Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 26. nov. 2018 i alle områder

  1. Morgensol og tåke var en veldig fin kombinasjon!
    8 poeng
  2. e va inne på samma tanken men endte opp med dette oppsettet. Landcruiser 120,07 modell. taktelt og 270 awning med vegger fra Profftelt.no 16000kr for telt og markise. billigere markise finnes også fra profftelt, denne er 250cm
    5 poeng
  3. An apple (in the sunshine on a mountain top) a day, keeps the doctor away Fin tur over Lyderhorn hjem fra jobb i dag, måtte ta ut et par flexitimer for å få med meg litt sol - det var det vel verdt
    3 poeng
  4. Fikk min No. 10 i posten i dag.... å jeg må bare si at jeg er veldig imponert 👏🏻☺️ Dæven denne satt usannsynlig godt i hånden! Utførelsen på kniv og slire er langt over det man ser hos Helle! Måtte avbestille Lars falt kniven, da de ikke hadde den inne for å få ordren ut døren! Fikk med en 15% rabattkode på neste kjøp, så det passet jo utmerket 😂 blir uansett kjøp av et par slike dangler no. 03 til! De var helt genial!
    3 poeng
  5. Skolen har tatt mye tid i det siste, noe som har ført til færre blogginnlegg enn normalt. Men nå... Endelig et nytt innlegg ute på boggen fra forrige tur i Fyresdal i Telemark hvor jeg og pappa jaktet på fugl og flotte bilder! Du finner innlegget på bloggen her!
    2 poeng
  6. Det å lage seg god mat på tur synes eg er viktig. Om sommeren (laksefiske) blir det alt for mykje real turmat, då er fiske i fokus og matlaging blir nedprioritert. Men hvis vi stikker avgårde for ei overnatting eller to, har eg gjerne med noko godt i sekken og lager skikkelig mat. Ei stor steikepanne eller ein kjele er eit godt utgangspunkt synes eg, eg har her to oppskrifter eg synes er greie å tilberede i skauen - kom gjerne med fleire oppskrifter! Dette er oppskrifter som tek utgangspunkt i at ein tek med seg råvarer i sekken, og neppe noko som er aktuelt for dykk som går langt og teller gram. Portugisisk suppe Ingredienser: 1 løk 2 gullerøtter 3 poteter Grønnkål (valgfritt) Chorizo eller anna spizy pølse av god kvalitet 2 terninger med kyllingbuljong Salt&pepper Tilbreding: Del opp pølse og alle grønnsakane i biter som passer til suppe, steik først pølsene, deretter ha i løk og steik eit par minutter, tilsett gulerøtter og poteter og surr vidare i eit par minutter, smuldre i buljongterninger og tilsett 1 liter vann og kok til grønnsakane er møre - hvis du gidder å ta med grønnkål, tilsetter du det rett før servering. Ei varm og god suppe som smaker nydelig på tur. Kyllingrisotto Ingredienser: Lårfilet av kylling Sjalottløk Kvitløk Stangselleri (valgfritt) Risottoris Litt kvitvin eller eplejuice Kyllingbuljong Parmesan Meierismør Salt&pepper Tilbreding: Skjær kyllingen i mindre biter og krydre, steik den eit par og finhakka løk, kvitløk og stangselleri, når løken er blank tilsetter du risen og steiker den litt. Ha i ein skvett juice eller vin og la denne koke inn, deretter tilsetter du varmt vann med kyllingbuljong litt etter litt, denne prosessen skal ta ca 20 minutter. Når retten er ferdig rører du inn parmesan og ein klatt smør. Mengden ris og væske tilpasser eg i forkant etter kor mangen eg lager til, eg bruker 1 sjalottløk og 1 fedd kvitløk pr person.
    2 poeng
  7. Hva er det folket er redd for da? tilpasset tilbud og annonsering ut fra hva du handler, søker opp osv? å få høyere priser pga synlig interesse fra din side? identitetstyveri? at du/din økonomi er en salgbar vare ift marketing? An noen du ikke kjenner til vet noe om deg? (Ut over Facebook, Google, andre nettsider, "Trumfkortet", naboen og staten.) Annet?
    2 poeng
  8. Broderen og jeg på tur en lørdag. Det er ikke morsomt med en bakfot i ulage. Enda mindre morsomt er det å sitte hjemme å se ut på et skikkelig fint vintervær. Likevel må det bli en lørdagstur. Det kunne bare ikke bli en av de lange turene. Broderen har et kne han ikke er helt fornøyd med. Han mente også at vi burde begrense turen til ca to timer. Med frost i mange dager, er det begrenset hvor broderen liker å gå. Han er skeptisk til is og snø. Det henger sammen med et rundkast.... Vi var enige om å snakke sammen på lørdags morgen. På onsdagen hadde vi snakket om tur på lørdagen, og diskutert forskjellige alternativer. Vi var stor sett enige om å gå fra Reve havn til Friluftshuset på Orre og tilbake. Denne turen er en gammel traver. De siste årene har det blitt en vanlig vintertur. Den globale oppvarmingen sørger for kalde og lange vintrer. De har ligget is og snø i ukevis. Det blir også vanskeligere og opprettholde treningsmengden som jeg var komfortabel med for bare noen år siden. Noe skyldes skader som gjør at jeg må begrense turene, men alderen har vel også noe med saken å gjøre. Det var ingen andre biler på moloen ved Reve havn da vi kom. Vi kunne se spor utover, men stien her er mye mindre brukt enn den som starter fra Sele. Nå vil Orreånå sperre i enden av Orre stranden, mens på Sele er det fritt fram til Sola – og videre. Vi skulle bare til Friluftshuset. Det første stykket går stien et lite stykke ovenfor stranden. Det kan være dyr på beite, men på vinteren er det helt greit. Det pleier å være surfere i sjøen her når bølgene er store nok. Denne dagen så vi ingen. Etter en kilometer eller vel så det, måtte vi velge enten å gå på stranden eller ta opp i sanddynen. Denne gangen valgte vi stranden. Det første stykke endrer seg hele tiden. Det kan være sand, rullestein eller blanding. Denne gangen var det mest sand. Det kan være tungt å gå i løs sand. Normalt er det et hardt område ytterst mot sjøen, men da må det ofte ta noen stor steg for å unngå å bli våt. Vi valgte å gå inne på stranden der frosten hadde gjort sanden hard som asfalt. Her var det lett å komme fram. Og det gikk rimelig fort, selv om jeg fortsatt halter på venstrefoten. Sola gjorde det varmt, men i skyggen med trekken i mot ble det iskaldt. Vi beholdt vindfleecen på. Denne dagen var også solbrillene fra «syden» med. Sola står nå så lavt at den skinner rett i øynene. Det var andre ute og gikk. Vi treffer ofte en del som er ute for å fotografere fugler. Lange og dyre objektiver i hvert fall.... Sånn gikk nå litt over to timer og nesten en mil. Farten ble lavere enn på onsdagen. Selv om sola skinte fra like klar himmel som på forrige tur, så varmet den ikke like bra. Vi beholdt både vindfleecen og vanter på hele turen. En flott vintertur. Les hele artikkelen
    2 poeng
  9. Husk at mange av tillatelsene klarna behøver fra deg er pga handel på kreditt og er rene formaliteter som høres litt verre ut på papiret. Bare en sjekk av kredittscore vil jo falle innenfor mye av det som er nevnt i "jeg aksepterer" vilkårene.
    2 poeng
  10. Litt molefonken etter standardtrimturen i dag, selv om turværet var strålende. På et lite klyvestykke opp til Holefjellet mistet jeg grepet med en støvelen, og falt. Slo meg ikke, ble bare litt oppskrapet i håndflaten og det sluttet å blø etter få minutter. Så jeg vandret videre, med kurs for Nipedalen. Men da jeg var nesten på toppen av Gravdalsfjellet, ramlet størstedelen av karbonstaven min i bakken, og jeg stod der med kun håndtaket som et spørsmålstegn - det så ut som den var presisjonskuttet i et rent snitt 35 cm under toppen. Jeg antar at den må ha fått en trøkk i fallet, og deretter har en kjerv raskt utviklet seg til et rent brudd. Jeg har kjøpt tre slike staver (og prisen er latterlig høy) pga fotomuligheter og gunstig for tarp siden de kan skyves til 170 cm. Tenkte å ta dem med på Kilimanjaro-forsøket mitt, men nå er jeg litt betenkt. Får vurdere om det blir alustaver i stedet, eller om det holder med karbon når jeg har med reservedeler...
    2 poeng
  11. Bare et lite mattips - som passer året rundt. Hjemmelagede vårruller. Kan stekes både ferske og rett fra fryseren. Passer mao. også fint på vinterturer!
    2 poeng
  12. I helga ble det en gapahuktur sammen med @Anders Eriksen. Bål, alt for mye mat, og to bålkjeler for å være sikker på at det ble nok bålkaffe på morgenen. Noen ord og en hel del bilder kan ses her.
    2 poeng
  13. Eikerapen i Åseral. Overnattingstur i fjellet med fruen 😊
    2 poeng
  14. Helsport Trolltind Superlight 2 er et lett kuppeltelt som er lett å sette opp. Det rommer plass til en vandrer på 190 cm (på diagonalen). Som telt flest ligger man inne i en gul katakombe og ser ingenting av den flotte naturen på utsiden (eller grizzlyen som kommer i firsprang). Jeg liker å kikke ut, så jeg fikk en lokal båtkalesjemaker til å sy inn båtkalesjevinduer som har 0,4 mm tykkelse. Vekten økte kun med 195 gram og endte på en totalvekt på 1550 gram med stenger og alt. Det ble totalt 7 vinduer på ytter og innerduk. Det 7.ende vinduet ble sydd inn utenfor mesh-nett ventilen. Det går fint å se igjennom, pluss at man sparer noen gram på sy inn vindu på innerduken.. Vinduene er sydd inn med doble sømmer. Det kan og vurderes om de skal legges tynn dobbeltsidig tape mellom vindu og duk for ekstra vanntetthet. Når man pakker sammen teltet er trikset å legge alle vinduene oppå hverandre som en stabel med pannekaker, rulle sammen, og dytte inni teltposen. Da får ikke vinduene knekk. Hilsen fra Varangervidda!
    1 poeng
  15. Grattis! Så veldig fin ut den der! ...men du må snu karabineren *pirke* Pokker altså, store fristelser her nå! Må få kjøpt en jeg og snart, eller sette øverst på ønskelista til jul. Men nå begynner jeg å bli skikkelig i tvil om hvilken.. Lars Fält-kniven er jo den jeg er mest fan av, men "tynt" blad i forhold til de andre, og uten slire med tennstål som tilvalg. Har og fått sansen for Woodsman med kortere men tykt blad, 4mm. Skulle likt å hatt alle 3 knivene foran meg, så dumt det ikke er noen butikker tar de inn...(som jeg vet om hvertfall). Men må vel ikke tenke så mye, bare handle når pengene er der
    1 poeng
  16. Kom over denne på youtube Definitivt noe jeg skal lage med småen i løpet av vinteren. Syns slike ting er kjekt å dulle med... Andre gode forslag til hjemmestrikk?
    1 poeng
  17. Jeg gjorde et forsøk på dette første gang for et par år siden. Kombinerte to dunposer. En med komfort for menn -1 og en -10. Var ute i tre døgn og hadde -25 på det kaldeste. Disse to posene gjorde at jeg var varm og god gjennom hele natta. Minst like varmt som Tyin. Litt styr med to poser, men volum og vekt av disse to posene er under halvparten av Tyin, så det er blitt førstevalget om jeg må bære alt i sekk 😃
    1 poeng
  18. Reinskinn og Exped. Jeg gir blaffen i røyting. For meg er varme viktigere enn hår. Har fått mitt av en kar fra kautokeino, rett fra reineier som har tørka skinnet selv. Inntørka blod på baksida og røyting får man leve med. Kommer fra finnmark og kan ikke se for meg en iskald vinternatt uten reinskinn. Vi har alltid brukt det på fjellturer. Tror bestefar hadde ledd om jeg kom med min Exped, hadde han levd, selv om jeg er aldri så glad i dette underlaget Kjenner ingen som fikset naturen bedre enn ham, der han jaktet og fisket i sine områder på sørsiden av Varangerfjorden. brukte forøvrig bare exped winter 9 LW forrige uke. Og et tynt underlag underst. Lånte vekk reinskinnet. Det ble vel en minus ti om natta, og jeg må si jeg var kald. Og kjente det også på underlaget. Heretter tar jeg med to reinskinn, så har jeg alltid et å låne bort før vi går fra bilene.
    1 poeng
  19. Huff ja den er jo diger!! Det jeg har tenkt, er å kjøpe to tynne ulltepper og lage en innerpose av dem. Sy dem sammen. Er de tynne så er de lette. Da kan jeg bruke Rab`en på kalde dager der jeg ikke har pulk - tepper i 100% ull, og dun - DET må da funke! For ja, tyin er nok pulk-pose. Men, jeg skal nok dra den med meg neste gang jeg skal ut, snø eller ikke. Må få prøvd den. Takk for svar
    1 poeng
  20. Basert på egen erfaring er jeg ganske sikker på det er «følelsen» for Tyin er ganske romslig og særlig hetta, men den er tung så den gir en helt annen følelse enn lett dun Ta den med ut og prøv et par netter. Jeg er ihvertfall strålende fornøyd med Tyin 5-season på alle punkt bortsett fra vekt og volum 😂 Bruker den derfor kun når jeg kan ha den i pulk RAB posen holder nok ikke i -20 for damer nei. -10 for damer er nok mer riktig. Skikkelig pose, men ikke nok for de kaldeste nettene.
    1 poeng
  21. Jeg har av og til hengt tarpen på skrå, uten møne. Litt som en gapahuk. Da får man utsyn, og det blir fremdeles betydelig mye mindre kondens.
    1 poeng
  22. Den er seig den der. Jeg klarte å styre unna, men oppdaget i går at Addnature hadde den til 20%, og så var det en grønnrabatt på 25% som lot seg legge oppå... Jeg klarte faktisk likevel (bank i bordet) å la være. Men det ble ei Lundhags Makke isteden. Ikke at den har samme bruksområde men...
    1 poeng
  23. Julegaven til meg selv ble en Fjellpulken Xcountry 130 inkl. drag/sele på meg fra Fjellsport. Da er det bare å satse på snø og noen dager til rådighet på ny-året Ellers har jeg gjort unna hele julehandelen på nett, en befrielse.
    1 poeng
  24. Ja, og nå setter de sannelig musikk til også! Det kalles kanskje "knifebanging" dette da.
    1 poeng
  25. Dette er med respekt å melde tøv. Sosialklienter kan bli bedt om å legge frem bankutskrifter som dokumentasjon på økonomisk status, men da kan også transaksjonene sladdes slik at NAV bare får se saldo, ikke hva man har brukt penger til. Når det gjelder NAV har det vært noen saker i media om ansatte som har fått sparken fordi de har "snoket" i data som var dem uvedkommen i jobben, f.eks info om naboer som har søkt rehabiliteringspenger osv. Forstod det slik at slikt misbruk ble avslørt gjennom datalogger som viser hva den enkelte har sett på. Så det tyder jo på at NAV tar ansvaret alvorlig. Ellers har NAV lenge slitt med gamle systemer, der det ene systemet ikke snakker med det andre, altså at den store integrasjonen av alle data har glimret med sitt fravær. Men der de får integrert data skal tilgangen vært styrt ut fra saksbehandlernes oppgaver/roller, det er altså ikke fritt frem for alle NAV ansatte å titte på hva som helst. PS: Hvor mange av her har Facebook konto? Tror man skal bekymre seg mer for slike aktører enn for at "store mor" (velferdsstaten) overvåker deg.
    1 poeng
  26. De som vurderer å bruke morsmelkerstatning i stedet for tørrmelk bør tenke på at tørrmelk består av tørket melk, og ikke noen tilsetningsstoffer så langt jeg har funnet ut. Men her er innholdet i NAN morsmelkerstatning (legg merke til at vann er hovedbestanddelen): Vann, skummetmelk, laktose (melk), vegetabilsk olje (solsikke, kokos, raps), demineralisert mysepulver (melk), emulgator (soyalecitin), fiskeolje, kolinbitatrat, L-fenylalanin, taurin, inositol, L-histidin, L-carnitin, nukleotider (adenosin 5’-monofosfat, cytidin 5’-monofosfat, guanosin 5’-monofosfat, uridin 5’-monofosfat), vitaminer (A, D, E, K, C, tiamin, riboflavin, niacin, B6, folinsyre, B12, biotin, pantotensyre), 2'-fukosyllaktose. God appetitt :)
    1 poeng
  27. Tåka i helgen ga mange fine blinkskudd. Sett så mye fine bilder de siste dagene. Så godt og se at så mange kom seg ut selv om det så trist og grått ut. Aner ikke hva disse her snakker om, men jeg håper de snakket om at de savnet snøen 😂
    1 poeng
  28. Gjekk over i fjor haust. Me traff eigentleg veldig bra på utstyret, med unntak av storleik på telt. Då me sku bere alt på ryggen i 3-4 dagar på tampen av turen, var me knallharde på kva me hadde med. Mellom anna valgte me eit 3-mannstelt til 3 personar, for å spare 1,5 kg opp til mitt 4-mannstelt. Det var den drøye kiloen me ikkje skulle spart på. Det vart upraktisk og litt tungvindt. No var me 3 små damer, så plass nok til soving etc var greit, meir makkette med teltlivet forøvrig. Det gjekk seg dog til, og me fann ein rytme på det, men eg hadde ikkje valgt slik ein gong til. Mtp sko så synes eg ofte folk tek ekstremt hardt i. Trudde først at det kanksje var berre eg som var varm av meg, men samtlige av oss gjekk med Crispi Svalbard, ein ullsokk og dampsperre (plastpose). Opplevde ikkje å fryse på føtene. Å ha meiningar om andre sine kle er dog noko eg prøver styre unna, då me er veldig ulike. Men eg personleg synes, i alle fall den ruta me gjekk, at det er godt å ha ein støvel som sitt og tilbyr god støtte i vindherja snø/sastrugi og teknisk breterreng. Ein støvel som er 2 str større enn vanleg med masse "prakk" nedi ville gitt meg slitne fotblad. Edit: glømte at eg solgte mi Klattermusen Freke etter den turen. For mykje dilldall på den, og spesielt irriterende med alt nede på beina som isar og klumpar seg ved vekslande tilhøver. Synes heller ikkje at partia med cutan held vind like godt som kraftig gtx. Til slutt : gled deg. Det er eit eventyr.
    1 poeng
  29. På vakre Vigdarvatnet i Sveio, sør i Hordaland i dag!
    1 poeng
  30. Trodde jeg hadde bilde av feste mot tverrstaget, men dette der guttungen trekker lasset er nærmeste jeg har tror jeg..
    1 poeng
  31. https://sa.uit.no/utdanning/program/345108/arktisk_friluftsliv_-_bachelor
    1 poeng
  32. 14-15 grader og lite som minner om snarlig skiføre på Nord-Vestlandet i dag. Så dermed ble halga funnet frem for en tur på gamle jaktmarker. Rypejakt i Fræna kommune.
    1 poeng
  33. Etter å ha oppdaga Peak Lenin 7134moh som blir sett på som eit av dei lettare fjella over 7000m (i den grad det kan vere lett) har eg sett ein del på Kirgisistan som ein spennande destinasjon. Det ser litt vanskeleg ut med tanke på å bestige fjellet allereie til sommaren, men eg er interessert i å ta meg ein tur til Kirgisistan i 14 dagar-3 veker til sommaren for å gå/springe rundt i fjella rundt omkring. Er det nokon som har vore på tur i dette landet og gått tur før? Er det eit land der det kan vere trygt å haike og sove i telt i fjellet utan å forvente å bli rundstjelt? Er det nokre fjellområder ein MÅ sjå? Er det nokre plassar ein ikkje bør sjå/reise til? Kan legge til at eg puslar med tanken om å komme meg dit utan bruk av fly, altså ved bruk av tog, og vil derfor prøve å pakke alt av bagasje i ein sekk på ca 60 liter, med eit telt fordelt på to personar. Eg set pris på togerfaringar folk har frå Kirgisistan eller nabolanda!
    1 poeng
  34. Vi var i Kirgissitan i en måned i august /september 2017 så jeg kan fortelle litt tips: Kirgisistan er veldig trygt så ikke noe problemer noe sted med det. Bruk CBT kontorene og overnatt alltid på homestay. Hotellene er ikke noe serlig selv om de har 5 stjerner. CBT er et fantastisk opplegg og de finner alltid en løsning. http://cbtkyrgyzstan.kg/ En haiker ikke i Kirgisistan, men du får alltids noen å sitte på med om du blir med og deler kostnadene. Still deg opp langs veien og med litt veiving med flat hånd opp og ned får du garantert sitte på med noen. Gratis haiking eksisterer ikke som konsept så det vil du aldri få til uten at noen blir sure. I Kirgissitan er all "utmark" eid av staten. Private får rett og slett ikke lov til å eie utmark. Landsbyer/gjetere etc. leier så området av staten. Det betyr at det er funker fint greit å sette opp telt hvor som helts i utmark. Det er ikke noen grunn til å dra på et telt om du ikke har svært svært dårlig råd. Det er alltid en yurt å få overnatte i om du spør pent. Er du ikke av den eventyrlystne typen kan du alltids få det lokale CBT kontoret til å organsiere for det. Det er veldig billig! Lei deg en lokal guide gjennom CBT. Skal du til Arshlanbab, spør etter Hosnidin. Ta med vannrensetabletter, det kan smake hestemøkk av vannet mange steder, men du blir ikke syk med tablett i. Kartene over Kirgisistan er gamle Sovjetkart i 1:200000 med litt ruter på som ikke alltid stemmer. Ta de med en klype salt og pass på at det ikke alltid er bruer der "ruta" krysser bekken/elva. Open Street Map er noe bedre. Gassboksene er en sær standard med trykk og twist greier. Du får "normale" 1/4" gassbokser hos Red Fox Outdoor i Bishkek. Det er også adaptere å få kjøpt. Vi brukte Brandt https://nomaden.no/bradt-guide-kyrgyzstan bus.kg er fanstastisk for bussruter i Bishek. Ikke rutetider, men det går alltids en buss. Det er ikke tog i Kirgisistan, bare minibuss. Billig og enkelt. Det er god 4G dekning og verdt å kjøpe lokalt SIM kort med masse data. Alpene blekner ganske lett i forhold til Kirgisistan så det er bare å glede seg. Vi fikk ikke gått så mye i fjellet grunnet sykdom så vi tok det ganske så rolig og holdt oss i dalene. Vil anbefale å leie hester og guide noen dager. Vi hadde en veldig flott tur ril Song-kul med hester og guide. PS: Veien mellom Karakol og Osh er rustet opp så det skal etter sigende være grei skuring med taxi over der. Vi fløy, men hørte det var helt unødvendig når vi kom fram.
    1 poeng
  35. Det er vel omtrent så høyt sola gidder her nord om dagen...
    1 poeng
  36. 1 poeng
  37. Det var standard en periode hos primus, men er vel i praksis bare en ekstra feilkilde. Er ikke på de som blir solgt nå etter det jeg vet. Denne her er fra 2011, hvis datoen inni pappesken er riktig. Det er samme filteret som sitter i enden av ergopumpa. Da er den renset og testkjørt en 45 minutt. Nå brenner den rent og uten krøll. Utrolig hva litt rensing hjelper.
    1 poeng
  38. Da dukket det opp en Multifuel fra finn. Knapt brukt, og bare med gass. Her er dysenåla helt som ny. Blir å testbrenne og ta en rens. Fikk også kjøpt inn to drivstofflasker med riktig type kork. Ubrukt pumpe fulgte med. Da kan jeg selge komplette sett til våren.
    1 poeng
  39. Så dette selv nå, kjøpte en ny omnilite. Lot den stå å brenne opp en tank før jeg åpnet dyse for å sjekke. Tydelig voks/produksjonrester ved fuel innløp Også endel som samlet seg innunder dysen. renset med q-tips og litt rødsprit. Testet i garasjen med lyset av å den brant rent og fint. Bruker biltemas 4-t alkylat bensin og rødsprit til forvarming. lavvo og jakttur i helgen, tipper jeg får brent igjennom noen tanker så får jeg åpne å se igjen. veldig interessant og lærerik tråd, kjekt dere deler! Morsomt med primus🙂
    1 poeng
  40. Da har jeg testet i mørke og den brenner rent. Reparerte også dyserenseverktøyet, satt inn en ny tråd på den. @Marius Engelsen Har ikke testet bioetanol, frysepunkt og at det gir nok effekt til forvarming er viktig. Jeg får kjøpe en liter å teste litt, legge i fryseren for å se om det flyter. Vil rette en stor takk til @Tor-Erik-L-77 som var sporty nok til å være med på en slik tråd.
    1 poeng
  41. Da har jeg testfyrt og den brenner 100% rent i dagslys. Bare blått og ikke noe gulskjær i flammebilde. Her er krana fullt oppe, litt pulsing, den blir nesten helt borte ved å justere litt, men mangelen på kran ved brennerhode gjør at den er ikke kan justeres til å bli pulsfri spesielt på full guffe. Så det blir et valg om enkel betjening kontra en 100% brenner slik som Omnifuel (som er samme brenneren men med kran på brennerhodet). Nå er den en god brenner, men vi som liker å få de til å funke 100% havner et sted på 90 tallet i funksjon/lydbilde. Pleier å fyre opp en hel flaske det vil si 4-5 dl for å få bekreftet at de er stabile. Mye lettere å ta dette hjemme enn på tur. Blir også tryggere på brenneren ved å gjøre det slik. Nå brant den konstant i en time uten noe tull, redusert effekt eller lignende. Desverre er produksjonsrester vanlig i primuser, slik at en brenner som er fyrt skikkelig varm, og renset etterpå er en mye bedre brenner enn en som er ny i butikken. En annen ting som sparer deg for mye driftsproblemer er å forvarme med rødsprit, det gir lite sot. Og sot er driftsproblemer. Spesielt viktig om du også bruker stillebrenner cap. Dessverre er ikke dette beskrevet i bruksanvisning for denne primusen, det at du bør forvarme med rødsprit når du fyrer med flytende drivstoff ødelegger fort et salg. Så da er det viktigere å selge, enn å gi riktig og etter min mening viktig info. Det holder med 2.5 ml rødsprit under normale forhold på denne brenneren. Er ikke store flaska du må ha med ekstra på turen. Da skal jeg testbrenne i kveld for å se om den forsatt er 100% blå flamme.
    1 poeng
  42. Da er den demontert, og gjort rent i primus rensevann (varmt vann med litt zalo og sitronsyre) børstet med en myk børste. Når det begynner å bli litt rødfarge må det tas ut å skylles. Har også blåst gjennom med trykkluft. Har bare disse 3 delene i primusrensevannet. Det ble usedvanlig rent og fint, litt forskjell på dysenåla. Pumper trykk på flaska, og skyller gjennom del for del. Først ut er bare slangen. Kobler så på huset uten deler, og skyller gjennom det. Setter så inn dysenåla. Skyller gjennom uten dysa i. Denne gangen kon det ikke ut noe sotpartikler. Det er som regel bare 0,5-1 dl. Og skal du sile/rense bensinen, må du være sikker på at det du bruker er rent. Vet at noen har laget en trakt og et bilbensinfilter, og filtererer all bensin før tur. Har ikke laget et slik opplegg selv. Neste blir å testbrenne, for å sjekke at den er 110% OK og klar for tur
    1 poeng
  43. Har en blikkboks til å brenne opp bensinen jeg har skyldt gjennom med, dumt å få dritten inn i systemet igjen. Har fått tak i en fuelflaske med «ekspedisjonskork». Er ikke glad i de som er barnesikret, noen ganger er de nesten ikke til å få opp. 4.15 inn i denne filmen viser de også rengjøring av spindel. Det som er litt spesielt på primus multifuel, er at det ikke er kran, som i mange tilfeller knuser sot i mindre partikler slik at det kommer i dysa. Så her er det litt lett å bli lurt. Primus selv skriver dette om mangel på kran: Kjøkkenet er en forenklet utgave av Omnifuel og har ikke justeringsmulighet på brenneren, kun på drivstoffsiden. Dette gjør at den ikke gir like gode muligheter for justering, men selve brenneren har like god effekt og funksjonalitet.
    1 poeng
  44. Det er ikke lenge før de her helt hvite nuh...
    1 poeng
  45. Den teltfargen jeg liker best er den blåfargen Helsport bruker på sine superlight-telt. Det ser pent ut i terrenget, og gir - sammen med den lysegule fargen på innerteltet - et trivelig lys innvendig. Har også røde og grønne telt, og det fungerer bra det også. 😊
    1 poeng
  46. Hvorfor må innerposen i en vintersovepose være pustende? Etter min mening så bør en god innerpose i vintersoveposen være så difusjonstett som mulig. Altså ikke slippe ut fuktighet. Damp eller fuktighet som slipper ut i fyllet på en vinterpose vil kondensere på utsiden og etter noen netter så har du en fuktig og også gjerne en stivfrosset sovepose. Folk som drar på ekspedisjoner i f.eks. polare strøk bruker en plastsekk eller lignende inne i soveposen for å hindre at selve soveposen blir våt og fryser. Inne i denne plastsekken kan du ha en tynn innerpose som tørker lett mellom hver natt. Dette er det samme prinsippet som brukes når vi bygger hus med isolasjon i veggene. Da må du bruke en difusjonstett film, plast eller lignende, på innsiden, altså på varm side, av isolasjonen for å hindre at difusjon beveger seg gjennom isolasjonen og kondenserer på utsiden. Kondensen vil da trekke inn i isolasjonen og gjøre den våt og da lever verken isolasjonen eller huset lenge.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.