Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 26. jan. 2018 i alle områder

  1. En liten rundtur med guttungen etter ankomst til hytta på Knaben i Kvinesdal. Flott føre og fantastisk vær. Kvalitet så som så på Iphone 7.
    7 poeng
  2. Hentet Klättermusen Glaser skalljakke på posten i dag. har hittil brukt en lettere, rimelig skalljakke på tur, men den har aldri vært optimal og nå har den begynt å ramle fra hverandre. Tror jeg skal bli fornøyd med denne!
    4 poeng
  3. Finvær i januar må utnyttes. Av forskjellige årsaker, blir det ikke tur på lørdag. En årsak - som ikke har noe som helst med meg å gjøre, var værmeldingen. Lørdag skal det regne og blåse. For broderen betød dette at han godt kunne tenke seg en fredagstur. For egen del blir lørdagen tilbrakt i fly... Nå var værmeldingen bra for fredagen. En kikk ut vinduet på morgenen gjorde det klart at værmeldingen hadde helt rett. Det så ut til å bli en fin dag. For tur. En telefonsamtale med broderen gjorde det også klart at vi ville komme oss på tur. Det vanlige spørsmålet ble hvor? Han så for seg en litt lengre tur enn det vi hadde hatt i det siste. Jeg kunne godt tenke meg en tur rundt Lifjell. Det er en passe tur på en passe fin dag. Broderen er skeptisk til hele stedet og hele turen. Han hadde et hallingkast oppe i lia i fjor, og har ikke helt kommet over den hendelsen. Han trillet helt rundt. Mistet både briller og balanse og retning. Stup til venstre, uten briller og balanse, har gjort at han foretrekker mer flate turer. Det var ikke mer enn 2-3 gradet på Dale. i startet i skjortearmene. Og sluttet i skjortearmene. Det var med andre ord ikke behov for å ha på mer klær den dagen. Det er kjekt å gå tur i januar i bare skjortearmene. Det minner litt om "bedre" dager og forhåpentlig turer i sommer og sol. Det var ikke tørt ..... Vi tok stien "nede". Den vanlige stien går "oppe" i høyden og det var her broderen gikk overende. Nede langs sjøen er det mindre bratt, og trær å holde i. det gikk likevel ikke spesielt fort denne dagen. Med fuktighet i bakken var røtten spinnglatte. Vi måtte trø forsiktig. Ute av skogen kunne vi se over fjorden og mot Stavanger, som badet i sol. Det var så vidt bølger på sjøen, og vi hørte og så en del fritidsbåter. Ute ved Bjorhabn lå det en kajakk. Eieren satte på land og hadde kaffepause. Vi stoppet og fikk en liten prat. Med fint vær og bra forhold hadde jeg ventet å treffe folk. Vi så ikke en kjeft før helt opp i henget. Da kom det en kar i mot. Han var på sin månedlige tur rundt Li. Han nevnte at det var helsa som gjorde at han gikk tur. Det er det jo for oss og. Å gå tur hjelper mot det meste. Oppe på toppen var det tre stykke. De hadde nok kommet opp veien. Vi satte oss ned for en liten pause før vi fortsatte nedover mot Dale. Ikke lang etter toppen kom det en kar farende forbi. Full fart. Ok noen kommer fortere frem enn oss. Det ble også en liten stopp ved Dalevann. Det lå speilblankt i sollyset. Det er ikke ofte jeg har sett dette vannet så stille. Broderen var glad da vi tok fatt på den siste bakken ned mot Dale. Alt hadde jo gått greit. Ingen ulykker og det hadde jo vært en fin tur med sol og uten trekk. Det er jo ikke så ofte vi får en tur i bare skjortearmene i januar. Selv om turen bare er 10 kilometer, så går det så pass mye opp og ned at den tar både krefter og tid. Vi kom til bilen og var glade for å være fremme, men takknemlige for en sikkelig fin tur. Les hele artikkelen
    2 poeng
  4. Regner med der er andre end deg i gruppen meg ferdigheter innen brevandring, blir jo litt uheldig for deg om ingen andre kan hjelpe deg.... Meg gode rutiner og kompetanse på orienterings og brelærer kommer dere nok frem til gode vurderinger sammen . Bruker jo være mye snø oppe der på den årstid - slutten av mars - men ingen vet hva fremtiden bringer, det må dere vurderer der og da, og være forberedt på det meste... Dere kan jo sjekke med lokale guider når tiden nermer seg for beta om forholdene. Er du i tvivl, er du ikke i tvivl.
    2 poeng
  5. Man skulle kanskje ikke tro det, men artig nok kan man, i hvertfall til en viss grad, gjenskape effekten. Da i Photoshop vel og merke. Du må ta mange bilder, med så lang lukkertid som du har mulighet til uten filter (liten blenderåpning, lav ISO). Deretter importerer du bildene som lag i Photoshop. Merk alle lagene, høyreklikk og velg "Convert to Smart Object". Når den har fått tygget seg ferdig velger du det nye smart-objektet går på "Layer -> Smart Objects -> Stack Mode -> Mean". Da vil du få et bilde med slørete vann og himmel også uten filter. Samme prosess kan også brukes til støyreduksjon. Dersom du tar bilder på høy ISO av et statisk objekt, kan du med mange nok bilder skape et tilnærmet støyfritt foto. Når det er sagt, så er det noe med prosessen ved å sette seg ned og vente på en eksponering på f.eks 6 minutter som tiltaler meg. Så jeg bruker også 10 stegs ND-filter innimellom. Edit: Denne teknikken forutsetter dog bruk av stativ. Man kan også bruke "Auto Align Layers" funksjonen i Photoshop hvis bevegelsene mellom hvert bilde ikke er for store.
    2 poeng
  6. Et 10 stop ND filter er stort sett det eneste filteret jeg bruker om jeg skal få lange lukkertider på dagtid/sollys - f.eks sløret himmel eller vann. Det kan heller ikke gjenskapes i lightroom etterpå 😉
    2 poeng
  7. Mildværet de forrige ukene tok knekken på det fantastiske føret slik at nå er det bare hard skare overalt. Ikke så hard at den holder dersom du går på beina heller. Heldigvis fins det skifeller, for i helga skulle vi teste å pakke i og bruke pulk. Alt må øves på og vi fikk et par aha-opplevelser om småting som ikke blei med fordi de fortsatt lå i den faste lommen sin i ryggsekken. I jamne 14-15 minusgrader fikk vi også testet om klærne holdt mål (for oss Tromsøværinger er alt under 10 minus svinkaldt!). Turen gikk fra Skittenelv til Nonsbu. Vi fikk ikke sett noe til selve sola, men noen fantastiske pastellfarger i sør. Avmarsjen blei selvfølgelig litt seinere enn planlagt, men vi rakk akkurat fram til hytta før det blei helt nødvendig med hodelykt. Inne fant vi en ungarer som hadde fått innetemperaturen opp til 25 plussgrader, noe vi ikke blei spesielt lei oss for. Han hadde gått på beina fra Trollvassbu siden han ettersigende ikke hadde fått helt taket på dette med langrenn. Ca halvveis og på høyeste punkt. Nonsbu midt i bildet der skogen slutter mot horisonten. Bare å navigere etter månesigden. Om kvelden blei det nydelig stjerneklart og nordlys (og @TerjeH fikk som vanlig lov irritere seg over at man ikke har et litt meir avansert kamera) Stjerneidyll. Folk (og badstutemperaturer) i begge deler av hytta. Farvel til Nonsbu for denne gang!
    2 poeng
  8. Støtter egentlig de tre foregående vurderingene selv om jeg for min egen del vurderer angitt rute som snill. 👍 Velger man f.eks. å gå fra Austrepollen og opp via siden over Rennedalsvatnet så kan man risikere å møte veldig kraftige vindkast akkurat når du nærmer deg øvre kant i sida som kan blåse deg over ende og ned sida På en tur hvor jeg gikk sammen med fjellsportgruppa på høyskolen der jeg studerte hadde vi såpass sterk vind oppe at to av telta som var slått opp ved Fonnabu rivna. Dagen etter var det fortsatt mye vind og rett over null grader, og på vei nedover stien mot Bondhus møtte vi folk i shorts og kun en vindjakke som ekstra klær. (De skulle opp til Fonnabu, og det var 18°C nede i Sundal.) Poenget med komentarene over er å synliggjøre hvor varierende forhold man kan møte, men velger dere å gjennomføre turen så kan dere også få en fanatisk fin tur. Litt av ytterkantene av det fonna byr på: Klyving i brefall: http://kvikklunch.blogspot.no/2012/10/bondhusbreen.html?m=1 Skiturer: http://www.tinderangel.no/2017/05/25/folgefonna-pa-langs/ https://framtida.no/2017/08/16/pa-ski-over-majestetiske-folgefonna https://peakbook.org/no/tour/125508/Langtur+med+Knut+Sverre+på+Folgefonna.html Kajakk og bre: http://www.folgefonni-breforarlag.no/en_GB/mobile/activity/54214/glacier-kayak Ellers så finnes det mange fine muligheter for toppturer om dere driver med den slags. Nokre eksempler her: http://tindeguide.no/hjem/guidede-toppturer/topptur-guide-rosendal/ (Nok "reklame" for heimkommunen min frå denne kanten. 🤣)
    1 poeng
  9. Turistvegen det linkes til viser at planen er å ta seg ned midt i skredløypa. Stien fra Tokheimsskaret og ned til bilvegen går gjennom et svært rasutsatt område hvor det raser fra toppene og helt ned til fjorden. Stien går i dag mellom skredvollene som ble satt opp for å beskytte bilvegen. Her går det store og små ras utover vinteren og våren. Selv ville jeg ikke gått ned den ruten før jeg var helt sikker på at toppene har rast fra seg.
    1 poeng
  10. Vegrar meg mot å gjere vurderingar av alpine ruter på andre sine vegner, mem tenkjer det kan vere smart å få tak i eit eksemplar av breføreren.
    1 poeng
  11. det blir nok denne på meg: https://www.dustinhome.no/product/5011037576/powercore-powerbank?ssel=false&LGWCODE=5011037576;91289;5443&gclid=Cj0KCQiAwKvTBRC2ARIsAL0Dgk0qpH3V74tvH6q951JuYUWh1ZcGcMSmoFy7LP_FjXebHqCReJuW0tUaAnYeEALw_wcB
    1 poeng
  12. takk for svar folkens! jeg har aldri hatt en powerbank før, så derfor jeg lurer litt på hvordan folk opplever å ha de med ute på turer også.
    1 poeng
  13. Siden du skal ha den i sekken ville jeg vurdert en sag der tennene er helt innfelt i håndtaket når den er sammenslått. På noen sager som er veldig buet kan tennene skade ting i sekken hvis man er uforsiktig.
    1 poeng
  14. https://www.fjellsport.no/sea-to-summit-x-brew-coffee-dripper-pacific-blue.html
    1 poeng
  15. Angående fiskeutstyr fra Biltema så er min erfaring at f.eks. sneller kan være bra, men det vet du ikke før etter en tid og da er kanskje varen ute av sortimentet og reservedeler finnes ikke. Ellers så bruker jeg en del svenskepilk når jeg fisker i saltvann, og den kjøper jeg utelukkende på Biltema. Sildesluker er også helt ok å kjøpe her. En annen ting jeg har lurt på er fargen på sluk. I ferskvann, etter ørret, så vet jeg at det har betydning, men i saltvann så forsvinner fargene når du kommer dypere enn ca. 10 - 15 meter. Rødfargen forsvinner først. På 15 meters dyp så er f.eks. fiskeblod grønt. Hva er da vitsen med å bruke sluk med farge når man fisker på 50 - 90 meters dyp? personlig tror jeg at form og bevegelse betyr mest, men det er min mening. Jeg har også gjort en annen observasjon. Noen sluker som f.eks. wobblere har deler som lager lyd, og da er det kanskje naturlig å spørre om fiskene som denne wobbleren skal etterligne, eller fisk generelt, lager lyd? Ja, fisk lager lyd. For en tid siden var jeg ute på stranden sør på Jæren og så etter krabbe. Av erfaring så viste jeg at det stod en del fin krabbe i sanden utenfor stranden, bare på 2 - 3 meters dyp. Jeg lå derfor og snorklet i overflaten og hver gang jeg så et par klør stikke opp over sandbunnen så var det bare å dykke ned og hente krabben. Mens jeg lå der i vannet så passerte det en stim med Tobis like under meg og da hørtes det ut som om disse fiskene var laget av aluminiumsfolie. En rar raslende lyd. Fiskene dukket opp flere ganger og lyden var den samme hver gang. - Ganske interessant.
    1 poeng
  16. På Fischer sin skivelger kjem du ut med e99 i 205 eller 210 med 180 høgde og 85 kg. 210 vil eg tru er for dei spesielt interesserte, så eg ville gått for 205 eller 200 som du har frå før. Eg ville ikkje gått under 200 cm. Eg har forøvrig også Nansen, dei har eg i 185 altså 19 cm lenger enn meg. Dei er så lettmanøvrerte at eg ikkje ser noko poeng med å takke nei til litt ekstra bæreflate i form av lengde. Amundsen har eg i 187, altså 21 cm lenger enn meg.
    1 poeng
  17. Alle telt kan brukes om vinteren. Noe mer ekstremt enn andre. Så spørs det hvor du skal. I Nordmarka hadde jeg ikke engang vært bekymret for å bruke mitt superlight-telt. Men hadde satt på vekking en gang i løpet av natta om det var meldt snø og det var mildt. Jeg hadde vært litt mer forsiktig med det her i Finnmark på vidda om det var meldt litt vind. Så: Bruken bestemmer
    1 poeng
  18. HDR/Bracketing redder sistuasjonen der du hadde vært avhengig av ND-grad.... Jeg bruker sjelden eller aldri filter (med unntak av pola-filter på solskinnsdager i ny og ne) Gratulerer så mye med "startpakke" og så er det bare å lese og så komme seg ut for å øve...
    1 poeng
  19. Hør hør! Dette er utrolig godt poeng som er verdt å merke seg. Å en god påminnelse for alle som driver med foto
    1 poeng
  20. Dette er jeg helt uenig i.... UV filter gjør bare at du forringer kvaliteten i bildene dine. Ikke mye, men nok hvis du skal ta skarpe landskapsbilder. Det skal virkelig mye juling til framme på linsen før at det blir noe problem....
    1 poeng
  21. Jeg vil virkelig anbefale Thomas Heaton på youtube. Å denne filmen svarer vel på noen av spørsmålene dine. Han dekker også utrolig mange andre gode temaer rundt photo.
    1 poeng
  22. Joda, jeg sier ikke at alt Biltema selger er av ypperste kvalitet, og det er riktig som du sier at man må vite hva man skal se etter. Jeg har før nevnt den kaffekjelen jeg kjøpte der, så langt virker det som den er av bedre kvalitet og har mer praktiske løsninger enn Trangia sin som jeg har brukt før. Jeg har et par neopren støvler fra Biltema (villmarksstøvler), og sammenlignet med de Muck-støvlene jeg hadde fra før til 3 ganger prisen, virker disse minst like gode, og de gnager mindre på mine føtter. En del av varene Biltema selger er kjøpt fra såkalte merkevareprodusenter (skriver de i katalogen), og siden de kjøper store mengder og selv er juridisk ansvarlig for produktene, får de lave innkjøpspriser. Eksempel: Jeg kjøpte en fugepistol på Biltema til kr 100.-. Naboen har en Casco fugepistol kjøpt på en byggevarebutikk for 340.-. Jeg sammenlignet dem nøye, og de er 100% identiske på alle måter. Det er nærliggende å tro at det faktisk er Casco som lager de som Biltema selger, og siden Biltema kjøper store mengder og sannsynligvis har lavere avanse enn f.eks. Byggmakker, blir prisen så mye lavere. I følge en artikkel i en avis fra 2009 har Biltema 15% avanse på valle varer: "– Vi har en avanse på 15 prosent på absolutt alle varene. Det sier seg selv at dette blir rimeligere enn de som ganger to-tre og fire ganger, sier han."
    1 poeng
  23. Min erfaring: Fordelen med enkeltkrok er at jeg setter meg sjeldnere fast (mister langt sjeldnere sluker), sjeldnere rusk og rask på kroken, sluken "svømmer" langt bedre og får en livligere gange i vannet, skader fisken sjeldnere skulle jeg ønske å sette fisken ut igjen. Opplever ikke dårligere fangstresultat. Jeg ser flere fordeler enn ulemper med enkeltkrok slik jeg driver mitt sportsfiske.
    1 poeng
  24. elsykkel skal vera tråassistert, dvs at den ikkje kan gå kun på elmotor men MÅ drivast fram med pedaler. I tillegg er det eit lovkrav om at motorkraft ikkje kan assistera over 25 km/t. Dette betyr at alle framkomstmiddel som går av seg sjølv med motorkraft er køyretøy og går under desse lovverka. Dvs at opning for elsykkel IKKJE er det same som å opne for elmotorsykkel. Hjelpemotor kan maks vera 250 W. Meir info HER.
    1 poeng
  25. Jeg har selv en elsykkel, og den veier temmelig mye mer enn en standard terrengsykkel. Det er ikke et fremkomstmiddel jeg ville ta med utenfor vei der det må bli en del trilling og bæring. Jeg tror derfor neppe det blir så mye elsykling i naturen, men jeg tipper det vil øke veldig på grusveier i bynære områder, for eksempel i Oslomarka.
    1 poeng
  26. Det er faktisk ikke så opplagt at sykkel gjør større skade enn fotturisme, selv om det er lett å tro på det. De som har forsket på dette mener at det er omfangen av den totale trafikken som er viktigere enn type brukerne. Når syklistene kommer inn som en ny gruppe øker selvfølgelig belastningen og dermed skadene... http://www.miljodirektoratet.no/Global/NINA Rapport 1288.pdf
    1 poeng
  27. Kva som er god og dårleg moral kan vel variere med kven ein spør. At folk forklarar grunnlaget for at dei har gjort slik og sånn valg er ikkje det samme som å komme med unnskyldningar, slik eg ser det. Det er forøvrig ikkje forklaringsplikt for personlege val her inne. Tenkjer dette er greide føresetnader å ta med seg inn i ein kvar diskusjon/tråd.
    1 poeng
  28. Her kommer du til å få mange forskjellige svar, alle basert på det friluftslivet hver og en av oss driver. For en tre til 4 dagers tur på Hardangervidda bruker jeg nå en 65 liter sekk. Da har jeg god plass og vekten på sekken er fra 12-14 kg, da har jeg også med en Helinox stol. Med litt mer "disiplinert" pakking klarer jeg meg med 55 liter. For å få dette til så har jeg dun pose på 829 g og Helsport Ringstind SL som veier 980 g. Med god planlegging burde en sekk på 55 liter klare seg lenge for en hytte til hytte tur. Flere bruker 45 liter. Jeg gir deg det rådet jeg fikk her som ny, lag detaljert pakkliste, vær kritisk , da finner du fort ut hvor stor sekk du måtte trenge og hva totalvekten blir. Jeg har satset på to sekker (55 og 65 liter) som har glidelåser i fronten så du kan åpne sekken nesten som en koffert, da blir sekken lettere å pakke og det blir mye lettere å finne sakene. Jeg regne med at kjæresten din også skal ha sekk så det jeg har omtalt her er for en person som går aleine, som jeg gjør
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.