Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 27. mars 2019 i alle områder

  1. Hengt opp og testet. Enkelt system. Tarpen krever en del øvelse for den var klønete. Ser for meg mye banning om den skal opp i regnvær
    5 poeng
  2. Nei, ikke om turkompis på 190 cm mangler såpass sperrer at du blir vekket midt på natta av at vedkommende ligger helt oppå deg og vasker seg i rompa !
    5 poeng
  3. Stemmer nok at GTX Pro tåler mer, men det er på grunn av Gore sine krav til ytterste og innerste lag på alle som får bruke membranen. Ytterste lag på GTX Pro må være lik eller tettere/tykkere stoff enn 40 denier, og 40 denier er ikke veldig tykt. Sammenligner du f.eks. en Arcteryx Alpha FL (40 denier) og en Alpha SV (100 denier), så merker du et hav av forskjell. Antar at det vil kunne finnes GTX "vanlig" med tøft ytterstoff, med mindre Gore har satt en stopper for det. Falketind bruker til sammenligning 20 denier stoff. Du skal være temmelig forsiktig med en sånn jakke som en alsidig fjelljakke, etter mine erfaringer. Jeg ville sett etter egenskaper i vanntetthet, tekniske detaljer og slitestyrke (ytterstoff, ikke nødvendigvis membrantype).
    4 poeng
  4. Er det stor forskjell på det og å dele tomannstelt med våt turkompis på 190 cm med totalt fravær av gener som fremmer evnen til å organisere egne ting? 🤔
    3 poeng
  5. Det rimer med det svaret jeg fikk fra Helsport i 2017 etter min uheldige erfaring med Trolltind høsten 2017. Litt bingo altså, dvs litt tilfeldig hvem som ender opp med superglatt bunnduk i sitt SL telt. De behandler den super lette bunnduken med silikon på begge sider, i motsetning til sterkere duker der de bare silikonbehandler undersiden. De gjør det for å oppnå beste kombinasjon av rivestyrke, lav vekt og vanntetthet. Men silikonblandingen og -behandlingen er slik at det vil kunne variere noe hvor glatt duken blir. I noen tilfeller kan den bli irriterende glatt, i den grad at noen ser seg nødt til å påføre litt silikonlim til undersiden av liggeunderlaget sitt for å unngå at det sklir (så lett). Ble ellers fortalt at de dengang (i 2017) jobbet med flere stoffprodusenter for å komme frem til et stoff med høy vanntetthet, høy styrke og relativt lav vekt. Leste mellom linjene da at "mindre glatt" også ville være et mål. Tipper at de da så etter noe som tilfredsstiller kravene uten at duken må silikonbehandles på begge sider. Resultat av denne "søken" antok han som svarte ikke ville bli klart før til "neste produksjonsrunde", som han regnet med ikke ville komme i salg før i 2019. Men jøss, det er jo i år! Noen som har hørt noe om nye materialer i SL serien, spesielt til bunnduken? (Ikke at jeg er på telt-jakt nå, har så jeg klarer meg, men nysgjerrig er jo for det).
    2 poeng
  6. Pelsen hadde vært det minste problemet. 35kg med jaktterrier hadde vært for drøyt for de fleste 🤣
    2 poeng
  7. Polarhunden er heldigvis hakket meir vassavisande. Skulle blitt meg eit styr med 35 kg med terrierpels 😂
    2 poeng
  8. Trollveggen PRO Light får man på eks. Fjellsport til 4999 -25% rabatt. Såvidt jeg har skjønt er Trollveggen Pro Light en jakke med helt samme membranet som Trollveggen Pro. Forskjellen er at Pro har helt vanntette glidelåser, og enda tyngre og kraftigere stoff. Men det er i følge telefonsamtale med Norrøna (da jeg betilte mitt sett), en nisjejakke for de som trenger det aller groveste og sterkeste. En Pro Light veier mindre, pakker mindre, er mykere og lettere, men fortsatt mer slitesterk enn falketind. Glidelåsene er vannavstøtende med flapp på innsiden. Tåler også selve PRO membranet mer enn «vanlig» Gore Tex? Eller er det kun ytter- og innerstoffet som utgjør forskjellen? Jeg har slitt ut to falketindbukser, på å gå vanlig tur med ungene, og sittet på benker. Med slitt ut menes lekkasjer, og noen små rifter. Disse klærne er faktisk reklamert med å være laget for klatring. Fikk ny bukse første gangen, mer slitesterk sa de, men passformen på den var helt grusom. Spesielt plagsomt for oss som ha utoverutstyr mellom bena... Men så fikk jeg gavekort tilsvarende dagens nypris siste gangen, og da gikk jeg over til trollveggen pro light. MYE bedre klær!
    2 poeng
  9. Kan være greit å være klar over at det forskjell mellom slitestyrke og stivhet mellom jakker som har GTX Pro også. F.eks. er Arcteryx Alpha SV jakken laget i N100p-X stoff (100 denier) og Arcteryx FL laget i N40p-X stoff (40 denier) , begge 3L GORE-TEX Pro stoff. Og jeg klarer visst helt fint å lage rifter både i bukse og jakke med N80p-X stoff (80 denier) 🙈, mens den lettere og mykere jakka jeg har i N40p-X stoff har overlevd. Antagelig pga forskjellig primærbruk fra min side. Edit: Ser at @Lars L kom med nesten samme svar omtrent samtidig.
    2 poeng
  10. Exactly. Pro toler meir og det er det ikkje i Falketind. Eg hadde dog eit tidleg sett Falketind i Packlite. Det tolte uendelige mengder med juling samanlikna med den buksa eg har i dag (til lett bruk og sommerbruk). Buksa eg har i dag toler ikkje eingong "vanleg" bruk (ikkje alpint eller høgslitasje aktivitet, ei heller i bikkjegården). Då vert det for dårleg etter mitt skjønn. Uansett flott at du har fått "nevla" og tatt i ting. Brukar ofte verte enklare då. Med tid og erfaring vert innkjøp av kle ig utstyr langt enklare God tur til familien!
    2 poeng
  11. Kommer ny episode på NRK snart: Helsport Superlight - Der (nesten) ingen på Fjellforum skulle tru at nokon kunne bu. 😄
    2 poeng
  12. Jeg hadde dette problemet med mina Alfa-sko: Jeg fant perfekt løsning: Jeg konverterte til Crispi. Det skal sies at jeg tidvis går på meg gnagsår når jeg trekker pulk i enkelte terrengtyper så ved mye pulktrekking så tar jeg noen forholdsregler og taper hælene med Leuko-tape....
    1 poeng
  13. Hva med Marmot Ouray? Komfort dame - 19, vekt 1640, gram pris 3079,- https://www.outnorth.no/marmot/women-s-ouray-67291?gclid=CjwKCAjwvuzkBRAhEiwA9E3FUmAif-M-mSkkliqqHOuFBLtgltxdF0MW-EMtv6Q17XSQWZ4vQtvSrRoCU38QAvD_BwE#ElectricPurpleRoyalGrape
    1 poeng
  14. f... dette skulle jeg visst om før jeg bestilte Rab dunposen min.. med RZ av alle ting
    1 poeng
  15. Sier det samme som vanlig: Gå inn på cumuls sine nettsider og design soveposen din. Polsk MVA trekkes fra i nest siste steg i kassen, da får du opp totalprisen 👍 Tror ikke det er mulig å få bedre pose for pengene, med mindre du finner gode tilbud.
    1 poeng
  16. Kommer an på din erfaring, klatrestil, og selve ruten. Erfarne klatrere setter opp "dagens rack" ut fra valgte rute og hva/hvor mye de selv trenger på den ruten (opp+retur), mens minde erfarne tar gjerne med mer utstyr fot å være sikker. Og noen setter flere sikringer mens andre går lenger mellom hver sikring, osv. Mulig det står en anbefaling i føreren over Uskedalen på hva slags størrelser av kiler etc. det er behov for på de ulike rutene?
    1 poeng
  17. Bare gode erfaringer selv og ingen tilknytning til sjappa. Flere fornøyde her:
    1 poeng
  18. Jeg vet ikke hvor mange liter min Klättermusen rumpetaske er, men den er større enn 2 liter vil jeg tro. Uansett! Jeg har blitt glad i den, haha. Den er lett å feste på sekken som min "day pack" når jeg går tur, den kan has rundt livet, eller på skrå over ryggen og sitter veldig godt. Beltet og strammerene er også knallgode. Tåler vær og vind, har kvalitets glidelåser og materialer osv osv. Klättermusen har mye bra kvalitet på sekker og slikt. Men ja, du må jo kjenne på det selv. 😅
    1 poeng
  19. Rompetaske støttes! Godt å ha ryggen fri i høy aktivitet, så får man med seg noe ekstra. Nå bruker jeg rompetaske til ett helt annet formål enn hva du etterspør her i denne tråden da, men følelsen av å ikke ha noe stroppet på ryggen som hemmer bevegelser og slipper ut svette mye bedre har fått meg frelst. Min siste dag med jaktsekk er forbi om det ikke kreves noe spesielt. Jeg bruker min til jakt og fiske, denne er på 11liter tror jeg så her har jeg alt jeg trenger for en dagstur. (bilde hentet fra nett)
    1 poeng
  20. Bra du har landet på noe dere føler passer for dere 😀 Men et lite tillegg. Det hjelper lite med en dyr membran (Gore-tex) om stoffet og sømmene ikke holder mål. Hvor tettvevd stoffet er, hva slags materiale dette er vevd av og om sømmer ol er tapet har også veldig mye å si. Egentlig har det alt å si for slitestyrken til selve plagget. Membranen sier bare noe om hvor vanntett og hvor pustende plagget er. Barna får uten tvil gode klær med GTX. Og at de ikke sliter på tøy er bra. Fin egenskap 😀 jeg er sikker på at dere blir fornøyde uansett.
    1 poeng
  21. Du kan ta en titt her https://www.hektapatur.no/sove-ute/soveposer/dame-soveposer Der er både MH Lumina -18 syntposen og WP Solitaire 1000 dunpose. Er jo en del forskjell i pris men ikke så ille på vekt. Før var gjerne en -20- syntpose på 3 kilo. Har en Mountain Hardwear lett 3 seongs dunpose selv som har fungert fint i mange år nå. Warmpeace har jeg aldri testet men er vel en del her inne som har slike som kan gi litt info.
    1 poeng
  22. Tror det var 19 USD i frakt, ser det er trukket like rundt 1000kr fra kontoen. Har ikke fått den enda da den enda er "i produksjon". Ender vel kanskje på rundt 1400 totalt med mva+gebyr? Borah gear er god på "custom work". Jeg ba om litt lengre glidelås og det var null problem, og dessuten gratis. Om du har spesielle behov ift hemper, løkker, bredde, etc så fikser de dette.
    1 poeng
  23. Dunpose da? Evt Mountain Hardwear som påstår de har en ny måte å lage posene sine på slik at deres syntetiske poser kan konkurrere mot dunposer i vekt og temperatur. Pakkstr er derimot dobbelt så stor. Her er det noen gode forslag. Jeg har bl.a skrevet et innlegg om Mountain Hardwear Lamina Z Blaze posen som har T-Lim på -26°C. Denne er relativt billig ifht dunposer.
    1 poeng
  24. Fordelen med Niak kontra Trolltind er jo forteltet. Å ha en klissblaut polarhund i ett kuppeltelt uten fortelt kan bli utrivelig. I Niak så kan jo hunden ligge i forteltet evt ligge der til den blir nogenlunde tørr Jeg har hatt klissbløt terrier på 8kg i ett Unna og den trekker ikke på langt nær så mye vann som en polarhund. Men vått nok det
    1 poeng
  25. Jeg som selger dette. Og prisen kan ikke prutes så veldig, men er jo lov å prøve hehe
    1 poeng
  26. Du har nok rett, men tenkte formålet med tråden var å finne regnbukser som lett kan taes av og på. Derfor tenkte jeg at denne kilten som også gir samme effekt vil være til nytte for noen
    1 poeng
  27. Selv bruker jeg Davinci Resolve for mitt redigeringsbruk. Der får du en sinnsykt god pakke gratis og studio versjonen koster 3000,- Noe du skal være bra proff for å trenge. LESS IS MORE..... Her har du 18 min med film som blir helt uinteressant for at du bruker så sinnsykt lang tid på å komme igang. Google studio kan brukes i små snutter mellom 3 og 5 sekunder. Problemet er at folk overbruker det, og det blir veldig kjedelig å følge med på. I dag skal folk underholdes, de skal fenges, så musikk, klipping til musikken og interessante klipp er helt avgjørende. Prøv heller å legg deg på 3 - 5 min videoer og heller lag flere deler om det blir en lengre tur. Vis bare det som kan være interessant for seer. Ha en plan med filmen... du kommer ikke unna litt regi. Skal du ha med tale, så er audio kvalitet langt viktigere enn video kvalitet.
    1 poeng
  28. iPhone 6S hadde jeg masse problemer med, skrudde seg av så fort den luktet kuldegrader. Denne vinteren har jeg brukt iPhone 7 plus og den har fungert eksemplarisk også i all kulde. Plus versjonen har også større batteri, det er et pluss - pun intended 😂
    1 poeng
  29. Bestilte Hennessy hammock til kona i går. Nå blir det fjord-heng i sommer!
    1 poeng
  30. Da jeg bodde i leilighet i byen pleide jeg å bruke bod, vaskekjeller osv. Har også tørket telt ut av vinduet. Bare pass på å ikke slippe det ned så langt at det dekker for naboens vindu. Da kommer nemlig naboen opp og ringer på døra og sier at det er veldig stressende for besøket hans, og da blir du irritert og sier at han bråker for mye om kveldene, og da kommer han trekkende med at du har for mye stæsj lagret i fellesarealer, og da sier du at han er velkommen til å lagre hipsterbryggeriet sitt der så mye han vil, og kanskje han skulle barbere skjegget med det samme, og da sier han at du er en jævla bondeknøl, og da sier du at det tar du som et kompliment når det kommer fra en sånn jålebukk, og så har du det gående. Når jeg tenker meg om er det kanskje best å bruke stua...
    1 poeng
  31. Og det ble selvfølgelig en nedkjøring i løssnø 😍 Jeg kan vel egentlig ikke fordra å dra på topptur med disse blytunge randoskiene, og det er en grunn til at de bare er med på èn tur i året. Jeg foretrekker Åsnes Falketind på toppturer - lette og kjappe, og mye raskere å skifte mellom gå og kjøremodus. Men du verden så gøy det er på vei nedover, etter slitet oppover
    1 poeng
  32. Du kan sette kroker i taket, om montere det opp ned. Da kan det tørke om natta, og når du er på jobb. Tørke inner og ytterteltet vær for seg, en liten vifte hjelper også veldig bra. Er det fullt av is, henger jeg det på badet til det har rent av seg først.
    1 poeng
  33. På søndagen ble jeg bedt med av en gammel kollega på jobben til en fjellskitur, riktig nok ikke fjellet men et nytt område for meg. Vi kom oss tidlig avgårde for å utnytte hard snø etter nattens kuldegrader. Strøkent skiføre og deilig med fri roting i et nydelig glissent furulandskap kombinert med små vann og myrer. Mye spor etter skogsfugl i området, deriblant kongen selv, tiuren. Blir nok et område jeg vil utforske mer, @whistler her er det stort potensiale Jeg er ikke selv på bildene da jeg stod for fotograferingen, noen må jo ta ansvaret for bildene.
    1 poeng
  34. På korte vinterturer kjører jeg kun type REAL som backup. Syntes det smaker mye bedre med karbonader, pølser, bacon, stekte poteter og annen enkel ferskmat. Pleier å kutte opp i passe biter som jeg pakker hver for seg. Da kan jeg bare mikse og trikse i panna som jeg ønsker der og da. Halvsteker du det hjemme bruker du lite tid og drivstoff underveis
    1 poeng
  35. En kjekk tur med smak av vår. Det er ikke like lett å komme på turer som er lengre og litt mer utfordrende enn den vanlige rundt Li. Bakfoten er ikke helt grei når det går bratt opp eller ned. Nå gjør det jo nettopp det rundt Lifjellet, men her er jeg godt kjent og kan sette føttene nesten uten å se ned. Det har likevel gått galt et par ganger, og resultatet har blitt hoven ankel og ikke helt greit. Selvsagt har akkillesen blitt bedre, men til, nå har smertene og hevelsen på baksiden fått meg til å se bort fra at jeg tråkket over så det sang en gang. Så selv om jeg har gått turen en del ganger før i år, var det denne turen jeg la ut på, også denne lørdagen. Ikke uten å tenke på at det lett kunne gå godt. Og det gjorde selvsagt nettopp det. Lørdagstur rundt Li er blitt en vane. Og det er greit, men likevel blir hver tur forskjellig. Været er en av grunnene til det. Regn og vind gjør det noe mer utrivelig. Vår og sol gjør turen mer kjekk. Denne lørdagen var det meldt «blanda drops» med både sol og overskyet, regn og vind. Jeg har ofte nevnt hvor ensomt det er på disse turene rundt Lifjellet. Jeg treffer folk, men som oftest er det på selve toppen og derfra og ned. Langs sjøen og rundt Bymarka og opp, er det sjeldent en kjeft. Denne gangen var det en god del ute og gikk. Jeg hadde til og med følge med et par nesten hele veien til toppen av bakken. Der tar jeg en liten snarvei – rett mot senderen, mens den merkede stien går litt mer mot øst. Selvsagt kom det en gjeng joggende forbi nede ved sjøen. Det er blitt populært med jogging på sti, og det går jo fort. Gjengen kom forbi to ganger, og da jeg spurt hvor de hadde vært, fikk jeg til svar at de bare hadde tatt en kjapp tur rundt Lihalsen – i tillegg. Jeg snakket med paret noen ganger, og selv om jeg holdt samme fart på flatene, gikk det fortere opp bakker med paret. Min kondisjon er ikke hva den en gang var, men det har den da heller aldri vært. Jeg har også noen ganger nevnt jenter på tur alene. Etter hvert er det slik at jeg treffer flere jenter på tur alene enn gutter. Noen må ta seg sammen.... Det er vår. Med bra vårvær – i hvert fall litt varme, så hadde bjørka fått grønne skudd. Det er alltid kjekt å se. Et annet vårtegn var ei orrhøne som flagret opp omtrent ved beina. Sånt er ikke bra for helsa. Det tok et øyeblikk før pulsen igjen var på normalnivå.... På toppen blåste det. Det var også folk, som hadde kjørt opp for å sjekke sender og utstyr. Ellers traff jeg ikke andre før et stykke nede i bakken. Litt overraskende, var det en mengde biler på Dale. Langt flere enn det vanligvis er der på en lørdag. Det både kjørte folk og kom nye biler mens jeg gjorde meg klar til å ta hjemover. Jeg tror det må ha vært et eller annet arrangement en eller annen plass. Les hele artikkelen
    1 poeng
  36. De desidert mest slitesterke barne klærne vi har hatt er Helly Hansen sine skall plagg. Uten tvil! Bergans på en svært god andre plass. Isbjørn og de virkelig dyre greiene har fått delvis stryk karakter hos oss. Det er vel de tekniske egenskapende som er bedre på slike plagg, samt at man betaler en god del for navn. Vanntett messig for barn på tur, så er det regnklær som gjelder. Vi har alltid med fullt sett regnklær på turer over flere dager. Mine til tider svært dyre og voldsomt høy vannsøyle klær har vært gjennombløt, barna er tørre i sine regnklær. Fordelen med slike membran klær, er at de tørker raskt og er lette, samt puster mer enn regnklær. Men membran klær er overhodet ikke et subsitutt for regnklær, det er et kompromiss. 6000,- for klær til barn er i mitt hode reinspikka tull. Tror ikke vi har brukt så mye på turklær per. unge totalt engang. Men, vi har fulgt med på div.outlet samt arvet, og kjøpt en del brukt. Forøvrig. Norrøna er dyrt mye pga navn. Og Gore tex membranet er også en god del dyrere pga. Merkevaren og ikke nødvendigvis bedre en for eksempel dermizax. Etc. Desverre ingen direkte kjennskap til det produktet du hennviser til, men vet av flere voksne som har slitt ut disse produktene i løpet av en sommer. Det er ikke holdbart. Men, kan også ha vært b-vare. Så, finner du disse billig, eller har så god råd at det ikke er noe problem. Handle i vei for min sin del, men prisen gjennspeiler ikke kvaliteten sammenlignet med for eks. Helly Hansen som koster en 1000-lapp for både bukse og jakke.
    1 poeng
  37. Flere faktorer spiller inn. Noen sliter mer på klær enn andre. Jeg sliter generelt ikke på klær eller sko. Men klær jeg bruker på fjellet/steinrøys får mye mer juling enn alt jeg har hatt av stallklær og hundelufteklær. Mens andre sliter på klær på flat barmark osv. Du kjenner dine barn best og vet hvor mye de sliter på klær. Så du er jo den som eventuelt må vurdere dyrt kontra rimelig her. Men kvaliteten virker å være dårligere på en del av det nye skalltøyet ja. Noe lages jo mest for mote mens andre er mer «arbeidstøy».
    1 poeng
  38. Våre falketindsett for voksne, 3-sett, har alle blitt utslitt lenge før garantitiden var gått ut, og pent brukt. Fikk nytt sett hver gang, og har byttet til trollveggen nå. Ungenr som setter seg ned på skarpe steiner, eller aker seg bortover sliter mye på klær.
    1 poeng
  39. Jeg har selv en Norrøna Falketind bukse, og den tåler altså ikke veldig mye. Ungene våre har/har hatt skallklær fra Bergans, Helly Hansen, Norheim, Jotunheimen og Skogstad og alle har vært mer slitesterke enn Norrøna Falketind, det eneste positive med Falketind er at det er nokså lett og pakker lite, men det er ikke mye å vinne på barneklær siden barn uansett er mye mindre enn oss voksne. Helly Hansen buksen (str 12 år) til min 10 år gamle datter veier f.eks. bare 250 g vs. 350 g for min Falketind bukse, og 750 g for min Trollveggen bukse.
    1 poeng
  40. Tja jeg selv klarer fint å slå hull på dyre skallklær. Jeg tror ingen klær tåler hard juling. Og det er like greit å gå for noe som det ikke er krise om det går hull på når det er barn som bruker dette. De vil jo også vokse i fra tøyet. Man snubler i steinrøysa og slår hull på knær og ved anklene. Bukserumpa blir skrapa opp. Jakkeermene blir fort uvaskbart skitne. Og nå snakker jeg om hvordan jeg bruker skalltøy altså 😂 ikke barn/unge. Men de er gjerne mer på alle fire enn meg. Jeg vokser ikke ifra mitt tøy men bruker det helt opp. Men det er jo klart en vurdering dere selv må ta. Dere vet jo selv hvor mye akkurat deres barn sliter på tøy generelt. Men jeg tror Norrøna er overkill for de fleste barn.
    1 poeng
  41. Bjødnali og Sælandsskogen. Det var ingen god værmelding for søndag. Nå fikk ikke YR helt rett, men på lørdagskveld ble det meldt om en fuktig søndag. Bestyrerinnen var som vanlig klar på at hun kunne tenke seg en søndagstur. Broderen og Bjørg var også interessert i å bli med, men hva om vi hoppet over søndagen og tok turen på mandag? Værmeldingen for mandag var mye bedre.... Det ble en søndag uten tur. Gjennom de siste 20.30 årene har ikke det skjedd så ofte. Noen ganger på grunn av sykdom eller skade, men stort sett så har det blitt en søndagstur. Som pensjonist er det mulig å tilpasse turer til været. Og siden Bestyrerinnen også er lønnet av NAV, var det ingen ting i veien for å snu på flisa og gå tur en mandag. Hvor turen skulle gå var et annet spørsmål. Bestyrerinnen foreslo stranden. Der har vi vært noen ganger, og selv om det vavr meldt sol, så skulle det blåse opp mot kuling. Vind og strand er ikke helt en optimal kombinasjon. Det blir «oppoverbakke» i motvinden.... Jeg kunne tenke meg skog og innlandet. En tur som er forholdsvis kort, og ikke for mye eksponert for vind, er Selandsskogen Urddalen Bjødnali, Sjelset og tilbake til bilen. Vi kunne ta oss god tid på mandagsmorgenen. Avtalen var å treffe broderen og kona klokka 11. Det tar 20 minutter å kjøre opp til Sælandsskogen, og litt før halv tolv, var vi på parkeringsplassen, klar for tur. Yr holdt hva de lovet. Det var sol, og vind. Taksdalsvannet gikk hvitt. Et stykke langs vannet luktet det bål, og litt etter kunne vi se et oppslått telt. En familie med en liten unge på tur. Vi fortsatte vår tur oppover langs Urdåna. Det var bløtt i stien, men steinene var tørre og det gjorde det lett å gå. For å komme frem med lave sko, var det nødvendig å gå utenom noen plasser. Litt lengre opp, traff vi på to karer. De hadde med redskap, og var i gang med å utbedre stien. Det var nye steiner på en del våte partier, og karene hadde alt gjort en god jobb. Den gamle opparbeidete stien er ofte vanskelig å komme fram på – tørrskodd, så noen steiner i de dypeste hullene vil være bra. Oppe mot Bjødnali var det is enkelte plasser. Frost om natten, selv om det er nesten 10 ggrader om dagen. Vi var ikke alene. Det satt andre oppe ved hytta. Med en forbedret sti og mer merking, vil turen rundt bli populær. Alt nå er det mange som går tur i området. Det kunne vi se på parkeringsplassen. Mandag og 9 biler da vi kom. !2 13 biler da vi for. Med så pass mange på en vanlig mandag, vil det være stappfullt på en flott søndag. Det er grei vei fra Bjødnali til Sjelset. Øverst, hvor det er flott utsikt mot Bryne og havet, pleier vinden å ta i om det blåser. Denne gangen var det meldt vind, og det gikk hvitt på vannet da vi startet. Oppe i skaret var det helt greit. Den siste kilometeren langs bekken og tilbake til bilen, er et flott stykke, med marker trær og gammel vei. Bortsett fra at denne gang var bekken brun og ikke noe videre å se på. Alle var enige om at det hadde vært en flott tur. Les hele artikkelen
    1 poeng
  42. En kamerat hadde for noen år siden en Ducati av det råeste slaget. Han brukte 15000 på å bytte til eksosanlegg i karbon, for å kutte to kg vekt. Han ble ikke så blid da vi påpekte at han kunne ha beholdt pengene og tatt seg en joggetur i stedet.. Jeg har også stått i sykkelbutikken og sett på folk med 15 kg ekstra på rompa bruke 25000 på en offroader med karbonkamme. Nå har lettvektshysteriet kommet for fullt i turbransjen også. Det er veldig fint å få slanket sekken litt, og kan jeg bytte til noe litt lettere når noe trenger å skiftes ut, så gjør jeg det. Men jeg synes det har blitt ekstremt. Det snakkes om å redusere 10g her eller 20g der. Bytte et telt man er fornøyd med, til ett som er 500g lettere.. Selv vil jeg heller satse på holde kroppsvekta lav. Har man 5 kg for mye på kroppen, så er det like mye belastning for beina som en 5 kg tyngre sekk. Man kan bli tatt av dette lettvektshysteriet. Etter min mening går det på sikkerhetsmarginene. Mye bedre da, å redusere kroppsvekten (for de som har noe å ta av).
    1 poeng
  43. Jeg har valgt dette fordi d er noe jeg har drømt om lenge og ikke minst d å utfordre seg selv med å gjøre d alene. Vinterturer i lavlandet har jeg god erfaring med. Turen er likevel med en sikkerhetsmargin. Det er kvistet løype hele veien i tillegg til at det er lagt opp som en hytte til hytte tur. Skulle d da plutselig bli dårlig vær el utstyr svikter så er d hytter å bo på, og d føles som et ganske trygt valg som første langtur på egenhånd 😊
    1 poeng
  44. Nå har jeg jo blitt den lykkelige eier av et Unna også. Makan til dobbeltmoral og hykleri.
    1 poeng
  45. Hilleberg Soulo og Helsport Lofoten 3 Pro Camp. Veldig fornøyd med begge teltene, men fordi jeg nesten aldri drar alene på tur lenger vurderer jeg å bytte det i et lett telt med plass til to. Hadde vært litt hyggeligere å drasse med enn Lofoten-teltet på lengre distanser sommerstid 😅
    1 poeng
  46. Jeg må nok innse at det er en samling jeg har. For nå har jeg kjøpt mitt første telt med bare én inngang, for å spare noen hundre gram når det må bæres på ryggen. Og så har jeg kjøpt Hilleberg Allak, siden Staika ikke var helt treff. På sikt vil jeg nok forhåpentligvis selge ett eller to av disse kuppeltelteltene, men per i dag så. Ja. Det skal ikke stå på telt, i hvert fall. (Men jeg mangler jo åpenbart et skikkelig tunneltelt for pulkturer vinter?😳) 8. Hilleberg Allak 9. Ringstind superlight 1-2 Lurere enn å kjøpe begge… Hilsen kjøpte begge.
    1 poeng
  47. Mitt tips: Glem "Multifuel" og kjøp en ren bensinbrenner og en ren gassbrenner til sommeren. Totalsummen blir omtrent den samme og du får sannsynligvis brennere som fungerer bedre. I tillegg slipper du drasse med deg en tung multifuel brenner på sommerturene. Sikkert mange som er uenig, men det er min erfaring
    1 poeng
  48. Utstyrsdebatten fortsetter ut i det uendelige. Lettvektsmotstanderne bruker snart mer energi på å kjempe mot lettvektshysteriet, enn det fins lettvektshysterikere, og sikkert også motsatt. Det som faktisk ER interessant er at folk ikke snart skjønner at det ikke er utstyret, men tiden avsatt til hobbyen som bør bety noe. Vi har blitt så rike her i Norge at vi tydeligvis har et behov for å bruke penger på ting vi kanskje strengt tatt ikke trenger. Kanskje burde vi heller fokusert på å jobbe litt mindre, bruke litt mindre, og dyrke hobbyene våre. Det HAR de fleste av oss råd til, men vi har en merkelig konsensus her i Norge, hvor vi ikke skal jobbe mindre, men bruke mer og mer og mer...
    1 poeng
  49. Om lett utstyr gjør det mindre ugreit for folk i dårlig form å komme seg ut, så kjør på! For to år siden veide jeg 20 kilo mer enn det jeg gjør i dag, og formen var relativt dårlig. Da jeg kjøpte topptur-ski valgte jeg lette ski/bindinger, og dette gjorde at jeg kunne holde følge med venner på tur. Dette var et bevisst valg fra min side. Personlig synes jeg lett utstyr og dårlig form er en god kombo om man vil gjøre positive fysiske endringer i livet sitt. I mitt tilfelle hadde jeg et ønske om å endre livsstil, jeg kjøpte godt utstyr som jeg har kost meg med på tur, og som følge av det tatt av et betydelig antall kilo og fått mye bedre kondis og overskudd i hverdagen. Det er tross alt bedre enn at turutstyret blir stående og støve ned i boden som følge av dårlige turopplevelser.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.