Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 21. sep. 2017 i alle områder

  1. Her om dagen søkte jeg på nettet etter en bestemt bok, og under søket kom Nasjonalbiblioteket opp. Nasjonalbiblioteket?? For moro skyld åpnet jeg likevel lenken og søkte på vedkommende bok. Og der fant jeg ikke bare boken, men den var også tilgjengelig for lesning. Så var det bare å lese i vei, og sideskiftet ble løst med et trykk på "enter".
    8 poeng
  2. Bokhylla.no Eks. 90 dager på loffen i Børgefjell
    5 poeng
  3. Når jeg av og til bruker stav, bruker jeg kun én stav. Den staven er også høy tarpstang, teltstenger (oppdelt) og lykt- eller kamerastativ (kan splitte nederste del til tripod, kulehode på toppen) - så jeg har mange grunner til å ha den med uavhengig av knærne Går jeg i rimelig flatt terreng, holder jeg oftest staven vannrett i en hånd uten å bruke den - den gir ikke stor nytte da. Går jeg i skikkelig bratt klyveterreng, der jeg trenger to føtter og to hender i bakken, bannes jeg over at den er i veien. I halvbratt stigning kan jeg bruke staven til å bistå beina med litt ekstra skyvekraft, og i halvbratt nedstigning kan den samme ekstrakraften brukes til å dempe (eller helt unngå) harde landinger - og det hjelper på mine knær, ja . I steinurgåing bruker jeg den for å støtte der jeg får problemer med holde balansen (og joda, jeg ser at det kan medføre at jeg ikke utvikler min egen balanseevne veldig mye, men målt opp mot risikoen for å ligge forslått i ura, velger jeg ganske ofte å bruke staven likevel )
    3 poeng
  4. Jeg har berget meg fra å tråkke over ved at jeg hadde staver å kunne henge all vekten på. Hadde jeg ikke hatt staver da så hadde jeg tråkket kraftig over og fått skadd fot. Så får undersøkelser bare si hva de vil, jeg er i hvert fall sjeleglad for at jeg har skaffet meg staver. Så er det bare å huske på å bruke dem...
    3 poeng
  5. Som nybegynner er det heilt uviktig for deg om det er front eller bakbrems, ro ned utstyrsfokuset. Gå for 450 settet og invester meir peng i sluker. Det som er viktig for ein nybegynner er å fiske masse og ofte, og du må jo berre komme deg ut sjølv om det er haust. Harr og abbor (og aure og røye) bit i mange månader enda. Du får ikke meir fisk med ei snelle til 1000,-.
    3 poeng
  6. Det er som du sier, ikke entydige konklusjoner på tema og forskningen spriker begge veier - da relatert til hvor mye det avlaster knærne. Jeg har brukt gåstaver de siste to årene så deler litt anekdotiske bevis Jeg er selv usikker på hvor mye det avlaster knærne, personlig føler jeg at det ved aktiv vandring eller med tung sekk nedover at det hjelper på de værste tråkkene og bidrar til å stabilisere. Poenget med staver er at de må benyttes riktig, veldig mange bruker stavene feil og da uteblir mange av de andre gode effektene: Personlig erfaringer om staver brukes riktig og aktivt (fordeler) - I ulendt terreng hjelper avlaster stavene og forebygger feiltråkk/snublinger - Kryssning av bekker/elver eller andre hindringer er lettere med staver - Du får en bedre trening av hele kroppen med staver, i tillegg til ben så trener du armene og hele overkroppen. - Når man går langt med tung sekk så syntes jeg staver er med på og gjøre belastningen gjevnere over hele kroppen - Staver er hending i leir til tarper o.l Altså mener jeg det er mange flere fordeler med staver hvis man ser bort fra dette med kne-belastning.
    3 poeng
  7. I disse dager møter de som fysisk demonstrerte mot ødeleggelse av en norsk fjord i retten. DU kan bidra til at ungdommene slipper å ende i økonomisk uføre ved å følge egen samvittighet. Jeg støtter disse økonomisk, og er stolt av det! https://hnytt.no/2017/09/21/natur-ungdomsleder-stilt-retten/
    2 poeng
  8. Ettersom ei vaksen padleåre er veldig stor og tung for ein liten gut så har eg prøvd å lage ei sjølv. Bruken skal vera både til kano og kajakk. Oppskrift fann eg her: http://kajakkspesialisten.no/e_annet_lageare.php Verktøy var sag, høvel, kniv og sandpapir. Brukte gulvlakk til lakk. Materiale var ei 1x4 planke som eg fekk til 12 kr for 5 m (frå restekassen) på den lokale materialebutikken. Anslått arbeidsomfang var 8 t...pluss/minus. Gjorde alt med håndverktøy. Ei båndsag el liknande hadde redusert voldsomt på tidsbruken, saging tok lang tid. Resultatet vart bra og vurderar no å lage ei til meg sjølv. Dessuten må eg nok lage ny om 2-3 år ettersom denne vert for liten.
    2 poeng
  9. Min erfaring med staver ar at oppover så avlaster det knærne ca 0%, men det gjør at lårmusklene kan få en litt lettere reise. Men nedover hvor det er størst belastning på knærne så blir jeg mindre øm. Det er jo også når en går nedover at kneet går langt over tåa at en får stor belastning i selve kneet. Så jeg vil si at i gitte situasjoner så vil det avlaste kneet
    2 poeng
  10. Undersøkelsen er jo som nevnt for "stavgang" eller "nordicwalking" som det hedder. Dette er en trim/motions dille som kom på 90-tallet og har ingen ting å gjøre med andre former for stavbruk - nået forskeren selv påpeker i artiklen. Der er gjort en del studier i alpene på bruk av stav ved fjellvandring o.l., som viset en betydelig reduksjon i belasting - her nyttes ikke staver som gjenstand for trim eller økt fremdrift, men utelukkende som støtte. Fint med litt kildekritikk, eller i det minste å sette seg inn i studien, innen en drar klonklusjoner fra en type bruk over på en annen type bruk.
    2 poeng
  11. 2 poeng
  12. Er vel ikke poeng å anbefale Stella som første snelle nei, men få ting skaper mer frusterasjon enn sneller som tvinner sena som en vinopptrekker og som harfjærer som får bøylen til å slå over midt i kastet om man bruker litt tyngre sluker. Helt enig i at man ikke trenger å bruke en månedslønn på stang og snelle men synes fortsatt det å vente til fiskesesongen (ikke isfiske)er overog heller kjøpe på 50% salg er mer fornuftig! Hva er feil med å få bedre kvalitet på både stang og snelle når prisen er den samme? Eneste "feil" blir kansje at man blir så fornøyd med utstyret at man ikke trenger å kjøpe nytt på endel år. Sett med stang,snelle og sene er som regel så pressa ned i pris at de sjeldent er på salg heller.
    2 poeng
  13. Støtter siste taler! Det 450-kroners settet er mer enn bra nok og da har du 500 kr til fiskekort (eventuelt dagskort på sms) i Oslomarka som varer til neste vår og også kan brukes til isfiske. Fiske med stang krever nær sagt ingen forkunnskap, da er det mye viktigere å komme seg ut og praktisere. Her er det ikke boklig kunnskap, men "learning by doing" som gjelder
    2 poeng
  14. La meg gjette , en FRP politiker ?? Forøvrig vil jeg ikke bare rose nasjonalbiblioteket men også det lokale Biblioteket. Med de nye nettsidene og samsøk i hele fylket får man tak i alt av bøker kjapt. I Tillegg skaffer det lokale biblioteket alt av norske titler på oppfordring sålenge de finnes i handel
    2 poeng
  15. Skulle egentlig være 10", la til feil stang Blir mest på fjellet, og lite i skog.
    2 poeng
  16. Som nevnt, stavbruk må gåes inn. Første gangene staver på tur så vil du ta i bruk en del muskelgrupper som normalt ikke er så aktive - det vil derfor kunne bli litt ømme og stive muskler de første turene men dette går over. Samme som de første skiturene på vinteren
    2 poeng
  17. Da har jeg foreløbig landet på følgende: Stang: SpeedMaster BX Spin 270ML 9'/7-21g Snelle: Shimano Biomaster 2500 FB Multisene: PowerPro Moss Green 275m Monosene: Stroft GTM - 200m Vet snellen er noen år (fra 2012), men det frister med en "topmodell" Alternativet er Shimano Stradic CI4+ 2500 FB Da er prisen så å si lik, så da er det bare om det er noen forskjell på en eldre toppmodell og en nyere modell med kanskje bedre teknologi.
    2 poeng
  18. Middelet du henviser til ser ut til å være et vaskemiddel, og ikke ei impregnering. Det skader nok ikke plagget på noen måte, men jeg tviler sterkt på at det bidrar til å bedre vannavstøtinga. Personlig foretrekker jeg også sprayimpregnering på mine "tex-plagg", men hva som er best er det delte meninger om, så det er ikke sikkert jeg sitter på fasiten. Til selve vasken bruker jeg ganske enkelt Milo, som nevnt over her.
    2 poeng
  19. Ser ut til at studien kun gjelder stavgang på flat mark (er jo tross alt en dansk studie). Jeg vil tro at konklusjonen fort kan bli en annen i bratt terreng. (Både at man løfter seg litt opp, og at man bremser bevegelsen når man går med høye trinn.) Det er ikke umulig at både danskene og Oslo Sportslager her har sine ord i behold.
    2 poeng
  20. Det er en klassisk 111 av eldre type - den beste primusen i verden Hvis det lekker parafin inn i pumperøret er det nok en ødelagt tilbakeslagsventil (NRV). Den kan byttes, men det kan være krøkkete å få ut ventilen uten riktig verktøy. Ventilen skal sørge for at du får pumpet luft inn i tanken, men skal stoppe parafin fra å komme inn i røret. Altså en slags enveis-ventil. Selve pakningen på pumpa er enten av lær eller en vanlig o-ring. Lærpakning er det beste, men den kan tørke ut med tiden. Legg den i parafin eller olje over natta. Er det en o-ring må du bytte den. Fås billig på Biltema. Hvis det lekker parafin ut av dysa i brenneren, eller rundt reguleringsskruen, må du antakelig bytte litt deler inni der også. Eller du kan unngå videre problemer ved å selge den til meg for en billig penge!
    2 poeng
  21. Den synes jeg smaker høgg 😂 Det er vanskelig å finne sine favoritter. Man må bare spise seg igjennom flere posere.
    1 poeng
  22. Fikk Anker 21W panelet i dag og må si jeg er positivt overasket over ladekapasiteten selv i overskyet @Anders_G Driver og tømmer en liten batteribank på 6700 mAh og venter på solskinn for å se hvor lang tid det tar
    1 poeng
  23. ... eller bruke mer vann og benytte det som "melk" til havregryn/müsli
    1 poeng
  24. Stradic-snella er litt lettere, men utvekslingen er lik. Stradicsnella hadde tidligere bedre utveksling. Sjøl ville jeg valgt 10'-stanga til en 2500-snelle.
    1 poeng
  25. Ren synsing fra meg, men med skuterdress så tro jeg du skal gå jæ... sakte med pulk, for å ikke svette som en gris. Selv ved 20-30 minus.
    1 poeng
  26. Mener jeg har lest at det er lurt å feste sikringstau i tilhengerfeste på bil... https://www.dagbladet.no/nyheter/festet-sikringstauet-til-bilen/66187178
    1 poeng
  27. Foruten poengene som er nevnt over, så får man fort bedre holdning med gåstaver. Mange blir fort veldig lutende i ryggpartiet når man blir sliten. Gåstavene tvinger deg til en viss grad til å være mer oppreist. For min del føler jeg meg nesten "naken" uten stavene, det har blitt en del av turuniformen. I nedoverbakker med sekk mener jeg at det avlaster knærne, på flatmark har det nok mindre effekt.
    1 poeng
  28. Makan. Det neste blir vel at det ikke ser kult ut, heller.
    1 poeng
  29. På høyefjell er staver, ikke uten grunn, obligatoriske. Men å gå med staver på flatmark har jeg aldri sett hensikten med.
    1 poeng
  30. Bruk av staver kan også være positivt for å få igang blodomløpet hvis man sliter med skader høyt i rygg og i nakke. Fungerte dessverre ikke for meg men har fler venner som har hatt stor nytte av de
    1 poeng
  31. Det han (@Tor-Erik-L-77) sa! Og så er det så godt å ha noe å henge på når man er riktig sliten På flatmark med lett sekk er stavene bare i veien.
    1 poeng
  32. Du kan polere en bæsj så mye du orker men faktum er at det uansett vil være en bæsj...
    1 poeng
  33. 1 poeng
  34. Her ble det bare en kjapp tur rundt fjellet bak huset for å se om det var noe fjellrype her enda, men det var det ikke. Ellers så trykket de svært godt. De er fortsatt mye mer grå enn hvite og vanskelige å spotte, men i sånn være så er det nesten viktigere å nye en tur ut enn å faktisk spotte fugl... Kvelden kommer fort nå så det er tydelig at det går mot vinter. Forhåpentlig enda en god stund til snøen komme dog...
    1 poeng
  35. Et sett til rundt 1000 lappen duger i massevis! Ikke bry deg om utstyrshysteriet. Jeg har fiska siden jeg lærte å gå og aldri hatt annet enn rimelig utstyr. Har fått fisk allikevel Først nylig spanderte jeg på et sett til nærmere 2000, men mest for pakkvennlighet og vekt. Legg mest i snelle. Kjøp noen sluker og spinnere og begynn å kaste. Værre er det ikke 😃
    1 poeng
  36. Den siste dagen på Massiv for denne gangen, jeg nådde ikke målet mitt å komme meg hele veien til Sota Sæter, tok meg til Sognefjellshytta siden det var da det greieste stedet å komme seg hjem fra. Ikke den mest spennende dagen på turen, gitt at den var ganske så kort. På veien møtte jeg en tidligere kollega, som jeg visste at også gikk Massiv. Utsikt mot Fannaråken fra Rundhaugan 1480moh. (Massiv) Dag 17: Kongsdøla - Sognefjellshytta
    1 poeng
  37. En herlig høsttur opp i de ytre delene av de vakre Etnefjellene er gjennomført denne helga. I godt selskap også!
    1 poeng
  38. Starten på høsten ble ikke helt etter planen. Det er den samme gamle historien. Ryggen har en dårlig periode, og Bakkene ble så alt for bratte for å bære full sekk. Men heldigvis er dørstokken så lav at jeg ikke legger merke til den, og den beste medisin er bevegelse. Så det har blitt noen dagsturer i det siste. Det har blitt turer med leirskolen, nede ved fjorden, med fiskestang, med hagle og i fotsporene til bamsefar. Her er et lite utdrag, med tilhørende mobilbilder (kamera har fått ligge hjemme for å lette vekten på dagstursekken) på bloggen.
    1 poeng
  39. Da var både den praktiske og den teoretiske delen av jegerprøven gjennomført. Nå gjenstår bare eksamen til uken! Den praktiske delen på skytebanen har jeg skrevet kort om på bloggen:)
    1 poeng
  40. Når jeg sto opp til vanlig tid var igjen Fannaråken innhyllet av skyer. Turen nå gikk ned i retning Turtagrø, men så over og tilbake til Skogadalsbøen igjen, før jeg fortsatte videre til Kongsdøla. En fin nok dag, hvor starten ned fra Fannaråken var det beste, men også den siste turen alene opp til Kongsdøla i et lett regnvær. Bare meg, alene, og fjellene rundt. Ruten ned fra Fannaråken. (Massiv) Dag 16: Fannaråken - Kongsdøla
    1 poeng
  41. Amen. Jeg har nå kjøpt Hillebergtarp med stang til, så jeg håper stanga også kan fungere med hengekøyetarpen, sånn at jeg får beholdt utsikten selv om jeg må bruke tarp. Det vil vise seg.
    1 poeng
  42. Fram og tilbake er dobbelt så langt. http://www.hengut.no/2017/09/13/befaringstur-i-femundsmarka-del-2/
    1 poeng
  43. Jeg venter fortsatt på den første dagen med sol og blå himmel, nå har jeg riktignok hatt perioder hvor det har eksistert en blå himmel over meg, men så langt har det stort sett vært grått vær alle dagene. Ikke det at det fører til en dårlig tur. Noen ganger er det riktig så tøft. Fra Sløtatjernet gikk jeg over til Skogadalsbøen under en himmel som var like mektig som fjellene rundt. Kvitevatnet. (Massiv) Dag 14: Sløtatjernet - Skogadalsbøen
    1 poeng
  44. Området Skrim/Omholtfjell byr på mange fine fiskevann og et utall av turløyper. Om dere er villige til en liten kjøretur. Sjekk på ut.no
    1 poeng
  45. ... "Nøttene" burde vel identifisere det sånn generelt sett
    1 poeng
  46. Jeg er kanskje litt seint ute her, men vi lar det stå til. Mulig mange syns dette er litt off topic, men hver gang du vasker et fleece-plagg sender du litt mer mikroplast ut i havet. Vi som liker naturen bør jo sette pris på slikt. Ikke at jeg er noen fanatiker som mener man ikke bør kjøpe plastprodukter i det hele tatt, men det er forskjell på plast og plast... Jeg liker heller ikke å ha syntetiske jakker eller dunjakker for nærme bålet. Konklusjon: behold ullgenseren!
    1 poeng
  47. Ved nordaust enden av Selsvatnet ligg det ein gapahuk. Med den som leirplass vil eg tru snøen er smelta så det er greie forhold for fottur opp til Steinkyrkja. http://peakbook.org/peakbook-element/54396/Steinkyrkja.html I Øldalen (nordvest for Vinstra) finn ein fleire leirplassmoglegheitar inn langs vegen. Den lokale trimgruppa har trakka sti opp til Teigsætra. Kanskje er snøen smelta nok til at det går an å fortsette til Bjørnsonsprofilen. http://peakbook.org/peakbook-element/51392/Bj%C3%B8rnsonsprofilen.html Mange fjellvegar har gode leirplassmoglegheitar (men begrensa fotturalternativ no, litt tidleg på sesongen enda). Eksempelvis Eftasåe på Dovre, Horgesætrin i Sel, Høvringen i Sel, Busætrin i Sel, Gravdalen i Nord Fron. Ved Busætrin kan turmål være Pillarguri og Tokampen. Tokampen har to bonusar i form av Sameti (hytta til Marcello Haugen - bruk Google) og ei bygdeborg. Forutsett sjølvsagt at snøen er smelta nok til at ein kjem seg fram til fots. Vil tru at også vegen opp frå Hjellum er brøyta men har ikkje køyrt den i vinter. http://peakbook.org/peakbook-element/54730/Sameti.html
    1 poeng
  48. Kjøp hobbyplater, og lag skikkelige, dype hyller fra gulvet og opp til taket rundt hele boden. da får du plass til en hel verden
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.