Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 25. feb. 2017 i alle områder

  1. Sist helgs mislykkede forsøk på frokost i det fri med en Biolite, iståke og kvist som var dekket med is resulterte i en romlende mage og litt shopping når jeg kom hjem. Nytt forsøk i dag med nyanskaffelsen, samt avskjedsgaven fra i går med beskjeden om den skulle nytes ute. Flott lyd av den Svea'en Må finne noe å ha under den...
    6 poeng
  2. Dro med mor på skitur på Dagalifjell
    6 poeng
  3. Fin tur hjem fra jobb i dag, med nyting av sol på Gravdalsfjellet (og utsikt til veien nedenfor Lyderhorn, med en hel flokk som tok bilen hjem i skyggenes dal), og enda mer sol på Holefjellet, toppet med røyklukt, kaffe og Real : På Holefjellet fikk jeg kjapt kledd på meg Ziplongsen jeg kjøpte for noen dager siden - synes fortsatt den er småkul, og den ga definitivt varme i de lette nedoverbakkene med nordavinden rett i mot
    5 poeng
  4. Angående kjeler og hygiene. Det ikke kritisk at kjelen er helt "gullende" rein for bakterier heller, forutsatt at neste matvare skal ha et oppkok. Da drepes bakteriene. (De fleste drepes allerede ved 60 grader). Folk må nok være mer bevisst på håndhygiene etter toalettbesøk (bærsing) og ikke ta på matvarer o.l. før hendene er vasket. Litt obs må en også være med bl.a. kniv, som kan brukes til mye rart og den kan spre mye dri.... Desverre så selges det også kniver som har sprekke mellom blad og skaft (kan tettes med to-komponet lim), der kan det samles mye matrester o.l. og dette KAN bli en bakteriebombe! Har jeg en urein kniv, passer jeg på ved oppkoking av vann og setter knivbladet ned i vannet (dekke hele bladet) og lar kniven være i vannet 3 - 4 min. i kokende vann. Da er den rein nok og så tørker jeg av kniven og påfører litt olje, for å hindre rusting.
    4 poeng
  5. Du kan jo lage ditt eget oppvaskmiddel hvis du ikke vil dra med deg Zalo eller lignende stoffer hjemmefra. Bare ta en del av asken fra bålet og rør det ut i varmt vann. Så lar du vannet stå en stund til asken enten synker til bunnen eller flyter opp. Slå vannet over i vaskekaret uten å få med asken, eller sil bort asken gjennom et tøystykke. Dette vannet som er laget av asken er så alkalisk (lut) at det til og med fjerner sotet på utsiden av kjelene. Hjemme har jeg en vedovn med et stort glassvindu i døren. Dette glasset blir av og til helt tilgriset av sot. Tidligere brukte jeg stålull med såpe til å gjøre dette glasset rent med, men nå tar jeg bare noe aske fra ovnen og blander i varmt vann. Dette vasker bort sotet på glasset uten problemer, men skulle det være noe som er så fastbrent at det ikke går av så holder jeg dette bar vått en stund så løser det seg opp. Men du kan sikkert bruke både bakepulver og natron som også gjør vannet alkalisk, men det har jeg ingen erfaring med. http://www.dagbladet.no/nyheter/korsene-etset-seg-fast---presten-glemte-det-han-hadde-laert-i-kjemitimen/60433787 http://titanica-art.com/2013/03/15/10-bruksomrader-til-askepottaske/ @Tiur3 "Vet ikke noe, om denne såpen. Men generelt så er algeoppblomstring (med vannplanter, siv. m.m), et problem i Norge og såpe er vel hovedårsaken til at vann "gror" igjen. Men såpe filtreres bra gjennom jord (også blandinger av jord og sand), så hvis oppvaskvann kastes 20 - 30 meter fra vannkanten filtereres dette ganske greit." Noen husker kanskje hvordan tilstanden var i Mjøsa på 1960 og -70 tallet på grunn av store utslipp av blant annet fosfater. Mjøsa var på god vei til å gro igjen av alger og vannplanter. Dette var en av årsakene til at vaskemidler med fosfater ble faset ut til fordel for fosfatfrie vaskemidler. Det du beskriver er vel i realiteten et naturlig partikkelfilter. Såpe er ikke partikler og vil derfor ikke filtreres ut i jordsmonnet, men en del av stoffene i såpa kan kanskje tas opp i plantene som vokser der du slår ut vannet. Ellers vil de fleste stoffene som havner i jorden og som ikke tas opp i plantene, på et eller annet tidspunkt bli skyllet ut i vann og vassdrag.
    4 poeng
  6. Heisann! Jeg pleier alltid å takke for meg i slutten av oktober, når snøen kommer. Det gjorde jeg også ifjor. Meeeeeeeeen, så var det noen med gode overtalelsevner som fikk meg på gli med fjellski: Tidlig i januar handlet jeg et par brukte ski på finn.no- vil jo helst ikke bruke mye penger på noe jeg ikke vet med sikkerhet blir brukt! Ulempen var at skiene sto i Oslo. Fikk noen til å hente de, og i min iver hadde jeg da glemt å spørre om de hadde feste for feller, hvilket de da ikke hadde. Tjasj- været så fint ut, xxl hadde tilbud på fjellskipakke.....man lever bare en gang.....så de brukte skiene fikk bare stå lagret i Oslo enn så lenge, for skipakke fra xxl ble det. Så, for et par uker siden var det lovt sol en hel søndag. Skiene skulle prøves, med topptur til Resfjellet. Grudde meg grundig, har aldri vært glad i å gå på ski. Husker bakglatte ski, fiskeben som glapp,kladdete ski, aldri noen som ventet på meg og et evig mas hver eneste søndag om skitur til Estenstadhytta eller fra Ferista til Elgsethytta. Men så gledet jeg meg også litt da, for jeg husker påsketurer til Oppdal. Skinnende sol, god tid, appelsin og pappa som laget skihopp til oss ved hytta ( hvilket resulterte i at jeg brakk en skitupp en påske, husk at jeg er treskigenerasjonen ). Vi parkerte på Kåsan. Feller på. Ikke et eneste glippetak, men det gikk heller ikke fort i de få nedoverbakkene som var til den bua/gapahuken vi skulle ta av fra. Litt skarete og hardt enkelte plasser fra der og oppover. Men herregud- her åpnet det seg en ny verden. Stålkanter og feller, I LOVE YOU! Den eneste begrensninga for at det ikke gikk fortere opp var kondisen. Nesten oppe tok jeg av skiene, var så hardt at jeg gikk like godt på føttene. Og vet dere hva? Ikke var det bakglatt. Fiskebena satt som et skudd. Ingen kladder. En som venta på meg hele tida ( jeg gikk faktisk først innimellom også! ). Og det var nesten som påsketurene hvis jeg trekker fra skihoppet. Var oppe " før vi ante det ". Blåste endel, så stoppet på toppen ble kort. Jeg er såpass voksen at jeg er redd for å brekke noe, så grudde meg til nedturen.Tok av fellene, og steike- her var det gli! Steinhardt, og bratt enkelte plasser. Løste seg greit med å renne litt fram og tilbake, og ta av ski der det var bratt og hardt. Og der, midt oppi fjellsida- traff jeg kjentfolk også! Matpause ble det ikke før vi var nesten nede på parkeringa. Trengte ikke mase mye om det heller. Sola skinte, vi var superfornøyde med turen. Og jeg beholder skiene fra xxl. Men ser jeg trenger endel annet utstyr til vinterbruk. Skibuksa fra Stormberg f.eks, den holdt da altså ikke mål. Tett som ei potte, ullbuksa som i utgangspunktet var lysegrå var mørkegrå og klissblaut da jeg endelig fikk av meg klærne. Og jeg hadde glemt hvor kald man blir på fingrene av fingervotter, så der må det nok skaffes et par bladvotter. Men altså- jeg har blitt litt vintermenneske. Hvem skulle trodd det PS: De brukte skiene ble solgt 4 timer etter at de ble henta i Oslo
    3 poeng
  7. Stadsbygda på Fosenhalvøya nå i ettermiddag. iPhone 6. Prøvde å få solspillet fra trærne mot snøen.
    3 poeng
  8. Ja jeg bruker børsten stort sett til gamasjer, oversiden av støvler og bekledning generelt.
    2 poeng
  9. Vaskar lite opp på tur, men prøvar nytte sand/mose osv om eg først må. Ved tvingande behov, ein PITTELITEN dert med økologisk nedbrytbar såpe.
    2 poeng
  10. Rådet til @Tom42 om å ikke bruke tøy som er foret, er noe jeg selv har gjort i mange år. Lag på lag av enkeltlag gir store variasjonsmuligheter og er et godt råd.
    2 poeng
  11. Eg har eit Hilleberg Keron 4 GT som eg har hatt nokre år no. Me brukar det til 2 vaksne og inntil fire born. Både eg og sambuaren min er korte nok til at når me har med alle kidsa så kan me sove på tvers i forteltet. Dersom me må pga ver, greier me også¨få skvisa alle inn i innerteltet under soving. Når vekt er viktig bytter me det avogtil ut med to mindre lettvektstelt, men me synes alle at det er hyggeligast når me kan dele telt, og kidsa kosar seg i posane medan dei vert servert nysteikte pannekaker frå forteltet. Me avviklar heile frukoststunda utan at nokon har måtta bevega seg ut av posen eller flytta seg, det gir ei fin ro og ein god start på dagen.
    2 poeng
  12. A bli våt er ikke til å unngå. Og tørkeprosessen kan være litt av en prøvelse. Særlig for meg som i løpet av de siste 30 årene ikke har bodd innomhus mer enn en håndfull ganger. Derfor er jeg nøye med valg av klær. Og tommelfingerregelen; Jeg har ikke et eneste plagg som er foret, med unntak av støvlene som er tynt foret. Dermed er det litt lettere å få tørket klærne i løpet av en natt. Og så benytter jeg ofte en godværsdag til å lufte og tørke. Du er vel klar over at i løpet av en natt svetter vi ca en halv liter, og mye av denne svetten blir liggende i soveposen. I kaldt vær dannes et ispanser seg på innersiden av det ytterste laget. På sovepose og på innersiden av det ytterste plagget,
    2 poeng
  13. Folk vil også spare seg for mye oppvask, hvis de benytter mat som kan spise med kun av hendene, en treskje og turkniven. Desto mer styr, desto mer oppvask også. De fleste turene mine (alene, eller sammen med rutinerte folk), benyttes kun det jeg har mevnt over. Men så er jeg/vi normalt i naturen for å oppleve den, eller jakte, ikke for å nyde gormetmat! Smak og behag.
    2 poeng
  14. Vet ikke noe, om denne såpen. Men generelt så er algeoppblomstring (med vannplanter, siv. m.m), et problem i Norge og såpe er vel hovedårsaken til at vann "gror" igjen. Men såpe filtreres bra gjennom jord (også blandinger av jord og sand), så hvis oppvaskvann kastes 20 - 30 meter fra vannkanten filtereres dette ganske greit.
    2 poeng
  15. Mose/tørket tang/strå, kvist, sand, grus og litt papir, tar oppvasken rett etter mat før det tørker inn. For teflon, kun papir.
    2 poeng
  16. Sea to Summit har en grei såpe som kan brukes til alt fra kroppsvask til håndvask og oppvask. Tror du kan vaske klær med den og. Selges i stor og liten flaske. https://www.xxl.no/sea-to-summit-wilderness-wash-tursape-89ml/p/1115056_1_style
    2 poeng
  17. Jeg tar aldri med meg Zalo pga. miljøhensyn. Det meste kan fjernes med enten mose eller litt sand. Hvis noe sitter fast i kjelen så fyller jeg litt vann i den og koker det opp, da løsner det meste.
    2 poeng
  18. Den er også veldig bra til å børste vekk atomnedfall og annet rask....
    2 poeng
  19. Hot water bottles will work good. Put it in your wet clothes or roll the bottle over your clothes. I dry every thing with this method, down sleeping bags, down jackets, matress, snowscooters suits, shoes. It is some work but I never start a trip before my equipment is dry, just for safety.
    2 poeng
  20. Yup. Det var opprinnelig foreslått av en eller annen amerikaner, som la opp til å bruke 70°F som "nullverdipunkt" - i dette innlegget i en eldre tråd om samme tema foreslo jeg å bruke 21°C istedet Ikke alle er like komfortable med formler og likninger, så i innlegget mitt ovenfor i denne tråden forsøkte jeg heller å kort skissere tankegangen bak.
    1 poeng
  21. Lenge siden denne tråden er oppdatert, men tenkte jeg bare skulle legge til at jeg i dag kjøpte en Thule Dynamic L og der går Fjellpulken fint inn. Betalte 6999 kr. Høyden i boksen er 35 cm, og det var mer enn nok plass. Forøvrig står det at denne boksen maks kan ha 205 cm lange ski, men det er ikke korrekt. Riktignok har den bare plass til det på sidene, men i midten bør det gå helt fint med 220 cm i alle fall. Mine 210 cm gikk inn uten problemer.
    1 poeng
  22. Du vil sikkert få mange forslag, men jeg vil innskrenke meg til ett: Vestlandslefsa. Jeg brekker den i to, på tvers lav rillene, og oppbevarer den i en isboks. Siden den er tørr veier den lite, og når du etter en lang og hard dag får lyst på litt godt til kaffen gjør du som følger: 1. Hell vann over - så mange biter du vil ha 2. Legg noen bitene over hverandre i en plastpose og knyt for. 3. Sett over kaffen om ca 10 minutter 4. Etter 15 - 20 minutter er lefsene bløte og du kan smøre på smør og strø litt sukker og kanel på 5. Rull dem som en pølse . og nyt. Og det samme jeg er i siget: Hvorfor ikke tørke f eks løk og gulrot? Tørk dem gjerne i stekeovn på ca 35 grader med døren på gløtt. De er tørre når du tar litt og putter i en plastpose. Blir det ikke kondens er de ferdige. Det jeg her tørker veier godt over en kilo før tørking og etterpå kun et par hundre gram. Utmerket i Bergens fiskesuppe, sammen med noen fiskebiter. For du skal vel fiske litt?
    1 poeng
  23. Ok, denne kommentaren overbeviste meg!
    1 poeng
  24. Trodde du mente minus grader jeg 😁 Jader ser man hvor mye to lag gjør, hvis dette fungerer ned til 20 minus 😊👍
    1 poeng
  25. Har en Msr såpe som ikke er miljøskadelig. Husker ikke navnet. Steker jeg har jeg i litt vann mens panna er varm for å få ut det verste fettet. Ellers har jeg gjerne litt fett igjen til neste steking. Ellers er elvegrus og mose toppers
    1 poeng
  26. Har en ME fiberpose ytterst og en ME dunpose inni. komfort temp på dem er -10 på fiberpose (1.7kg) og en ME Xero 250 eller 750 inni. Disse to har komfort på henholdsvis -1 og -15 mener jeg å huske. Tror ikke det skiller så veldig mye på komfor temp om jeg velger den ene eller den andre dunpose inni. Klemmer mer av duna flatt med 750 posen inni. Hvor total komfor temp blir er jeg litt usikker på. Men tipper på kaldere enn -20 Kanskje andre har noen erfaringer her som har liggi i tilsvarende oppsett så kaldt at dem har fryst?
    1 poeng
  27. Det er helt vanlig at f.eks. bolighus uten offentlig kloakk lager en septiktank med tilhørende spredegrøfter hvor mesteparten av de vannløselige stoffene fra avløpet spres ut i grunnen. Man regner med at dette ikke representerer noen forurensningsfare siden de aller fleste av stoffene i dette vannet går inn i næringskjeden på et eller annet vis. Det vaskevannet en turgåer måtte legge igjen i naturen, enten at det tømmes på bakken eller i vannet, vil nok, i den store sammenhengen, være som et "musepiss" i havet. De fleste av dagens vaskemidler virker sikkert bare som gjødsel på planter og alger som måtte vokse på stedet likevel. Da jeg var i speideren så laget vi noe vi kalte en fettfelle. Det var et hull i bakken hvor vi la kvister og gress over. Alt vaskevann ble tømt her og det som ble igjen av såpe, fett og matrester etc. etc. i gresset på toppen av fettfella ble brent på bålet før hullet ble gravet over og leirplassen ble forlatt.
    1 poeng
  28. Tja.... Jeg er ingen fysiker, eller har noe annen spesial kompetanse på såpe. Det eneste jeg vet om såpe, er at det inneholder bl.a. lut, parfyme, olje/fett og muligens noe mer. Så om såpe består av partikkler, eller ikke vet ikke jeg. Men i byggebransjen betrakter vi oppvaskvann, dursjvann, o.l., som "gråvann" og mange steder skiller vi "sortvann" (kloakk) og vann med såpe (gråvann). I de tilfellene lages da (normalt) infiltrasjonsgrøfter, hvor man anntar at både såpe og matrester blir renset og dette er en akseptert metode for rensing og ingen fare for miljøet. Må få tilføye at denne metode er beregnet for en hel husstand, med daglig rilførsel av store mengder såpe! Og det vi diskuterer her, er en "såpeskvett, en gang i mellom. Ingen daglig tilførsel, gjenneom hele året. Er rimelig trygg på at hvis turgåere kaster ut såpevannet et stykke inn på land, så er dette ingen fare for miljøet.
    1 poeng
  29. Dårlig mage på tur på grunn av dårlig hygiene og bakterievekst i mat og matrester kan lett bli en erfaring man nok helst ville ha vert foruten.
    1 poeng
  30. Her var det jammen meg mange gode innspill... Selv har jeg benyttet varmtvann med mose/kjerr og ris metoden.. Men dårlig mathygiene over tid kan jo medføre mer eller mindre behaglige erfaringer på tur...
    1 poeng
  31. Hei! Spennende prosjekt du har på gang. Jeg kan ikke si jeg har veldig mye erfaring fra Sør-Amerika men jeg var i Peru for rundt 2 år siden. Vi hadde kun 2 uker til rådighet som var litt knapt med tid, særlig når turen ned er såpass lang. Vi brukte den første uka på å være typiske turister med bla. Macchu Picchu som mål. Følte liksom at vi måtte få med oss det. En spektakulær opplevelse selvom det var noe helt vilt med turister overralt. Jeg ble sinnsykt høydesyk på bussturen til Cuzco. Non-stop busstur på 22 timer hvor vi midt på natta passerte 3700 moh med Lima på 0 moh som startpunkt. Det var mildt sagt helt jævelig følelse når jeg våknet av at pusten begynte å bli rar midt på natta. De kommende dagene var jeg helt utslitt og brukte lang tid på å komme meg igjen. Vanskelig å forestille seg og i det hele tatt tenke på som et mulig scenario når man aldri har opplevd det men høydesyke er ikke til å tulle med. Den siste uka gikk kursen nordover til Caraz, en liten by/landsby som ikke ligger langt fra Huascaran Nasjonalpark. Her brukte vi en 5-6 dager på å vandre inn i parken via en rute med navn Santa Cruz. Fantastisk natur, ulikt noe annet jeg har opplevd tidligere. Full sommer i lavlandet, masse vegetasjon og planter som var helt ukjente for oss nordmenn. Fulgte en nydelig elv med asurblått vann som rant nedover i dalen. Hadde hele tiden utsikt opp mot fjell på 5-6000 moh, dekket av snø. Dagene startet med morgendis/tåke tjukk som en grøt, alt var fuktig. Så kom solen utpå dagen, stod loddrett over oss og det ble bra hett midt på dagen. Om kvelden kunne temperaturene falle helt ned mot null grader. Vi møtte veldig få folk, hadde følelsen av at vi var aleine. Ang. utstyr; Jeg tok med meg et Helsport Ringstind 2 telt som vi brukte, + en sovepose og liggeunderlag. Og jeg er i ettertid veldig glad for at jeg gadd å bære på det, for å leie utstyr der nede viste seg å være håpløst dyrt. Vi besøkte flere butikker i Caraz for å høre om leie av utstyr, da min kamerat som kom rett fra utveksling i Canada ikke hadde med seg stort. Utstyret som var til leie var gammelt og slitt, og prisene såpass høye at du kunne kjøpt alt nytt i butikk her hjemme for samme prisen. Mulig det varierer fra sted til sted men har inntrykk av at Peru generelt er et dyrt land pga. den økende turismen. Greit å huske på at årstidene er helt omvendt fra hjemme, er det sommer her så er det vår der nede. Og det med regntid kan være greit å være obs på. Legger ved et bilde fra siste stedet vi oppholdt oss på Santa Cruz ruta før vi måtte snu og gå nedover i dalen igjen. Utrolig kjedelig egentlig, da vi hadde vanvittig lyst til å gå videre men tiden strakk ikke til desverre. Vi var vel på 4300 moh før vi snudde. Legger også med et oversikts kart fra området. Ruta vi gikk finner du helt til venstre på kartet. Lykke til med planleggingen, du har en spennede reise foran deg. Sør-Amerika er et fantastisk kontinent med så utrolig mye spennende kultur og mennesker.
    1 poeng
  32. Jeg er et stykke unna å ligge i telt om vinteren etc.....men at jeg har fått ski på bena igjen er en seier i seg selv. Ny tur er planlagt til neste helg, faktisk så ivrig på å komme meg avgårde at jeg bruker tusenvis av spenn på kiropraktor så en hæl skal tåle å ut på tur. På vinteren
    1 poeng
  33. Ja- kan føye til Røslyng, Blåbær ris også. Og hvis fok passer på at de unngår fastbrenning, sparer de seg for mye arbeid. Unngå også at matrester tørker i kjele (samme med talerkner, bestikk, hvis folk drar på det), da er det også lettere å fjerne fett/matrester, etter et oppkok med litt vann. Sjelden behov for såpe, men ved enkelte typer mat er det vanskelig å fjerne all smak uten litt såpe. Ved behov har jeg med en liten gammel fotoboks med salo. Eller et stykke Sunlight. Det er jo også stålull med såpe å få kjøpt, den sliter litt mindre på kjeler enn sand. Kan føtye til at Sunlight kan brukes til alt, oppvask, klesvask og kroppsvask. Men, den har litt spesiell lukt.
    1 poeng
  34. Med mindre vi snakker om en sølepytt eller enorme mengder Zalo vil konsentrasjonen i vannet trolig aldri bli høy nok til å skape problemer.
    1 poeng
  35. Styr for all del unna Biltema sin kanotralle, og modeller med lignende hjul. Jeg var strålende fornøyd med min biltema tralle helt til jeg var midt inne i nordmarka med ett hjul som var totalt ødelagt. Kjøpte etter dette Nordmarka tralla fra westsystems og skjønner nå at jeg burde kjøpt denne med en gang.
    1 poeng
  36. 1 poeng
  37. ...Og her er bildet som skulle vært med i forrige innlegg...
    1 poeng
  38. Ifølge min bedre halvdel, som er vesentlig mer miljøbevisst enn meg, skal sunlight være bra.
    1 poeng
  39. Jeg har en kjele som jeg bare koker vann i. Stekepanna kan jeg stort sett bare bruke litt papir til å tørke ut fettet. Jeg har med bittelitt zalo til å ta vekk gris som jeg syns blir i overkant
    1 poeng
  40. Da er det bare å gratulere Du har nå åpenbart oppdaget at den kalde, fine tiden har utrolige muligheter når det kommer til friluftsliv og naturopplevelser, så bra
    1 poeng
  41. Bare å begrave frustrasjonen og se hva dere får til av trivelige ting inne/hjemme ut fra dagsformen. Sykdom og andre typer formdupper passer aldri inn når de kommer, og de kommer uansett. (Har en på 8 og ei på 7, og har fått litt erfaring med slikt nå.. 😂) Hos oss drar vi jevnlig ut for å spise lunch, middag og/eller kveldsmaten i hagen eller skogen i nærområdet, hele året. Og telte i hagen, når tidsklemma gjør at vi ikke rekker å dra lenger. Det er opplevelser for de små det også. Generelt; planer endrer seg, ting må "optimaliseres" ut fra dagsform på de små, og går ikke ting slik som de voksne planla så er det som regel kun vi voksne som er skuffet.. 😊
    1 poeng
  42. Her i Kongsberg var det nok med sol, så solbrillene på Snøsmelting JA! Ca 10+ Minstemann tok noen runder i skiløypa på stadion( Heistadmoen) før mat og drikke.
    1 poeng
  43. Når jeg ikke sover har jeg reinsfellen som gulv i ene siden og downmaten med thermarest under, som gulv i den andre. Når jeg sover er det downmat med reinsfell oppå (med sovepose oppå der igjen) DET er varmt og digg det
    1 poeng
  44. Har ikke prøvd fjellski, men jeg har gått mye med tubbs mountaineer 36 på jakt i all slags føre. Dette funker knallbra og pga store stegjern kan du gå rett opp og ned hvor som helst
    1 poeng
  45. Takk for svar! Skal ærlig innrømme at jeg er helt enig i at jeg må gjøre noe med kameraføring ! Kanskje skaffe meg et bedre kamera også Kløyveteknikken funker egentlig bra den, men var uheldig med veldig kvistete ved haha ! En fordel med denne teknikken er jo at man slipper balansere veden ! Skjelden jeg bærer med meg en hoggestabbe og har man bare øks er dette kanskje eneste teknikken man får brukt ? Og til deg Tiur3 ! Hva mener du med grønnskolling ? Jeg er 26, med mange år bak meg som speider og hele livet blitt oppdratt i naturen ! En ting som irriterer meg er folk som legger så usannsynlig mye tid i å samle inn og forberede bål! Spikker flis, flasser opp never etc ! Jeg viste småkvisten jeg hadde funnet ville ta fyr. Ville det imponere deg mer om jeg lagde ill ved hjelp av bue og drill ? Det får jeg til også, men det var ikke poenget med denne videoen! Men uansett takk for tilbakemeldingen
    1 poeng
  46. Noen ganger får jeg inntrykk av at det er stor vitenskap å finne noe å bære en skvett vann i på tur.
    1 poeng
  47. Å bli våt er noe vi alle har opplevd, også at tørkeprosessen kan ta meget lang tid. Men å ikke ha tørt tøy i beredskap kan være direkte livsfarlig å fjellet. Jeg er ikke alene om følgende forhåndsregel, men jeg har en vanntett pakksekk som heter "alltid tørt". Der har jeg et sett ull undertøy, truse, et par sokker og headover, i tillegg til soveposen. Disse klærne tar jeg på meg, etter at leiren er etablert, vann er hentet, og bikkja er tørket. Neste morgen er de våte klærne nok fremdeles våte, men da er det ingen bønn. Tørt tøy av og de våte på. Det høres verre ut en det er, men for meg er det en ufravikelig regel, selv om jeg bare har en dagsmarsj igjen til bilen. Jeg faller aldri for fristelsen , men tar også da på det våte, for du vet aldri hva som kan skje og du trenger å etablere leir - uforutsett. Og da er det ekstra godt å vite at i sekken er det en pakksekk med tørt tøy.
    1 poeng
  48. Jeg lurer seriøst på om det kan være sunt å varmebehandle et kjemisk produkt som Fluortannkrem - for deretter putte det i kjeften og pusse tennene med. Fluor er jo et ganske kraftig giftstoff - og det er vel høyst uklart hva man sitter igjen med om man er hobbykjemiker og tar dette i gjennom en tørkeprosess. Jeg ville ikke brukt noe slikt i munnen i hvert fall. Da vil jeg heller tatt med fluortabletter. De duger og gjør samme nytten.
    1 poeng
  49. Har du prøvd å oppbevare flytende honning i en halvliters brusflaske? Jeg skulle tro at det burde holde. Det finnes også små engangspakninger som du kunne ha oppbevart i en hard-plast beholder, slik at de ikke blir sammenklemt.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.