Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. nov. 2019 i alle områder

 1. Jeg har troa. Husk at menneskeheten har gått fra steinaldermenneske til høyteknologi på relativt kort tid. Det gikk f.eks bare 60 år fra vi kunne fly et fly til vi var på månen. Det er derfor mange som tror (håper) at teknologien skal ordne opp i utfordringene. Dette med flyskam har jo blitt en greie nå, så vi får lansere "Utstyrs-skam" - eller hur? Det er nevnt at flyselskapene merker nedgangen i flyging på grunn av denne effekten, og de har redusert flytilbudet tilsvarende, og dess fler slike enkle metoder vi kan bruke gjør jo forsøplingen mindre. Den perioden der vi alle handlet en masse Jalla på ebay og alibaba er heldigvis forbi, og nå lanseres der produkt som kan vare og repareres - hurra for det.
 2. Vær så snill - ikke la dette bli en debatt om flyktninger og "innvandrere" - det ødelegger en ellers interessant tråd. Jeg har gitt beskjed til moderatorer at de passer på tråden.
 3. Jeg kom til å tenke på dette bildet som kom på en nettside her om dagen. Det er vel mange av oss som har vært med på en ferd fra 50,60 70 tallets enkle utrustning til dagens overflod. Det er jo en del av forsøplingen det også.
 4. Jeg er så nysgjerrig på hva du mener med å feie for egen dør og være ett godt eksempel. Hvis du mener at eksempelvis anti-vaxxer bevegelsen her går frem som ett godt eksempel, så synes jeg oppriktig du har en helt suveren humor!! Det er vel selve beviset på at hvermannsen også kan bidra i den store sammenhengen.
 5. Minner om at vi ikke diskuterer politikk og religion på fjellforum (Retningslinjene §10) Lar innleggene stå som de er foreløpig, men rydder dersom ikke tema vris tilbake mot saker som er mer relevante for Fjellforum. Heriks (med moderatorhatten på)
 6. Jaktsesong, stenge grenser (innvandring), sterilisering, holdningsendring, annet? 🤔 Lurer litt på hvem som eventuelt skal definere kriteriene som legger til rette for en aktiv tilnærming. 😄
 7. Stekt bacon til blomkålsuppe og kaffe smaker fantastisk på gammel primus!
 8. Jeg håper inderlig du har rett Og så må jeg slutte å lese kommentarfelt på Dagbladet 🙈😂
 9. Ref. bildet til @Kjell Iver så reflekterer den nedre delen jo den levestandarden (og dertil forbruk og miljøavtrykk) de fleste i Norge har i dag, og dette er noe også mange andre i verden ønsker seg. For miljøet og kloden, vil det funke at alle får den levestandarden vi har her i dag, eller må vi her på berget etterhvert jenke litt på hvordan vi lever? Og er vi villige til det? Eller vil vi "redde verden", men samtidig beholde de godene vi har vi har nå og forvente at andre ikke kan ha det på samme måte?
 10. Da har saken løst seg. Jeg får en ny brenner til 75kr. Denne delen som har løsnet var ikke sveiset fast, men loddet (da ikke med tinn selvfølgelig) så om den hadde latt seg sveise det vet jeg ingenting om. men 75kr for en brennerdel er ikke ille, den er brukt, men det spiller ingen rolle. så da ordnet det seg, og jeg kan takke for god service hos Skittfiske som håndterte dette for meg med oppfølging på e-post og telefon. og til Nordic Outdoor som er leverandør av Optimus i Norge.
 11. Under leting etter et annet bilde her i dag dukket bildet av "Påskeprimusplata" fra i fjor opp... Nuh kommer den kalde fine primusplatetida igjen.... Under
 12. Ja, mine fjellski får den sistnevnte av disse fluorfrie voksene som underlag hver høst/forvinter. Kjører heller ikke fjell, men når jeg går på turer med sekk, har jeg kjempeglid på denne bortsett på de varmeste dagene. Anbefales!
 13. Jeg har testet litt forskjellig og erfaringene har gjort at mine Åsnes Amundsen nå får følgene behandling: Jeg bruker gul https://www.milslukern.no/product.html/swix-ch10x-yellow-180g til å "mette sålen" med. Enten før sesong eller før sommeren i boden. Dette er vel den varmeste voksen som lettest lar seg behandle. I starten av sesongen legger jeg et lag med en kaldere voks utenpå denne. F.eks https://www.milslukern.no/product.html/swix-ch6x-blue-60-g Den er litt hardere så man bør ikke ta alt for lang pause mellom innsmelting og sikling. Etter sikling børster jeg med passende børste. Min erfaring er at jeg KANSKJE må legge på en gang til i løpet av sesongen om skiene benyttes mye. Ellers så er man egentlig kanskje inne på det gule underlaget i passe tid til vintener blir litt mildere mot våren og det passer jo bra. Nuh kjører jeg lite bakker, men går en del turer, ofte med pulk så vet ikke om dette lar seg overføre til den typen ski i noen grad, men regner med det...
 14. sånn ca. Copy paste fra mitt svar i en annen tråd angående samme tema. Jul i Femundsmarka kan anbefales, julen 2017 feiret jeg i nettopp nord i Femundsmarka. Samt er seksdagers romjulstur i 2016. Åtte dager uten å se et eneste menneske, bare bikkja og jeg. Om du kjører til Røros og tar av sørover mot Langen gjestegård så har du 1,5 - 2 t gange til første koia. Det er 6-7 koier som står åpne året rundt i nordenden av Femundsmarka, de eies av Statskog og er gratis å overnatte i, så slipper du å drasse med deg telt og kan ta med litt ekstra mat og god drikke istedenfor 😃 Lite folk der i de tider, en og annen som hadde vært på dagstur så jeg i noen av hyttebøkene, ellers fantes det ikke spor av folk. Kan anbefale julaften i Gubbtjønnbua, det er min favoritt 👌🏻
 15. Tror det generelt er greit å "syreteste" tilbudene litt ift priser man får andre steder. F.eks. VPG ligger noe høyere i pris på telt enn det Fjellsport gjør, og med Fjellforumrabatten betaler man kun 350 kroner mer (ca) året rundt uten andre tilbud/rabatter, sammenlignet den prisen VPG har med 24% rabatt på Keron 3 nå. 🙂
 16. Hvis det er fluor i smørninga blir den liggende igjen i naturen og gjør tildels stor skade på sikt., den brytes ikke ned. Så kan man si at den jevne turskiløper sjelden bruker fluorsmørning, men det brukes likevel rundt ett tonn, 1000 kilo, fluorkarbon i skismørning hvert år. https://www.nrk.no/vestfold/skilopere-sprer-miljogift-1.13941688 https://forskning.no/forurensning-ntb/fluor-fra-skismoring-funnet-i-meitemark-og-klatremus/1588949 https://www.dagbladet.no/sport/skrekkfabrikken-som-lagde-norsk-skismoring/71808355
 17. Mest fordi det var gøy, lagde ei plate i carbonfiber. 3D-printa holder for gassboks / fuelflaske.
 18. Leif88

  svensk hermetikk?

  etter en liten diskusjon på facebook, så kom jeg frem til at jeg kunne spørre her er personlig veldig glad i hermetikk som Snurring og Turist-proviant ( som forsvant fra markedet) noen som har gode forslag på svenske varianter? evt andre land?
 19. En kommentar om at uten innvandring stopper Norge er et politisk utspill og bør kunne kommenteres. Det ødelegger ikke tråden.
 20. Foreslår du en aktiv tilnærming her?
 21. Haugen gård kjører jo jevnlig skuter inn til hyttene i marka. Blant annet ved Roasten og ved Vonsjøen. Han kjører på Femunden til Storvika og har vel faste løyper derifra og innover. Men om dette er i gang allerede i desember, spørs kanskje, da det ikke nødvendigvis er trygg is på Femunden. Jeg har vært i Femundsmarka noen ganger i mars-april, og da har det vært fine skuterspor til å gå på innover langs Røavassdraget fra Roasten. Mye brukt til hundekjøring. Sjekk på forhånd om fjellstuene er vinteråpne. Jeg vet at noen av dem ble vinterstengt i perioder. Blant annet den ved Kløfthåen.
 22. https://www.fjellsport.no/mountain-hardwear-phantom-0f-18c-reg-alpine-red.html?q=Sovepose Litt over prisen. Men fjellsport har salg hele tiden, og nå er det vel black week Og black month Og alt mulig fremover. Jeg har denne posen i 0 grader og minus 9 og er veldig fornøyd med dem, skulle jeg hatt en varmere pose ville jeg gått for denne. Liker fasongen godt og spesielt fotboksen. Jeg liker ikke den på helsport eller rab. Har ikke prøvd warmepace. Jeg får litt Klaus hvis det blir for trangt for føttene. Men mountain hardwear sine poser er bøyd opp som en romslig tøffel og det liker jeg godt.
 23. I tillegg til oppgitt EN-rating synes jeg "loft" i cm er en nyttig indikator. Dessverre ikke mange som oppgir det, men WM og MH oppgir dette, mulig flere andre. Hvis soveposer fra to forskjellige produsenter har samme EN T-limit og T-comfort, men hvor "loft" i cm er forskjellig, ville nå jeg ha sjekket hvorfor det var slik. Det ville gitt meg et bedre beslutningsgrunnlag ved kjøp
 24. Jeg ser at Helsport med flere tester etter gammel EN-standard 13537 og ikke den nye EN-23537 (mulig det bare er nettsiden deres som ikke er oppdatert). Hvor mye det i så fall har å si kan jeg ikke svare på, men legger inn følgende sitat fra introduksjonen i ny standard Dette er høyst relevant! Min MH Phantom har T-limit -12 etter EN, noe som er litt bedre enn hva produsenten selv setter (-9). Legger lenke til standarden her https://www.iso.org/obp/ui/#iso:std:iso:23537:-1:ed-1:v1:en
 25. Dette blir jo litt off topic.. Så syns jeg temperaturangivelsen er dårlig hos helsport, jeg opplever de som kalde iforhold til den oppgitte temperaturen. Nå er det jo klart at opplevelse av kulde er subjektivt. Men sammenlignet med andre produsenter syns jeg helsport treffer dårlig.
 26. Rosling, ja. Han har fått mye oppmerksomhet fordi han har en glitrende evne til å formidle (og forenkle) komplekse peoblemstillinger. Det er, for å si det forsiktig, mange fagfolk som er uenig med Rosling i hans teori om befolkningsvekst og stabilisering - og ikke minst hans bruk av begrepet "fakta".
 27. Jeg tipper den blir absorbert av naturen. Jeg går sommerstid ofte i akkurat de samme sporene (i følge min GPS) som skisporene går vinterstid og kan ikke påstå jeg ser noe som ligner på miljøavtrykk. Så med mindre de som bruker disse skisporene vinterstid bruker veldig miljøvennlig skismurning så tror jeg det, selv om alle monner drar, er nyttig å bruke sin mulighet til å redusere miljøpåvirkning på områder det monner litt mer. Ikke for å redusere initiativet til de som foretrekker å ta tak i alle nivåer av egen miljøpåvirkning, men skal man ta tak i det på det detaljnivået først er forskjellig type datateknologi som lar en poste i forumer som dette noe det er nyttigere å kvitte seg med før man tar tak i oppsamling av lo fra polyesterbasert turtøy f.eks Dersom vi får alle som bruker naturen til tur og rekreasjon til å først ta med seg de synlige tingene de legger igjen som sneiper, flasker, posesnus, søppel osv så er vi veldig godt på vei....
 28. Femundsmarka er et fantastisk sted på denne årstiden. Det er korte dager og ofte nydelig "blåtime" mye av dagen, og det kan i blant være sprengkaldt rundt jul/nyttår. Så pass tidlig på vinteren er det veldig varierende snøforhold i Femundsmarka. Noen år er det godt med snø, andre år nesten ikke snø i det hele tatt. Hvis det er rikelig med snø, vil den oftest være svært luftig og løs fordi den ikke har hatt tid til å sette seg skikkelig. Langrennsski kan være lite egnet å gå med. Reindriftsnæringen kjører praktisk talt ikke i Femundsmarka så tidlig på vinteren. Grunnen er at reinen ikke har trukket inn i området enda. Det er derfor ingen faste traseer en kan gjøre regning med å finne. Isen på Femunden er også noe å ta med i betraktningen. Det er en stor sjø som tar lang tid å kjøle ned på høsten. Isen legger seg derfor sent, ofte rundt jul/nyttår, og det tar litt tid før isen er farbar. En kan derfor ikke gjøre regning med bevege seg så mye på isen, eller å krysse Femunden så tidlig. Om dere orker en times lengre kjøretur nordover, og starter turen fra Langen/Synnervika i nordenden av sjøen, så er det relativt kort vei inn til nydelige områder og flere åpne buer forsynt med ved. Det kan være greit å ha en bu i bakhånd selv om teltet er hovedbolig. Det hender seg at kvikksølvet kryper ned mellom -30 og -40 rundt juletider. Kulden tilsier at støvler beregnet for langrennsski kan bli i knappeste laget til å holde varmen. Tenk sikkerhet i valg av utstyr. Dere vil neppe treffe på vesentlig med folk innover i marka i romjulen.
 29. Fint å kombinere ski og truger. Da er du beredt for det meste av forhold. Et par lette truger på pulken kan være vel verdt det i skogsterreng. Går fint an å få villmarksfølelsen med utgangspunkt i løyper også. Du skal ikke så langt unna løypene før du er alene. Praktisk talt "ingen" går utenfor oppkjørte løyper i områder hvor det er løypenett.
 30. Haha. 150,- for ėn boks + frakt. Må være rester av høytstående personell i den. Oberst eller general, kanskje?😁
 31. REs

  svensk hermetikk?

  Jeg har spist mye av denne sorten. Som infanterist i øvre Pasvik på 1970 tallet, midt under den kalde krigen, gikk det med en del RSP. Den er også god kald på brødskiva med majones på.
 32. død mann på boks er jo godt spørs om jeg må slå til på et par sånne bokser
 33. joda snurring får du fortsatt i butikk, mens Turistproviant har dem sluttet og produsere. var bare for og se etter andre gode alternativer ja den er veldig god, bare upraktisk og dra med seg på tur xD sånn jeg gjør det med f.eks snurring er at jeg tar det ut av hermetikken og legger det i en zippose, da slipper jeg hermetikkboksen og sparer plass. litt værre og gjøre det med bacalaoen xD
 34. Trek ' N Eat har også Helmelkspulver. Skal bestille å teste på neste etappe https://scandihills.no/produkter/256-frysetoerket-melkepulver/13868-melkepulver-250-gram/
 35. Jokes on you, jeg liker surstömming 😛
 36. Om vann (til å skylle med) ikke er en knapp resurs, så kan man alternativt gjenbruke en av Realposene på hele turen.
 37. Jeg har kjøpt inn flere slike førstehjelpspakker til hund. Har alltid med meg en på tur. I tillegg har jeg med et par ekstra potesokker😊
 38. Bare litt OT Hvor mange helseprodukter som har tørrmelk i samt tørrmelktyper tror dere at kommer fra andre enn noen få store fabrikker alà Nestlè ?
 39. Pick and choose: https://www.zmescience.com/science/nestle-company-pollution-children/amp/
 40. Pelican Rouge Kanskje du kjenner noen som kjenner noen som driver med kaffemaskiner.
 41. Nestle....den er det gode grunner til å boikotte. Finnes det andre aktører?
 42. Her er en: https://www.vivamart.no/product/nido-melkepulver-400g/ "Google is your friend" sier noen.
 43. Takk for tips. Dessverre langt til både innvandrerbutikk og Sverige her. Tar gjerne imot tips til nettbutikker som har disse 😊
 44. Nido tørrmelk i store bokser. Finnast på nett og i ymse innvandrersjapper.
 45. Fyrstehjelpsskrin til hunden er vel slikt ein gjerne ikkje tenker på før ein har hatt ein skade og har hatt litt lite med seg. Hunden min fekk ein kuttskade på poten (frå truga mi) i fjor. Ho vart provisorisk lappa saman på fjellet men eg kom meg ikkje til dyrlegen før det vart gått over 24 timer. Ein kjem langt med kompress, sportstape og potesokk. Det er ikkje ideelt. Det er ikkje vakkert. Men det stoppar blødning og beskyttar sår til ein får kome seg til dyrlegen. No inneheld hundefyrstehjelpsskrinet - både på hytta og heime: * sterile kompress * tupfere * elastisk bomullsbandasje/gipsbandasje * blodstopp * manukahonning (medisinsk kvalitet) * elastisk sjølvklebande støttebandasje * mesoftkompress * metacam * pyrisept * saltvatn * sportstape * saks I sekken på tur er det med mesoftkompress, sportstape og ekstra potesokkar. I tillegg til kompress, plaster og strips til oss tobeinte.
 46. Jeg har ikke lommelerke. Liker ikke smaken av alkohol, og drikker stort sett bare til øl og vin en gang i blant. Er alkoholholdig drikke spesielt godt på tur, eller er det mange som liker å gå på tur som er spesielt glad i alkohol?
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00


Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.