Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 16. mai 2021 i alle områder

  1. Sov mellom to trær på Romeriksåsene i regnværet i natt. Det doble taket er bare fordi jeg ville rigge og pakke leiren under et tarp i regnværet, og jeg gadd ikke å pakke opp køya og ta av originaltaket. Egentlig var det fint med to tak, for da kunne "yttertaket" stå høyt oppe med god ståhøyde under mens "innertaket" beskyttet mot vinden og regndråper som ville kunne blåse inn på grunn av høyden på det andre. Når måltrosten og rødstrupa sluttet å synge var det dørgende stille i natten bortsett fra regndrysset på taket. Dette regndrysset virker veldig beroligende og søvndyssende på meg, og jeg sover som regel aller best når det regner så sant jeg har rigget meg godt nok til og holder meg tørr og varm. Bildene er tatt av min samboerinne som kom og hentet meg hjem til frokost med speilegg og kaffe — masse kaffe!
    2 poeng
  2. Har også Unna. Støtter dette. Kjempelett å sette opp også i vind. Men må innrømme at jeg til nå ikke har satt det opp i full storm. Bare så det er sagt... Helt topp å bare kunne flytte teltet dit man vil ha det etter man har slått det opp dersom man ikke er helt fornøyd med teltplassen. Unna er dessuten stort nok for to dersom man er veldig gode venner. Unna har noen mangler, men er alt i alt et knalltelt.
    2 poeng
  3. Som ivrig fluefisker er våren kanskje sesongens store høydepunkt for meg. Ikke fordi nødvendigvis fisket er best, men følelsen av å se åpent vann, de første vakene, se insektene og det gradvis yrende dyrelivet, følelsen av å stå ved vannkanten for første gang siden i fjor. Ja, det er mange ting. Her om dagen akkumulerte alt dette når jeg satt ved elvebredden og en av de vakreste døgnfluene jeg vet om klekket. Jeg var der på det rette tidspunktet. Det var komplett. Det er vår. Endelig.
    2 poeng
  4. MSR Elixir 3 vil jeg absolutt anbefale at du tar en titt på. Den er dessverre 20g over 3 kg, men er en sann 3-manns telt. Den dekker behovene du beskriver, og koster halve prisen til Reinsfjell. Det er en ufatterlig robust telt, med to innganger, frittstående, og det følger faktisk med footprint. Med at det er frittstående så kan du sette det opp med kun innertelt eller ytter om ønskelig. Det er det jeg liker best med teltet, det er hvor fleksibelt det er. Passelig porsjon av taket og veggene er av svart mesh, så ved bra vær kan du ha panorama utsikt mot stjerne himmel og omgivelser. Det er bare å dra av hele ytterduken og plugge det bak, eller dra av halve så kan man være beredt på dårlig vær.
    2 poeng
  5. Har kun erfaring med malamute. Vår er et arbeidsjern, så kjenner ikke igjen det med liten arbeidslyst. Han er uhyggelig sterk, trekker og bærer omtrent hva det skal være. Er lite rastløs i camp, noe som er en stor fordel. Har god evne til å slappe av, men er likevel klar for tur og arbeid på et øyeblikk. Også en fordel at man ikke trenger å drasse på liggeunderlag, dekken osv til malamuten. Han legger seg fornøyd ned overalt, i all slags vær. Malamuten trenger dog sikker oppstalling på tur og kan ikke gå løs. Når han kløver, slipper jeg unna med lett sekk selv, da han kan bære mye og har stor utholdenhet. Trekker pulk med stor iver. Det er umulig å slite ut en malamute (i hvertfall min). Ikke veldig rask, men svært seig. Må selvsagt passe ekstra på i sommervarmen, men det må man vel med de fleste hunder med tykk pels, tenker jeg. En fantastisk turhund og familiehund.
    2 poeng
  6. Syntetposer har kortere levetid enn dun. Det er fordi dun får tilbake mer av opprinnelig spenst etter vaks. Det hjelper å vaske syntet også, så vask den og prøv den. 👍
    2 poeng
  7. Tusen takk for tips! Ser på poser med en comfort på isåfall - 10, så håper det holder. Posene blir ofte tyngre til varmere de er. Kunne egentlig tenkt meg en pose som er litt bred, vil ikke ligge som en mumie. Sea to summit posene virker litt breiere i fasongen, men vet ikke helt kvaliteten på de. Ligger ikke å sover på ryggen, må alltid over på siden eller magen. Så blir nok litt romstering.
    2 poeng
  8. Dro ut igår for å både lufte hode men også se på noen nye plasser å gå tur i. Midnattsolen dukket fint opp og mobilkameraet måtte frem.
    2 poeng
  9. Gikk nylig til innkjøp av en Ally 15,5 DR og jeg og kona fikk vår første barnefrie helg siden vi ble foreldre for snart to år siden. Da ble det kanotur over Liarvatnet i Ryfylke. Mellom 3-4 km over. Innerst ligger Grimsli hvor det er ypperlig å telte. Egen bålplass og gapahuk. Derfra er det kort vei videre til Furenesvatnet og Langavatnet med fin fisk å få. Flotte turstier i området. Og kort vei fra Stavanger.
    2 poeng
  10. Hei! Jeg er på jakt etter en ny sekk til teltturer. Den jeg har i dag er litt liten (en eldre Bergans Telemark 45L) og egentlig ganske ubehagelig. Gnager på hoftebenet. Men i letingen etter ny sekk så blir jeg ganske frustrert over at alle damesekker er å få i så stygge farger! Herrevariantene finnes nesten alltid i en dempet grønnfarge, mens damesekker er røde, burgunder, lilla eller turkise ... Ønsker meg bare en sekk som sitter godt og ser ålreit ut. Hvorfor skal det være så vanskelig?
    1 poeng
  11. Myteknusing om ocean cockpit. - Vanskelig å komme oppi ocean cockpit/liten cockpit. (Heretter kalt OC) - Vanskelig å komme ut av OC. - Vanskelig å komme ut av OC under vann ved velt. - OC vanskeliggjør redninger. - Cowbyredning er umulig i en OC. - Kameratredning er vanskelig med OC. Ingenting av dette er sant, selvfølgelig. Har du en kajakk med OC, og øver litt, blir alt dette veldig enkelt! 😀 Teknikken handler om å legge åren ut i vannet (eks. ut fra bryggen). Sett deg på åren og la tyngden hvile ut mot åren, da er man dønn stabil i vannet, og åren fungerer som en utrigger som hindrer velt i begge retninger. Se videoen for teknikker, litt kjapp rulling og cowboyredning med OC. Vind: 6-7 m/s Bølgehøyde ca. 40 cm. Jeg bruker vest med 50N oppdrift når jeg tømmer kajakken i vannet. Mål på min cockpit åpning: 38cm bred, 51cm lang. Reed sitt minste XS OC spruttekk er for stort, jeg bruker en Brooks Akuilisaq, og er veldig fornøyd med det! ————————————————————— Det er en ting som er viktig om man skal ha en skikkelig god OC: den må være liten nok. En OC som er større enn nødvendig er ikke lettere å komme inn/ut av enn en som er akkurat passe, for teknikken er den samme. Med en akkurat passe OC kan du bruke ett lite spruttrekk som tetter bra, du får kartet nær deg, dekkslast kommer ikke i veien for åren under padling og du får full bevegelsesfrihet under dekk samtidig som du kan støtte deg overalt under dekk i grov sjø og ved rulling. En passe OC har heller ikke behov for skumblokker, kne/lårstøtter eller andre tiltak som kompenserer for for stort volum. Det er nok med ett tynt lag skum oppunder dekk for komfort. Man har heller ikke behov for nedsenket kant, den kommer jo ikke i veien når den er så tett på kroppen. Dette gir en god kant bak åpningen til å holde årebladet inntil slik at åren blir «låst» som utrigger ved entring og redninger. Spesielt med grønlandsåre og flatt bakdekk har man en solid plattform og man kan sitte på åren som ligger mot dekk. (Bruker man euroåre bør bakdekket være litt buet, omtrent som årebladet). Med OC kommer det lite vann inn ved velt, så da er den lett å tømme også 🙂
    1 poeng
  12. Da var denne sesongen i gang. Null fisk og kaldt i vannet. Det er akkurat som det skal være på denne tiden. Tore
    1 poeng
  13. Det ble en fin tur i langhelgen innom flere steder i Østmarka. Deriblant en overnatting ved Tappenbergvann før vi tok turen opp Høgkollen. Tappenvergvann var _veldig_ mye mer traffikert enn jeg hadde forestilt meg. Autobahn med packraft- og kanotrafikk, hvorav nesten alle så ut til å lete etter overnattingsplass rundt vannet. Sannsynligvis har nok langhelg litt skyld. Veien opp til Høgkollen tok vi direkte fra camp ved Tappenbergvannet. Høydekurver nesten direkte på uten at det bydde på noen store særlige utfordringer. Veien ned feilberegnet vi litt og tok vel kanskje den bratteste mulige veien ned mot Høgkolltjernene. Litt knotete, men det gikk også fint. Veldig fin natur på vei opp, og ikke så mye utsikt fra det høyeste punktet Bilder under fra begge deler:
    1 poeng
  14. Måtte inn og sjekke bildene. Nesten rart å fronte sekken med en modell den ikke passer "perfekt" til. Ja, jeg både håper, og tror, at folk flest ønsker seg disse fargene. Det samme går jo igjen på friluftstøy til damer, så jeg er nok helt klart i mindretall. Ønsker i utgangspunktet å kjøpe noe jeg kan prøve i butikk, først og fremst fordi det er så enkelt og greit. Men interessant med de merkene som skreddersyr en sekk til dine ønsker. Takk for tips, skal sjekke de ut! Nei, det er klart. Jeg har kanskje sett meg litt blind på damesekkene, spesielt pga argumentet med at skulderstroppene skal være plassert tettere og har en bedre utforming. Tror jeg skal dra og prøve noen av herresekkene en dag. Kajka-sekkene er veldig fine! Samboeren min har 85L-modellen, og jeg må si at jeg liker mange av løsningene. Synes kanskje den er litt tung og dyr, men den er ikke helt utelukket. Oi, kyte tror jeg rett og slett ikke jeg har sett i butikkene, men var mye mer den stilen jeg kan like.
    1 poeng
  15. Det er ikke sikkert, fint å ha litt marginer. Men når turen er over må man ta en titt i proviantposen og se hva som ligger igjen - da vet man hva man ikke trenger å ta med på neste tur.
    1 poeng
  16. Har til opplysning soveposer med standard bredde fra både Cumulus og Roberts. Posene fra Robert virker å ha mer plass rundt hoftene som standard. Det er vanskelig å ligge på siden uten risiko for å komprimere Cumulus posen, men med Roberts posene går det helt fint. På siden ligger jeg med knekk i hofte og knær. Godt mulig en helt annen problemstilling enn "kneet trukket opp" da jeg er litt usikker på hvordan det bør tolkes. (Cumulus posen er helt uproblematisk såfremt jeg ikke ligger på siden.)
    1 poeng
  17. Et av mange "Zen" moments på fjorårets viddatur i nord.
    1 poeng
  18. 3F UL Himmel 3P eller Naturehike CloudUp 3 er mye telt for pengene. Kanskje spesielt førstnevnte synes jeg bra ut. Ligner veldig på Reinsfjell også, bare at den kryssende stanga ikke går helt ned.
    1 poeng
  19. Ja, eller hulfiber i ett ord. Det var/er et forsøk på å etterligne hårene i pelsen til visse dyr. F.eks. rein, der hvert enkelt hår er hult (fylt med luft), og dermed gir god isolasjon. Jeg kan tenke meg at en sovepose fylt med kunstfiber (plast) holder på isolasjonsevnen lengre enn dunposer - spesielt dersom dunposen er mye brukt og sjelden vasket, og oppbevart komprimert.
    1 poeng
  20. Takk. Den poppet opp hos meg også Skulle ha bestilt er par Exped oppblåsbare, så hadde gjort seg med god rabatt.
    1 poeng
  21. Jeg kjøpte i fjor Helsport Alta Pro Woman tror jeg den het til kona. Hun er ca 165 høy. En bra pose med fordelene en ren damepose skal ha. Forrige helg var vi på tur og det var meldt under 0. Jeg sa til henne at om hun fryser får hun bare vekke meg så bytter vi poser. Selv brukte jeg til den turen en Rago X-trem. Jeg blir fort kald selv men ikke frysekald. Hun vekket meg noen timer senere og vi byttet poser. Hun skrytte veldig av rago og skulle gjerne hatt en slik. Hun har heller ikke tidligere erfaringer med dun. Hennes pose fortalte hun presset på skuldre og hofte og opplevdes som trang og det oppstod kuldepunkter. Det merket jeg og men jeg er heller ikke en kvinne og kanskje litt for bredskuldret. Nå har jeg trålet Helsport sine sider og de fleste syntetiske posene har ca samme midje. Rago X-trem har 85cm bredde og er således en veldig bred pose til å være en standard sovepose. God innvendig plass. Pakker lite men utrolig voluminøst når den er klar til bruk. Jeg foretrekker å heller ha en for varm pose jeg heller kan åpne og bruke som dyne til varmere netter. Så kan jeg bruke Rago pro spring de varmeste nettene. Til spørsmålet ditt er rago X-trem en dødsvarm pose. Jeg var på flere turer i vinter (i telt) i ned mot -20 som var helt uproblematisk med denne posen. Men hadde godt med klær og som nevnt over bør man snurpe igjen varmekragen og hetta og gjerne også bruke en finnlandshette i ull eller lue de kaldeste nettene. Jeg hadde en tur ute under åpen himmel (med usedvanlig høy luftfuktighet) i ca -10. Da føltes den litt kjølig men jeg sov godt dog litt småkjølig inni posen på morgenen. Da hadde jeg ikke stilongs men bare trøye og bjørnelue 🤔 men det finnes flere produsenter som lager dødsbra poser som man får både bredere varianter av såvel som lange og korte så ikke føl deg låst til helsport bare for de er norske om en konkurrent har noe bedre. Jeg kjøpte en Rago Pro spring for noen år siden. (Tror den het spring). Den skulle være comf ned til-5. Ikke i mitt tilfelle. Iskald pose under null så gå gjerne for en pose med lavere comf grense enn hva du foretrekker å bruke den i for å være sikker på at du får en deilig varm natt! Lykke til med jakten i jungelen.
    1 poeng
  22. Det er gjerne blant jaktklærne en finner slike egenskaper ja.
    1 poeng
  23. Akkurat nå virker det å være rabattkodetørke på FS, dessverre. Valgte derfor å bestille varene mine på outnorth, 400 kr avslag på bestilling over 2000. Kode: OUT400
    1 poeng
  24. Tusen takk for alle svar. Det ble en gsi presskannekopp liknende den første jeg fikk forslag om. Ser ut til at den som er stål er litt smalere og mest annsynlig passer i koppholderen til helinox 😊
    1 poeng
  25. Tja. De i lomma er vel for å holde pakningene varme nok. Gummi krymper i kulda og ei iskald pumpe kan føre til lekkasje. En av guidene til Ousland explorers(Bengt Rotmo) nevnte vel i podcasten til Randulf Valle at han bruker kun å ha to pumper. Begge i innerlomma i ziplock-poser for å skjerme fra svette, i tillegg til å holde de varme.
    1 poeng
  26. Da kan man jo lure på hvorfor Ousland føler han må ha med 4-5 MSR reservepumper på tur... til og med en på lomma!
    1 poeng
  27. Liten tur i bakgården (les: Lillomarka)
    1 poeng
  28. Fasit: https://www.outdoorgearlab.com/reviews/clothing-mens/softshell-jacket/outdoor-research-ferrosi-hooded Bruker den forøvrig masse om vinteren også 😀
    1 poeng
  29. Hvor langt er du villig til å kjøre? Det er mulig det blir litt vel langt unna, men her i Østfold er det godt og varmt (20 grader hos oss her akkurat nå!), og masse skog. F.eks. er skogsområdene inn mot Aremark og nedover i Halden veldig flotte. Masse innsjøer.
    1 poeng
  30. har også bergans microlight. God og lett jakk, regnjakke er det ikke men en liten skur tåler den. Tørker og kjapt.
    1 poeng
  31. Det ble en kanotur I østre grimevann i Lillesand som bød på ørret, abbor og ål som fikk friheten tilbake alle sammen. Jeg overnattet på stranda på grimeøya ved siden av bålet.
    1 poeng
  32. Takk for det. Jeg passer på at alle klærne jeg har med kan brukes sammen i flere lag, og at hvert enkelt klesplagg har flere bruksområder. På den måten kan jeg mikse og matche hvilke plagg jeg bruker avhengig av forholdene, og kan takle noen minusgrader ved å ta på alle klærne utenpå hverandre. Turbuksa har avtagbare ben (zipoff) som jeg kan sette på når det blir kjølig om kvelden. Jeg har "backup" i form av at ull/fleece-jakka fint kan brukes som innerste lag dersom ullskjorta må tørkes. Å gå med bare dunjakka rett på overkroppen er faktisk også ganske behagelig. Hvis ullboxeren trenger litt lufting/vask tar jeg bare på de lange ullunderbuksene. Jeg ligger som regel uten klær i soveposen, og kan da lufte klærne i eller utenfor teltet om natta. På dagtid passer jeg på å benytte sol og vindforhold på å lufte og tørke både klær og sovepose når anledningen byr seg. De siste fire årene har jeg brukt følgende oppsett om sommeren: På overkroppen: kortermet ullskjorte, ull/fleece-jakke med hette, dunjakke, skalljakke med hette. På underkroppen: ullboxer, lange ullunderbukser, turbukse i polyester med avtagbare ben. I sekken: buff, lue og ullsokker til kalde netter. Undertøy i ull har fire store fordeler: Det er helt utrolig komfortabelt å ha på, sommer som vinter. Det kan absorbere og holde på ganske mye vann/svette før det føles fuktig. Ullfibrene kollapser ikke når de blir våte, så plagget isolerer selv i våt tilstand. Og det er naturlig antibakterielt, slik at ved å bare lufte plaggene litt i ny og ne blir det ingen lukt å snakke om, selv etter uker med sammenhengende bruk. Fordi ull kan absorbere mye vann bruker det litt lenger tid på å tørke enn f. eks. polyester, men fuktigheten merkes ikke i like stor grad. Jeg bruker så lite klær som mulig når jeg går om sommeren, ofte bare trøye, boxer og korte bukser, så klærne blir ikke så våte av svette. Og er det oppholdsvær så tørker som regel klærne på kroppen under marsj. Det hender jeg har med en vanntett overtrekksbukse, men som regel blir den liggende igjen hjemme. På turer i sommerferien har jeg jo den luksus at jeg kan være fleksibel på avreisetidspunkt, og jeg kan som regel utsette turen noen dager dersom det meldes dårlig vær. Jeg følger med på temperatur- og nedbørsprognoser på langtidsvarselet fra flere forskjellige kilder, og "slår til" når jeg ser at en godværsperiode setter inn. Den turbuksa jeg bruker er på ingen måte vanntett, men den er relativt vindtett (og det er jo det viktigste) og den tørker utrolig raskt. Etter vading med vann opp til midja i Bisseggelva (som det er bilde av lenger opp) var buksa nesten tørr etter en liten time. Bare litt fuktig nede i lommene. På tur med barn er man jo nødt til å ha litt redundans på bekledningen og ha med litt ekstra sikkerhet og luksus. Men ved å se an været og legge opp ruta slik at man har retrettmulighet om noe skulle oppstå, så kan man jo legge igjen en del ting man "kanskje kommer til å få bruk for". Og det å ta med lett utstyr som er godt nok for sommerbruk, i stedet for å drasse på 4-sessongerstelt og vintersoveposer, hjelper selvfølgelig også en del. Men det viktigste er å ha marginene på sin side.
    1 poeng
  33. Man skulle jo tro at man ble lei av å fotografere de samme fjellsidene dag ut og dag inn .. men nei, alltid noe nytt å finne selv i ting man har sett tusen ganger før. Nytter ikke å utsette til i morgen, da ser det helt annerledes ut. Og skulle man bli lei fjellsider så kan man jo alltids variere med et reinsdyr ... eller for en kort periode en solnedgang i ny og ne, midnattssol om ei uke nå så da er det slutt på den morroa....
    1 poeng
  34. Med litt cropping ble bildet ganske bra. Historien er at hunden snudde og ville hjem etter 100 m. Tilfeldigvis var lyset perfekt og bildet ble bedre enn forventet. Vi kom oss på tur etterhvert. Bildet er tatt med telefon Huawei p30 pro med +1 på kompensasjon for eksponering og blå snø. Tore
    1 poeng
  35. Her er julehilsen fra Trym sammen med My og Fenris.
    1 poeng
  36. Jeg har brukt Altra-sko (Lone Peak og Timp) i kombinasjon med Injinji ullsokker på lange sommerturer de tre siste årene, noe som har eliminert såre føtter og gnagsår fullstendig for min del. Lone Peak har dreneringshull foran og på sidene, noe som er en stor fordel ved elvevading og forsering av myrer, slik at vannet lett renner ut, og skoene tørker raskt. I fint sommervær føles de tørre etter få minutter, og man kan gå dem tørre helt etter et par timer. (I motsetning til forede fjellstøvler, som fremdeles er blaute to dager etter at man har kommet hjem.) Timp har ikke drenering, men har til gjengjeld en del tynnere stoff i overdelen, og tørker veldig raskt på grunn av det. Er det regnvær og skikkelig vått i terrenget vil man naturligvis være blaut i lengre perioder, med det er egentlig en vanesak. Og i skikkelig varmt sommervær er det faktisk å foretrekke å være litt blaut.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.