Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 30. mars 2020 i alle områder

  1. Altså, vi er inne i en stor, nasjonal dugnad nå. Det handler om to ting: 1: å ikke spre smitte, og 2: ikke risikere å belaste helsevesenet mer enn absolutt nødvendig. Derfor ble hytteforbudet innført. Nå er påska nært forestående, og dette med telting er etter min mening akkurat det samme som hytteproblematikken. Telting vil ikke konsentrere fjellturistene like mye som hytting, men er det noe bedre å ha folk spredt utover hele fjellheimen? Nå som alle turistforeningshytter og private hytter er stengt må vi anta at det er mange flere enn vanlig som vurderer telt som et alternativ denne påska. Hjelpekorpsene vil heller ikke ha den vanlige påskemobiliseringen i fjellet. Beinbrudd og ymse skader vil komme hvor enkelte får behov for hjelp. Været kan bli helsikes dårlig. Turfolket kan altså risikere å belaste helsevesenet og beredskapen i en tid det absolutt ikke bør forekomme. Kall meg gjerne moralpoliti, det lever jeg veldig greit med. Vil man absolutt dra langt avsted på telttur så er det i mine øyne å ikke ville være med på dugnaden.
    11 poeng
  2. Her har det blitt mye turer i nærområde med barna og håper på å få til en telttur rundt en av de bynære fiskevannene i påsken, når vi ikke kan dra på hytta. Vi må jo komme oss ut Ellers ønsker jeg ikke å påta meg å vurdere hva andre skal gjøre eller ikke gjøre, vi har fagfolk/folkevalgte til sånt 😀 Men jeg har vært frivillig båtfører i Redningsselskapet i over 10 år. Så noen personlige refleksjoner har jeg jo rundt dette. Jeg vil si at de aller fleste som jeg rykker ut for å hjelpe er flinke folk som har gjort gode vurderinger på forhånd. Men har vært uheldig å fått framdriftshavari/motorstans/problemer med seil/kayak/årer/ror osv. Da kommer du deg ikke til land på egenhand og trenger assistanse. Det er vel et fåtall av oss som tenker at vi kommer til å trenge hjelp (inkludert meg selv) På sjøen er det ikke bare å gå ut av bilen når ting havarer og marginene kan være små. De store dramatiske aksjonene som kommer i media er det langt imellom. Når jeg nå rykker ut med mitt lag, kommer vi 4 personer som er på hjemmevakt fra 4 forskjellige steder/familier i byen. Hvis det da blir påvist at noen av oss i mannskapet eller de vi assistere blir påvist å være syke blir nok hele laget satt i karantene i 14 dager. Vi er ikke så mange lag og operativt mannskap som har brukt mange år på å trene seg opp er en begrenset ressurs, så det kan jo by på problemer for samfunnet på sikt. Så jeg tenker at det er i alles interesse at beredskapsressurser blir brukt i minst mulig grad nå. For det kan jo hende de blir satt ut av spill når vi trenger dem som mest. Vi møtes minst mulig nå, slik at vi kan være tilgjengelig når folk virkelig trenger oss.
    7 poeng
  3. To netter i telt i Lillomarka denne helgen, hvor jeg ikke har vært på overnattingstur på minst 10 år. Gikk hele veien til/fra hjemmefra. Kunne tatt turveien langs Akerselva , men der var det nok for folksomt, så det får bli en annen gang, i stedet ble det bilveien til Kjelsås. Dro hjemmefra rundt fem fredag, brukte 45-50 minutter til stien startet på Kjelsås. Tok feil av en sti jeg ikke har gått på lenge, og kom over dette originale byggverket med gløtt av Maridalsvannet: Var framme ved Fugleleiken etter litt over to timer. Måtte på med hodelykta mens jeg satte opp teltet. Stjerneklart om kvelden, men mye trær rundt teltplassen skygget for stjernene. Våknet dagen etter til sol. Brøt leir og gikk videre nordover, nå utenom stier og på steder jeg ikke hadde vært før. Fin vårstemning mot Granberget: Hadde sett meg ut en teltplass nord for Granberget i åpent landskap, for det var meldt klar himmel siste natta også. La meg halvveis utenfor teltet i ellevetiden, hørte på musikk, fikk sett et et par meteorer. Natta ble kald, det var meldt ned i minus fem. Våknet etterhvert til varmende sol og fuglekvitter, virkelig herlig. Etter te og en stor dose havregrøt var det bare gå ned til byen igjen. Holdt godt tempo, brukte litt under tre timer, god-sliten i kroppen etterpå.
    7 poeng
  4. Det er ytterst vanskelig å sette grenser for hva slags aktiviteter man kan tillate seg å holde på med i disse tider, men jeg tenker litt som Miamaria her; man kan både padle, gå på ski/truger og gå tur til fots. Det man bør tenke på er å ikke ferdes veldig langt fra allfarvei, og å holde risikonivået så lavt som mulig. Det betyr f.eks. at man ikke bør padle langt fra land og/eller i dårlig vær, man bør ikke trene på akrobatiske øvelser på ski, man bør ikke klatre uten sikring etc. Det mange ikke tenker på er hvor belastet nødetatene er. Å frakte en Corona-pasient til sykehus krever mye større ressurser og mye lenger tid enn et vanlig ambulanseoppdrag. Det betyr, spesielt i små kommuner med få ressurser, at dersom uhellet er ute samtidig med at ambulansepersonellet er i ferd med å frakte en Corona-pasient, ja, så er det ikke sikkert det er flere igjen som kan hjelpe DEG...
    6 poeng
  5. Bare for å være tydelig: Jeg kommer ikke til å "shame" noen som krysser kommunegrensa på tellturen sin, bare så det er klart. Det får være opp til hver og en og vurdere selv. Men jeg oppforder folk til å tenke litt med flere perspektiver i hodet. Om alle tenker at "bare meg" ikke gjør en stor forskjell, så kan det i et kollektivt perspektiv bli en ganske stor forskjell likevel om alle gjør det. Begge mine påskealternativer (Langtur i kajakk / Toppturuke på vestlandet) utgår. Antageligvis så kunne jeg fint klart å vurdert risko og tatt riktige valg, men det ville hatt en uheldig signaleffekt til andre. Både ift risiko (deres vurdering vs min) og lokasjon. Om jeg i stedet telter i marka bak hjemmet mitt og krysser komunegrensa inne i marka en kilometer eller to, så vil det nok ikke gi samme signaler som de to første turalternativene. Vi får se hvordan påska blir, ettertiden har fasiten på hvilke valg folkt tar.
    4 poeng
  6. Det er absolutt ingen tvil om at alle som er travelt opptatt med å passe på andre enn seg selv har gode tider om dagen. Det er rett og slett begredelig å lese alle "fy-skam-deg-tenk-at-du..." i forskjellige kanaler. Man blir oppfordret til å gå ut og bruke naturen (med å følge de smittevernhensyn som er gitt). Så gjelder det da å ikke ta unødig risiko (altså unødig risiko skal man jo aldri ta .. men legg lista litt lavere enn normalt da), og den grensen er forskjellig for oss alle ut i fra hvilke kunnskaper og erfaringer vi har. Hvis ingen skal gjøre noe som noen andre kan finne risikofylt så kan jo alle bli i senga, men igjen folk dør jo der også ...
    4 poeng
  7. Vi kan jo ta den tragiske isklatrerulykken på Rjukan som ett eksempel. En fra Oslo som ble tatt i skredet. Der måtte ambulanser og redningshelikopter + over 30 fra Røde kors delta i leiteaksjonen! Ett godt eksempel på at det ikke er greit å dra på dagsturer og bedrive noe som innebærer mer risiko enn nødvendig!
    4 poeng
  8. Jeg skulle i utgangspunktet gå over Hardangervidda i påsken, sammen med begge ungene. Dette blir nok ikke noe av nå. Ikke fordi jeg er redd for å gå i flokk over fjellet, men dersom jeg skulle bli smittet på matbutikken, som egentlig er eneste stedet jeg "møter" folk om dagen. så er det noe dritt og skulle våkne kl 02:30 på natta, av at jeg eller en av ungene har høy feber.... Vi kunne sikkert fått hjelp, men denne gangen blir vi hjemme fra en sånn langtur.
    4 poeng
  9. Tok med 10-åringen på båltur i efta med innlagt middag på stormkjøkkenet. Lot det bli litt glamping over det hele med Helinox chair One, reinskinn, Jervenduk og Kindle lesebrett. Ble tre timer i frisk luft og bålrøyk.:-) Greit å dele søskenene opp noen timer i disse noe spesielle dager....
    4 poeng
  10. Det er jeg enig i, men det er ingen selvfølge at vi har den friheten vi har mhp å gå ut på tur. Ref andre land der portforbud er høyst reelt. Med de kostnadene denne pandemien påfører samfunnet er jeg ikke et øyeblikk i tvil om at portforbud kunne blitt en løsning også her i Norge. Det ville de innført om folk ikke fulgte de enkle retningslinjene som vi har fått. ref hytteforbudet som kom rimelig kontant. Det er ingen selvfølge at vi kan dra på tur, og den tanken kan være grei å ha med seg uansett hva vi gjør av friluftsliv.
    3 poeng
  11. Er det ikke ganske tydelig hva som er ønsket av oss da? Er det opp til hver enkelt av oss å vurdere hva vi synes er greit ift overnatting i andre kommuner så lenge vi har andre typer overnatting en på hytte? For å ilustrere litt... Hvilke av disse fire personene gjør noe som er helt innafor ift det vi er pålagt nå? Og hvor går grensene om å telte eller overnatte på hytte i annenkommune? Dette er jo garantert ikke lov. Men hvor går grensa ift dette? 1 telt? 5 telt? Eller 1000 telt innenfor annen kommune? Og hvem skal i såfall holde tellingen?
    3 poeng
  12. Helt greit at du trekker frem dette @Terka - det viser vel bare verdien av dette med nærturen - som for meg er noe annet enn isklatring og kajakkpadling. Men det er nok individuelt. Hva som gjorde at kajakkpadleren omkom vet vi ikke men begge disse hendelsene vil jeg påstå var unødvendige gitt de advarslene som er kommet. Jeg misliker sterkt turer på asfalt og gang og sykkelstier på føttern, men det har jeg tatt mange og lange turer med i det siste. Vil tro sykkelen blir tatt fram så snart snøen forsvinner ( for femte gang). men disse små fjelltoppene kan jo gi stor turglede - så legger ut et bilde fra dagens tur på to slike små topper.
    2 poeng
  13. Usikker på om jeg skal skrive dette her, men det setter ting kanskje litt i perspektiv rundt den debatten som går om hva som er greit og ikke vedrørende ønsket om å fortsette med aktivitetene våre. Vedr. isklatreulykken referert til lenger oppe (prøver å utelate detaljer): Klatrer var på led på taulengde 2 mens sikrer var på standplass etter første taulengde (etter intro for dem som er kjent). Det gikk da et steinras som tok med seg han som sikret, mens klatreren på led ble hengende igjen over. Klatreteknisk så gjorde ikke de som klatret noen feil, det var heller ikke isen de klatret på som kollapset, men faktorer utenfra/i omgivelsene gjorde at dette ble en tragisk ulykke. Det er selvsagt flere ting noen kan "angripe" her, men det jeg prøver å få frem er at selv om du har rimelig god kontroll og margin på det du gjør selv så har du likevel ikke 100% kontroll på omgivelsene. Totalt var det 60 mannskaper fra nødetatene, Norske Redningshunder, Sivilforsvaret, Røde Kors, Langfjella Alpine Redningsgruppe, Sea-King redningshelikopter og Norsk Luftambulanse som deltok i redningsinnsatsen. (@Kjell Iver, slett gjerne posten om den er upassende.)
    2 poeng
  14. Det er vel ønsket at man reduserer på begge deler, spesielt i andre kommuner enn sin egen. Altså ikke at man bør la være å dra på tur (det er man tvertimot oppfordret til, i hvert fall hos oss) men tenke over hvor/hvordan man drar. At overnatting er blitt en issue er vel mest fordi man så at for mange lot være å begrense.
    2 poeng
  15. Det er jo med dette, som med hytteforbudet @Miamaria - selv om du selv mener du har full kontroll vil jo fort noen andre tro at du kanskje ikke har det. Hvor skal grensen gå? For eksempel kom det en artikkel i lokalavisen om noen som surfet med surfebrett her om dagen med en masse pekefingre og fy-fy og bilder etc. De som surfet hadde sikkert kontroll men det er lett å tenke at de strekker strikken. Så vil det jo bli ekstra flaut om noe skulle skje. Tidligere tider padlet man jo Kanskje alltid to og to.
    2 poeng
  16. Da kan jeg slå fast at disse greiene tar bort noe av turgleden. Redningsselskapet oppfordrer til å ikke bruke fritidsbåt, padleforbundet gjør det samme - samtidig viser de førstnevnte til at fritidsbåtfolket må ta samme ansvar som hyttefolket, og sistnevnte sier "bruk hodet før kajakkturen". Fylkeskommunen sier at å ta vare på seg selv er en viktig samfunnsoppgave. "Vær i aktivitet" er ett av punktene den myndigheten oppfordrer til - illustrert med bilde av en kajakkpadler. Hvordan skal man tolke dette totalt sett? Jeg valgte å padle en tur langs fjæra hjemmefra. Om noe skjedde der, ville det blitt samme redningsopplegg som om jeg hadde gått en tur i fjæra, med mindre jeg plutselig stumpet om noen få meter fra land. Det ville uansett ikke blitt mer styr enn om jeg hadde vært i ei skiløype der de fleste synes det er greit å gå. – Og det er jo tross alt belastning på helsevesen og redningstjenesten (inkl. smittefare) som er hele hensikten med oppfordringene. (Som faktisk er oppfordring, ikke påbud/forbud) Men klarte jeg å legge bort tanken om noen så meg og syntes jeg brøt reglene? Nei, må innrømmes. Selv om jeg står fullt inne for turen jeg tok, og mener det må være helt innafor. Det er jeg også 100 prosent sikker på at min kompis i Redningsselskapet også synes. Men jeg merker jeg blir seriøst provosert når folk legger ut melding om at man skal holde seg på land. Jeg synes ikke det. Jeg synes man kan droppe den verste brottpadlingen, akkurat som man dropper de verste toppturene. Droppe langturer, og ut i periferien der man er lite tilgjengelig hvis noe skjer. Men at man skal holde seg på land og ikke sulle på flatt hav bortover langs fjæra? Da begynner det å bli litt overhysterisk synes jeg. Siden man vet at en haug folk er det, så ligger det jo i bakhodet likevel, og prøver å drepe turgleden, istedenfor at man kunne glede seg dobbelt over at man finner et trygt vis å komme seg ut på i disse tider likevel.
    2 poeng
  17. Jeg tror at ideelle organisasjoner generelt tenker mye mer bedriftsøkonomisk nå enn de gjorde tidligere. Det er flere og flere blåruss i styrerommene, og slike tåler ikke å se uvirksom kapital. Det gjør at marginene stadig blir mindre, og at det tenkes mindre på å ha en buffer for magre år.
    2 poeng
  18. Ingen av de tingene du nevner der alene ville gjort at jeg ikke kom meg til land for egen maskin i går, men jeg ble nysgjerrig. Har du et scenarie på problemer med kajakk der man ikke har kommet seg til land når man var like ved? Jeg klarer ikke å forestille meg hva det skulle være, selv med skulder ut av ledd, om det mirakuløst skulle skjedd under kosepadling på flatt vann, skulle jeg kommet meg, om smertefullt, så dog, i land. Men det kan sikkert skje, det skjer jo at folk blir truffet av lyn flere ganger også. En redningsmann jeg kjenner mener for øvrig at det sjelden er én feil det skyldes når det går skikkelig feil, da er det oftest en rekke med feil/dårlige vurderinger. Men da er det neppe henteoppdragene han snakker om, men skikkelige aksjoner. Dere vil vel unngå begge deler nå, regner jeg med.
    1 poeng
  19. Jeg har laget noen varianter. Det jeg er mest fornøyd med undelaget på er et syltynt grønt sitteunderlag. Kan ellera anbefale noe ala "skistropp" som flaskefeste da du slipper store bulkete klumper på undersiden. Jeg bruker mitt også om sommeren og da vil det være upraktisk, mens det med underlag som er hårfint mykt også vil ligge greit mot grus og stein osv...
    1 poeng
  20. Her er vel heller tanken at å bo med en smittet garanterer at man blir smittet selv, mens karantene bare varer i 14 dager i tilfelle man har blitt smittet. Opphold på hytten er tillatt så lenge den man bor med forblir smittet og i isolat hjemme. Det er uansett snakk om langt færre enn alle som normalt ville dratt på hyttene
    1 poeng
  21. Det er et godt poeng. Men det går jo en grense for det også, med tanke på hva man skal sikre seg mot. Reduserer vi alle risikoen en god del i forhold til hvordan vi vanligvis ter oss, så er vel hensikten oppnådd - færre skader og hendelser. Men av nettopp nevnte årsak er det umulig å unngå helt, også om man sitter hjemme. Så må man finne krysningspunktet for egen del. Jeg dropper kryssinger og å padle langt fra land sjøl. Jeg dropper det i det hele tatt hvis det er noe vær, fralandsvind er helt utelukket. Lista for å bli hjemme og hvor jeg drar hen legges helt annerledes enn før. Jeg sikrer meg enda mer med tanke på sikkerhetsutstyr osv. Det er kjipe begrensninger, men med situasjonen vi har nå så må det være greit. Men det får være måte på hysteri. Før man mener noe om andres valg får man vel sørge for at egne valg er minimum tilsvarende kanskje. Det tror jeg skorter hos en del.
    1 poeng
  22. Jeg mente ikke at jeg padler tryggere enn jeg sykler i kaldt vann, om det var det du mente 🤷‍♂️
    1 poeng
  23. Ånden i denne dugnaden er vel at man skal unngå unødvendig reising. Om det er hytte, eller telt eller bobil spiller ingen rolle slik jeg ser det. Det er alltid noen som finner gode hensikter men "nærturen" er nok mest ønskelig.
    1 poeng
  24. Da ble det bergans wiglo på oss, så nå gleder jeg meg til å teste! Takk for tips 👍
    1 poeng
  25. Jeg definerer ikke dette som å være moralpoliti. Jeg er 100% enig i det du skriver. De jeg oppfatter som moralpoliti er dem som anser all form for friluftsliv som forbudt nå. Det er nok av dem. Hvis jeg skulle hatt en overnatting ute nå ville jeg ha tenkt på å begrense meg. En natt er nok. Jeg ville valgt et sted der det sannsynligvis ikke konsentrerer seg folk. Jeg ville valgt andre dager enn påsken. Gjerne en vilkårlig hverdag nå, eller etter påske. Er det veldig fint vær på en enkeltstående dag mellom mange dårlige ville jeg revurdert. Da er det sannsynligvis mange som drar på tur den dagen. I tillegg ville jeg valgt en tur som ikke var spesielt krevende slik at jeg hadde minimert sannsynligheten for å få behov for søk og redning. Å overnatte i telt utenfor hytten er både latterlig og umoralsk. Da har man ikke skjønt hvorfor man gjør dette. Jeg er må fremdeles møte på jobb og har vakter i påsken så fristelsen til å dra ut er ikke like mye tilstede, men hadde jeg hatt fri tror jeg at jeg ville prioritert å rydde i hagen, ryddet garasjen, eller organisert turutstyret mitt.
    1 poeng
  26. Jeg har dessverre ikke noe veldig godt tips, men Zebralight har et Excel-sheet som gir veldig gode sorteringsmuligheter. De fleste der er mulig å få under 100g og koster under 100 dollar.
    1 poeng
  27. Jo men det er jo nettopp det. Det er faktisk ikke portforbud, og fylkesmyndighetene synes altså faktisk at dette er så greit at de på det nærmeste anbefaler det. Jeg faktisk gjorde det myndighetene oppfordrer til. Grensen må gå der man tar unødig risiko. Men det må være en faktisk risiko, ikke en som sitter i hodet til noen som ikke har peiling (erfaringsmessig, også ofte er redd havet/vann). Det vil bli ekstra flaut om noe skulle skje, derfor tar jeg ikke sjansen på det. Det var på min tur ikke sjans i havet for at noe spesielt skulle skje - da måtte jeg vel ha daua. Og da hadde jeg vært dau uansett, og det må være samme f om noen må i båt og hente liket, eller de må med scooter ut i ei løype, eller på truger ned til fjæra. Noen må hente det uansett. Hvis det er greit at folk går kilometervis inn i skauen på ski, så får det faen meg være greit at man padler langs fjære og vei også. Jeg skadet meg forresten litt, det må jeg innrømme. Slo tåa noe så inn i helvete på ei dør mens jeg pakket før turen… 😆
    1 poeng
  28. Da er det viktig å spesifisere hva vi diskuterer: "ingen bør dra på tur i annen kommune" eller "ingen bør dra på tur".
    1 poeng
  29. Vi har også tenkt å telte i påsken. Det er mye moralpoliti ute om dagen, og man får av og til følelsen av at man skulle skamme seg for ikke å holde seg hjemme. Begrunnelsen med hytteforbudet er jo å unngå en skjevfordeling på helsevesenet med mange tilreisende til småkommuner. Telting i andre kommuner utgjør ikke noen slik belastning.
    1 poeng
  30. Comeback for vinteren (i den grad den i det hele tatt har vært borte). Bildene er tatt i nærheten av Saksvikvollen på grensa mellom Tromdheim og Malvik.
    1 poeng
  31. Kjøpt meg kikkertsikte! I ettertid kan det kanskje virke litt overilt siden jeg ikke har noen rifle å ha det på... Men det skal etter sigende være et godt "allround" sikte... Planen er å bruke tiden det tar for å få behandlet våpensøknad til å gruble meg ferdig på hvilken rifle og kaliber jeg skal ha. Må derfor sende inn søknad på de mest aktuelle, og der har jeg vel etterhvert landet på noe... Prisen ble heller ikke så gal som det kan se ut som på nettsiden, siden jeg fikk det til 14.990 og hadde et gavekort jeg kunne bruke på den butikken på 8.000 Og gavekort er jo "gratispenger" som man ikke kommer til å savne...
    1 poeng
  32. Ja det er akkurat det. ikke smitte andre, men heller ikke bli skadet, ikke i annen kommune i alle fall. De fleste ulykker skjer i hjemmet sider de, så får vi se. ser det er flere som stiller spørsmål til telttur både her og i andre sosiale medier, og svarene ender på det samme. Jo det er lov, telt hvor du vil, og man smitter ingen andre, men det er dette med når ulykken først inntreffer. Brekker du beinet langt inne på vidda, så er det en ekstra belastning på f.eks luftambulanse. men det kan det jo være på E18 i hjemmekommunen også.. holde seg frisk, ikke ta noen sjangser, uansett hvor du er. og stort sett holde seg i ro.
    1 poeng
  33. Når det gjelder tur så bør man kanskje ha i bakhodet i tillegg til belastning av helsevesenet at det kan være for eksempel Røde Kors som må komme og hjelpe deg hvis du kløner det til. I hvert fall her hos oss, så har ikke de smittevernutstyr. Så de setter pris på om folk forholder seg mest mulig i ro.
    1 poeng
  34. Hei alle sammen, Siden dere har vært så viktige bidragsytere til appen min Topokart tenkte jeg at jeg skulle oppdatere dere litt på hva jeg har jobbet med den siste tiden. - Et nytt bakgrunnskart: Topografisk gråtone (Dette fungerer veldig bra når man skal visualisere data i kartet). - Et nytt overlagskart: Bratthetskart fra NVE - veldig nyttig for mange. - Støtter nå import av ruter fra Garmin Basecamp (Eksporter som GPX og importer i Topokart). - Første versjon av ruteplanleggeren er klar (veldig enkel førsteversjon som lar deg tegne opp en rute som eksporteres som en GPX-fil, sjekk ut her: https://topokart.no/routeplanner/). - Helt nytt grensesnitt i appen for å velge mellom ulike bakgrunns- og overlagskart. Til dere som ønsket ruteplanleggeren - hva forventer dere fra en slik løsning? PS: Kom gjerne med tilbakemeldinger!
    1 poeng
  35. Ja og ja. Har med papirkart og kompass uansett, men bruker ofte bare kartet på mobilen(i flymodus). Her er mine ting som er oppladbare på tur, der et par av tingene anser jeg som veldig viktig at har strøm hele tiden, Garmin Inreach Mini og mobiltelefonen. Radioen er den desidert minst viktige av disse. Kan fint klare meg uten kamera og lys også, men lys er kjekt å ha på kveldene og jeg er svært glad i å ta bilder på tur. Klokka blir ladet før tur, og uten bruk av GPS så varer den minst i 2 uker, så anser ikke den som noe problem på mine turer. Solcellepanelet og batteribanken veier til sammen 863gr (Som en liten sammenligning veier en pakke med 36stk AA-batterier 861gr). Har og alltid med noen AAA-batterier som backup til hodelykt og liten lommelykt som tar ett AAA-batteri.
    1 poeng
  36. Siden det har blitt en del diskusjon rundt validiteten til denne tar jeg meg friheten å oppklare litt. Jeg, og fem andre studenter (inkludert trådstarter) tar faget TIØ4165 - Markedsføring for teknologistudenter på NTNU (https://www.ntnu.no/studier/emner/TI%C3%984165#tab=omEmnet). Dette er et obligatorisk fag i utdanningen vår som krever at man gjennomfører en undersøkelse for en bedrift. Hvilken bedrift man ender opp med å jobbe med er relativt tilfeldig (valgte FATMAP siden vi er turinteresserte), og det er et krav om over 300 respondenter. Disse respondentene skal også gjerne være i en gruppe som faktisk har tilbøyelighet for å bruke produktet. Vi har slitt med å få nok folk til å svare, selv om NTNU gir bort gavekort som ekstra drahjelp for å sanke inn nok svar. Derfor prøver vi å nå ut på de rette kanalene slik at turinteresserte mennesker svarer på undersøkelsen. Litt selvkritikk - tråden er noe uheldig formulert og kan minne veldig om reklame. Det er på ingen måte et ønske fra noen av oss. Vi skal bare skrive en oppgave og trenger empirisk data. Angående mail: Det er helt frivillig å legge igjen mailen sin. Dette er ikke et påkrevd punkt og vi har absolutt null behov for å ha den. Undersøkelsen er ment å være totalt anonym, men om vi skal lodde ut et gavekort og om respondenter ønsker å delta i konkurransen er vi nødt til å kontakte de på et vis. Vi kommer ikke til å sende ut noen andre e-poster enn ved gevinst, og har ingen interesse eller ønske om å ha disse mailene. Angående kommentar om at NTNU ikke bruker Google Docs: Dette er feil og er ikke noe krav for dette faget.
    1 poeng
  37. Slenger med youtubesnutt med utmerket forklaring på 3 gode knuter for oppsett av tarp. Video Mitt standardoppsett når tarp er eneste bolig. Hvis du bruker presenning kan du ta ett tau under hele greia i stedet for mønebardunene. Jeg synes noen teltplugger gjør oppsettet veldig enkelt. I dårlig vær kan du senke sidene helt ned til bakken. Bruker du tarp som supplement til telt kan du heve hele tarpen og ha den flatere, eventuelt skrått på en side og flatt på en.
    1 poeng
  38. Da er det på tide med en lite oppdatering på kniven. Fikk jo ikke svar fra Brusletto. Det viste seg at mail de sendte ikke kom frem. Da jeg tok kontakt på en annen mail så fikk jeg kjapt svar. Etter det gikk det kjapt å få ordnet med feil som var på kniven. Tok 4 dager så var det en ny på posten med returlapp på den gamle. Finish på den nye er litt bedre enn den gamle og gravering er riktig. Kniv er også litt bedre slipt enn den forrige. Så da løste jo ting seg greit etterhvert. Får jeg også ta på egen kappe at jeg ikke ringte de eller prøvde ta kontakt på annen mail før. Generelt er jeg vel skeptisk til en veil pris på nesten 2000. Men tilbud på 500 er en bra pris, tåler vel noen hundre til også. Skal en betale 1500-2000 for den hadde jeg nok heller lagt pengene på f.eks Cassrrøm Lars Fält. Men alt i alt er ting på stell her og godt mulig kniven skal på båltur i helgen.
    1 poeng
  39. Da kan du like gjerne gjøre det nå, så har du pakken før helgen
    1 poeng
  40. Har lest igjennom tråden her flere ganger og tenker: Hva mener folk er en turkniv? For min del så bør man kunne sløye fisk, skjære brød, brukes til matlaging,gjøre småarbeid ++. Den bør også være lett å slipe opp samt være relativt vedlikeholdsfri. For min del så har Strømmeng 5" samekniv blitt førstevalget Den har ikke Super trippelX stål i Rockwell 98 eller mye fancy, men den har gjort jobben hver gang. Jeg har vel strengt talt altfor mange kniver men det er den jeg henger i beltet om jeg skal på tur
    1 poeng
  41. Ikke tilfeldig. Biltema var ikke i drift for flere generasjoner siden. 😂
    1 poeng
  42. Må oppdateres her da! Har fått testa teltet mye mer nå, er fortsatt kjempe fornøyd om ikke enda mer! Hadde aldri trodd at teltet skulle holde så bra, har lugget i tidenes verste storm midt på vidda i senhøsten. Teltet sto bøyd hele natta pga vinden, men alt, stengene, pluggene og duken var i den skjønneste orden etter natta. Så teltet har virkelig gjort seg verdig til å bli med på de værharde turene! :) Anbefales på det sterkeste. Prisen er heller ikke verst som nevnt.
    1 poeng
  43. Kjøpte samme teltet i fjor høst, fått brukt den en del. Eneste store minuset hittil er at strikken på teltstengene jeg fikk med var av utrolig dårlig kvalitet. Den strekte seg, jeg klipte, neste gang den skulle opp så var den strekt like mye. Var innom der jeg kjøpte, fikk ordnet nye teltstenger fra Bergans. Får håpe de tåler mer. Probleme oppsto først når kulda inntraff.. merkelig! Ellers veldig enig med alt som står over, stort telt, MYE telt for pengan! Brukt på Finnmarksvidda, ikke i den dødeligste stormen men gjennom en ganske vindfull natt, gikk helt greit 👍
    1 poeng
  44. Du vet en slik gubbe på 80 pluss. En slik gammeldags, furet værbitt en. Sprek som en fjording nettopp sluppet på vårbeite. Går kanskje ikke lynraskt lenger, men er så seig at alle ungdommer blir igjen etterhvert Gubben har gått millioner turer i Bymarka. Går nesten hver dag . Møtte en slik igår. Jeg slet alvorlig på den skikkelig isete turveien innover marka, det ble heller ikke bedre med brodder. Jeg har slike gummistrikk med 4 pigg foran og fire bak Jeg hørte gubben kom på langt hold. Jeg så han hadde et vanvittig tempo NEDover den isete hålkete veien Hvordan greier han dette? Og for et leven, som et traktor med oversize iskjetting Det var nettopp det han hadde. Chainsen. Gubben hadde vært på gsport å handlet ja Vi pratet saammen ei stund. Kaillen sto fjellstøtt utpå glattisen og ertet meg og mine pjuskete brodder Da må jeg vel på gsporten jeg også? er det eneste butikken som har? Syns de var dyre....
    1 poeng
  45. Skal ikke fryse igjennom natten nei, men da burde du tatt med en varmere sovepose! Er ikke dette aktuelt vil det selvfølgelig være en fordel å kle på seg for å slippe å fryse. Hvis alle og enhver skjønner det, og du er en av "alle og enhver", så skjønner du vel hva jeg mener da!? Det skal og være sagt at jeg ikke har tro på teorien om at man blir varmere av å kle av seg! Men du blir varmere av å "investere" isolasjonen i soveposen enn i klær inni posen, siden kropsdelene da ikke varmer hverandre like godt. Egentlig er ikke dette så mye å diskutere, da alle skjønner at det blir mindre varmetap av mer isolasjon. Jeg prøvde vel egentlig bare å forklare litt om årsaken til "myten" om at man blir varmere av å ha mindre klær inni posen. Dessuten er det personer som opplever det som varmere med mindre klær inni posen, og deres erfaringer er ikke noe du bare kan "underkjenne"! MVH Arne
    1 poeng
  46. Dette er nå en gammel tråd, men jeg tar sjansen allikevel... Her var det veldig mye forsøk på å forlokke folk til å tro på utsagnene ved bruk av fine ord og formler... Til nå er det egentlig bare "Borgern" som er inne på grunnen til at det kan være varmere å ha på mindre klær i soveposen: når du har på en tykk ullbukse for eksempel, vil det føre til at bena blir isolert fra hverandre slik at de ikke varmer hverandre like bra som om du ikke hadde det tykke ull-laget mellom bena. (Tenk at ingen av dere med doktorgrad i isolering og termiske egenskaper klarte å få DET inn i formlene deres...) Dette kan enkelt "bevises" ved at du har det varmere under dyna i senga når du ligger i fosterstilling i stedet for hvis du strekker armer og ben ut slik at du blir en stor menneskelig "X". Det er uansett bedre å isolere rundt hele kroppen enn å isolere lemmene fra hverandre slik at de kan varme hverandre, det er varmere med en vott enn en hanske. Dette kan selvfølgelig også forklares i det dype og brede, men jeg velger å ikke gjøre det da det er irrelevant. Dette er i alle fall årsaken til at det kan være varmere å ikke ha på klær i soveposen! (Ser da bort fra for eksempel at klær kan stramme og hindre blodsirkulasjon og at det blir for trangt i posen, for ingen gjør slikt.) Et annet argument for å ikke ha på klær er, som noen har vært inne på allerede, at da har du mindre å ta på neste dag. Personlig ligger jeg i et tynt undertøy om vinteren fordi jeg synes det øker komforten, gir mulighet til å regulere litt mer og opptar litt fuktighet slik at ikke alt går i posen (jeg svetter om natten uansett om jeg er varm eller fryser)! Blir det kaldt kan man alltids ta på mer, men i utgangspunktet er det bedre å ha med en tjukkere pose (eller flere poser, alt etter ønske) enn å satse på å kle på seg masse slik jeg ser det. Er det snakk om en ekstrem situasjon hvor du holder på å fryse ihjel gjelder det bare å få på så mye klær man kan slik at man holder sentrale organer varme, men det er ikke teamaet i denne tråden. MVH Arne.
    1 poeng
  47. det er ikke hvor mange lag du har på deg i posen som har noe å si, men om du klarer å varme opp de luftrommene som er inne i posen. Det stort sett disse luftlagene som varmer, og ikke selve klærene. det er derfor helsetrøyer varmer... F.eks føttene holder seg varmere med et tykt par sokker enn tre tynne over hverandre. ergo: har du så mye på deg i soveposen at varmen fra kroppen ikke klarer å varme opp soveposen pga. for mye klær (oftest kroppsnære) blir det kaldt. jeg har ofte ullundertøy på + evt. fleecebukse og genser(fleece eller ull)
    1 poeng
  48. Selvsagt vil det bli varmere med litt klær på i soveposen. Grunnen til og sove nærmest naken er og ha litt og gå på dersom det skulle bli kjøligere en komfort temperaturen til soveposen. En annen ting og tenke på er at om man legger seg fult påkledd og begynner og svette, vil man raskt fylle sovepose og klærne med fukt. Fukten vil kjøle deg ned og du vil begynne og fryse. Så det hele er en hårfin balanse hvor du på ene siden ikke skal fryse, og på den annen side ikke skal svette. Derfor er det viktig med en pose som har god regulering for lufting. På den måten kan man på den ene siden unngå å svette, og på den andre siden holde på varmen. Man bør også alltid ha en pose som tåler 15-20 grader mer en det man forventer av kulde. Forventer man -20 -25 bør soveposen tåle -35-40, det er min personlige oppfatning. Det å sove nærmest naken er etter min mening også den beste måten og lære seg og kjenne sin egen grense, og sin egen sovepose på. Kai Jensen
    1 poeng
  49. Ja det er jo noe rundt dette vi diskuterer da. Jeg har lagt ned mye energi her nå på denne tråden for at dere skal kunne sove trygt, varmt og godt når dere sover ute i vinter. Men mitt mål er ikke å overbevise dere. Dere får lov til å sove med så mye klær dere bare vil! Og om dere vil fryse så gjør det. Og om dere vil kle på dere så gjør det! Selv vil jeg fortsette å bruke en skikkelig kvalitet og godt isolerende sovepose i vinter. Inne i den vil jeg ligge med veldig lite klær på meg. Og jeg vet at jeg vil være varm og sove godt for det har jeg alltid gjort. Takk for oppmerksomheten!
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.