Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 12. juli 2021 i alle områder

  1. I 2017 skulle jeg inn til områder i nærheten av Geitvassdalen, for å oppleve "det tidlige vårfiske", hvor isen er i ferd med å gå opp og vannene, og vannet i bekkene er varmere enn i vannet. (Gru og redsel for en beskrivelse). Dette fører til at ørreten trekker opp. Og det fiske ville jeg oppleve. Men jeg måtte gå i overgangen mai/juni fordi våren var såå tidlig dette året. Det betydde at veien opp til Synken ikke vår åpen, og Mår var fremdeles islagt. Derfor måtte jeg gå fra Solheimsstulen. Selv om distansen nå ble 30 km hver vei, gledet jeg meg til å gå på Store Normannsslepa, men skuffelsen ble stor da jeg oppdaget at Store Normannsslepa var historie. Istedet måtte jeg gå på vei. En skikkelig bred grusvei. Og er det noe jeg hater så er det å gå på vei. På kartet under bommet jeg litt på Solhrimsstulen, men for ikke å bruke for mye blekk lar jeg det passere. Igjen må jeg bare godta at bildet blir slik på FF, men om du snur litt på bildet ser du at veien er markert fra Solheimsstulen til Lågaros. Og selv om veien til å begynne med er en skikkelig krøttersti bedrer den seg snart. For meg var den et mareritt å gå. Stadig måtte jeg forsere snøbreer hvor jeg sank ned til skrittet - hvert skritt - 80 - 100 meter - med en sekk på 25 kg. Noen steder kunne jeg gå utenom, men de var det få av. Mil etter mil, etter mil--- han hadde nok vært mer dempet om han istedet for å skrive sangen hadde gått veien. Men nå kommer et nytt kart, Og til min store overraskelse er det den rette veien. Nå kommer du til virkelig historie, Restaurerte lægere. "Hytter som driftekarer og gjetere satte opp i sin tid. Mange er nå restaurert, og den første du kommer til er Bakkehytta. Det er mulig at det går an å krysse bekken, men det enkleste er å følge striplet linje. Der kan du overnatte, der er det ovn og nok ved. Etter en liten økt med sag og øks tok jeg sjansen og tok at meg støyel og sokk, men siden du skal sykles slipper du nok en slik en. Men du skal jo sykle----- Men det er ikke slutt på kulturminner. Ser at jeg har markert feil. Rett skal være Vegardshovdlægeret Vegardshovdlægeret Og endelig Råstugalægeret De to siste bildene har jeg sakset fra boken "Fjellfolkets rike", en mege leseverdig bok. Så vil du ha en flott og tildels letttrådd tur, så setti gang.
    4 poeng
  2. Jeg har kjøpt meg en Helle Bleja foldekniv jeg tenker kan bli en god følgesvenn på turer. Stor og kraftig kniv som er skandinavisk slipt så god til trearbeid og lett å sette opp i felten. Liten slire med beltehempe som gjør lite ut av seg på hofta. Slenger ikke når en går og kniven er veldig lett å ta ut/sette inn i slira uten fare for å skjære seg eller klærne/slira. Nydelig grep for min hånd (str10/11) og fantastisk skarp. Tennstål kan brukes, men da er det å dra over låsutløser som gjelder da kantene på knivbladet er noe avrundet og derfor ikke egnet. Egner seg ikke til batonering, men ellers oppfører den seg som en kniv med fast blad synes jeg. En nydelig kniv en blir glad i😉
    3 poeng
  3. Gru og redsel for et spørsmål. Om jeg har tatt noen rugger? Nei, men jeg har fått så mye fisk at jg ble lei. Tidligere var jeg nok en mer ivrig fisker, men ikke nå lenger . På den andre siden hadde jeg vært en like god fisker som jeg er til å kose meg hadde jeg vært en storfisker. hver gab jeg skal øpå tur ser jeg frem til å fiske, men hver gang skjer det sammen, jeg blir liggelde i timesvis under baldakinen og bare være på vidda. Oppsøkte etter en tur frysedisken i Atrå handel, tenkte jeg i hvert fall kunne vise et bilde av en fisk, men heller ikke de hadde annet enn dette å vise frem. Og hadde jeg tilbrakt time etter time med fluestanga hadde jeg ikke fått oppleve dette, parringer til både stankelbein og fluer, For ikke å si da jeg midt inne på vidda kom over denne bjørka på en av mine rusleturer. På den andre siden betemmer jeg meg hver gang at nå skal jeg fiske mer, men----. Likevel, la meg tilstå jeg fikk en flott ørret på min siste tur. 40 cm lang.
    3 poeng
  4. Jeg har akkurat skaffet meg Casstrøm Lars Falt kniven og ser for meg at den blir en favoritt og fast følgesvenn fremover. Den er passe stor, er laget i godt stål med passe hardhet og sitter godt i handa og på hofta.
    3 poeng
  5. Mora 2000. Billig, solid, enkel å holde ren, passe stor til det meste (også smøre på skiva). Har som regel kniven hengende på sekken/ fiskeveska, og ikke i beltet. Har ofte en Opinel no. 8 i lomma i tillegg.
    2 poeng
  6. Med mange års erfaring og mange par med ALFA Walk King gikk jeg høsten 2019 til anskaffelse av ALFA Impact. Disse ble tatt i bruk i november 2019. Walk King holdt normalt i 12-15 måneder, og jeg regnet med at ALFA Impact - muligens - ville holde i 18 måneder. Nå har jeg også kjøpt - og brukt - lettere og lavere sko i denne perioden, mens jeg tidligere utelukkende brukte ALFA Walk King. Til gjengjeld har jeg gått mye mer på tur enn før. Som pensjonist er det mulig å gå tur omtrent hver dag. Jeg prøver å ta en "hviledag" i uka.... Uansett vil jeg anta et mine "nye" ALFA Impact er brukt minst tilsvarende et års "normal" bruk. Hva er så statur for mine "nye" ALFA Impact. Først og fremst - de er fortsatt tette, og det skyldes ikke at de blir pusset og vedlikeholdt etter hver bruk. (Jeg har likevel pusset disse skoene mer enn hva jeg pusset og vedlikeholdt ALFA Walk King skoene.) Der nest: de er fortsatt bedre på glatt vått fjell enn Walk King noen gang var. De ser fortsatt bra ut, med hele sømmer, og uten store skader i læret, men de ser ikke "nye" ut. Sålen ser etter hvert halvslitt ut, Det er mulig å se at de er litt slitt, men fortsatt er det et bra "mønster". Skoene er bra inngått - brukte. Walk King ville være betydelig mer "slitt" etter så pass lang bruk. Jeg hadde trodd jeg måtte fikse/reparere et eller annet på skoene etter omtrent 18 måneder. Dette tror jeg ikke blir nødvendig før etter nye 5-6 måneder, om jeg bruker se like mye fremover.
    1 poeng
  7. Altså, dette forumet er for folk, ting og utstyr som skal fungerer utendørs
    1 poeng
  8. Jeg har sekk fra F-stop (63l Satori, gammel modell) kjøpt fra Fotobag.no, og hatt den i en del år nå, veldig fornøyd med den! Veldig kjekt med dette ICU-systemet (Internal Camera Unit), der man bare kan ta ut disse og bruke sekken som vanlig sekk, eller bare kjøpe ICU'er og ha i sin vanlige tursekk, hvis det passer. Jeg har to ICU'er i min fotosekk, så kan og dele sekken i to om jeg vil, litt fotoutstyr og litt turutstyr. Eller samle sammen det fotoutstyret jeg vil ha med på tur, og slenge innsatsen i en av tursekkene mine. Har til og med fått plass til den store ICUen i min lille 5.11 Tactical Rush12-dagstursekk. Skal man handle en slik ICU, så pass på å kjøpe en som passer det fotoutstyret man har, eller planlegger å kjøpe. Om optikken og kamera skal ligge, eller stå på høykant. De fåes i forskjellige høyder, også noen som er høyere i ene enden enn andre. Det kjekke med disse sekkene er at man kan både åpne toppen og ryggen på de. Jeg har en ICU som peker ut mot ryggen, og en som åpnes mot toppen av sekken. Og slik kan man jo og bestemme evt hvor man skal ha turutstyret, mot rygg eller mot toppen. Sekkene til F-stop Gear er og gode å ha på, hvertfall den jeg har, selv med en del vekt i. Skikkelige skulderreimer og hoftebelte! Og de tåler mye, det har hvertfall min gjort.. Mye info på hjemmesiden dems: https://shop.fstopgear.com/home/ Det finnes og andre produsenter som lager tilsvarende innsatser. Fjällräven har faktisk også - Kånken Photo Insert.. F-stop Gear Satori (63l) med ICU'ene Pro small og Slope Medium:
    1 poeng
  9. Innenfor nasjonalparken er det kun lov å sykle på Tinnhølvegen og godkjente traktorsleper. Beklageligvis ser det ut til at kartet over godkjente traktorsleper er omtrent like enkelt å finne som nåla i høystakken om dagen. Det er vedlegg nr. 4 i forvaltningsplanen. Du får det sikkert hos et av fylkene (statsforvalteren) om de er i stand til å finne igjen noe som helst som er produsert før de startet med dette sammenslåingsprosjektet sitt. Det bør vel være mulig å komme til ei slepe fra Solheimstulen, men hvor langt inn man kommer vet jeg ikke.
    1 poeng
  10. Flammekaster? 😁 Eller er de som kakerlakker som overlever atombomber også? 😵‍💫
    1 poeng
  11. Jeg opplever både gå-komfort og sideveis stabilitet som litt bedre enn på WK. (Jeg har nå brukt mine Impact lengre enn det jeg vanligvis har brukt WK, og membranen holder fortsatt...)
    1 poeng
  12. Veldig typisk. Etter et rask søk fikk jeg at Tigerbalsam kan være effektiv. Er det noen som har prøvd dette? Ellers kom menthol sigaretter opp som effektivt 😫 Lurer på om de kan brukes som røkelse, men kanskje litt dyrt i lengden? 🤣
    1 poeng
  13. Ifølge Vy stopper toget på Stryken kun i vinterhalvåret...
    1 poeng
  14. Nix. De er overraskende stive likevel. I tillegg hjelper det når flere "tuber" transporteres sammen.
    1 poeng
  15. Den funker utmerket mot mygg og knott. Trenger litt le for vinden
    1 poeng
  16. Här är tips på att sy egen tarp som kan anv istf tält som synes i fjällbjörk terräng. skärning är för att minska vikt och tåla vind bättre har ett NH tält på ingång med denna design som ska anv på cykelturer och i skogsmark.
    1 poeng
  17. Ankom på kveld. Det ble skikkelig regnvær, glad jeg valgte å overnatte i bilen. Greit med varebil med hjemmebygd seng i de tilfellene det er dårlig vær, eller jeg rett og slett ikke orker å sette opp teltet. Dagen etter var planen en rundtur over mange topper. Blekkstille på Muvatnet. Utsikt tilbake mot Flåtjønnet, Muvatnet og fjelltoppen Muen. På Midtre Bølhøgda innså jeg at jeg måtte kutte litt av planlagt rute, hoppet derfor over Nørdre Bølhøgda, og gikk ned til Flåtjønnglupen. Neste mål var Ramstindan. Det hadde trolig vært lettere å gå til venstre og gå opp "bak", men jeg valgte en mer direkte rute, sånn cirka midt på bildet. Ser flatere ut på bildet enn det faktisk var. Her ble det fryktelig til pusting og pesing for en person i dårlig fysisk form. Men kom meg etter hvert opp. Utsikt mot Rondane. Veien videre, og hovedmålet Store Ramshøgda. Venstre kne begynte å bli litt ubehagelig på dette tidspunktet. Viktig å se tilbake også. Og fremover igjen. Kom meg etter hvert på toppen av Store Ramshøgda. Dette tror jeg er utsikt mot Sølen, mulig jeg tar feil. Rondane (igjen) Ser tilbake på store deler av ruten som allerede er gått. Muen som største topp. Muvatnet til høyre for den. Og der borte står bilen parkert, på høyresiden av vannet... Det ble slitsom tur tilbake, med et kne som gjorde vondt på vei ned, men OK på flaten fra Ramshytta bort til bilen. Men kjente også ut som det var litt problemer med hoftene(?), måtte stoppe noen ganger og vente litt før jeg kunne gå videre. En forsiktig beregning viser at jeg brukte ca. 6 timer og 15 min (inkl. pauser) på turen som var ca. 15 km. Spiste ingen mat før turen, og svært lite på turen, da jeg for tiden har mistet all matlyst etter siste dose coronavaksine. Det gjorde nok turen ekstra slitsom. Kjempegod følelse å komme tilbake til bilen, ta av sko og sokker, sitte i god stol og drikke en kald brus.
    1 poeng
  18. Er det jeg også sliter med 😅 men satser på at jeg får tak i til når det måtte trengs mest. 😊
    1 poeng
  19. En liten hyllest til den gamle recon packen. Til tunge løft med uhåndterlig last tror jeg ikke man finner noe bedre. Sommerens oppgave: å bære opp materiale til en bro opp på fjellet. Det ble noen runder med tunge løft. Sekken er sliten men den holder fortsatt. Dette med luft mellom rygg og sekk er en undervurdert egenskap. Eldstesønnen brukte osprey sin nye aether pluss 100. Min yngste brukte baltoro 75. Tore
    1 poeng
  20. Kom hjem fra en femdagerstur på vidden denne uken. Vi hadde to telt som benytter gåstaver og spente tarpen over disse. Det er så godt som ingen trær eller pinner du kan bruke der oppe, så ta med en gåstav eller to
    1 poeng
  21. Brukt både polarbrød og knekkebrød. Slike spesial knekkebrød som er veldig flate er fine. Helt ok å spise uten pålegg også. En jeg møtte på tur brukt blanding av havregryn og risgryn, toppet med slikt seigt brunsukker som brukes i Irish Coffe. Har ikke testet den selv. Monsen er vel glad i risgrøt på morran.
    1 poeng
  22. Siden jeg ikke klarer å få i meg noe mer havregrøt. Så har det blitt knekkebrød her. Evt. Noen skikkelige rugbrød skiver. Nå er jo langtur relativt. Men dette har jeg med på 8-9 dagers turer. Av pålegg så går det i noe spekemat. Kanskje peanøttsmør og syltetøy. Evt. Brunost om det ikke er meldt altfor varmt. Jeg liker at det er kjapt og enkelt å lage/spise frokost.
    1 poeng
  23. Er vel mer snø dess høyere du kommer. Området Synken f.eks er del vel isfritt og det så ikke ut til å være all verden snø nå. Kjøre til SKinnarbu og ta båt inn til Mogen å gå oppp langs Kvenna er bart. Er litt dårlig med bilder om dagen da det har vært mye skyer. Siste klare bilde er 9 jun og det var ikke mye snø på østsiden da heller
    1 poeng
  24. Det spiller egentlig liten rolle all den tid du kan kombinerer og lime sammen eller dele opp et spor i ettertid. Selv i Garmin sin steialdersoftware MapSource (som jeg bruekr mye) lar dette seg enkelt gjøre... Jeg ville prioritert å bruke den løsningen som er mest batterieffektiv om det er målbart...
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.