Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 04. april 2020 i alle områder

  1. Lønner seg ikke å være DNT medlem for tiden...
    8 poeng
  2. Noen ja, ikke alle selvsagt.. Man har og de som "nja njo men den skaden var så liten at det betyr vel ingenting..", eller "neei det kan ikke vært meg altså, den må vært der fra før.."...osv, Så låne bort utstyr: Nei, nettopp for å unngå situasjoner som dette. Er nok sær, men vi har alle forskjellige erfaringer på dette området, og for min del er det da lettere å la være...
    2 poeng
  3. 😯 er folk sånn? Meg bekjent kjøper man ny om man ødelegger noe lånt?...
    2 poeng
  4. Slukskrinet mitt er stappfull. Den er passe stor (eller liten) slik at den passer i lomma til fjellbuksa. Jeg liker å gå langs vannet, helst rundt der jeg fisker. Det blir fort noen kilometer. Så skramler det skikkelig i buksa (slukskrinet mener jeg). I tillegg mister slukene lakken. Irriterende. Så tok jeg litt skummateriale og tapetkniv. Nå ligger slukene pent i skrinet uten å lage rabalder. Oversiktlig er det og. Pluss at jeg måtte slanke innholdet.
    1 poeng
  5. Hei Jeg lurte på hvordan dere stiller dere til å låne bort turutstyret deres? Selv så bruker jeg å låne bort når jeg kan til venner og bekjente, synes det er fint å bidra til at folk kommer seg på tur, samtidig miljøgevinsten med at alle trenger ikke å ha alt. Men begynner å bli lei av at noen ikke kan behandle ting ordentlig. Har selv opplevd å få tilbake telt som er våt og gjørmete. Slik at jeg må vaske å tørke det selv etterpå Fått tilbake en Jervenduk med flere hull etter å ha sittet for nært et bål slalomski som ikke blir levert tilbake etter mange purringer. måtte til slutt dra å hente de selv 1 år etter at de ble lånt bort Det skal sies at de fleste som jeg har lånt bort til, kanskje ikke er så turvante selv. Så de vet kanskje ikke at et telt må tørkes etter bruk... men dette blir endel merarbeid for meg å blir så irritert at jeg har nesten bare lyst til å slutte å låne bort.
    1 poeng
  6. Nei! Ja okai da, kanskje et tennstål fra eBay, men ikke det fra Casström. Skal noe ødelegges så får det være pga min egen dummhet og uhell, ikke andres. Er såpass kjent med at mange gir faen i lånt utstyr, enten det er turutstyr, verktøy eller lign, selv om de lover at de skal være forsiktige og hele den regla der. Har mistet trua på sånt... Dette er og grunnen til at jeg ikke låner av andre, for det kan skje at noe går i stykker, og det har ikke jeg samvittighet til. (Egentlig så har jeg jo ingen venner som driver med noe særlig friluftsliv, så slipper jo igrunn dilemmaet..)
    1 poeng
  7. Truse eller shorts med padding hjelper, som allerede nevnt av @sofasliter. Brukes sykkelshorts med padding skal du ikke ha noe under. Det har lett for å bli noen skrukker i undingsen når du trekker tettsittende shorts over. I tillegg blir det for varmt og skrukker og/eller fuktigheten fører til at huden gnisser mot stoffet. Sykler du langt nok blir du sår. Den andre måten å få vondt i rumpa er pga trykkbelastning med tilhørende avklemming av blodårene. Det er selvfølgelig mulig at begge måtene å få vondt i rumpa opptrer samtidig. Vist du har feil sittestilling hjelper det nesten ikke hvilket sete du har. Feil trykkbelastning over tid resulterer som regel i plager. Å velge sete etter sitteknutene er en god start og i et innlegg jeg hadde i fjor sier jeg litt om hvordan jeg måler avstand mellom sitteknutene:
    1 poeng
  8. Tusen takk folkens! Hvis jeg prøver meg på Losby kan jeg gi en oppdatering
    1 poeng
  9. Uten tvil noe av det bedre stop motion opplegget jeg har sett i nyere tid. Å dæven dette har tatt tid Holder på med dette selv, stop motion hvordan jeg pakker baggene mine... det tok ca 2 timer å knipse bilder nok til 20 sek med film haha
    1 poeng
  10. Det er en fornuftig måte å gjøre det på. Det gjør det også lettere å tre inn stengene.
    1 poeng
  11. ... og jeg har fire brakkesjuke unger og to Ally’er i ferd med å komme ut av vinterdvalen, så om noen kan rapportere om isstatus i Losby, er det topp!
    1 poeng
  12. Jeg tror Bogstad er åpent. Der kan man padle et stykke oppover Sørkedalselva. Men det er kanskje ikke det beste stedet for en tur over flere dager, selv om det vel er mulig å telte på Vestbredden av vannet. http://www.oslovinterpark.no/webkamera/640-webkamera-wyller-heimdall
    1 poeng
  13. Fun fact fra teltnerden: de har faktisk ikke Exped orion UL telt i USA og Canada. Grunnen er at USA og Canada har påbud om at teltet skal trekkes med noe flammeavvisende stoff som Exped mene at forringer levetiden på teltet. De vil ikke ødelegge teltetene ved å ha på denne coatingen og derfor kan de heller ikke selge telt der over. Jeg prøvde nemlig i min tid å kjøpe Exped orion UL i Canada, men fant det ikke. Da jeg skrev til Exped var dette forklaringen:) Det var dog i 2016 så ting kan selvfølgelig ha forandret seg siden da, men jeg har ikke sett noen Exped orion telt her så langt, så det kan hende det holder.
    1 poeng
  14. Er isgang noen steder. F.eks er vel det meste av Nøklevann isfritt. Var en tur i Lillomarka torsdag ved et vann. Der var det sørpeis over det meste enda, dog blir den borte om få dager. Selv om det skulle være mye isfritt vil det ofte ligge is enda i syddelen av vann på denne tiden. Det jeg ville prøvd å sjekke er fra Losby og vannene syodover derfra. Vann i Østmarka går som regel noe tidligere enn i Nordmarka. Litt i høyden i Nordmarka er det folk som pilker enda.
    1 poeng
  15. Tror det blir vanskelig med kanotur i Marka. Det ligger is på Bjørnsjøen (ca. 330-340 moh), se Webkamera Kikutstua. Etter det jeg kunne se sist helg, hadde isen gått på Maridalsvannet (ca. 150 moh, men det er byens drikkevann så der kan du ikke padle). Så isen ligger nok fortsatt på vannene i det meste av Marka.
    1 poeng
  16. Er det fortsatt festepunkter til kun en tørkesnor i Keron? Extrem-serien til Helsport har nettinghylle i taket, og mitt Svea-telt har ytterligere festepunkter til to tørkesnorer i innerteltet. Og har Keron fått bardunsamlere på nyere modeller? Jeg har altså forgjengeren Svea 3 Camp, er vel en 2015-modell, og er veldig fornøyd med teltet. Ligger vel en eller to ute på finn.no for tiden.Denne modellen har litt kortere stenger på endene, så det får en mer aerodynamisk form. Hilleberg Kaitum har en lignende form. Keron/Spitsbergen har brattere vinkling i endene. Jeg vet at man kan klare seg uten stormmatter, men det er raskere og enklere å få sikret teltet i dårlig vær med stormmatter. Personlig ville jeg ikke valgt et vintertelt uten stormmatter; forankringen blir jo bedre! Det er fint med to fortelt, men å ha en utgang bak er av mer akademisk interesse. Bruker inngangen foran uansett vindretning og vær, mens bakrommet fungerer mest som bagasjerom eller pissegrop om vinteren. Fargekombinasjonen av rød-gul teltduk og nøytral grå innertelt gir et fantastisk fint innemiljø. Aldri opplevd noe kødd med glidelåsene og synes bardunstrammerne er bedre enn på Keron, men dette er hva man er vant med. Keron GT/Spitsbergen er så like telt at det blir ikke feil uansett hva man lander på. Men Spitsbergen trumfer på at man kan rulle opp forteltet i bakenden. Fullsize fortelt foran og gapahuk-løsning bak? Jatakk! Og jo, det er ikke feil å støtte norske bedrifter som i tillegg har en fantastisk kundeservice.
    1 poeng
  17. Foreslår at TS kjøper Spitsbergen av to gode grunner: 1.Han er tydeligvis bekymret for glidelåser og ved å velge Spitsbergen slipper han det (selv om det ikke er noe å bekymre seg for). 2. Støtter samtidig en norsk bedrift, som er viktig i disse dager.
    1 poeng
  18. Man knyter jo i hvert fall en av bardunene i noe tungt (f.eks ryggsekken) for sikkerhets skyld. (Det lærte jeg den ubehaglige måten 😂)
    1 poeng
  19. Helt greit at du trekker frem dette @Terka - det viser vel bare verdien av dette med nærturen - som for meg er noe annet enn isklatring og kajakkpadling. Men det er nok individuelt. Hva som gjorde at kajakkpadleren omkom vet vi ikke men begge disse hendelsene vil jeg påstå var unødvendige gitt de advarslene som er kommet. Jeg misliker sterkt turer på asfalt og gang og sykkelstier på føttern, men det har jeg tatt mange og lange turer med i det siste. Vil tro sykkelen blir tatt fram så snart snøen forsvinner ( for femte gang). men disse små fjelltoppene kan jo gi stor turglede - så legger ut et bilde fra dagens tur på to slike små topper.
    1 poeng
  20. Usikker på om jeg skal skrive dette her, men det setter ting kanskje litt i perspektiv rundt den debatten som går om hva som er greit og ikke vedrørende ønsket om å fortsette med aktivitetene våre. Vedr. isklatreulykken referert til lenger oppe (prøver å utelate detaljer): Klatrer var på led på taulengde 2 mens sikrer var på standplass etter første taulengde (etter intro for dem som er kjent). Det gikk da et steinras som tok med seg han som sikret, mens klatreren på led ble hengende igjen over. Klatreteknisk så gjorde ikke de som klatret noen feil, det var heller ikke isen de klatret på som kollapset, men faktorer utenfra/i omgivelsene gjorde at dette ble en tragisk ulykke. Det er selvsagt flere ting noen kan "angripe" her, men det jeg prøver å få frem er at selv om du har rimelig god kontroll og margin på det du gjør selv så har du likevel ikke 100% kontroll på omgivelsene. Totalt var det 60 mannskaper fra nødetatene, Norske Redningshunder, Sivilforsvaret, Røde Kors, Langfjella Alpine Redningsgruppe, Sea-King redningshelikopter og Norsk Luftambulanse som deltok i redningsinnsatsen. (@Kjell Iver, slett gjerne posten om den er upassende.)
    1 poeng
  21. Jeg er veldig fornøyd med mitt sikkert 20 år gamle Stetind 2 telt fra Helsport. Det veier 2 kg med alt . Jeg har i mange år vurdert arvtageren til dette teltet , Ringstind teltet , men det som har holdt meg igjen der er at de valgte å lage akkurat det teltet med bare en bøyle , i stedet for 2 , som Stetind har. Det har gjort at det er vanskeligere å få Ringstind teltet til å stå fint og jeg syntes det var ett dårligere telt. Nå har jo Ringstind blitt modifisert etterhvert, og i mine øyne har de prøvd å finne tilbake til Stetind igjen. If it aint broken , dont fix it...
    1 poeng
  22. Har Xenith 105 som min favoritt. Hoftebeltet tilpasset seg kroppen på forholdsvis kort tid. (De drev på den tiden i spesialforretningene å konne varme/tilpasse beltene direkte, men det var ikke noe alternativ der jeg handlet) Siden har den vært såpass favoritt at jeg bruker den til at fra jaktturer, helgeturer, dagsturer med ungene osv. Fordi den sitter så godt og tett om jeg vil og samtidig lar seg komprimere slik at den ikke slenger selv med liten last. Eneste unntaket er når lasten blir veldig tung (25-40) - da foretrekker jeg den gode gamle Alpinist 130. Denne har imidlertid såpass kraftig hoftebeltet at jeg stadig justerer den på tur, men det er heller ikke så rart da vekten på den gjerne er så tung at sig er uunngåelig. Forskjellen fra da jeg begynte med turer med sekk for veldig mange år siden er at jeg nå har justert alle sekkene mine slik at all vekt ligger på hoftebeltet og at jeg lett kan stikke to fingre inn under skulderstroppen oppe på skulderen. Jeg strammer imidlertid skulderremmene godt inn mot brystet/forsiden. Det er derfor det er minst 2 slike justeringer på de fleste sekker.
    1 poeng
  23. Togo, en meget turglad blandingshund.
    1 poeng
  24. Jeg foretrekker å feste hundene inn litt høyere opp enn hoftehøyde når jeg går med tung sekk. Det kommer av at vippepunktet på kroppen blir forskjøvet når vekten av sekken kommer på overkroppen. Et kraftig rykk fra hundene er lettere å håndtere når det kommer i høyde med nederste ribben, enn i hoftehøyde. Dette blir enda mer merkbart om en går på ski enn til fots. Jeg bruker også pakkrammesekk og fester hundene i meisen slik at kraften fra hundene fordeler seg utover hele ryggen, og ikke bare på 2-3 ryggvirvler midt på. Å feste hundene til sekken er også en bedre motvekt, Som Elgen er inne på, enn å ha kroppen som overgang mellom kraften fra hundene og motkraften fra sekken. Jeg benytter to klatreslynger i passende lengde som samles i en karabin midt frempå. Om noen ønsker å benytte denne løsningen, så pass på at klatreslyngene er nøyaktig like lange, om ikke får du rykket på ene siden hver gang. Du blir hele tiden litt vridd, noe som blir slitsomt og vondt for ryggen i lengden. Trekkhunder trekker når de jobber, så jeg foretrekker vanligvis å gå med én hund fremfor to for å spare belastningen på egne knær. På bildet går jeg med fotografens hund i tillegg til min egen. Når jeg går med to hunder bruker jeg alltid hanefot mellom hundene og kun en line bak til meg, gjerne med svivel. Da blir det mindre linesurr når hundene bytter side. Skal du gå mye på smale stier, så kan asymmetrisk hanefot være en lur løsning. Da blir den ene hunden gående bakom den andre.
    1 poeng
  25. Hei Her er et par fotos av de påsydde D-ringer på en gammel hofterem, som jeg bruker daglig. Ser man nøye, kan man se, at en snor er stukket gjennom hofteremmen som ekstra sikkerhet, om syningen skulle ryke. Men dette har altså holdt i 7 år til hverdags bruk med 2 huskyer foran på de daglige turer. Hanefot med karabin og svirvel til å sette liner i med 1 stk karabin. Så slippe man snoning, når hundene surrer rundt. Prinsippet er selvfølgelig det samme på hofteremmen på ryggsekken. Disse D-ringer er så av nylon, men fremstillet til bruk for fisketrål. De får du bare på et trålbinderi. D-ringer i rustfri stål får du (NB sveist!) får du i båt- og dykkerbutikker og butikk med utstyr for lærarbeider. På rumpetasken er blott en sterk paracord stukket i gjennom hofteremmen og knyttet på baksiden med fiskerstikk. Det er stukket igjennom på et utvalgt sted, hvor det er en utvendig rem til forsterkning. (sidestrammer). Samme har jeg brukt på en medium sekk både til trekk av pulk kombinert med hundene foran. Dette har også holdt i mange år, men blir selvfølgelig ikke brukt hver dag. Dett har vært den ideelle løsning for meg. Jeg syns at enertien i en litt tung sekk oppfanger de værste rykk og napp, som kommer når huskyer værer lemmen mm. Mine går altid med sele: trekksele på tur og en billig sporsele på daglig turene. En del veterinærer mener nemlig, at mange hunder lider av nakkeslengskader fordi eieren "oppdrager" med rykk og napp, eller fordi de selv kaster sig frem i ulike situasjoner. Bor du i Oslo-regionen kan jeg hjælpe med syarbeidet etter uke 42. Men det blir for hand med seilmakernål og hvit spesialtråd (twist) som er sterk nok. Ikke maskinsydd. Elgen
    1 poeng
  26. Hei Det er forholdsvis enkelt å sy et par solide D-ringer fast på (sy gjennom!) hoftebærebeltet så det blir som på fx Recon sekken til pulk trekk. D-ringer i rustfri stål kan du kjøpe bl.a i båtbutikker. Så har man som andre her skriver en sterk snor fra ring til ring gjerne med en karabin i den ene siden. Så kopler man trekksnoren på denne "hanefot" med en karabin. Dermed får man ikke trekk i noe beltespenne og ikke trekk sideveis. Jeg har sydd sådan på alle mine sekker og rumpetasker. Til småturer med rumpetaske trenger det ikke være D-ring, men en sterk snor fx paracord stukket gjennom hofteremmen. Dette har holdt i mange år med mine 2 huskyer. Utrolig så magelig og komfort orienterte huskyer er! De erobrer rutinemessig soveposen først! Ikke tid til fotos nå, skal reise! Elgen
    1 poeng
  27. Jogge "trusa" til non stop ville jo her fungere. Google non-stop comfort belt. Evt canicross, går under flere navn der ute.
    1 poeng
  28. Nytt familiemedlem og kommende turkamerat
    1 poeng
  29. Brukte snor mellom pulkringene på hoftebelte og klipset karabin til båndet på den.
    1 poeng
  30. Dette ser jo helt konge ut, men det må også være noe av det mest overprisa jeg har sett i mitt liv:D Dette er jo prisen for YTTERTELTET, med innertelt er det jo 15 000 dask HERREGUD! 🤣🤣🤣
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.