Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 19. jan. 2021 i alle områder

  1. Det er hunden og jeg som drar på turer. Jeg har en snart to år gammel Berner Sennen på 60 kg. Vi drar ikke på ekspedisjoner akkurat. Vi tusler av gårde bare. Jeg på fjellski og han bakerst om det er mye løssnø. Tenkte å dele noen bilder fra i fjor høst/vinter. Det ble kanskje litt mange så heldigvis er det ikke noen 'se-plikt'.
    12 poeng
  2. På søndag ble det en liten skitur fra hytta i Åfjord og opp mot Gurpenjaevrie i nydelig vintervær. Hele familien ble med for en gangs skyld. Før sola tittet opp over fjellene i sør viste termometeret -22°C nede i dalen. Sola varmet godt, men det ble fort kaldt i skyggepartiene. Vi tømte en pakke safarikjeks før vi rusjet nedover mot hytta igjen i løssnøen. Det var godt å komme ihus og få tint opp nesa igjen.
    7 poeng
  3. Hør hør 👏🏻 Jeg syntes det er fornuftig å prøve det ut selv. Kjenne hva som passer en selv best. Jeg var også ihugga fan av stor kniv til det meste av mitt bruk. Helt til jeg var "dum" nok til å prøve små øks og mindre kniv. Det skal nok mye til før jeg går tilbake på den komboen 🔥 Det er faktisk bedre på alt!
    3 poeng
  4. He he, den der må vel gå under merkelappen "høflig promotering av egen fortrukket løsning" 😀
    2 poeng
  5. En av grunnene til at de nå bruker én type stål er nok at de har erfaring med at det induskjonsherdete karbonstålet de bruker tåler hard bruk (som hugging) i sprengkulde.
    2 poeng
  6. på mine har jeg små karabinkroker, samme type som AMOK har på sine.
    2 poeng
  7. Jeg har hatt en 9er Strømmeng (eller fler) siden 1985 😊 Har flådd både rådyr og bever med 9 tommern. Men, i de siste årene så har samekniven blitt liggende hjemme. En god kortbladet kniv i kombinasjonen med en Gränsfor Outdoor øks har lett tatt over 😊 Det praktiske har tatt over for romatikken for min del på mine eldre dager
    2 poeng
  8. Hei Jeg er glad i å gjøre gode kjøp, og tenkte bare jeg skulle tipse om disse teltpluggene for snø fra Thansen til 149,- for seks stykker. Jeg har ikke prøvd dem enda, men de virker veldig fine, og er egentlig nesten identiske med Helsport sine - bortsett fra at de er anodisert røde. Jeg har tatt noen bilder sammen med Helsport sin 50cm snøplugg. https://www.thansen.no/camping/telt-tilbehor/tilbehor/teltplugg-camp-nature-xtreme-31-cm-6-stk/n15752/pn23892/?gclid=Cj0KCQiArvX_BRCyARIsAKsnTxO18FHhrSmqtwJ9fAYPkj8ETYFSakfM9oh44jRTmaOtjBJiSpgMFbIaAp0IEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
    1 poeng
  9. Høres urt som om 123 er velegnet for ditt bruk, men bare hvis oppfyringa går greit, i likhet med Novaen trenger den forvarming, og da blir det det jo litt flammer. forvarminga varmer tanken og trykket øker nok til at du får startet brenneren, etter hvert øker effekten til maks. Eneste drawback må være at når du kjører den lille tanken tom kan veka inni bli litt redusert hver gang og til slutt må den byttes. Det er jo litt lite med en drøy desiliter på tanken.
    1 poeng
  10. Jeg er ikke kjent nok til konkrete tips, men vil bare nevne at @wakananka har laget en veldig fin oversikt over åpne gapahuker og koier i Norge, som muligens kan hjelpe deg med planleggingen. Oversikt: https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1zqVpeAFh371N7jWLG8Gw9YMmAM-7vzPW&ouid=0&ll=65.4248813792279%2C18.001370549999983&z=4 Referansetråd: https://www.fjellforum.no/topic/41928-oversikt-over-gapahuker-og-åpne-koier-i-norge/ Jeg bruker forresten skisporet.no en del når jeg leter etter parkeringsplasser om vinteren. Er det tegnet inn parkeringsplass der, så er det en vinterparkering..
    1 poeng
  11. Kan ikke gi annet enn skryt selv i hvert fall. Brukt den til alt fra varme, grilling av marshmallow, grillpølser på rist/grill over, til steking i panne og koke vann. Bare pass på å bruke noe som tåler varmen, evnt før panna frem og tilbake så det ikke svir seg. Men gjelder jo bål osv også litt etter bruk. Men kjempefornøyd med min. Enkel å rengjøre, brenner knallbra og er solid som bare det! Føler meg aldri 'usikker' eller 'utrygg' med denne, kontra en flatpakka kvistbrenner, ifh til glør osv.
    1 poeng
  12. Heldigvis er vi forskjellige. Jeg har aldri hatt med øks på tur, kommer aldri til å ha med øks på tur, og ser overhodet ikke poenget med å drasse med ei øks på tur. Men så trives jeg jo best på fjellet, da. Skogsterreng er transportetappe
    1 poeng
  13. Tidligere brukte de rustfritt i noen kniver, men nå er alle fra 3,5 til 9-tommer i karbonstål.
    1 poeng
  14. Jeg har både 9" og 5" Strømeng samekniver og 5ern er i rustfritt !
    1 poeng
  15. Alle strømengkniver er laget av induksjonsherdet karbonstål med en hardhet på rundt 59. Knivene med sort blad er behandlet med såkalt bruneringsvæske, det gir litt bedre beskyttelse mot rust (men ingen kniver av karbonstål er rustfrie). De blanke knivbladene er polert karbonstål.
    1 poeng
  16. Denne kan være kjekk å lese uavhengig av hvilken produsent/produkt man går for: https://www.ortovox.com/no-en/emergency-equipment/advisor/avalanche-shovel-guide
    1 poeng
  17. jeg har ikke egen erfaring, men en dansk lege som har gått Norge på langs over to sesonger - instagram: @theflyingsurgeon, brukte MSR Hubba NX-1. På hjemmesiden sin skriver hun: Tent: MSR Hubba NX 1- person. 6 years old. A 3-season tent, especially susceptible to side winds. I would not trust it to handle more than 12 m/s wind. Objectively I don´t think this tent is adequate for the long wilderness stretches I´d have to pass (such as Finnmarksvidda), but after lifting my backpack in Abisko parking lot (including my 2,2 kg Hilleberg Soulo 4-season tent) I took a calculated risk and went for this 1,3 kg tent. It went well, but I would not recommend saving weight on something as essential as the tent. The tent is 6 years old and used a lot as I like the very spacious design. I had no tent issues in the North. However, in the South a pole broke on the second day while setting the tent up peacefully in a forest just outside Trondheim (temporarily fixed with replacement tube). Later on, the storm in Ryfylkeheiene led to a large 2* 40 cm tear in the outer tent, repaired with a piece of glued-on plastic trash bag. When camping in wet and rainy conditions, as I did in Jotunheimen, the outer tent remained dry, but water leaked into the tent from the bottom. I did not use a footprint. På instagram-siden hennes er det også film fra innsiden av teltet i bra mye vind, og og bilder etter episoden i Ryfylkene.
    1 poeng
  18. Stempelet vil alltid sprette litt attende, slik Espen skriv. Men når stempelet fortsett å gli ut, er det fordi einvegsventilen ikkje er tett. Då kan det vera lurt å stenge primusen før stempelet er heilt ute, for det neste som skjer då, er at brenselet vil renne ut av pumpa.
    1 poeng
  19. Jeg har tidligere hatt K2 som samarbeidspartner, og kjørt det meste. Wayback 96 bruker jeg fortsatt mye, den er lettsvingt, myk forski som progressivt bli stivere mot frem bindingen, med ok rocker, og stiv bakski. Mykere tup, men mer stiv midtski og mye stivere bakski i forhold til Wølk’en. Den tidlige generasjon COOMBAck, har en litt annen konstruksjon og materiale valg, og er nok litt stivere i fremskien. Så hva man mener med gode kjører egenskaper, avhenger jo også av kjørerstil. Skal du kjører gunnerun med 4 store sving på 200hm, eller danse ned med 145 kortsving... T.d. Aksel Lund Svindal og jeg har nok ikke samme forhold til «gode kjøreregenskaper». Med jevnt trykk på skiene gjennom svingene, store som små, opplever jeg ikke Wayback en som ustabil. Men hvis du ikke jobber med skien og bare «følger etter», da kan den nok bli livlig... Du får nok en god ski i begge.
    1 poeng
  20. Aldri dumt å vurdere alternativer. Se for eks: www.fjellforum.no/topic/37596-den-ultimate-turkniv-finnes-den/?page=26&tab=comments#comment-469208
    1 poeng
  21. Takk for god forklaring på et nivå som vi "vanlige turgåere" også forstår@Marius Engelsen 😊
    1 poeng
  22. Dersom pumpestempelet sig ut etter at ein har pumpa opp trykk på tanken, er det fordi denne einvegsventilen ikkje er tett.
    1 poeng
  23. Sammen med Bestyrerinnen Etter en skitur på torsdag, var jeg klar for ny tur på fredag. Som vanlig hadde jeg skikkelig gode planer, og nesten like vanlig, det måtte noen endringer til. Skitur for første gang på noen år, merkes. Det var noen muskler som ikke var helt bra på fredagsmorgen. I tillegg hadde jeg nok også tatt meg mer ut en vanlig. Fjellsko er greit. Med slike sko på beina, er det sjeldent jeg tar meg spesielt mye ut. Jeg klarer å holde pust og puls på et rimelig nivå. På ski var dette ikke helt like enkelt. Planen var å gå den vanlige turen fra Hå til Varhaug og tilbake. Omtrent 18-19 kilometer, nesten uten bakker, men likevel 3 – 3 1/2 time på beina. Vanligvis en grei, men lang økt. Fredagsmorgen var det fortsatt frost og glatt. Jeg kjente meg forholdvis pigg, men da Bestyrerinnen ga beskjed om at hun godt kunne tenke seg å bli med, la jeg om planene. Nedenfor fyret på Obrestad er det ofte mye is-svuller, og glatte forhold. Det var egentlig ikke stedet for fredagstur sammen med Bestyrerinnen. Det ble heller «reserveturen», som vanligvis starter fra Reve havn og går til Friluftshuset og tilbake. En tur på bare en mil. Uten bakker og helt greit å gå – om sanden ute ved sjøen er hard. Bestyrerinnen og jeg startet fra Friluftshuset og gikk inne bak sanddynene mot Orre-elva. Lav sol og lite vind og kaldt – svinkaldt til å begynne med. Vi er ikke vant med mange minusgrader. et har blitt mange strandturer i det siste. Det har selvsagt med det kalde været å gjøre. Nå kan det muligens bli for mange slike turer, men det er egentlig flott å kunne gå langs sjøkanten. Det er høy himmel og vidt utsyn, selv om det ikke er så mye å se på. Lukt blir det som regel nok av. Råtnende tang og tare luker. I tillegg er dett et kjent sted for de som kikker etter fugler. Lite «vinter» gjør at en del fugler velger å overvintre her, og Reve er ofte første eller siste stopp i Norge for trekkfuglene. Det er også vanlig med store flokker svaner ute på markene om vinteren. Denne dagen var vi heller ikke alene på stranden. Det var mye folk. Det er jo ikke så mye annet å foreta seg i disse koronatider enn å gå tur. Vi traff Ingrid og Kjell på Grudarunden søndag, og de dukket også opp på denne turen. I enden av Orrestranden kom to kjente fjes i mot oss. Ingrid og Kjell. Det passet godt med en stopp for kaffe og en prat. Det er alltid kjekt å treffe kjente. Vi hadde ikke snakket om hvor langt vi skulle gå denne gangen. I enden av nordre enden av Revestranden, passet det å snu. Denne gangen gikk vi langs sjøkanten tilbake mot Orre. Det var helt greit å gå. Sanden var passe hard, og det var lavvann. For egen del kjente jeg at det kunne passe med bare en mil denne dagen. Skituren dagen før satt i kroppen, og det ble, om ikke tungt, så i hvert fall ganske «langt». Likevel var det en flott tur i flott vær.
    1 poeng
  24. 1 tomme forskjell ... sier seg selv at 2,5cm ekstra sammen med mer tyngde kan gi et bedre moment. Det vil da være lettere å hugge kraftigere greiner, rajer osv. Hva som er mest hensiktsmessig er avhengig av naturen du beveger i... En samekniv er fin blant fjellbjørk, mens ei øks er mer hensiktsmessig i en gran/furuskog på Østlandet. Skal du på vidda eller til fjells er en samekniv et godt alternativ, men om du skal bære alt kan vekt ha en betydning Man bruker ofte en liten kniv sammen med en stor samekniv... 8" er ikke helt det du trenger for å fikse alle "småting" og 9" er et redskap for mere hogst (som du spurte om...) Jeg har en 9" Strømeng og foretrekker det fremfor en liten turøks. Mange små turøkser er ubrukelige. Skal jeg ha med øks bruker jeg Fiskars 1Kg øks. Skal jeg gå lettere tar jeg med primus Er jeg på kanotur i lavland velger jeg øks. Er man på fjellet med vierkjærr, fjellbjørk osv. er samekniv bedre.
    1 poeng
  25. Det finnst minst 3 ulike håndtak på turspadar. D-håndtak som er for trangt til å bruke store votter i (det er den aller dårlegaste løysinga), D-håndak som er store nok til å bruke store votter i, og T-håndtak. Eg har både spader med stor D og med T, og har brukt begge løysingane ganske mykje gjennom mange år, oftast med votter, eg brukar aldri hanskar. Og mi heilt subjektive meining er at eg ikkje foretrekk det eine meir enn det andre. Hendene mine hånderer begge type håndtak akkurat like godt. Når eg tenker meg om, kan eg sjå for meg at trange votter kan gjera det meir krampaktig å håndtere T-håndak enn D-håndak.
    1 poeng
  26. Fryktelig synd med serviceavdelingen til Helsport, det har jo vært det beste argumentet for å handle der. Jaja, som Marius sier, Sømhuset AS på Hosle reparerer telt. Bra service der også, ikke var det urimelig dyrt heller (når de fikset mitt i alle fall)
    1 poeng
  27. Jeg kan fortsatt ikke legge ut på hva som helst, men det går fint an å ligge i telt i hagen. Sist testet i romjula, det ble en bra natt det. Nordlys før jeg la meg, til og med. I hagen er det jo til og med god wifi-dekning. 😆 Nåja, den ble ikke brukt noe særlig, man har da lesestoff i bokform, når det nettopp har vært julaften. Flere bilder er altså HER i bloggen, sammen med vurdering av førsteinntrykk på telt som kom i hus like før jul.
    1 poeng
  28. Fornøyd med Unna jeg også. Men Elixir har en ting jeg virkelig savner på unna, den lille tverrstangen i toppen! Hadde Unna spandert på seg en slik tverrstang i toppen ville. Den innvendige plassen økt mye. Men Unna og tarp er en god kombinasjon ja. Jeg har dog ikke fått prøvd det med tarp på overnatringsturer enda, og jeg har overlevd en uke på kajakktur i øs pøs regn og vind. Prisen tatt i betrakning, tror jeg elixir 1 er ett veldig bra telt. Veldig greit å pakke ned ett vått elixir også, det er bare å riste ytterduken og pakke den for seg selv.
    1 poeng
  29. Flott fottur i nærskauen på søndag. Valgte en annen vei ut i skauen enn jeg pleier, og tydeligvis en annen vei enn de fleste andre velger også. Den første halvannen time møtte jeg to personer. Ikke verst til overbefolka Oslo-skau å være Gikk innover gamle Hadelandsvei bak blokkene i Årvollia (riktignok en annen trasé enn den kommunen har merka - det er litt uklart hva som faktisk var den "offisielle" veien i og med at kart fra 16-1700-tallet er ganske mangelfulle og uenige med hverandre). Kom ikke så langt før det var på tide å få på noen brodder. Ikke noe problem siden de uansett er fine å gå med på stier med fast snø og litt (eller mye!) is. Nydelige forhold i skauen selv om det ikke har vært påfyll av snø på en stund. Veldig greit å gå på opptråkka stier. Området her er såpass kuppert at det er greiest å følge etablerte stier. End del folk utpå Alnsjøen, men mest i andre enden. Det var ikke veldig dyp snø, men ettersom jeg hadde lyst til å teste trugene (for første gang!) fant jeg ei myr nær toppen på Årvollåsen og gikk en runde der. Ikke det at det kom som noe sjokk, men trugene gjorde jobben helt utmerket. Fikk også sett at det funka med snøtrinser på vandrestavene - og at det er mye lettere å gå på truger med staver. Heller ikke noen bombe, da. Møtte bare to "kohorter" på vei tilbake også, med unntak av de ca 50 jeg så ved av hver av to kryssinger av oppkjørte løyper. Fint at folk kommer seg ut, da, men de oppkjørte traseene blir litt for folksomme for meg. Nå skal det sies at det er veldig lite folk om man bare fortsetter forbi de nærmeste markastuene. Eller om man holder seg unna oppkjørte traseer
    1 poeng
  30. Hva med en kanotralle/kajakktralle fra biltema? Den har nålelager som fungerer godt (smør før bruk, så holder de leeenge). Jula har en nesten identisk, men den er uten lager og med skumhjul i stedet for luftfyllte. Anbefaler biltema sin. Store gode luftfyllte hjul, og lett å demontere til små kolli Den åpenbare måten å gjøre det på er å sette trallen omtrent på balansepunktet eller litt vak, og leie pulken i ett håndtak eller tau i baugen. Evt. legge en stokk i pulken som stikker ut litt foran og bruke som håndtak Men finnes nok andre smarte løsninger.
    1 poeng
  31. Tusen takk. Var så heldig at journalistene faktisk kom inn og besøkte meg flere ganger på turen nordover. Og sånt blir det bra artikkel av. Kommer ellers til å skje mye spennede i 2021. Men det viktigste av alt..... jeg lever endelig det livet jeg ønsker å leve!
    1 poeng
  32. Natt til fredag, 12 kuldegrader, syd i Romeriksåsene: Bildet over: Brønsj: "Russin- och linscurry" (etter oppskrift fra medlemsbladet til Svenska turistföreningen) --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- I går lørdag: Lenger nordi i Romeriksåsene: Rundkollen i Nittedal Bildet over: Østover Romeriksåsene Bildet over: Sydover Nittedal Bildet over: Vestover mot Nordmarka Bildet over: Kaffikok på BioLite CampStove 2 Resterende bilder: På veien ned etter solnedgang ;-)
    1 poeng
  33. Det der var kjempesmart! Må prøve på noe lignende. Min (generelle) erfaring er at små hjul blir spist opp av grov asfalt når man har litt tyngde over dem. De er laget for jevne betonggulv. Tror eneste løsningen er å gå opp i dimensjon. Hva med å feste planken med de store hjulene med vingemutter så den enkelt kan demonteres? Risikoen er selvfølgelig at de løsner ved vibrasjonene av asfalten. Vet ikke om de kommer med gummipakning tilsvarende låsemutter. Evt bruke låsemutter og Leatherman som du sannsynligvis har med uansett.
    1 poeng
  34. Jeg kjørte Svalbard cotton anorakken min i vaskemaskinen med Nikwax Cottonproof i går og kan melde om at vannet perler og faller av stoffet betraktelig mye bedre nå enn før vasken
    1 poeng
  35. Takk for svar. Det du skriver om at den virker trang i armhulen, er viktig informasjon for meg. Det betyr ihvertfall at jeg bør prøve jakka før jeg kjøper den. Jeg har planer om å bruke jakka nettopp, som du skriver, til vinterbruk skiturer, med ekstra lag under. Hva slags Klattermusen modell er det du har, som du er fornøyd med?
    1 poeng
  36. Blir smått misunnelig på alle dere som har fått gode skiforhold! 😄 Her i Lofoten har snøen latt vente på seg, men vi fikk solen tilbake her forleden dag og hvilket magisk lys når den bare glir langs horisonten før den dupper under igjen! Jeg utforsker stadig vekk nærområdet, men det er ett fjell jeg enda ikke hadde vært på, og som vi ser fra stuevinduet hver dag, og det er Store Kongstinden i Svolvær. Her er et bilde fra i fjor vinter. Store Kongstinden er den høyeste toppen til høyre i bildet. På vei opp (Tuva, Blåtinden, Fløya og Svolværgeita i bakgrunnen): Bildet under her er tatt i retning nord-øst og det er Higravtindan og Trolltindan man ser bakerst. Trollfjorden ligger like bak dem. Video fra turen (9 minutter)
    1 poeng
  37. Litt off season så har jeg endelig blitt helt ferdig med blogginnlegget fra en fantastisk tur i juli! Flatt hav på yttersida, ferie og en dag "til overs" - det betyr padle til Nyksund, det. Denne gangen ble det fra Stø, med selskap av ei padlevenninne. Det ble en hel dag på tur, både til lands og til vanns, per padleåre og motor. En høydare, helt klart. Ligger nå HER i bloggen.
    1 poeng
  38. Det kommer helt enkelt an på snøforhold og hva du forventer av forholdene. En del steder er det "nok snø" allerede nå, men ikke nok fast base i bunn til å skikkelig dekke steiner osv godt. Per nå så har det allerede vært gått og kjørt ski i renner på Gaustatoppen (men er ikke i nærheten av nok snø til ski generelt i området enda) Rasletind, Synshorn, områdedt rundt Fagerdalen for korte toppturer. (utgangspunt fra Bygdin fjellhotell) Her har det allerede vært gått turer. Hemsedalsfjellet: Varierende vanskelighetsgrader/bratthet. Avhenger selvsagt at det kommer nok snø, tror ikke det er nok snø her enda. Tyin-Filefjell. Her er det mange fjell/turer å velge mellom ut fra hvor du velger å starte. Har ofte gode forhold tidlig. Lifjell/Blefjell/Vikerfjell, god mulig du finner noe enkle/snille turer her. Vet at det har vært gått litt med randonee (men er mer fjellskiterreng slik jeg ser det) Norefjell, videre opp fra skisenteret, eller ned fra Augunshaug kan gi noen fine nedkjøringer, osv.
    1 poeng
  39. 0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.