Gå til innhold
  • Bli medlem

Zai

Aktiv medlem
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Zai

  1. Zai

    Førstehjelp

    Hei, har lite erfaring med førstehjelp på tur så har googlet litt rundt og satt sammen en liste med førstehjelpsutstyr jeg tenkte skaffe. Lurer på om noen her (med mer erfaring) har noen kommentarer til det som står på listen? Noe som er unødvendig eller noe som er glemt? Og hva anbefales å oppbevare tingene i, ser feks røde kors selger vanntett og gjennomsiktig pose, er det lurt kanskje? Plaster Plasterkompress Sårlukkingsstrips Sårvask/sårrens Enkeltmannspakke Støttebandasje selvheftende Trekanttørkle Gnagsårplaster Branngel Saks Pinsett Paracet/ibux
  2. Jeg ønsker gjerne tips ift det med friluftsliv. Hvordan kle seg, det å sove i telt/hengekøye, tenne bål/primus, gå lengre turer, bruke kart og kompass osv. Jeg er ikke helt 100% uerfaren da jeg har gått litt på fjellet i nærområdet der jeg bor, men da dagsturer på noen timer på godt merkede stier. Jeg har lyst til å bli mer erfaren, utfordre meg selv mer, gå lengre turer over flere dager, lære orientere meg osv. Kjenner jeg har mye igjen å lære. Hvor er det best å lære alt dette? Finnes det noen gode bøker eller? Noen som vil dele noen erfaringer?
  3. Stemmer det. Gikk en del på fjellet før, men det begynner å bli en stund siden. Takker for gode tips. Men hvor stor bør egentlig en sekk være for å få plass til alt? dvs det som er nevnt over, og eventuelt annet nødvendig utstyr.
  4. Takker for mange gode svar! Tenkte på Camelbak drikkeflaske, enten Podium chill eller Podium big chill. Hvor finner jeg kart på nettet? Nei, det hadde jeg glemt. Hvilket skiutstyr anbefales? Hvilke nettbutikker?
  5. Kan muligens bruke noen tusenlapper til. Hvor mye er det realistisk å måtte bruke?
  6. Tenker å begynne å gå på fjellet, og trenger derfor det meste av utstyr. Under er en liste over utstyr jeg har funnet ut at jeg trenger. Utstyret vil bli brukt året rundt. Tenker å bruke 6000-8000 kr, dersom det er mulig? Har lagt ved noen linker til forskjellige produkter jeg vurderer. Noen som har erfaring med disse, eventuelt anbefaler noe annet? Fjellbukse (Bergans breheimen II) Fjelljakke (Bjørkly D, Nalla D, Nut D) Tynn genser i ull (vil det gå greit å strikke selv?) Tykk genser i ull (vil det gå greit å strikke selv?) Fjellstøvler (Lowa Tibet Pro GTX) Ryggsekk (Lowe Alpine Khumbu 65-80 ltr ) Vindtett lue (Helly Hansen windstopper) Hodelykt (Petzl tikka plus) Ull- og vind votter (Hestra Kebnekaise Mountain Mitt) Kart (DNT) Kompass (Silva expedition) Kniv (Leatherman Kick) Drikkeflaske (Big Chill/Camelbak) Sovepose (Barents) Liggeunderlag (Ajungilak Bamse Extreme) Telt (Fjällräven Skule R/S 2 UN) Kokesett (Trangia Stjernebluss)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.