Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 15. juli 2022 i alle områder

  1. Se på Helsport Reinsfjell pro 2. To innganger/fortelt. Ett til deg og en til bikkja. Solid kuppeltelt som tåler godt med juling.
    2 poeng
  2. Ordet "andre" Altså at du ikke punkterer den på andre måter før du prøver med tråd.
    2 poeng
  3. Beklager om jeg var uklar. Som @Ludden allerede har nevnt; ikke punkter blemmen ved å lage andre hull. Om blemmen allerede er punktert og det ikke er mye væske i den, så virker ikke nål og tråd trikset så bra som det gjør ved en "fersk" blemme.
    1 poeng
  4. tusen takk, alle dere! vi hadde en sædeles NYDELIG tur på Tåkeheimen.
    1 poeng
  5. Har kun et 17 år gammelt Helsport Hardanger.
    1 poeng
  6. Du kan evt bruke en søppelsekk/plastpose inni den originale pakkposen. Bruker du exped liggeunderlag og pumpepose kan du bruke pumpeposen som vanntett trekk utenpå eller inni den originale teltposen. Er pakkposen du allerede har laget av vanntett stoff kan du sømforselge posen. Åpningen blir ikke tett da. Men vanntette pakkposer kommer i mange fasonger og størrelser, så det burde være enkelt å finne.
    1 poeng
  7. Satt tilfeldigvis på jobb med noen kolleger - en hadde 7'ern i Standard og en hadde 6'ern i 51mm utgave. Ble overasket over hvor liten forskjell i størrelse det var på klokkene. Så nå ble det bestilt en 7X pro.
    1 poeng
  8. En liten hilsen fra meg, nesten et halvt år er gått siden jeg var på Forumet. Og mye har skjedd. Dette er meg 24 november 2021., 4 dager etter min siste teltur, bare noen timer etter at jeg skulle jeg fyre opp i ovnen. Det jeg ikke så i halvmørket var at det hadde dannet seg en gass og da jeg kastet inn en fyrstikk, slo en intens hvit flamme mot meg, og jeg sto i full fyr. Jeg styrtet inn i dusjen og og det siste jeg husker var et håret brant. Det jeg ikke husker, noe om sikkert var en ren reflekshandling, og sikkert skyldes min militære bakgrunn var at jeg klart å ringe til 113, og oppgav de nødvendige data. Ambulansen kom raskt, men først i april kom jeg rimelig til meg selv. Jeg ble fløyet med ambulansehelikopter til brannskadeavdelingen ved Haukeland sykehus og ble lagt i koma i ca 9 døgn. Jeg var ganske så dårlig, og den 14 januar stoppet hjertet. (Jeg vet dette fordi de skrev dagbok som jeg fikk tilsendt med sterke bilder). Hjerte – lunge redning ble utført, men gjenopplivingen hadde sin pris - jeg kunne ikke lenger gå Etter ca en måned ble jeg fløyet tilbake til Tønsberg Pr nå er jeg pasient ved en rehabiliseringsavdeling hvor jeg måtte lære å gå igjen. Pr i dag klarer jeg å gå vha rulator. Venter på plass på Kysthospitalet ved Stavern hvor jeg skal lære å gå for egen maskin. Legen der spurte om hvilket mål jeg hadde satt meg «Hardangervidda» Hun ble litt overrasket, men avviste ikke tanken. Jeg har ligget nede for telling før, og har klart å reise meg, så hvorfor ikke denne gangen også Så kanskje jeg ennå en gang kan si som en 80 års present til meg selv: «Holken – here I come»
    1 poeng
  9. Enig, amerikanernes versjon av «ultralett» bør egentlig ikke overføres til Norge. De beveger seg i et klima som (veldig forenklet) ville tilsvart å bevege seg mellom nord-Afrika og Tyskland. Høyere gjennomsnittstemperatur og stabilt klima = mindre risiko. Den «offisielle» definisjonen av ultralett er: *Ultralett: Under 4,5kg i basevekt *Lettvekt: mellom 4,5kg og 6,8kg i basevekt Da snakker vi sekker som har plass til null ull, telt som er erstattet med tarp, ingen turkjøkken (cold soaking), halvkappet liggeunderlag og ingen skallbekledning. Å begi seg ut i norske forhold med en slik oppakning er som å be om trøbbel. Jeg har selv slitt med å komme under 8kg i basevekt - og samtidig kunne trygt oppholde meg i fjellheimen over lang tid. Da har jeg virkelig gått inn for det letteste og beste utstyret. Med ca. 850gr mat om dagen så er dette mer enn godt nok til å bevege seg over lange strekk og få en nydelig naturopplevelse. Kanskje vi burde droppe «ultralett» som begrep i Norge siden vi bør operere med en egen skala og heller kalle det «bærekraftig» 😋?
    1 poeng
  10. Jeg er tung mann og mer en halvveis til 100. Jeg har gått for lett sekk. Veide sekken ferdigpakket tidligere i uken, og den veide da drøyt 10 kg uten mat og drikke. Fornøyd med det. Det har vært kompromisser, spesielt mellom pris og vekt for min del. Man kan jo se youtubere som er nede i 5-6 kilo for såkalt "throughhiking", men det er dyrt og da har man også knepet inn på ting som gir glede og komfort. Er fornøyd med min 'lett, men ikke ultralett"-satsning. Og det gir jo grunn til lette sko også. Apropos sko, så er det nesten alltid goretex-lignende varianter jeg går for.
    1 poeng
  11. Greit å ha i mente at bruk av teltstenger og gåstaver i materialet carbon over tregrensa er forbundet med risiko. Ja, man har sikkert vært heldig til nå, men man vil ikke være uheldig i lyn og torden vær. Kvittet meg av den grunn med Tarptent Scarp 2, ønsket ikke å ligge i en grillrist.
    1 poeng
  12. Prisen på en gjennomsnittsredning kan man jo regne ut ved å summere alle utgifter til helikopter, mannskap, trening etc, og dele på antall redninger. Da tipper jeg at du får et ganske høyt tall. Sikkert større enn det som er diskutert over. Denne kostnaden blir særlig stor i Norge, fordi vi har en spredd befolkning, og en lang kyst, som gjør vi må ha mange baser. Dette gjør igjen at antall redninger per helikopter blir lavere enn et redningshelikopter i et lite og kompakt land. Ekstrakostnaden ved en ekstra redning er derimot ganske lav. Når helikopteret står der, piloten, navigatøren, redningsmannen og bakkemannskapet allerede er på jobb, så koster det svært lite å svippe en tur opp på fjellet og hente en stakkar som har tabbet seg ut. Så lenge de ikke har andre samtidige oppdrag, kan man til og med argumenter for at denne kostnaden er null, fordi helikopteret må fly, og mannskapet må trenes. Jeg tenker derfor at man skal ha lav terskel for å ringe etter hjelp, så får heller hovedredningssentralen avgjøre om du fortjener helikopter eller ikke. Jeg har selv vært med å få hjelp av luftambulanse i Rondane, da en som gikk foran oss skled og slo hodet. Det viste seg egentlig allerede før helikopteret var landet at hodeskaden var mindre alvorlig enn fryktet, men det var ingen sure miner fra helikoptermanskapet. Piloten tok seg tid til å ta bilder av helikopteret, tydelig fornøyd med sin egen landing. (Selv fikk jeg bårebæring, snøscooter og ambulanse da jeg brakk lårbeinet i 1999, men så var det bare 500 m til vei. Anbefaler helikopter om det står på menyen.)
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.