Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 14. mai 2020 i alle områder

  1. Ingen normale mennesker vet hvor stort volum en slik 16kg kettelbell er.... Jeg har aldri sett en slik før. Kanskje er jeg virkelig langt hjemmefra....
    5 poeng
  2. Kjenner i hvert fall 2 meget erfarne fjellfolk som har leita etter det grønne teltet sitt på fjellet i tåka. Begge disse har røde telt nå
    5 poeng
  3. Hvis det skulle være interessant: Første fisken på nytt utstyr var denne abboren på 27 cm. Veldig gøy! Får huske å ha med noe bedre for referansestørrelse neste tur..
    5 poeng
  4. Slår et slag for tyske Meindl. Min modell heter "Bergen GTX", og står foreløpig til toppkarakter. Har vært Alfa-mann i alle år hittil, men synes at Bever-modellene har mistet slitestyrke - ihvertfall i forhold til hva jeg krever av en høy fjellstøvel. Så vi får se om Meindl kan leve opp. Fine er de ihvertfall.
    3 poeng
  5. Det kan være svært lite varme i den midnattssola, så jeg ville valgt noe tettere enn mesh. Jeg ville planlagt for +4 grader og sur vind og sett på enhver form for teltsvette som en bonus. Hilsen fastboende i Tromsø. (Til sommeren planlegger forresten jeg å være dristig og prøve ut sommerpose med Tcomf på -3)
    3 poeng
  6. Tragisk, mye av grunnen til å kjøpe Helsport var at de har folk som vet hva de driver med. Det er ikke bare å flytte et merkenavn å ansette nye folk...
    2 poeng
  7. På mine eldre dagar har eg for alvor fått opp augene for små telt, nettopp fordi små teltplassar er så enormt mykje enklare å finne enn større teltplassar, særleg høgt til fjells. Har eg plass til å ligge der, er det plass til Soulo også, det teltet er faktis nesten så lite. Det er sikkert mange som er fornøgd med det Chinook-teltet. Men til den bruken eg har Soulo, er det ingen erstatning. Eg brukar ikkje Soulo dersom eg veit det vert finvær. Eg har ingen planar om å erstatte Soulo, ikkje fordi det er så sabla godt telt. Det er langt frå noko perfekt telt, men det er telt med dei riktige kompromissa for akkurat den bruken eg har det til. Lite vindfang, i tillegg til at det taklar all den vinden det kan få. Lite plasskrevande, slik at eg kan telte der andre må gå kilometervis for å finne plass. Lite krevande på plugging ettersom det er sjølvståande, må bare forankrast så det ikkje reiser i vindkulene, men det kan om nødvednig ordnast med å knyte bardunar rundt steinar. Det gjer jo også at det kan setjast opp på plassar Ikkje veldig lett i mange sine auge, men det er ingen alternativ som er betydeleg lettare (Modellen har lagt på seg litt sidan eg kjøpte det). Det er eit telt for å kunne overnatte i dårleg vær, men pga den ekstremt trange innvendige plassen er det ikkje noko telt eg vil ligge værfast i. Det finnst nokre få andre modellar som ville fungere, men dei valgte eg bort då eg valgte Soulo. Det valget har eg altså ingen planer om å gjera om. Allak er nok eit langt betre allround-telt dersom ein må ha eit sjølvståande telt. Anten Allak 2 som eit romsleg – men noko tungt etter min smak – einmannstelt, eller Allak 3 dersom 2 skal bu der i lag. Dei har til og med kvar sin inngang i le, utan å vera redd for at vinden tømmer teltet dersom dei åpnar kvar sin åpning samtidig. Sjølv ville eg nok heller valgt eit tunelltelt, td Kaitum, men det har med å gjera at eg, heilt personleg, meiner tunelltelt har meir hensiktsmessig fasong.
    2 poeng
  8. Ja, jeg har brukt en vanntett pakkpose, så har fått presset det sammen så mye som det går. Tusen takk for svar allikevel! 😂 Tråden «vis meg ditt nedpakkede telt sammenlignet med det første du finner» hadde jo vært artig🤪 Men jeg føler ikke jeg får helt det rette inntrykket om man legger et telt ved siden av en sokk eller en sykkelhjelm (eller den klassiske fyrstikkesken), derav valget av brusflaske. 🙈
    2 poeng
  9. Ah, det er derfor gass ikke virker om vinteren, da er det is på vannet og boksen er alltid tom..🤪
    2 poeng
  10. IMG_5125.mov IMG_5124.mov IMG_5123.mov
    2 poeng
  11. Nja, ikke helt enig her altså. Med mindre du tenker at det blir vondt dersom jeg ikke tar av sekken på f.eks en måned.... 20 kg i mine sekker kan jeg gå med i "ukesvis". Når er forsåvidt også vondt en definisjonssak. Etter noen år med "hardtrening" så konkluderte noen av oss med artigheter som "smerte gjør ikke vondt" , "smerte er bare følelsen av svakhet som forlater kroppen" osv.. Jeg skal tildels være enig for om vi tenker oss en som ikke er vant til å gå med sekk i det heletatt. Da vil lange dager med sekk mest sannsymlig medføre ubehag av noen grad. Men en som er vant til å gå med sekk skal ikke få vondt av å gå med 20 kilo pakket fornuftig... Når trådstarter spør om lastekapasiteten regnes som last eller last + sekk, så er svaret "tja". Ta utgangspunkt i totalvekt. Jeg tror neppe "smertegrensen" for sekken går på +/- 2 kg. Her er det gjerne ikke snakk om svart/hvitt, enten/eller eller av/på, her er det gjerne slik at ubehaget av overlast er gradvis økende ettersom "overlasten øker", slik at litt overlast kan gi litt ubehag og mye overlast kan gi mye ubehag. Igjen veldig avhengig av hva den som bærer er vant til. Men du vil få en grei pekepinn på å kikke litt på hva som sies og erfares av brukerne her i forumet. Trolig bedre enn å lese produsentenes "specs" og "fakta". Da vil du typisk erfare ting som at Osprey-sekkene gjerne oppleves som greie til opp på 20-tallet, mens om du skal opp på 40-tallet gjerne bør opp på de noe mer kraftige sekkene som gjerne har egenvekt nær det dobbelte av en tilsvarende Osprey osv osv... Dersom trådstarter har tenkt til å leve opp til nicket her på forumet tror jeg neppe det er noen fare for at man i det hele tatt bikker over 20 kg uansett...
    2 poeng
  12. Drar fram en figur jeg lagde for ca et år siden som sammenligner Hilleberg kuppeltelt. Fordelen med Staika vs Allak er at du kan alltid ha en åpning i le, eller du kan alltid ha gjennomtrekk om du åpner begge dørene dersom det er varmt. Uansett vindretning. Det at alle stengene ikke krysser hverandre på samme punkt på Allak gjør at du får en større døråpning en på Staika.
    2 poeng
  13. Takk for svaret! Jeg har bestilt et Sarek nå da det var på tilbud hos XXL, og skal selvsagt teste det grundig på kortere tur i lavere strøk før jeg eventuelt tar det med på vidda. Men det ser ut til at det blir med på sommertur til Hardangervidda, ja, med ekstra barduner og repair kit, just in case. Kan vel være greit med lett telt når man skal gå langt, og trolig blir det bare meg og hunden på denne turen, siden samboeren min skal jobbe mesteparten av sommeren. Plass til stor ryggsekk, sko, hund (20 kg+) og matlaging i forteltet er uansett et must for meg, så jeg har en dragning mot tunneltelt, selv om de kanskje ikke har den mest vindstabile konstruksjonen.
    2 poeng
  14. Tror det skal gå helt fint. Du sier ikke noe om varigheten på turene, men det er også en kjennsgjerning at det er mer "futt" i en ny gassboks. Etter hvert lærer du også hvor høyt forbruk brenneren har, så du kan beregne hvor mye drivstoff du trenger. Har du kjøkkenvekt, vei boksen før og etter tur og skriv vekta med tusj under boksen. Da vet du hvor mye som er i boksen. Altså, hvis du skal på en tur der du forventer lavere temperaturer, ta med en ny boks. Er det varmere i været, kan du ta en brukt forutsatt at det er nok igjen i den. Jeg har i mange år bodd i en "basecamp" på høyfjellet. Der har dagstemperaturer over 10° vært å anse som en bonus, på natta har temperaturen krøpet nedover mot 0 (alt etter som). Jeg har brukt en "Cadac Safari Chef" gassgrill, den har en brenner som minner mye om Mimer Stove. Den har en stekeplate som er veldig praktisk når 4-6 personer skal ha frokost og til å grille/steke til middag. Jeg har alltid brukt nye 450g bokser på den, aldri varmet boksen, men når det er ca 1/3 igjen merker jeg at alt tar lengre tid. Da har jeg byttet boks, men siden det også kokes kaffivann og mat, har jeg flyttet den brukte boksen over til en Primus Omnifuel. Den har slange og kan kjøre boksen opp ned, så med den får jeg brukt opp resten av boksen. Mange vil sikkert "gispe" over at jeg ikke bruker bensin til koking, men når man er flere som skal bruke brenneren, slipper jeg å hele tiden passe på at ingen kløner det til. Så da er gass enkelt for alle og driftsikkert. Du trenger ikke kjøpe de dyreste gassboksene, jeg bruker utelukkende bokser fra Jula eller Biltema. Så kort fortalt igjen: Forventer du "kaldt vær", ny boks. Er det varmere, brukt boks, forutsatt at det er nok igjen.
    2 poeng
  15. Men tar seg godt ut på bilder 😉
    2 poeng
  16. Jeg har bestilt silencer men ikke mottatt ennå. Skal sies at etter jeg renset den så den fungerer ok syns jeg ikke den er like bråkete lenger. Men om det er fordi den egentlig ikke er så bråkete eller at den bare var helt infernalsk da jeg hadde trøbbel med den vet jeg i grunnen ikke. Lyden plager meg ikke nå etter rens hvert fall.
    1 poeng
  17. Eg brukar normalt ikkje å anbefale multifuelbrennar til gassbruk. Men når du tenker at den eine kan vera i reserve til den andre på langtur, ville eg vurdere Whisperlite universal nettopp for å kunne fungere som reserve for den andre gassbrennaren. Ein gassbrennar kan aldri erstatte ein bensinbrennar vintertid, og skal ein bensinbrennar erstatte gassbrennaren sumartid, må du også ha med deg dobbelt opp med brennstoff, både gass og bensin. Ein annan, like billig og langt lettare løysing er sjølvsagt å kjøpe ein liten og lett topp-på-gassboksen-brennar som reservebrennar for den andre gassbrennaren, og la vinterbrennar vera vinterbrennar.
    1 poeng
  18. Eg ville aldri la ein sovepose ligge nedpakka ei fleire dagar etter bruk. Etter bruk må ein alltid lufte og tørke soveposen, så får ein eventuelt pakke han ned at onsdag eller torsdag. Det er nå mi meining.
    1 poeng
  19. Jeg kommer fra Romsdal, og har gått Romsdalseggen flere ganger. Det er et par uker siden sist jeg var hjemme (bor på Hedmarken nå), men da var det fortsatt mye (og råtten) snø på fjellet. Vi snakker snømengder på 1 meter+ helt ned i 500 m.o.h. På selve Nesaksla (fjellet på Åndalsnes hvor Romsdalseggen starter/slutter) så det ut til å være mindre snø, men på eggen (som er drøyt 1200 m.o.h. på det høyeste) var det nok noen meter snø den gang, og det er kommet mer siden da. (Har snødd mye i det siste hører jeg, og jeg ser det også på ferske bilder hjemmefra. Det ligger nysnø nede i lavlandet, på nivå med havet. Værmeldingene har også indikert det, og det er varslet store snømengder i fjellet de nærmeste dagene.) Kort fortalt er det rekordmye snø, og dere må nok dessverre vente godt over en måned før dere kan gå Romsdalseggen på en trygg måte uten ski. I fjor var det mye mindre snø, og da gikk jeg og samboeren min Romsdalseggen 12. juni, dagen før "Romsdalseggenbussen" begynte å kjøre turister opp i Vengedalen. Tolvte juni var det fortsatt en del snø igjen på eggen, men fint å gå til fots, bl.a. fordi vi var ganske heldige med været. Jeg klarer ikke se for meg at bussen begynner å kjøre før i juli i år. I beste fall kanskje slutten av juni, hvis det blir skikkelig og vedvarende varme snart.
    1 poeng
  20. Eller: Legg boksen i en bøtte/bolle med vann når den er full. Merk der vannlinjen går med tusj. Gjør samme med en tom boks av samme merke. Sett samme merke på den fulle boksen. Når du er ute kan du da "måle" ved å legge boksen i kulp for å se hvor høyt/lavt den flyter og slik få en ide om hvor mye som er igjen.
    1 poeng
  21. Nå må dere slutte å komplisere ting. Navigasjon er ikke rakettforskning, og med litt basic kunnskap, og sunn fornuft, så kommer en langt. Hvis en i tillegg gidder å øve litt, så er det utrolig hva en får til. Det er garantert farligere at folk ikke kan noe, enn at de kan litt. Når det gjelder kompass så vet ikke jeg hva som skjer på kvalitetsfronten, men hva forsvaret bruker beviser ikke nødvendigvis noe som helst. Husk en av "Murphy's traditional rules of combat." - "Remember: your weapon was made by the lowest bidder." Det gjelder nok mest sannsynlig for annet militært utstyr også
    1 poeng
  22. Primus Easyfuel er en slangebrenner som passer inn i en halv Trangia med litt modifisering med en Dremel. Underdelen av Trangiaen fungerer da som verdens beste vindskjerm, men du kan også bruke brenneren alene. Den har forvarmingsrør så du kan bruke boksen opp-ned. Easyfuel er lett å regulere, og putrer fint på småkoking. Steikepanna hviler på toppen av vindskjermen og dermed får du jevn varme under panna.
    1 poeng
  23. Fra venstre, for sammenligning: Stenger. Reinsfjell 3SL i sea to summit komprimeringspose størrelse medium (14->4,5L). Therm-a-rest Neoair Xtherm MAX Large. 16kg kettlebell. Hadde komprimeringspose vært noe for deg med nåværende telt?
    1 poeng
  24. Du har sikkert en tanke om dette, men hvorfor ikke én brenner som tar både gass og bensin (og parafin, og diesel), uten å bytte dyse, og som har god simmerfunksjon, som f.eks Optimus Polaris som vel er å få til 1599,- hos Fjellsport nå? FMS105 har jeg ikke prøvd selv, men hadde jeg ikke allerede hatt en Primus Gravity, hadde nok den blitt min andrebrenner når jeg skal kokkelere fancy på tur og trenger to brennere. Den scoret vel en femmer på terningen i Dagbladets test av 19 brennere nylig. Disclaimer: jeg har en tråd her om problemer med min splitter nye Optimus Polaris, men etter å ha fulgt noen råd om å demontere og rense for evt produksjonsrester, ser det ut som den funker fjell nå.
    1 poeng
  25. Hvis du har en pose med komforttemperatur -2,3 grader og hovedsakelig skal holde deg under tregrensa (som jo er en nødvendighet med hengekøye). Så hadde jeg prioritert å kjøpe underlag/quilt nå og bedre pose mot høsten. Soveposen du har kan du ved behov forsterke på ulike måter (ullundertøy, soveposeliner, fleecepledd, dunjakke, varmeflaske etc. men ingen av disse hjelper noe særlig om det er klemt flatt under deg i køya. Sørg for ordentlig underlag så tenker jeg opplevelsen blir mye bedre. Vet ikke hvordan køyer dere har men med mindre det er en med lomme for underlag hadde jeg vurdert quilt, uten at erfaringsgrunnlaget mitt er kjempestort .. (jeg tok ei natt i TTTM køye med bena over hodet og liggeunderlag flaksende alle veier, dro hjem og bestilte amok-køye)
    1 poeng
  26. Det er helt riktig. Og nettopp derfor skrev jeg neppe, og ikke, ikke Skjønt, jeg har mine tvil😄
    1 poeng
  27. Hvem/hva er det man ønkser å være usynlig/anonym for? Andre mennesker på tur? Jeg skjønner forsåvidt ønsket om å ikke "skrike" i naturen, men da er det også for andre mennesker på tur hvor din camp ikke er like synlig i "utsikten"?
    1 poeng
  28. På den typen sommerturer (med bil kanskje), der man har med utstyr og skal pakke for noen dagsturer eller flerdagersturer som man skal bære, syns jeg det er best å ha mange alternativer. Om det ligger et høytrykk over landet og er sterk hete, eller om det snøer som i dag. Det trenger ikke koste all verden. Vi bruker å ha med fleecepledd som vi har satt en søm i som kan benyttes som pose. Veier veldig lite. Silkelakenpose er også digg - veier lite, og er svært nyttig uansett hvor man ferdes senere. Vi har en 800 grams påbyggings fiberpose som er stor som kan benyttes som pose utenpå de andre, eller legge over oss, om noen skulle fryse. Sist men ikke minst ville jeg satset på et skikkelig liggeunderlag. Det er sikkert mange meninger om dette, men det har utrolig mye å si for søvnkvalitet og ikke minst komfort/varme. Vi har for øvrig selv satset på lette dunposer generellt.
    1 poeng
  29. Når det skrives i avisene at det "observert" bjørn i marka, så er det gjerne moden mulkte 🤪
    1 poeng
  30. Må gjerne kjøpe ny sovepose, men du må i tilfelle også ordne med bedre underlag/underquilt. Pose til 3000 kr isolerer heller ikke noe særlig når den er sammenklemt og det er jo litt surt, betale 3000 kroner for ny pose og fryse like fordømt ...
    1 poeng
  31. Superlight-telt fra Helsport skal fint tåle en høyfjellsommer i Norge. Jeg har ingen betenkeligheter med det selv. Ekstra barduner tar jeg alltid med, og dette har jeg hatt bruk for på Hardangervidda til mitt Reinsfjell SL 2-telt. Jeg har opplevd litt vind på vidda. Jeg vurderer en ny tur på Hardangervidda i sommer kanskje, med dette teltet.
    1 poeng
  32. Tjena! Nei du, det ble ikke innkjøp enda. Har jobbet mye den siste tiden siden Covid-19 brøt ut her til lands, og kikkertbruk ble det ikke sånn altfor mye tid til. MEN, jeg titter fortsatt. Jeg har sett på flere men ikke bestemt meg helt enda.. Si gjerne ifra dersom du finner en du digger!
    1 poeng
  33. Hei Jeg bruker tilsvarende "klone" lue og Elginnen har en original Lowe. Jeg svetter nok mer på pannen under anstrengelsene på ski og i fjell. Så den blir noe våt foran og fordi den har fleece fôr, tilsvarende klam og kall. Særlig hvis man lufter hodet i sol - men frost- under lunsjpausen. Så er det som å ta en isklump på! Av samme årsak bruker jeg den ikke under -5C uten en tynn ull lue under. Var foret av ullfleece ville det være en helt annen sak. Elgen
    1 poeng
  34. Ser ingen grunn til at de ikke skal funke, er jo avtrykket på vannet som er det viktigste
    1 poeng
  35. Satser på at disse små blå vårfluene blir årets hit. Lagd som en spøk men jeg tror at disse kan bli giftige og gode å ha i boksen. Tore
    1 poeng
  36. For ordens skyld alle mine blikkboksovnder som primært er beregnet for vedfyring er klargjort for Trangias gassbrenner.
    1 poeng
  37. Ein litt humoristisk betegnelse på garn. Men er kjekkare og få på vanligt snøre, da skal eg innrømma.
    1 poeng
  38. https://www.xxl.no/vortex-optics-diamondback-8x28-handkikkert/p/1138641_1_style Bra pris på en liten fin kikkert. Tore
    1 poeng
  39. Her tror jeg du har me glede i vente... Gratulerer med nytt utstyr! Et godt tips jeg pleier dele ut til nybegynnere er å knyte fast snøret i et eller annet solid og trkk til det ryker. Et par ganger. Bruk f.eks hendene, men surr snøret rundt et skrutrekkerhåndtak eller noe så det ikke skjærer seg ned i hendene. Det er bare ved å ryke snøret noen ganger man får en faktisk følelse for hvor mye det tåler og hvor mye du kan belaste det med fisk på f.eks. Det gir god øving som forhåpentlig forhindrer at du slipper oppleve at snøret ryker mens du har en av drønmmefiskene på....
    1 poeng
  40. Dette er virkelig en vitenskap å sette seg inn i, men det er jo også veldig artig. Jeg endte opp med en 8 fots Berkley pulse XCD 3-15 g og en Shimano Ultegra 1000-snelle med 0,18 monofilamentsene. Så har jeg ordnet meg med et lite sortiment sluker mellom 7 og 12 g og en dupp til avveksling. Håper og tror at det er starten på en mangeårig gledesfylt (og sannsynligvis kostbar) hobby! Igjen takk for bidragene her!
    1 poeng
  41. Ringstind SL2 er et supert enmannstelt hvis du vil ha litt ekstra plass i innerteltet ja Nå skal jeg ikke misjonere for Dyneema her, men Enan oppgis f.eks. til 51cmx15cm i pakkposen. Notch Li er 41cmx10cm. Og halve vekta á 600g Lykke til med valget! Artig prosess, men ikke enkel.
    1 poeng
  42. Jeg er 188cm og sitter helt greit i mitt Ringstind SL-2 uten å berøre taket. Kan ikke strekke armene over hodet selvfølgelig, men Skal forøvrig bytte det ut med det nye Tarptent Notch Li i år. Du har ikke vurdert det?
    1 poeng
  43. Dersom dere klarer begrense bagasjen til 25kg eller lavere (noe som skal la seg greit gjøre med mindre dere skal bære med biff og fløtepoteter til alle middagene) så kan jeg varmt anbefale Osprey-valgene som er nevnt over. De er såpass lette i egenvekten at du sparer et par kilo allerede der i forhold til de tyngste alternativene (som du egentlig ikke trenger før vekten begynner bli 25 og oppover). De har også forskjellige lengder ut fra ønsker og jeg mener at jeg på 184 har lang utgave av Xenith, slik at jeg er rimelig sikker på at du skal ha det samme. Det var tidligere ikke uvanliog at madammen bar denne sekken fyllt opp med soveposene osv dersom jeg brukte en større sekk og tok den tyngste børen: Navigating to Camp Aurora by Espen Ørud, on Flickr
    1 poeng
  44. Nå er dette en liten avsporing, og jeg beklager på forhånd. Begge dere omtaler mørkbrent kaffe som noe ekstra bra, men mørkbrenning er noe de driver med for å skjule at bønnene ikke er av den høyeste kvaliteten. Mørkbrent kaffe, og spesielt espressobønner, gir en langt bitrere kaffe. Jeg skal ikke hevde at jeg sitter på fasiten når det gjelder smak og preferanser, men personlig foretrekker jeg en kaffe som ikke er bitter, og ikke sur. Bitter kaffe balanseres gjerne med melk og sukker. Det er derfor dette er langt vanligere på kontinentet, mens svart kaffe er normen i Skandinavia. Tradisjonelt er kaffen her mer lysbrent. Nå er jo dette selvsagt en skala, og en persons lysbrent er ikke det samme som for en annen. Lysbrente, dårlige bønner gir nok en langt dårligere kaffe enn mørkere brente dårligere bønner. De fleste småskalaprodusenter brenner hakket lysere enn man er vant til. Kaffen blir langt mer gjennomsiktig, men smaken kan likevel være fyldig. Et eksempel på dette er Tim Wendelboe som jeg nevnte over. Det er mange små kaffeprodusenter rundt om, og jeg anbefaler å støtte deres lokale. Det er også greit å nevne at de forskjellige kaffebønnene smaker litt forskjellig etter hvor de kommer fra, men dette skjules når de brennes for mørkt. Kaffe fra Afrika, spesielt Kenya og Etiopia er kjent for å være friskere og mer fruktig. Mellom-Amerika og Sør-Amerika er kjent for å lage kaffebønner med dypere smaksprofil som røde bær og sjokolade. Jeg ønsker på ingen måte å omvende dem som helst liker mørk, bitter kaffe, og som synes det å veie kaffen er for snobber som drikker med sølvbelagt kaffeskje. Jeg tenkte bare jeg skulle balansere debatten litt. Jeg drikker gjerne enkel kaffe på tur, og noen ganger blir den dårlig andre ganger blir den bedre. Rett og slett fordi uten en systematisk fremgangsmåte så er det av og til flaks som avgjør om den blir lik. Avsporing slutt. For å oppsummere videoen jeg delte over til kaffe på kjele: ca 70g/l kaffe/vann - filtermalt Kok opp vann. Ta det av varmen. Hiv i kaffen. Sørg for at all kaffen er fuktet. Vent 4 min. Rør 4-5ganger. Fjern skummet (det gir en bitter smak). Servér. Du trenger ikke presse ned stempelet på presskannen. Hvis du kjøper bønner og ikke har kvern selv, så kan butikken/kafeen kverne for deg. Den kaffen holder ikke så lenge, men det gjør heller ikke 250g kaffe på tur Har tatt med ferdigmalt, god kaffe på tur mange ganger. Den er fremdeles bedre enn butikk-kaffe etter 1 uke. Har ikke prøvd så mye lengre. Jeg har også veid opp "doser" på forhånd noen ganger, men synes det er lettere å ha en måleskje jeg vet hvor mye rommer med.
    1 poeng
  45. En herlig tråd 😀 Her er mi turvenninne: Ally, en Cavalier King Charles Spaniel 😍
    1 poeng
  46. Primushjelpetråden er ganske nytteløs egentlig siden den er så stor. Separate tråder, med en beskrivende og nøyaktig tittel hadde derimot vert mulig å finne fram i. Men om man kommer med spørsmål om primus, så får man av visse personer svar som "post spørsmålet i primushjelpetråden, så skal du få svar". Det synes jeg man burde slutte med, og heller lage egne tråder med en relevant trådtittel som f.eks. "Optimus 111 har lekkasje i pumpe. Råd ønskes", og ikke navn som "Hjelp! Sjiten funker ikke ". Det er ihvertfall min mening. Og tags , slik du beskriver er også lurt.
    1 poeng
  47. Kjøpte en Blizzard Survival Bag rett fra den Engelske forhandleren. Ble halve prisen Den norske forhandleren tok aldri kontakt tilbake etter forespørsel Har den liggende i en Kongsvoll rumpetaske jeg bruker på jakt. Er nok vanskelig å pakke etter bruk, men i og med at det er nødutstyr, så skal det være nød før jeg pakker den ut, og da får det være Halve vekta av en Jerven orginal, og litt mindre. På turer hvor sansynigheten er stor for at jeg har behov for posen, så tar jeg med Jerven istede og overlever de 300g ekstra. Et annet alternativ er AMK sin bivvy http(://www.adventuremedicalkits.com/product.php?product=146&catname=Essentials&prodname=S.O.L. Thermal Bivvy). Litt mer slitesterk enn alufolien, og med egen pakkpose. Lettere enn Blizzarden, men ikke like varm, da Blizzarden er dobbel med luft som isolasjon.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.