Gå til innhold
 • Bli medlem

Vinnerliste

 1. Terka

  Terka

  Aktiv medlem


  • Poeng

   11

  • Innholdsteller

   3 008


 2. Kjell Iver

  Kjell Iver

  Administrators


  • Poeng

   11

  • Innholdsteller

   9 612


 3. Bjørn J

  Bjørn J

  +Støttemedlem


  • Poeng

   9

  • Innholdsteller

   2 354


 4. Espen Ørud

  Espen Ørud

  +Støttemedlem


  • Poeng

   5

  • Innholdsteller

   2 437


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 20. nov. 2019 i alle områder

 1. Kjell Iver

  Samfunnsansvar eller ei.

  Jeg har troa. Husk at menneskeheten har gått fra steinaldermenneske til høyteknologi på relativt kort tid. Det gikk f.eks bare 60 år fra vi kunne fly et fly til vi var på månen. Det er derfor mange som tror (håper) at teknologien skal ordne opp i utfordringene. Dette med flyskam har jo blitt en greie nå, så vi får lansere "Utstyrs-skam" - eller hur? Det er nevnt at flyselskapene merker nedgangen i flyging på grunn av denne effekten, og de har redusert flytilbudet tilsvarende, og dess fler slike enkle metoder vi kan bruke gjør jo forsøplingen mindre. Den perioden der vi alle handlet en ma
  7 poeng
 2. Bjørn J

  Samfunnsansvar eller ei.

  Vær så snill - ikke la dette bli en debatt om flyktninger og "innvandrere" - det ødelegger en ellers interessant tråd. Jeg har gitt beskjed til moderatorer at de passer på tråden.
  6 poeng
 3. Kjell Iver

  Samfunnsansvar eller ei.

  Jeg kom til å tenke på dette bildet som kom på en nettside her om dagen. Det er vel mange av oss som har vært med på en ferd fra 50,60 70 tallets enkle utrustning til dagens overflod. Det er jo en del av forsøplingen det også.
  3 poeng
 4. Roaas

  Samfunnsansvar eller ei.

  Jeg er så nysgjerrig på hva du mener med å feie for egen dør og være ett godt eksempel. Hvis du mener at eksempelvis anti-vaxxer bevegelsen her går frem som ett godt eksempel, så synes jeg oppriktig du har en helt suveren humor!! Det er vel selve beviset på at hvermannsen også kan bidra i den store sammenhengen.
  3 poeng
 5. Heriks

  Samfunnsansvar eller ei.

  Minner om at vi ikke diskuterer politikk og religion på fjellforum (Retningslinjene §10) Lar innleggene stå som de er foreløpig, men rydder dersom ikke tema vris tilbake mot saker som er mer relevante for Fjellforum. Heriks (med moderatorhatten på)
  3 poeng
 6. Terka

  Samfunnsansvar eller ei.

  Jaktsesong, stenge grenser (innvandring), sterilisering, holdningsendring, annet? 🤔 Lurer litt på hvem som eventuelt skal definere kriteriene som legger til rette for en aktiv tilnærming. 😄
  3 poeng
 7. Ignifer

  Primussamletråd

  Stekt bacon til blomkålsuppe og kaffe smaker fantastisk på gammel primus!
  3 poeng
 8. Jeg håper inderlig du har rett Og så må jeg slutte å lese kommentarfelt på Dagbladet 🙈😂
  2 poeng
 9. Ref. bildet til @Kjell Iver så reflekterer den nedre delen jo den levestandarden (og dertil forbruk og miljøavtrykk) de fleste i Norge har i dag, og dette er noe også mange andre i verden ønsker seg. For miljøet og kloden, vil det funke at alle får den levestandarden vi har her i dag, eller må vi her på berget etterhvert jenke litt på hvordan vi lever? Og er vi villige til det? Eller vil vi "redde verden", men samtidig beholde de godene vi har vi har nå og forvente at andre ikke kan ha det på samme måte?
  2 poeng
 10. Da har saken løst seg. Jeg får en ny brenner til 75kr. Denne delen som har løsnet var ikke sveiset fast, men loddet (da ikke med tinn selvfølgelig) så om den hadde latt seg sveise det vet jeg ingenting om. men 75kr for en brennerdel er ikke ille, den er brukt, men det spiller ingen rolle. så da ordnet det seg, og jeg kan takke for god service hos Skittfiske som håndterte dette for meg med oppfølging på e-post og telefon. og til Nordic Outdoor som er leverandør av Optimus i Norge.
  2 poeng
 11. Under leting etter et annet bilde her i dag dukket bildet av "Påskeprimusplata" fra i fjor opp... Nuh kommer den kalde fine primusplatetida igjen.... Under
  2 poeng
 12. Ja, mine fjellski får den sistnevnte av disse fluorfrie voksene som underlag hver høst/forvinter. Kjører heller ikke fjell, men når jeg går på turer med sekk, har jeg kjempeglid på denne bortsett på de varmeste dagene. Anbefales!
  2 poeng
 13. Jeg har testet litt forskjellig og erfaringene har gjort at mine Åsnes Amundsen nå får følgene behandling: Jeg bruker gul [Hidden Content] til å "mette sålen" med. Enten før sesong eller før sommeren i boden. Dette er vel den varmeste voksen som lettest lar seg behandle. I starten av sesongen legger jeg et lag med en kaldere voks utenpå denne. F.eks [Hidden Content] Den er litt hardere så man bør ikke ta alt for lang pause mellom innsmelting og sikling. Etter sikling børster jeg med passende børste. Min erfaring er at jeg KANSKJE må legge på en gang t
  2 poeng
 14. sånn ca. Copy paste fra mitt svar i en annen tråd angående samme tema. Jul i Femundsmarka kan anbefales, julen 2017 feiret jeg i nettopp nord i Femundsmarka. Samt er seksdagers romjulstur i 2016. Åtte dager uten å se et eneste menneske, bare bikkja og jeg. Om du kjører til Røros og tar av sørover mot Langen gjestegård så har du 1,5 - 2 t gange til første koia. Det er 6-7 koier som står åpne året rundt i nordenden av Femundsmarka, de eies av Statskog og er gratis å overnatte i, så slipper du å drasse med deg telt og kan ta med litt ekstra mat og god drikke istedenfor 😃 Lite folk der i de t
  2 poeng
 15. Tror det generelt er greit å "syreteste" tilbudene litt ift priser man får andre steder. F.eks. VPG ligger noe høyere i pris på telt enn det Fjellsport gjør, og med Fjellforumrabatten betaler man kun 350 kroner mer (ca) året rundt uten andre tilbud/rabatter, sammenlignet den prisen VPG har med 24% rabatt på Keron 3 nå. 🙂
  2 poeng
 16. Bjørn J

  Samfunnsansvar eller ei.

  Hvis det er fluor i smørninga blir den liggende igjen i naturen og gjør tildels stor skade på sikt., den brytes ikke ned. Så kan man si at den jevne turskiløper sjelden bruker fluorsmørning, men det brukes likevel rundt ett tonn, 1000 kilo, fluorkarbon i skismørning hvert år. [Hidden Content] [Hidden Content] [Hidden Content]
  2 poeng
 17. PerEivind

  Primusplate

  Mest fordi det var gøy, lagde ei plate i carbonfiber. 3D-printa holder for gassboks / fuelflaske.
  2 poeng
 18. En kommentar om at uten innvandring stopper Norge er et politisk utspill og bør kunne kommenteres. Det ødelegger ikke tråden.
  1 poeng
 19. Humbug

  Samfunnsansvar eller ei.

  Foreslår du en aktiv tilnærming her?
  1 poeng
 20. Om dere skulle ende i områdene langs Røa, kan du få noen fisketips. Gi i så fall et pip. Legger ved en Femunds-røye:
  1 poeng
 21. Terka

  Dun Sovepose Vinter

  Vinter kan jo være allt fra noen plussgrader til under minus førti avhengig av hvor i landet man er, hva slags temperaturområde ser du for deg den skal dekke? Fruen, er hun en frysepinne eller varmeovn (kommer vinterdyna fram i august etc.)? Hvor lang bruker skal soveposen passe? Får hun noia av trange soveposer eller liker hun "snug fit" ?
  1 poeng
 22. ketilring

  Dun Sovepose Vinter

  Tips: Sjekk ut damemodellen av Warmpeace Solitaire 1000. Kjempekvalitet til fornuftig pris. 😊
  1 poeng
 23. whistler

  Back Country 25, truge

  Truger er topp! Men, til denne prisen finner du garantert Tubbs på tilbud. Kan godt være at disse xxl-trugene er OK, men med Tubbs vet du hva du får. Funker fint med truger og pulk, men det går jo sakte i forhold til ski. Truger er imidlertid overlegent i ulendt terreng.
  1 poeng
 24. I tillegg til oppgitt EN-rating synes jeg "loft" i cm er en nyttig indikator. Dessverre ikke mange som oppgir det, men WM og MH oppgir dette, mulig flere andre. Hvis soveposer fra to forskjellige produsenter har samme EN T-limit og T-comfort, men hvor "loft" i cm er forskjellig, ville nå jeg ha sjekket hvorfor det var slik. Det ville gitt meg et bedre beslutningsgrunnlag ved kjøp
  1 poeng
 25. Tessatroll

  Samfunnsansvar eller ei.

  Eg anser meg som priviligert som har tindar og pinaklar, jaktterreng, fjord og elv rett utfor døra. Å forenkle verda med å insinuerer at alt handlar om valg ein sjølv kan ta synes eg er drygt svart/kvitt Eg er forøvrig også glad for at ikkje alle tek dei valga, men vel å leve arealeffektivt/fortetta ift jobb og daglegliv, då fortetting og samanklumping definitivt kan ha noko for seg mtp miljø, om det er gjort på rett måte. (og ikkje minst at eg får behalde armslag, som den egoisten eg e).
  1 poeng
 26. Skulle alle levd som en gjennomsnittlig nordmann hadde vi trengt 3 jordkloder for dagens menneskehet. Sånn er det...
  1 poeng
 27. Ah, fin hersketeknikk du kommer med Espen Ørud. Spørsmålet er vel hvorvidt individet eller nasjonen er ansvarlig, kanskje begge er ansvarlige.
  1 poeng
 28. Jeg tipper den blir absorbert av naturen. Jeg går sommerstid ofte i akkurat de samme sporene (i følge min GPS) som skisporene går vinterstid og kan ikke påstå jeg ser noe som ligner på miljøavtrykk. Så med mindre de som bruker disse skisporene vinterstid bruker veldig miljøvennlig skismurning så tror jeg det, selv om alle monner drar, er nyttig å bruke sin mulighet til å redusere miljøpåvirkning på områder det monner litt mer. Ikke for å redusere initiativet til de som foretrekker å ta tak i alle nivåer av egen miljøpåvirkning, men skal man ta tak i det på det detaljnivået først er forskje
  1 poeng
 29. Vet Warmpeace har en utvider på sine poser som Hektapåtur selger. Et annet alternativ er å kjøpe en varm vognpose (sånn man bruker til babyer, finnes billig og lette varianter på finn.no) og legge en varmeflaske nedi til vuffen. Det funker for hunden min.
  1 poeng
 30. Terka

  Primusplate

  Kjøkkensløyd i sommer (ligger også i DYI tråden): En halv IKEA skjærefjøl og noen syltestrikker, foreløpig vekt er 136g før eventuelle forsøk på å gjøre den lettere. Funker finfint ift varme, ikke testet enda ift vinterkulde.
  1 poeng
 31. whistler

  Julaften i Femundsmarka

  Fint å kombinere ski og truger. Da er du beredt for det meste av forhold. Et par lette truger på pulken kan være vel verdt det i skogsterreng. Går fint an å få villmarksfølelsen med utgangspunkt i løyper også. Du skal ikke så langt unna løypene før du er alene. Praktisk talt "ingen" går utenfor oppkjørte løyper i områder hvor det er løypenett.
  1 poeng
 32. REs

  svensk hermetikk?

  Jeg har spist mye av denne sorten. Som infanterist i øvre Pasvik på 1970 tallet, midt under den kalde krigen, gikk det med en del RSP. Den er også god kald på brødskiva med majones på.
  1 poeng
 33. Leif88

  svensk hermetikk?

  joda snurring får du fortsatt i butikk, mens Turistproviant har dem sluttet og produsere. var bare for og se etter andre gode alternativer ja den er veldig god, bare upraktisk og dra med seg på tur xD sånn jeg gjør det med f.eks snurring er at jeg tar det ut av hermetikken og legger det i en zippose, da slipper jeg hermetikkboksen og sparer plass. litt værre og gjøre det med bacalaoen xD
  1 poeng
 34. HannKatta

  svensk hermetikk?

  Korv på boks? Husker den kjempestore boksa med pølser før i tiden.
  1 poeng
 35. Jeg var innom før helga og spurte i diverse butikker (rema, meny og coop) etter tørrmelk. Ingen som hadde. Skulle tro det var enkelt å få tak i..
  1 poeng
 36. Trek ' N Eat har også Helmelkspulver. Skal bestille å teste på neste etappe [Hidden Content]
  1 poeng
 37. Lompa

  svensk hermetikk?

  Surstrømming...
  1 poeng
 38. Om vann (til å skylle med) ikke er en knapp resurs, så kan man alternativt gjenbruke en av Realposene på hele turen.
  1 poeng
 39. tubbs

  Tørke kjøtt

  Har tørka mye kjøtt i dehydrator men da som beef jerky. For at kjøttet ikke skal bli dårlig så er det en fordel med luftsirkulasjon og en temp over 48 grader. Steikovn med varmluft fungerer om man setter døra på gløtt
  1 poeng
 40. Effekten av å pakke om realposene er ganske begrenset i forhold til å spare vekt når det er snakk om kanskje 7-8 poser, men det kan kanskje være litt å spare på volum om man får pakket posene flatere. Realposene pakker imidlertid ganske bra om man pakker dem med «matsiden» annenhver pose, så tror kanskje jeg bare ville latt det være, og heller sett om det er andre ting man kan spare inn på vekten. Tror du fint kan pakke om til fryseposer uten at du trenger å bekymre deg for holdbarheten over et så kort tidsrom. Hvis du skal benytte vakumeringsmetoden Espen foreslår, så kan man også k
  1 poeng
 41. Jeg har kjøpt inn flere slike førstehjelpspakker til hund. Har alltid med meg en på tur. I tillegg har jeg med et par ekstra potesokker😊
  1 poeng
 42. Har du noe imot proteinpulver?
  1 poeng
 43. Pick and choose: [Hidden Content]
  1 poeng
 44. Pelican Rouge Kanskje du kjenner noen som kjenner noen som driver med kaffemaskiner.
  1 poeng
 45. Nestle....den er det gode grunner til å boikotte. Finnes det andre aktører?
  1 poeng
 46. Her er en: [Hidden Content] "Google is your friend" sier noen.
  1 poeng
 47. Takk for tips. Dessverre langt til både innvandrerbutikk og Sverige her. Tar gjerne imot tips til nettbutikker som har disse 😊
  1 poeng
 48. Ja, fåes i de fleste "innvandrerbugtikker"
  1 poeng
 49. I sverige på nordby fikk jeg tak i denne. Syns den smaker helt greit, selvom jeg for min del kunne hatt større fettandel i den 😛
  1 poeng
 50. Har Jodopax,engangsflasker med saltvansoppløsning, sutursett, Streptocillin comp (sårsalve) bandasjer, støttebandasje, + litt småtteri.
  1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.