Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 12. juni 2017 i alle områder

  1. Tusen takk for mange gode innspel! Dessverre var det ikkje mykje muligheiter for meg å prøveligge, då eg berre har ein sportsforretning i nærleiken. Eg gjorde som Mareng og bestilte Exped Synmat Winterlite MW (9cm). Etter tips frå dykk fann eg eit godt tilbod på Brukås Sport. Satsar på at denne er komfortabel, sjølv om eg er litt skeptisk til mumieformen.
    3 poeng
  2. Heisan! Som vennkretsen friluftsgeek og fordi jeg har en stor flokk følgere på instagram får jeg en del spørsmål om utstyr og hva jeg vil anbefale. Det går greit, men det er ett emne jeg ikke er så rå på, nemlig BILLIGE TELT:(under 2000kr) telt til bruk i skog og mark. Altså enkle telt til små og store familier som egentlig bare har tenkt seg på et par turer i nærområdet i barnmarkssesongen. Da jeg stort sett kjenner til Helsport sin trek serie, pleier jeg anbefale Helsport nordmarka, vel vitende om at det teltet er klaustrofobisk lavt og blir glovarmt på en sommertur. De andre trek teltene er jo faktisk enda dyrere og utgår stort sett pågrunn av dette. Jeg lurer derfor på om noen har personlig erfaring med og vil anbefale noen bra 2-3manns telt, gjerne kuppel, med lufting nok til at to-tre personer kan bo der uten å våkne i sin egen svette, maks 4 kilo, ok løsninger og til under 2000 kroner? Alle telt der man må sette opp innertelt først utgår og jeg vet allerede om finn.no. Håper på masse svar, liker å komme med anbefalinger som har litt hold og jeg kan ikke tenke meg en bedre gjeng å spørre enn dere.
    3 poeng
  3. Har fått snakka litt med en av de som skal på tur og har med egen 7åring. Det blir padling max et par meter fra land og strandhogg/ikke ut på vann om været skulle tilsi det. Dem har vært der flere ganger før så dem er kjent med steder og forhold. Eneste det da står på er at dem får til å ta ferie uke 28. ☺ @Hammer! 😀 Hadde vært supertrivelig å få møtt dere, men ila uke 29 er vi nok enten et stykke vest i Jotunheimen, eller kommer frem til Hardanger mot slutten av den uken. Vær og modus på barna bestemmer valg av opplevelser og tempo frem til Hardanger.
    3 poeng
  4. Bestyrerinnen, broderen og jeg i tåka. For tredje gang? Skulle vi igjen bli møtt av tåke og regn på tur til Karten og Brusaknuten. Det var i hvert fall det jeg mente vi kunne få da bestyrerinnen kom med forslaget til søndagens tur. Bestyrerinnen var ikke like engstelig som meg. Det går jo helst bra. Nå er det min oppgave å ta meg av været. Denne gangen også.. Da broderen ringte på søndagsmorgen, ble planen lagt fram. Han hadde egentlig ikke noe bedre forslag, og ville gjerne bli med. Alt oppover mot Bueveien fikk vi tåke. Ikke så tett som det vi har hatt tidligere, men - tåke. Det var ingen andre biler på den lille parkeringsplassen. Oppe ved leet kunne vi se en hel flokk dyr. Kyr med kalver for det meste. Da vi kom opp, slapp vi å gå igjennom flokken. De gikk foran oppover. Både bestyrerinnen og jeg gikk denne dagen med stokk. Ikke så mye for støtte, selv om det også er greit, men for å kunne ha litt kontroll med dyra. Kuer er store dyr... Omsider kom vi oss forbi og kunne ta fatt på bakken oppover mot Karten. Øverst var det - selvsagt - tåke. Og det var faktisk en forbedring i forhold til de to tidligere gangene vi har vært der. Da regnet det i tillegg. Mye av turen til både Karten og Brusaknuten går på traktorvei. I hvert fall opp til Karten og halvveis rundt Kartavannet. Her ender veien i en skog, og en liten bekk som minimalt aldri gir problemer. Med regn blir bekken en liten hindring, men vi kom oss alle over uten problem. Det er omtrent 100 meter stigning opp til toppen av Brusaknuten fra Kartavannet. På toppen skal det altså være en fin utsikt over store deler av Jæren - har jeg hørt. Vi så ikke stort. På vei tilbake mot bilen møtte vi et par, og vi kom inn på tåka. De gikk ofte til Brusaknuten ,men hadd nesten aldri opplevd tåke. Og vi som har hatt tåke alle gangene vi har vært på stedet. Turen rundt Karten og Brusaknuten er ikke spesielt utfordrende. Omtrent ti kilometer og 4-5 hundre høydemeter. Helt passe for en søndagstur, mener både broderen og bestyrerinnen. Det tar for oss omtrent 2 1/2 time omtrent uten pauser. Denne gangen, som de foregående gangene, ble det bare til at vi stoppet for å drikke, og for å ta på eller av yttertøy. Selvsagt ble det også denne gangen bedre vær ut over dagen, og på vei nedover fikk vi glimtvis se deler av utsikten vi ville hatt fra toppen. Tåka gjorde igjen denne turen til mye av en treningstur. Nå er det det vi trenger, bestyrerinnen og jeg. Alpene vil bety lange dager og mye opp og ned. Det skal bli spennende å se hvordan en tur der nede arter seg. Om altså vi kommer i form...Les hele artikkelen
    3 poeng
  5. Ikkeno badetøy, softis eller solbriller her i Bergen heller - selv om det så ut som om det var bittelitt lysere sørover i Fyllingsdalen: Selv gikk jeg opp til venstre, inn i skyene rundt Olsokfjellet (utsikten derfra var noe laber...), før jeg satte kursen hjemover igjen. Lenge siden det har blitt noen lengre turer til nye områder nå, har stadig kommet noe i veien - da er "standardturen" god å ha for å stagge den verste abstinensen
    3 poeng
  6. I beretningen om min vandring gjennom Nord-Spania på GR1 har jeg nå kommet til dag 46, hvor jeg gikk inn i L'Alta Garrotxa naturpark som er kjent for sine kjegleformede fjell, rester av eldgamle volkanoer, og fikk et ublidt møte med et elektrisk gjerde. Turen ellers var fin, men som ble litt ødelagt av mine egne store forventninger til dagen. Pont Roma d'Oix. GR1 Sendero Historico dag 46, fra Sant Joan de les Abadesses til Oix: http://tarjeiskrede.blogspot.no/2016/10/sant-joan-de-les-abadesses-oix.html
    2 poeng
  7. Naturehike Cloud 3 finnes for 1279,- hos 123friluft.no Her skal innerteltet egentlig settes opp først, men ved å bruke picnicmat'en du får med (i alle fall til 2-mannsvarianten som jeg har) så kan man sette opp ytterteltet først.
    2 poeng
  8. Samme her 🙂 Med DNT rabatten hos Sportsnett så havna Hilleberg UL 10 på omtrent det samme som DDs lette. Litt tyngre men 100% sikker på at den tåler endel mer juling. + at jeg ville ha en på 3 X 3,5 meter 🙂
    2 poeng
  9. Jeg endte opp med Frisport sin. Litt tyngre, men hadde fått sett den live og syntes den virket grei nok. Så fikk jeg også handlet i Norge, som jeg foretrekker.
    2 poeng
  10. En liten oppdatering fra min side. På venners vennerfest på XXL endte jeg opp med en Helsport bitihorn SL tarp. 3,5x2,9m på min vekt veier den 428g med de 4 inkluderte bardunene. Tarpen har senterfeste og flere maljer for ytterligere bardunering. Med 10m mønesnor (13g) og 2 titankarabiner ender totalvekten med pakkpose på rundet 465g. Helt innenfor. Prisen ble omtrent som å kjøpe DD superlight med mva og fortollingsgebyr.
    2 poeng
  11. @Walle: Bildet er tatt i våres på nordre Kolsåstopp. Utsikt mot søndre topp, med Setertjern og mast, og utover Bærum samt Oslo i tillegg til fjorden. Kort turrapport:
    2 poeng
  12. Skrevet noen ord om gårsdagens rundtur i Nordmarka i ett vått vær og terreng. Kjentmannsmerket: Sognsvannsverket.
    2 poeng
  13. Har ikke tid til å puste fortiden, og i hvert fall ikke tid til tur. (Bruker en del tid på lære meg å padle, samt jobbe alt for mye) Sånn bortsett fra denne helgen, som først var satt av til tur. Og siden det skulle være oppholdt i dag, så ville solskinnsrytteren ri. Dæven som jeg bomma på været det plaskregna. Ble rimelig gjennombløt men kom meg var uansett opp mot Fagervann i dag før jeg ble for kald og våt
    2 poeng
  14. Betimelige og interessante betraktninger om kulturen rundt sjølskryten og utstyrsflashingen som preger mye av fang&slipp-fiskingen som foregår langsetter vann og vassdrag i Norge og utlandet. http://harvest.as/artikkel/ufrivillig-fanget-pa-facebook Sjøl mener jeg at dersom du ikke har til hensikt å benytte deg av fisken du lander, så har du og lite eller ingenting i elva eller vannet å gjøre. Lek med (og skading av) levende vesener for sjølskryt/statusoppnåelse er i seg selv patetisk og forkastelig. På generelt grunnlag: Enten spiser du eller gir bort det du fisker, eller så finner du deg noe annet å gjøre. Biljard for eksempel.
    1 poeng
  15. https://www.finn.no/98331136 Ubetydelig brukt Keron 4GT til 4000 må vere eit kupp....
    1 poeng
  16. Marmot har også noen fine telt til kurant pris.
    1 poeng
  17. Og enekelte Mountain Hardwearmodellar. Optiv view til dømes, er med jamne mellomrom på tilbud, og er heller ikkje så dyrt veil.
    1 poeng
  18. Compack utsolgt overalt, men kjøpte trekker i staden. Er no noko meir kompakt og 120 gr lettare enn Exped i alle fall. Eg vonar inderleg eg greier trykke inni min exped på 9 cm.
    1 poeng
  19. Husk at myggen kan være nokså ivrig sommerstid i områdene rundt Isteren/Femund.
    1 poeng
  20. Både XXL og G-sport har gode tilbud på rimelige telt fra Helsport og Bergans. Da jeg skulle igang igjen med friluftslivet startet jeg med Helsport Nordmarka 2. Jeg er 1.87 og 88 kg så som singel telt synes jeg Nordmarka 2 fungerte svært bra. Er man gode venner kan det også fungere som to-manns. Nordmarka 3 med fortelt og god takhøyde i forteltet kan også anbefales. Til Nordmarka 3 finnes også footprint.. G-Sport tilbyr Bergans Trillemarka 2 og 3, disse har jeg ikke brukt, men prisen er o.k. Eneste ulempen jeg ser med disse teltene er stort pakke volum, ikke helt ideelt når jeg bruker en 55 liter sekk. (Helsport Snota) Etter noen år har jeg satset på Ringstind Superlight 1-2, perfekt for meg som singeltelt. En ting du kanskje kan nevne er outlet siden til Helsport der er det ofte mange gode tilbud. Så er det kundeservicen til Helsport, den har jeg skikkelig god erfaring med. Det er vel en trygghet for nybegynnere å ha en leverandør en kan ringe til og f hjelp av.
    1 poeng
  21. Dette spørsmålet dukker opp med ujevne mellomrom og det finnes flere tidligere tråder som snakker om billige telt. Du kan f.eks. lese gjennom denne tråden: Her snakkes det om diverse Naturehike-telt som har fått stempel på flere andre friluftsforum (reddit, backpackinglight) for å være veldig billig og bra til prisen å være. Blant annet har @Blaser kjøpt dette og har strålende tilbakemeldinger. Fås i 3-personsversjon til 120 USD inkludert frakt som er ganske nøyaktig 1000 kroner, så moms og tollgebyr burde fortsatt være goooodt under 2000,-. 180cm bredde skal gi god plass og vekten på 1,8kg er jo utrolig lett. Med unntak av kundeservicen til Helsport vil jeg si at man får mye mer telt for pengene med Naturehike enn f.eks. Nordmarka som du nevner.
    1 poeng
  22. Dette var ikke en snørik vinter på østsiden i alle fall..
    1 poeng
  23. Ser faktisk intet mindre enn særs interessant ut
    1 poeng
  24. Niak er kongebra. Toler overraskande mykje.
    1 poeng
  25. Hvor er det øverste bildet tatt? Herlig utsikt å våkne til
    1 poeng
  26. Var nede hos Sportsnett og tittet på lørdag da de avholdt "teldagen" sin, og det er verdt å nevne at man faktisk får 25% avslag på telt helt frem til midnatt ved å sende dem en mail på oppgitt mailadresse på nettsiden deres og bestille via mail innen midnatt. Men skulle ikke forundre meg om man også får avslaget om man bare sender mail før butikken åpner i morgen.. Forsåvidt også verdt å nevne at de fører hele kolleksjonen til feks Hilleberg. Tittet selv etter Kaitum 4 på nettsidene deres men fant ikke teltet der, men de hadde faktisk et 4 GT stående Ble fortalt at når de selger ut en vare fra beholdningen, så forsvinner det fra nettsiden, for så å komme tilbake igjen når de har det på lager. Litt merkelig siden det vil redusere bestillingene av varer som uansett kommer inn, but but their choice. Så man kan sende forespørsel på telt som ikke vises på nettsiden også.
    1 poeng
  27. Ja, sand er en fin farge for de som ikke vil rope ut at "her er jeg!" Røde telt har sine fordeler, (og de gjør seg på bilder), men noen synes de skriker for høyt. Hilleberg sin rødfarge er ganske skarp, men Helsport sine gule og røde pro-telt er de verste (eller beste, alt etter som). Exped sin terracotta mursteinsrøde farge er litt mer diskrét, men teltet vises godt likevel. Farge på telt er selvsagt en smakssak, men man skal ikke se bort fra fordelen med et telt som synes godt på lang avstand, både for ens egen del og for eventuelle redningsmannskaper. Helsport sin mørkeblå farge på superlett-teltene vises litt bedre enn grønn- og sandfargede telt, men jeg liker ikke den kalde sitrongule fargen på innerteltet. De fleste bruker varmgule innertelt, og det gjør det triveligere og koseligere i teltet - synes nå jeg Det verste fargevalget jeg har sett er på Norrøna Ravneskar, innerteltet er lyseblått. Resulatet er at de som er inne i teltet ser dødssyke ut - bleke og gustne. Nesten som å være i de offentlige toalettene som har et slags UV-lys for hindre narkomane å finne blodårene. Hvis noen hos Norrøna leser dette: Hva skal dere ha for å sy et nytt gult innertelt?
    1 poeng
  28. Hadde du sendt meg en sms @Gittiamo så hadde vi invitert på kaffe og kaker under tørre forhold rett bortenfor Fagervann 😊 Vi kom opp på toppen av Sagåsen når himmelen åpnet seg. Så vi heiv opp tarpen og fyra brennern og satt der i 3 timer mens regnet hølja ned.
    1 poeng
  29. Veldig bra tips det @Phoney , og absolutt i tråd med mine tanker. Utfordringen er at jeg har barna en uke fra midten av neste uke (annenhver uke hos mamman og pappa'n) før dem reiser på ferie til mormor og morfar, hvorpå jeg henter dem der før evt tur med kajakk i Femundsregionen. Vi får evt øve litt på å gå rundt neste helg. Mulig jeg overtenker litt her mtp risiko? Begge er sjøvante, og som delfiner når det bades (svømmer greit med hode over vann, trives godt under vann). Niåringen ser ut som, og håndterer kajakken, som om han skulle ha padlet selv i flere år, mens hun på snart åtte er litt mer forsiktig. Vi padlet og badet i vådrakter på Vestlandet i påska når sjøen holdt 6°C, har prøvd oss i litt vind, og begge har prøvd å bli hektet på slepetau og bli slept av meg i min kajakk. Jeg kan la dem padle i våtdrakt, evt Long John & tørrtopp (bedre armbevegelighet), våtsko og hansker om været skulle være utrygt. Utsetter dem gjerne for utfordringer som gir mestring og opplevelser, men ønsker ikke å ta risiko ift liv og helse. Selv har jeg padlet f.eks. Sjoa/elv, åpent hav, i liten storm (overrasket av værskifte på padleetappe på 3 ukers tur), etc., og føler meg rimelig trygg i kajakk ift (u)vær og vann. Handler nok mer om at jeg skal føle meg trygg på at det ikke blir noen dårlige opplevelser for barna som tar fra dem lysten & tryggheten på å padle kajakk tror jeg.. 🤔
    1 poeng
  30. Endelig sommer i Nord! Stakk til Vågsøya (vest for Kvaløya) for å tibringe natta ute. Vågsøya har en perfekt lun vik for å komme inn med kajakk eller ankre en liten båt. På grunn av tidevannsforskjell må båten et stykke ut fra fjæra for å ikke "felle oppe". Gubben har lagt seg til med en tarp (nederst til høyre i bildet) som skal ta unna litt trekk og etter hvert holde mårrasola unna fjeset. Litt dis på vei inn fra havet. Heldigvis kom ikke tjukkskodda etter! (Sandøya, Risøya og Musvær). Godt å sove ute!
    1 poeng
  31. Siste tur med gjengen på valgfag friluftsliv jeg underviser. En tur til fantastiske Vigdarvatnet i Sveio kommune, lengst sør i Hordaland.
    1 poeng
  32. Tror nok Niak holder mer enn godt selv i litt ruskvær på fjellet ☺️ Du skriver ikke hvilken str. det er på hund. Jeg kikka på både Niak og Unna og havnet på sistnevnte. Mer enn god nok plass til meg og liten terrier i det! Hadde jeg fortsatt hatt doberman så hadde det blitt Jannu eller Allak. Da kan jo bikkja bære endel i kløv. For min del er kombinasjonen Unna og en lett tarp det mest ideèle. Og man skal ikke ha store bikkja for at den ihvertfall kan bære tarpen + litt småtteri i kløven ☺️
    1 poeng
  33. Hei. Jeg har Niak men ikke Unna, så jeg kan ikke gi deg en adekvat sammenligning mellom disse to. Men jeg kan jo si en del om Niak. Teltet ble kjøpt med tiltenkt bruk for soloturer men jeg ønsket også at det skulle kunne brukes på turer hvor samboer eller hund er med. Fra før har jeg både Hilleberg Jannu (til vinterturer) og Exped Orion Extreme II (til turer hvor vekt ikke er viktig og luksusplass er viktigst). Niak er veldig pakkvennlig, både med tanke på størrelse og vekt i sekken. Det er svært enkelt og raskt å sette opp, og krever hverken mange plugger eller store plassen for å stå godt. På godværsdager og plant underlag kan man faktisk nøye seg med to plugger (en foran for å strekke ut fortelt fortelt og en bak for lufting/avstand mellom ytter- og innerduk). Jeg var i begynnelsen litt skeptisk til at innertelt bare har mesh i dør, men dette har ikke vært noe problem. Jeg opplever teltet som et "varmt" telt, grunnet tettvevd mesh. I dette kommer en av mine få innvendinger inn, jeg skulle ønsket at innertelt hadde hatt en lukkbar meshlufting i bakkant opp mot tak. Men jeg tipper Hilleberg har hatt enkelhet og lav vekt i høysetet ved konstruksjon. Dette har dog ikke vært et stort problem for meg, når solsteken står på bør man jo komme seg ut og nyte vær og natur. Teltet har godt med barduner og står godt i vind. Da jeg i fjor brukte det på en 4 dagers tur på snaufjell hadde jeg 1 døgn med slagregn og vind i 12-14 ms. Teltet stod meget godt og alt var tørt og fint i innertelt. Liggelengden er god for meg, jeg er 183 cm høy og kan fint stekke meg ut uten å komme bort i innerteltsduk i fot- eller hodeende. Samboer og jeg har brukt teltet sammen på tur og det er romslig nok for oss to samt at det har plass til min 80 l. sekk i fortelt. Det krever at man er litt organisert men for et petimeter som meg er ikke dette noe problem. Teltet er utstyrt med to innerlommer i mesh, hver med et stort rom og et mindre. Her kommer min andre innvendig inn. Meshlommen på dørsiden er sydd i på venstre side når man kommer inn utenfra. Men glidelås i dør åpnes fra høyre. dermed må man åpne mye av dør for å få tilgang til ting man evt. oppbevarer der. Innerlomme på bakvegg er sydd inn på høyre side sett utenfra, og dermed må man åpne innerteltsdør mye for å få tilgang. Litt teit dersom man står ute i mygg og knotthel**te og har glemt knottoljen inne i en av lommene. Det hadde etter mitt syn vært bedre å bare kunne åpne innerdør litt og stukket en hånd inn for å få tak i ting uten å måtte åpne så mye. Men ved at lommen på dørside er plassert til venstre og dør åpnes fra høyre (dobbelt glidelås) kan man enkelt stappe meshdør ned i den minste lommen, hvilket jo også kan ha sine fordeler. Innerdør har for øvrig to strikk og hemper så man kan rulle meshdør til siden og feste denne. Alt i alt kan jeg varmt anbefale teltet, dette er et supert telt til soloturer og har mulighet for to pers eller 1 pers og hund. Hunden som har vært med er en alaskan husky. Til tross for mine små anmerkninger er dette veldig bra saker. To bilder av teltet under bruk, krever som sagt lite plass
    1 poeng
  34. Hei Jeg har bare prøvd niak. Det er litt trangt for 2 personer, men kan trygt anbefale det. Forteltet er stort nok til matlaging, men da må sekken ut i regnet. Hvis du befinner deg i osloområdet neste helg kan jeg ta det med en tur i parken, så får du prøvd selv.
    1 poeng
  35. http://www.tyinholmen.no/no/c-206-Webkamera.aspx Vær obs på at kameraet på Eidsbugarden har vært "frosset" siden 29.05, så sjekk dato på bildet. Jeg gikk 15km på ski rett fra veikanten ved Tyinstølen ved FV53 Årdal-Tyin 2dre pinsedag. Har regnet en del uka som var, da minker det en del på snøen.
    1 poeng
  36. Dette kartet gir en viss pekepinn: http://www.senorge.no/index.html?p=senorgeny&st=snow Ellers pleier jeg å ta en kikk på webkameraene i området: Eidsbugarden: http://www.jvb.no/no/destinasjoner/eidsbugarden/Webkam+2+Eidsbugarden.9UFRvMYA.ips Gjendesheim: http://www.webcamsinnorway.com/webcams.php?viewcam=1676 Leirvassbu: https://no.webcams.travel/webcam/1309791419-Været-Leirvassbu-Leirvassbu Juvasshytta: http://www.skiinfo.no/ostlandet/galdhopiggen-juvass/webcams.html (Det fra Juvasshytta viser breen, så det sier ikke så veldig mye om snøforholdene egentlig.)
    1 poeng
  37. Har sikkert vist dette før, men jeg synes det fungerer supert. En Trangiabrenner kan kun brukes i et Trangiasett, men ved å bruke en frittstående slangebrenner får man mer fleksibilitet. Jeg bruker bare underdelen av Trangiasettet, plassert over en Primus Easyfuel gassbrenner. Da får jeg en uhyre effektiv vindskjerm, og siden jeg bruker gassbrennerens kjelestøtter er det mer fleksibelt med tanke på kjelestørrelser, og det er litt kortere avstand fra kjelen til flammen. Steiking går fint dersom steikepanna er stor nok til å stå på toppen av Trangiaskjermen.
    1 poeng
  38. Trangia gassbrenner i Trangia sett.
    1 poeng
  39. Ebay kopi av trangia gassbrenner i kvistbrenner
    1 poeng
  40. Optimus NOVA som stand alone brenner, og samme brenner i Trangiasetet med adapter:
    1 poeng
  41. Kjøpte min for under 150 kr på ebay. Har også et hundgammelt sett. Og skulle det være noe problem er alt som trengs et hull til slangen. Og sidedette er aluminium er det lett å lage Greia er at som de andre sier, alle brennere sopm er laget for Trangia, vil passe. Du kan tilogmed gjøre som jeg og kjøpe en Optimus Nova slangebrenner + et adapter til en femtilapp. Da har du plutselig en stand-alone brenner, som kan brukes i trangiasettet ditt (men akkurat den brenneren kan ikke bruke gass). Her er det mange muligher med Trangiasettet ditt som basis En annen mulighet er å kjøpe en trangia gassbrenner (eller en av kopiene), samt en liten kvistbrenner fra Ebay til 50-60 kr. Gassbrenneren passer id en også, og da har du plutselig båpde brenner til Trangiasettet ditt...og en standalone brennner som du kan bruke når du bare trenger å ta med kaffejelen eller en enkelt gryte fra trangiasettet. Utallige kombinasjonsmuligheter med utgangspunkt i trangiasettet ditt altså. Poster noen bilder av opsettene nedover
    1 poeng
  42. Trangia sin egen gassbrenner passer i alle sett, også de som er hau-gamle. Dette settet er fra begynnelsen av 90-tallet, fortsatt i full vigør og brukes med både gass og rødsprit (rødsprit på bildet). Med modifikasjon kan også de fleste andre bakkestående gassbrennere passe.
    1 poeng
  43. Har et 27 trangiasett fra "siste istid" Borret hull og satte i magasinet sin brenner. Fungerer upåklagelig. Brukes til kajakkturer.
    1 poeng
  44. Jeg kjøpte billige brennere fra magasinet til speiderene etter tips her på formuet. Prøvd og fungerte helt fint:-) Disse brukes på trangiasettene.
    1 poeng
  45. Nettopp kommet hjem fra et døgn i Hausdal i Bergen. Mye vind på begynnelsen av ettermiddagen i går men ingen nedbør. Vinden avtok utover kvelden som ble erstattet av høljregn hele natten og i dag. Er nå trivelig i posen i teltet i sånt vær. Ingenting ble vått, så det er jeg fornøyd med.
    1 poeng
  46. Jeg sikler litt på en cuben fiber-tarp. Disse er dyre, men til gjengjeld ekstremt lette. Hittil har jeg kun funnet noen som er 8,5fot brede (og opp til 3,5m lengde). Virker som stoffet kommer på en rull som ikke tillater større bredde. Følger tråde selv da jeg føler jeg trenger å oppgradere magasinet-tarpen som klokker inn rundt kiloet for 3x3m med barduner. I tillegg absorberer denne uante mengder vann når det regner, men den er tilsynelatende vanntett da. Og har en ekstremt snill pris.
    1 poeng
  47. I og med jeg skulle ned til Oslotraktene og bedrive båtpuss denne helgen, men det rykket i turfoten, tenkte jeg at flere fluer i ett smekk måtte være mulig. Så da jeg dro nedover hadde jeg pakket med meg det nødvendigste for en overnatting ute. Sekken ble puttet i bilen sammen med arbeidstøy, pussemaskin samt div. verktøy. Lørdag morgen dro jeg avgårde, ned til Gyssestad Båthavn (i Asker) og båt ble vasket, pusset og polert og hatt på bunnstoff under vannlinje. Dette mens det i finværet ble lagt store planer av kaptein og fokkeslask for sommerens seilturer nedover sørkysten av Norge. Været var fint og arbeidet ble dertil fint utført. Men jeg hadde en plan, før seilturer og for den aktuelle lørdagskvelden. Jeg hadde jo pakket med meg telt, sovepose og mat (samt en liten øl), jeg hadde kommet til å tenke på et sted på Kolsås kvelden i forveien. Jeg vokste opp rett under Kolsåstoppen i ungsdomsårene. Kolsås var et sted som ble tidlig oppsøkt, for både teltturer og klatring. Senere i voksenårene brukte jeg området mye til turområde for hunden min og meg. Jeg er med andre ord lommekjent der. Jeg hadde tenkt på fredagskvelden på et spesifikt sted på Nordre Kolsåstopp, med plass til mitt lille Niak-telt og med fin utsikt utover Oslogryta og Bærum, fjorden og nærområdene på Kolsås. Kolsåstoppen omtales jo som oftest i entall, men består jo egentlig av to topper, Nordre- og Søndre Kolsåstopp. Så da båtpussen var klar kjørte jeg bilen opp til Stein Gård og parkerte. Deretter var det en kjapp tur på blåmerket sti opp 3 km for å kommet til det forutbestemte punkt. Jeg møtte få på min vei opp og da jeg kom fram var jeg alene. Etter å ha etablert leir, åpnet jeg en øl (velfortjent sådan etter rask tur opp samt båtpuss) og så utover by og bygd mens jeg følte meg som kongen på haugen. Det ble en fin kveld mens mørket senket seg og sivilisasjonen blinket der nede. I dag morgen kl. 06:30 våknet jeg til et strålende vær og mens jeg lå og nøt fuglekvitter samt en kopp kaffe var jeg enig med meg selv at man ikke skal kimse av de små turene. De gir massevis av påfyll, det skal ikke så mye til for å storkose seg en lørdagskveld om våren, selv rett i nærheten av Stor-Oslo. Morgenstemning søndag 07:00 Leirplass lørdag kveld Panorama Kolsås og Oslo lørdag kveld
    1 poeng
  48. Dette er litt av en suppe. For noen når siden tok jeg Nor-way til Seljord for så å ta drosje til Grimaren. Derfra gikk jeg over Lifjell og ringte på ny etter drosje til Bø - og tok Nor- Way hjem. Og det samme gjorde jeg flere år etter. Inntil jeg en dag ringte Nor-way om rutetider og der fikk jeg jeg klar beskjed: Nix mer hund. Allergi! Beskjedent prøvde jeg meg "at parfyme var verre enn hundehår". "Nei"!!.. "Ja, men hvis en mann kommer på bussen og jakka hans er full av hundehår, får han komme med?" "Ja", flere dumme spørsmål?" Vel hun sa ikke akkurat det siste, men det var det hun mente. ----------- Et par år gikk, samme svar - Ett nytt år gikk, da var det en liten oppmykning. Det var det opp til sjåføren? Jo, det høres greit ut, men hørte jeg meg selv si, men om får sitte på ti Bø. og sjåføren på returen sier nei? "Skuldertrekning . Og akkurat dette er praksisen bekreftet en sjåfør jeg snakket med her foreden ------------------------------ Når så @Revseggi tar opp ballen på nytt ringte jeg like godt Nor-Wayog og skulle tro det var samme dama som svarte. For nå kunne hun triumferende slynge ut: "Hunder får ikke bli med, etter vedtak fra Samferdeslsdepartementet"!1 Godt å kunne dekke seg bak noe. Likevel slo jeg opp på nettbuss og der stod det: Sykkel og hund Sykkel og hund taes med dersom det er plass. Hunder skal ikke plasseres i passasjersetet, men på gulvet og/eller der sjåføren utpeker. ---------------------------- Noe bedre, men ikke bra nok. Også her kan det stå på en lite samarbeidsvillig sjåfør #################################################################################################################################################################### Hva gjør vi nå? Etter min mening - INGENTING. og med det mener jeg INGENTING som privatpersoner. "Lille meg" har ingen gjennomslagskraft.😠 Derfor ønsker jeg å løfte dette adskillige hakk oppover og la de store organisasjonen bruke sin tyngde og kontaktnett Foreslår derfor at Ledelsen i Fjellforum tar kontakt med for eksempel: Norges Jeger og Fiskeforbund og diverse naturvernorganisasjoner. Kanskje også DNT kunne være interessert. Disse representerer 100 tusener. For her mener jeg at vi kan bruke miljøvern for alt det er verd. Ved å nekte oss å bruke buss tvinges vi til å bruke egne og forurensende biler for å komme dit vi skal. Eks; Jeg tok i sin tid Nor-Way til Tønsberg - Mæl. Der entret jeg bussen Rjukan - Mår. Retur en uke senere Forslag er herved sendt og om vi som er medlemmer her på FF kan vel la vårt engasjement komme til uttrykk her. UGH! Jeg har talt!
    1 poeng
  49. Turister, ja. Om sommeren mangedobles folketallet i Lofoten - i hvert fall virker det slik. Derfor anbefaler jeg ofte folk å besøke Lofoten om vinteren, det fremstår som et helt annerledes sted. Lyset varierer kontinuerlig, og landskapet er mye mer dramatisk enn om sommeren. Og i februar/mars under skreifisket får man oppleve det "ekte" Lofoten, med liv og røre på kaia og henging av fisk på hjell. Stien fra Unstad til Eggum er en klassiker. Opprinnelig var det den veien fiskerne fra Unstad gikk for å komme til båtene, siden det ikke er havn eller båtplasser på Unstad. Det kunne være en skikkelig tøff tur vinterstid.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.