Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 08/29/2021 in all areas

 1. I dag testes denne, en Real matpakke😎
  3 points
 2. Robinson

  Sofa til fjells

  Artige ting man møter i fjellet. Nært Breidotjønn på Hardangervidda og kilometervis fra nærmeste sti, har noen gjort seg umake med å lage en liten sittegruppe med bord. En god del energi må de ha de brukt på dette. Dessverre var vi på farten, så vi testet dem ikke ut.
  3 points
 3. Ut fra mønsteret på kurven, ser det ut som om prisen "guffes opp" en kort tid før den slippes ned.
  2 points
 4. elgen

  Sofa til fjells

  Dette er "De Underjordiske" eller "Vetterne" i Hemsedalsfjell. Elgen
  2 points
 5. Dette var en tråd jeg må ta opp igjen, vel, så galt kan det gå. "Kniv som passer til min bruk" i rekkefølge - kokoland til venstre om noen skulle være i tvil. Den SRK'en er en klassisk modell i "Carbon V" - se opp for svenske etterligninger Para'en blir med på tur etter nøye vurdering, hver gang. Rart hvordan den er skreddersydd min hånd. Det gule lommerusket er alt jeg trenger.
  2 points
 6. YouCut_20210828_101711456.mp4 Placeras med den långa sidan mot vinden Liten Absiden för skor/kängor och liten ryggsäck Pinnar endast limmad spets lossnar vid stenkontakt Kläm åt med tången Ett enkelt tält med vissa brister bland annat vind från fotsida samt lite liten Ingång på höjden av inner tält, Bra avstånd till yttertältet,utvändiga stänger som gör att det går att sätta upp i regn om man fäster med pinnar vid ingång samt 2 i bakre hörn sedan montera stängerna. Måmga extra exra stormlinor med kraftiga fästen i yttertältet men Saknas pinnar till all minst 3 st till krävs. Lite klena enkelblixtlås,bra klämor att fästa yttertälet stämgerna. Längd ok till att ligga på rygg utan sovsäck för 193 cm lång jag får med sovsäck ligga på sidan med lite hopdragna ben, ok för 2 smala liggunderlag eller 1 smalt som bild eller detta och ett 100 mm bredare Abside blir lite större när vind ej ligger på eller om man spänner ut med extra linor där. Fast lite vind blir det varmt i ca +15-20 gr troligen ok med bra 3 Säsongs sovsäck ned till +5-8 gr med enkel säck i syntet eller bommulsvadd + 10-15 gr det kommer ej in mkt vind från Absiden men på sidorna och fotändan är det mkt luftigt men vingskärningen gör att det fladdrar mindre i vinden. Footprint saknar nitar med hål för stänger men har långa resårband som kan göras långa eller korta med dubbla slingor. Jag ska använda det på cykeln tur och korta turer i lågland. Bra tält i denna prisklass och ok att sätta upp även i vind samma testplats som MSR h.h.nx2 men bara halva vindtstyrkan troligen ca 5 m/s då lätt ensam blåste så att små påsar och liten bit liggunderlag blåste i väg ,men tältet stod kvar utan markpinnar.med bara liggunderlag som vikt inv. Vikt ca 1550 gr +150 gr footprint Lägre enl tillverkaren med det stämmer ej dessa har jag vägt fram men kan väga igen om önskemål. Wish pris vid tillfälle 900 skr inkl fp och frakt och moms var lika tält på Amazone för 12-1300 normalpris Wish kommer att leverera andra markpinnar eller fler av samma sort efter kontakt YouCut_20210828_101711456.mp4
  1 point
 7. Whisperlite kan tilpasses Trangia. Eller Trangia kan tilpasses Whisperlite, ihvertfall min gamle:
  1 point
 8. Bare hyggelig - lengter allerede tilbake til området.
  1 point
 9. Ja, og da er det bare (den elektroniske) prislappen som henger på varen de endrer på da, og den sier jo ikke noe om reell førpris (pris de faktisk har solgt varen for).
  1 point
 10. Utfra hva jeg kan se i prishistorikken på prisguiden.no så har de hatt den soveposen til "før-pris" i totalt én uke det siste året
  1 point
 11. Som noen her kanskje husker så fikk de en advarsel fra Forbrukerombudet i 2017 etter markesføring med fiktive før-priser i form av veiledende priser (som de som importør vel satt selv for merket Wampeace ). se:.../topic/41194-warmpeace-dunposer/?do=findComment&comment=401502 (jf. flere tidligere innlegg i samme tråd) Så når de reklamerer med en prisreduksjon på -40% i dag og man ikke finner andre som selger den samme posen i Norge, så tar ihvertfall jeg annonsen med en klype salt. (men det er kanskje lettere å gjøre når man har de soveposene man trenger fra før og derfor ikke er spesielt "kjøpekåt".)
  1 point
 12. Alternativt er også tørrmelk fra nestle-nido, Finnes i flere utenlandsk butikkene og på nett. [Hidden Content]
  1 point
 13. Jeg har sett telt som har en glidelås i en halvbue på bakveggen, for å komme til forteltet på andre siden. Syr man inn en slik glidelås på unna vil man komme til fortelt nummer 2, man kan åpne/lukkke skjørteventilasjonen, og man kan ha den åpen for å få gjennomtrekk på varmere dager. Fungerte Unna for deg? Jeg er bare 170 høy, og tynn, så jeg tar ikke så stor plass. Unna er bra, men ikke perfekt. Litt mer bredde oppe ved taket hadde vert bra.
  1 point
 14. De som ikke tåler å se mye hud får bla videre 🙈 Siden Hagløfs buksen er såpass tynn i stoffet kan man slippe nedre del ned på anklene, brette ned sokken, og fortsette å gå. Blir det kaldt igjen trekker man opp sokkene, og zipper på igjen nedre del. Veldig praktisk, selv om det ikke er så instagram-vennlig.
  1 point
 15. Jeg har asynja jakka, samme materiale som buksa.. Den er svært komfortbabel for meg i str Large, jeg er 180cm. Passe vid til å få plass til ett ekstra plagg under. Lange armer, og veldig god lang ryggdel. Brukt under hard gåing, i regnvær, med ei god hette. Terningskast 6.
  1 point
 16. Hei - jeg gikk Finse-Raggsteindalen-Geitrygghytta-Finse forrige helg. Er det lett å finne teltplass? Ja, enkelte steder. Første fem km fra Finse retning Kyrkjedøra/Raggsteindalen, og siste fem km før du er nede ved veien i Raggsteindalen, er det en del å velge mellom. Milen i midten er stort sett ur, du finner en del plasser nær Simlenutene men du er da på 1500m med alt det fører med seg av temperatur og vind. Og helt nede mot Raggsteindalen er det en del hytter, og mye kratt som ikke egner seg så godt for telt. Jeg endte med å telte rett ved elven, på rullesteinene. Var rimelig sikker på at det ikke kom nedbør den kvelden... Etappen mellom Raggsteindalen og Geitrygghytta er litt lavere, der kan jeg ikke huske noe parti hvor det var langt mellom egnede teltplasser (dvs passe utsikt om en ønsker det, tilgang til litt ly for vind, og til vann). Fra Geitrygghytta mot Finse igjen er det fine teltplasser langs Geitryggvannet og frem mot Omnsvannet, og på én liten høyde til, før det begynner å bli mye ur. Jeg campet på amfiet ved Omnsvannet på denne etappen. Høyere opp er du mer eksponert for vind. Rundt Klemsbu er det månelandskap, med hardpakket grus/gneis og lite vegetasjon. Teltet ditt holder sikkert 15m/s, men jeg er usikker på om pluggfestet gjør. Du kan evt. kompensere med steiner. Og du finner vann i området, om du er villig til å gå litt. Så det går sikkert an. Om det er behagelig er nok mest en smakssak. Jeg ville nok ikke kalt snøfonnene for breer, selv om de kanskje ligger hele året. Jeg vil ikke si de egner seg spesielt godt for telting, siden de stort sett ligger i nordhellinger.
  1 point
 17. Endte opp med å dra litt høyere opp ved Stoltzen til ett av vannene som ligger i området. Det ble en super tur som ga mersmak. Må bare huske myggspray/myggnetting for det ble en del knott. Takk for tips! Ved neste tur skal Rundemanen undersøkes 😊😊
  1 point
 18. tshansen

  Skinnpose til kaffe

  Livet er for kort til å drikke dårlig kaffe på tur 🤣 Men når det kommer til kaffe er det også dukket opp et forfinet jåleri, slik som det er med det meste som skal defineres gjennom smaksløkene til såkalte eksperter. (vin, whisky osv) Dette er egentlig utrolig godt skrevet. De fleste vil klare å skille mellom en god og veldig god kaffe når man direkte sammenligner. Men får du en kaffekopp ute i skogen, til alle lydene, utsikten osv. Så tror jeg de parametrene du måler etter på kjøkkenbenken er helt glemt. Jeg har hatt med meg mye ymse kaffe på tur, å uansett hvordan jeg lagrer det, blir det perfekt resultat.
  1 point
 19. Tursekken inspiseres før bruk, de tåler titalls år med belastning. Se etter slitasje, sømmer som holder på å gå opp etc. Skader repareres, hull lappes, ødelagte spenner byttes, utslitte stropper byttes, ødelagt glidelås byttes etc. Er man ikke fingernem selv har produsentene egne servicesenter (norrøna skiftet glidelås på min sekk for meg). Jeg bruker flere sekker, og noen får mye og hard bruk på ski med stålkanter, spade og annet skarpt utstyr. Ingen av sekkene mine er særlig nyere enn 10 år (de fleste eldre) og den ene brukes til trekking av pulk. Jeg ser ingen begrensing i alder på noen måte på en sekk som kjennes bra ut på ryggen. Litt knirking fikses åpenbart enkelt med siliconspray/smøring/fett (man tager hvad man haver, men marint fett varer veldig lenge). Kjøper du en ny sekk, kan den jo knirke etter en stund og trenge smøring den også... 2015 er ikke gammelt i det hele tatt (med normal turbruk).
  1 point
 20. Jeg tror på fagkunnskap, og flere ortopeder har rådet meg til å bruke gode fjellstøvler med stive såler. Det eneste som er leit er at mine fotblader fikk ikke gleden av slikt fottøy de første tiår med friluftsliv, og dermed sliter jeg med slitte og vonde fotblader i dag. Det er opptil hver og en og ta vare på sine føtter, ortopedene skal jo ha noe leve av i fremtiden de også.
  1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+01:00
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy