Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 07. okt. 2018 i alle områder

 1. Endelig en dag uten regn! Daurmålsnibba (1135moh) i Gloppen. Mardalssøylen Gloppefjorden og Søreidsstøylen
 2. Siden været hart vært dårlig så var det endelig fint vær og fikk rota meg ut en tur. Ble en topptur til en lokal topp her i bygda, ingen stier til denne lokasjonen, bare urørt natur i nydelige høstfarger Kaffen smaker ekstra godt da!
 3. Hvorfor bry seg om hva andre gjør/mener/uttaler seg om? I "min verden" orker jeg sjelden å ofre en kalori på hva andre gjør & velger så lenge det ikke går ut tydelig ut over medmennesker, natur, eller bevisst bryter lover og gjeldende regler. Jeg bruker mer energi på hvordan jeg selv opptrer og fremstår, både digitalt og reelt. Jeg skulle gjerne hatt en påvirkningskraft på hvordan andre forbruker naturen, og samtidig gjerne fått turutstyr jeg nå må betale for. Men kostnaden slik verden er i dag med å oppnå påvirkningskraft på hvordan andre forbruker/lever, er at jeg aktivt må selge meg selv inn digitalt. (Om man ser på Youtube, Instagram, etc. så er det mange som gjør det i dag, blir sponset/har mange følgere.), men all tiden på å redigere frem et interessant produkt (meg selv, mine meninger, osv.) og promotere det er tid jeg heller vil bruke på annet. Tid er for meg en begrenset ressurs. Det positive med all synlighet digitalt er at andre også kan bli inspirert med til å leve mer aktivt ute. Det negative med trender og mote er påvirkningen til økt forbruk. Med ny farge/små endringer, på jakka hvert år, nye skimodeller, osv. så er det ganske så mange som bytter ut helt brukbart klær og utstyr unødvendig. Samme med polarisering og popularitet av enkelte turmål som "alle" skal gå til og gjerne ha en selfie over, "Been there - done that" og er det ikke publisert i digitale medier så har det ikke skjedd. Jeg bruker selv Facebook til å dele bilder/opplevelser med venner og famile som bor på mange kanter av Norge, samt andre verdensdeler. Instagram er et gøy lekeøy, hvor jeg per nå ønsker å dele litt ift at jeg også får inspirasjon av andres bilder. Samme med å bruke fjellforum.no som arena, mye inspirasjon å hente her, gode erfaringer som deles av andre, osv. Men basert på egen erfaring så vet jeg også at det finnes mange bomturer, avbrutte turer, venting på gode forhold, ++ før man får den "ultimate" opplevelsen eller bildet. I selvransakelsens ånd så burde jeg selvsagt kjøpt mye mindre turutstyr mtp å forbedre mitt eget miljøregnskap, kjøre mindre bil, osv. Jeg "synder" også med å legge ut noen av bildene mine på Instagram og Facebook, og slites litt med å innimellom ville slette instagramkontoen min og også dele bildene mine på fb med færre medmennesker. Jeg er også endt opp her ift hvordan jeg bruker fjellforum.no "Det er ute jeg føler jeg lever", hilsen betenkt og ambivalent digitalforbruker.
 4. Fjellrev som lurer på om det er forsøket verdt å komme bortom meg for å få seg en matbit:
 5. Vi må skille litt mellom snørr og barter her ! Monsen jobba mye for penga for å overleve ved å skrive artikler, teste utstyr for diverse fabrikker/blader og skrive bøker. Dagens "friluftskjendiser" har hatt det betydelig enklere på de fleste måter. De fleste av "nykjendisene" hadde nok neppe klart seg på gamlemåten slik Monsen måtte. Jeg har talt !
 6. Mener å huske at det finnes en annen også som gjør dette. Er det ikke Lars Monsen han heter, tro?
 7. Jeg har en HMG Windrider 4400 som jeg er veldig fornøyd med. Har hatt rundt 23’ish kg i den ved turstart, noe jeg syntes var helt alright. Rulletopp lukkingen gjør at sekken fint kan "komprimeres" og dermed slipper man at sekken skrangler selv om man bare har 50 liter med bagasje i den. Men en sekk på 70 liter som veier under kiloen må nødvendigvis ha noen bakdeler, og det er at alt av materialet er tynnere, lettere og dermed mindre slitesterkt en hva man får fra en tyngre sekk. (Har selv skiftet bunnen i sekken min pga at det gikk hull på cuben etter skjødesløs pakking fra min side, nå har jeg lært, tror jeg ihvertfall) I tillegg ligger sekken plant med ryggen, så det blir varmt, klamt og svettig. Om man akseptere dette, er det bare å gunne på. Jeg synes ikke prisen er så avskrekkende sammenlignet med hva man betaler for en større sekk laget av konvensjonelle materialer. Når min sekk tar kvelden, kommer jeg nok med stor sannsynliget til å gå for en lik eller en lignende sekk. Det sagt, så kan rifter og hull lett repareres med "cuben tape", og derav forlenge levetiden betraktelig. https://www.packrafting-store.de/Packs/HMG-4400-Windrider-Pack-70l::509.html?language=en&MODsid=2ost0t82353es8f79ssk4csiu0 Bilde av min sekk (sko i str 44)
 8. Videoene forandrer ikke så mye. Den ene viser at rødsprit brukt feil er farlig. Den andre viser at gass heller ikke er ufarlig. Og som du skriver er unger unger. Ting skjer fort, og de blir fort hurrameg og ting som ikke skjer "etter boka". Som leirskolelærer kan jeg skrive under på det! Har brukt rødspritbrenner med elever i en del år, men hadde aldri turt å sende med de et stormkjøkken og en kanne med rødsprit ut i skogen for å gjøre ting uten voksne tilstede. Bruker også gassbrenner, men lar de ikke holde på uten voksne tilstede. Både gass og rødsprit kan brukes forsvarlig, og begge deler har potensiale for ulykker. Rødsprit er muligens det som krever mest oppfølging, siden det fort blir utålmodige elever når sulten gnager og brenneren slukker før maten er klar.
 9. Startet dagen med en liten padletur på Kolbotnvannet. Sol og stille vann.
 10. @Friluftsamatørene delte en flott video på vår video-delings side. Fra Børgefjell. Videoen er flott den, men jeg er usikker på om filmeren har satt seg inn i reglene for nasjonalparken. Det er ikke tillatt med droneflyving i Børgefjell. - ref forskrift For de som er opptatt av nasjonalparkene våre kan det lønne seg å abbonere på nyhetsbrev og lese seg opp på hva som er tillatt og hva som ikke er tillatt. Dette med droner ble opplyst om for noen år siden. (Jeg er genuint opptatt av slikt vern og bruker å lese rapportene som ligger offentlig på Nasjonalparkstyret sine sider. Det er utrolig mye annen god informasjon om lokal forvaltning man kan finne der også, og vi brukere av området har all rett til å skape engasjement om saker som er oppe i slike styrer.) Jeg skriver ikke dette for å henge ut videofilmeren. Han har sikkert handlet i god tro, men jeg poster allikevel dette som et eget emne slik at problemet med droneflyving og forstyrrelser av andre (og spesielt dyr) kan diskuteres. Når man går inn i vernede områder må man forholde seg til vernet, og sette seg inn i reglene som gjelder for området man besøker.
 11. Det er mange som gjør det, men noen er mer troverdige enn andre
 12. Fineste labbelarsen som alltid er med på turer og telt!
 13. Prøver nok en gang å svare, kanskje det går nå. Siden teltet nesten er avskrevet har du ingen ting å tape og du kan kanskje strekke bruken et par år til. På innsiden: Børst av så mye du kan av den sprø teipen og påfør seamsealer på sømmene, innvendig, siden det blir penest. Jobb den godt inn i sømmene. La det herde helt ferdig før du pakker det sammen. På utsiden: Utvendig kan du spraye med f.eks. Nikwax tent & gear. Dette er best å gjøre når teltet er satt opp så stramt og pent du får det.. "Vask" teltet (utvendig) med en svamp og rent rennende vann. Spray Nikwax på duken (kan med fordel gjøres mens duken fortsatt er våt) og bruk den fuktige svampen til å vaske / fordele middelet jevnt utover så hele duken blir dekket. Sørg for at sømmer og der stanga går blir ordentlig mettet. La det hele tørke godt. Det finnes sikkert mange merker som gjør det samme, men jeg bruker denne og synes resultatet blir bra: Sømtetting gjorde jeg som jeg viser her nedenfor: Hubba Hubba sømtetter du på under halvtimen og utvendig spraybehandling ca 15-20 minutter. Ikke lange tiden set, visst teltet kan få en ny vår.
 14. Kanskje, men jeg tror ikke nødvendigvis det. Gass er usynlig, tyngre enn luft, og eksplosivt. En boks som er tredd skjevt i gjengene eller en ventil som ikke er helt stengt på en vindstille dag kan fort bli stygt. Det kommer tilbake til at de med underutviklet pannelapp, om det er aldersbetinget eller pga ren genetisk uflaks, ikke bør leke med eksplosiver uten tilsyn. Om det er bensin, rødsprit, gass eller kinaputter er, etter min oppfatning, mindre vesentlig.
 15. På ROAF (Romerike avfallsforedling) har jeg fått beskjed om at gassboksene skal behandles som farlig avfall. Jeg bruker opp gassen (siste rest typisk på nærturer), samler dem opp i en pose og tar dem med neste gang jeg skal på dynga. Null problem.
 16. Kjapp stardardtur, med en aldri så liten liten regnbyge (ikke særlig overraskende her i Bergen, nei) mot slutten av turen - men en lett regnjakke (unnskyld: "verdens letteste 3-lags skalljakke") gikk fra hoftesekk til overkropp i god tid før væromslaget. No problem
 17. Tror det er mange som ikke tenker over dette. De fleste har hørt om flyplasser, militære anlegg og store folkemengder, men kjenner ikke andre flyforbudssoner. Drone, uansett om det er med kamera eller ikke, regnes som modellfly. Det er mange nasjonalparker og verneområder der dette ikke er lov, deriblant Børgefjell: https://www.fylkesmannen.no/globalassets/fm-nordland/dokument-fmno/miljo-og-klima-dokumenter/verneomrader/forvaltningsplan-for-borgefjell-nasjonalpark.pdf På side 44 står det: "Utgangspunktet er at all motorisert ferdsel til lands og til vanns er forbudt i nasjonalparken. Det generelle forbudet gjelder også lavtflyving og bruk av modellfly, modellbåt o.l."
 18. Autumn is well on its way in the county and this time I opted for a hike on a mountain area I have never been at before, parking at Gilja and then heading north. A very calm and quiet Sunday afternoon today with neither rain nor wind, something we do not get too often this time of year around here. Much appreciated :-) The website UT.no and trail info there suggested this to be a five hour route (without breaks) in very varied terrain and the odd lost path. I therefore decided to download the GPX file to use as guide should I miss those areas that there was no visible trail (as mentioned in the trail info). I highly suggest you do the same. Suffice to say I was not disappointed hiking along the wonderful small scenic lakes, autumn painting its colors on the trees and underbrush, finally ending up with panorama views of the majestic fjords of Høgsfjord and Frafjord. I´ll let the pictures do the rest of the talking.... Erik Beautiful start Troll (ish) Looking over at the Frafjordhatten peak This must be heaven during summer also Høgsfjord Lunch tarp setup
 19. Her er min variant, en god kopi av kokiro.
 20. Ja, det bidrar til troverdighet Monsen lever av det men er absolutt den mest troverdige formidleren vi har etter min mening. Jeg liker Tonje også. Ærlig og fin jente som har prøvd og feilet, men aldri noe forsøk på en polert «perfekt» fremstilling.
 21. Jeg ser at det ligger en Snota 55L på outletten til Helsport nå til kr 799, hvis denne ikke blir for liten til deg da. Men større enn det bør ikke sekken være hvis du vil ned på den vekta du skisserer. https://www.helsport.no/snota-45-55l-black-55l-outlet Jeg har en 45L selv som jeg brukte på en ukestur i Børgefjell i sommer. Den veier 1,1 kg og bærekomforten er veldig bra, etter min mening.
 22. Fjell Festning Light Festival 2018 i går kveld
 23. Hos meg er det også ROAF som håndterer avfall og jeg har punktert boksene og kastet de i glass og metall beholderen vi har i innkjørselen. Mente jeg hadde sett i et infohefte fra ROAF at tomme gassbokser kunne sorteres slik. Prøvde å se på nettsiden deres, men finner ikke noe om gassbokser så jeg har nok drømt. Heretter skal jeg legge de punktert i farlig avfall (rød) beholder som vi også har fått utdelt. Men før jeg kommer så langt blir siste rest brukt på "nærtur" som vist nedenfor. Siden Bialetti`n og komfyren ikke samarbeider er dette måten å gjøre det på. Under disse kontrollerte vind og temperaturforhold får jeg maksimalt ut av nesten tomme gassbokser før de punkteres og "kastes".
 24. Det tar litt tid å venne seg til et «vanlig liv» etter nesten 60 dager sammenhengende på tur. Jeg syntes jeg akkurat var i ferd med å komme inn i hverdagens rutiner, da vi på nytt pakket sekken. Allerede første dagen i høstferien satt Simon og jeg på en buss til Oslo får å reise videre med tog derfra. Norge på langs ekspedisjonen er i gang igjen! Etappe: Røros Tydal i full vinter!
 25. Se videoen her: https://www.nrk.no/troms/_-ministeren-tar-ikke-faren-pa-alvor-1.14231010
 26. Lev og la leve, tenker jeg. Men uansett med minimaliserte spor/etterlatenskaper, så andre også kan velge å leve med en eller annen form for samspill med "naturen" etterpå
 27. I dag har jeg vært Drammens midtpunkt for en kort stund, sammen med Laban the JRT. Han var mindre imponert enn meg. Det ene bilde kosta en hel neve med kattemat faktisk. Men det ble en fin liten runde hvor Haukås også ble besøkt. Det var forresten alt for varmt for vinterbekledning i dag
 28. Det er også min erfaring. Jo mindre klær jeg har på meg, jo færre laiks...
 29. Det vrenger seg hos meg når jeg leser slikt. Men jenta slutta jo skolen som 17-åring for å leve ute i naturen. Det går jo på bekostning av noe. Så får man heller bære over med skriveferdighetene. Viktigste her er jo budskapet hun ønsker å formidle. At noen tydeligvis føler seg trua av en ung jente, får gå på deres kappe. Ikke hennes. Denne jenta her er tøffere enn de fleste hardbarka mannfolk 👊🏻💪🏻
 30. Men hvem bestemmer hva friluftsliv skal være? "Er det noe friluftsliv ikke skal være - så er det dandert og tilgjort" Hvem bestemmer det? Hvorfor kan ikke det være en del av det vide begrepet friluftsliv? Om noen har lyst til å vise seg frem på en bestemt måte i naturen og male det med friluftsliv og villmark, så er det vel bare å gjøre det uten at noen skal bestemme at det ikke er lov. Ikke at jeg viser meg frem halvnaken eller sikler på bilder av lettkledde jenter i naturen. Ja jeg personlig syns jeg det blir litt teit - men de får da gjøre som de vil og sanke så mye likes og følgere de bare klarer. Om folk hygger seg med å vise seg frem på den ene eller andre måte og er lykkelig med det, så hvorfor rakke ned på det. Hvis man ikke orker den sosiale media arenaen så er det vel bare å skru av telefonen og ikke bruke tid der inne. Jeg har min måte å bedrive friluftsliv på, og noen har en annen måte enten i virkeligheten eller på sosiale medier - men ingen skal vel fortelle eller bestemme over andre om hvordan de skal leve sitt friluftsliv enten det er på sosiale medier eller ute i felten.
 31. Utfordringen har blitt mer utfordrende, merker jeg Ting går tråere. Heldigvis er forklaringen enkel: Været. Fra januar til juli gikk utfordringen på skinner for finværsvandreren - men august og september ble det småhektisk på slutten av måneden, som de høye blå søylene til høyre gir et hint om. Ventet forgjeves på kombinasjonen oppholdsvær og fri fra jobb. Og nå litt ute i oktober har det i de siste 30 døgn regnet 562 liter - FEMHUNDREOGSEKSTITOLITER - på hver eneste kvadratmeter telt- og tarp-tomt her... Man snart blir det oppholdsvær (jaddda!?) - og utfordringen lever fortsatt Og man kan jo håpe at ettersom fjorårets Okt-Nov-Des var skikkelig våte, så må årets - for balansens skyld - bli fine og tørre? Egentlig er det jo ikke veldig viktig - i mål skal jeg uansett, spørsmålet er bare hvor komfortabelt og lett det blir å komme seg dit
 32. Tror vi har bytta plass. Jeg vokste opp i Drammen 😄
 33. Delvis avsporing men relatert til @Humbug sin kommentar over. Jeg har to barneskolebarn. På fjellturer sover dem enten på Thermarest Xtherm eller Exped Downmat, samme som pappa'n. Men på overnattinger med skoleklassen sender jeg med dem et billig liggeunderlag fra Jysk, kun fordi jeg forventet litt hurrameg rundt før legging, løping og hopping på liggeunderlagene. Konsekvensen av et ødelagt liggeunderlag er da liten i etterkant. Tilbake til tema. Om skolene konsekvent brukte gassbrenner, og KUN brukte brennerene utendørs (ikke inne i gapahuker, eller andre helt/delvis lukkede rom), ville ikke det reduserte risikoen?
 34. Virkelig kult å lese, @Bendikb - hjertelig takk skal du ha! Håper du gir oss et og annet ord/bilde om hvordan det går i 2019, det vil i hvert fall jeg gladelig følge interessert med på - og lykke til
 35. Norrøna For et års tid siden kjøpte jeg en Norrøna Recon bukse i Norrønas butikk. Jeg kunne nok ha fått buksa billigere på XXL, men jeg «trodde» det ville være greiere å reklamere – om buksa var kjøpt i egen butikk. Planlegging er normalt ikke min greie, men denne gangen ville jeg forsøke å reklamere på buksa etter omtrent et år. Da vil gore-texen slippe vann gjennom på låra, og om buksa oppførte seg som forgjengerne, ville det også være hull et par plasser. Året gikk sannelig fort, det ble faktisk nesten 14 måneder før jeg syntes det var tid for å skifte til ny Recon-bukse. Den ble kjøpt på tilbud hos XXL.... Nå var sommeren 2018 omtrent som Juster – lang og tørr. Jeg hadde brukt andre bukser i omtrent to måneder. Så 12 måneders bruke står fortsatt. Buksa hadde fått hull nede ved anklene. Det var flere hull der jeg oppbevarer fotografiapparatet – i lårlommen på venstre side. Buksa hadde ikke tålt bruken, men apparatet var fortsatt i god form. I tillegg kom det nå vann gjennom stoffet på lårene. Det ble kaldt i regnvær. Norrøna laget ikke krøll, men kom opp med en tilgodeseddel på hele beløpet. Nå gjenstår bare spørsmålet: vil Norrøna om et års tid fortsatt stå ved at det er feil når buksa bare tåler 1 år bruk. Og bør jeg reklamere på buksa jeg fikk i erstatning.... Alfa Walk King. Siden jeg var så godt i gang med å reklamere på turutstyret, kunne jeg jo fyre av en epost til ALFA også. Mine Walk King tar normalt kvelden – lekker i gore-texen etter litt mer enn 1 års bruk. Jeg sendte spørsmålet til Alfa, og fikk til svar at de gjerne ville se på saken. Send bilder. Jeg sendte bilde av i alt 9 par ALFA Walk King. (Tenk om de ville innrømme at skoene burde holde mer enn et år...) 9 nye par ville jo holde lengre enn jeg holder ut turlivet.... Etter en innledende positiv tilbakemelding, er det blitt tyst. Jeg er ikke overrasket. Og sånn går nå dagene. Tur onsdag. Det vil si onsdag har blitt turdag, selv om vi (broderen og jeg) holder oss til turer på 1 1/2 time – sånn noenlunde. Det var noen uker siden det hadde blitt den «vanlige» runden på høgjæren. Denne uka så det ut til å passe. Det eneste problemet med onsdagsturen – utenom været de siste ukene – er at det blir lite tid til å ta seg skikkelig inn. Trening eller tur 6 dager i uka kjennes på kroppen. Jeg hadde ikke mye overskudd da vi startet. Merkelig nok var det ikke andre folk på tur denne dagen. Selv midt på vinteren i skikkelig styggvær treffer jeg folk, men på en onsdag med bra vær var det ikke en kjeft. Turen på høgjæren har vi gått så pass mange ganger at her har vi kontroll på tidsbruken. Det gikk ikke fort denne gangen. Vi brukte mer 5 minutter mer enn på en skikkelig god dag. Broderen er ikke helt fornøyd med at ting tar tid – han håper at det skal gå like greit uten trening..... Les hele artikkelen
 36. Det samler man opp til veinær camping eller turer hjemmefra for en kjapp kaffekopp osv, hvor man kan ha med seg den + en full eller flere nesten tomme.
 37. Jeg skal ikke skryte på meg av å ha så mye utstyr, så her er det et Ikea-skap som får være dedikert til turutstyr, samt 2 kjøkkenskap, over og under kjøkkenbenken. Absolutt alt blir ikke lagret her, feks fiskestang og et lite skrin med fiskesluker ligger som regel alltid i bilen. Samt liten Fiskars alu.spade for vinterturer ligger enten i boden om sommeren, eller i bilen om vinteren. Tur- og fjellsko står i gangen. 2 turjakker/hverdagsjakker henger og i gangen da disse blir brukt hele tiden. Ikea-skapet: - Alt av småtteri har jeg lagt i 2liters isbokser med markering på hva den inneholder. Ellers liker jeg å ha så mye som mulig godt synlig så man har best mulig oversikt. Kjøkkenskap oppe: Kjøkkenskap nede:
 38. Jeg og ei venninne stakk til Rondane i helgen. Høsttur og en - kanskje to topper var planen. Det ble kanskje mer vinter, og sykkelturen inn til Rondvassbu var heller strevsom med sykkelhjul som bare spant i løssnøen (så bedre ut ved parkeringen enn lenger opp langs veien) og med gir som enten ikke orket å flytte på seg eller plutselig flyttet på seg noen minutter etter man hadde forsøkt. Veslesmeden lørdag ble en luftig affære med vindkast så vi stadig måtte stoppe opp og et par ganger også sette oss ned for å ikke velte. Men opp kom vi! Søndag var det betraktelig bedre vær og en tur opp Storronden på planen. Gikk i sol og deilig vær - lite vind fram til siste biten før toppen og oppå. Litt tåke helt øverst, men av og til noen oppgløtt så det var mulig å se utover. Helt nydelig og veldig glad vi kom oss helt opp, selv om beina mine tidvis føltes som bly. En kjapp mat og kaffepause på Rondvassbu og så rusling tilbake til bilen. Med flotte Rondane bak oss, og et soldekt og snøfyllt Jotunheimen som blikkfang mot oss. Neste gang blir det forhåpentligvis tur med ski på beina! Jeg har slitt med høydeskrekk har syntes Hedmarksvidda og Ringsakerfjellene/Øyerfjellene her jeg bor har vært helt topp. De der høyere toppene i har kunne være for det samme siden de er så fryktelig bratte, så er jeg rimelig fornøyd med helga!! Man kommer langt med et forum som dette og venner (både fra forumet og utenfor) som dytter og drar og oppmuntrer og sier de rette tingene.
 39. Uka som gikk ga en forsmak på vinteren i Troms. Endelig er den herlige fine tida her Advarsel: Inneholder jakt.
 40. Uansett viser denne serien at sånne som liker å dra på slike turer er veldig sympatiske folk! Så jeg tror vi stort sett er ekstra sympatiske også vi andre her på Fjellforum. (dette er det hyggeligste forumet jeg er på, også i forhold til andre fora som regnes som veldig hyggelige)
 41. Men de gikk jo på tur alene, sov alene, laget mat alene og leste kart alene? Om du er hjemme alene og det kommer en dørselger så er du fortsatt hjemme alene. Om du har en venn hos deg så er du ikke hjemme alene. Disse folkene har vært helt alene på tur, at noen kommer med reserveutstyr gjør ikke at de ikke var alene på tur. Men som nevnt tidligere så kan nok episode 4 virke mindre "helt alene".
 42. For meg er det ganske stor forskjell på om man tilføyer "helt" til noe, eller ikke. Er man noe, så kan det være tilnærmet, men når man har føyd til "helt", så betyr det for meg helt og fullt. Definitivt, liksom. Hva er ellers vitsen med det ordet? Jeg registrerer jo at andre mener noe annet, men om man presiserer "helt" om hva som helst til meg, så ville jeg oppfattet det som uten forbehold. Men jeg kan godt forstå at folk som snakker om "alene" og "helt alene" på samme vis i samme innlegg mener noe annet. De samme ville jeg nok heller ikke stolt _helt_ på, i likhet med NRK, som jeg stoler litt mindre på for hver gang de gjør sånt. Ikke helt, nei.
 43. Kaffekopp med bakgrunn.. Tatt ved foten av Bunuten.
 44. September betyr starten på rypejakta, og som vanlig spekulerte jeg ut en slu taktikk: Å ta med teltet og gå så langt inn i fjellet at andre jegere ikke rekker dit på en dagstur. Det resulterte i at jeg fant mange kull med ryper, men begrenset meg til en på steikepanna og to i sekken hjem. En liten turrapport fra første jakthelga ble det også på bloggen.
 45. Du bør rense den, den kan være litt produksjonrester. Les hele tråden så står det hvordan. Miljøbensin fra Biltema er normalt veldig fin. Men bytter du drivstoff, må du bruke den en stund, for å få ut parafinrestene (brenne en 30 minutt ca) . Den går å bruke på parafin, men blir aldri bra. Funker best på bensin, og gass dog med redusert effekt på gass. Den mangeler dessverre mulighet for å bytte dyser. Edit: Dette er vel det beste du får den til på parafin. Dysa blir alt for stor.
 46. Min badeglade flat-coated retriever Ulv
 47. Dette var en morsom tråd. Gøy å se alle forskjellige løsninger som er gode på hver sin måte Slangen på min Whisperlite er kort og stiv. Noe som gjør den veldig ustø og ekkel å håndtere. Så ei sånn her plate måtte jeg jo bare ha! Jeg lagde ei primusplate i 2mm Aluminium som kan brukes til både gass og bensin. Har brukt L-bolter til innfesting av brenner, og øyebolter til innfesting av gass. Boltene er strammet med skiver og låsemuttere på undersiden, og da med ett moment som gjør at dem lette å vri på ved de - og montering. På undersiden har jeg limt fast liggeunderlag for at den ikke skal gli eller klabbe snø. Alt ble veldig solid, og jeg tror denne tror jeg tåler en fest eller to!
 48. Her er Grimm, en Boxer på 4 år
 49. Min malamute Ulva, flott turvenn som alltid er glad og lykkelig for å komme seg på tur:)
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.