Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 13. juli 2022 i alle områder

  1. Ørfjellet (eller Ølfjellet) med sine 1751 moh. er det høyeste fjellet i nasjonalparken på Saltfjellet. I følge Wikipedia så er primærfaktoren på 1071 m. Toppens sekundærfaktor på 47 kilometer er blant de 40 lengste i Skandinavia. Ørfjellet ruver virkelig der det ligger i Saltdal. Når jeg kjørte E6 sørover forbi Rognan så var det dominerende i horisonten, flere mil unna. Dette var den 12. juli 2022. Ikke en sky på himmelen og knallsol. Svingte av E6 ved Storjord og fulgte en smal kjerrevei til Kjemåforsen hvor jeg parkerte bilen på 384 moh. Vegen opp fra E6 var ikke så mye å skryte av, så kjør sakte. Temperaturen klokken halv ti var på 18 grader. Terrenget var ulendt og litt kupert i starten. Når jeg kom opp på det første platået så gikk det litt lettere. Ved enden av platået så var det ei ny stigning til neste platå. Da nærmet jeg meg siste oppstigning til toppunktet. Her er det mye steinur med store faste blokker. Det gikk helt fint å komme seg opp på toppen, litt enkel klyving helt på slutten. På toppen så var det flott utsikt i alle retninger. Herfra så var mange tinder synlige, blant annet: Børvasstindene, Landegode, Eidetinden på Kjerringøy, Sulitjelmakongen og dronningen, lofotveggen var også mulig å se. Når jeg kom tilbake til bilen så var temperaturen 26 grader. Hele turen så var det mye vind som holdt insektene unna. Et mer perfekt turvær kan man knapt få. Turen opp tok 4 -5 timer, ned nesten 3 timer. Lengde tur retur ca. 16 km. Ørfjellet midt i bildet: Utsikt nordover mot Saltdal: Mot nord, her ser vi Børvasstindene, Landegode og lofotveggen: Kjemåforsen:
    3 poeng
  2. Hei Solvågtinden er også på min agenda. Den er utrulig flott å se på. Spesielt fra Junkerdalen, se bildet under. Men den er krevende å bestige siden det er langt å gå og mange høydemetre. Her er en turbeskrivelse: https://saltenhygge.no/solvagtind/
    2 poeng
  3. Da er det bare å begynne å selge unna, for nå er det et nytt kamera på tur i posten.. Det ble ikke Fujifilm X-E4. men X-T30 II. Relativt like i størrelsen. E4 er noe tynnere, lavere, men også breiere, og det skiller kun 20 g. T30 II har flere betjeningshjul (?) oppe på kamerahuset, som jeg tror kan være praktisk (i alle fall når man er vant med det fra speilrefleks). Det følger med en litt kjip kit-linse, så planlegger å kjøpe pancake-objektivet som følger med E4 når jeg har fått unna noe av det gamle speilrefleksutstyret. X-T30 II veier nøyaktig halvparten av mitt Canon 6D mrk II, og er 1 / 3 av volumet. Det skal forhåpentligvis bidra til at kameraet blir med på tur
    2 poeng
  4. Det jeg skrev var hvis man går tom for tørrmelk. Det kan jo skje, særlig på langtur hvor man ikke pakker i porsjoner.
    2 poeng
  5. Så vidt jeg kan skjønne ut i fra beskrivelsen har dere padlet i et område i Sverige hvor det i 30 år har vært totalforbud mot å benytte båt av noen art (inklusive kano): https://www.graenslandet.se/sv/besoek-graenslandet/paddla?id=127&ml=1 Forskriften finnes her (§10 pkt. 8): https://skyddadnatur.naturvardsverket.se/handlingar/rest/dokument/278802
    2 poeng
  6. En mnd siden siste langtur, det ble alt for lenge så på søndagen MÅTTE jeg bare ut på tur, selv om det var glovarmt ute. Kjørte inn til Uvdalen(Gjerstad) og gikk løypa mot Gautefall. Målet var Stolsvassnuten. Godt skiltet. Starter i tett skog.. ...for så at mer åpent landskap dukker opp noen høydemeter senere, men kort i luftlinje. Det er god stigning fra Uvdalen og opp til Kvenntjønnane. Ganske herlig her oppe, åpent og fint. Ser her tilbake på Kvenntjønnane fra der jeg kom fra, Uvdalen, ned til høyre. Utsikt mot Solhomfjell på vei opp til Mjeltenatten, med branntårnet i horisonten på høyre side. Mjeltenatten, med Hellersvann i bakgrunnen. Utsikt fra Mjeltenatten mot Hellersvann. Campen fra pinseturen i år, er langs vannet og bak fjellet i forgrunnen på høyre side. Utsikt mot Stolsvatn, målet Stolsvassnuten på venstre side. Sandstranden og halvøyene der nede til høyre er fin plass å ha leir. Utsikt på vei ned fra Mjeltenatten.. Her kan røyken fra skogbrannen i Nissedal(Haugsjåsund) skimtes helt bakerst og midt i bildet.. Stolsvassnuten i bakgrunnen.. Gammel bro.. og ny bro(for syklister). Mye av området her er tilrettelagt for sykkelturer, da Canvas Hotel ikke er så langt unna. På vei opp mot Stolsvassnuten, god stigning hele veien. Endelig oppe. Mjeltenatten i bakgrunnen. Utsikt over "Hanetarmane" Postkasse på toppen.. (postkasse..postkasse..) Enkel mat, i skyggen heldigvis, på toppen av Stolsvassnuten. Panoramautsikt fra Stolsvassnuten, helt greit å spise her. Hellersvann/Holmvann heeelt til venstre, så Stolsvatn. Hanetarmane til høyre. På vei tilbake, i solnedgang.. Turen var ikke så lang, 18km. Men med mye fotografering og hvile- og drikkepauser pga varmen, brukte jeg totalt 7 timer på turen. Lengst tid tok det til Stolsvassnuten, men fra Stolsvassnuten og til bilen tok det en time kortere. Dette var bare kosetur, så ikke noe rekordtempo. 3,5t opp, og 2,5t til bilen + spisepausen på toppen av Stolsvassnuten. Er man i ok form så skal man kunne klare å gå tur/retur Uvdalen-Gautefall på en dag.
    2 poeng
  7. Jeg kjøpte babygrøt på tilbud på meny. Sammenlignet med havregrøt smaker de mye bedre, har mer kcal per 100G, mindre volum, raskere å lage, trenger ikke kokende vann, mer proteiner. Jeg pimpet opp med kanel, sukker, rosiner, smør og nøtter. Jeg savnet ikke havregrøt en eneste dag på 2-ukers tur. Pastavarianter. Egg (kokt egg, eggerøre). Polarbrød, hvete holder lenge. Pannebrød. Frokostblandinger + Nido tørrmelk. 5 minutters risgrøt + tørrmelk Semulegrynsgrøt + tørrmelk Nudler Suppeposer vestlandslefse
    2 poeng
  8. Ja, hvis man bare fortsetter å fylle på med sukker utover dagen så er det jo ikke noe problem. 😊 Metabolismen varierer nok litt fra person til person, og endrer seg vel også etterhvert som man blir eldre. 😊 Generelt sett så kan man vel si at hvis man starter dagen uten raske karbohydrater og unngår den første blodsukkerstigningen (med påfølgende fall) så slipper man å gå og fylle på hele dagen, men kan forbrenne mer langsomme kalorier/fett. Jeg føler meg i hvert fall i bedre form når jeg har jevnere blodsukkernivåer på dager hvor jeg er i lav/moderat aktivitet over lengre tid.
    1 poeng
  9. Jeg har aldri opplevd forskjell på raske/trege karbohydrater eller blodsukkerfall så lenge jeg er i aktivitet. På skolebenken eller når man kjører bil er en ting, men hvis jeg går/padler/beveger meg skjønner jeg ikke hvordan man kan blir trøtt/søvnig/slapp. Vet ikke hva som er normalen her, men det er jo mange som går på sjokolade, kjeks og energibarer hele dagen uten problemer.
    1 poeng
  10. Helt enig i at man ikke trenger å planlegge energibudsjettet på helgeturer og langhelgturer. Jeg gjør det heller ikke selv. Jeg tar med så det holder, og bærer hjem igjen det jeg ikke orket å spise. Når turen blir litt lengre vil det akkumulere seg opp, og man er kanskje litt ekstra redd for å gå tom og tar derfor i enda litt ekstra når det er lenge til man kan få påfyll. Da er det ikke så dumt å være litt fortrolig med hva man trenger og regne litt på det. Ellers kan sekken fort bli veldig tung. Ikke at det er noe jeg pleier å gjøre, men en tredagerstur skulle jeg fint klart helt uten mat (uten tilførsel av energi), kanskje med unntak hvis den er veldig strevsom. Jeg er ikke særlig redd for sultfølelse som egentlig ikke burde hete sult, men heller lyst på mat (svært få i dagens Norge har kjent på en ekte sultfølelse tror jeg). Når man blir skikkelig sulten kollapser man mer eller mindre. Det tar lang tid så lenge man har litt fett på kroppen og får i seg nok væske. Men turen blir jo mye triveligere med god mat og drikke da. Jeg luket akkurat ut nesten halvannen kg godterier av sekken fordi jeg er helt sikker på at 4000 kCal/døgn er mer enn nok for meg på en normal 8-dagerstur (altså ikke spesielt strevsom). Sekken blir tung nok uten disse halvannen kiloene. Jeg blir også nødt til å bære en del vann på deler av strekningen. ;-)
    1 poeng
  11. 1 poeng
  12. Men da mister du lett båten. Årestrikk skal normalt festes mellom åren og båten. Årestrikk mellom deg selv og åren trengs ikke, den blåser ikke bort så lett.
    1 poeng
  13. Har i mange år brukt Alfa Bever Pro jaktstøvler og er nå på mitt 3 par. Da jeg byttet ut det første paret merket jeg raskt at noe ikke stemte helt. Tærne buttet i front når jeg gikk nedover. Jeg kontaktet Alfa som presiserte at de ikke hadde endret lengden på størrelsene, men tå-rommet kunne være en anelse mindre enn i første versjon. Jeg kjøpte deretter størrelse 43, men disse kjippet og ble for store for mine føtter. Jeg ligger og sever akkurat mellom to størrelser, 42-43. Og prøve å finne høye fjellsko i skinn i halvstørrelser har vist seg å være en stor utfordring. Jeg har til nå bare funnet én type som kan være interessant, dog lave sko. Scarpa Kinsesis Pro. Disse kommer i 42,5 og har hva Scarpa kaller et større tåvolum tilpasst den mannlige foten. Har noen erfaringer med disse skoene eller har andre tips til fjellsko i skinn som kan passe? Har også behov for god demping i skoene, men dette kan løses med innleggssåler.
    1 poeng
  14. Har blitt en liten samling etterhvert 😅 Helsport Isfjell 2 Camp (X-trem, 2006): Soloturer på vinterstid, eller kortere soloturer i sommerhalvåret. Teltet veier ca. 4,3 kg inkludert stenger, plugger og repkit, men er til gjengjeld rimelig solid. Stoffet i duken kjennes betraktelig mer solid enn dagens X-trem/Pro-telt, kjennes nesten litt gummiaktig ut. Da teltet i sin tid ble kjøpt hos Helsport i Melhus ble det oppgitt at teltduken var det mest solide stoffet de hadde. Kan med fordel oppgraderes med nye DAC-stenger, men riktig dimensjon er utsolgt hos Helsport, og har vært det i lengre tid. Har myggnett i døra. Teltet er en spesialutgave produsert for Forsvaret, og har derfor ekstra solide bardunfester i tillegg til svarte detaljer (skjørtekanter og teltstenger), og har derfor ikke modellnavn på verken telt eller teltpose (kun tom sort lapp). Helsport Lavvulight 4 (Pro, 2006): Lavvo jeg fikk gratis. Blir nok mest benytta på fisketurer med camp. Kjekt med litt ekstra takhøyde. Er laget av samme teltduk som Pro/X-trem-teltene til Helsport, og er derfor ikke beregnet på vedfyring slik som andre lavvoer, og har derfor ikke avtagbar topphatt. I motsetning til 2005-utgaven har 2006-utgaven en "ekstra" topphatt påsydd utenpå, da det fort kan bli et svakt punkt akkurat der alle dukene møtes og stanga støtter under. Kan heller ikke monteres innertelt i denne, men det er med bunnduk. Miststanga mangla, og Helsport har ikke lenger lavvostenger i riktig lengde (210 cm), så derfor benyttes en Hilleberg Tarp Pole (DAC-stang) som kan forlenges til 210 cm. Denne stanga er rimelig lett, drøyt 300 g mot den originales drøyt 400 g. Helsport Svalbard High 3 Camp (X-trem, 2011): Vintertelt med litt ekstra plass i fortelt. Best egnet for vinterbruk grunnet noe høy vekt, eventuelt korte turer sommerstid. Har teltstenger av den gamle typen (Yunan Air-Hercules FC) og enkle stangkopper. Har ikke sjekka om stangkanalene passer for dobbelt stangsett, men det er nok uansett ikke så aktuelt for min del. Har myggnett i døra. Helsport Ringstind 2 (Pro, 2015): Det mest brukte teltet i min samling. Allround for soloturer. Dette er utgaven før Helsport gjorde en del forbedringer med antall plugg- og bardunfester, og den har heller ikke stang i fotenden slik den nye utgaven har. 2 × Helsport MIL1 LT (2015): Nylig innkjøp (brukt). Blir nok mest egnet for soloturer, eller hvor teltet skal fordeles på to sekker. Inkluderer både kort og lang koblingsduk mellom teltene og fire forteltsduker, altså komplett sett. Kan derfor brukes både som to frittstående telt, eller som et større sammenkoblet. Et telt inkl. plugger og stenger (ekskl. fortelt) veier omtrent 1,7 kg, så et veldig lett telt å ha med på godværsturer. Helsport Spitsbergen Pro 3 Camp (2018): Kjøpt i outleten til Helsport. Basecamptelt. Har ikke myggnett i døra, så det begrenser bruken litt i sommersesongen mtp. lufting i varme perioder eller for kokelering i fortelt. Mulig å åpne baksiden helt slik at man får god lufting inn i innerteltet. Helsport Ringstind Pro 2 (2019): Kjøpt med formål om å erstatte Ringstind 2 fra 2015, da den nye utgaven har stang i fotenden og flere pluggfester. Duken på gamle Ringstind kan derfor bli noe slapp i hodeenden, og i tillegg ha noe lav høyde i fotenden, så tærne mine har ofte tatt borti innerteltsduken. Modellen fra 2019 er noe lavere (95 vs. 100 cm) og kortere (230 vs. 240 cm), men dette anser jeg ikke som et problem i og med at man får stramma opp teltet bedre. Ny utgave er litt høyere i fotenden (35 vs. 30 cm) Hadde bare to av teltene ved årsskiftet, men det har av en eller annen grunn økt ganske eksponensielt i år.
    1 poeng
  15. Oisann hoppsann! Forklarer jo hvorfor det var så lite folk. 😂
    1 poeng
  16. XXL var enig i dette regnestykket, og ettersom de hadde annonsert prisavslag på 2500 gjaldt prisgarantien. Å få 2019-utgaven av Ringstind Pro 2 til 2499 må kunne sies å være et røverkjøp Da gjenstår det bare å kvitte seg med et av de mange andre teltene man har i beholdningen 😅
    1 poeng
  17. Knekkebrød. Krever jo ingen tilsetninger, og inneholder mye fullkorn og fiber. Sammen med litt salt pålegg blir dette en ypperlig frokost. Jeg kan gå lenge på 4-5 husman-knekkebrød (100% fullkorn, 20% fiber), noen skiver god italiensk salami med høyt innhold av protein og fett, og et par halvlitere med friskt fjellvann. Slike ferdige "frokostblandinger" fungerer ikke for meg da de som regel inneholder for mye raske karbohydrater og ofte over 10% sukker. Man får jo blodsukkerfall og kne-skjelv etter få kilometer. 😄 Pasta er jo enkel og grei turmiddag. Litt penne eller fusilli med hvitløk, chili og en slump olivenolje - mer skal det ikke til. Og kanskje noen biter spekemat eller nyfanget ørret. Og med nok salt i vannet blir til og med fullkornspastaen god.
    1 poeng
  18. Har fått anbefalt såkalt "perimeter line" i festepunkter foran og bak. De er såpas stramme at det skal godt gjøres å vikle seg fast. Skal gjøre det lettere å snu. Bagsje er "dobbeltspent" fast med lastestropp med lås/strammer, så den detter neppe av. På en video jeg så ble åra satt oppi først. (Husker ikke hva jeg gjorde i går..😔.... gjorde ulike forsøk med ulike metoder. Tror nok det kanskje kan hjelpe om jeg får tak i lina på motsatt side... Må teste mer her. Skal sjekke ut SUP-line. Nærmere 80 turer siden jeg starta senhøsten 2020... og padla i ulikt vær på fjord,rolig elv, halv-rafting (lite fall og grunt..så størsre problem var at det subba)...og ulike vann. Det er jo ingen skam å endre rute om været endres. (Og om jeg i værste fall skulle omkomme, så er jo det mens jeg gjør noe av det som betyr mest for meg... går til bunns..mens jeg er på topp😉)
    1 poeng
  19. Kom nettopp hjem selv. Vi bar packraftene opp Mugga og padlet oss derfra via Nedre- Midtre og Øvre Muggsjø og over til Sverige. Været var fantastisk med skikkelig sommertemperaturer - samt herlig klekking av mygg og annen faenskap. Men, fisken beit! Landet fine ørreter i kg-klassen. Derfra padlet vi videre inn i Sverige hvor vi fulgte en myrkanal flere km sydover til Västre Rødsjø, så videre via Østre Rødsjø og ned til Rødviken på Rogen. Deretter krysset vi Rogen og jobbet oss gjennom kratt og ur over til Vonjøene, før vi smatt over til Grøtåa og padlet oss ned den. Det gikk mer eller mindre smertefritt hele veien. Så vandret vi videre til Haugen gård og tok Femund II hjem. Fisket var nydelig - kun ørret og abbor, sistnevnte fikk jeg tre av i kilosklassen! Været endret seg de siste dagene. Det ble kaldt og med en stiv nordavind ble fisket relativt tynt. Fikk litt i Grøtåa, men kun bekkørret/stekeørret. Fra Mugga til og med Grøtåa traff vi knapt mennesker. I en hel uke så vi ikke en eneste sjel mens vi fartet gjennom Muggsjøene og mot Rogen. Alt-i-alt en fantastisk tur!
    1 poeng
  20. Takker! Tenkte mil, skrev km.. fort gjort
    1 poeng
  21. Den jeg har valgt kan maules uten noe som helst om man vil det. Men man skal jo ha i seg væske også, og smaken blir bedre med melk synes jeg. Ingen grunn til å leve mer spartansk enn man må. Den jeg prøver nå er denne: https://www.synnove.no/produkt/granola-honningristede-pekannotter/ Denne her er også grei å maule tørr synes jeg: https://meny.no/varer/palegg-frokost/frokostblandinger-og-musli/kornblanding/musli-energi-7044416013714 Den siste har 20 % mindre energi pr vektenhet, så da måtte jeg bære 27 % mer i vekt med frokostblanding på ryggen for å få samme energimengde som den andre. Jeg må også spise 27 % mer frokostblanding i vekt. Jeg bærer på 1,6 kg frokostblanding, så det ville blitt 2 kg i stedet. Ikke store store forskjellen, men alle monner drar...jeg driver akkurat nå og luker ut alt jeg har pakket som jeg ikke skal ha med. 😄
    1 poeng
  22. Takk @Marius Engelsen og @Aurejeger får bare prøvesmake litt da. (Kjenner ikke noen babyer jeg kan spørre)
    1 poeng
  23. Jeg pleier å ha den med banansmak til frokost. Tiltenkt aldersgruppe husker jeg ikke men den er bare fint pulver som blir til en slags velling som smaker ypperlig.
    1 poeng
  24. Ikke noe fast. de hadde 3 for 2 på meny nylig, så jeg kjøpte 6 forskjellige smaker. Gode alle sammen.
    1 poeng
  25. Finner noen forslag og tips her: www.runnersworld.no/blogg/mat-til-fastpackeren/
    1 poeng
  26. @Skogens Stønn Frokostblanding med 2-3 ss nido er helt konge, og jeg får i meg en stor mengde kalorier på kort tid med å bare koke vann. Jeg pakker enten i porsjonsposer, eller blander i matskålen fra en stor pose. Solfrokost, musliblanding, nøtter og tørket frukt er favoritten her. På matskålen/matkoppen har jeg laget streker som tilsvarer 100g og 150g frokostblanding/babygrøt, så er det lett å dosere fra stor pose om jeg ikke gidder å pakke i porsjoner. Faktisk helt greit å spise med bare vann om jeg skulle gå tom for melkepulver. (Proteinpulver er også ett alternativ).
    1 poeng
  27. Babygrøt fås i forskjellige merker og smaker. Nido er helmelkspulver som viking tørrmelk.
    1 poeng
  28. Hvilken babygrøt snakker dere om (merke /variant) og Nido tørrmelk - er det morsmelkerstatning eller mer ala Viking tørrmelk? Edit: Fant info om Nido i denne tråden: [...]topic/48319-tips-til-erstatning-for-viking-tørrmelk/
    1 poeng
  29. Hvis kriteriet er å bare tilsette (varmt) vann og vente litt så er det jo noen begrensninger. Jeg synes gyterett poser er ganske ok, veier lite og kommer i varianter med pasta/ris mm. Som oftest kutter jeg opp biter av en spekepølse (rødvin, elg, får ol.) og tilsetter. Slik pølse spiser jeg også som snacks så den har flere formål. Gryterettene havner gjerne i samme "kategori" som Real osv. det er ikke akkurat luksusmat, men det funker, og jeg synes de generelt er bedre enn Real. Kan bli litt mye gryterett om man er alene og lager en hel pose, men det passer bra hvis man er 2.
    1 poeng
  30. Jeg har tro på frokostblanding. Jeg skal prøve en frokostblanding og tørrmelk på en 8-dagerstur som frokost nå fra fredag eller lørdag. Den inneholder 472 kCal pr 100 gram. Jeg regner med å klare 200 gram til frokost. I tillegg en liter melk laget av tørrmelk (Nido), dels i frokostblandingen og resten som drikke før start. Til sammen blir det 1600 kCal til frokost, noe som jeg personlig anser som veldig bra. Siste lengere tur (21 dager) brukte jeg havregrøt til frokost bestående av 100 g havregryn, 65 g Nido tørrmelk, 30 g sukker og 30 g smør samt 0,5 liter melk (blandet fra tørrmelk). Dette krever minst 5 dl vann (helst mer) for å ikke bli som å spise kitt. Det var rimelig drygt å få i seg, måtte tvinge i meg siste halvparten. Totalen blir her 1360 kCal, altså 85% av denne turens frokostrasjon. Så får vi se hvordan det blir. Jeg tror faktisk det skal være adskillig lettere å få ned enn havregrøten. I tillegg er det en bonus på 240 kCal. Jeg kan altså mate fuglene med en del hvis jeg ikke klarer å spise alt, og fremdeles få like mye energi. Og jeg trenger kun kaldt vann. Ingen koking altså, så spart energi. Kan det kalles grønn mat? 😇 Grøter er veldig godt til frokost synes jeg - inntil man er mett, men problemet er at når man koker sammen gryn/mel og væske sveller grynene/melet og det blir utrolig mye mer mettende. Jeg tenkte for eksempel at fløyelsgrøt (smørgrøt) jo måtte være tingen siden den inneholder veldig mye fett og er lett å koke, men (for sammenligningens skyld) for å få i deg 1400 kCal må du spise halvannen kg ferdigkokt grøt 🤢. Du kommer faktisk like langt med semulegrøt (som også er veldig godt, og mye bedre enn havregrøt) som gir rundt 1350 kCal for 1,2 kg grøt. Men det er mye å spise som grøt (og jeg trenger i hvert fall drikke til når jeg spiser grøt, mye mer enn en halvliter hvis jeg skal spise en hel kg grøt). Så med frokostblandingen kommer jeg i mål med ekstra bonuskallorier for 1,2 kg, inklusive drikke. Og en god del drikke pleier jeg uansett innta før jeg starter å gå. Ellers er jeg veldig glad i nudler, og selv om dette jo er litt i motstrid til trådens tema, så vil jeg anbefale å blande nudler av disse lettkokte tupene i de pakkene med frysetørret hvis man har tenkt å gå for det. Du bare legger de oppi posen med frysetørret og har på litt mer vann enn du ellers ville ha hatt. Jeg synes ellers disse frysetørrede middagene har litt for lite energi, typisk 4-600 kg pr middag. En "brikke" med eggnudler vil for eksempel legge til 175 kCal, 2 brikker det dobbelte. Nudler kan også spises som de er med krydder på, eller smør og ost oppi, eller litt fløte og fjerne et sammenvispet egg oppi også. Skinkebiter, pølsebiter, nøtter, ja, egentlig hva som helst som smaker godt.
    1 poeng
  31. Ringvassøy utenfor Tromsø innehar noen særdeles spennende områder for fjellfiskeren. "Lite tjønn, stor ørret".
    1 poeng
  32. Jeg stiller meg bak @Marius Engelsen. Babygrøt er helt overlegent på tur.
    1 poeng
  33. Bruker to stk. av disse til frokost koster ca. 10 kroner pr. stk. Kiwi har denne : https://www.mollerens.no/frokost/mollerens-havra-grot-med-fro-og-kardemomme-1/. Rema har denne https://www.mollerens.no/frokost/moellerens-urkraft-havregroet-skogsbaer/ Synes den har best smak.
    1 poeng
  34. Har spist denne på tur. https://meny.no/varer/middag/middag-kit/pastarett-kit/pasta-formaggio-7311041019757
    1 poeng
  35. Du får kjøpt kokosmelk i pulverform. Kan vel blandes med ulike karri/curry krydderblandinger for å få variasjon i sausen.
    1 poeng
  36. Hei, det har vært lite snø øst i Jotunheimen i år så jeg er sikker på at det er null problem med de toppene du nevner her. Jeg hadde store planer om å ta Rasletind og noen kalver i helgen, men vinden satt fint en stopper for de planene. Ble heller en enkel tur opp til Kvassryggen, blåste godt nok der også så valget med å droppe Rasletinden var god.
    1 poeng
  37. Angående XXL og dagens Reward søndagskupp på Helsport Ringstind Pro 2, så er det kommunisert feil prisavslag både på nettsiden og i nyhetsbrev: Nettside: Nyhetsbrev: Sist jeg sjekka er 4999 - 2500 = 2499, ikke 2999. Kjenner jeg XXL riktig, så kommer det nok ikke til å være rett frem å få riktig prisavslag som er kommunisert, de er vel ikke akkurat kjent for å være kundevennlige... Så til de som eventuelt har slått til på Ringstind nå i dag; du har ingenting å tape på å kreve å få annonsert prisavslag. XXL har vedtak mot seg ang. villedende kommunikasjon i slike saker tidligere: https://www.forbrukertilsynet.no/lov-og-rett/markedsradets-vedtak/mr-2017-1190-xxl I tilfellet over har de jo oppgitt en prisfordel på -2500 som ut fra beregnet pris må basere seg på 5499, en pris som ikke er reell førpris hos XXL. Fra prishistorikken hos Prisjakt.no kommer det frem at XXL kun hadde teltet til denne førprisen i ca én uke, men prisen før oppgitt prisfordel på -2500 var allerede satt tilbake til 4999 for to dager siden. Ellers litt relevant lesning: https://www.forbrukertilsynet.no/wp-content/uploads/2020/12/Forbrukertilsynets-veiledning-om-prismarkedsforing.pdf https://www.regjeringen.no/contentassets/722ddf7c26214fb59bfa2ea5b0428033/no/pdfs/otp200720080055000dddpdfs.pdf#page=118
    1 poeng
  38. Stikkord som Bålforbud, Skogbrannen i Nissedal, generelle anbefalinger er noe man bør presisere tungt før man anbefaler Bål 🙈 (tenker jeg) Trangia spritbrenner eller kvistbrenner er hva jeg selv bruker som reserve på mine turer.
    1 poeng
  39. Jeg vet det er en uting å svare på annet enn det som det spesifikt blir spurt om, men har du vurdert kvistbrenner? Alle alternativene dine innebærer jo at du må bære med deg drivstoff, med en kvistbrenner kan du bruke brennstoff som du finner langs veien, aka slipper å bære, og kan prioritere dette på godværsdager der ting er tørt og spare på gassen til de mer utfordrende dagene. Men hvis jeg skal svare på akkurat det du spør om så ville vel valget mellom rødsprit eller bensin avhenge av hva mesteparten av bruken blir, for det meste koke vann til Real turmat el. så hadde jeg vel gått for rødspriten, lage ting som skal koke eller steke matvarer så hadde jeg sikker gått for bensin. Smak og behag, andre ville sikkert prioritert annerledes.
    1 poeng
  40. Denne tråden har gått meg hus forbi, så jeg er litt sent ute. Jeg jobber i en garnbutikk og er mer enn snittet interessert i dyrevelferd og bærekraft. I strikkeverden har flere produsenter satt fokus på sporbarhet, åpenhet og etikk rundt produksjon etter at en stor andel forbrukere har blitt obs på dette. Gjelder ikke alle produsenter, så enkelte henger veldig etter. Tekstilindustrien er en versting i klimasammenheng, og årsaken er det at vi skal ha det så billig som mulig og vi skal ha nytt hele tiden, såkalt fast fashion. Det har bygd seg opp til et dilemma. Om vi alle slutter å handle, så bukker stor industri og arbeidsplasser under, og med det en økonomisk krise. Om vi fortsetter på samme viset, hoper det seg opp med avfall, giftige kjemikalier og forurensing. I tillegg til elendige arbeidsforhold hos de som produserer klær(hvor mye får de egentlig av den t-skjorta du betaler 79,- for?) De som er fattige har ikke råd til å kjøpe den dyre kvaliteten som varer. De med penger skal ha årets farge i Makke-buksa si(selv om de har 10 par hjemme som ikke er nevneverdig slitte). Der utrolig vanskelig å få snudd trenden. Ansvaret ligger både hos produsent og forbruker. Ingen tekstilproduksjon kan være 100% miljøvennlig, på samme måte som ingen strømproduksjon kan være det. Likevel er det noen verstinger, og noen alternativer som er bedre enn andre. Bevisstgjøring hos forbrukere er et enkelt steg i riktig retning. Poenget er egentlig at om man vil velge å fokusere på miljø, bærekraft og dyrevelferd så er det tre steg: 1. Handle så lite som mulig, reparer det man har i stedet. 2. Kjøpe brukt. 3. Om man skal kjøpe nytt, sjekk hva produktet består av og eventuelt hvordan det blir produsert. Legg heller litt ekstra penger i noe du vil ta vare på. Kjøp fleece av resirkulert polyester, kjøp ull som har fokus på dyrevelferd og miljø, kjøp for eksempel Tencel som er et mer bærekraftig alternativ. Har samlet litt informasjon om ull og fibre for de som er interessert: Superwash: Mest vanlige metoden er en prosess som innebærer giftig klorgass for å bryte ned fibrene før de påfører et lag med plast kalt Hercosett 125 for å forhindre at fibrene tover seg sammen. En så sterk kjemisk behandling at den er ulovlig i store deler av verden, inkludert Norge. På garnfronten har ikke-superwash fått en oppsving. Gjerne med fokus på merino(Sandnes Sunday, Knitting For Olive Merino o.l.) Mulesing: En praksis hvor de skjærer av hudstykker på halepartiet på lam, uten bedøvelse, for å forhindre at fluer legger egg i hudfoldene. Forekommer i Australia, ble ulovlig i New Zealand i 2018. Er merinoen fra feks Patagonia er denne praksisen ikke nødvendig da disse fluene ikke finnes der. Mohair: Mesteparten kommer fra Sør-Afrika. Det er flere rapporter om at det forekommer dyremishandling i form av hornfjerning med bruk av kjemikalier som spres til øynene og gjør de blinde, dårlig klipping(hud fjernes og store sår) og det faktum at de klippes om vinteren(Mohairgeiter har ikke et naturlig lag med fettisolasjon under håret, så de fryser). Årsaken er ofte at arbeiderne blir betalt for per kilo ikke per time. For å få bukt med praksisen har de opprettet "South African Mohair Industry" som skal sikre en bærekraftig produksjon med fokus på dyrevelferd. Man får ikke være med på denne merkingen om man bryter med retningslinjene. Av ferdige klær vet jeg ikke om dette er merket, men jeg vet at garnprodusentene Filcolana og Knitting For Olive sitt mohair er underlagt dette. Kasjmir: Litt av det samme som Mohair. Geitene har utviklet denne myke og varme pelsen for å isolere mot bitende vinterkulde da de ikke har noe isolerende fett. Etterspørselen er høy så de klippes hele året, og på vinteren fryser de ihjel. Vanligvis skal de kun kjemmes om våren da de naturlig mister "vinterpelsen". I tillegg er det så store mengder med geiter at de beiter i stykker landskapet de bor i da de river opp gress med røttene. Alpakka: I fjor kom en rapport fra PETA som førte til at flere store kleskjeder(H&M, Esprit, Gap m.fl) brøt samarbeidet med den største alpakkaprodusenten i Peru, Mallkini. Dyremishandling under klipping var årsaken. I tillegg til at gårdene ikke har en miljøvennlig måte å kvitte seg med avfall(møkk). De samler det opp i hauger, lar det ligge før det brennes. Underveis tar regnvann det med seg til drikkevann og når det brennes så brenner det i dagevis noe som frigjør store mengder klimagasser. Silke: Blir vanligvis produsert ved at silkeormer spinner kokonger av silke før de blir til møll. Under høstingen blir derfor ormene drept, omtrent 15stk per gram(Skal du strikke en genser for eksempel trenger du rundt 300-400gram noe som betyr 4500-6000 døde møll). Om man venter til de har blitt til møll så ødelegges kokongene i det de "klekkes". Dette ødelegger jo silketrådene i så måte at fibrene blir kortere og må spinnes sammen. Resultatet er en litt røffere silke, men likevel en bedre silke om man vil fokusere på dyrevelferd. Knitting For Olive sin silke feks er høstet på denne måten. Et siste punkt da jeg er totalt uenig i mye PETA står for, hovedsaklig det at de mener vi ikke bør bruke produkter fra dyr i det hele tatt og heller anbefaler bomull og verst av alt syntetiske plastfibre. Jeg orker ikke å gå inn på produksjon av bomull, lin og syntetiske fibre, da dette allerede ble alt for langt.
    1 poeng
  41. Har ikke fått prøvd det i sterk vind eller skikkelig rein enda, så skal ikke si så mye på det. Satt det opp i stad og tok ett pr bilder av fotenden og luftingen. Syntes det er god luft sirkulasjon.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.