Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 18. mars 2019 i alle områder

  1. I dag lager jeg en ny kano, denne gangen blir det en lett 14 fots enmannskano. Det er meningen den skal bli så lett at jeg lett kan håndtere kanoen opp og ned av biltaket alene. Satser på en vekt på ca 15 kg og det ser det ut til at jeg skal klare. Jeg har brukt gran og noe ceder for å lage mønster ved reling og i bunnen. Skroget har fått epoxy/glassfiberduk som forsterkning på innside og utside. Reling, seter og annet blir i ask. Jeg startet før jul og er ferdig i god tid til kanosesongen. Har hatt en del hjelp av sønnen. Vi laget en tilsvarende tomannskano for fire år siden, men den er litt vanskeligere å ha med å gjøre alene. De første plankene er på plass: Feller inn bålflammer i bunnen: Utsiden grunnet med epoxi før jeg legger glassfiber: Epoxi / glassfiber lagt på innsiden også: Nå står relinger og sete for tur....og et antall lag med klarlakk. Tom Brattli
    13 poeng
  2. Da har jeg fått tak i et - via USA. Lett, og veldig lite volum, samt stille i forhold til xlite. Her sett i forhold til xlite Large og Uberlite reg. Tanken min er å bruke det hovedsakelig som et underlag som kan være med i et superlett sekkoppsett for lavlands/nærturer. Liker å jage gram, dog uten å miste for mye komfort. Men liker å teste selv, og det må litt varmere vær til før det blir felttesting, så mer info kommer etterhvert. Spesielt er hvordan det er å sove rett på det med bar hud i quilten kjekt å finne ut av.
    5 poeng
  3. Villmarkssjel søkes! Vi er tre stykker på 38-40 år som skal 2 (3?) uker i juli til Alaska sommeren 2019. Ruta går via Anchorage til Dillingham, derfra med bushfly til Upper Togiak Lake. Vi skal padle Togiak River, fiske og generelt nikose oss nedover elva. Diverse campsites med utforsking av fjell og bålkos taes underveis. Du bør ha litt erfaring med langtur fra før og fint om du er i noenlunde samme aldersgruppe. Har du lyst å bli med?! 😃 Ta kontakt! Hilsen Anette Olsen, Laila Jonassen og Erlend Andersen tlf 90986516.
    4 poeng
  4. @Anders_G hadde et flott tips om at mange hytter har 12 volt sigarettuttak fra solcelleanlegget, men det tipset druknet desverre i en tråd med ADHD-tempo. Det gjør det mulig å lade div dingser om du har en sigarett til USB lader. Anker Japan-Car Charger Quick Charge 3.0 ble kjøpt inn, da denne har to uttak og Quick Charge 3.0 og 39 Watt. Har gode erfaringer med Anker batteribanker og solcellepanel, satser på at denne har samme kvalitet.
    3 poeng
  5. Og mitt bidrag i tråden var å klippe hull i en sokk for å lage knevarmer...... Ikke helt på samme nivå, nei 😁😆 Gratulerer, ser ut som nydelig håndverk!
    3 poeng
  6. Det ble Gregory Stout 45 At Exos "henger" litt utav form var det som ble avgjørende for å ikke velge den. Jeg synes Stouten virker som en kvalitets, robust og behagelig sekk til nå! Takk for knallgod hjelp!
    3 poeng
  7. Etter diverse sykdom fikk jeg plutselig og uventet frihelg, og det ble tur til Vinterpadletreffet i år også. Så fulgte det på med ny sykdom etterpå, da er det jo greit å ha noe å blogge… Så da er del 1 av Vinterpadletreffet i bloggen HER nå. Fin padling ved (men ikke i) Saltstraumen. Traff på folk som hadde kule tips for turer til sommeren, også i packraften, så der har jeg noe å planlegge videre. Nytt kart ble det også kjøpt med det samme, kart er jo alltid gøy.
    3 poeng
  8. Thermarest Uberlite - str. R: 250 g/R-v.=2 Thermarest xLite - str. R: 350g/R-v.=3,2 Thermarest xTherm str. R: 450g/R.v=5.7 Etter å ha hatt en heller kald sensommernatt uten særlig søvn på xLite så ble det solgt for min del. Sparer heller inn noen gram på god sovepose og bruker dem på god isolasjon mot bakken der en sommerpose i dun blir klemt flat. Misforstå meg rett altså, überlite treffer sikkert bra for enkelte brukere, men har for snevert bruksområde/liten temp. margin for å spare inn 200 gram ift xTherm for min del. (Ikke er jeg plaget av knitring heller.)
    3 poeng
  9. Da ble det en Outdoor Research M's Helium II Jacket Aloe/Charcoal (Størrelse: XL) på tilbud til 1169kr på meg. Vil prøve å få ned totalvekta på sekken og for min del er det mye å spare i gram på bytte av regntøy, da jakka spesielt. Volumet er også betydelig mindre, skal prøve meg på en 38 L lett sekk. Sparer 610 gram bare på jakka. Lurte på å kjøpt en mere hightech jakke, men syns de er dyreste laget, og er litt skeptisk også🤣. @Thomas E, @vassfis har denne, og den er mye brukt i USA.
    2 poeng
  10. Veldig fornøyd med denne saken fra Bushcraft Essentials. Titan, og foldbar. Gir også fra seg en god del varme
    2 poeng
  11. Hovedfokuset mitt på bloggen er 'dessverre' en annen og lengre tur, som tar opp litt mye tid å skrive om (Camino Portugues in Portugal), men innimellom får jeg tid til å skrive om de små turene her hjemme og. Som fra forrige helgs skitur i sneglefart gjennom Romeriksåsene, vet ikke hvor mange meter med snø jeg klarte å bygge opp under skiene i løpet av turen, men det var ikke få: https://tarjeiskrede.blogspot.com/2019/03/i-sneglefart-gjennom-romeriksasene.html
    2 poeng
  12. For å kommentere litt videre på akkurat det: - Pakkvolumet på Abisko Shape ER betydelig mindre (teltet veier også mindre). Det handler om tykkere og sterkere duk enn Nallo Langs kantene, og tynnere og lettere duk på resten av teltet. Ikke bare om pakkpose størrelse. Abisko shape er enkelt å putte nedi pakkposen, det er en slik utvidbar pose - omtrent som en snorstrammingen på en ryggsekk med hevbart lokk. Jeg lar posen være stor under oppbevaring, og snører den igjen under transport. - Endestengene på Shape er samme som på Nallo, men midtstangen er tykkere. - Abisko Shape HAR bedre ventilasjon. Både ventil øverst i døren på ytterteltet og to meget store endeventiler. Alle 3 ventilene kan brukes selv om det er masse snø. - Ruller man opp fotenden på Abisko Shape får man mye bedre ventilasjon enn den lille fotventilen man har på Nallo, i tillegg til ett vindu ut som det kommer masse frisk luft inn gjennom og man kan se ut fra. Hele forteltet kan også rulles vekk, selv om det ikke er beregnet for det Men nå er verken Nallo eller Abisko shape teltet for @Turfyr, siden han ønsker ett telt med høyere fotende
    2 poeng
  13. Haha, jeg tenkte akuratt det samme. x) For å holde det gående på akuratt det nivået så hadde jeg et lite hull i en vanntett pakkpose, som i dag ble gjort om til en vannpose til filtreringsystemet mitt.
    2 poeng
  14. Ta gjerne en kikk på senorge.no så får du et inntrykk av snømengde i år sammenlignet med andre ord. Der kan du også velge dato, og se på forholdene tidligere år for å få et inntrykk av hvor det normalt ligger mye snø i midten av mai. Rent generelt så blir det gjerne farbart i områdene sør og sør-øst for Røros til Rondane ganske tidlig. Muligens litt tidlig 18.mai. På Hardangervidda og i Setesdalsheiene vil det nok ligge en del snø, og være krevende å krysse bekker og elver om ikke broer er lagt ut som nevnt over. Men er jo litt tidlig å si noe enda, og så bare å følge med på været, forholdene og ha en plan for begge alternativ. Så bestemmer du deg et par uker før.
    2 poeng
  15. Da ble Bergans Cho oyu gitt videre liv på finn. Har ingen planer om å ha teltmusseeum. Og et så bra telt fortjener å bli brukt. Hos meg ville det samlet støv, men allikevel litt vondt å selge det. Håper den nye eieren får glede av det. Så da blir det N-1 regelen.... Men varer ikke lenge før det blir N+1 igjen.
    2 poeng
  16. Nei den er ikke ren. Men det er dine bakterier. Hadde Gudrun på 70 med kreft og cellegift på gang, drukket av den, så kunne hun lagt på røret med en gang. Les over: større eksponering for partikler i lufta som iriterer luftveier og gjør en mer sårbar samt andres bakterier og viruser. Man herdes til en viss grad men man blir ikke immun av å klasebombes med andres bakterier. Btw jeg bor mindt i byen og har et veldig sterkt immunforsvar. Jeg er helt normal mtp hygiene. Vasker meg på henda etter kollektiv og før mat for eksempel.
    2 poeng
  17. Rundt Li i bra turvær. Det er kjekt med værmelding. Både YR og Storm meldte regn på lørdagen. Og det regnet på morgenen. Selv med disse dårlige tegnene, hadde jeg en klar følelse av at været ikke ville bli så helt galt ut over dagen. Det kunne komme litt regn, men jeg trodde ikke det ville bli særlig mye. Og jeg fikk rett. Det var en våt tur, med vann i bøtter og spann. Søkk bløte myrer og mye sorpe i stien, men ikke en dråpe fra oven. Mørke og truende skyer, men opphold. Jeg fikk med andre ord rett i min antakelse om været – på tross av advarsler.... Vinterutrustning var alt for varmt. Det ble en tur uten fleece eller jakke, bare helt øverst hadde jeg på vindfleecen. Det ble en vårtur. For moro skyld sjekket jeg hvordan været har vært i midten av mars de siste 7 årene. Med hjelp av bloggen er det en enkel oppgave. Det viser seg at det oftest er «vintertur» på den tiden, selv om våren var lengre kommet i 2012. Over halvparten av årene har det ligget snø eller is på denne tiden. I år har det vært lite vinter. Selv om det har blitt mange turer langs stranden. Det får akilles og ankel ta skylden for. Denne lørdagen ble det nok en tur fra Dale til Bymarka, Lifjell og tilbake. En rundtur på omtrent tre timer – i kontrast til tidligere tider da turen tok under to og en halv time. Med bakgrunn i at jeg har hatt problemer med bakfoten, så er det muligens greit å bruke lengre tid, men jeg kjenner ganske godt at kondisjonen også er dårligere. Det har blitt mindre timer på beina i uka en tidligere. Jeg må ha gått turen rundt Lifjellet noen hundre ganger. Det er ikke mange plasser jeg kjenner bedre. Likevel er det en tur jeg ikke tar lett på. Lørdag er det ikke mange andre ute å går. Turen går i heng og over glatte svaberg. Det skal ikke så mye til før et eller annet skjer. Og det kan ta tid før noen andre kommer forbi. Det er god sikt mot både Sandens og Stavanger fra store deler av stien. Likevel er det en ensom tur. Det er ikke mange andre som tar denne spesielle turen, selv om det stadig blir flere biler på 'Dale. De fleste går opp til toppen og tilbake, ikke hele rundturen. Denne gangen så jeg ikke et menneske før jeg kom til toppen. Da var det til gjengjeld mange som kom i mot. En hel gjeng, antakelig utenlandsk ungdom. Stien langs sjøen, går rett forbi et lite bjørketre, Gjennom mange år har jeg sett at dette spesielle treet, alltid er tidlig grønt. Å se en grønn bjørk er et av de sikreste vårtegnene. Dette treet var ikke grønt, men hadde grønne knopper. Med sol og sommer noen dager, så vil det være blader. Selv om jeg har gått turen svært mange ganger, er det likevel en flott tur, og gir god trening. Både kondisjon og styrke i beina. Jeg trenger mer av begge deler..... Les hele artikkelen
    2 poeng
  18. Fire gode kamerater ut på eventyr igjen, vi er gode på dette. Å samle vennene man har hatt siden barneårene ihvertfall en gang i året har blitt en årlig greie, noen ganger en håndfull staute karer og noen ganger hele fjorten mann. Antallet varierer fra år til år, men uansett antall så er det alltid like god stemning uansett hvor man befinner seg i det ganske land. Jotunheimen er en plass som vi har besøkt opptil flere ganger, men vi blir like overrasket hver gang over den heftige naturen og den store variasjonen. Her er det alt fra den eldste urskog til de høyeste fjell, de strieste elver til de mektigste fosser og alt imellom. Alt som finnes her inne er i de øverste grenser for hva som går, det er som om naturen har prøvd å bli best i alt. Og på mange områder så har den klart akkurat dette. Idet vi kommer opp på Valdresflya så kjenner vi det, Jotunheimen følelsen. Vi stopper opp mitt oppe på platået og går ut av bilene for å trekke inn den kalde, friske luften. Planen vår er å komme oss rundt og inn til Leirvassbu og finne leir i området. Der inne finnes det 2000 metere på alle kanter, man kan velge og vrake i en mengde av heftige topper å bestige. Mange av kjempene ligger tett på turisthytta som vakre Stetind, luftige Tverrbytthornet og den særegne Kyrkja. Og litt lenger unna Leirvassbu er det mange kjente steinkjemper som bare venter på at noen skal besøke dem. Simen kjenner på sesongens første snøfall etter en brennhet sommer Det er gråvær i lufta mens vi kjører nedover dalen på den smale veien inn mot Leirvassbu, regnet sildrer ned og tåka sniker seg rundt fjelltoppene. Det er en særegen stemning. Lufta er ganske kald og omtrent da vi kommer til turisthytta går regnet over til snø. Det lyser innbydende fra vinduene på hytta og vi rusler inn i varmen for å få oss noe godt i glasset. Vi strekker på kroppene i sofaen med noen forfriskende øl og kikker på kartet, vi får nyss om en steinbu ikke så langt unna herifra. Det kunne jo bli riktig så koselig og få innlosjert seg der fremfor å tukle med teltene i dette rufseværet. Pakning på og med jevn marsj mot mål finner vi frem til steinbua oppi lia, en flott liten sak og akkurat plass til fire mann. Vi pakker ut og hygger oss inne i bua mens snøen velter ned utenfor, det er en fin følelse å sitte inne i ly av steinveggene mens vi titter ut på Kong Vinter. Hygge i heimen Fire karer som vet å kose seg Dagen etter våkner vi til et lettere vær, skyene er spredt og sola titter frem til tider. Snøen har lagt seg som et tynt teppe utenfor vårt midlertidig hjem, vi ser opp mot toppene og ser at snøen ligger tykkere dere oppe i høyden. Vi har en vandringsplan med værforbehold, så hvis været blir kjipt så endrer vi opplegg og flytter på oss til der det er bedre forhold - vi tar en dag av gangen med andre ord. Vi nipper til morgenkaffen og retter blikket opp mot dagens tur, en høyreist majestet som har sitt snødekte kirkespir presset opp gjennom skyene. Kyrkja med sine 2032 meter over havet er et ikon som ligger på østsiden av Leirvatnet, denne skal bestiges idag og vi håper på at værgudene vil la oss gjennomføre toppturen. Det er meldt ustabilt og metrologene har helgardert seg. Gutta er klare for tur med Kyrkja ruvende i bakgrunnen Vandring i et landskap malt med nysnø, Øvre Høgvagltjønnen i forgrunnen. Det er godt å kjenne at kroppen er igang, blodet bruser i årene idet vi tråkker oss oppover. Etter noen småskader og rusk tidligere i år så er kroppen trent opp igjen og alt kjennes hundre prosent bra! Man har alltid det i bakhodet når man har opplevd kjipe opplevelser på tur før knyttet til at kroppen krangler, men nå er ting på stell. Steinrøys og motbakke vandres med stødige steg oppover fjellsiden med alle årstider rundt oss. Are som har en hvilepuls på 18 og sykler dagstur Mandal - Hammerfest på en god dag er alltid et godt stykke foran oss og spretter oppover fjellet som en røyskatt. Vi som er av den mer normalt trente typen holder et tempo som er passende for ungdommer på rundt trettifem. Thor og Simen poserer i en deilig høyfjellsol Kyrkja er et nydelig fjell I bunnen av den bratte delen der man starter oppstigningen av selve Kyrkja kommer snøværet og tåka inn for fullt. Vi stopper for en matbit før vi fortsetter oppover. Det er ikke godt å se hvor det er vanlig å gå hen blant de snødekte steinene, men vi spotter noen varder og følger disse på vår ferd. Været er grått og snøen er våt, det hadde vært en nedtur bokstavelig talt og snudd før toppen så vi satser beinhardt på at værgudene er med på notene. Humøret er det ingenting i veien med blant fjellkvartetten Det jobbes i fjellsiden Siste del av fjellet før toppen er en klyveetappe som de fleste kan klare om man ikke har for mye høydeskrekk. Det er en fordel med tørt snøfritt fjell, men så lenge man bruker hodet og finner gode steder for å plassere føtter og hender så er det en grei skuring selv med nysnø. Plutselig dukker et lite norskt flagg opp og toppen av Kyrkja er et faktum, sola kommer frem igjen og det er særs god stemning i fjellet. Toppen er besteget Undertegnede ville også være med på et bilde Smørstabbmassivet titter frem gjennom skylaget Det er tidvis påskestemning i fjellet på vei ned Etter endt tur så tar vi en titt på værmeldingen og det lover ikke godt på denne siden av Jotunheimen, det er meldt kuling og regn. Det er dårlig kombo her oppe i høyfjellet. Vi gjør en vurdering og velger å flytte oss til andre siden av heimen til skogområdene langs Sjoa, der er det meldt lite vind og opphold. Vi diskuterer hva slags fjelltur vi kan gjøre unna fra denne siden og finner ut av at Besshøe kunne vært en fin topp å bestige, det er en langdryg tur så vi klemmer inn en hviledag i skogen for å la legemet hvile seg etter Kyrkja. Leirliv er noe som settes pris på i gjengen så det blir bålkos og hygge blant store furutrær og bjørk, samt en rundtur i urskogen ved Birisjøen. Vi finner en veletablert leir med ferdig ved og bålplass klar til bruk Pølser, bacon og stappe er digg mat på tur Reinsfjellen fant seg en fin plass mellom noen bjørketrær Skogens ro Etter litt slaraffenliv skulle Dronningen av Gjende bestiges, Besshøe. En enorm kuppel av et fjell som kan ses fra store deler av østsiden av Jotunheimen, da spesielt når man kommer kjørende over Valdresflya er Besshøe et skikkelig blikkfang. Det er et godt stykke å gå med 23 km tur/retur og ca. 1200 høydemeter, så man må starte tidlig på dagen og ha gode støvler som er gode å gå langt i. Vi går fra Bessheim og rusler oppover langs elva Bessa, så holder vi nordsiden av Bessvatnet til vi tar av til høyre ved bekken Grotåe og starter oppstigningen på Besshøe. Simen på vei langs Bessa med starten av Besseggen på venstre side Den lange vandringen langs Bessvatnet med gedigne Besshøe rett imot Oppover Besshøe med Besseggen i bakgrunn og Tjønnholsmassivet lengst bak Meg selv ved porten oppi røysa speider opp mot Besshøe Simen på vei opp Brua med breen under seg over kanten Toppen til Besshøe er nådd og en velfortjent utepils på 2258 moh smaker helt utrolig Vi holder oss godt unna kanten til stupet ned mot Russvatnet som er 1000 meter rett ned Fornøyd kar med dagens topptur Nok en herlig tur til en av Norges flotteste nasjonalparker er unnagjort for denne gang, vi lengter allerede tilbake og ser frem til nye toppturer og vandringer i selveste Jotunheimen. Takk for nå
    1 poeng
  19. Jeg har kjørt Bushboxen (XL i titan) ganske hardt over flere timer i strekk. Minimalt med deformering på selve boxen, men grillristen (som er i stål) har en tendens til å bue ganske godt dersom den ikke er festet skikkelig. Dog ikke et problem for jeg bøyer den tilbake med hendene når den er blitt kald. Man får også en nydelig patina på bushboxen. Blå-lilla Lager ikke merke på bakken, så bra for naturen. Bruker av og til vindskjerm som fundament på ugjevn bakke. Jeg kjøpte via hjemmesiden. Husker ikke hvordan det ble med fratrekk på tysk moms. Var super keen på å få den i hus, hehe.
    1 poeng
  20. https://www.fjellsport.no/produkter/turutstyr/soveposer/soveposer/mountain-hardwear-lamina-z-blaze-sleeping-bag-reg-inca-gold.html Der har du en sovepose du mest sannsynlig ikke vil fryse i, til en meget overkommelig pris.
    1 poeng
  21. Og her med et brukt (fortsatt noe luft i) xTherm reg til sammenligning. 🙂
    1 poeng
  22. Jeg tusler videre med småturene mine, jeg - også denne gang en hjemtur fra jobb: Bortimot 8 km, godt over 400 høydemeter, frisk nordavind og flott sol - en ypperlig hjemtur
    1 poeng
  23. For den som måtte ha interesse: Han som lager Fireboxstove (www.fireboxstove.com) forsøkte i 2013 å lage en "ren" titanium versjon av den største modellen deres (5 tommeren, 12,7x 19cm). En av testene han mente brenneren måtte bestå var at stålet ikke skulle deformeres ("warp") dersom han fylte brenneren med kullbriketter og lot den brenne ut. Det gikk ikke, så derfor skrinla han den planen. Bushcraftessentials har på sin side har "løst" utfordringen med deformering av titanium stålet i sin største modell (Bushbox XL, 12,5x19cm) ved at: " All parts with high thermal stress (bottom plate, trivets) are made from stainless steel to make sure they do not warp." Men om de brukte samme "stress-test" som Fireboxstove gjorde i 2013 (lot den brenne ut fylt med kullbriketter) med deres XL utgave i titanium før denne gikk i produksjon vites ikke. Vet heller ikke om Fireboxstove prøvde samme tykkelse av titanium stålet som Bushcraftessentials senere endte opp med. Men moralen blir nå at visse type stål (som titanium) deformeres lettere enn andre (som rustfritt), og jo mer så jo tynnere stålet er og/eller større overflatene er. Og det blir jo et problem dersom deler som skal passe sammen, hengslet eller ikke, ikke gjør det lengre. PS: Noen av oss her inne som har handlet Bushbox brenneren produsert av Bushcraftessentials har gjort det via den danske Bushcraftbutikken . (Jeg forsøkte selv i 2017 å handle direkte hos Bushcraftessentials i Tyskland, men de forstod ikke konseptet med å trekke fra tysk moms ved eksport til Norge, eller det vil si det mente de ikke kunne gjøre det tross mine henvisninger til EU sine regler, så der ga jeg opp. Mulig de har skjønt det nå, men det vet ikke jeg.) Jeg har selv ikke XL modellen deres (titanium/stål) , men det litt mindre LF modellen (10x14cm) i titanium (LF står for "large foldable"). Men har aldri forsøkt denne med kull. Det er jeg derimot prøvd med den originale Folding Firebox Stove i rustfritt stål, og den deformerte ikke.
    1 poeng
  24. @Marius Engelsen Hvis du tolket mitt svar til at jeg mente at Abisko ikke pakker lettere enn Nallo og at Nallo ventilerer bedre enn Abisko, så gjorde jeg ikke det. Er interessant å se løsningene på Abisko som du viser over her. Må forøvrig si at svenskene er gode på telt. Jeg har hatt noen Hilleberg de siste åra og ett Fjällreven på 90-tallet og har bare godord å si om begge produsentene.
    1 poeng
  25. Det er klart jeg har lyst! Noen som er flinke på å overtale koner til at man kan dra på tre-ukers tur til Alaska?
    1 poeng
  26. Den nevnte løsning er i følge produktbeskrivelsen ikke helt 100% vanntett (Og bildene gjør ikke at jeg føler med trygg på å ha det i sekken). Nalgene flasken min er ett kvalitetsprodukt - fornøyd med den!
    1 poeng
  27. Lekker flaska di eller mener du at nevnte løsning ikke holder tett? (Lekk flaske er vel enten produksjonsfeil eller skade pga bruk/slitasje på din flaske?)
    1 poeng
  28. Neppe ! Men at luftforurensing fra kjøretøy som drives av fosilt brennstoff og svevestøv fra disse har helt klart noe og si !
    1 poeng
  29. Jeg er veldig glad i å følge Skogfar. Han er en nedpå fyr med mange kortreiste turer stort sett med hengekøye, men også telt. Superhyggelig kar som senker skuldrene og gir meg inspirasjon til nærturer.
    1 poeng
  30. Var ikke meningen å være surmaget altså. Veldig fin film og supert at du drar på tur og lager fin film! Fortsett med det
    1 poeng
  31. Har sett mye på disse i det siste - Adventure Archives. 4 kamerater(to er brødre) som drar på turer, men ikke alltid alle er med. De besøker mange nasjonalparker/skoger i USA, også et par turer i Tyskland og Japan. En av de er svært opptatt av planter og trær, så blir mye info om slikt på turene. Har kun sett turene de har på feeden, men noe av det andre kan sikkert og være interesant. De er gode på både film og lyd, så kvaliteten er som regel god, men ikke overpyntet og fancy. De er heller ikke utstyrsfreaker, så det er enkelt og greit. En av grunnene til at jeg liker å se disse er at de ikke er av den masete og styrete sorten, som mange slike turkanaler kan være, og da blir det rett og slett for mye for min del, samt at de filmer bra og har god lyd. Er også imponert av samholdet i gruppen, det viser tydlig at disse har vokst opp sammen og kjenner hverandre godt. Alle hele tur-episoder ligger i denne spillelisten. ________________________________________________________ Før fulgte jeg Joe Robinet, men har mistet litt sansen, turene er fine, men disse utbruddene han til tider får er både støyete og litt for mye for min del. Vokter volumknappen godt når jeg ser filmene hans nå, for den mikrofonsetup'en han har er overaskende elendig. Mumler langt fra kamera så man må skru opp lyden mye, og så i neste sekund skriker han til nær kamera. Og det er en dårlig deal for meg. Men begynner kanskje å bli gammel og sær, så er vel bare meg Da har jeg faktisk fått mer sans for turkameraten hans, Doug, som er av den rolige sorten
    1 poeng
  32. Den beste veden du kan få! Men, slike furugadder kan stå i hundrevis av år og kan være dekt av sjeldne lavarter og tilholdssted for andre arter. I tillegg er de jo flotte å se på og gir «gammelskog» preget på område. Jeg syntes derfor det er bedre å la disse stå og ta det som har falt til jord 😃
    1 poeng
  33. Er det bare jeg som er total kålorm om natta eller ligger dere alle så køl rolig at "bunnen" av overbagen alltid vil være nedover? For min del blir det alltid snurring og hver morgen er en kamp for å finne opp og ned på posen slik at jeg kan pønske ut hvor åpningen er.
    1 poeng
  34. En tur ovenfor Fjordgård på Senja. Utsikten mot Segla er kanskje finere enn utsikten ned mot Mefjorden..?!"
    1 poeng
  35. Tja krabbe og krabbe. 🙈 Hadde fortsatt skiene på føttene da jeg tredde på meg teltet. Om man er sterk som fy og står fjellstøtt, så kan man sikkert greie det i kuling også 😎 Men ja det er noen utfordringer. Den største tenker jeg er minusgradene og nødvendigheten av bare hender for å legge/sikre teltstengene. På Direkt 2 gjorde Mountain Hardwear det litt mere knotete da de oppgraderte noen detaljer og bla gikk fra borrelås festing til en T-plast krok som skal inn i en løkke. (Jeg har siste versjon med T-krok) Greier det også med tynne ullhansker, men det blir mere knotete enn med bare hender. Nå blir det faktisk det at man kan sette opp teltet fra insiden brukt som ett positivt argument, mest fordi man trenger liten plass (type fjell hylle) men også at man er beskyttet fra været. Fant den ikke igjen i farten, men så en video på YouTube av en kar som satte opp teltet i mye vind og snøkov, og det gikk egentlig lekende lett på videoen. Skal ikke påskryte meg å være like flink, men som sagt så gjør øvelse mester 😏
    1 poeng
  36. Hvordan oppfører ørreten seg under isen? 🐟❄️ Jeg tok med meg et ekkolodd og kameraet for å få noen svar 👌😄 Sjekk ut filmen!
    1 poeng
  37. Har omtrent ikke sett sola siden jeg forlot Tenerife for en drøy måned siden, så drit i iskalde minusgrader, vind og gjenblåste skiløyper, det var sol i dag. Endelig 😀 😎
    1 poeng
  38. I skogen bak huset på søken etter det perfekte heng. Kommer litt nærmere for hver gang!
    1 poeng
  39. Og nett dette er litt av mitt poeng. Som astmatiker/allergiker og mor til barn med slikt, er eg temmeleg kurert for lettvinte uttalar om årsak og verknad. For dei som har dette i dagliglivet er nok bileta hakket meir komplekse enn om eg let kidsa mine krabbe rundt i hybelkaniner og suge på småstein i tunet, for å sette det på spissen. På linje med at din sønn teke med keisersnitt ikkje har utvikla noko, har mine born vokse opp i det enkelte vil skissere som ideelt ut frå tanke om eksponering for bakterier. Født inn i eit småbruk, med relativt avslappa foreldre. Det hjalp ikkje ein døyt, og dei var ganske små når plagene dukka opp. Dei er no friske, til tross for at eg vaska hyppig og hadde ein nokså tekstilfri heim etter at plagene dukka opp No var dette eit langt sprang frå vassflaska og eg skal halde fred 😎
    1 poeng
  40. God lørdag godtfolk. Her sitter jeg å venter på å bli klar til en tur til skogs. Jeg skal straks dra på meg Fjellrevenbuksa og ullundertøy. Skauturer er min meditasjon og egenterapi fra en hverdag som stort sett bare består av å jobbe med bakterier og antibiotikaresistens. I tillegg er disse turene for meg absolutt påkrevet hver gang dette landet svinger ytterligere mot mot høyre og lenger vekk fra naturen. Uansett, kanskje noen har glede av et par fun-facts? Den levende organisme, eller "ting" om man vil, det finnes mest av på kloden er planter. Gress, trær osv. Det representerer 82% av alt liv. Bakterier kommer på en god andreplass og representerer 13% av alt som er levende. Hva med oss, 7,6 milliarder mennesker? Vi representerer kun 0,01%! Mao, og målt etter biomasse, det finnes 1300 x mere bakterier enn det finnes mennesker på jorda. Herre Jesus kan enkelte kanskje tenke, i hvert fall om man bor i Rogaland og har fest med kaffe og wienerbrød i dag, men nesten alle bakterier som finnes er enten harmløse eller våre venner. Vi er avhengig av dem, og de spiller faktisk en viktig rolle i vårt forsvar mot infeksjoner. De er endel av immunforsvaret vårt. Bakterier er våre venner. Jeg er skikkelig glad i dem. En annen ting jeg tenker det er viktig at så mange som mulig veit, er at det har eksistert antibiotikaresisten (AMR) like lenge som det har eksistert bakterier. Dvs i sannsynligvis millioner av år. Og AMR begynte å øke før vi oppdaget antibiotika fordi vi allerede hadde oppdaget desinfeksjon. Dette henger sammen. Bakterier gjør (selvfølgelig) hva de kan for å overleve farlige stoffer de utsettes for. Feks tetravalente ammoniumforbindelser, sulfa-preparater osv. Desinfeksjonsmidler mao. Og de pakker og stokker genene som beskytter mot disse desinfeksjonsmidlene sammen med gener som koder for AMR. Så når de klarer å bli motstandsdyktige mot ett stoff blir de ofte motstandsdyktige mot mange andre i samme slengen. Det nesten mest fascinerende er at bakteriene, også de helt harmløse, kan sende disse pakkene med resistens-gener til andre bakterier av helt andre typer. De deler på beskyttelsesmekanismene. En harmløs men resistent miljøbakterie kan derfor gjerne dele sin ervervete resistens med en potensielt sykdomsfremkallende bakterie. Dette er ikke bra. Det er faktisk en av de største utfordringene vi står ovenfor. Til slutt, dette ble lenger enn planlagt. Alle levende vesner lever med en felles bakterieverden (the microbial biosphere). Resistens som utvikles i miljøet eller i dyrepopulasjoner betyr noe for oss. One Health er en anerkjennelse av sammenhengen mellom helsa til planeten, dyr og mennesker. Ikke kontroversielt eller oppsiktsvekkende. Det er bare en "selvfølgelighet" altfor få tenker på. Vi mennesker har i veldig mange år øst ut med desinfeksjonsmidler og antibiotika på oss selv, og ikke minst i landbruket og annen industri, og har derfor i stor grad påvirket forekomsten av resistens i denne mikrobeverdenen alt liv må forholde seg til. Det mest behagelige er kanskje å ikke vite dette, men jeg overbevist om at vi alle kommer til å merke det. God helg, god tur. Jeg drar nå.....
    1 poeng
  41. Dag 6 Våknet kl 7.30 av sol på teltet. Passet bra og stå opp tidlig, ville gjerne starte på de 600 høydemeterne før det blir for varmt. Kunne velge grusveien som heter Breiliveien, men valgt Dokkaløypa da det var anbefalt av flere. Lett fin meget brukt sti, ikke så veldig bratt i mine øyne. Fikk noen gode tips på veien opp, vi får se om de blir brukt. Et par stiger og en åpen hytte. Lunsj ved Hvalsdammen, opp på 516 MOH Fint vær i dag også, har vært utrolig heldig med været Benk å sitte på, mye folk ute i dag. Fisken vaker, har løst et 3-dagers Har meget gode sko, når noen spør om pris pleier jeg å oppgi PR sko. Sliter med beinkuler og har også lett for å få gnagsår, så det er et hovedfokus på turer. Har også en stiv stortå etter en påkjørsel, så lettere fottøy som @Tor-Erik-L-77 foreslår funket bare 2-3 km og så er det stopp...., Er nok veldig stor forskjell på hvor lett med får gnagsår og blemmer. @Tiur3 vær lykkelig at du slipper de!
    1 poeng
  42. TS. Ta vare på beina dine, ellers blir dette utrivelig. :) Vet ikke hvilket skotøy/støvler du benytter. Men jeg er litt forundet over at folk på tur, blir plaget av gnagsår og vannbelmmer. Nå er det mange år siden, jeg sluttet med vandring med telt og "pikkpakk" i dagsviss. Men til gjengjeld, så benytter jeg camp og går daglige turer ute fra campen, noen ganger forflytter jeg den også (i nærområdet), for å nå andre steder. Men om det er en tur (6 til 14 dager) og det hvor det gåes 7 - 10 timer /dag og har jeg ikke (på 30 - 40 år) hatt gnagsår med tilpassede lærstøvler. De holder til og med 5 - 7 timer i regnvær, med rett vedlikehold! Så jeg underer på denne motesaken, med membran. Uansett - lykke til videre opp i Finnemarka og videre på turen. .)
    1 poeng
  43. Sliten i beina, og med 2 km en vei inn til sentrum av Vikersund ble det tilkjørt pizza ALA appalachian trail @paddelunde! Dyrt men bra! Og slagordet som står på esken i gult, passer bra i dag😀 Det smakte med en varm dusj til 10kr også. Ny truse og ren t-shirt er på. Har pakket om maten som jeg hadde lagret her. Ny dorull og nye kart er i sekken. Har med mat for 3 dager beregnet og et par real for en ekstra dag om det skulle knipe -plan «B» Men har fått en liten vannblemme under ene foten på str med en 50 øring.... varmen i dag tar på beina. Det lå også et sett med batteri i pakka, men Anker 21w solcellepanelet har sørget for mere enn nok strøm til mobil, powerbank og garmin GPS. Eneste jeg har å klage på den, er at USB uttakene står 90 grader feil/ eller for langt ut. Kablene må kobles fra for å få lukket mappa. Det normale hadde vært å la kablene stå i og bare lukket igjen.
    1 poeng
  44. Dag 5 Samme skjedde på morgenen - ser bølgene av fisken rett ved sluken. Artig opplevelser i det minste. Eneste som biter er myggen Blodprøvetaking😱 Ikke helt flatt der jeg slo opp teltet, brukte sko og pakkposer for å nivilere så det ble rett. Fin natt, ikke så kaldt og tåket som den forrige natta. Greit å ha mye mesh i teltet så det blir luftig og ikke mygg. Er nøye med beina og taping/Compeed. Har lett for å få gnagsår og har også noen beinkuler. Gnagsår stopper fort en tur. Ref Kjell Arild på npl nå nettopp, hvor det ble full stopp. Svakt skydekke i dag Blir Lyo Gulasjsuppe til frokost. Legg merke til at Titaner long spon med glatt hode stikker akkurat over toppen! Viktig detaljer, de fleste skjeer er alt for korte! Har også med en Nitecore F2 lader/powerbank med to 18650 3600 mAh batteri i tillegg til Anker solpanelet.
    1 poeng
  45. Ja, blir å start uthvilt på den bakken, lange bakker tar bare lengere tid enn korte, man komme alltid opp. Pleier å starte på ca 1/3 dels fart på slike lange bakker. Nytter ikke med min form å sprinte opp, målet er å komme opp sakte med sikkert. litt måne og stille vann Tror også det var en gjøk, virket som et par. kveldsutsikt innen i fra telt gjennom mesh😀 Ikke lykke i dag heller, men så en stor fisk sitt svømmetak rett ved sluken inne ved land, men ikke napp. Marken min har heller ikke tålt varmen. Artig å fiske selv om det ikke blir noe fangst, men har med smør panne salt og pepper, og ønsker å bruke alt jeg har med på turen! Takk for gode råd. Ser ut til å bli en flott natt😀
    1 poeng
  46. Er det ikke enklere å fylle den med Whisky av og til?
    1 poeng
  47. @Radiosugge søk opp John Zahorian på YouTube. Virkelig gode filmer fra CDT og PCT, samt egen filming av fartsrekord på Colorado trail, 484 miles på ni dager og tolv timer. Uten support/støtte. Det er et snitt på åtte mil dagen! Noen er bare helt sjuke.
    1 poeng
  48. Alle tre på ett år? Er det faktisk mulig?
    1 poeng
  49. EE er også et såpass lite firma at det er mulig å spørre pent om tilpasninger. Prisene er fornuftige - dun er ikke billig i seg selv.
    1 poeng
  50. Det är dags att ge lite feedback efter att ha fått lite brukstid på mina EE quiltar. Tillverkare: Enlightened Equipment www.enlightenedequipment.com Modeller: Jag har två Revelation, 50F och 0F (ca +10C och -17C) med 850 cuin dunfyllning och en Prodigy 40F (ca +4C) som är identisk med Revelation i modellen, men har syntetisk fyllning. De finns i många längder och bredder, så storleken passar alla. De har ingen huva, om det är en fördel eller ulempe är individuellt, men det är en av två viktiga orsaker att jag köpt quilt. Den andra orsaken är att den kan fästas i liggunderlaget och ligger då på plats under natten. Att de är lätta är en bonus. Vikt angiven på EE's hemsida stämmer bra med verklig vikt, 25 g tillkommer dock för remmar att fästa runt liggunderlag, samt nästan lika mycket för packpåsen. Vid köp får man med en stor förvaringspåse och en packpåse som är relativt stor. Quilten går att komprimera ned mot halva den volymen vid behov. Jag har upplevt dem som varma i förhållande till angiven temperatur, den med syntetfyll dock närmare angiven gräns. Storleken på bredden stämmer bra med beskrivning, vid gränsfall/tveksamhet, välj den bredare för att undvika glapp där kall luft kan komma in. Vem vill ha quilt? Den som snurrar runt mycket i sömnen, ofta ligger på mage eller sidan, spretar ut armbågar och knän och som upplever en huva som obehaglig bör överväga att bruka quilt. Vem vill INTE ha quilt? Känns huva som en naturlig del när du sover ute, känns det tryggt och ombonat som en kokong att ligga i en sovepose och är du flink att snu dig i eller med soveposen så vill du sannsynligvis inte skifta från säck till quilt. Plus: Lätta Varma Sköna att bevege sig i Vannavstötande dun Effektiva att bruka två på varandra för att boosta värmen. Jag har inte haft möjligheten att testa så kallt ännu, men räknar med att sova komfortabelt ned mot -25 till -30 grader med 0F och 40F quilten på varandra. Mängder av val till storlek och färg Minus: Lång leveranstid Passar ej för hytteturer, då ryggen ligger direkt på madrassen, ett lakan må brukas i så fall. Quilt passar inte alla, se ovan. Neutralt: Priset. Ikke billigt, men ikke blodigt dyrt. För en liten sparing av vikt med 900 eller 950 cuin dunfyllning växer prislappen fort!
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.