Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 05. sep. 2019 i alle områder

  1. Video fra utflukt til Hardangervidda ligger nå tilgjengelig for allmenn beskuelse. Det advares mot sterke scener (telt), ustø kameraføring og elendig manus. God fornøyelse!https://youtu.be/r0Nfg97RogY
    5 poeng
  2. Har hatt telt til vinterbruk med og uten stormmatter. Går duken helt ned er det mer enn godt nok. Savnet ikke stormmatter.
    4 poeng
  3. Jeg vil ikke si at den er mindre sensitiv for vind. Den slukker ikke, om det er det du mener, men jeg bruker vindskjerm alltid. Uansett. Det er enorm effektforskjell uten. Du har helt feil. Svea123 er noe du MÅ ha ^^,
    4 poeng
  4. Angående farge har jeg også røde og grønne Hilleberg telt og liker selv best rødt. Synes det er triveligere i de+lysere om kvelden. Skal du nordover med lys døgnet rundt kan kanskje grønt være et bedre valg. Angående stormmatter er det ikke latskap Hilleberg sin side at det ikke finnes i standardsortimentet. Svært få synes de trenger dette. Black Label teltene har duk, (Red Label også forresten), som går tett ned til bakken.
    3 poeng
  5. Mer kvistbrenner. Vi har ved et par anledninger kappet kubber i passe lengde som innmaten og kløyvet de i to eller fire (avhengig av størrelse) med kubbe/turkniv og brukt halvdelene eller kvartdelene i brenneren og stappet never og småkvist mellom. Da oppnår vi en "lengebrennemodus". Har fungert utmerket når man skal lage flere stekepanner med noe på rad og kaffe etterpå f.eks. Kan anbefales! Ca sånn: 20190727_202219.mp4
    3 poeng
  6. Re: Flytende havvind I følge Equinor vil prisen på dette være det samme som for grunnfast havvind innen 10 år, og dette bygges ut ellers i verden nå. En annen fordel med å satse på flytende havvind er at norske firmaer, som allerede har mye kompetanse med lignende konstruksjoner fra oljenæringen, kan bli verdensledende innen både konstruksjon og vedlikehold. Dette vil skape store eksportinntekter etter hvert som verden ikke har noe annet valg enn å droppe kull og annen dritt. Noe å leve av etter oljen osv. Da er det flott å kunne være markedslederen alle kommer til. Et felt med slike møller langt til havs på 80x80 km produserer like mye strøm som all kraftproduksjon i Norge i dag, og det uten å ødelegge naturen vår for - om ikke alltid så i alle fall flere hundre år.
    2 poeng
  7. Tror det kommer litt an på hvordan du er bygd. Min kropp passer bedre i Traverse VS Avhu da sistnevnte er noe smalere i snittet. Jeg har 2 traverse og er kjempefornøyd. Vidda pro har jeg nix peiling på.
    2 poeng
  8. Nå har ikke jeg noen fasit på dette heller, men det finnes jo en hel del muligheter: -En studie fra NTNU viser at vannkraft kan effektiviseres og oppgraderes med mindre inngrep og gjøre utbyggingen av vindturbinparker overflødig. -Vindturbinparker til havs er sannsynligvis konkurransedyktige om et tiår eller to. Synd om vi har skulle ha ødelagt indrefiletene i fjellheimen og angre oss da. -Sverige har hatt kjernekraftverk de siste 50 årene. De forsyner Sverige med ca 40% av energien. Finland har to som gir ca 30% av energien og oppfører et nytt et nå. Disse gir svært lite co2 utslipp og kjernekraftverk kan i dag visstnok konstrueres så sikre at det ikke kan gå feil. Kjernekraft er i følge Folkeopplysningen på NRK blant de sikreste energikildene (som har tatt færrest liv). Motstanden mot disse er ikke basert på fornuft og rasjonalitet, men heller ideologi og frykt og følelser. Avfallet som ikke tar mye plass kan sikres dypt nede i fjellgrunn som ikke er i aktivitet i titusenårs-perspektiv. -Der vindturbiner gjør liten skade for omgivelser som for eksempel langs ved allerede bestående infrastruktur burde det være mulig å ha vindturbiner. Puh!
    2 poeng
  9. Jeg har ikke erfaring med akkurat disse, men jeg har brukt tilsvarende produkt både til fjellski, sykling og fjellstøvler (gamasjer med tå). Det fungerer ganske bra, og jeg har tro på at dette vil være nyttig for mange. Selv blir jeg fryktelig varm på beina på vei opp da, så det må ev være for turen ned, eller i pauser. Det er jo fort det der blir sånn utstyr som er "kjekt å ha" og blir tatt med, men omtrent aldri brukt. Hvis det er et problem at du fryser på beina så tenker jeg et slikt produkt er en "no brainer". Jeg har vært borti Berghaus Yeti (som er skummelt varme), Alpina ett eller annet cordura+fleecegreier til langrennsko, og enklere sykkeltrekk for å beskytte beina mot kulde og regn.
    2 poeng
  10. Dachs, som er god til å være på tur😂
    2 poeng
  11. På Fosen hvor det nå bygges ut vindmøller over en lav sko ble man i mange tiår nektet å bygge hytter eller rive og bygge opp igjen gamle hytter i de samme områdene. Dette pga hensyn til landskap og dyreliv. Men vindmøller gikk visst greit likevel. I andre deler av Fosen har disse parkene blitt lagt midt i beiteområdene til rein. Begge deler er ting som etter min mening aldri burde ha skjedd, og gjør at jeg ikke har tiltro til de som tar beslutningene i dette kappløpet frem mot 2021. For det er et kappløp. Mest mulig må godkjennes og bygges før subsidiene forsvinner, og da kaster man gjerne hemningene ut av vinduet selv om man sier noe annet.
    2 poeng
  12. Mira - 5 år gammel jämt og østsibirsk laika mix. Akira - 3 år gammel jämt/øst - og vestsibirsk laika mix. De er mine treningskompiser, turkamerater og pelsterapauter❤️
    2 poeng
  13. Det finnes slik lagring. Man oppretter depoter og innkapsulerer ofte det radioaktive avfallet i spesielt glass før det tønnes og senkes i spesielle tanker. Det dekkes etterhvert med ulike absorbenter og innkapsles. Innfløkte greier. Vinningen går definitivt ikke opp i spinningen, men problemet er at det er en ikke-fornybar ressurs. Det er også problemer med å utvinne råstoffet. Med det sagt: det er ett av de desidert beste alternativene for å dekke stadig økende etterspørsel.
    1 poeng
  14. Hvis man skal bruke mye energi i form av drivstoff til maskiner og alt som følger med for å lage enorme fjellhaller til lagring av avfall, så faller jo virkningsgraden betraktelig. Ingenting kommer gratis, så jeg vet ikke helt 🤔🤔🤔
    1 poeng
  15. Ja nå er det jo få svorne tilhengere at kjernekraft, men i valget mellom en to onder så er den kanskje en av løsningene. I følge dokumentaren på NRK så kommer det jo fram at svenskene mener å ha svært gode løsninger på dette og at mengden er håndterbar. FNs klimapanel er klar på at kjernekraft må være endel av en sannsynlig løsning på å nå klimamålene. Et utslipp fra lagret atomavfall til grunnvannet i et worstcase-senario beregnet av forskere i Finland vil tilsvare radioaktiviteten fra to bananer i året for en enkeltperson (bananer er radioaktive!) Dødsfall pr terrawattime fra forskjellige energiproduksjonsformer i følge the Lancet:
    1 poeng
  16. Ja det går lett, bruker en frekk rykk teknikk 👌
    1 poeng
  17. Interessant artikkel du linket til relatert til NTNU sin studie på og oppruste/utvide eksisterende vannkraftverk. Konklusjonen der er at det kan hentes ut omtrent totalt 15-20 prosent mer produksjon på den totale vannkraften i landet. Oversatt til 20-30 TWh ekstra produksjon årlig. Det vil jo i så fall langt på vei dekke opp for behovet de nærmeste 15 åra. Det rapporten ikke sier så mye om er hvilken kostnad dette vil utgjøre. Det sies heller ikke så mye om hva som menes med utvidelse. Er ikke sikkert det er så lurt å belaste allerede utsatte vassdrag med enda mer tapping og regulering? Er en slik utvidelse samfunnsøkonomisk forsvarlig, hvor lang tid vil det ta og hvilke miljø påvirkninger kan forventes? Når det gjelder hav baserte vindturbinparker er vel spørsmålet når det vil være teknologisk mulig samt økonomisk forsvarlig. 20-30 år frem i tid er for lang tid for å dekke nærmeste 15-20 åra. Men jeg håper jo dette på et tidspunkt kan bli realiserbart. Jeg er enig med seg at atomkraft generelt får mye dårlig dekning. Men helt rosenrødt er det jo heller ikke. Hovedproblemet er at det fortsatt ikke finnes spesielt gode løsninger for å kvitte seg med det veldig skadelig atom avfallet som produseres. Samtidig er det enormt kostbart å bygge.
    1 poeng
  18. https://e24.no/boers-og-finans/i/Vbpmj3/norske-privataksjonaerer-roemmer-fra-xxl-aksjen
    1 poeng
  19. Jeg har både røde og grønne Hilleberg telt, når det gjelder den innvendige belysningen er de grønne teltene å foretrekke, da lyset er mer naturlig da, med rød teltduk blir lyset en anelse unaturlig, men øynene vender seg raskt til det.
    1 poeng
  20. 1: hvorfor utmark/villmark reduseres er ikke nevnt i disse studiene. Det er løse vendinger om befolkning, økte temperaturer etc, men det er vel ikke entydig hvorfor dette skjer. 2: Droneflyving er en hobby som med støy kan forstyrre sensitive habitater. At noen skal kødde med dyreliv for noen fine bilder etter eget forgodtbefinnende er noe annet et konsekvensutredede infrastrukturprosjekter. 3: Bevaring av villmark er viktig, men som alt annet blir det jo en avveiing. Vi har de arealene vi har i Norge. Så må vi vurdere hva som er forsvarlig forvaltning av de arealene. Er alle disse foreslåtte områdene nødvendig å bygge vindkraft i? Nei det mener jeg sannelig ikke. Ei heller mest mulig. Men noe må det bli. Det grønne skiftet kommer. Enten vi vil eller ei.
    1 poeng
  21. Har ikke erfaring med Saitaris selv, men er helt sikker på at du vil ligge trygt der😊 Mener alle "topphattene" til Hilleberg har hemper for noen barduner rett i hatten for å sikre mot "løft". Keron med dobbelt stangsett vil også villig motta veldig mye vær, hvis du er villig til å vurdere tunell selvfølgelig. Med GT får du et hav av plass. Og stormmatter kan jo bestilles om man foretrekker det.
    1 poeng
  22. Sent svar og kanskje har du gått turen. Jeg gikk der vestfra for et par år siden. Fikk skyss fra campingen litt innover dalen der stien begynner. Det er jo blitt sherpatrapp opp Kamperhamrane, så fint å gå. En ganske drøy tur til Skridulaupbu, der jeg overnattet, men fint, da! Jeg gikk videre østover og ble plukket opp et sted innenfor Pollfoss. Turen til Slæom droppet jeg pga værvarsel med torden (greit nok, så slapp jeg å trøkke på hytta med de samme to som dukket opp på Skridulaupbu, en av DNTs minst besøkte hytter ...). Til gjengjeld fikk jeg bykaffe og to boller på bakeriet i Lom
    1 poeng
  23. Du glemte å advare mot at det er avhengighetsskapende Flott formidling av godfølelsen!
    1 poeng
  24. Vi fikk endelig testet kvistbrenneren da vi var på kanotur i Dalsfjorden (Gunnarhaugsfjorden) like før Femunden. Vi ble veldig imponert over hvor effektiv den var, så den blir med på alle turer fremover. Vannet kokte på null komma niks omtrent. Husbonden gleder seg nå til å slippe å drasse på gassbokser på tur i fjellheimen. Så en stor takk til Tom! Vi er storfornøyde begge to.
    1 poeng
  25. En ting er sikkert, og det er at området der vindkraftverket er blir aldri i vår og våres barns levetid noen gang bra. Såra i naturen kan ikke leges, spesielt ikke i høyfjellsnatur. Og det gjelder uansett hvor flinke utbyggerne er til å bygge alle veiene som skal til.
    1 poeng
  26. Mengden hårspray han bruker alene diskvalifiserer ham. Det faktum at han tror aerosoler ikke kommer seg ut av leiligheten hans hjelper heller ikke på...
    1 poeng
  27. hmm. kanskje Trump ikke er en klimaversting likevel siden han vil at alle amerikanere skal kjøpe amerikanske og ikke kinesiske varer..Håper ikke han kommer på denne koblingen så han kan skryte av det (ref alt det andre gærne han gjør(jeg skriver det selv om det vel ikke er lov med voldsomt politiske diskusjoner her på forumet..)
    1 poeng
  28. Visst fins det mange svar og utredninger om dette. Min kommentar var vel et svar på at du mente det verste med vindmøllene var at de var visuelt sjenerende for oss. Jeg er selvsagt enig i at vi trenger ren energi og at fossil kraft skal fases ut, men jeg er uenig i premisset om at vi skal basere oss på vekst. Hvis vi setter vekst som første premiss i diskusjonene, så vil alltid kostnaden ved å gjøre nye innhogg i naturen oppleves som helt rimelig.
    1 poeng
  29. Ordnet meg barnevakt i kveld. Det resulterte i langtur i Hurumskauen, full soppkurv og bålkos for meg og hunden.
    1 poeng
  30. Vansjø er et veldig fint sted, har du kano kan du også finne deg en fin plass på en av øyene
    1 poeng
  31. Ble endelig en ny togo kløv til minstemann, da det dukka opp en på finn. Ubrukt, også til en fin pris Så da slapp vi å vente på seleverkstedfyren skulle åpne for bestillinger igjen, og vi kan endelig kvitte oss med den ubrukelige non stop kløven
    1 poeng
  32. Ok, tusen takk for at du deler det du husker👍👍. Veldig bra. Tror vi satser på denne ruta istedenfor stien fra Pollfoss😊.
    1 poeng
  33. Når man har flyttet fra leilighet til hus åpnes det plutselig opp muligheter for å få kontroll på lagringen av turutstyret. Jeg trodde jeg hadde rimelig grei oversikt over hva jeg hadde og ikke, men her dukket det opp alt for mange små bomkjøp som nok relativt kjapt havner på FINN.no. I forbindelse flytting, salg av leilighet, ny valp og mye jobb har det vært relativt lite tid til å komme seg på noen lengre turer det siste halvåret. I den forbindelse måtte jeg prøve å kombinere to av mine andre interesser. Turutstyr og organisering. Da jeg fant IKEA sitt garderobesystem PAX begynte planleggingen. Etter mye planlegging og tegning på nettsiden måtte jeg innom og bestille. Litt rare blikk fikk jeg da jeg hadde bukseoppheng på 2+ meters høyde og ingenting annet i det ene skapet, men jeg kunne forsikre dem om at alt var som det skulle være. Tanken var å benytte skuffer for å organisere "småutstyret". Pakkposer, kniver, lamper, elektronikk, kjøkkenutstyr osv i egne inndelte kamre. Første storskuff er kjøkkenskuffen. Trodde jeg ikke hadde brenner-dilla, men kunne konstatere at det var totalt 4 stk pluss en Jetboil. Storskuff nummer to er delt inn som følger (fra øverst til venstre mot høyre): 1. DIY-skuff som mangler litt innhold. 2. Teltstenger (Keron-stengene passet perfekt). 3. Førstehjelpsskuff (inkluderer førstehjelp til utstyret også, i.e. rep-kit). 4. Kart og kompass. 5. Elektronikk, føreløpig Inreach og noen batterier. 6. Soveutstyr/toalettsaker, mangler litt småting. 7. Teltplugger i hjemmelaget papp-inndeling. Består av Hilleberg-plugger, noen mindre gode AliExpress-plugger som brukes i ny og ne og MSR Ground Hogs i vanlig og mini-utgave. Storskuff nummer tre trenger enda litt mer grubling. Hvor skal jeg ha packraften? Foreløpig en boks med alle lampene og en til hansker. Ting må lades, så jeg har så klart fått lagt inn strøm slik at alt er fullada til enhver tid. Her havner det også oppladbare batteribanker og AA/AAA-batterier til det utstyret som måtte trenge sånt. Småskuffene har foreløpig plass til packraft, hengekøye, tarp og telt. Kjenner jeg gjerne skulle gått for de med glassfront her for å lett se innholdet, men men. Neste småskuff har æren av å organisere alle pakkposer fra størrelse/bruksområde. Merker at jeg har alt for mange pakkposer, så noe er nødt til å havne ut på FINN. All in all veldig fornøyd med oppsettet så langt. Det vil nok fintunes de neste månedene, men veldig fornøyd med IKEA sine løsninger så langt. Bukseopphengere funker bra til soveposer og liggeunderlag. Har en standard klesstang med S-kroker til sekkene i midten. Nederst i midten blir det noen samlebokser til mindre brukt utstyr, mens litt div større underlagt, telt, stoler osv har fått hedersplassen på toppen. Disse uttrekkbare hengerne til venstre i midtskapet var ypperlig til gåstaver! Jeg kan trygt anbefale IKEA sin PAX-løsning til de som ønsker å organisere utstyret sitt. Oppsettet mitt skal få dører montert etterhvert når vi får malt dem og noe mer skuffer vil jeg tro blir installert etterhvert. Håper det kan være til inspirasjon for noen. Min løsning koster mindre enn mange Hillebergtelt
    1 poeng
  34. Her er grunnen til at jeg ikke har kondemnert gass/bensinbrennerne helt enda. Tanken av å fyre opp det der i innertelt/yttertelt, ja, det funker bare ikke Men kvistbrenner har helt klart skyhøy hyggefaktor!
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.