eiker, verktøy til å løsne krans og evt. bremseskive, eikenøkkel, girwire, pumpe, lappesaker, slange og dekk, samt litt div strips/tau/tape.
  21. Jone

    Belastning på felg

    Takk for mange gode råd. Tror nok jeg drøyer å kjøpe ny felg før jeg evt. ser at det er helt nødvendig på turen, pga penger... Har hatt felgen inne til rep og bedt dem om å sjekke stramminga. Håper den holder et stykke! Tar med meg en del eiker og verktøy til å skifte i alle fall.
  22. Jone

    Belastning på felg

    Har ved lengre turer hatt problem med at eiker knekker på bakfelgen. Kjøpte ifjor en helt ny dobbelbunnet felg til 600kr, men etter 2 uker på tur med ca 15kg oppakning, begynte eikene å ryke helt inne ved navet. Det gjorde de jevnt og trutt omtrent hver 30. mil. Ganske irriterende i lengden. Skal i sommer sykle norge på langs med den samme sykkelen, og lurer litt på hvilke tiltak jeg må gjøre for å minske dette problemet. Noen forslag? Har tykkelse på dekk og lufttrykk mye å si for belastningen ved humper/kanter? å sykle med henger er uaktuelt pga pris og at de som oftest veier omtrent 5 kg. Finnes det spiler som tåler mer enn andre? Jone
  23. Skal i sommer sykle norge på langs, og er derfor på utkikk etter et telt som egner seg. Teltet bør være så lett som mulig, tåke en god del regn og være stort nok for 2. Har brukt teltet Basecamp Trekker 2 på en tilsvarende tur tidligere, men dette fengerte dårlig da det ikke gikk an å sette det opp tilstrekkelig stramt når det var litt vind. Noen som har ergaringer eller forslag til alternative løsninger? Blir student til hausten, så pris er også noe som tas med i vuderingen.
  24. Mange takk for fyldige svar! Det har vært til stor hjelp. Heller for tiden mot forslaget ditt om hyttene i nærheten av Tromsø i og med jeg ikke har skia mine her oppe. Permen min starter også rett etter en 11 dagers øvelse, så det er mulig at jeg er en smule trøtt når turen starter, så di relativt små distansene nær Tromsø kan derfor passe bra
  25. Får i midten av november endelig perm, og tenker på å benytte fridagene på å bli kjent med nytt lende her oppe i nord siden jeg nå allikevel er plassert her. Planen er å fly til Tromsø og ta det derifra. Er det noen som har erfaringer herfra og forslag til tur-ruter? Har ca 5 dager til disp og hadde i utgangspunktet tenkt å hovedsaklig overnatte i hytter. Er det noen som veit om det er skiføre i lyngen på denne tida? Er også villig til å endre fly-destinasjon - forsvaret betaler!, men tanken er hovedsaklig i troms...
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.