Gå til innhold
  • Bli medlem

Hamlagrø

Aktiv medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Hamlagrø

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei. Da er vi tilbake etter en ganske så vindfull natt, teltet sto fint det så ikke ett vondt ord om BC Guttungen stor koste seg og det gjorde far også. Vi lå under tregrensen og faktisk ikke lenger hjemmefra enn att vi i verste fall kunne pakket sakene og reist hjem igjen. Grunnen til att jeg fant ut att det ikke var ett Helsport var att jeg sjekket stangoversikten til H.S og der er alle modeller listet opp (veldig ok oversikt) Svingen: Er klar over att det er litt "jålete" å være skeptisk til ett skal vi si lavpris merke, men blir om jeg liker det eller ei påvirket av utstyrs hysteriet som herjer landet Har forresten ett gamelt en stangs spisstelt i bomull (arvet av min bestefar) kansje jeg skulle ha begynt å bruke det bare for tune ned litt Finnjpedersen: Er enig att det er litt dårlig med bardun fester på teltet (2 på hver kort vegg) Kunne det vært mulig a lage til noen ekstra fester med litt finger ferdighet?? vet ikke helt hvordan, men kansje noen har en ide til hvordan dette kan gjøres. Skal prøve å sende BC en mail.
  2. Svingen: Skulle sef. hatt bilde men det fikser jeg ikke akkurat for øyeblikket Borgern: Det ser dønn likt ut som den Basecamp modellen men det står skarven der logoen til BC står. Teltet veier faktisk 4 kg, så det er mulig det er 4 manns modellen jeg har da Det er kun 1 side inngang på denne modellen. Virker ganske solid men ble litt skeptisk når jeg ikke fant det i sortimentet til Helsport Skal ligge i det i natt sammen med sønnen min så vi får no håpe det står til i morgen (har blåst heftig på vestlandet siste 2 døgn). Blir første telt tur på vinteren har bare erfaring med å ligge i fjell duk under åpen himmel. Takk for svar
  3. Har ett tunelltelt som jeg ikke klarer å identifisere Teltet er kjøpt på mx sport første halvdel av 90 tallet og jeg har selv trodd att det var ett Helsport telt. Teltet har tre stk telt stenger som er like lange (370 cm) Eneste info. på teltet er att det står Skarven på utsiden. Det er ett 3 manns telt med storm klaffer rundt hele. Når jeg søker på nettet finner jeg ett telt som har dette navnet og det er basecamp sitt (det ligner faktisk også)http://www.prisguide.no/produkt/basecamp-skarven-3-94346 Kan det være det eller er det noen på forumet som har andre forslag?
  4. Takker igjen for svar og det er vel den synt. posen jeg sikter mot
  5. Hei. Jeg har selv H 14 og er veldig fornøyd med den. Kan være litt tung men det er noe man blir vant til etter hvert. Jeg vurderte oppladbar lykt men fant det mer hensiktsmessig att jeg kunne ha med ekstra batterier og skifte ved behov (krise å stå på en topp med flatt batteri) Ellers er lys dioden som indikerer hvor mye batteri som er igjen en grei detalj.
  6. Takker for raskt svar! Bruker en Ajungilak tyin fra 80 tallet som vinterpose litt tung og stor men fungerte i 15 blå med duken utenpå sist vinter. Det som står øverst på ønske listen no er en ny sommer pose som skal ha lite volum og lett vekt, har 2 poser til vurdering pr no: http://www.mammut.ch/en/productDetail/241001380_v_195/Ajungilak+Alpine+3-Season.html?cid=3017324 eller en http://www.mammut.ch/en/productDetail/241000960_v_195/Ajungilak+Sphere+Spring.html Har du noen formening om hva jeg bør velge av synt/dun? Tenker å bruke jerven duken som krypinn også til sommerenen?
  7. Hei. Veldig fin tur rapport du har skrevet Lurer på hvilken modell av jerven duken du har, er det en king size? Måten du bruker den på den 1. natten bidrar vel til att kondensen blir luftet ut på en kjapp måte. Har planer om å ta noen slike turer i vinter om ikke like ekstreme da Sliter litt med ryggen så jeg må nok ned i halve vekten på sekken om det lar seg gjøre, ellers får jeg ta pulken i bruk (ikke lett å dra på i bratte vestlands lier akkurat) Har en Jerven Thermo hunter selv og håper på att den er stor nok til å bruke som du gjorde.
  8. Vi må for all del ikke klassifisere oss her på berget som mer grønne enn andre land!! Norge bidrar så det holder med utvinning og salg av fosilt brensel, senest forrige uke gikk regjeringen inn for å åpne en ny kull gruve på Svalbard. Statoil driver ett miljøsvin prosjekt i Canada med utvinnig av olje fra sand stein, og ikke minst utvinner vi store mengder olje og gass fra nordsjøen. Att vi selger meste parten av dette ut av Norge hjelper ikke på det globale co2 utslippet så her kan man vel med rette kalles miljøsvin. Samtidig er vi heldige og kan produsere store mengder grønn energi her i landet, men den statlige pioner satsingen på utvikling av ny og framtidsrettet energi produksjon er på ett heller labert nivå. Norge burde vært i verdenstoppen på forskning på dette området og satset mye av olje kronenene våres på att det er i den grønne teknologien fremtiden ligger. Utrolig forundret over holdningen til enkelte av dere som faktisk har logget dere inn og blitt medlemmer av ett nett fora for friluftsfolk........ HVIS NABOEN DRITER I BRØNNEN SÅ SKAL JEG OGSÅ GJØRE DET holdninger er ikke det jeg trodde "friluftsfolk" kunne stå for.
  9. Hei. Det er jo også en mulighet å bruke en Jerven fjellduk (thermo mod) utenpå soveposen når det begynner å dra seg til med noen blå. Personlig liker jeg frihetsfølelesen ved å ligge under åpen himmel. Ved å velge en slik løsning har man muligheten til å bruke en "lettere" vinterpose (mulig 3 sesongs posen din holder) og man kan i tillegg velge å bruke duken som en Tarp om det skulle bli for varmt å ligge i den.
  10. Hei. Var egentlig fast bestemt på den dun posen men ble veldig overrasket over de tekniske egenskapene til alpine posen. Den veier omtrent det dobbelte av dun posen men under 1 kg for en synt. pose er langt fra avskrekkende. Volumet er en liter mer enn dunposen heller ikke det er gale. Men takk for ett informativt svar som gjør att jeg kan bruke litt mer vinter energi på å bestemme meg
  11. Tenker å bytte ut en eldre hagløfs pose av ukjent årstall (er tung og volumiøs). Det jeg først og fremst er på jakt etter er en pose som ikke tar for stor plass i sekken. Posen er tenkt brukt vår/sommer/høst og i kombinasjon med en Jerven thermo hunter fjellduk. Har egen pose for vinter bruk! Hadde først sett meg ut en dun pose http://www.mammut.ch/en/productDetail/241000960_v_180/Ajungilak+Sphere+Spring.html Men som vestlending er jeg vel litt over gjennomsnittet utsatt for fukt og vurderer no en syntetisk pose i stedet. http://www.mammut.ch/en/productDetail/241001380_v_195/Ajungilak+Alpine+3-Season.html?cid=2896409 Noen som har synspunkt evt. erfaringer med disse posene? Bjarte
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.