Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 21. sep. 2021 i alle områder

  1. Da er dessverre årets høydepunkt over, en jakttur i nordre Trøndelag! Denne gangen var vi heldige med været, dvs. overhode ikke noe regn på de 3 dagene turen varte. Ettersom det er en jakttur med mye sosialt /kos rundt bålet så blir det noen ekstra kilo i sekken.... Greide som vanlig å fylle opp min Powerframe( 130L+) Nå har jeg jaktet rype i over 40 år ( = jepp startet tidlig) og det er viktig å lære opp neste generasjon i jakt og det med å overnatte ute i vår fine natur. Selv tok jeg inn på CASE DEL HILLEBERG SOULO--> Fantastisk, men det er jo dårlig med tørkemuligheter, så måtte ta naturen til hjelp. Optimus Vega og Primus panne er en ypperlig kombinasjon når man skal tilberede indrefilet +++ i basecamp. På selve turen ble MSR windburner brukt for te, kaffe, Kakao og real turmat. Bombesikker. Øks og sag er helt nødvendig, og til neste år blir det nok med en større sag.
    9 poeng
  2. To gamle gubber på tur. Det er ungdommen som må til når ting skal ordnes i heia. Denne gangen, som noen ganger før, var Egil villig til å bli med til Blåfjellenden for å forsøke å få skikk på lyset i annekset. Egil er 77 og gjør fortsatt en jobb for turistforeningen omtrent hver uke. Ikke alltid med en fjelltur før han trekker i arbeidstøyet, men til Blåfjellenden er det ikke mulig å komme til uten å gå – på sommeren. Vi hadde forsøkt å fikse lyset i annekset mange ganger, og håpet at denne gang ville det komme på plass. Det gikk ikke helt slik. Vi planla selvsagt turen etter å ha sjekket YR nøye, flere ganger. YR mente det ville være skyer, men oppholdsvær og greie turforhold. Helt til om morgenen da jeg pakket sekken. Da var det snakk om både regn og vind. Litt sure forhold, men heldigvis ville vi få været bakfra på vei innover heia. På vei oppover, fikk vi regn på ruta, og kledde oss for dårlig vær da vi startet. Oppe i bakken ble det mindre regn, og eter bare en kort stund ble det opphold, og gode greier. Vinden tok fortsatt bakfra, men det var ikke noe problem. Ved Tangane gikk vi på folk som kom ned fra heia. Sauefolka fra stølen på Blåfjellenden. To kjekke damer som bar tungt nedover. De hadde funnet 25 liter tyttebær rett utenfor stølen. Selv om det var 25 liter, så veier det en del, men rørte tyttebær er godt til mat. Det gjør nok børa lett å bære. Vi fikk en fin tur innover i heia. Det var ikke to ungdommer som vandret mot Blåfjellenden den dagen. Egil fylte nettopp 77, og jeg er ikke mange åren yngre. Vi hadde begge ganske tunge sekker. Egil med verktøy og utstyr og i min sekk var det mat for begge. Det er kjekt med selskap i heia. Vi hadde mye å snakke om og turen gikk fort. Egil satte i gang og jobbet med sitt, og jeg fikk sving på kaffekjelen. Vi var ikke alene. På hovedhytta var det to kjekke jenter. De samlet på DNT hytter, og nå var turen kommet til Blåfjellenden. De ville til Sandvatn dagen etter. Vi var kommet for å jobbe. Det var noe galt med lyset, og det kunne se ut som et panel ikke var i orden. Det hadde vi selvsagt ikke med. Vi forsøkte også å få i gang aggregatet, uten å lykkes. Der vard et en O-ring som manglet. Det ble liksom ikke noe resultat av jobbingen denne gangen. Vi tok avgårde mot Hunnedalen litt sent på dagen. Da hadde vinden løyet, og det var tørt etter regnet på natten. Igjen fikk vi en flott tur over heia. Denne gangen var det høst. Temperaturen var ikke spesielt høy, men opp bakken ble det likevel varmt. Jeg gikk i ullblusen hele turen. Det ble en liten smak av sommer da vi fikk litt sol. En kjekk og flott tur til Blåfjellenden for Egil og meg.
    6 poeng
  3. Søndagstur fra Uvdalsveien (Gjerstad/Agder) og opp til Åse-Vøllestad skogene, mellom Gjerstad og Gautefall. Et av mine favorittnærområder som ikke er så langt å dra til, og som jeg har vært ved før, bare ved et annet vann. Så flott dette området er med natur og gode fiskemuligheter er det absolutt et sted jeg burde oppsøke mer! (Dette er rett ved og i samme området de tre foregående turene mine har vært fra.) Bildespam!: Var overaskende mye og store blåbær nede i skogen før man kom opp i høyden. Viktig å drikke vann! Gode og flotte grusveier oppe på eiendommen til Åse-Vøllestad Skogene. Her er det nok fint å sykle også! Tid for lunch på fin bålplass med utsikt rett ut på et av maaange flotte fiskevann..
    4 poeng
  4. Her i huset er bolognes'n min ein høydare, både blandt små og store. Eg har laga denne retten i mange år og har etterkvart justert den til å bli nøyaktig slik vi synes den er best. Den er knallgod som saus til pasta, i lasange og som fyll i pizzasnurrer. Eg legger her ut ei relativt stor oppskrift, fordi eg lager utelukkande ein svær porsjon og so fryser vi ned og har mange middagar på lur - på kortere turer er det supert å ha med seg ein porsjon av denne, smaker supert med potetmos eller litt pasta. Ingredienser: 1,5 kg hjortekjøttdeig (alternativtkarbonadedeig 1,2 kg svinekjøttdeig 300 gram evangerbacon (eller anna godt bacon) 5 løk 7 gulerøtter 7 stilker stangselleri 7 dl rødvin 1,5 liter kjøttkraft 1 glass tomatpuré 2 bokser med hermetiske tomater (helst flådde heile tomater 1/2 glass med finhakka soltørkede tomater Fersk rosmarin 1 ss knuste fenikkelfrø 2 stjerneanis Framgangsmåte: Eg bruner alt kjøttet først, tilsett salt og pepper, slik at du ikkje må krydre deg ihjel på slutten av koketida. Grønnsakane skreller eg og køyrer i foodprosessoren, alternativt hakker du dei sjølv - men denne retten skal stå i ovnen i mange timar, so ikkje hakk det for fint. Finsnitt bacon og finn fram ein stor kjele og fres baconet, tilsett knust fenikkelfrø og finhakka rosmarin. Når fettet på baconet har smelta, tilsetter du grønnsakane og litt salt og lar dei svette i ca 10 minutter før du tilsetter kjøttdeigen og steiker vidare i 5 minutter. Deretter har eg tomatpuré i ei skål, tilsetter ca 1 dl av rødvinen og blander godt, dette heller eg deretter i gryta og lar den surre i 5 minutter til før eg tilsetter resten av rødvinen og lar dette småkoke i ein halvtimes tid. So tilsetter ein kjøttkrafta, finhakka hermetisk tomat og stjerneanis og har på lokk - men la det være ei lita glippe i lokket. Og herfrå kan ein enten fortsette å koke på plata, men eg føretrekker å sette heile gryta i ovnen på 140 grader og lar den stå 2-3 timar å kose seg. Deretter tilsetter eg boksane med hermetiske tomater, knuser dei og blander godt, før gryta får 2-3 nye timer - blir bolognesen for tørr, tilsetter du meir kjøttkraft/buljong undervegs. Den er ganske tyntflytande i starten, men når den er ferdig skal den ha kokt inn til ein ganske tjukk og god saus, den skal ha blitt redusert med ca 1/3. Fjern stjerneanis og smak til med salt/soya og pepper. Det er litt jobb første timen, men deretter lager den seg sjølv. Og det tar totalt frå 6 til 9 timer, men det er absolutt verdt ventinga
    3 poeng
  5. Fikk sydd meg ny turbukse, da kjøpebuksa som jeg bruker mest har blitt utslitt. Det grønne stoffet er en bomulls/polyesterblanding og det gråe stoffet er en eller annen kunstfiber, som er svært slitesterkt, men har litt stretch. Mønster er basert på favorittbuksa, men med noen justeringer ift passform. Se også min insta: www.instagram.com/outdressed.no
    1 poeng
  6. Jeg var på jakt etter jakke selv for en tid tilbake. Min bergans Storen jakke hadde fått seg en tur for mye og var ikke like tett lengre. Etter mye søking ble prisen fra Revolution Race for fristende til å ikke prøve (sammenlignet med andre) Jeg må bare si, denne jakken har fått prøve seg i alt slags vær å den skuffer ikke. Det eneste man skal passe på er at modellen er litt slim, så om man har litt ekstra stor mage eller brystkasse, er det fornuftig å gå en størrelse opp i forhold til hva man ellers bruker. Det er god lengde på armene uten at den blir posete som mange andre modeller. Jeg er rett og slett kjempefornøyd.
    1 poeng
  7. Fornøyd med Trollveggen Light jeg. Men, jeg har fått ny en gang pga. membran som lekker, det er litt dumt da. Men trygge garantiordninger.
    1 poeng
  8. Litt inne på dette med plassbesparelse og kokeutstyr så fant jeg nylig ut at Trangia's 2,5l leirkjele også er ment for å kunne huse Trangia 27-stormkjøkkenet perfekt oppi. Det blir nok kjøp av den kjelen for snøsmelting når jeg ikke er i lavlandet og kan smelte på en mindre kjele ment for bål. Selve stormkjøkkenet, som er Trangias minste komplette stormkjøkken består av alt annet nødvendig som: 2 små kjeler (én av de kan godt droppes), stekepanne, gass- eller multifuelbrenner (jeg bytter litt på alt etter som) og håndtak. https://www.fjellsport.no/trangia-leirkjele-2-5-l-2-5-l.html?q=trangia kjele (Spol til ca. 5:50 i videoen)
    1 poeng
  9. Ekstra klær på seg i soveposen gir bedre effekt per gram og volum enn tykkere sovepose, synes jeg. De siste årene har jeg pleid å spare en dunjakke til bruk i camp som jeg ikke bruker under pauser eller over svett ull. Da er denne alltid helt tørr slik at den kan være på når jeg ligger i soveposen, samt en anna-bukse som jeg bare bruker i camp og i soveposen. Dette hjelper MYE på isolasjonsevnen til posen, og om morgenen kan jeg krype rett ut av posen uten at det er en kald opplevelse
    1 poeng
  10. Hvis du sjekker den engelskspråklige siden til Alfa så står det at det er brukt PU som et stabiliserende element i mellomsålen. Så her har nok Alfa glemt å oppdatert den norske og svenske utgaven nettsiden om WK. Ser også at flere andre nettbutikker sier det samme. Og det stemmer med bildene av skoen. Jeg har par eldre WK av utgaven med gummikalosjering rundt hele skoen. De har en ren EVA mellomsåle slik AIR har nå. Jeg er ikke helt sikker på hvordan beskrivelsen til Alfa skal tolkes, om det ligger en såle av PU under hele skoen, eller om det bare lagt PU rundt yttersiden av den øvre delen av EVA sålen for å gjøre den mere stabil. Søkte opp gamle Alfa kataloger, og ser at en lignende løsning ble brukt tilbake i 2014.
    1 poeng
  11. Swarovski cl 8x30 til smygjakt i skogsterreng. Samtidig er den so liten og hendig at eg forhåpentligvis gidder å drakse den med meg på turer uten børse også 😊
    1 poeng
  12. Jag hr haft diskutioner med andra på webforum utsidan.se och många tvivlar på den klara avrådan från att blanda högtryck gasol utan reduceringsventil till lågtrycks brännare som SKA anv enbart till lågtrycks behållare,den reduceringsventil på 2 bar på min bild var ju till gasol brännare från från gasoltub som kan komma upp till 10 bar på sommaren. Och att fylla över behållare från nästan tomma till andra är även detta riskabelt då det ska vara ca 18% tom rum vid rumstemperatur för att klara anv på sommaren då behållare kan värmas av tex sol och då kan helt fyllda behållare explodera och lindriga skador kan uppstå om man ej får splitter i ögon tex som då kan bli bestående synförlust. Jag har även själv kontaktat en gasol installatör som påstår att personer avlidit av dylika egna ombyggnader och att göra detta i rika länder är fullständigt obegripligt för att spara några tiotals kronor. Jag har anv gasol länge och det är mkt säkert om man byter slangar och reduceringsventiler innan de läcker eller slutar att fungera (10 år på membran reducerungsventiler slangar när hårda eller har sprickor)men ej propan/butan lågtyck till Trangia jag har nu 2 st beg behållare men får anv dem när gas som är kvar(väg) räcker för beräknad anv på tur och lärt mig hur mkt gas min brännare och koksystem förbrukar till tex grötkokning.Detta är det väsentliga och då ev lämna in beg behållare på återvinning om man ej vill anv tills de helt är slut . Jämför risker tex med vad som står på instruktions och handhavande i tält om att ej elda eller ha kök i tälten och att motsvarande ej står på gas kök så gäller gott omdöme att kunna bedömma risker med gas kräver störe kunskaper tex om gaslagen som jag ej kan tex fast Gymnasie ingenjör med erfarenhet av tex gas svetsning då man ej lägger Acetylen tub ner eller anv den direkt efter att den förvarats liggande osv och Alltid anv backspärr för att ev brand i slangar ej ska nå gastuben.
    1 poeng
  13. Sjekket litt og i boka "Innføring i klatring" ved Stein Tronstad står det "La de to øverste stå igjen om du må snu". under kapittel "Leding" (på bolta ruter) Stein Tronstad var sikkerhetsansvarlig i Norsk Klatreforbund i mange år. @Prebb +1 til alternativer.
    1 poeng
  14. Hvis du bruker selvlysende lakk slipper du å slå på lommelykta for å se når det er mørkt: https://www.stonefly.no/produkt/fluebinding/lakk-og-lim/semperfli-fly-paint-fluor-green https://www.cchobby.no/catalog/product/view/sku/34934 https://www.obsbygg.no/maling-tapet-og-tilbehor/olje-lakk-og-spray/2321437 Selges mange steder. Jeg tror Biltema har noe også.
    1 poeng
  15. I løpet av de årene "Gjør det selv" lenken har bestått har mange kommet med gode bidrag, så gode at jeg mener at de tåler å relanseres. Et slikt tips er å merke alle + polene. Da slipper du å pundre i mørket med å finne riktig pol. I tillegg markerer jeg også Av/på brytere, også md korrekturlakk
    1 poeng
  16. ...eventuelt at noen trodde det var en panteautomat eller gjenvinningsstasjon for glassflasker...det er mange som har gjetta feil på akkurat det kan det se ut som ute i naturen.
    1 poeng
  17. (men ikke for nye produkter) - bare for skikkelig god service! Jeg har et gammelt Helsport Børgefjell T3 telt. Dette brukes av meg når jeg er på telttur med barna mine, og vil ikke bli byttet ut før det er absolutt nødvendig. Etter som tiden har gått har det også blitt en viss stolthet i å bruke et telt som er gammelt - nå har det passert 30 år. I den sammenheng fikk jeg lyst til å finne ut akkurat hvor gammelt det er. Jeg har lett i gamle fotoalbum fra da jeg var yngre, første gang det dukker opp er på en telttur til Katnosa i Nordmarka utenfor Oslo sommeren 1991. Jeg sendte en epost til Helsport AS, lurte på om de hadde oversikt over produksjonsnummer eller tilsvarende som kunne hjelpe meg med å finne ut når teltet var laget. Helsport beklaget - de hadde skiftet produksjonsnummer over tid, dessuten var det så mange versjoner av Børgefjell-teltet, så de kunne ikke si mer enn at teltet ble produsert mellom 1987 og 1995. Den informasjonen var ikke akkurat ny for meg, og hjalp meg ikke mye. Ved en innskytelse sendte jeg en epost til Barents Outdoor - de er så langt jeg har forstått den gamle Helliksenfamiliens nye teltfirma, og mange av syerskene og designerne fra Helsport jobber der idag. Og tror du ikke de kunne hjelpe meg? Nå har jeg både produksjonsmåned og år på teltet - juni 1990. Dette stemmer også veldig bra med at jeg har bursdag på sensommeren og mener å huske at teltet var en bursdagsgave. Så Barents Outdoor altså - snakk om service!
    1 poeng
  18. Vil si det er enda større tabbe å ta med en toliter pistasj-is.
    1 poeng
  19. Eg vart overbevist til å kjøpe ei kasse med tactical, var var 21 pakker i boksen og ein hadde dermed nok mat til ei veke - han som solgte meg denne lovprisa kvaliteten! Eg vart veldig skuffa, på alle måter! Ingen målekant, so ein må gjette seg fram til mengde vann. Alt smaker skikkelig syntetisk og direkte guffent - og alt har samme form/konsistens. Av frystørka turmat er tactical foodpac det dårligsste eg har smakt og for min del er Real gourmetmat i forhold
    1 poeng
  20. Hei folkens. Takk for fine kommentarer. Var litt spent på om dere kom til å like kortfilmen! Prøver å formidle litt av den frihetsfølesen naturen gir meg, og målet med filminga er egentlig å prøve å inspirere sånn at flere kommer seg ut!! Må forresten få frem at det er min gode venn og støttespiller Ole Grotbæk Heggen som står for klippinga og sammenstillinga av filmene! Så..... hva er planen og hvordan får jeg det til å gå rundt?? Planen er egentlig veldig enkel. Jeg har som mål å bruke 1000 dager på å bevege meg rolig nordover mot Nordland, Troms, Finnmark og tilslutt Enare i Finland. Jeg ønsker å ha god tid sånn at jeg kan nyte og tilbringe tid i de områdene jeg passerer. Jakte, fiske, vandre, nyte!! Jeg har brukt 76 dager på å komme meg fra Gutulia til Levanger der jeg har ligget i ro fram til nå! Et rolig tempo som dere skjønner. Å ha en sikker plan for økonomien på en sånn tur er helt umulig såfremt du ikke har vunnet i lotto eller har en rik snill tante😂 Jeg har ingen av delene. Nå lever jeg på oppsparte midler og på salg av eiendeler. Samtidig har jeg kvittet meg med så å si alt jeg eier sånn at faste utgifter holdes på et minimum! Men til slutt er jeg selvfølgelig avhengig av få noen kroner inn. Det jeg håper på da er at jeg har skapt et prosjekt som kan være interessant for sponsorer eller eventuelt TV. Så langt ser det lovende ut! Uansett så har jeg bare et mål i livet og det er å tilbringe så mye tid som mulig ute. Leve enkelt. Meg og hundene!!! Bengt-Are Barstad, Bare Friluftsliv PS: I skrivende stund er jeg påtur til å forlate skogsleiren min ved Tomtvatnet! Det har vært en unik tid her, men nå er tiden inne til å komme seg videre!! Det er lenge til jeg er tilbake!
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.