Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 12. april 2018 i alle områder

 1. 3 poeng
  rayun

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Årets første tur med Touring sykkelen i dag. Det ble også første test av navigering med Maps.me på mobilen som ble plassert i lokket på styreveska. Selv om jeg har hatt Maps.me på telefonen i lang tid har jeg aldri brukt den til navigering. Men det er denne jeg skal bruke på årets sykkeltur så da var det greit å få testet ut. Mesteparten av veier og gang/sykkelvei er nå fritt for snø på disse kanter og de siste dagene har satt fart på snøsmeltingen. I tillegg til informasjonen på skjermen er det også tale på flere språk, men ikke Norsk. Første kommando kommer f.eks. 200m. før kryss for så å bli gjentatt rett før krysset. Kartet lastes ned og brukes "offline". Totalt sett funket det veldig greit, men den brukte en del strøm. Tror det er fordi app´en i navigeringsmodus ikke går i dvale og da lyser jo skjermen hele tiden.
 2. 2 poeng
  Kjell Iver

  Hva har du kjøpt nå!

  Da ble det liggeunderlag til kidsa. Exped Down Mat Ul Winter M til 1299,- på Fjellsport. Da har vi dun hele gjengen.
 3. 2 poeng
  Anders_G

  Veien til det perfekte teltet⛺️

  Vi kan vel konkludere med at det perfekte antall telt finnes. Det er ett mer enn det du har i dag
 4. 2 poeng
  Kjell Iver

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Live fra Trælneshatten 567. Sol og vindstille. Is og snø hele veien opp. Torghatten der nede en bekjent bruker å fly ned og gjorde det for noen dager siden
 5. 2 poeng
  Øyvind Hellenes

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Er veldig fornøgd med at eg kom meg ut på fjellet kvar dag denne påska. Skulle vel eigentleg berre mangle med det vêret vi har hatt. Uansett, her er nokre høgdepunkt: Teltur til Fløgen i Flora. Med solnedgangen rett i havet er det fort ein av dei aller flottaste plassane eg har slått leir. På veg opp Bolsetnipa. Fjellet med kanskje den beste utsikta over Jølstravatnet. Pause på Storfjellet i Viksdalen (Gaularfjellet). Vinden endra stadig retning og då var det greit å ha med tarp. Siste dag av påska fekk vi fantastisk køyring i puddersnø ned i frå den mektige Syskarnipa. På bilete ser ein nabofjellet Kvitsvornipa.
 6. 2 poeng
  a_aa

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Da er April-ute-overnattingen i boks allerede Denne gang på Storhaugen (nåja, like under toppen av den), en liten avstikker fra "Over vidden"-løypa i Bergen. Gikk opp fra Fløyen via Blåmanen og Rundemanen i strålende vær, og lagde meg litt mat da jeg kom til Storhaugen en time før solnedgang, hvorpå "tomten" for bivybagen ble lokalisert: Deretter var det bare å få ting på plass før solen forsvant. Tok et oversiktsbilde der jeg burde hatt lys på bivyen (til høyre i bildet, ser kanskje staven?): I morges var himmelen atskillig mindre ren da jeg våknet (etter urolig søvn pga en verkende hofte). Lagde en kopp morgenkaffe, og pakket deretter sammen - da jeg dro, fikk jeg en snøbyge i hodet, og varden på Storhaugen kunne så vidt skimtes bak meg. Og skyene bak Ulriken var skikkelig mørke, så jeg tok banen ned og dro hjem. Et par timer etter at jeg kom hjem, var været atter pent - og jeg kunne notere meg for den fjerde månedovernattingen vel utført
 7. 2 poeng
  Haoverla

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Noen bilder fra påskehelgen med turer rundt om Nærøyfjorden med utgangspunkt i Jordalen som er en bygd i Voss kommune
 8. 2 poeng
  Elisabethsk

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Slenger på litt flere postkortmotiv herfra. Knalltur! Rett og slett!
 9. 1 poeng
  Jeg har gått til innkjøp av 2 stk Woolnet trøyer som er meget populær og som jeg selv ikke har alt for mye erfaring med. De fleste som har gjort seg erfaringer med disse produktene sverger på at det ene er bedre enn det andre. Dette har jeg nå tenkt å gjøre noe med. Jeg skal de neste månedene og året bruke disse to produktene like mye, vaske de likt (henhold til vaskeanvisning og anbefalinger fra produsent) å se hvilken som utmerker seg som "best i test" Brynje Wool Thermo Shirt W/Inlay Aclima Woolnet Crew Neck Det ryktes at de kan krympe litt i vask, så jeg har kjøpt begge i størrelse 2XL som er en størrelse større enn jeg vanligvis bruker. Jeg vil se om de krymper nevneverdig, om de begynner å lukte tidlig eller en før den andre og generelt hvordan kvaliteten er ved normalt bruk. De vil bli brukt på småturer i nærområdet, lange fjellturer og motorsykkelturer i nordisk klima (behov for klær som varmer) Vil poste oppdateringer i denne tråden underveis. Jeg har kjøpt trøyene for egne penger og har ingen tilhørighet til noen av produsentene.
 10. 1 poeng
  virrma

  Jubileum

  Jeg har talt utenetter siden min datters første teltnatt i 3-måneders alderen. Nå er hun elleve år, og i dag fikk jeg endelig lagt inn påskens tur på Hardangervidda i excel-arket. Jammen har vi ikke kommet til en real milepæl: 365 utenetter! Snuppa på har altså overnattet på tur i et helt år til sammen. Hittil. Av de nettene har 219 (60%) vært bare oss to. Snakker om kvalitetstid! ... og for ordens skyld: kun utendørs overnattinger på tur gjelder. Overnattinger på terrassen, i telt utenfor hytta, ved siden av bilen underveis til turstart og tilsvarende er ikke talt med.
 11. 1 poeng
  Hei! Jeg er på utkikk etter 100% vanntette fotposer til bruk utenpå fjellsko/sko når jeg padler packraft/kano. Tenkte produkt ser ut som Helsport sine fotposer, men altså 100% vanntette. Vil helst at de går over kneet. Tenkes brukt når jeg padler mtp grunne/ufremkomlige partier der jeg må ut av farkosten, og når man stiger i land. Finnes dette produktet? Hvis ikke, gidder noen å produsere det?😂
 12. 1 poeng
  Kan anbefale sjusteinsovn: Kan få skikkeleg bra temperatur dersom ein har gode steinar tilgjengeleg. Ellers har eg også hatt suksess med å steike kjøtt i vatn på tur: https://no.wikipedia.org/wiki/Sous-vide Legg steika i ein ziplock-pose med litt marinade og sug ut lufta mens du lukkar den. La posen ligge i varmt vatn (60-80 grader) i 1-2 timar.
 13. 1 poeng
  Y formet grein, gjerne med et par tynne pinner på tvers for å holde fast. Flat stein over flammene blir varm som en steikepanne. Eller steikepanne/grillrist som tørkes med mose/sand/lyng/einer.
 14. 1 poeng
  Espen Ørud

  Snurring på boks

  Det er ikke vanskeligere enn at man skiller mellom nyttemat og kosemat på tur. Et kjapt googlesøk ville gitt en indikasjon på konsistensen på forhånd: https://www.google.no/search?q=snurring&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjBibey5LHaAhURhaYKHRAPC6MQ_AUoAXoECAAQAw&biw=1600&bih=794 Noen ganger prioriteres mat med høyt energiinnhold fordi det er mest fornuftig, andre ganger prioriteres matoppplevelsen fordi det er mer kos. Men siden du var villig til å forsøke så har du en erfaring du kan benytte siden. Sånn bygger man kompetanse rundt egne opplevelser og kan ta de med i vurderingen når man velger mat til turer senere. Snurring i seg selv kan bli litt kjedelig. Lengre opp har jeg beskrevet en enkel turrett hvor snurring inngår som vil gjøre den mindre kjedelig. Jeg synes tidvis Real er kjedelig/små porsjoner, men dersom jeg tilsetter medbragt tørket kjøtt/grønnsaker/krydderier så blir porsjonene både større og mer spennende. En av de største fordelene med snurring og tilsvarende varer er holdbarheten. En av ulempene er vekt/innpakning. Fordi du må medbringe fuktigheten og tung emballasje. Men om du tester ut en rekke alterativer så vil du etter hvert finne ut hvilken mat som passer best for deg på de forskjellige turene.
 15. 1 poeng
  Dalsland kanal i Sverige er flott. Spennende for ungene (og voksne) å kjøre gjennom slusene i kano. Langt kanalsystem, så velg en del uten store sjøer. De er kjedelige, og kan være farlige om det blåser opp. Vi padlet fra Laxsjøn til Hoverud på to hele dager. Bodde på campingplass ved start og mål, og hadde en villtelting på veien. Husker ikke helt, men tror kanskje ungene var tre og seks, og de syntes det var veldig bra. Vi hadde egen kano, men det er flere utleiefirmaer. Jeg tror de fleste har henting/levering av kano slik at du slipper å padle motstrøms. Vi var der i juli, og fryktet enorme folkemengder, men som oftest var vi alene i slusene. Slusevaktene hadde så lite å gjøre at de plukket rips til oss, og fylte vannkannen vår mens vi ble slust. (Eneste vi kunne klage på var at det var litt slitsomt med 35 grader i skyggen når vi skulle bo i telt. Dette var århudrets hetebølge, då sjansen for at det gjentar seg er relativt liten.)
 16. 1 poeng
  Bjørn J

  Røverkjøp og gode tilbud

  Jeg oppdaget at Biltema har billige vakuumposer. En pakke med én rull 22cm og én rull 28 cm, 3 meters lengde på hver, koster kr 60.-. Samme rullene i 5 meters lengder koster 100.- . Til sammenligning tar Elkjøp 149.- for 2 ruller 22cm, 3 meters lengde. Eller 199.- for samme i 28cm bredde. Biltema sine koster altså omtrent en tredjedel av Elkjøp sine! Jeg har brukt Biltemarullene, og jeg ser ingen forskjell på dem og de som Elkjøp selger. Sikkert laget på samme fabrikk. Jeg bruker dem på en OBH Nordica vakuumpakker. Biltema selger også en vakuumpakker til 600.-, den har jeg ikke prøvd.
 17. 1 poeng
  Kristian Bøhler

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Har hatt mange fine turer til Gaustatoppen i vinter 🙂 i tåke, snø, sol. Første året med Randonee ski og det har vert veldig bra . Her er lit bilder fra ale turene 🙂
 18. 1 poeng
  Luesveis

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Måtte bare ha meg en natt ute, nå som det er så fint vær, og tok turen til Maridalsalpene. I går gikk jeg fra Vaggestein opp til Gaupekollen, mesteparten til fots på sti med hard snø. Satte opp teltet noen få meter fra selve toppen uten utsikt. Etterhvert kom stjernene fram, så tre-fire stjerneskudd. Lå med åpent telt gjennom natta, det var meldt 6-7 minus, vet ikke om det ble så kaldt, sov uansett varmt og godt, og brukte en 20 år gammel sommerpose som dyne over tresesongsposen. I dag fortsatte jeg på truger bratt ned Gaupekollen og så bratt opp til Mellkomkollen, derfra på sti ned til Skar. Jeg er ikke så opptatt av å ta bilder underveis, spesielt ikke i kjente trakter, men her er ihvertfall et stemningsbilde fra leiren.
 19. 1 poeng
  Det finnes ikke sikker is, men det finnes sikre skøytere. Kunnskap om is er viktig, og alle som beveger seg på isen må skaffe seg kunnskap for egen sikkerhet. Har du det, åpner det seg et utrolig fint transportmiddel, nemlig -turskøyter.  Du kan få unike opplevelser, når isen spiller på lag. Hele verselinjen er «Carpe diem quam minimum credula postero», det vil si «Grip dagen, stol så lite som mulig på den neste». På turskøyter er dette tilfelle i praksis. Når isen har lagt seg, og har blitt sterk nok til å kunne gå på med nødvendig kunnskap og utstyr, og før det kommer snø på den, oppstår gyldne turmuligheter. Ofte står det om timer. Andre helga i mars var et slik tidspunkt. På fredags ettermiddagen, gikk jeg rundt Storøya. Her måtte jeg gå langs land, bølgene har brutt ned isen slik at det som var igjen var sterkt nok til å gå på. Veldig klar og fin stålis. Det syns en hvit sprekk i isen, da ser jeg hvor tykk den faktisk er. Det som er med turskøyter er at du bruker skiskoa, og har bindinger på skøytene. Fort gjort å vippe de av, slik som her hvor jeg måtte på land rundt et lite nes. Spesielt sko med BC bonden er nesten like gode å gå på som fjellsko.  Tok også av skøytene når jeg gikk tvers over Geitøya. GPS sporet er lastet opp på Skridsko.net som er et eldre svenskt system for de som går på turskøyter.  RegObs.no har også mye info om både snø og is. Lett å lese isen her, hit men ikke lengere.... Nesten skummelt klart, så bunn på 4-5 meter. Legg merke til sprekkene i isen, de gir mye informasjon om tykkelsen på isen. Blir kalt gardin, ikke sprekker i isen, da er du på veldig tynn is, og må bruke staven for å sjekk hvor tykk den er. På lørdagens fellestur med Rollers var vi 13 stk. Dette er ruta vi gikk. Ofte er det enkel områder slik som her mellom øyer og land, at det dannes is i et basseng. Vi prøvde oss mot Utøya, men var for tynn is, til at en gruppe på 13, kunne gå begge veier. Her filmer jeg mens de bare glir, fantastisk lyd fra ise, og en hører at den er tynnnere.   Det er mye press i isen, her har det blitt et telt, men ved vind kan det bli åpne sprekker, som blir fort større.  Søndagens nybegynnertur samlet nesten 40 stk.  Franklin er meget flink til å formidle sitt budskap. Mange lærte veldig mye på kort tid.  Pause med bål hører med på en slik tur. Litt åpne råker, også kalt for vindbrønner.  Her er vi ved iskanten. Vinden bryter ned isen til den er sterk nok til å tåle vinden. Her kunne vi gå helt til kanten. Stavene brukes til å sjekke tykkelse på isen.  Franklin går litt, for så å stoppe og fortelle, så å gå ett stykke igjen. Hold en arms avstand på isen. Her hadde det knaket litt, da mange klumpet seg rundt Franklin, som på forrige stopp hadde sagt, hold avstand... Etter søndagens felles tur, ble Karianne, Jo og Nils med meg på en ny tur. Vi gikk mot Frognøya, på utrolig fine forhold, superglatt og hard is. Skrittstropp på sekken, isstav, ispigger og kasteline hører med.  Nyslipte skøyter var et must. Sjelden hard is. Jo sjekker mot en sprekk i isen, vinden har begynt å flytte et kjempestort flak ut i fjorden.  Pause i sola, på Bønsnes brygge, siden dette var en ekstra tur, delte vi broderlig det vi hadde igjen av drikke og mat. Var så varmt at vi satt bare i tøyet vi gikk i, selv om alle hadde med ekstra tøy i tilfelle vi gikk gjennom.   Det er en isskole på varsom.no - denne anbefales. Mer åpne råker mot Storøya, Normarka i bakgrunn. Hoppepassering av sprekk.  Søndagens tur, 27 km. De som gikk mest var oppe i nesten 50 km på en dag. Legg merke til at jeg har lagret et punkt 0057 ute på isen, dette på grunn av at det var vanskelig og finne et sted å passere over.   Fantasisk flott filmet av Nils, både fotograf og objekt i motsatt rotasjon. Vi møtte Terje på isen, en av de lokale som er veldig flink til å være tidlig utpå og nyte fin ny is.  For mer info: varsom.no og skiforeningens turskøytegruppe, Skridsko.net og ikke minst Rollers som holder til i Oslo, men som går turer i hele østlandsområdet.  Natt til mandag kom det snø, og eventyret var over for denne gang.  Bilder og film er tatt av Karianne Mortensen, Nils M. Huseby og meg selv.  
 20. 1 poeng
  AK74

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Ikke ofte at ski og truger kan tas i bruk på denne tida av året heime i Lofoten. Vestvågøy😊
 21. 1 poeng
  Gittiamo

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Dagens tur gikk opp til Ulvanosa i Kvinnherad. Må ikke til Jotunheimen i påsken. Er jaggu fint her blant baroner og havutsikt også. 17 km og nesten 1000 høydemeter. Ulvanosa er på 1200 meter. Men i dag lærte jeg meg mer om snø og at snø ikke bare er hjertehjertesmilefjes, men at snø blir isglatt betong når sola ikke varmer mer for dagen. Og betongsnø har jeg lite kontroll på nedover. Men når man har utsikt ut mot havet og knallblå himmel hele dagen, så spiller ikke usamarbeidsvillig snø så stor rolle. Baron @Terka
 22. 1 poeng
  Kjellis

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Topptur sammen med min søster i dag. Godt å endelig være frisk igjen etter å ha vært sjuk i halvannen måned 😊 Formen har dalt noe, men den kommer seg nok etter hvert 😊 Legger ved noen mobilbilder:
 23. 1 poeng
  esw

  Allværsjakke - DIY

  @REs Har nok startet med dette i "voksen alder", uten noe form for opplæring. Mye kan løres av å studere eksisterende plagg og finne ut hvordan de er laget. Hvis man står fast pleier youtube å ha noe svar. Vedr. å klippe tapen rundt har du sikkert rett at det er mer holdbart. Tenker imidlertid at det uansett blir lett å fikse skulle tapen løsne et eller annet sted.
 24. 1 poeng
  REs

  Allværsjakke - DIY

  Dette, å sy, er sikkert ikke noe du har funnet på akkurat nå. Dette har du gjort før. Selv om jeg har vokst opp med hjemmesydde klær så har jeg selv ikke mer erfaring med symaskin enn at det holder til diverse reparasjoner. Her er det bare å se på sømmene så forstår man at du har gjort dette før. Men hvis jeg skulle komme med litt pirk, noe som selvfølgelig er helt unødvendig, så kunne du klippet tapen over sømmene rund i endene. Rette hjørner løsner lettere enn en rund og fin avslutning, og så liker jeg jakker som er litt lange bak. Men som sagt, dette er bare unødvendig pirk. Skulle ønske at det ble mer vanlig å lage sine egne ting enn å bare gå på butikken hver gang du trenger noe nytt. Flittige små barnehender i Kina og Bangladesh har vel nok å gjøre uansett.
 25. 1 poeng
  esw

  Allværsjakke - DIY

Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.