Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 27. mars 2020 i alle områder

  1. Hadde en liten tur til ut med hengekøya. skyfritt og stjerneklart var det. Fikk også sett årets første vakende ørret, men noe fisk på meg ble det ikke. Forventer det heller ikke så tidlig på året da, men godt å bare få svingt litt på fluestanga igjen.
    8 poeng
  2. Tror det er mange som har misforstått hvorfor denne loven kom. Det er ikke at en eller ti familier som oppholder seg på hytta og i værste fall blir syk som er problemet. De kommer seg trolig hjem også før de blir så syk at de trenger hjelp. Det er værre når et bittelite samfunn skal klare å drifte en 4 dobling av beboere, som i tillegg etter gjentatte oppfordringer ikke tar til seg beskjeder. Er det noe større sannsynlighet for at de følger rådet om å dra hjem fra hytta om de blir syk når de ikke tok til seg beskjeder tidligere? Enn om de som brøyter disse hyttefeltene som har ofte opp i mot 20 000 flere beboere enn kommunen som helhet blir syk? Har de lokale kjøpmennene bestil varer for å få påske utfarten 3 uker tidligere og 3 uker lengere? Trolig ikke. Og de som nekter å ta til seg beskjed om å dra blir da også til slutt å overbelaste det lokale helsevesenet når de blir syke. Problemet er primært hos de kommunene med lite innbyggere og de mega store hyttefelt og hytte leilighet kompleksene. Men for enkel håndheving av loven, trengs en enkel lov. Derfor skjærer de alle over en kniv. Det er jo tydelig at det svært godt bemidlete folk i godt voksen alder som har forårsaket dette. Spesielt når de begynner å ta inn på hotellet i kommunen for å kunne reise dagstur på hytta!! 🤔🙄 Helt kokko!
    5 poeng
  3. Allak 3 i grønnfargen✨Venter på å bli henta av meg hos posten akkurat nuh🎉
    4 poeng
  4. Flere dager siden jeg orket å klikke på en sak som har "hytte" i overskriften. Jeg har bodd flere år i krigsherjede områder og noen av de i-lands-problemene vi lager oss her på berget er rimelig provoserende...
    4 poeng
  5. Tusen takk for innspill allemann👏🏼👏🏼 Ble Oakley i polarisert deep water, etter å ha lest meg opp endel ut fra tipsene her😎 Så får bursdagsguten bytte i Smith f.eks om han vil, (hadde funnet ett alternativt par men de e utsolgt nå)) satser uansett på at jeg får ha mine beste briller i fred fra nåav iallefall😂
    3 poeng
  6. Enig med esw. Jeg beklager situasjon de står oppe i, men prøver å komme med et lyspunkt, nemlig at flere av våre hardt pressete villreinstammer nå får være i fred inn mot kalvingsperioden.
    3 poeng
  7. Jeg stadig vekk sitatet "de fleste ulykker skjer i hjemmet" rundt omkring hvor folk diskuterer begrensingene rundt koronakrisen. Men det kan ikke brukes som et "bevis" på at man er mindre utsatt for ulykker på tur i skogen/fjellet enn i hjemme. Årsaken til at de fleste ulykker skjer i hjemmet er at det er der folk flest oppholder seg flest timer, ikke at det er spesielt risikabelt å være hjemme. Det er mange grunner til å dra på tur, også i disse koronatider, men at det skal være mindre risikabelt enn å være hjemme er ikke en av dem.
    2 poeng
  8. Dattera har allerede hatt med Warmpeace`n på en slik tur. Gikk helt fint det. Jeg hadde gått for Marmoten du linker til pga sparegrunnen - uten tvil.
    2 poeng
  9. Jeg tror at ideelle organisasjoner generelt tenker mye mer bedriftsøkonomisk nå enn de gjorde tidligere. Det er flere og flere blåruss i styrerommene, og slike tåler ikke å se uvirksom kapital. Det gjør at marginene stadig blir mindre, og at det tenkes mindre på å ha en buffer for magre år.
    2 poeng
  10. Det er jeg fullstendig klar over. Men poneget mitt var hvordan det har blitt brukt i enkelte diskusjoner om (lang)tur vs. å være hjemme under denne koronakrisen. Det kom kanskje ikke helt tydelig fram
    2 poeng
  11. For å være helt ærlig tror jeg DNT har godt av en liten reorientering med tanke på "hotelldrift" og "arkitektur"
    2 poeng
  12. Anbefaler denne med tanke på sammenheng mellom pris og kvalitet på solbriller.
    2 poeng
  13. Jeg bruker hovedsaklig å gå "korte" turer med lett (8-10 kilo) sekk. I mange år har jeg brukt ALFA Walk King, og har mye erfaring med disse. Walk King holder ikke spesielt lenge før de lekker, og de lekker før sålen er utslitt. Impact er jo ikke høye, men for meg har det gått greit selv med full opp-pakning. Det vi si 20 kilo. Impact skoen har samme lest som Walk King, og passer meg bra. (det er først og fremt grunnen til at jeg brukte Walk King og nå bruker Impact.). De "virker" noe "bløtere" i læret (overdelen). Det tror jeg henger sammen med at læret har høyere kvalitet. (det har noe med prisen å gjøre.) Skoen virker med "solid" enn Walk King. På grunn av kvaliteten på læret, var det ikke nødvendig å "gå" skoene inn. De ble brukt på vanlig måte fra første gang jeg tok de i bruk. Det som har overrasket positivt, er sålen (ikke slitestyrken, det gjenstår å se.), men hvor bra den henger på vått fjell. Sålen er etter min mening vesentlig bedre enn den på Walk King når det gjelder dette. En liten detalj, som ofte er ganske irriterende på andre sko, er at snorene går opp. For omtrent første gang, har jeg ikke problemer med dette på Impact skoene. Jeg skulle mene at skoene er solide nok til å tåle temmelig hardt bruk med lange dager og tung sekk. Mange mener at høye støvler er bedre, fordi de gir støtte til anklene. Disse gir god nok støtte der, men kan være for korte til å vade dype elver tørrskodd. (Jeg bruker Gore-Tex bukser,med snøring nederst, og klare som regel å komme over uten å bli våt, selv om vannet egentlig går over støvleskaftet....)
    1 poeng
  14. Bare å velge Hilleberg, så slipper man unna sånt... (og sikkert noen andre merker jeg ikke kjenner til. Håper jo Helsport har det slik og..) På de sine kuppeltelt settes alt opp uten at innerteltet må opp først, alt settes opp eller pakkes ned sammen. Innerteltet kan hektes av/på som man vil, selv om ytterteltet står oppe. Så ved dårlig vær, kan man hekte av innerteltet og pakke det tørt i sekken for så å pakke ytterteltet ned til slutt. Ved neste camp settes ytterteltet først opp og så hekter man opp et tørt innertelt etterpå.. Etter at jeg gikk over til kuppeltelt så blir det aldri noe tunneltelt her igjen. Skulle jeg derimot begynt med vinterturer på høyfjellet og lign., noe jeg tviler sterkt på at jeg kommer til å begynne med, så ser jeg selvsagt fordelen med stort fortelt og slikt. Neste på handlelista her er et Allak 2 i fargen "sand"
    1 poeng
  15. Jeg har aldri hatt kuppel , bare tunnelltelt , men jeg har ligget i kuppeltelt og liker det robuste preget de har . Likevel kommer jeg ikke til å kjøpe kuppeltelt neste gang heller . Fordi slik jeg ser tallene i katalogene , så er kuppeteltene alltid litt tyngre enn tunnellteltene. Og den store fordelen for meg er muligheten til å kunne bruke tunnellteltet uten innerteltet oppslått. Ofte knepper jeg bare av de låsene som trengs for å kunne krølle innerteltet sammen i ene enden , og da har jeg stor plass inne til primusfyring, matlaging og generelt stueliv på virkelige drittværsdager. Det er den store grunnen til at jeg foretrekker tunnelltelt.
    1 poeng
  16. Takk for forslag. Men da kan jeg like gjerne ta med Petzl Nao lykten
    1 poeng
  17. Støtter det @SnorreL skriver. Dersom komprimerbarhet teller mye så er det greit å vite at komprimert størrelse på Viking 600 oppgis til 7 liter og Sawtooth (nyere versjon) oppgis til 11,6 liter. Pakkevolum på Mammut Kompakt MTI 3-Season oppgis til 6,5L / 7,2L / 7,8 / L8,7L for de ulike lengdene. Så hvor reelt og sammenligbart oppgitt volim egentlig er aner jeg ikke..
    1 poeng
  18. Spot on tubbs. 😅 Hadde en tur for fire år siden med meg og barna hvor kun soveposene, liggeunderlag og telt kom på ca 14 kg. Jeg bar da dette i eller utenpå min sekk, da i tillegg til annet fellesutstyr, mat etc. og mine ting. Etter den turen begynte jeg å tenke bittelitt mer på pakkevolum og hva ting faktisk veier Og her et annet eksempel på ekstravekt på en tur i 2017. (barna gikk tom pga endring i turplaner som gjorte at vi gikk dobbelt så langt som planlagt den dagen)
    1 poeng
  19. Flere varianter og "spin-offs" på dette "Når ulykken er ute, er det best å være inne." "De fleste ulykker skjer i hjemmet, og mannen må spise dem." (Denne har muligens blitt noe utdatert Og det er kanskje (minst) like stor sjans for at det er damene som må spise dem, nå til dags.) For øvrig, så må jeg si meg enig i at ordtaket nok ikke er så egent som argument for å ut på tur, i disse dager. Dog er det viktig å komme seg ut, uansett.
    1 poeng
  20. Friluftsrådene over hele landet gjør det, de har gått over til helelektronisk opplegg for TellTur i år:
    1 poeng
  21. Det er i hvert fall en ting som er sikkert, og det er at alle ulykker man utsettes for skjer der man befinner seg. Jeg tror det ordtaket skal tolkes på en litt annen måte en det du viser til her, altså å komme seg hjemmefra fordi det er farlig å være hjemme. Ordtaket er heller myntet på dem som angstbitersk gror fast i sofaen fordi det er så farlig der ute i den store verden.
    1 poeng
  22. Ha ha, ja, jeg vil gjerne se den som prøver bål i et fjelltelt. Spritbrenner a la Trangia-brenner har jeg også sett anbefalt å ikke bruke inne i telt fordi den lager en god del kullos (CO). Kullos er til forskjell fra karbondioksid (CO2) veldig farlig. Den er lett å ha med seg sammen med en liten skvett rødsprit i tilfelle man av en eller annen grunn ikke ønsker å brenne kvist. Jeg pleier å bruke en av de små juice-flaskene man får. De er lette og tette. Det kan for eksempel være at man overnatter i en flott gapahuk med benker og bord og ikke har lyst til å sette brennmerker i bordplata. Eller kanskje man bare ønsker å få kokt seg litt vann raskt før regnet man ser komme starter. Vannet kan man så ta med seg inn i fjellduken og lage lunsj/middag. Veldig greit å ha i bakhånd altså, selv om man i utgangspunktet satser på å brenne kvist.
    1 poeng
  23. Hei, Jeg bruker briller til vanlig og en kort tur til optiker ga meg solbriller med styrke. Kunne velge mellom en haug ulike farger med og uten polarisering. Helt ny verden å ha solbriller med styrke og polarisert glass. Tore
    1 poeng
  24. Vi diskuterte litt tidligere rundt dette med at kommuner stengte ute andre deler av landet. Selv om det er litt OT så syns jeg det er viktig å ha med seg litt historie. Grunnen til at det er slik er historisk. Under Kolerautbruddene på 1800 tallet ble det pålagt fra myndighetene å ta imot fartøy, selv om de kom fra områder som hadde Kolera. Dette medførte store epidemier i flere havnebyer. Etter den tid kom Sunnhetsloven av 1860, som er forløperen til dagens Smittevernlov. Det er en god grunn til at det er slik i dag. Vi og en gjeng til driver fjelltrimmen lokalt, og vi har fått en del spørsmål angående skriving i disse gjestebøkene på toppene. Ser at 2 lokale fjelltrimmer (Steinkjer og Mosjøen) har henstilt til folk om å ikke skrive i bøkene, og jeg er noe usikker på om dette er en problemstilling. Jeg benytter kun elektronisk registrering, og unngår å ta i noe unødvendig.. Svette papirark med underskrifter er altså UT. Noen som tenker likt?
    1 poeng
  25. Ps. Ikke bruk gassbrenner med slange oppi der. Slangen vil høyst sannsynligvis brenne sund med de ekleste konsekvenser. 😬
    1 poeng
  26. Det er vel lov å overnatte på fritidsbolig så lenge den er i samme kommune som man har primærbolig/bostedsadresse? Telting innenfor egen kommune burde således være like sosialt akseptabelt. Som andre har nevnt er jo formålet å ikke belaste helsevesenet i andre kommuner enn sin egen. Samtidig bør en også vurdere risiko ved å dra ut. Er det risiko for skade, eller at en går seg bort og trenger hjelp? Da bør en kanskje revurdere. Vi har heldigvis ikke moralpoliti i Norge selv om det virker som enkelte tror de har den stillingen selv. Jeg tenker at dersom man overholder følgende punkter så er man innenfor. Med forbehold om at dette kan endre seg på et senere tidspunkt. 1. Hold avstand til andre for å unngå smitte(spredning) 2. Ikke belaste helsevesenet i andre kommuner enn sin egen 3. Ikke belaste helsevesenet unødvendig 4. Følg instruksjoner fra myndighetene
    1 poeng
  27. Det er alltid mulig å finne smutthull, men er dette tiden for å lete etter slike? Jeg synes man kan ta en liten sjekk med seg selv: Hva er formålet med de restriksjonene vi er pålagt? Hva er formålet med de oppfordringene vi har fått om ikke å reise? Hvordan passer den aktiviteten jeg har lyst på sammen med disse formålene? For meg ender den skisserte turen opp akkurat på samme sted som en hyttetur. Skal de som har hytte på Ble bli nektet å dra dit, mens de som vil ligge i telt samme sted få lov?
    1 poeng
  28. Det er det saken handler om. Men det står likevel det det står - noe av nedgangen skyldes at det er færre skader nå.
    1 poeng
  29. NRK, det ser ikke helt ut til at alle disse spådde hjemmeulykkene har slått til så langt…
    1 poeng
  30. Det er vel ikke slik at "alle" her leter etter smutthull for å gå klar lover/retninglinjer for å få fortsette med sin favorittaktivitet, men at man innimellom lurer på hva som er "innafor" og med både et nytt sett lover/retningslinjer og et nytt sett anbefalinger å forholde seg til? (Normen elsker dog å diskurere og kverulere en del også.. ) Selv har jeg vært hjemme og jobbet hjemmefra i 2 uker nå, og stortrives med det. Det er en god stund siden sist jeg har hatt det så travelt/hektisk på jobb, mye av arbeidsdagen går med til avklaringsmøter (digitalt) og oppfølging av andre, og da må "egenproduksjon" komme i tillegg. Fritid med litt økt fokus på vårlig stell og vedlikehold av heimen ift tildigere på denne tiden av året, og litt småturer/aktivitet i nærområdet. En "positiv" sideeffekt er at jeg nå sparer 2 - 3 timer med pendling hver dag. For min del utgår toppturer og langturer i fjellet, tilsvarende lengre eller værutsatte kajakkturer, og klatring ute eller på klatresenter. Dette får komme igjen senere en gang. Under "skråblikk" posten tildigere i tråden spurte jeg hva ff-medlemmene gjorde for å opprettholde formen mtp å senere ta opp sine aktivteter/turer igjen. Selv har jeg nok vært litt mer passiv frem til nå, men regner med trening/aktivitet tar seg opp (lokalt) når absistensene blir for store.
    1 poeng
  31. Dette. Dette så sinnsykt. Mange mennesker er mer opptatt av å finne smutthull i de lovverk/retningslinjer som er blitt laget/satt, enn å forholde seg til det de har fått beskjed om. Det er utenfor fatteevne hvor ekstremt vanskelig dette faktisk kan være. Vi har holdt i overkant av en uke, ÈN uke! Og allerde er Peder Kjøs på banen og skal fortelle deg hva du kan gjøre for å ikke bli sinnssyk. Helt utrolig hvor svakt det levert det er. Du får ikke Peder Kjøs kastet etter deg om du ligger to uker flatt med ryggsmerter, men når du ikke får gå og gjøre som du vil på en uke, da er han påskrudd for å gi deg de heteste tipsene. Nei fader folkens, må være mulig å få det her til å være så enkelt som det faktisk kan være. Hjelpes. Orker ikke.
    1 poeng
  32. Eg er litt overraska over dei som vel kuppeltelt pga takhøgda, for sjølv foretrekk eg tunneltelt pga takhøgda. Dei kuppeltelta eg har vore borti, har ikkje vore høge nok til at eg kan sitje med rett rygg, i alle fall ikkje nær åpningen, og det kan eg i alle tunneltelt eg har vore borti. Eg likar også best formen på tunneltelt, men dette er sjølvagt heilt bare min personlege smak. Men viktigaste fordel med tunneltelt, er kor enkelt og raskt det er å sette opp, særleg når ein er åleine. Nokre kuppeltelt er veldig vanskelege å setje opp, andre er meir overkomlege, men ingen er så enkle og raske å setje opp som tunneltelt. Hilleberg sine kuppeltelt med krokar, er enkle å setje opp, men det tar lang tid. Kuppeltelt er tyngre, pga fleire stenger. Men det er enklare å stramme teltduken, så lydnivået er meir behagleg i vind. Det er også mange telt som kombinerer element frå tunnel og kuppeltelt. Dei fleste av desse har, etter mitt syn, kombinert ulempene frå begge telttypene.
    1 poeng
  33. Får balansere med en fordel tunell; Uansett hvor piss været er kommer du inn og ut uten å få en dråpe vann inn i innerteltet, uten å måtte krabbe eller ta av noe klær utafor teltet.
    1 poeng
  34. Overnatting kort fra heimen med kidza.
    1 poeng
  35. Det er ikke alltid turene går helt som planlagt, men totalt sett så var dette en helt rå tur hvor jeg også ble noen erfaringer rikere! Jeg gleder meg til å høre hva dere synes enten i kommentarfeltet eller om dere sender en melding
    1 poeng
  36. I dag har jeg oppdatert bloggen med en tur som var for et par uker siden. I dag er det rett og slett ikke tilrådelig å padle alene, mye vind og langt til nærmeste sted med le. Så da ble det heller kikking i gamle bilder, resultatet ligger HER i bloggen nå. Det var en flott tur, selv om den ble noe lengre enn planlagt…
    1 poeng
  37. Gammel tråd? Turen var i 2013, Så om ikke cand gikk lei er han/hun sannsynligvis en erfaren fjellvandrer i dag 😜
    1 poeng
  38. Derfor tar jeg med spritbrenneren i tillegg siden den smetter oppi kvistbrenneren 👍
    1 poeng
  39. Det er nok det ja. Interessant nok blir ikke fyrstikken til støv heller, ligger en sort pinne igjen etterpå når all spriten er oppbrent. Jeg bruker bare fyrstikk ned til kanskje 5 blå, før jeg eventuelt forvarmer med vintertilsatsen. Den gir virkelig høy effekt. @Tom42 lager en colaboksovn jeg har testet denne uken, hvor man heller litt sprit i et syltetøylokk før man setter brenneren oppå. Antenningen skjer ved å tenne spriten i lokket, ikke selve brenneren, som så gjør at spriten i brenneren fordamper og antennes av flammene fra syltetøylokket fordamper. Denne patenten vil nok ikke trenge forvarming på samme måte, siden man teknisk sett alltid forvarmer i opptenningsstadiet. Jeg har ikke fått testet den på tur ennå, kun i hagen, men har trua på at den vil klare kulden bra, så lenge spriten ikke er så kald at den ikke antenner. Men da må den virkelig være kald. Husker jeg rett gikk Lars Monsen og Trond Strømdahl Norge på langs med kun spritbrenner og bålfyring, uten noen problemer med at spriten ikke fungerte på vinteren. Men jeg hadde nok foretrukket et multifuelapparat til en slik tur. Kvistbrenner er supert 😀
    1 poeng
  40. Siden det allerede er foreslått kvistbrenner (som jeg sterkt anbefaler) vil jeg vise en jeg selv bruker og er storfornøyd med. SoloStove. Man kan også handle med en kjele som passer perfekt, slik at brenneren pakkes inni. Lav vekt, lite plassbehov om man bruker den minste til 1-2 personer, og man kan bruke Trangia spritbrenner inni ved behov. Kvist er glimrende enten som hovedbrensel, eller som backup dersom man velger sprit som hovedbrensel. Relativ dyr, men fungerer glimrende.
    1 poeng
  41. Siden ved er kommet på banen, melder jeg meg på og anbefaler det på det sterkeste. Har i perioden 2014 - 2017 og i 2019 kun brukt kvistbrenner på Hardangervidda på en gang nær. Hvis Fireox er den @Espen Ørud bruker så er den sikkert fin. Men om jeg skal si en ting så er den så langt jeg kunne se, for "liten" i bunnen. Jeg lager en lignende som måler 14 X 14 i bunnen og 10 x 10 øverst. Da er det etter å bruke lengere ved. Den er også tilrettelagd for Trangia gassbrenner.
    1 poeng
  42. Litt mer spesifikt så pleier jeg å lage meg havregrøt og kaffe til frokost, RT eller helst fisk med potetmos til middag pluss kaffe og til kvelds ... kaffe! Hehe ... glad i kaffe. 😜
    1 poeng
  43. Bra tråd, liker at det er så mange som er flinke med å legge ut bilder og illustrasjoner! Mye inspirasjon!
    1 poeng
  44. Nei, men du får kjøpt Nido helmelkspulver (Nestle, gule bokser) som er minst like bra, kanskje til og med bedre. Butikker drevet av våre nye landsmenn selger ofte disse i metallbokser av forskjellig størrelse. Nido kan du også bruke til å lage melk til drikke. Bland det med vann i en flaske, rist kraftig og la stå i minst en halv time. Helst over natten. Da blir smaken best og du har god melk til frokost, noe jeg er avhengig av ved siden av havregrøten eller polarbrødet.
    1 poeng
  45. Ris, potetmos og pasta som tilbehør til fisk på litt lengre turer. Får jeg ikke fisk så steiker jeg noen skiver av en pølsesnabb f.eks. fra Grilstad og har i risen, potetmosen eller pastaen. Velsmakende og enkelt. En pakke skogsbacon er også ofte med. Pasta med stekt chorizopølse og sprøstekt løk Stekt Chorizopølse i ris Stekt abbor i ris Stekt skogsbacon til pasta i ostesaus (pastapakken her så jeg på tilbud nå til 9,90 på Spar her jeg bor) Jeg er ikke kresen i matveien. Det er et poeng hos meg at middagene er snarkokt, at det går lite drivstoff/gass i tilberedningen. Ulike frokostblandinger iblandet tørrmelk overtar når brødmaten er spist opp på litt lengre turer over en helg. Litt syltetøy på er ekstra godt. Frokostblandinger med tørrmelk og ekstra nøtter Frokostblandingene pakkes i ziplock-poser
    1 poeng
  46. Lett, billig og relativt næringsrikt. Koker opp en posesuppe, foreks tomatsuppe. Når denne har blitt ferdig, tilsetter jeg en pose med potetmos. Venter i 2 minutt og eter rett ifra kjelen, skyller godt etterpå for og slippe at det setter seg. Blir stappmett og får i meg mye karbohydrater, noe som er det viktigste av energi, proteiner får jeg gjennom selv fanget fisk, evnt beef jerky.
    1 poeng
  47. Har klattermusen Tor 100l og en hel haug andre sekker i samme størrelse. Sekker må prøves og helst brukes noen dager før man kjenner om den ene er bedre enn den andre. Ingen kropp er lik heller ikke ryggsekker fra ulike leverandører. Klattermusen har etter min mening et av de beste hoftebeltene jeg har hatt. Det er særlig mekanismen for stramming jeg liker. Har bært den ganske tungt og ganske lett. Topplokket flyter alle veier og er ikke helt enkelt å få på plass. Brei i toppen og lett å pakke. Brukte sekken i fjor sommer. Denne sommeren gikk jeg med en baltoro pro. Men den hadde feil rygglengde og jeg er ennå øm i hoftene selv 4 uker senere. Bærereimene på klattermusen sekken er svært brede. Dette liker jeg godt da enkelte andre merker er for smale og blir vonde når sekken blir tung. Holdbarhet har jeg ikke fått testet da den kun ble brukt sist sommer. Vet ikke om man kan justere rygglengde på Tor sekken eller om den passer alle. Jeg justerte ikke rygglengde før bruk og tenkte ikke over det mer. Så da regnet jeg med at den passet. Med de prisene sekkene selges for i dag kan man jo kjøpe 3 for det en kostet før. Har av den grunn endt opp med ganske mange. Generell erfaring er at alle sjekke over 20 kg blir vonde uansett. Det er bare spørsmål om tid (denne tiden kan sikkert variere fra pers til pers). Jeg er også generelt lite glad i smale reimer som skjærer seg inn i skuldrene. Tore
    1 poeng
  48. Hei, som jeg skrev i sept.2017 har jeg fått sydd på fem ekstra pluggfester. Av disse er det min erfaring at det ekstra pluggfeste nede ved hode enden er et must for å holde ytter- og inner duken fra hverandre under spesielle forhold når det regner. Av de resterende fire bruker jeg alltid det ekstra feste ved forteltet, Forteltet blir større og det er tryggere å bruke primus i forteltet ved dårlig vær når jeg må lage mat "innendørs". De andre tre ekstra pluggfestene bruker jeg ikke så ofte. Jeg har også montert footprint, det er ikke nødvendig det heller, men jeg synes fordelene er mange. Bardunene fra stang kanalen og hode enden var samlet da jeg fikk teltet så disse har jeg splittet, synes teltet står bedre da. I tillegg har jeg i vinter byttet teltstang så den jeg har nå har en diam. på 9 mm i steden for 8,5 mm som er den originale. Så får jeg se hvordan dette funker til sommeren. Plugger har jeg også byttet, det var "spikerpluggene" som var med. Alt i alt så veier dette nå rett under 1,4 kg. Ganske stor vektøkning, men allikevel et lett telt i en liten pakke. For en tid siden var det en tråd her om hvilken ende som skulle opp mot vinden. Det jeg har kommet til er at fotenden skal opp mot vinden, dette er også i tråd med det Helsport sier. Jeg erfarte dette selv i høsten som var, da jeg prøve dette da det var meldt 16 m/s, hva det var i vindkastene vet jeg jo ikke, men jeg måtte stoppe opp og holde i mot for å klare og holde meg på beina. Søker du på YouTube med Helsport Ringstind vil du se flere videoer som viser teltet med forskjellig vindretning. Lykke til med teltet, jeg er veldig fornøyd med mitt.
    1 poeng
  49. Litt data, og ikke bare synsing😂 Maren G. 1 telt veier 1780 gram 2 telt veier 4175 gram Tar du 1 telt og ganger vekta med to blir det 1780x2=3560 gram, så du får med 615 gram mer. Teltet veier 940 gram 1 fortelt veier 195 gram og du får med 2 til et enkelt telt = 390 gram Stenger 310 gram 8 plugger 140 gram sum 1780 gram Så hva for du for med for 615 gram ekstra? Kort koblingsdel 110 gram og lang veier 225 gram De har ikke spesifisert svaret, men logisk sett bør det vel være slik at du kan lage en lang rekke, med dører mellom. Men ut fra vekt kan ikke jeg svare!
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.