Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 12. sep. 2019 i Innlegg

  1. Buhunden klarer seg godt i norsk natur! Kløv kan den også bære, om ikke så mye som en malamute. Spor kan den følge, og den kan brukes til jakt på det meste. Også mus og firfisler. Og den varsler besøk i hus og telt. Høyt og tydelig. Ikke alltid like praktisk, men mine to har jaget både grevling og elg bort fra leiren i nattemørket. Og ja, den kan gå løs, men mange er vel som mine, at de elsker å jage biler, syklister og annet som ferdes på vei. Store, bråkende lastebiler i høy fart på smal vei er en favoritt. Nå snakker jeg spesielt om mine to, men hører at andre også opplever dette. Bør altså ikke gå løs nær trafikkert vei. Men som turkamerat er de bare helt glimrende!
    4 poeng
  2. Here we go again. Jeg har ikke sagt at lundehund har cøliaki, jeg har sagt at enkelte hunder ikke tåler gluten, dette er godt kjent. Veterinærinstituttet har forsket en gode del på det såkalte "lundehundsyndromet", de obduserer nesten samtlige hunder som mistenkes å ha død av det. Problemet med påstanden om at hundene lider av IL er at den anbefalte behandlingen for IL ikke virker. Hunder som derimot har ett glutenfritt kosthold blir ikke syke, derfor den enkle anbefalingen om å unngå gluten i kostholdet. Selvfølgelig er det en høy grad av innavl i hunderasen, den stammer tross alt fra noen ganske få individer som overlevde krigen. De såkalte reproduksjonsproblemene skyldes at enkelte oppdrettere heller vil ha 8-10 valper, enn 2-4 valper. Det er ikke konsus verken blant forskere eller i Norsk Lundehund klubb at kryssningprosjektet er en god ide. Det er naturlig å tenke seg at en større genpool, vil bidra til å luke vekk uønskede gener, men samtidig introduseres risikoen for at andre uønskede gener blandes inn, samt det viktigste, nemlig at hunderasens unike egenskaper skal bli vannet ut. Hunderasene som skal blandes inn i kryssningsprosjektet (Norsk buhund, Norrbottenspets og Islandsk fårehund) er heller ikke fri for "feil", dessuten er dette også hunderaser som er ganske små. Jeg er overhodet ingen representant for rasen, men jeg anbefaler den som turhund for de som ferdes i ulendt terreng, samt kommer med ett generelt råd som fungerer for hvordan man skal holde hunden frisk. (Min familie har trossalt hatt lundehund i over 35 år, og vet noe om hva som skal til for å at de skal holde seg friske.)
    2 poeng
  3. Cat B35 så har du en som også tåler å være på tur.
    2 poeng
  4. Helt enig. Hele veien 😂 btw så kjenner jeg pommeranien som har gått selv over Besseggen. To ganger (ble bært litt innimellom) og en chihuahua som har gått for egen maskin opp til trolltunga. Og de som ikke tror små hunder kommer seg frem, har aldri sett en dachs på jobb 😂 Jeg er veldig på at man skal kunne bære sin egen hund om noe skulle skje.
    2 poeng
  5. De aller fleste hunder er turhunder, eller kan bli turhunder. Mye er hva du venner de til. Selvsagt er det greit med litt høyde på hund i ulendt terreng, men på en annen side så er det mye praktisk med en du kan ta under armen og bære Aktivitetsmengde er også noe de fleste kan bli vant med, men selvsagt er de som avlet for å være aktive (jakt og trekkhunder) mer aktive. Jeg ville ikke bare tenkt tur, men også resten av hundelivet. Vil du ha hunden din løs? Vil du bruke den til andre aktiviteter enn å gå tur? Jeg ser du nevner flatcoat og puddel. Kjekke aktive raser som tåler de kaldeste sørlandsvintrene med et dekken når man er i ro. De andre retrieverrasene er også allrighte. Mange retrievere i Norske Redningshunder, så veldig allsidige hunder! Polarhunder, som er typiske turhunder bør man aldri ha løs (finnes unntak selvsagt). Jakthunder ender ofte opp med å gå tur alene (fuglehunder og drivende hunder) hvis de slippes løs. Jeg selv er fan av å kunne gå tur med hunden løs når det ikke er båndtvang Helse er en annen sak, de aller fleste raser sliter med noe, men velger du oppdretter som tester foreldre og avler på dyr som er testet bakover i linjene også så er du nokså safe
    2 poeng
  6. Uten tvil på langsiden Man mister hele gapahukfølelsen om man har inngangen på kortsiden.
    2 poeng
  7. Ja da er teltet kommet i hus og her har dere mitt første inntrykk av teltet. Jeg har ikke brukt teltet, så inntrykket jeg har av teltet er basert på det jeg ser. Jeg har forøvrig ingen bindinger mot leverandører og teltet er kjøpt og betalt av meg.
    1 poeng
  8. Firmaet er norsk, og tar sikkert imot tilbakemeldinger
    1 poeng
  9. Alle kan publisere en test, eller brukererfaring, men hvem kan man stole på? Jeg legger minst vekt på de som klager på at soveposen er kald lenge før forventet temp er oppnådd. Jeg legger mer vekt på de brukererfaringer som går på andre faktorer, som dunfordeling etter en god del netter, ytterstoff, motstand mot fukt, passform og størrelse etc. Og de som også kommer med cons til sitt nyinnkjøpte vidunder. Er det mange brukererfaringer, leser jeg gjerne bare de dårligere for å finne er "rød tråd". Det er mye jeg ikke blir klok på når jeg leser, som hvordan kan noen fryse ved -5 mens andre har det varmt i -25 med samme soveposen. Har ingen erfaring med de posene du nevner i ditt innlegg.
    1 poeng
  10. Ja, da byttes kryssord heftet ut med gamasjer... 🦸‍♀️
    1 poeng
  11. Ja, takk. Denne ble kanskje litt lang, men jeg ser de har kortere modeller også som kan passe bra! Eks Suvi 495: https://www.westsystem.no/p/12844/suvi-495 Men kan vinstra 460 være bedre, siden den har kjøl som fylles med vann? http://vinstrabaten.no/ 🤔🤔🤔🤔
    1 poeng
  12. ref. start innlegget til @REs så har jeg nå selv begynt å gjort meg opp min personlige mening. For min egen del startet rypejakta på 70 tallet og fikk min første rype bare 10 år gammel. På 70, 80 og delvis 90 tallet var det mye ryper der vi jaktet. Nå i år var det "svart hav". Noe har skjedd, og det er ikke jegenen sin skyld, i alle fall der vi jakter. Ettersom vi ikke såg noen ryper, så ble jakta avsluttet etter dag 1. PS vi har en jaktpremiert hund, og værmessig så var det idelle forhold. Så det var derfor enkelt å ta konklusjonen om at vi opplevde "svart hav". Nå er det jo slik at for meg er ikke antallet ryper viktig lengre, det er mer opplevelsen og det sosiale rundt. Vi kommer garantert ikke tilbake, men heller finne et område der vi vet det er nok rype til å ta ut noen. Synes virkelig at fjellstyrene kan takstere og så beslutte om man skal åpne for jakt. Så tilslutt noen biler; En fullstappet Powerframe sekk er bra for det sosiale ved leirbålet, Et bilde av gamlingen (77 år) som orker å delta-IMPONERENDE!!. ( Må dog innrømme at han ble sliten på vei ned de 750 høydemeterene.) Tilslutt takker gamlingen for seg. Nå er det desverre slutt med slike turer for hans del. ( Hytte og flatt terreng er ok, men ikke tomannstelt med engelsksetter og bratte fjell)
    1 poeng
  13. Jeg tar Buss 420 Rødberg fra Kongsberg til Numedal Kro. Deretter på merket sti via Butjønnseter til Eriksbu. Må se an men ser for meg å telte i nærheten av de to stedene. Så er planen å gå en runde på nordre delen av Blefjell (med lett sekk) før turen går ned til Numedal kro igjen for buss tilbake til Kongsberg.
    1 poeng
  14. For min egen del har jeg funnet ut at 5000mAh rekker til 1 uke i sommerhalvåret, mens 10000mAh må til i vinterhalvåret. Ja, det varierer vel. Min batteripakke på 10050mAh veier 183g. Det med ladetid har jeg egentlig ikke tenkt over, eller noen gang målt, men det blir jo helt klart et viktig poeng hvis man er ute i lange perioder.. Det hjelper vel lite hvis man også skal lade hodelykt, gps-klokke og Canon LP-E12-batterier. Min iPhone XS er vel det jeg sjeldnest har bruk for å lade på tur - en lading varer omtrent en snau uke (hvis det ikke er for kalt). Bruker den da kun til podcast/lydbok og som reservekamera og reservelykt.
    1 poeng
  15. Takk for tips @Gittiamo og @Arcticpeak ! Ingen tilgjengelig buss til Gjende og ingen ledige plasser på tog til Finse på fredag som nevnt, så turen må gå en annen plass. Rondane skal besøkes når jeg har mulighet til en "oval" helg. Etter mye fundering så seiler Blefjell opp som en svært aktuell turmulighet. Passe lang reisevei, passe høyt (snaufjell) og tilgjengelig med offentlig transport (som ikke er fullbooket). Dette er et nytt turområde for meg, så nå kjenner jeg at det kribler i turføttene Kom gjerne med kjentmanns-tips til gode teltplasser og andre anbefalinger!
    1 poeng
  16. Hverken Border eller Jaktterrier er små hunder - de bare ser sånn ut
    1 poeng
  17. Det er enkelt å dokumentere at hundeeiere som følger det enkle rådet om å unngå gluten i kostholdet til lundehunden har friske hunder. Norske veterinærer er godt kjent med hunderasen, og anbefaler å fore hunden med Hills eller andre typer for som ikke bruker hvetemel og det gjør de basert på dokumentasjonen som foreligger. Det er ikke snakk om en allergi, det er bare snakk om at noen hunder ikke tåler ett kosthold som ikke er naturlig for hunder. På samme måte som med mennesker kan også hunder bli syke av dårlig kosthold. Det stemmer at avlsbasen er liten, det er kun 6-700 hunder i Norge, en blodprøve vil gi svar på hvilke hunder som er genetisk disponert for ikke å tåle gluten, og man kunne da avlet vekk disse, men det vil redusere avlsbasen, og vil trolig føre til større ulemper for rasen på sikt. For de som er blitt skremt vekk fra lundehund av grunner det egentlig ikke er noe å bekymre seg for, kan jeg anbefale buhund, den har mye av de samme egenskapene som turhund, og den har i tillegg ett godt gjeterhundinstinkt, som gjør at den stadig vekk passer på at alle i turfølget fremdeles er med, men den er ikke så god til å klatre.
    1 poeng
  18. Har det stått mye som "trommeskinn", dvs strammet opp i regnvær, og så blitt som et trommeskinn når det tørker i sola? Det er tøft på sømmene. Jeg vet ikke om det er verre for superlightduken. Jeg har fått sømlekkasjer på flere telt jeg har hatt, men har stort sett fått det fikset med "seam sealer".
    1 poeng
  19. Brukt mye i 5 år? Definer mye? Telt i DCF-stoff anslås en levetid på 200-250 bruksdøgn med normal bruk. Det tilsvarer jo 40-50 utedøgn i året i 5 år og jeg forventer at silnylon/-poly skal holde lenger. Jeg ville definitivt sendt inn til reparasjon hvis det ikke er brukt betraktelig med enn 200 døgn. Da har stoffet flere år igjen
    1 poeng
  20. ...oppakking for en overnatting Strengt tatt er eneste forskjell på en og flere netter litt flere underbukser og sokker, samt mer mat, men dette er stort sett alt. Ikke avbildet er sekken. En for-stor-til-formålet trollhetta 95l. 12.7kg med sekken ikke inkludert mat Enmannskokesett 450g Stormkjøkken 1100g En av de to kommer i tillegg, avhengig av hvor mange som er med på turen.
    1 poeng
  21. Du kan ta toget til Otta, og bussen derifra til Spranget, og du har hele Rondane foran deg.
    1 poeng
  22. Tynnere duk skaper nødvendigvis forskjell i sømmen... Tipper mengde bruk spiller inn også. Er teltet benyttet 4 netter pr år eller er det stort sett ute på tur hele året?
    1 poeng
  23. Jeg har brukt Norrøna sin flere ganger nå. Den funker. Har brukt den på so-jakka også som faktisk tåler en liten skur ganske godt. Spraya noen jakker i dusjen før sommeren, og selv med såpeskrubb er deler av dusjen min godt impregnert 🤪 btw ganske kjekt, for ikke noe skit fester seg på dusjveggen heller 😂
    1 poeng
  24. Henger meg på den og vil anbefale å se på en type spisshund, de er etter mine erfaringer (har nå to svarte elghunder) intelligente, trofaste og arbeidsvillige hunder som liker å være ute og kommer frem «overalt». Buhund mener jeg fortjener ett oppsving, men islandsk fårehund og lappsk vallhund ville jeg også vurdert. Tenker du å kløve er det vel en fordel med litt størrelse, men uansett tror jeg alle hunder med mankehøyde over 40cm (med normale proposjoner) vil være uproblematisk i terreng.
    1 poeng
  25. Femundsmarka er et fantastisk sted på denne årstiden. Det er korte dager og ofte nydelig "blåtime" mye av dagen, og det kan i blant være sprengkaldt rundt jul/nyttår. Så pass tidlig på vinteren er det veldig varierende snøforhold i Femundsmarka. Noen år er det godt med snø, andre år nesten ikke snø i det hele tatt. Hvis det er rikelig med snø, vil den oftest være svært luftig og løs fordi den ikke har hatt tid til å sette seg skikkelig. Langrennsski kan være lite egnet å gå med. Reindriftsnæringen kjører praktisk talt ikke i Femundsmarka så tidlig på vinteren. Grunnen er at reinen ikke har trukket inn i området enda. Det er derfor ingen faste traseer en kan gjøre regning med å finne. Isen på Femunden er også noe å ta med i betraktningen. Det er en stor sjø som tar lang tid å kjøle ned på høsten. Isen legger seg derfor sent, ofte rundt jul/nyttår, og det tar litt tid før isen er farbar. En kan derfor ikke gjøre regning med bevege seg så mye på isen, eller å krysse Femunden så tidlig. Om dere orker en times lengre kjøretur nordover, og starter turen fra Langen/Synnervika i nordenden av sjøen, så er det relativt kort vei inn til nydelige områder og flere åpne buer forsynt med ved. Det kan være greit å ha en bu i bakhånd selv om teltet er hovedbolig. Det hender seg at kvikksølvet kryper ned mellom -30 og -40 rundt juletider. Kulden tilsier at støvler beregnet for langrennsski kan bli i knappeste laget til å holde varmen. Tenk sikkerhet i valg av utstyr. Dere vil neppe treffe på vesentlig med folk innover i marka i romjulen.
    1 poeng
  26. Nei, ikke uten kniv. På den andre siden måtte jeg hatt kniv for å justere ventilen i ytterteltet også. Ingen justeringsmuligheter der. Myggnett som er sydd fast. Selve ventilen holdes åpen av dette "nye", litt stive, båndet. Stemmer at luftingen i innerteltet går langs sidene. Ligger en video på Youtube; Mange kompromiss selvsagt, men jeg vurderte det opp mot mitt Reinsfjell Pro. For min del ble besparelsen i vekt for liten ned til nye Reinsfjell SL (som veier ca 2.3kg) og valget falt derfor på dette (med sine mangler). Da var besparelsen plutselig nærmere et par kg mot Reinsfjell Pro.
    1 poeng
  27. Vil anbefale å kjøpe t-skjorter med blanding av ull og silke. Klättermusen Eir Tee er overlegent alt annet jeg har brukt. Enorm slitestyrke, sval og luftig, men ofte dyre.
    1 poeng
  28. Enig med @Kjell Iver. Et annet alternativ er de Trønderske delene av Børgefjell, med ev besøk i Nordland👍 I tillegg har du et området sør for Vauldalen. Følg svenskegrensa sørover mot Femundsmarka. I begge disse områdene skal det være mulig å unngå sivilisasjon😊
    1 poeng
  29. Liker både Devold Breeze og Icebreaker. Mine topper fra Icebreaker har best hold, men jeg har også en Devold (langermet breeze) som har holdt i mange år. Bruker kun ull på tur. Syntet funker best til korte økter. Type maks et par timer.
    1 poeng
  30. Sjekk kartet http://inonkart.miljodirektoratet.no/inon/kart Vil tro det ligger inni Skjækerfjella en plass. Noen dager kan du vel gå, men skal du gå i ukesvis må du bevege deg sakte!
    1 poeng
  31. Du har Kaitum 3 allerede. Et supert vintertelt som huser også lange avkom. Når de er blitt 1,90 kan de jo bære masse også, så da kan dere fordele vekten på gruppen også om dere bruker Kaitum sommerstid.. Var det meg ville jeg da heller sett etter et lett tresesongstelt for deg når du skal bære alene. Da kan du trygt komme godt ned i vekt, og det åpner for flere muligheter.
    1 poeng
  32. Nei, jeg har aldri prøvd noe sånt. 😊 Ser den veier 429g, og til den vekten kan man vel få batteripakker opp mot 30000mAh. Man må vel ha ganske høyt strømforbruk, eller dra på veldig lange turer, før det lønner seg...
    1 poeng
  33. 1 poeng
  34. Jeg la ut bildene på en lokal side på Facebook og i går kom det svaret jeg hadde håpet på, men ikke forventet. "Har hørt fra de som hollt på at dette bli ordna siden de som hadde avtalt å ordne dette ikke fikk jort som de sku,så blir rydda opp i å vel som det,men ikk heeeeilt innafor å bruke naturen slik å ikke rydde opp etter seg!!"
    1 poeng
  35. Montere den på en hjelm og løpe kjempefort? 🤔
    1 poeng
  36. Lørdag og søndag på Kistenutmassivet på Haukeliseter. Turfølget ville opp i høyden. Litt blandet vær på lørdagen, men gnistrende sol på søndag. Spennende fjellplatå med mange tjern og snøfonner som gir god tilgang til drikkevann.
    1 poeng
  37. Kjapp tur på Hornsveten 148 mens gutten i huset er på turnøving en times tid. Tråkket meg skikkelig våt i en myr. I går en litt mer drøy tur - opp på Ørtind 757 sammen med Kasper. De andre i familien stoppet ved 300 m og hadde bål i finværet. Flott tur - med staselig utsikt mot Lomsdal Visten og andre kjente fjell.
    1 poeng
  38. Anbefaler slike snøanker. Mine er Selfmade av skjærefjøler fra Europris. Inspirert av Helsports Swiss Piranha Snow Anchor.
    1 poeng
  39. Tjern 1418 på Kistenutmassivet 08.09.19, Haukeliseter.
    1 poeng
  40. Sjekk ut spisshund også. Sort elghund, buhund ol. De er skapt for terreng og elsker å jobbe og å bruke nesa.
    1 poeng
  41. Apropos frisk hund; gå for noen som faktisk helsesjekker uansett rase, alaska husky er desverre ingen friskere rase enn de andre, men derimot få som helsesjekker de. Så da fremstår jo hunder friskere..
    1 poeng
  42. Beste er om du ser etter en hund som matcher deg og ditt energinivå/tid til hund, og at du også vet hvor mye kapasitet du har for å trene hund. Du har valgt deg ut noen ganske intense og aktive raser.
    1 poeng
  43. Kom hjem i går kveld etter en tur til Sølen-området (Rendalen). Målet var å komme seg på toppen av Nordre Sølen. Første gangen i dette området. Kjørte fjellveien mot Fiskevollen ca. 2,7 mil. Sølenfjellene var dekt i skyer. Gikk et par km til jeg kom til noen vann. Der ble det camp. Litt vind og småregn hele ettermiddagen/kveld. Skulle koke vann til mat og drikke. Dessverre gikk primusboksen tom veldig raskt, så da ble det bare lunken te og kveldsmat (æsj!). Våknet tidlig neste morgen, litt kjølig. Med ingen mulighet for varm mat og drikke, var det bare å starte gåturen med én gang. Glitrende telt i morgensolen. Fin utsikt mot målet (venstre side). Siden jeg ikke fikk laget frokost, måtte det som skulle være lunsj, bli både frokost og lunsj. Det ble en slitsom tur, og det var nesten som jeg ga opp ganske tidlig. Men tvang meg selv til å gå videre. Tror jeg smilte litt da jeg endelig kom meg på toppen. Da jeg kom ned til teltet, hadde det begynt å bli en del vind. Pakket sammen og dro hjem.
    1 poeng
  44. Husky. alaskan. ingen tvil lett å finne også mange sofadyr blant oppdrettere. hunda som er for tam til kjøring men perfekt i familie hjemme. helt stille, veldig rolig Borga har vært min i ti år nå Vi fant henne 2 år gammel utkastet av et kjørespann. Hun var for rolig til det. Har aldr hatt bedre turvenn og kommer aldri til å få. Bærer lett 7 kilo i kløven sin. Drar meg lett til topps.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.