Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. okt. 2019 i alle områder

  1. Gikk på en liten smell i dag. Men den er veldig liten da.
    6 poeng
  2. Janus har meget gode tilbud på t-skjorter: https://janus.no/t-skjortekupp Ull er gull !
    5 poeng
  3. Hadde vært gøy å greie å ha et telt så lenge at det rakk å falme.... (liiitt høy turnover på telt her i huset)
    4 poeng
  4. Dette er en tur på 3-4 kilometer hver vei som er innafor. Lufsjåområdet har jeg vært mye på for lenge siden, ble påminnet hvor flott området er i en annen tråd i går. Lettgått, mange tørre partier og veldig flott utsikt. Hit må jeg til sommeren, før jo bedre.
    2 poeng
  5. Noen transaksjoner siste måned. Solgte bomullsanorakken min. Ble lite brukt pga upraktisk å ta av og på. Kjøpte en Fjällräven Singi polycotton-jakke for 200 kr mer enn jeg fikk for anorakken. Tørker mye raskere, mer praktisk med jakke enn anorakk, og den beste hetta jeg har hatt på noen jakke. Brukt hver dag, til hverdags, overnattingstur og jakt siste tre ukene. Etter 3 år som eneste tursko skiftet fjellstøvlene mine status til vedarbeid-støvler. Jeg ville prøve noe som tørket raskere på tur, og det ble et par megetmeget pent brukte Lundhags-støvler. Et Fjällräven Abisko Lite 3 telt dukket også opp. Et telt jeg har vært veldig nysgjerrig på. Fornøyd så langt, men skal testes på noen langturer neste år. Overlapper andre telt i bruksområde, så selger ett telt neste år. Alt på finn, med hyggelige folk og null trøbbel.
    2 poeng
  6. Detter er sommer ""teltet" mitt. Hilleberg Tarp 5 og Hilleberg Mesh tent 1. Flott rød farge synes jeg. Lett og bære med seg og lite pakkevolum også.
    2 poeng
  7. Hei Tovede votter er utrolig gode. Jeg har heldigvis ei svigermor som liker og er flink til å sy å strikke. Her er ett par lange og korte Sjyvotter ( slike fiskerne brukte før om årene) som er strikket av ull fra lokale Spælsau. og en link til oppskriften for de strikkeglade http://www.husflid.no/content/download/116177/1006599/file/Sjyvotten - Averøy husflidslag.pdf
    2 poeng
  8. Nå med Spitsbergen Camp Pro ligger alt til rette for å leve ut en gammel drøm. Tenker å dra til Finse til sommeren, nærmere bestemt nær Finsefetene, hvor jeg tenker å ligge 2 uker i telt. Har det jeg trenger for en slik tur. Kan ta toget ned til Geilo for å proviantere nå og da siden gåturen til/fra Finse stasjon ikke er lenger enn 1-2 km. Kan t.o.m. dra på Finsehytta for å smake på lokalt brygg og spise noe annet en Real, samt lade mobil og powerbank
    2 poeng
  9. Skulle ønske tresesongsteltene til Helsport kom i rødt. Her representert ved Helsport Reinsfjell SL3 i photoshop-rødt, da jeg ønsket å se hvordan det ville se ut.
    2 poeng
  10. Jeg har sittet å lurt litt på hvordan jeg skulle formulere meg fordi jeg kjenner meg litt igjen i det du skriver. Jeg fikk en helsemessig smell for noen år siden. Etter kreftbehandlingen tok det meg 1 1/2 med opptrening for å komme på beina igjen. Jeg måtte slutte med å kjøre MC og trodde at jeg aldri skulle komme på tur mer. De første ukene etter at jeg kom hjem klarte jeg ikke å gå rundt huset engang. Gradvis ble det bedre, men aldri sånn som det var. Så fant jeg dette forumet og så begynte tur livet. Da var jeg tilbake på Hardangervidda hvor jeg gikk med unga da de var små. Jeg går ikke langt, jeg kan presse meg, men da blir dagen etter et he***te. De sa på Ullevål at jeg fikk nok ikke alle plagene på liste over senskader, men det gjorde jeg. Fjellturen er for meg en mental renselse prosess, jeg tenker ikke så mye mer nå på hva som ble tatt i fra meg, men heller at jeg var heldig tross alt som har fått disse årene, ikke alle fikk det. Jeg får, mens du strever deg videre, ønske deg lykke til. Håper du finner en ny vei.For meg er det roen og stillheten som er viktig, ikke hvor langt jeg kommer.
    2 poeng
  11. Tusen takk. Det var noe slikt i den gata jeg tenkte. Da skal jeg se nøyere på det. Har sett bilder og filmer derifra, så har veldig lyst til å dra først opp selv for å få et inntrykk , og siden med barna.
    1 poeng
  12. Denne er tilpasset Trangiabasen og sirkelen er akkurat trang nok til at man må klemme trangiabasen ned på plass. På den måten sitter dette bom fast om man så holder den opp-ned og rister det man er kar om. I bunnen legges et tilpasset alu sheet som følger med MSR brennere. festet til verktøyet er der fordi jeg må ha en fast plass til det, hvis ikke blir det malplassert i teltet og jeg må på leting når den trengs. Alt passer ned i en plast container med et tett clip lokk.
    1 poeng
  13. Vennen din må nok skynde seg litt, det er nok tidspunktet for grensepassering som er kritisk
    1 poeng
  14. Vil tro det er ankomstdato som gjelder.
    1 poeng
  15. Å følge DNT-merking på Blefjell er jo lett, men vanskelig å lage rundtur av det. Jeg startet litt sent fra parkeringsplassen og gikk opp til Eriksbu hvor jeg overnattet i nærheten. For så å gå til Sigridsbu og overnatte der. Dagen etterpå gikk jeg tilbake innom Bletoppen. Det blir jo noen høydemeter som man ser ut fra DNT-beskrivelsen men er overkommelig. Litt over tre mil fram og tilbake. For en noe kortere tur så er det mulig å starte fra Nordstul og lage en rundtur om Bletoppen og Sigridsbu og ta en en annen vei tibake til Nordstul. Veldig flott terreng på Blefjell 😊
    1 poeng
  16. Er det kjøpstidspunktet eller dato for varens grensepassering som gjelder for moms fra 1.1.2020? Noen kjøp tar jo en til to måneder før de kommer frem. (Spør for en venn 😁)
    1 poeng
  17. Jeg bidro med Helsport Spitsbergen Camp 3, selv om de endte med et negativt dekningsbidrag for butikken denne gangen Tidligere har jeg lagt igjen en del penger der, så de har tjent godt på mine kjøp hos dem.
    1 poeng
  18. Hvis fler og fler slutter å handle på XXL må jo de ansatte jobbe mer på dugnad, og det kan vi jo ikke ha noe av. ..så for å få slutt på elendighetene må vi jo handle enda MER på XXL
    1 poeng
  19. Elsker tilbud, spesielt når det kommer tilbud på noe jeg skal ha, så ble jaggu litt handel denne uka også Har lenge hatt lyst på en Fjällräven Abisko Friluft 45l Deep Forest, så når Fjellsport plutslig hadde tilbud på disse til 1649,- (nedsatt fra 2399,-), så var det bare å få handlet! Og når jeg kom hjem fra ukens jobb, ble det en sving innom XXL(ja, jeg handler fortsatt der..) og der hadde de grei pris på Bergans Romsdal 2L-skallbukser, så plukket med meg en slik også, da jeg egentlig ikke har noe vann/vindtett turbukse fra før, bortsett fra regnbukse.
    1 poeng
  20. Hei - her er jeg litt uenig. Har Atmos 65 og har ikke problemer med å få plass til alt utstyr som trengs for en helgetur inni sekken. Jeg har også en Allak 2. Pakker man teltet under lokket har man svært god plass.
    1 poeng
  21. Hadde griseflaks og fikk tak i en Mountain Hardwear Ghost Whisperer jakke på fjellsport nå til 1699,- Da ble 257gram barbert av riggen
    1 poeng
  22. Jeg synes det fungerer slik jeg håpet på. men det forutseter at været er bra. Kan nok bli en våt opplevelse hvis det kommer mye regn og vind. Små regnskurer er o.k. Det har jeg opplevd noen ganger. Sendte en mail til Hilleberg hvor jeg foreslo at de sydde på en hel teltduk ved fotenden, men fikk ikke noe ordentlig svar. Jeg lurte lenge på Tarp 10, men synes det ble for mye vekt og volum.
    1 poeng
  23. Ja det er nok den. Har for øvrig ikke glidelås, en må bare åle seg nedi.
    1 poeng
  24. Lurer på om jeg her ikke hadde valgt en sekk med litt størrelse som er stabil i seg selv. Skal man løpe med en sekk ville jeg hatt en som har godt belte og reimer. Ikke for stort da det blir i veien men heller ikke som hyssing. Har en Osprey Talon 33 selv. Der er ting ganske tynt så jeg vil tro at å fylle den med opptil 20 kilo blir en vekt som slenger rundt på ryggen. HEller litt høyere egenvekt på sekk. Kanskje en Para Ranger siden det hoftebeltet ikke er så massivt og det er roterende.
    1 poeng
  25. Er jo nettopp slik type trening Forsvaret anbefaler før man søker opptak til stillinger der man bærer mye ryggsekk. Spesielt viktig trening for de som søker Fallskjermjeger, Marinejeger og Kystjegerkomandoen. Til trådstarter: Se om du får tak i en Norrøna Recon Pack brukt Det er sekken du vil få utlevert om du klarer opptak. Den sekken som brukes under pakningsløpene
    1 poeng
  26. Ser den har t-lim -9 og t-comf -3 så ikke så rart.. Gleder meg til å teste overbagen min.. Testa hjemme og den er så romslig at jeg fikk både warmpeace og Exped syntmat 9 L inne i overbagen og plass til å sove og sprelle litt.
    1 poeng
  27. Ok, saken er sånn. I løpet av september har eg planlagt en tur med @Jan Erik Hansen i en to, tre, fire dager. Vi har lyst å prøve et nytt område. Vi har mulighet til å kjøre et stykke så en 5-6 timer fra Ålesund (Eller Molde, sorry Jan Erik) er ingen krise. Så hvilke kriterier har vi spør du? Tja, vi kan være åpen for det meste, men vi er begge glad å fiske. Dette begrenser seg vel en del i november, men både ferskt og saltvann er super dupert. Men bare så det er sagt, så er ikke fisking et absolutt krav. Blir med telt/tarp/hengekøye/koie eller under åpen himmel. Jeg begynner å få seriøse bålabstinenser, så et flott skogområde hadde vært ideelt med tanke på akkurat det. Vi har muligheten til å benytte både kano og packraft, så her er sikkert mulighetene mange. Ser for oss fottur, men har muligheten til å bruke ski også. Snakk om å være allsidig:) Håper noen gidder å hjelpe oss å stake ut kursen til et nytt flott turområde vi ikke har prøvd før. Den med det beste tipset skal få gode tanker og en snickers tilsendt i posten:)
    1 poeng
  28. Det er det. Sist når jeg frøs så var det endukstelt, mye vind og iståke og føttene var mest eksponert. Var god og varm på overkropp men den delen av teltet var godt beskyttet utenfra. Nå sist var det varmt og godt i posen ved et par plussgrader. Det er innimellom marginer som utgjør om det er kaldt eller varmt. Men jeg synes dun funker best for det regulerer temperatur mye bedre enn syntet. Og den er mulig å justere lettere også. Når syntet har blitt kald da er den også skikkelig kald 🥶
    1 poeng
  29. Rødt Keron 4 GT på vei i min retning nå og fargevalget er mye på grunn av denne tråden...
    1 poeng
  30. Hmm, mulig jeg har feilvurdert dette. Får satse på noen reale bruktvarp på sko i fremtiden. Per dags dato har jeg - med skam å melde - sikkert 2 par for mye.... Så det tar nok noen år å slite ut de jeg har.
    1 poeng
  31. Ok. Tusen takk @Tessatroll for all god info og mange fine råd, som jeg tar med meg videre. Fikk syn på en brukt fjällräven anorak som jeg vurderte å slå till på, men har Gore tex og dermizax-jakker fra før, så da ble det ikke kjøp akkurat nå🤣.
    1 poeng
  32. Høres litt overkill ut ja 😂 min første erfaring med to-pose var en sliten Helsport Alta inni en høggammal Iglo med comf.temp på +5. Sov ute i -10 uten problem.
    1 poeng
  33. 2x0,5 Nalgene flasker med varmt vann?
    1 poeng
  34. Forsvarets fotposer er sannsynlig det beste du kan få tak i for den prisen man betaler. Jeg benytter disse med bare tykke ullsokker (doble ullsokker i ekstremkulde) i og holder meg varm i mange minus. I ekstremkulde hjelper det å legge i såler klippet fra et liggeunderlag eller annet EVA skum. Et lite obs med disse, er at du ikke må ha de på deg når du allerede er iskald på beina. Da vil de nærmest fungere som et kjøleskap. Forsvaret har overskuddsutsalg flere plasser og på nett, og du kan sannsynligvis få tak i disse mellom 100-300 kr.
    1 poeng
  35. Jeg varmer forsiktig opp passende steiner og legger de i støvlene. Et triks er også å bruke et te lys, men her regner jeg med et hav av protester. Off Topic. Våte/fuktige sokker tørker jeg ved å fylle drikkeflaska med kokend vann og putte flaska ned i sokken. Et dirty triks er å legge våte sokker under hunden. Opplevde helt tørre sokker etter at hunden hadde forlatt sitt faste leie en natt.
    1 poeng
  36. Det har jeg ofte svart på og svaret har vært det samme i snart 20 år... . . . . . . . . . . ....det er et kamera du gidder å drasse med deg og ha så tilgjengelig at du tar det frem hver gang en fotomulighet byr seg. DET er det beste turkameraet.
    1 poeng
  37. Har oppdaget at min første vintersovepose fyller 10 år nå. Skremmende å se hvordan utstyret eldes. Tre store boder er fylt til randen med utstyr. Husker årstallet på bortimot alt sammen. Unte meg en ny redigeringsmaskin til video da 4K H265 (best kvalitet) virkelig tar på. Så ble en Ryzen 3900X gaming datamaskin for videoredigering. 1/5 av prisen på Mac Pro 🤠
    1 poeng
  38. Søndagstur en mandag. Denne helga var jeg egentlig klar for en hviledag å på søndag. Værmeldingen var så pass dårlig at det så ut som om en turfri søndag ville være en god plan. Bestyrerinnen – og været ville noe annet, Selv om det bare ble en kort tur rundt Gruda, ble det en tur, Nå var mine planer å gå tur på mandag. Værmeldingen var bra, og det ville, for en gang skyld, være mulig å gå tur uten å bli pissevåt. Jeg så for meg en tur i Sandnes. Bestyrerinnen hadde andre planer. For det første så ville hun også på mandagstur. For det andre husket hun hva jeg hadde snakket om som søndagstur. Det var en tur rundt Sælandsskogen, Bjødnali og Sjelset. Denne turen har vi tatt noen ganger, og sent på høsten pleier det å være skikkelige høstfarger og bra forhold her. I år har det omtrent ikke vært frost, og det er fortsatt høstfarger. Det kunne passe bra med en tur til Bjødnali. Det ble en hyggelig endring i planene. Bestyrerinnen foreslo å snakke med Magnar og Gro, venner som ikke bor langt fra oss. Magnar er fra Suldal og godt vandt med hei og tur. Gro har også gått mage turer, og de var forhåpentligvis klar for en tur med oss. Da Bestyrerinnen ringte, var de nettopp kommet hjem fra en kort tur, men ville likevel gjerne være med oss. Det er skikkelig kjekt med flere, og vi avtalte kjapt å treffes. Vi sto på parkeringsplassen i Sælandskogen rundt halv tolv. Det var ikke mange andre biler en vår, men noen andre var også på søndagstur en mandag. Det er kjekt å være på tur. Det er enda kjekkere å gå tur i flott vær. Og det blir skikkelig bra, om turen går i følge med venner. Vi ble fire på tur denne dagen. I det flotte været ble det noen stopp for å ta bilder. Det var omtrent ikke vind, sola var bak noen skyer, men det var likevel lyst og fint. Heldigvis var det tørt på steinene oppover Urdådalen. Det gjorde denne delen av turen noe enklere enn om alt hadde vært vått. Det blir ofte ikke stopp for annet enn saft når Bestyrerinnen og jeg er sammen på tur. Denne gangen ble det en skikkelig pause oppe ved garden på Bjødnali. En hyggelig stund, men det ble kaldt etter hvert. Etter pausen bar det ut på god grusvei. Selv om det går både opp og ned er det en lett tur til vi igjen står nede på Sjelset og skal ta fatt på stien langs bekken mellom Sjelsetvannet og Taksdalsvannet. Det er egentlig ganske fint her nede også. Det sto noen målepinner et sted, og det var to karer som drev med oppmåling. Jeg håper denne flotte plassen blir bevart i lang tid fremover. Vi fortjener slike steder å gå tur. Tilbake ved bilen kunne vi takke for en flott søndagstur på en mandag. Les hele artikkelen
    1 poeng
  39. Det blir mye bilder fra Arctic Sea Kayak Race etter hvert, sånn blir det når det har vært flott tur. Del 2 av dag 1 er nå kommet i bloggen. Den sto absolutt til forventningene, og kvelden på Åsand ble aldeles nydelig. At man kan ha de så fantastisk i eget nærområde er nesten ikke til å tro, veldig hyggelig å dele det med flere også. Men jeg er i grunnen glad for at vi ikke var flere enn vi var, samtidig. Mer i bloggen HER.
    1 poeng
  40. Forsvarets fotposer og ullkartanker, eller alternativt med flere par tjukke ullabber er fine i leiren. Jeg har klippet til en såle av liggeunderlag i bunnen av fotposene mine. Da blir det betydelig mindre kuldegjennomslag og mindre kondens i kartankene.
    1 poeng
  41. Liten finværstur i nærområdet denne søndagen Tok bussen fra Kringsjå til Solheimsviken og gikk over toppene tilbake: Masse folk på stiene og på toppen av Løvstakken: Etter å ha gått ned til Melkeplassen og så opp til Olsokfjellet, var det deilig å slappe av i solen med en appelsin, og se tilbake på Løvstakken: Og så ble det jammen "standardbildet" mot slutten: Flott tur, knappe 9 km og nesten 700 hm, i perfekt vær både for å gå eller bare stresse helt ned i solskinnet
    1 poeng
  42. Fire uker siden siste utenatt, har virkelig savnet å sove ute i naturen, men i går kom åpningen jeg hadde ventet på. Hadde en løs plan om hvor jeg ville overnatte. Tok fem-bussen til Maridalen, gikk av på Vaggestein, og gikk i retning Gaupekollen. Vått på stien etter regn tidligere i uka og tidligere på dagen: Utsikt over Maridalsvannet, Oslofjorden i det fjerne: Tok av fra stien ikke lenge etter forrige bilde, gikk bratt oppover til rundt 450 moh, fant en grei teltplass. Retur i regnvær, som etterhvert ga seg: Litt under en time gåing i går, litt lengre i dag. Det er vel omtrent så kort det går an å gå og fortsatt kunne kalle det tur. Uansett fornøyd med turen, på tross av vått og kaldt vær.
    1 poeng
  43. Tror det er greit som de andre anbefaler, å ta kontakt med lege for å få en sjekk av kneet og evt opplegg videre med bilde av kneet invendig + evt bånd. Legen kan anbefale opplegg og kan evt sette deg i kontakt med fysio for treningsopplegg. En ting er evt operasjon, men trening er minst like viktig. I dag er det en del skader/feilfunksjon og smeretesymtomer som man har kommet frem til løses best med trening. Og å trene riktig etter en operasjon er viktig for å bli smertefri. F.eks. etter siste operajon i mitt venstre kne (jeg har over tid 4 operasjoner (menisk/bånd/brusk) i dette kneet., så var kneet like vondt, men smertene forsvant over tid med tid trening. Stabilitetstrening, styrketrening for å styrke muskler rundt kneet, og tøying for å ikke får stramme/iriterte muskelfester rundt kneet. "Styrkebalanse" i muskulatur ifbm kneet er viktig for å få bevegelsen i kneet til å gå riktig, f.eks ungå en bue sideveis sett forfra nå kneet bøyes med belastning, og stabilitetstreningen er viktig for å ikke får sideveis ("skjelvende") bevegelser når kneet bøyes med belasning. Jeg har nå igjen smerter 24/7 bare av å gå noen kilometer nå, antagelig for jeg siste året ikke har gjort den treningen/aktiviteten som har hjulpet best på mine knær, sykling (funker på mine knær, men funker ikke for en syklist som har skade pga for mye sykling.) Opptrening er delvis avhengig av hva slags aktiviteter du har holdt på med tildiger, fysisk tilstand per nå og type skade. Jeg er i gang med sykkel på rulle, med tilnærmet null belastning for å trene opp igjen god bevegelse (rett linje i kneet sett forfra under bøying/utstrekk), og vil deretter øke belastning på sykkel samt etterhvert trene knebøy med kroppsvekt på ustabilt underlag (pute), før jeg øker belasningen. Vil forsøke dette før en eventuell femte operasjon. Her er noen eksempler på forskjellig trening, men anbefaler å få oppfølging på hva du evt bør trene på før du setter hardt i gang: Forebyggende trening: http://www.skadefri.no/kroppsdeler/kne/skadefri-kne/ Opptrening etter meniskskade (andre programmer for andre typer skader): https://www.fysionett.no/opptrening-meniskskade/ Første mål for min del er snille toppturer på ski, og lengre turer med pulk. Deretter lavt smertenivå på fjellturer neste barmarkssesong. Hilsen en som har ødlagt det meste som kan ødelegges i et kne. 🙈
    1 poeng
  44. Og selvsagt skjæringspunktet n+1 = s-1 er max for alle som er samboere eller gifte, hvor s = skilsmissegrunn.
    1 poeng
  45. Jeg var veldig aktiv med både tur og ski tidligere. Men for 7 år siden ble jeg syk og har ikke blitt bra igjen. Noe som resulterer i at jeg kan gå svært korte turer, bære lite, trenger hjelp til å sette opp teltet osv. Jeg har endelig begynt å bevege meg ut i skogen igjen det siste året. Vi velger turer som det er kort å gå fra parkeringsplass og mannen min bærer det meste av utstyret. Vi startet på campingplasser bare for å i det hele tatt se om kroppen min tålte å sove i telt. For min del er hengekøye bedre enn telt. Enklere å sette opp og ikke så mye bøying av ryggen som er et av mine problemer. For meg har det vært en enorm frihetsfølelse å i det hele tatt klare å gå tur i skogen. Selv om vi bare er en km fra bilen, og må ha flere pauser på veien. Selv om det er vanskelig å akseptere at man ikke tåler de høyeste toppturene lenger, er det viktig å sette pris på det man kan. Jeg har sittet i rullestol, måttet ha hjelp til å ta på meg sko og sokker, hjelp til å snu meg i sengen osv. Det å nå kunne gå en hel km på en god dag er fantastisk, men det er ikke til å stikke under en stol at jeg forbanner sykdommen og alle friske som løper forbi meg i løypa når jeg har en dårlig dag. For det suger skikkelig å miste det man har hatt. Men hvis jeg snur på det kan jeg heller tenke at det er fantastisk å kunne gå på mine egne ben og ikke være avhenging av så mye hjelp. Ved å legge til rette turen etter dine premisser får du mestringsfølelse, istedenfor å prøve på noe du ikke får til og blir deppa istedenfor.
    1 poeng
  46. Jeg tenker at her er det viktig å gå inn i seg selv og se på hva du faktisk får til, og være takknemlig for det. Ikke fokuser på de gamle opplevelsene og hva du ønsker deg tilbake til - men hva får du til med den kroppen og de midlene du har til rådighet nå? Innlegget til Per Fredrik er viktig syns jeg. Alle trenger vi en påminnelse om hvor heldige vi er, for livet er skjørt og plutselig kan det være slutt. Da gjelder det å tenke at «jammen gjorde jeg det jeg kunne for å leve livet da jeg hadde sjansen til det».
    1 poeng
  47. Fire gode kamerater ut på eventyr igjen, vi er gode på dette. Å samle vennene man har hatt siden barneårene ihvertfall en gang i året har blitt en årlig greie, noen ganger en håndfull staute karer og noen ganger hele fjorten mann. Antallet varierer fra år til år, men uansett antall så er det alltid like god stemning uansett hvor man befinner seg i det ganske land. Jotunheimen er en plass som vi har besøkt opptil flere ganger, men vi blir like overrasket hver gang over den heftige naturen og den store variasjonen. Her er det alt fra den eldste urskog til de høyeste fjell, de strieste elver til de mektigste fosser og alt imellom. Alt som finnes her inne er i de øverste grenser for hva som går, det er som om naturen har prøvd å bli best i alt. Og på mange områder så har den klart akkurat dette. Idet vi kommer opp på Valdresflya så kjenner vi det, Jotunheimen følelsen. Vi stopper opp mitt oppe på platået og går ut av bilene for å trekke inn den kalde, friske luften. Planen vår er å komme oss rundt og inn til Leirvassbu og finne leir i området. Der inne finnes det 2000 metere på alle kanter, man kan velge og vrake i en mengde av heftige topper å bestige. Mange av kjempene ligger tett på turisthytta som vakre Stetind, luftige Tverrbytthornet og den særegne Kyrkja. Og litt lenger unna Leirvassbu er det mange kjente steinkjemper som bare venter på at noen skal besøke dem. Simen kjenner på sesongens første snøfall etter en brennhet sommer Det er gråvær i lufta mens vi kjører nedover dalen på den smale veien inn mot Leirvassbu, regnet sildrer ned og tåka sniker seg rundt fjelltoppene. Det er en særegen stemning. Lufta er ganske kald og omtrent da vi kommer til turisthytta går regnet over til snø. Det lyser innbydende fra vinduene på hytta og vi rusler inn i varmen for å få oss noe godt i glasset. Vi strekker på kroppene i sofaen med noen forfriskende øl og kikker på kartet, vi får nyss om en steinbu ikke så langt unna herifra. Det kunne jo bli riktig så koselig og få innlosjert seg der fremfor å tukle med teltene i dette rufseværet. Pakning på og med jevn marsj mot mål finner vi frem til steinbua oppi lia, en flott liten sak og akkurat plass til fire mann. Vi pakker ut og hygger oss inne i bua mens snøen velter ned utenfor, det er en fin følelse å sitte inne i ly av steinveggene mens vi titter ut på Kong Vinter. Hygge i heimen Fire karer som vet å kose seg Dagen etter våkner vi til et lettere vær, skyene er spredt og sola titter frem til tider. Snøen har lagt seg som et tynt teppe utenfor vårt midlertidig hjem, vi ser opp mot toppene og ser at snøen ligger tykkere dere oppe i høyden. Vi har en vandringsplan med værforbehold, så hvis været blir kjipt så endrer vi opplegg og flytter på oss til der det er bedre forhold - vi tar en dag av gangen med andre ord. Vi nipper til morgenkaffen og retter blikket opp mot dagens tur, en høyreist majestet som har sitt snødekte kirkespir presset opp gjennom skyene. Kyrkja med sine 2032 meter over havet er et ikon som ligger på østsiden av Leirvatnet, denne skal bestiges idag og vi håper på at værgudene vil la oss gjennomføre toppturen. Det er meldt ustabilt og metrologene har helgardert seg. Gutta er klare for tur med Kyrkja ruvende i bakgrunnen Vandring i et landskap malt med nysnø, Øvre Høgvagltjønnen i forgrunnen. Det er godt å kjenne at kroppen er igang, blodet bruser i årene idet vi tråkker oss oppover. Etter noen småskader og rusk tidligere i år så er kroppen trent opp igjen og alt kjennes hundre prosent bra! Man har alltid det i bakhodet når man har opplevd kjipe opplevelser på tur før knyttet til at kroppen krangler, men nå er ting på stell. Steinrøys og motbakke vandres med stødige steg oppover fjellsiden med alle årstider rundt oss. Are som har en hvilepuls på 18 og sykler dagstur Mandal - Hammerfest på en god dag er alltid et godt stykke foran oss og spretter oppover fjellet som en røyskatt. Vi som er av den mer normalt trente typen holder et tempo som er passende for ungdommer på rundt trettifem. Thor og Simen poserer i en deilig høyfjellsol Kyrkja er et nydelig fjell I bunnen av den bratte delen der man starter oppstigningen av selve Kyrkja kommer snøværet og tåka inn for fullt. Vi stopper for en matbit før vi fortsetter oppover. Det er ikke godt å se hvor det er vanlig å gå hen blant de snødekte steinene, men vi spotter noen varder og følger disse på vår ferd. Været er grått og snøen er våt, det hadde vært en nedtur bokstavelig talt og snudd før toppen så vi satser beinhardt på at værgudene er med på notene. Humøret er det ingenting i veien med blant fjellkvartetten Det jobbes i fjellsiden Siste del av fjellet før toppen er en klyveetappe som de fleste kan klare om man ikke har for mye høydeskrekk. Det er en fordel med tørt snøfritt fjell, men så lenge man bruker hodet og finner gode steder for å plassere føtter og hender så er det en grei skuring selv med nysnø. Plutselig dukker et lite norskt flagg opp og toppen av Kyrkja er et faktum, sola kommer frem igjen og det er særs god stemning i fjellet. Toppen er besteget Undertegnede ville også være med på et bilde Smørstabbmassivet titter frem gjennom skylaget Det er tidvis påskestemning i fjellet på vei ned Etter endt tur så tar vi en titt på værmeldingen og det lover ikke godt på denne siden av Jotunheimen, det er meldt kuling og regn. Det er dårlig kombo her oppe i høyfjellet. Vi gjør en vurdering og velger å flytte oss til andre siden av heimen til skogområdene langs Sjoa, der er det meldt lite vind og opphold. Vi diskuterer hva slags fjelltur vi kan gjøre unna fra denne siden og finner ut av at Besshøe kunne vært en fin topp å bestige, det er en langdryg tur så vi klemmer inn en hviledag i skogen for å la legemet hvile seg etter Kyrkja. Leirliv er noe som settes pris på i gjengen så det blir bålkos og hygge blant store furutrær og bjørk, samt en rundtur i urskogen ved Birisjøen. Vi finner en veletablert leir med ferdig ved og bålplass klar til bruk Pølser, bacon og stappe er digg mat på tur Reinsfjellen fant seg en fin plass mellom noen bjørketrær Skogens ro Etter litt slaraffenliv skulle Dronningen av Gjende bestiges, Besshøe. En enorm kuppel av et fjell som kan ses fra store deler av østsiden av Jotunheimen, da spesielt når man kommer kjørende over Valdresflya er Besshøe et skikkelig blikkfang. Det er et godt stykke å gå med 23 km tur/retur og ca. 1200 høydemeter, så man må starte tidlig på dagen og ha gode støvler som er gode å gå langt i. Vi går fra Bessheim og rusler oppover langs elva Bessa, så holder vi nordsiden av Bessvatnet til vi tar av til høyre ved bekken Grotåe og starter oppstigningen på Besshøe. Simen på vei langs Bessa med starten av Besseggen på venstre side Den lange vandringen langs Bessvatnet med gedigne Besshøe rett imot Oppover Besshøe med Besseggen i bakgrunn og Tjønnholsmassivet lengst bak Meg selv ved porten oppi røysa speider opp mot Besshøe Simen på vei opp Brua med breen under seg over kanten Toppen til Besshøe er nådd og en velfortjent utepils på 2258 moh smaker helt utrolig Vi holder oss godt unna kanten til stupet ned mot Russvatnet som er 1000 meter rett ned Fornøyd kar med dagens topptur Nok en herlig tur til en av Norges flotteste nasjonalparker er unnagjort for denne gang, vi lengter allerede tilbake og ser frem til nye toppturer og vandringer i selveste Jotunheimen. Takk for nå
    1 poeng
  48. Hmm... Eller er det 1 april (godt valgt dato) som gjelder for ting og tang og utstyr: https://www.regjeringen.no/no/aktuelt/350-kronersgrensen-fjernes/id2672150/ ??? Jeg er vanligvis god på byråkratspråk, men jeg sliter med den meldingen der. For sikkerhets skyld har jeg fortsatt "momsgrensehastehandleskam"
    0 poeng
  49. Jeg var en tur på Høgejæren , indrefileten av den . For å se på en tragedie. Jeg har kommet hjem fra dette området ved tidligere anledninger og i mye bedre humør , med mye triverligere bilder å legge i minneboken. Det er ikke mye som endrer seg til det bedre for tiden , synes jeg. Det ble bedre bilder herfra tildigere...
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.