Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 01. okt. 2022 i alle områder

  1. Og jeg har fått en ny favoritt. 😁 Helle Nord
    5 poeng
  2. Kniven ble med på tur og jakt.. Ingen elg men flott natur og vær. Tore
    3 poeng
  3. Testat en Gregory Paragon 58L lastad till 22-23 kg gått i trappor upp till 3 steg i taget stabil på rygen även nedför svajar ej i sidled enda större fel är att höftbältes fickor sträcks vid last och är svåra att stänga och öppna och spännband på sidorna är lite klena till att dra ihop säck med liten last,övriga spännen bra. Bra vaderade bärremmar lite hård vadering på bältet och ev varm på ryggen en solig dag. Stora utv meshfickor på sidorna och en mitt med stängning. ena sidoficka med öppning på sidan för att komma åt tex vattenflaska om man ej vill anv vatten tank på slan som den är förbredd för. Blixtlås på en sida att komma åt stora utrymmet och under del av säck med ett litet avdelnings skydd ej så bra. Går att justera mkt och passar 59 cm rygglängd 61 max(jag 193 L) bärsystemet gör att last kommer nära ryggen med mindre risk för bakvikt (blir då varmare). De 58L verkar beräknat på inv volym(jfr med Halti 55+ som haft i sommar) och meshfickor går att fylla med mkt (bilder utan topplock som är ganska litet men har 2 fickor Vikt 1730 gr med regnskydd som ingår 1500 gr som lägsta vikt utan topplock(ej snabbfästen utan får dra ut band som är vikt och hopsytt det går ej göra en dagssäck,) Vissa tester anser att materialet ej tål nötning ev avses mesh fickor tyget belaggt på insidan mot vatten.(tillverkaren ger ´livstids garantiˋför första ägaren) Kostar nu på rea ca 1500 skr.(en bra säck till priset med hög bärvikt)
    1 poeng
  4. Hei. Jeg er glad i å fiske på fotturer og kanoturer der jeg bor i telt. Jeg er også glad i å spise fisken jeg får, men savner etterhvert flere måter å tilberede fisken på. Variasjon rett og slett. Det er sikkert mange her inne som har gode råd om hvordan de liker fisken på tur. Får mest ørret på tur, men også noe røye og iblant som harr, abbor og gjedde. Ørreten blir det ofte til at jeg salter, krydrer og steker i smør. Er de rundt 300 g stekes de hele er de fra 500 og litt oppover lager jeg gjerne fileter. Har også eksperimentert litt med å pakke fisken i aliminiumsfolie og hive på bålet med stor suksess. Her er det veldig godt med rikelig med smør og gjerne litt smakstilsetninger, f.eks. hvitløk eller chili som begge er lette å ha med på tur. Bruk av litt einer i buken kan også funke faktisk. Hvordan pleier dere å tilbredere fisken? Og hvordan tar dere vare på fisken dersom dere på tur flere dager og f.eks. skal vandre videre de neste dagene? Lønner det seg da å steke/koke fisken først og så ha den med til neste sted på den måten? Er også veldig nysgjerrig på varmrøyking. Dette er jo fantastisk godt, men hvor avansert er det å få til på tur? Kjenner såvidt til abu-røyken og lignende modeller, men disse tar jo fort både plass og vekt. Finnes det noen hemmelige tips til hvordan å røyke fisk på tur? Kan man f.eks. bruke aliminiumsfolie hvis man klarer å lage et litt større rom ut av det? Funker det med kvister av einer og dvergbjørg alene, eller bør man helst ha med seg såkalt røykspon i tillegg? Hvor lenge bør fisken røykes? Og hvor lenge er den holdbar etter at den er røkt? Den er jo gjerne best varm da, men dere skjønner... Kom med masse tips folkens så kan vi alle berike kjøkkenriket vårt til neste tur
    1 poeng
  5. I sommer padlet jeg en testtur, både for å sjekke padleformen, og å teste kajakkseilet i mer vind og over litt lengre tid. Det gikk sånn middels – jeg endte opp værfast med teltet i ei steinur. 🤣 Ikke hysterisk moro akkurat da, men det ble jo en tur jeg kommer til å huske. HER i bloggen.
    1 poeng
  6. Vil tru det går heilt greit? Gode telt toler jo enormt mykje sjølv med enkle stangsett. Har nytta dobbelt stangsett ein gong, det var på Grønland under i tidenes "møkkaværssesong" (iflg backoffice). Då hadde me doble stenger i den buen som stod lengst vekk frå lemur, enkle i resten. Eg opplever generelt at det er andre tiltak som er vel så viktige dersom det er veldig heftig, og det er å grave ned tomta litt før oppsett (dersom det er mogleg å få til) eller evt å surre teltet ned med noko ekstra tau. Så skal det seiast at eg har hatt nokre runder med bøygde stenger etter skiftande vindar og overraskande vêr, men nesten så eg føretrekk at teltet lever litt med vinden enn å ha veldig rigide stenger. Dette er dog berre mine erfaringar og preferansar, her er det like mange delte meiningar som det er om stormmatter på telt Tillegg: Innbiller meg at doble stenger kjem best til sin rett i middels drittver? Er det skikkeleg ille må ein til med andre tiltak. Middels ille så bidreg det til roligare telt og mindre bråk.
    1 poeng
  7. Null fornuft som med det meste av turutstyret.. men det er kanskje en annen diskusjon. Tore
    1 poeng
  8. Etter å lest denne tråden havnet det en casstrøm i posten her i dag. Har noen kniver fra før men denne er verdt et forsøk. Inkludert tennstål jeg skal teste på elgjakt i morgen. Førsteinntrykket er bra. Håper den er lett å sette opp. Ved slakting av elg treffer man bein noen ganger og da blir kniven sløv. Tore
    1 poeng
  9. Her er et eksempel på hvordan få ut gpx spor via Explore (Android). Det er ganske rett frem og gjøres raskere enn å finne frem en kabel. Når enheten er synkronisert, vises forskjellige spor med forskjellig farge i kartvisningen. Trykk et sted rett ved det du vil ha. Symbolene viser type aktivitet og dato for de som er i nærheten av punktet du satte, fargen på symbolet er det samme som sporet. Trykk på det du vil ha. Da er det kun det aktuelle sporet som vises, ved å trykke på delesymbolet, kommer appvalgene opp for hvilhen app du vil bruke for å dele og formatet er forvalgt til gpx. Så er det bare å lagre eller sende fila med den appen du vil bruke.
    1 poeng
  10. Snota i silpoly hadde gjort seg, om det stemmer at de alt har fått orden på sittehøyden. Når Tarptent Moment DW klarer 100cm på innerteltet burde andre også få det til.
    1 poeng
  11. Jeg veit mer Kan for eksempel bekrefte at produksjonen er i gang!
    1 poeng
  12. Ok! Greit å vite. Med vanlig 1: 50000 kart vet jeg. Men trodde GPS var mer nøyaktig. Kanskje bare jeg som er litt redd for at folk roter rundt fordi jeg har slurva på kartet. Nå skal det jo sies at noen av de hyttene jeg har på kartet er ganske godt gjemt. Gammer og steinbuer f.eks. Jeg dobbeltsjekker også med flykart for å se at hyttene faktisk ligger der de skal og så setter jeg koordinatene deretter. Og den Løvnesbua ved Røros som heller ikke står på Norgeskartet var jeg veldig glad for at jeg hadde nøyaktige koordinater på. Den hadde man fort gått forbi i et ulendt digert myrområde med små bjørkeøyer og uten sti. Men er inne og sjekker og justerer litt på oversiktskartet nå og fremover sånn at feilmarginene blir litt mindre for evt. overføring til gpx - fil. Så til vintern burde de verste blødmene være borte. Hvis folk er inneforstått med litt feilmarginer er det bare å kjøre på med GPS - fil. 😀
    1 poeng
  13. Eg har brukt 1200 mykje, mellom anna over Grønland no i haust. Eg hadde med den samme sommersynteten til å ha utanpå som den eg brukar utanpå viking 600 ved behov. Stort sett blei det for varmt, med det resultat at posen fekk meir av fukt utanfrå og kondenseringa la seg på denne i staden for på yste, som den vil med toposesystem. Den holdt seg likevel bra, til tross for mykje "dunfiendtleg" ver. I bruk saman med andre folk med vesentlig dyrare soveposar synes eg den presterar bra. Prisen er superfin. Personleg synes eg at to posar er mindre stress enn ein. Difor er mitt vinteroppsett normalt tresesongs dun, saman med ein sommar syntet med comfort 10-12 grader. Per dato Helsport Lom.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.