Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. mai 2020 i alle områder

  1. Hatt noen finfine turdager i Buskerud/Telemark. Først en tur inn til Goliaten DNT hytte. Vi hang oss riktignok i tærne utenfor, men kjempefint område og hytte. Litt i overkant populært for sånne einstøinger som meg, men kan jo ha noe med å gjøre at det var natt til 17. mai . Tok også turen opp Dronningslepet og kikket på Tverråsutsikten (535) i kveldinga. Så gikk turen videre til Bø hvor målet var Gygrestolen, finfin tur, vi tok runden og var oppom "severdighetene" på veien (Svartjernhola, Venetjønn, Maurknatten). Avsluttet Telemarksturen med en tur opp til Maskat, gikk den også som en runde. Noen km i bena, ikke noe antall høydemeter å skryte av men ille nok for en råtten kondis. Fine turdager.
    10 poeng
  2. Jeg ser på statistikken at jeg har vært på 26 fjelltopper denne friperioden. I tillegg har jeg hatt noen tunge turer opp med plank til ett vått parti ca 250 høydemeter opp (som jeg ikke får registrert siden det må gå 24 timer mellom hver bestigning)- og 1,5 km å gå. Hadde som mål å ikke legge i fra meg plankene på vei opp lia, og klarte det en gang. Syns det er verst når jeg må legge i fra meg plankene, samt at jeg får gnagsår på skuldra. Ser meg tilbake Verdt slitet får man tro - dette har alltid vært et vanskelig parti - knedyp gjørme/myr. En annen dag... Utrolig flott fotføre selv om det er masse masse snø. Folk holder stiene åpne gjennom hele vinteren ved å gå på føttene akkurat i stien - gir et glimrende fotføre på tidligvåren.
    7 poeng
  3. Mange her på forumet skryter mye av hvor billig det er å sende inn telt til fabrikant for utbedring! Er det billig når det egentlig burde vært gjort fra starten av? Den beste servicen en produsent kan gi er at man ikke trenger å sende tilbake teltet for utbedring! Jeg har talt !
    5 poeng
  4. Selv en natt mellom midt i forrige uke var det ihverfall minst 3 personer på solotur som overnattet der. (Opp 05:30 og retur før jobbdag for min del, ...håper jeg ikke vekka de andre i nærheten 😄)
    5 poeng
  5. Der har @Per Fredrik rett Har ei veninne som jobba lenge for Aclima De flytta mye av produksjonen til Estland og de som jobber der har meget god lønn og arbeidesforhold. Der er det yrkesstolthet å jobbe i firmaet. Noe som gir lavt sykefravær og bedre produksjon
    4 poeng
  6. I ettermiddag ble mine hvite legger eksponert i solen for andre gang sammen med turshortsen i år Første legg-lufte-tur var for 4 uker siden, da var det noen fine dager her i Bergen og jeg gikk hjemmefra etter Dagrevyen i shorts og t-skjorte, overnattet i hengekøye ved et vatn 2 km fra jobben, og tok turen over Lyderhorn hjem igjen etter jobb neste dag. Burde vel ha lagt inn en liten rapport på den turen, men er blitt latere med innleggene her, dessverre. Delvis kan jeg unnskylde den labrere skriveaktiviteten med at jeg i det siste har vært på en god del turer sammen med fadderbarn, og da blir jeg nok litt mer tilbakeholden med bilder og skriverier. Uansett: Nå er utvilsomt våren her, forsommeren er like rundt hjørnet, dørstokkmila er til for å forseres og det må da gå an å legge ut et bilde og noen ord litt oftere nå?! 👍
    4 poeng
  7. Lei av 17.maimas, maling av hus og sååå kom solen! Da gikk husmorgenet mitt i dvale. Så i kveld tok vi middagen i skogen og fikk duppet oss litt!
    4 poeng
  8. For arbeidere i Asia ville jeg heller fokusert på arbeidsforholdene til disse. Det er rene slavearbeidet med arbeidsforhold som i vår del av verden hadde vært straffbart og med lønninger som det knapt går an å leve av. Kred tl Hilleberg som produserer sine telt i vår del av verden med fagforeninger og et anstendig lønnsnivå. Et eksempel til etterfølgelse for Helsport og Bergans.
    3 poeng
  9. Mnja, dette er en sannhet med visse modifikasjoner. Hillebergteltene er sydd i Estonia, det er en klar prisdrivende faktor. Det at både yttertelt og innertelt har innsydd navnet på den som faktisk tar ansvar, og yrkesstolthet som syer, borger også for et ekstra kvalitetsledd. Det er, dessverre, slik at man bedriver en verden med høypris - og lavprisland hva gjelder noenlunde likt arbeid. Et annet aspekt er hva gjelder materialbruk i duk, pluggfester, stenger, innovasjon og design samt dedikerte enproduksjobsbedrifter
    3 poeng
  10. En skikkelig kort tur i fjæra! Bål panne, sol og litt mindre snø!
    3 poeng
  11. Man kan også stille spørsmålet litt mer generelt; hva er kvalitet? Hva legger vi brukerne i det og hva legger produsentene. Husker første gang jeg bodde i USA og skulle forklare sammenhengen mellom pris og kvalitet. Der kom jeg til kort og de nektet å akseptere at lav pris var mindre holdbarhet og generelt dårligere produkter. Eksempel er noen av det vi tidligere regnet som premium i Norge egentlig ganske billige produkter i USA. Buck kniv til 20 dollar i USA og 1400 nok her, msr primus og ikke minst Levis. Har vi blitt oppdratt til å tro at billig er dårlig? Er dette egentlig rett? Tore
    2 poeng
  12. Jeg kan forøvrig legge til at det er trangt å få inn soveposen i White setebaggen, men at når den først er kommet inn, så er det plass til mer.
    2 poeng
  13. Høres ut som @suprfort er på utkikk etter Hilleberg Unna 👌 Det er ett fantastisk telt!
    2 poeng
  14. Vi er visst fortsatt bare midt i Randonee-sesongen. @TerjeH og jeg tok en kveldstur til Lille Blåmann i går. Sol, vindstille og folketomt. Men det er nok lurt å i fortsettelsen satse på startsted litt lenger unna fjæra. Snøen i skogen var seriøst råtten og umulig å kjøre i på tur ned, men til gjengjeld fikk vi nyte nydelig snødekt skare de øverste 4-500 høydemetrene. (Friluftsparkeringa var redusert til potetåker og stengt. Tenk hvis vi hadde fått et lite alpinanlegg her med asfaltere plasser. Og kafé på toppen. Og, og...)
    2 poeng
  15. Dividalen i helga. Soving under åpen himmel, fantastisk skiføre, hare, rype, skogsfugl og rev å se. Og spor av jerv.
    2 poeng
  16. En viktig ting å tenke på er at alaska husky ikke er en rase, men en fellesbetegnelse på en stor gruppe trekkhunder av blandingsrase, med ulik grad av polarhund innblandet. Alaska husky er dermed en veldig varierende hundetype, og du kan treffe på både store og små huskyer, hunder med god pels og med dårlig pels, hunder med lavt stressnivå og hunder med ekstremt høyt stressnivå. Besøk flest mulig eiere/oppdrettere av de hundetypene dere tenker på. Se hvordan hundene er, hva de brukes til, hvordan de fungerer i hverdagen, det er tross alt flest hverdager i et år. Besøk også gjerne oppdrettere av de hundetypene dere vurderer, for det er ikke hipp som happ hvilken oppdretter dere velger om dere er på utkikk etter en hund med spesifikke egenskaper. Finn.no er ikke stedet å begynne søket etter en turkamerat dere skal ha i 10 år eller mer fremover. Husk at det også finnes flere polarhundraser enn samojed, som kanskje også kan dekke behovene du skisserer. Det er verdt å gjøre et grundig forarbeide.
    2 poeng
  17. Nasjonaldagen ble markert med en tur til Nordre Kolsås (380 moh), som er den høyeste av Kolsåstoppene. Det var en god del som hadde valgt å feire dagen på samme måte, blant annet et par familier med store og små, som hadde tatt turen opp for å synge nasjonalsagen klokken 1300. Fra toppen er det blant annet flott utsikt mot Nesoddlandet og sørover i Oslofjorden mot Drøbak. Fra selve toppunktet er det utsikt mot Krokkskogen. I anledning dagen hadde jeg pyntet sekken med flagg og 17. mai sløyfe. Det var mange sekker med flagg å se ute i dag. Hva passer ikke bedre enn et lite stykke Norge fra Freia i anledning dagen, med litt te til. Selv om det var en del skyer og vind, så lyste løvetannen godt opp.
    2 poeng
  18. Fun Light, som er svært konsentrert, har mange gode smaker som samtidig gjør at man unngår alt sukkeret i iste, synes jeg. Dette er jo et hyggelig forum...
    1 poeng
  19. Her var det mye bra å lese. Anbefaler deg likevel å lese "Hit og dit og tilbke igjen" skrevet av Martin HJ. Du finner denn her på forumet. Han var på tur med Muggavassdraget som akse. På den ruten er det en del åpne buer.
    1 poeng
  20. Jeg lurer på om jeg skal bruke denne tråden til å stille noen nybegynnerspørsmål, i stedet for å starte nye tråder om alt jeg lurer på. Hvis det er innenfor forumreglementet. Jeg søker i forumet før jeg spør, men noe av det jeg lurer på er muligens så banalt at ingen tidligere har trengt å spørre. Det meste er ikke spesielt relatert til bikepacking, dog, men vanlig friluftsliv. Så tre spørsmål: 1. Campingplasser. I utgangspunktet kommer jeg til å slå opp teltet i det fri, men noen ganger kan man trenge fasiliteter til klesvask, dusj, strøm til diverse ladbare enheter, osv. Er dette noe de fleste campingplasser har? Og er det vanligvis et problem å få plass med et enmannstelt på en campingplass i fellesferien? I den grad det er mulig å spå noe som helst om kapasiteten i min tids mest spesielle sommer. 2. Sykkelhavari. Jeg har sjelden hatt behov for noe mer enn å lappe/ skifte slange. Jeg tenkte å lære meg å skjøtte kjede i tilfelle det ryker. Er det noe mer jeg burde tenke på? Skulle man få fullt havari langt oppi fjellet, vil det alltid dukke opp noen som kan bistå med hjelp til nærmeste tettsted (hvis noen tør å stoppe for fremmede i disse tider ...). 3. Koking. En morgen uten kaffe er en skremmende tanke, og jeg tenkte å ta med aeropress. Den veier nesten ingenting og tar lite plass. Hva er det minste jeg trenger av utstyr for å varme vann (og kanskje også kunne steke noen pølser?). Eller begynner vi her og snakke om ting som tar så mye plass at det kanskje er bedre å finne seg en kafé? Jeg endte forresten opp med seteveske og styreveske fra Ortlieb. Tror ikke jeg tør å satse på noe som ikke er helt vanntett, og bikeshop.no hadde bra tilbud på den ene av dem. 15 liter i den foran. 8-16 liter i den bak. Begge kan komprimeres til å bli ganske små hvis jeg ikke pakker dem fulle. Jeg bør således ha god plass, men jeg vil likevel minimere vekten til et absolutt minimum. Alle råd til nybegynnere ser ut til å starte med at vi pakker for mye. Jeg vil heller pakke for lite og finne en butikk ved behov.
    1 poeng
  21. Jeg tenker at så lenge du synes det er greit å proppe ungene med iste, så fungerer det meste annet med annen smak også
    1 poeng
  22. Om du bytter ut "PERFORMANCE" med "Kvalitet", "Funksjoner" eller "hvor fornøyd brukeren er", så tror jeg grafen nedenfor er rimelig gjeldende for telt også mtp pris vs kvalitet. Sistnevnte påvirkes selvsagt også av om man går fra "premiumsegment" til "lavprissemgent" eller motsatt (Å oppgradere til litt bedre oppleves som en postiv endring, men å nedgradere tilsvarende oppleves som en større negativ endring), samt pris og merkestatus påvirker enkelte av oss ift hvordan vi opplever varen. Hvorvidt knekkpunktet (tangenten til gragen har 45 graders stigning) ligger på 50% av pris eller høyere/lavere stemmer nok ikke, men under knekkpunktet får man mer igjen pr krone og over betaler man mer og mer pr økning i kvalitet. Hvor de enkelte merker og teltmodeller passer inn lar jeg være opp til andre å vurdere, dette er også subjektivt.
    1 poeng
  23. Er ikke godt nok kjent til å kunne svare, det lille jeg har vært der har ikke folk vært noe problem. Du bør vel unngå Madonnastien da, der får du vel ikke være alene, men mulig at det er litt for tidlig til at folk har begynt å gå der enda. Slettefjell (fra Grøset) er fint, men tør ikke si hvor mye snø du møter på der nå.
    1 poeng
  24. Jeg tror ikke det er så stor forskjell i kvalitet mellom de anerkjente merkene. Den største kvalitetsforskjellen gjenspeiler seg i pris - det er fortsatt slik at du får det du betaler for. Så kan man si at det er mange faktorer som påvirker produktets pris, men generelt betaler du mer for høy kvalitet. At Hilleberg-telt er dyre har primært to årsaker : 1. det er gode telt med stort sett gode materialer. Og 2:. De har besvisst opparbeidet seg et image som produsent av gode telt, og siden friluftsfolk er ekstremt utstyrsfikserte kan de ta nærmest den prisen de vil (litt satt på spissen ). Men Hilleberg-telt er ikke av høyere kvalitet enn de teltene fra f.eks. Helsport, Fjällräven, Exped eller andre, i samme prisklasse.
    1 poeng
  25. Jeg har vært på tur ( for mange år siden ) med ei venninne i de traktene, jeg er litt usikker på hvilket feireleie vi begynte på men ser veldig likt ut ruta di, tror vi må ha gått avv ferja ved der det står femundlia på kartet og gikk via en stor nut ( mye reinsdyr) og via noe som het grøt/graut dalen ( eller kanskje lia? ) og over til øvre og nedre roasten og ned langs elva til et av ferjeleiene og femundenferja tilbake såvidt jeg husker. det var kanskje 4 netter i telt ja, men vi gikk stort sett hele tiden med korte stopp pga dårlig vær så går fint ann å bruke lengre tid. ved et av de vanna (kanskje Øverste enden av nedre roasten / tuppen mot øst?) ved en bitteliten "demning" lå det en veldig gammel statsskog- koie som vi sov i en av nettene, mulig det er flere av dem i området, det er jo også en opplevelse for barn. men det var en lang tur for oss som var voksne, dvs utrente voksne.. hvis du går sørfra er det områder der med veldig mye svær stein sikkert fra siste istid som man måtte krysse om en ikke skulle gå enda mye lengre eller over myr. Mye villrein i høyden og fin tur ellers som jeg husker det selv om vi hadde uflaks med været. vi fiska amatørmessig i det vi var bortom av små og store vann men fikk bare veldig små abbor( agnstørrelse), noe som var litt overraskende siden det skal være så bra fiske når det regner:D mulig folk med bedre utstyr og peiling får bedre fisk:D . .Hvis dere er mest interessert i fiske så går det kanskje ann å begynne i motsatt ende og gå opp elva og opp til tjerna? det eneste du går glipp av da er litt høyfjellsfølelse på de toppene og så slipper du de områdene med mye svær stein. Jeg undersøkte litt med folk for noen år siden mtp å ta med barna som er halvparten så gamle som dine spurte " turvant" folk mtp femundsmarka, og han sa at femundsmarka på svenskesida er mer barnevennlig i terrenget og veldig fint for fiske og. de sa også at det går ann å sykle nordover fra elgå med barn. Men en 12 åring er jo ikke så liten heller da, og så må man jo ha muligheten til å ta karantenetiden nå om dagen om man vurderer å dra til sverige.
    1 poeng
  26. Takk for innspill. Allak har også vært på lista, men det blir for tungt. Glemte å skrive det i det første innlegget, men dette teltet skal fungere på tur med sekk på ryggen hvor man skal gå et stykke.
    1 poeng
  27. Jeg har pakket kokekar (med gassboks og primus inni), noe mat, soveposen og pute i setebaggen, det er fremdeles litt plass til klær i den, men de har jeg pakket andre steder. G-sport og Intersport selger noe bikepacking utstyr fra Topeak, og Oslo Sportslager har ett bra utvalg. Spinn har også en del bikepackingutstyr på nettsidene deres, men jeg har ikke vært i butikken deres.
    1 poeng
  28. Om dere skulle komme dere forbi Ø.Roasten, så er Abbortjerna rett utenfor den røde sirkelen din, vann der det er relativt godt med småørret og enkelt å få fisk på mark og dupp. Større fisk forekommer også, og dessuten er det mye abbor der.
    1 poeng
  29. Noen inntrykk fra turen mellom Synnervika, Femunden og Røros.
    1 poeng
  30. Jeg bruker Anjan 2 som solo telt for meg og hunden. Ganske fornøyd med dette teltet og syntes det virker mer robust enn Helsport SL. Bunnduken er tjukkere, du har strammere ved stangkanalene og i pluggfestene på enden av teltet som gjør at du får strammet opp bedre. Vurderte Nallo 2 da jeg kjøpte Anjan 2, men 600 gram forskjell på vekta har mye å si. At man ikke kan "stenge" for vinden kan være et problem dersom det virkelig blåser og det samtidig er kaldt, men jeg har enda ikke opplevd forhold der dette har vært et stort problem. Jeg er ikke bekymret for slitestyrken til hverken helsport SL eller Hilleberg Yellow label. Men de må brukes under forholdene som de er designet for. For mye vind kan være problematisk, men da snakker vi gjerne middelvind fra stiv kuling og oppover. Kuppel ville jeg aldri valgt da de veier alt for mye. Selvstående telt finnes ikke, alt må uansett barduneres. Jeg har enda ikke vært på tur der kuppeltelt har vært eneste mulighet.
    1 poeng
  31. Bruker brusetabletter med elektrolytter og ingen sukker fra xxl, pleier å kjøre den med limesmak og synes de er helt ok
    1 poeng
  32. Jettegryter dannes i elver, hvor som helst..
    1 poeng
  33. Det der så litt ambisiøst ut med en 12 åring og fire overnattinger ... Nedre Røa er jo et kjempefint område med kulper, stryk og fine teltplasser. Det er også relativt enkelt å få småørret i elva. Skulle jeg reist til Femunden med barn, er jeg ikke sikker på om jeg ville gått så mye lenger. Ev tatt en tur på Røvolfjellet om været var Ok. Et tips er å holde seg på Hedmark-siden av Røa oppover fra Røoset.
    1 poeng
  34. Dette har iallefall utviklet seg til å bli den ultimate turknivtråden på FF! Jeg vurderer å kjøpe en Eidestropp? Dere som har den, hvilke erfaringer har dere?
    1 poeng
  35. Hei Det er vanskelig både å velge rase/type, som ikke alene er makker i et 2-spann, men som også skal fungere som en flokk - samboere! Det helt vanskelige valget kommer, når du skal plukke en ut av 6 meget søte valper! Og det er det mange ulike meninger om!! Jeg tok altså ikke den mest pågående, som kunne være en potensiell trøbbel-maker, som noen altså gjør. Det ble den vist også?)(Vedhefter politiets retningslinjer for valpe-valg.) Så mener jeg at en 8-ukers valp er en meget liten hundebaby, som moren ennå ikke har preget helt og fått kustus på, så jeg ville vente i hvert fall til 10-12 uker. Men mange er uenig med meg. Jeg hadde stor glede av min gamle buhund i 17 år, som jeg fik som unghund og likedan fik jeg hannen som ca 4 mdr. pgr. av jobb, reise mm. men også med klar hensikt. Jeg kom mye hos hundekjøreren den sommer og gikk med valpen og introduserte ham fx for store, farlige kyr. (Vi har kyr på hytta.) gisle@uren har noen veldig bra synspunkter på dette i sin veldig bra bok. Dessuten var han stueren!😜 De 2 hundekjørere driver ikke systematisk avl, så jeg kan ikke vise til de. Alaska Huskyer faller jo i noen ganske ulike grupper: Langdistanse med tykk pels, utholdende, men gir sig også før de blir trætte, mye polarhund. ("Parkerer"). Så er der sprint/mellom distanse AH med kortere pels, ofte hengeører, fordi det er mer pointer, vorsteher, mynde mm blandet inn. De går gradvis over mot korthårete "eurohounds" som brukes mye i midteuropa til korte løp < 25 km. Disse løper livet av sig likesom Vorsteher blandinger, som brukes mye til kortdistanse nordisk (hund-pulk-skiløper). Så det er stor forskjell på AH'er. En gammel nabo drev med sådan og hadde verdens største? vorstehertispe, som jeg har gått tur med, når de var ute til fx. konfirmasjon. Kunne nesten velte meg i 100 kg klassen - men meget snill hund! Jeg har som nevnt en AH hann på ca. 25-26 kg og så en halvt Sibirian/AH tispe på 28 kg. De er ikke veldig langbeinte og klart turhunder, ikke til racerløp. Nei, hun er ikke feit, men har brystkasse som en dyphavsdykker! AH'en er klart raskere og lettere på foten og mer trekkvillig - også fordi hun er smartere. Man kan jo hvile sig litt, mens makkeren trekker. Hun er en traktor og sterk som en okse. AH hannen er lederhunden, fordi tispen har en jaktradar permanent kjørende oppe i hodet og kaster sig ved enhver leilighet i grøften etter mus, storfugl, ryper, sau, ekorn i treer, selvom hun godt vet, at hun ikke får de siste. Han strever voldsomt med lederjobben fordi hun er ca. 3 kg tyngre, når hun skal hives på rett kjøl opp av grøften. Forrige sommer knertet hun 5 lemmen på en kort dagstur og spiste de. Så det sir noe om jaktlysten. Sibir faren hennes tok rådyr. De kunne sikkert opplæres som jakt bandhundersporhunder, men jakter for sin egen del (spise selv!) - ikke for deg, i motsetning til jakthunder. Dessuten er hun ledertispen (dominant tispe) og det forteller hun andre tisper -tydelig! Men det slipper du med 2 hanner. Begge er meget rolige inne og vil helst ligge med beina i været, allerhelst i armkroken. Enig med @borgeren: Sibirer er nok ganske rolige hunder både ute og inne, men trekker nok mindre enn AH og de er i hvert fall langsommere og vil aldri vinne løp. Johanne Sundby har skrevet bok om hundekjøring med sibir. Undertitel: "for oss som ennå ikke har vunnet Finmarksløpet."! @HegeP: Jeg har vanskelig vet å tro at en Border Collie vil traktoren i spannet?? Vi har flere venner med BC, og de er alle ganske spretne og jo ikke veldig tunge. Likesom huskyerne vil jakte vil de gjete hva som helst. Den ene ven var budeie på en geitestøl med ca. 100 geiter og en ikke- dressert BC!! Det var noe kaotisk. Den gjorde sit beste men hadde ikke peiling for udressert! Så da den angrep geitene i malkemaskinen gikk jeg tur med den! Stanley Coren (Han med BC, som kan over 100 ulike leker ved navn!)har skrevet om hundes intelligens ut fra flere indikatorer: hvor rask innlæring, hvor mange ulike ting, selvstendig problemløsing mm og til slutt repetisjon av ordre og lydighets index. Her er BC helt på topp med god grunn, men Huskyer/polarehunde under middels. Jeg har ingen problemer med å lære huskyene huskyrelevante ting som høyre, venstre, stå/stopp, holde høyre/-venstre. venstre om hindringe mmm. Akkurat "langsom" fungerer bare noen sekunder. Dvs at jeg kan dirigere dem i ulendt terreng, utenom steinur mm. Men tispen kan ikke: "sitt", for hun var ut over den alder hvor snob løftet opp gir den riktige refleks. Dette er ikke viktig for meg.Men huskyer scorer lavt på lydighetsindex, fordi de har andre viktigere ting for sig selv som fx jakt, andre hunder mm. En annen husky eier gik til Agility, hvor BC jo er suverene. Huskyen lærte relativhurtigt ruten og opplegget, enn da den hadde gjort det noen ganger var det mye mer moro å jakte de andre hunder - og så hører huskyer ingenting. Der vil BC please sin herre. I håp om dett var utdypende og lykke til Elgen Polithøgskolen: Rangering av valpene Ekstremt dominerende og aggressiv valp, som lett provoseres til å bite. Hunden kan bli tøff å få til og krever en erfaren og konsekvent fører. Dominerende og selvsikker. Den kan provoseres til å bite, men aksepterer en bestemt fører, som vet hva slags hund man har med å gjøre. Utadvendt og vennlig, elsker regelmessig trening og mosjon. Temperamentet kan lett tilpasses ulike miljøer. Velegnet til alle aktive hundeførere. Lett å kontrollere og den tilpasser seg lett. Dens underdanige natur vil gjøre at den konstant overlater styringen til sin fører. En førsteklasses familiehund. Egnet til en hundefører som kan «løfte» hunden. Ekstremt underdanig og usikker. Knytter seg nært til sin fører, og krever selskap og oppmuntring for å blomstre. Egnet til eldre par eller enslige. Uavhengig og uinteressert i mennesker. Vil ha meget lite behov for selskap av mennesker. Vanskelig å sosialisere og trene, hvis den ikke selv vil. Trives best alene. Kilde: Politihøgskolen Politihund Politihunden er en viktig ressurs i den operative tjeneste og har mange ulike bruksområder. En søks-/narkotikahund har følgende bruksområder: Søk på transportmidler Leilighetssøk Objektsøk Søk i bedrifts-/industrimiljøer Åstedssøk Apor Forebyggende tjeneste Patruljetjeneste Hundeførere i politiet må: Ha fullført grunnutdanning ved Politihøgskolen/Politiskolen Ha fast ansettelse som polititjenesteperson Minimum være godkjent som Innsatspersonell kategori 4 (IP4) Ha hund som er rekruttert og har bestått mental test og fysisk undersøkelse Være fysisk og psykisk egnet I Norge er det totalt cirka 220 tjenestehunder, 130 er patruljehunder og resten søkshunder Kilde: Politihøgskolen.no
    1 poeng
  36. I dag: Liten tur til Ytre Forsøl for å se om våren var kommet noe lengre på kysten enn i innlandet. Det hadde den for så vidt, men sjansen for at det er snøfritt til 17. mai er minimal Uansett hvor kort eller langt våren er på vei så smaker det ALLTID med bålkaffe og røkt/tørket reinhjerte...
    1 poeng
  37. Ah, det er derfor gass ikke virker om vinteren, da er det is på vannet og boksen er alltid tom..🤪
    1 poeng
  38. Er knallfornøyd med min Optimus Vega gassbrenner. Lett i vekt (178 gram), tilnærmet vedlikeholdsfri og med mulighet for å snu gassboks opp ned. Aldri trøbbel med denne. Funker like bra til oppvarming av teltet en sur nordnorsk sommerdag i fjellet som til å steike røyefiletene eller koke kaffekjelen på.
    1 poeng
  39. Kan si med en gang at helsport fjellheimen superlight 4 camp ikke tåler hverken stiv kuling eller storm. Vi har brukt 3 pers versjonen ganske mye og har blant annet fått bøyde stenger og blåst løs halve teltet og da var det knapt meldt 15 m/s. Korte og få barduner samt pluggfester i duken som ikke er justerbare gjør det vanskelig å få teltet strammet opp noe særlig bra. Men som andre sier her, du har jo telt som takler storm. Kjøp det letteste og bruk det på fjellet når det ikke er meldt stiv kuling.
    1 poeng
  40. To døgns vintertur. Snøvær, telt, tarp og isfiske. Tove drar innover i marka med spark, slede og huskiene. Hun viser deg hvordan hun rigger soveplass for å slippe og fryse vinterstid. Se videoen da vel!
    1 poeng
  41. Da ble det tur til Ormtjernkampen. Ingen ekstremtur på noen måte men du verden så koselig. Turen bar fra Hadeland til Dokka og over Synfjellet. Rett nord for Dokka åpnet himmelen seg og Sola strålte fra skyfri himmel. Og værmeldingen som var sånn passe da . Vi så ved bommen at vi måtte ned på kafe'n for å hente nøkkel. Det var fort gjort og vi fikk med os en kokkosbolle . Så kjørte vi inn veien og fant parkeringa til toppturen. Vi kokte oss vann og hadde på termosen og smurte ett par brødskiver hver oss. Så gikk Jentungen i meisen og turen gikk oppover. Det var vått og steinete men helt greit å gå. Det var anlagt noen plankebroer over de værste myrhullene og under der var det vist krokodiller så vi måtte forte oss over. Skravla på Jentungen gikk i ett sett og vi hadde det fint hele turen. Kjempeutsikt på toppen 360grader. Kunne blant annet se Jotunheimen. Fikk tips om at stien gikk en runde så vi gikk ned igjen på andre siden av toppen. Litt mere kratt her så måtte være litt forsiktig med meisen men kom greit ned. Tilbake ved veien og bilen kjørte vi litt lengre inn og fant en fin tilrettelagt teltplass med utedo inne i skogen. Her satte vi opp lavvo'n og lagde oss mat. Etter litt mere lek og styr så ble det fort kveld for ei sliten jente som sovnet på bakken inne i lavvon, Da pusset vi tenner og pakket henne godt inn i flere lag soveposer, saueskinn og tepper. Ble nok nesten i varmeste laget for hun krabbet seg sakte ut i løpet av natta og jeg måtte legge henne på plass igjen en to tre ganger, men våknet hun? Nei Våknet til skyfri himmel i dag tidlig og hvitrima bakke kl 8. Sola sto snart opp og vi spiste pannekaker til frokost. Det er favoritten for tiden. Kjempe tur for både Far og barn.
    1 poeng
  42. 0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.