Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 11. juli 2022 i alle områder

  1. Yes.. Da har det blitt plass i kalenderen til en tur opp i Vikbekkfjell området.. Denne gangen ser jeg for meg å ta Maarfjord inn for så å gå tilbake til Synken.. Blir meg og hunden samt "guttungen" på tur.. Drar opp på fredag førstkommende..
    3 poeng
  2. Steg 2 är om vädret tillåter lägga sig ner och känna efter spec. om man ej har fristående tält som man kan flytta efter uppsättningen.(mitt HB unna är ju bara att vrida eller flytta efter var det ät minst sten tex.) Jag mar lite problem med att sova om det lutar så blodet rinner uppåt samt att man får palla upp köket så maten ej blir vidbränd i byttan,jag tar med en liten flat sten in i Absiden om det regnar och man ej vill ut i onödan(ser man att stenen ´anv´som gömsle för något djur tar man en annan) Finns ju även vattenpass som App i telefonen om vattnet är slut spec om man har ett skyddsfodral så tar den ej skada.
    2 poeng
  3. Om man skjuter upp val av tältplats tills man axcepterar vad som helst är risken störst att det blir fel plats,och då hjälper det ej med bra utr iaf sådan man orkar bära. Det kan då bli alt i från grus till blöt mossa som saknar dränering kolla efter lutning på marken runt omkring ev sätt en flaska eller mugg med vatten i på platsen så ser du åt vilket håll det lutar på vatten nivån i enheten.
    2 poeng
  4. Angående XXL og dagens Reward søndagskupp på Helsport Ringstind Pro 2, så er det kommunisert feil prisavslag både på nettsiden og i nyhetsbrev: Nettside: Nyhetsbrev: Sist jeg sjekka er 4999 - 2500 = 2499, ikke 2999. Kjenner jeg XXL riktig, så kommer det nok ikke til å være rett frem å få riktig prisavslag som er kommunisert, de er vel ikke akkurat kjent for å være kundevennlige... Så til de som eventuelt har slått til på Ringstind nå i dag; du har ingenting å tape på å kreve å få annonsert prisavslag. XXL har vedtak mot seg ang. villedende kommunikasjon i slike saker tidligere: https://www.forbrukertilsynet.no/lov-og-rett/markedsradets-vedtak/mr-2017-1190-xxl I tilfellet over har de jo oppgitt en prisfordel på -2500 som ut fra beregnet pris må basere seg på 5499, en pris som ikke er reell førpris hos XXL. Fra prishistorikken hos Prisjakt.no kommer det frem at XXL kun hadde teltet til denne førprisen i ca én uke, men prisen før oppgitt prisfordel på -2500 var allerede satt tilbake til 4999 for to dager siden. Ellers litt relevant lesning: https://www.forbrukertilsynet.no/wp-content/uploads/2020/12/Forbrukertilsynets-veiledning-om-prismarkedsforing.pdf https://www.regjeringen.no/contentassets/722ddf7c26214fb59bfa2ea5b0428033/no/pdfs/otp200720080055000dddpdfs.pdf#page=118
    2 poeng
  5. Hmmm...kanskje man bare kan gni seg med den hvite delen av skallet?
    1 poeng
  6. Når jeg har funnet et flott sted, og noen andre siden har oppdaget hvor jeg har vært (gjerne fordi de har fulgt sporene mine i snøen utenom alle stier og løyper, til og med med sykkel), og tatt i bruk det samme stedet, og jeg finner dasspapir i buskene, engangsservietter, engangsgriller, sneiper, ølbokser, brusflakser, ihopskrapte steinhauger som skal ligne en slags bålplass, nedhogde grener på døde trær osv. osv, så slutter jeg å dra til det stedet. Så det er dem eller meg. Så enkelt er det. Jeg har også alltid sagt (satt litt på spissen) at det overhodet ikke er det samme å bli flydd oppå en fjelltopp som det er å gå til fots i flere dager med telt, sovepose og ryggsekk for til slutt å ende opp på fjelltoppen. Satt inn i denne konteksten: Å dra til et sted man har blitt fortalt er et fint sted er (for meg) på ingen måte sammenlignbart med å finne en flott teltplass selv. Det er to helt forskjellige opplevelser. Det kan sammenlignes med forskjellen på å kjøpe en kilosørret på butikken og det å fiske den selv. Smaken er jo den samme, men... Bare for å understreke det: Jeg er ingen motstander av appen din. Du får bare ikke meg til å legge noe inn der. Jeg vil heller ikke prøve å finne noe der. Jeg synes det ville være fint om flere får oppleve hvordan det er å søke ut i naturen og finne sine egne flotte hemmeligheter. For meg er det en vesentlig del av friluftslivet. Og hva som er et fint sted vil være individuelt. Er det en gressbakke med blomstereng sydende av et yrende insektliv, eller ei li full av trostesang i mai, eller det stedet der du ser en hann blåvingevannymfe med flagrende vinger flørter med hunnen for å få spredd genene sine, eller er det et sted med vid utsikt over blåne etter blåne, eller svingen i elva der ørreten vaker bak den store steinen som er litt for langt ute til at du når ut, eller vannet med så klart vann at du ser de lyse steinene der nede på flere meters dyp, eller toppen av åsen der du opplevde måneformørkelse en mørk vinternatt akkompagnert av harehukra (syngende perleugle), eller... Naturopplevelse er ikke bare et syn i den retningen du har pekt øya. Det er noe som oppleves med hele kroppen der og da, syn, hørsel, lukt, smak, varme/kulde/fukt, mørke, lys (i morgen er det kanskje helt annerledes). Så hva er en fin teltplass? Jo, det er en passe flat rektangulær flekk i skogen eller på fjellet der du kan sette opp teltet og ha en flott naturopplevelse - med hele deg. Naturen er full av dem. Bare noen tanker.
    1 poeng
  7. Bare så det er nevnt: husk at du ikke skal legge inn "lokkestikkord". Har for eksempel sett at enkelte som selger Hilleberg-telt legger inn Helsport og Barents som stikkord for å fange interessen til flere. Slike irrelevante søkeord/nøkkelord er ikke i henhold til reglene for bruk av Finn (regel nr. 12). Ikke at jeg mistenker at dere driver med slikt, men ville bare nevne det når man først var inne på temaet 😊
    1 poeng
  8. Takker for fantastisk detaljert beskrivelse av erfaringer av teltet. har nettopp investert i 2 persons versjonen. Veldig spent!
    1 poeng
  9. Hörde på SV Radio igår om ett nytt mygg medel som är godkänt i USA som är baserat på något extract av Grap frukt iaf skulle det lukta som GF och vara i princip ofarligt för oss men ge ´odjuren´någon förlamning https://www.nbcnews.com/health/health-news/first-new-insect-repellent-approved-11-years-smells-grapefruit-n1236434
    1 poeng
  10. Etter en kjapp vurdering så tror jeg du kan få en god del mer enn det med mindre du har dårlig tid eller utstyret er i dårlig forfatning. Selg ting individuelt og ikke samlet. Det er ingen som trenger akkurat det du har. Lag én annonse med alle tingene samlet (men priset individuelt), og gjerne skriv at du kan gi en liten rabatt, evt. spandere frakten, hvis noen ønsker å kjøpe flere ting samlet. Lag i tillegg egne annonser for hver ting. Tar litt mer tid, men er verdt det. - Rengjør og børst støv av alt - Ta gode bilder (fra flere vinkler og få frem om glass er ripefri og evt. få frem hvis det er noe skader) - Få med bilder av alt som følger med - Bruk høykant bilde som forsidebilde i annonsen (vises større både på mobil og desktop) - Tilby fiks ferdig - Pris heller for høyt enn for lavt, spesielt hvis det ikke er andre som selger samme ting på Finn - Skriv en god tekst - Legg inn stikkord i bunnen av teksten med ulike måter å skrive ting på Folk søker med fritekst, og hvis noen søker "Canon 50mm f/1.8" så får de ikke opp din annonse om du har skrevet "Canon 50mm f1.8" (legg merke til skråstreken før 1.8). Så et godt tips er å skrive i bunnen av Finn-annonsen: "Stikkord: f/1.8 f1.8 1.8 50mm 50 mm" "Stikkord: 6D 6 D mrk ii mrkii 2 mark mk mk2 mark2 markii" "Stikkord: Tamron 70-300mm 70 300 mm 300mm 70-300" Man kan også gjøre enkelte "kupp" ved å bruke det trikset for å kjøpe. Når jeg legger inn søk etter noe så legger jeg gjerne inn fem forskjellige søk med forskjellige måter å skrive ting på. Da plukker jeg opp alt som legges ut og går ikke glipp av noen annonser som er beskrevet på en annerledes måte.
    1 poeng
  11. Hei, klattermusen Tor var den eneste sekken jeg har hatt som har litt bredere skulderreimer. Kunne avlaste hofte og skuldre ved å variere. Ved å løsne hofte belte får du mere belastning på skuldrene og omvendt når du strammer får du mer tyngde på hofta. Dette likte jeg veldig godt. tore
    1 poeng
  12. Sjekket beholdningen nå, den står nemlig på benken for service/vedlikehold. 0,3 liter er igjen. Med bensin går det en del mer. Tennvæske og parafin trenger mer forvarming enn bensin ja, jeg brukte ca 150ml rødsprit på turen. Man kan forvarme med parafin også, men da må man ha veke i forvarmingsskålen og bruke lighter/fyrstikker, brenneren blir sotete om det har noe å si. Min MSR XGKII brenner bra på både bensin og parafin/tennvæske, men er hakket blåere på bensin. 111 brennerne mine brenner såpass bra på tennvæske/parafin at de får det. En 111C stillebrenner jeg hadde var ekstremt snål på drivstoff, den brant ofte gult. Den brant dårlig på en gammel tennvæske jeg fant fra Kemetyl som var merket «Nafta». Men fint på alt som var merket «C10-C13» og lignende på innholdsfortegnelsen av både tennvæsker og parafin.
    1 poeng
  13. Lars Monsen og Trond Strømdahl brukte kun rødsprit brenner på Norge på langs. De fyrte med dette også vinteren. Har også brukt mye rødsprit brenneren om vinteren, både til matlaging, smelting av snø og til å varme. Det kan fort gå en liter rødsprit til dette per dag, så tror nok at rødsprit er det enkleste drivstoffet å få tak over hele landet, spesielt i grise grendte strøk.
    1 poeng
  14. Om du kjører gass og trangia, tenker jeg at å trangia brenner og sprit/rødsprit funker fint til backup. Halv liter rødsprit er fint som en backup og du har et par dager der om du kun skal kokevann + du får kjøpt rødsprit alle bensinstasjoner. Multifuel brenner som tar andre typer drivstoff enn renset bensin/parafin vil jeg vært skeptisk til å teste ut på tur, selv om brenneren skal kunne ta andre typer drivstoff (som feks flybensin, disel osv) anbefaler produsenten at du bruker renset bensin/parafin. Da ville jeg anbefalt å teste dette ut på forhånd slik at du har erfaring med hvordan dette funker (stort potensiale for svidd ansikt og hår) . Jeg bruker kun renset bensin og den typen som er anbefalt produsent, og det er ikke alltid lett å få tak i. Opplever ofte at min lokale sportsbutikk er tomme for dette og de må bestille inn. Rødsprit er super enkelt å bruke, så lenge det ikke er hull i brenneren, du ikke søler over alt og ikke tømmer rødsprit i brenner før den har slukket. Bål kan være en fin backup, men skal du ta turen nå i juli/august kan det være veldig tørt og farlig å fyre opp bål. Gass og rødsprit brenner skal du være forsiktig med, men disse kan plasseres en plass som er trygt.
    1 poeng
  15. Hvis det er 80% DEET der, så er det ikke mye plass igjen til solkremen.
    1 poeng
  16. Etter en koselig tur i Alvdalfjellene i fjor ble jeg inspirert til å gjøre meg bedre kjent i området. Jeg laget meg derfor en tur med start og mål langs Rørosbanens stasjoner gjennom Østerdalen. Vi går av toget på Hanestad. Målet er Bellingmo, som er stoppestedet før Alvdal når toget går nordover. 4 dager og 3 netter. 2 voksne og 2 ungdommer. Fra Hanestad går det oppover 700 høydemeter og målet er å komme oss over Grøttingbratten på 1142 før vi slår leir for kvelden. I følge kartet skulle dette være en umerket sti, men vi finner tydelige røde T-er. Det er deilig å endelig komme over tregrensa og riste av seg skogens insekter som gir opp i den svalende fjellvinden. Vi slår opp teltene med utsikt ned mot Reinsfjelltjønna og hele landskapet vi skal vandre i neste dag. Da vi våkner har været slått om. Hvit tåke kommer rullende over Grøttingbratten. Vi tar på regntøy og setter kursen ned mot Reinsfjelltjønna. Stien fra tjønna er umerket, men tydelig og god å følge. Været skifter stadig mellom solgløtt og regnbyger. Derfor slår jeg opp teltet og hekter innerteltet nesten av slik at vi har ly når vi tar lunsj ved Storfisktjønna. Et fristende navn, igrunn. Etterhvert går vi av stien og passerer en mystisk pyramide på vei opp til Hattjønna. Jeg får en helvetes lyst til å la meg avfotografere på toppen av denne, men resten av turfølget er altfor sugne på å komme seg videre og fram til dagens mål. Vi slår leir ved Hattjønna. På den tredje dagen melder YR om at alle himmelens sluser skal åpne seg mellom klokka 08 og 12, så vi tar formiddagen inne i teltet. Trommingen på duken er i perioder så høy at vi ikke engang kan høre radioen. Jeg får i det minste bekreftet at teltet, som er 5 år gammelt, holder potte tett. Vi bryter leir ved 12 tiden og følger ryggen til Storhøaksla. Det er ruskevær i fjellet denne dagen. Stien vi skal treffe er nesten ikke eksisterende, så det går endel ekstra tid til navigasjon. Ungdommen får prøve seg på kart og kompass og vading. Energien i gruppa er på vei nedover. Vi har brukt 4 timer på 6 km. Da slår jeg opp teltet for en lang lunsjpause. Når været er dårlig er det egentlig supert å knipse av innerteltet slik at det danner seg en gapahuk der en kan sitte skjermet under lunsjen. En lang pause med varm mat gjør underverket. Det blir som å starte dagen på ny. Og etter Nordre Tegningsætra blir det god og tydelig sti. Været skinner opp og det blir en fin kveld. Alle går og prater og er lyse til sinns. Vi passerer Tegningshøa og slår oss til for den siste natten et stykke over tregrensa. I 04 tiden blåser det ordentlig opp. Vi la oss luftig til kvelden før, for å slippe mygg og fluer. Personen som sover i annekset får seg en vindfull og urolig natt. ( 1 manns telt med innertelt i mesh og høy ytterduk.) På vei nedover blir vi glade over å finne en god bro over Fjellbekken. Etter broen bærer det videre nedover mot Glomma på uregjerlige traktorstier. Vi har både nærkontakt med hoggorm og larve på sekken. Og tilslutt er vi framme på noe som må være Norges minste togstasjon: Og det første mennesket vi treffer på 4 dager må være Østerdalens hyggeligste dame. Når vi er på tur i området neste år må vi bare komme innom for en dusj og kaffe før vi tar toget hjem, sier hun.
    1 poeng
  17. Min mening er at utgangspunktet her er i feil ende. Starten på naturopplevelsen bør etter min mening ikke være en "sweetspot", men naturen selv. Hvis denne appen blir populær kan den få en Instegram-effekt som leder mange folk til noen få steder. Visst kan dette hjelpe mange til å få gode naturopplevelser, men jeg mener altså det er feil vei inn. Dette er ikke for å beholde naturen for noen få spesielt interesserte, men for ikke å slite for mye på en natur som er strukket langt allerede. Jeg tror på å formidle natur uten at det skal settes punkter på kart. Man kan formidle og vise hvor vakkert det er i Børgefjell eller Reinheimen uten å peke dem til helt eksakte steder. Da blir de som har lyst til å dra dit nødt til å gjøre litt jobb selv med å legge opp ei rute eller planlegge leirplasser, noe som igjen gir større mestring. Så til din utfordring om hvordan Sweetspot kan brukes til å gi bedre ferdsel i naturen, så er nok min personlige mening at en slik app ikke er veien å gå.
    1 poeng
  18. Slike diskusjoner er fine å ta, for det får luftet problemstillingene rundt sporløs ferdsel. Jeg tror ordbruken sier noe om ulike måter å forholde seg til dette på. Jeg ville aldri ha brukt ordet camping, for da tenker gjerne folk at her er det greit å breie seg litt. Jeg ville heller si en fin plass å slå opp et telt. Noe av det fine med turlivet for meg er å se for meg terreng og leirplasser underveis ved bruk av kartet. Det er utenkelig å ikke planlegge dette i hodet kontinuerlig mens man er på tur. Det gir en egen glede å finne slike fine steder selv, og jeg tror det gjør at man oppfører seg mer hensynsfullt. Jeg har for eksempel ferdes i Nordmarka i 40 år, og ser den økte slitasjen på stadig nye steder etter at de har blitt omtalt i reportasjer og på nettsteder. Dette har ingen ting med å holde folk borte fra naturen og de gode naturopplevelsene. Jeg synes det er veldig fint at folk bruker naturen, men jeg tror det er bedre å veilede folk i naturkunnskap og friluftsliv generelt, enn å lede dem til noen få punkter hvor det er fint. Da blir den gode opplevelsen av hele turen også større. -Mener nå jeg da.
    1 poeng
  19. All ære til de som har driv, lyst, interesse og pågangsmot for å starte et slikt prosjekt. Men jeg er usikker på målgruppen. Campingplass er for meg en organisert plass der man ikke bare kan sette opp telt, men kanskje også ha sanitærforhold, drikkevann, nært bilvei eller kanskje en kiosk. Definisjonen på camping fra Google: Camping er en ferieform hvor de reisende overnatter i telt, campingvogn, bobil eller utleiehytte, vanligvis på spesielt innrettede leirplasser (campingplass). Hvis målgruppen er fjellvandrere som går langt med telt, eller folk som er ute etter steder for å slå opp telt langs veier (villcamping), så ville jeg heller kalt det Teltplass eller Leirsted , leirplass e.l. Om jeg går på steder jeg er ukjent, så kan jeg se ganske greit hvor det er fine teltplasser bare ved å se i kartet. I hvert fall i natur som jeg er kjent med topografien. Børgefjell og Lomsdal Visten er i hvertfall grei sånn sett med lite tuer og lite rullesteiner etc - som oftest er det en odde ut i et fjellvann, eller en naturlig forhøyning som alltid er naturlig tørr. Om noen andre er der trasker jeg videre til neste vann/odde. En liten digresjon kanskje, men jeg mistenker at utenlandske bobiler har en slik database de deler posisjoner med hverandre på. Det er ikke måte på hvor mange utlendinger som finner frem til de mest utilgjengelige fjellveiene og parkeringsplassene som egentlig er tilrettelagt for lokale med en gapahuk, en benk og et do. Det er ikke udelt positivt, og de kan bli på samme plass lenge.
    1 poeng
  20. Jeg har noen nydelige plasser her og der som jeg stadig vender tilbake til med teltet. Jeg tenker med gru på om noen skulle komme til å dele disse på en slik app. Sjansen er da stor for at jeg vil bli møtt neste gang av bålringer, avhugde grener og trær, søppel, og dopapir i buskene rundt. Beklager om jeg er partypooper. Jeg verdsetter initiativ og ser poenget med å kunne vite om gode teltplasser på eksponerte steder i høyfjellet, men å dele vakre leirplasser i skog og ved vann vil jeg aldri. Naturen lider av at ferdselen kanaliseres for mye.
    1 poeng
  21. Årets høsttur ble en liten rundtur i fjellområdene mellom Sørdalen og Stordalen i Åfjord. Vi kjøpte en liten hytte øverst i Sørdalen i fjor høst, og turen ble startet og avsluttet her. Det ble ikke så mye tid til å utforske områdene nord for hytta i sommer (ble Børgefjell i stedet) så målet var å traske litt rundt og sjekke terreng og fiskevann, og kanskje ta en tur opp på Dåapma og Finnvollheia dersom været tillot det. Det gjorde det imidlertid ikke; det tradisjonelle trønderske høstværet med lavt skydekke og regn slo til som vanlig, så turen ble ikke fullt så lang som planlagt. Det ble to overnattinger i fjellet og to på hytta. Dette er en liten bildereportasje fra turen. Dag 1 Relativt pent vær denne første dagen faktisk. Bruker formiddagen til å pakke sekken, og legger i vei nordover i rolig tempo. Første pause ved bua vest for Gurpenjaevrie for å justere litt på oppakning og knyting på støvlene. Deretter fortsetter turen opp forbi Blankvatnet og gjennom steinura der, før det er tid for leirslagning ved Kastbotnvatnet. Til middag prøver jeg en av disse Summit To Eat pakkene som XXL selger. Jeg har ikke smakt disse før. Den er ingen høydare - alt for salt - men blir litt bedre med tyttebær. Deretter blir det å slappe av med kaffe og kartlesing utover kvelden mens mørket senker seg. Dag 2 Neste morgen ligger ligger tåka tjukk over vannet og høydedragene rundt, så da blir det litt tid til fiske mens jeg venter på at den skal lette. Det blir napp på første kastet, men den glipper helt inne ved land. Det blir napp på andre kastet også, en finfin ørrent (sikkert samme fisken), og den sitter litt bedre og berges i land. Jeg tar en 4-5 kast til for syns skyld, men jeg er egentlig fornøyd. Noen som tørr å anslå hva denne ørreten kan veie? Litt utpå formiddagen når fisken er fortært og skylaget har lettet litt legger jeg i vei nedover mot Stordalen, og følger Stordalselva østover opp mot Teksjøen. Landskapet skifter mellom store åpne myrsletter, tett gammelskog og litt ulendte bergformasjoner som elva bukter seg igjennom. Jeg finner en teltplass øst for Teksjøen i området der Finndalselva snirkler seg gjennom myrlandskapet. Vestsiden av elva tilhører Åfjord, mens østsida ligger i Steinkjer. Dag 3 Skydekket henger like tjukt over tretoppene denne dagen også, så tur opp til Finnvollheia droppes. Har vært der en gang tidligere i 50 meter sikt, og ser ikke noen grunn til å gjenta den turen. Det blir kaffe, frokost og tannpuss, før jeg legger i vei sørover igjen nedover Reinsjødalen i retning Gurben. Det er helt vindstille og vannene nedover dalen ligger speilblanke og idylliske. Jeg har god tid og rekker et lite kaffebål før jeg tar fatt på den siste mila. Jeg nærmer meg Skansen hyttefelt og det ser ut til å være mye folk på hyttene denne helgen. Jeg kan telle omlag 20 biler nede på parkeringsplassen. Den gamle furua drar jeg kjensel på! Da avsluttes denne høstturen med en rolig kveld på hytta, med litt tørking av klær og utstyr, og en liten oppsummering av ruta over kartet og litt iskalde forfriskninger.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.