Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 03. juni 2019 i alle områder

  1. Lastet ned nyeste utgaven av podcasten Uteliv til mobiltlf, pakket fiske- og fotoutstyr og klarte å bryte meg gjennom dørstokk-murveggen i dag Skulle egentlig på tur på Lørdag, men det ble "utsatt" og byttet ut med sofa og serie. Men i dag ble altså dagen, og angrer ikke et sekund! Podcasten passet veldig bra for min del i dag, så var kjekt å stå å høre på den mens jeg sto og fisket. Det så dårlig ut med at det skulle bli noe fisk, da det vaket mye der jeg startet å fiske, men var ikke antydning til noe aktivitet mot sluken. Forflyttet meg ca 100 meter lenger bort langs vannet og da ble det full klaff. De tre første fiska ble tatt på rappen, tre kast etter hverandre, de to andre kom innen 10 minutter. Fikk en til etter bildet ble tatt, rett før avreise, så ble totalt 6 fisk. Bra fisketur og glad jeg ikke ble hjemme på sofan
    8 poeng
  2. Endelig ny ryggsekk! Har hatt min gamle nå ca 15 år.. Osprey Xenith 105
    5 poeng
  3. Det nærmer seg årets langtur og da er forberedelsene selvfølgelig i gang. Det er jo i så måte ikke så mye som kreves siden dette blir mitt 3 forsøk på å nå samme mål. Veien mot målet, bokstavlig talt, er stort sett den samme, men noen endringer har det blitt. Når det gjelder ruta velger jeg i år å krysse Nordmarka fra øst til vest. Ikke for å spare tid og krefter, tvert i mot, men mer for å få litt variasjon i forhold til tidligere turer. Selv om jeg er født og oppvokst i Groruddalen i Oslo´s utkant er Nordmarka stort sett et uskrevet blad for meg. Forespørsler her på Fjellforum med tilhørende gode tips og @Memento mori sine bilder av diverse skilt både i vinterdrakt og mer sommerlige toner nå nylig, vil forhåpentlig sikre at jeg ikke roter meg helt bort. Vist det står Hønefoss på skiltet når jeg kommer ut av skauen passer det bra med planen om å følge 7´ern videre opp Hallingdalen og over vidda mot vest. Når det gjelder utstyret, dvs sykkelen, har jeg også foretatt noen endringer. Tidlig i våres skiftet jeg til lettere gir etter gode råd fra @kardam. Prosjektet er beskrevet og ligger her på forumet under Sykkel for de som måtte være interessert. Et nytt sete ble det også når originalsetet ble erstattet av et Brooks B17. Husker ikke (jeg er snart 64) om jeg har skrevet noe om det på forumet, eller om det ligger her. Og for å toppe det hele ble nytt speil montert til applaus fra min kjære som ikke liker at jeg sykler på trafikkerte veier. Det gjør i og for seg ikke jeg heller, men noen ganger må man. Resten er stort sett gammelt og velkjent og trenger bare en siste sjekk før det forsvinner ned i sykkelveskene. Teller litt på knappene om jeg skal ta med et ordentlig kamera, eller om jeg skal satse alt på Gopro Hero 6. Er veldig fristet på bare Gopro, men lyden bekymrer meg. Skal telle noen fler knapper før jeg bestemmer meg. Foreløpig ser samlingen av elektronikk slik ut. Jeg velger egen lader til mobilen siden det er den som trenger påfyll oftest. Radio, kamera og hodelykt går sammen på USB-pluggen. Solcellepanelet får duge når jeg ikke har annen strøm i nærheten. Liggeunderlag og pute er pumpet opp for å sjekke om de holder på lufta. Thermarest NeoAir Xlite Large og pute fra JR Gear. Den gamle posen blir med i år også siden jeg ikke finner noen god erstatter. Posen har mange gode kvaliteter, særlig vist jeg ser bort fra dun og fjær. Men siden dunposer ofte rangeres nettopp for sine dun og fjærkvaliteter henger ikke denne helt med. Omvendt av min vektutvikling har denne posen lettet sin vekt med hele 412g. ja kanskje ennå mer. I sin ungdom veide den 1790g og på kjøkkenvekta nå idag klokket den inn på 1378g inkludert kompresjonsposen. Jeg har tidligere mistenkt at den var fylt med dun og fjær fra trekkfugl, nå vet jeg. Kommer til å oppdatere tråden med småplukk fram til turstart.
    2 poeng
  4. Takk for svar begge to! Jeg ser på utgangspunkt Storeskag og på området rundt Olevatn!
    2 poeng
  5. En Thermolite Reactor veier 250g. 250 g ekstra dun gir sannsynligvis ganske mye bedre isolasjon.
    2 poeng
  6. Hei Trond Arvid! Du må nesten lese spørsmålet mitt på nytt. Jeg lagrer aldri demper på børsa og jeg er nøye med våpenpuss og øvrig våpenhåndtering for øvrig. Jeg var kun i "beit" her fordi jeg hadde fått klar beskjed fra butikk om at jeg bare kunne montere ny demper på børse og reise til skytebanen, da det er riktig gjengestørrelse og riktig kaliber - men leste så medfølgende bruksanvisning som, noe uklart, sa jeg måtte gå til børsemaker for montering av ny demper. Jeg har nå forhørt meg med flere som bekrefter det andre i denne tråden sier. Jeg tok også opp tråden med ansvarlige på skytebanen. Føler derfor jeg har vært rimelig grundig i min håndtering her. Ønsker deg en fin sommer og skitt jakt til høsten!
    2 poeng
  7. Ble Gregory Deva 80L på meg.. Dritt lei av å få sår på hoftekantene og være for tynn for så og si alle sekkene.. Så nå håper jeg det blir bedre fremover
    2 poeng
  8. Vært på hytta i helgen. Tok en tur til Hivjufossen og var for en gangs skyld heldig med været. Det blåste utrolig nok ikke denne kvelden!
    2 poeng
  9. Er det ikke det han nettopp gjør her da, lærer seg om våpen før han tukler med det? Alltid greit å spørre om råd på noe man er usikker på, våpen er ikke rette plassen å bedrive "learning by doing". Nå spør han heller ikke hvordan man tar den av eller på, men om det kreves tilpasning av børsemaker. Men enig i det du sier her ellers, lyddemper skal av ved pussing. Jeg tar den av etter hver gang jeg har brukt våpenet, og lagrer aldri våpenet med den på. Tørk også av enden av løpet etter bruk, danner seg sot her som sammen med fukt skaper tæring. Ser det veksles litt mellom M14 1,0 og M14 1,5. Mitt våpen har 1,0 i gjengestigning og en eldre hausken demper passet derfor ikke. Dette kjenner du fort når du prøver å skru den på. Nye hausken har jeg sett med 1,0 i stigning. Skal aldri bruke makt ved montering, skal gå lett og tight hele veien til den treffer enden av gjengepartiet/løpet. Der skal tilpasningen være så god at du får en følelse av at demperen "suger seg fast". Det skal kreves litt makt å løsne den igjen, men ikke når du skrur til. Husk også å dobbeltsjekke at du har fått riktig demper til riktig kaliber(viktig!). Kan være en ide å ta med demperen til en børsemaker og spørre om du kan få være med når han tar en gjennomgang av hele børsa før sesongen, samt om din nye lyddemper krever tilpassing. Da får du nok noen gode råd underveis. Ny demper krever innskyting på nytt, kjenn også etter neste gang du er på banen at demperen ikke løsner når løpet har vært varmt og kaldt under/etter skyting. Da er tilpasningen for dårlig og du vil få en endring i treffpunkt som kan føre til skadeskyting.
    2 poeng
  10. Jeg tar det været jeg får når jeg er underveis, men å starte i møkkavær sitter langt inne. For et par dager siden mente YR at det skulle bli både varmere og tørrere fra i morgen, tirsdag og utover. Nå er pakkingen i gang, men i følge kveldens værmelding er det ikke sikkert jeg starter på onsdag som var planlagt. Uansett så fortsetter jeg å pakke. Jeg skal som i fjor ha 4 vesker + styreveske. Jeg prøver å ha et visst system i veskene slik at det blir litt enklere når jeg er på farten og ikke minst i camp. Litt greit å slippe å åpne alle veskene i leit etter tannbørsten på kvelden. Høyre veske bak er forbeholdt telt, sovepose og underlag. I den venstre bak har jeg alt tøyet mitt. Frontveskene er litt mindre, men rommer likevel middag for ei snau uke i tillegg til brød og pålegg. Dette ligger i den høyre foran sammen med kjøkken, bestikk og noen suppeposer. I den venstre foran har jeg elektronikk, verktøy, førstehjelp, toalettsaker og papirkart. Papirkart er med fordi jeg liker å kikke på kart, samt at det gir en helt annen oversikt enn det digitale løsninger kan levere. Det er likevel det digitale som skal sørge for navigeringen underveis. Da gjenstår styreveska og i den har jeg penger/kort, mobil og annet som er greit å ha lett tilgjenglig. Når jeg forlater sykkelen tar jeg styreveska med meg og lar de andre veskene være. Da var jeg ferdig pakket og slik ser det ut. Klar for avreise, men venter på oppholdsvær.
    1 poeng
  11. I følge testskyting utført av Jørund Lien og referert i Ladeboka nr 8, side 196, vil en en Hausken SD cal. 30 demper på en 6,5x55 børse dempe 3 decibel dårligere enn en Hausken SD cal 6,5. Jeg personlig ville aldri kjøpt en såpass dyr kvalitetsdemper og gått glipp av de 3 decibelene. Skjønner dog at butikkfyren argumenterte som han gjorde. "En økning på 3 decibel (dB) er det samme som en dobling av lydtrykket og du halverer tiden du kan oppholde skadefritt i dette lydnivået. Dette betyr at for hver 3 dB du bruker i beskyttelse kan du doble den trygge tiden du kan oppholde deg i støynivået." https://www.hantek.no/pages/stoykalkulator
    1 poeng
  12. Om du skulle bytte til Fireline, så holder det lenge med 0,12. Så justerer du heller tykkelsen på fortommen ut ifra hva du fisker etter.
    1 poeng
  13. Et nytt par Walk King - innkjøpt 05.08.18 tatt i bruk i dag.
    1 poeng
  14. Bare en halv. Vi var jo to kvinnfolk på tur. Så vidt det gikk 😂
    1 poeng
  15. Har to løp i samme kaliber med samme gjengediameter og stigning men Atecdempern min kan kun brukes på den ene. Hausken er litt mere romslig og passer på begge løpene. Om det ikke passer lett så fikser en børsemaker dette for deg. God jakt!
    1 poeng
  16. Slik jeg har forstått det, anbefales det ikke å smøre lærseter for mye, for da har læret en tendens til å strekke seg til man ikke lenger kan stramme det, fortsette og strekke seg, og man kan ende helt ned på "railsene". Setet er da egentlig ødelagt. Brooks anbefaler å smøre "når nødvendig" (britene er litt mystiske slik) og jeg antar at dette er når læret ser tørt ut. Ellers kan jeg ikke noe annet enn å prise lærseter. Så klabert blir man sliten etter en dag på sykkelen av å sitte på et lærsete også, men jeg har ikke opplevd at r@va føles som om den har tatt fyr (gnagsår), slik plastseter ofte gir deg. Har et plastsete på CX-turern - skal bytte til et "innkjørt" Brooks jeg allerede har liggende.
    1 poeng
  17. Det håper jeg Måtte bare slå et slag for det rektangulære gulvet i nyere modeller
    1 poeng
  18. 1 poeng
  19. Måtte ha et turkjøkken, så landet på Primus Easyfuel 2 inkl stor gassbeholder til 999,- hos fjellsport. (De selger også Easyfuel 2 uten gass til 1299 😂🤔) Var en krone unna gratis frakt, så da ble det en Brynje Classic shirt, da bikka vi fraktgrensa ganske bra, så hva er vell bedre enn å spe på med Primus Litech 2.3L sett og en Sydvang 9kvm tarp? La med et Sydvang førstehjelpskit. Burde berge nå 😊👍
    1 poeng
  20. Jeg er så glad at jeg har meld meg på Ti på Topp. Har blitt kjemt med flere fine ruter. Skardtjern. Ønsker man å då til Gyrihaygen eller Mørkogna så anbefales å gå gjennom Skardtjern.
    1 poeng
  21. Jeg hadde slått til på reinsfjell 3 fra outlet.
    1 poeng
  22. Personlig ville jeg droppet Ringstind og helt klart tatt Reinsfjell inn på lista. Dernest ville jeg veid for og imot tunnel og kuppel og valgt telt ut fra det.
    1 poeng
  23. Tynnere og sterkere, men helt dødt. Det er ikke strekk i disse multisnørene og litt uvant kanskje å gå fra mono- til multifilamentsnøre. Jeg bruker 0,10 og 0,12 mm multisnøre på mine sneller. Jeg ser meg ikke tilbake til monotiden. Det er flere gode merker å velge blant i assorterte sportsfiskebutikker.
    1 poeng
  24. Høres trangt ut med to personer og en medium hund (sheltie?). Gå for et 3p telt.
    1 poeng
  25. Kan anbefale et du ikke har på listen som jeg er fornøyd med Helsport reinsfjell superlight her får du 2 fortelt å 2 utganger så alle kan ha hver sin side i teltet jeg syns ihvertfall det er praktisk når en sover i telt med flere
    1 poeng
  26. Blåfjellenden, - som vanlig. Selv med mulighet til å ta ut på tur når jeg vil, passer det som regel å ta ut på fredag, med retur på lørdag. Selvsagt blir YR sjekket opp og jeg prøver å tilpasse meg finværet – om mulig. Denne uka var det tidlig klart at fredag ville bli en god dag, og lørdag ikke fullt så bra. Varselet for lørdag endret seg ganske mye i løpet av uka. Det var snakk om stor nedbørsmengder midt på dagen. Og ble etterhvert til «vanlig» regn på natten og på morgenen. Nå er været ikke en hindring for å komme seg på tur, selv om dårlig vær er ubehagelig. Ikke så kaldt og vått at turen ble utsatt. Jeg satset på å komme meg både fram og tilbake.... Fredagens tur innover heia mot Blåfjellenden ble en av de flotte turene i vår. Nå vil en tur til Blåfjellenden i mai uansett vare skikkelig fin. I år har vår og sommersesongen kommet godt i gang før den normalt så vidt starter. Det er nesten ikke snøfenner igjen, og bilder fra 2015 viser omtrent samme snømengde i slutten av juli. Om det er den globale oppvarming som endelig slår til, så har den i hvert fall en positiv effekt i «min» hei. Det var ikke helt sommertemperatur på vei innover, men selv med bare 10-12 grader i lufta, var det noen unger som ville bade og vannet var sikkert kaldere enn lufttemperaturen. Det ble en tur over heia i bare ullblusen. Omtrent sommertur. Det var tørt i bakken, stein og berg var greie å tråkke på. Det var ikke noen grunn for å sitte hjemme. Det var spor innover, men de så ut til å være fra dagen før. Noen hadde bestilt plass på hytta, så jeg ville antakelig ikke bli alene. Det viste seg å være 4 jenter som hadde gått fra Mån på torsdag. Planen var Sandvatn – samme dag. Det ble litt i overkant, og jentene tok heller to netter på Blåfjellenden. Det kom ingen flere denne kvelden. Det ble selvsagt en kveld som mange andre på Blåfjellenden. Det er alltid hyggelig å sitte på hytta og lese eller løse sudoku. Det er ekstra kjekt om det i tillegg er noen å snakke med. Det var det denne kvelden. Regnet YR snakket om, kom på kvelden. Jeg kunne høre regnet utenfor om natten og lyden av bekken med den lille fossen ble høyere og høyere. Det båste og regnet, samtidig med at tåka la seg nedover fjellsidene da jeg sto opp. Temperaturen sank utover natten. Og det var ikke mer enn 5-6 grader på morgenen. Litt trøstesløst vær å ta ut – eller? Det tok litt tid før jeg fikk summet meg og var klar til turen tilbake den morgenen. Jeg fikk på omtrent vinterklær, med lang under. Opp bakken ble det alt for varmt. Regnet hadde gått over til yr. Jeg fikk både regnet og vinden bakfra. Det ble egentlig ikke spesielt ubehagelig. Det ble en fin tur, Oppe ved «vaet» gikk vannet høyt over gangsteinene. Jeg snørte buksa tett rundt fjellstøvlene og vasset uti. Jeg var tørr i skoene da jeg kom over. Gore-tex`en holdt tett. Tåka la seg nedpå, men den ble aldr spesielt tett. Det var alltid minst 50-60 meter sikt. Med tåke og regn og snøfenner ble det likevel litt «trolsk». Oppe i høyden, går stien på begge sider av en liten stein. Da jeg var rett på siden av steinen, flagret rypa opp. Jeg fant 4 egg i et reir på sørsiden av steinen. Jeg lurer på hvor høyt jeg hoppet da rypa kom omtrent mellom beina på meg? Nedover mot Hunnedalen ble det en grei tur. Egentlig mer enn grei, det ble en skikkelig flott tur, selv i det dårlige været. Nesten nede, hørte jeg sauebjeller. Det var en ganske stor drift som var på vei mot gjeterhytta ved Blåfjellenden. Og selvsagt traff jeg kjentfolk. En hyggelig avslutning på en kjekk tur. Les hele artikkelen
    1 poeng
  27. Glemte å svare på fyringa, men ville nok anbefalt deg gass siden det ser ut for at du satser på tørrmat. Bruker selv et lite og lett kjøkken med tilhørende brenner for oppkok av vann til mat og drikke. Fordelene er lav vekt og lite volum. Mitt oppsett er ikke like energieffektivt som @Memento mori sitt oppsett som greide seg med en 230g boks i 21 dager på beina fra Østfold og hjem.
    1 poeng
  28. Hadde en natt i hengekøye ved Lille Åklungen. Flott vær i går kveld, dårlig i natt og i morges. Lærte mye. Datter nr 1 var også med. Hun insisterer nå på hengekøye på rommet sitt, sov bedre i køya enn i vanlig seng.. ( og ja: tarpen over køya til høyre er ikke stram)
    1 poeng
  29. I dag er det 30. mai og jeg har nettopp lagt i et par vedkubber til i ovnen. Det regner og blåser og er 8 plussgrader. Det positive er at det ennå ikke har begynt å snø og at det er hele 2 grader varmere enn det var i februar når jeg startet sykkelsesongen og innvielsen av mitt nye sete. For det er nemlig mitt nye sete det skal handle om. Og slik så det ut i februar, nytt, blankt og fint. På den aller første testturen konkluderte jeg med at dette var det beste setet jeg hadde prøvd, sånn rett ut av boksen. Det er dermed ikke sagt at setet var komfortabelt, men det føltes bedre enn andre seter som rumpa ennå ikke hadde vent seg til. De fleste seter i dag består av et par metallstenger og et hardt skall, med eller uten mer eller mindre dempemateriale. Disse setene vil i liten grad forandres ved bruk og riktig innstilt vil følelsen av komfort komme etterhvert som rumpa venner seg til setet. Brooks velger i lærsetene en litt annen løsning hvor læret i seg selv skal sørge for stabilitet, være bærende og dempende. Seter av denne typen vil over tid forandre seg ved at læret strekkes og formes. Følelsen av komfort vil også her komme av at vi venner oss til setet, men i tillegg formes også selve setet etter vår egen ende. Dette medfører at et lærsete riktig behandlet vil føles mer behagelig etter hvert som tiden går. Noen sier 500km, mens andre sier opp mot 1000. Jeg er glad i bruksanvisninger og siden det lå en slik i esken jeg mottok ble den lest. Første bud var selvfølgelig å kun bruke Proofide til lærbehandlingen. Jeg fulgte anbefalingen og bruksanvisningen og har påført Proofide før førstegangs bruk og dernest etter hver tur jeg har vært på. Setet har stått med impregneringen fram til neste tur og læret får da noe tid til å trekke til seg det det behøver. Bildet nedenfor viser tydelig at læret tar til seg impregneringen der belastningen er størst. Og slik ser det ut når setet har stått med impregnering i 3 dager. Det er punktet hvor sitteknutene treffer og framover som har trukket til seg mest og det er tilnærmet ingen opptak i senter bak. Før tur polerer jeg av overskytende og etter tur påføres Proofide på nytt, hver gang. Jeg skal ikke si noe om sikkert om hvor lang tid det tar før mitt sete er innkjørt, men jeg begynte å legge merke til de første endringene ganske tidlig. Det første jeg la merke til var at læret i setets snute trakk mer impregnering enn resten av setet. Etter hvert spredde det seg også til den brede delen av setet. Ved ca 300km var det under gitte lysforhold mulig å se ørsmå rynker i læret ved sitteknutenes kontaktpunkt og setet var blitt litt salrygget. I dag har jeg gode 800km på setet og strekkmerker og rynker i læret er noe mer fremhevet ved sitteknutenes kontaktpunkt. Det er også antydning til litt mer salrygget og føles mer komfortabelt nå, enn det var når det var nytt. Brooks leverer seter i forskjellige bredder og materialer og med og uten fjærer. Jeg har et B17 Standard som passer min bakende. Uansett hva slags sete en velger er det viktig å ta hensyn til bredden på din egen bakende. Det spiller ingen rolle hvem som har laget setet. Prøv å finn et sete du liker og som er bredt nok i forhold til dine egne sitteknuter. Å måle sitteknuter kan gjøres i butkken der du finner setet, kanskje? Eller du kan få hjelp av noen om du sikke syns dette blir litt kleint. En grei måte å måle dette på uten hjelp, er å legge noe passe mykt på en stol, f.eks. et teppe. Riv av et ark alufolie og legg det oppå teppet. Med utgangsposisjon som om du sitter på sykkelen senker du deg ned på stolen uten å legge på full vekt. Når du reiser deg opp har du et perfekt avtrykk av sitteknutene dine. Mål opp avstanden mellom sitteknutene og sjekk målet med setet du har, eller ta det med når du skal kjøpe nytt. Nå gleder jeg meg til å prøve setet over fler dager på turen til Bergen og håper jeg er like positiv etter endt tur som det jeg er nå.
    1 poeng
  30. For den som vil lese tuftes Øst i ødemarken så ligger den på nasjonalbiblioteket https://www.nb.no/items/5e456882474d469cebdb6883f37200b3?page=0&searchText=Øst i ødemarken
    1 poeng
  31. På fredagskvelden ble jeg med ei venninne på fisketur til et lokalt vann. Fikk testet den nye Shimano STC-stanga jeg kjøpte, og jaggu på første kastet rett etter at sluken traff vannet fikk jeg fisk! Fikk ikke begynt å sveise inn før den satt på kroken..! Så da ble dette automatisk min "lykke-fiskestang". Ingen andre faktorer spilte inn, selvsagt Men desverre var det bare små fisk å få, men bedre enn ingen fisk i det hele tatt, syntes jeg
    1 poeng
  32. Wow så bra! Jeg var oppe på Hornstinden 885 i Vevelstad, som er nabofjellrekken til de 7, så her er et bilde tatt mot nord der du var. Heten var påtrengende i dag, så tempoet bedagelig. I går kveld var det en brutal bæretur med 3 plank opp for å avslutte jobben på myra der oppe under fjelltoppen.Ikke rart jeg sliter fjellsko På Lørdan gikk jeg fra Holm ferjekai, via Holmshatten til Bindalseidet. Det var en storslagen tur i et flott terreng. En tur som veldig få går tror jeg. Lite stier fra Holmshatten og videre mot Bindal. Gikkmeg på denne nyfødte krabaten - som lever farlig nå. Ørnen svevde over, men Simla var ikke langt unna heldigvis -men veldig avmagret Ved Øvervatnet.
    1 poeng
  33. En Primus Easyfuel og bunndelen av et Trangiasett er min løsning. Brenneren står på sine egne føtter, de utskjærte sporene i Trangiadelen træs over kjelestøttene, den hviler på en slags hylle under brennerhodet. Hullet i Trangiaen er stort nok til at både brenner og forvarmingsrør får plass. Fordelene er flere: Kjeler og kasseroller står på brennerens kjelestøtter, det gir kort avstand fra kjelebunnen til brennerhodet. Stekepanner plasseres på toppen for å få lavere effekt og jevn varme. Trangiadelen er en supereffektiv vindskjerm, oppkoking går raskere enn noe annet jeg har prøvd. I motsetning til Trangia sin gassbrenner kan denne brenneren brukes frittstående, og løsningen trenger ikke overdelen til Trangia.
    1 poeng
  34. Hei. Vi har ikke gått fra hytte til hytte og overnattet, men vi har gått veldig mye dagsturer der de siste 5 årene. Det er rett og slett et fantastisk flott område! De meste kjente rutene er vel Via Alta 1 og 2. Dere finner masse info om disse på nettet. Vi har hatt mye hjelp i Cicerones guidebøker, blant annet: https://www.cicerone.co.uk/shorter-walks-in-the-dolomites-third https://www.cicerone.co.uk/walking-in-the-dolomites Hvis dere er glad i høyder og liker litt klyving så anbefaler jeg sterkt å leie eller kjøpe via-ferrata utstyr. Ofte kan man ta mindre eller lengre avstikkere for å innarbeide flotte via-ferrata-ruter! De finnes i alle vanskelighetsgrader, fra enkel klyving til kjempeeksponert tilnærmet klatring. Boken under har hjulpet oss mye: https://www.cicerone.co.uk/via-ferratas-of-the-italian-dolomites-volume-1-third I tillegg kan du kanskje finne noe inspirasjon på denne siden: https://www.dolomitemountains.com/en/summer_fall_trips/dolomites_hike.htm Generelt synes vi det er finest når man kommer litt inn i fjellområdene, fremfor å være i utkanten (selv om det er mange flotte plasser der også). Områdene rundt Val Gardena til Corvara er flott. Val di Fassa er flott. Det er egentlig fint over alt I området Parco Naturale Sciliar-Catinaccio og østover er det en del flotte hytter og stilige fjellområder. God tur!
    1 poeng
  35. Nå ble jeg faktisk litt skremt av at du vet såpass lite om eget våpen at du ikke vet åssen man tar av og på en lyddemper, denne bør jo faktisk tas av vær gang du pusser børsa, og gjengene bør oljes slik at den ikke setter seg, lyddemperen bør også demonteres med jevne mellomrom da det bygger seg kruttslam i denne som tilslutt kan bli så mye at det blokkerer løpet. Første bud lær deg og kjenne ditt eget våpen.
    0 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.