Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 10. jan. 2017 i alle områder

  1. JA takk, begge deler. Jeg vant en fotokonkurranse hos Helsport for et par år siden og kunne velge fritt i utstyr for en større sum. Uheldigvis hadde jag nettopp utvidet teltparken med det som skule til av telt osv så det ble å plukke underlag, teltposer og andre nyttesaker. Så det ble mye snøplugger. Jeg har godt utvalg i begge lengder og har funnet ut at jeg oftest bruker 30cm til selve teltet og 50cm til bardunering. Jeg dekker uansett over stormmatter osv med snø så selve teltet sitter godt nesten uansett hva jeg bruker. Barduneringen synes jeg krever bedre feste. I tillegg har jeg laget noen lange av sorte brøytestikker. Disse bruker jeg både til å søke snødybde med (fordi jeg som regel ønsker å grave ca en meter dyp kuldegrop i forteltet så jeg kan tå oppreist å kokkelere uten å bøye nakken og ikke ønsker å bruke skiene til dette med risk for å ødelegge de mot stein eller lignende når man søker i snøen). I tillegg bruker jeg de lengste brytestikkepluggene til å sikre teltet med osv nærmest vinden under oppsetting og sånn også... Om det likevel skulle knipe så pleier vi fiske noen ekstraplugger
    12 poeng
  2. I løpet av de siste åra så har jeg investert ganske store summer totalt sett i turutstyr. Og etter de siste månedene og jula så sitter jeg for første gang og tenker at nå er det ikke noe jeg mangler eller som jeg ser en stor fordel av og oppgradere. For da vil det bare være å bytte en god ting med en annen god ting. Det som jeg vil fram til er vel at nå så mangler plutselig den følelsen av dette vil jeg/må jeg ha. Det er veldig digg men samtidig nesten litt trist. For plutselig er det ingen innkjøp å se fram til. På den andre side betyr dette at de pengene som måtte være til overs kan gå til andre ting. Det er rart hvilken glede en har i nytt utstyr når gleden egentlig er det å være ute med så lite "bekvemmeligheter" som mulig. Nå som vi egentlig skal være i tjukkeste vinteren føler jeg plutselig at vårsesongen er langt borte. I og med at det ikke er noen innkjøp å tenke på så går alle tanker mot det å kunne starte sesongen, og da bare virker den ekstra langt borte. Men har da desto mere tid til å se på kart og tenke hvor en har lyst til å ta neste tur. Hva vil jeg med dette innlegget, det vet jeg ikke helt, var bare noen tanker som poppa opp i skallen. PS! Helt ferdig blir jeg nok aldri med innkjøp, men akkurat nå så er det ingenting som jeg føler at jeg mangler.
    9 poeng
  3. Årets første tur - Drømmehelg i Gausdal Vestfjell! I helga var jeg for første gang i Gausdal Vestfjell på tur med pulk, telt og pilkestikke. Det ble en skikkelig drømmehelg! Les turrapporten ved å klikke her :-)
    7 poeng
  4. 6 poeng
  5. Årets første telttur er overstått for vår del :)
    5 poeng
  6. Skjønner godt følelsen. Et annent moment nå er at jeg nå kan fokusere på å slite litt på mye av det nye utstyret slik at jeg har litt ekstra kred om jeg møter andre - ser jo mye bedre ut om en har litt "ruskete" utstyr Tar seg ikke bra ut å se ut som en vandrende reklameplakat for flunkende nytt utstyr
    5 poeng
  7. Ikke i dag, men var på tur i Gausdal Vestfjell i helga. Utrolig flott område, bra vær og jammen ble det Røye også! Fyldigere rapport kommer
    5 poeng
  8. Her er mine type primusplate, laget av skjerfjøl fra biltema. ståltrå, lim og borrelåsband for og holde flasken.. jeg har borret hull til og ha ståltråden i, den ligger dobbelt, så det er bare og tvinne de rundt beina på MSR Multifjulen min også sitter den.. Da er kokeustyret klar for tur til helgen som kommer og vi er spent på teste det ut. Turen går til Gaskas ved indre troms fra Insett.
    4 poeng
  9. Kjenner meg igjen. da jeg begynte med fjellturene mine igjen for 3 år siden hadde jeg ikke gått fottur på Hardangervidda siden datteren min var 9 år, hun er idag 35. Mye nytt utstyr ble kjøpt inn, først bare billige løsninger for å komme igang, senere mer utstyr utfra erfaring jeg fikk og fra det jeg leste her på forumet. Morsom fase å kjøpe og å prøve ut nytt utstyr. Når jeg ser alt jeg har kjøpt er det nok ting jeg ikke hadde kjøpt i dag med den erfaring jeg nå har, med jeg har ført det på kto. for voksenopplæring. Nå er jeg i mål. Det er ikke mer jeg trenger, så nå blir det bare fornyelser hvis noe blir ødelagt. Rare greier, shopping var moro og hjalp mot mange plager, men nå har jeg satt strek, tror jeg.
    4 poeng
  10. Ja, da er det bare å fylle frysen med Horngjel ☺️
    3 poeng
  11. Og jeg har vært helt motsatt. Jeg vil ikke kjøpe. Jeg liker å klare meg med det jeg har og byttelåne om det må til. Og så har jeg latt meg rive med av dere ante ikke at det engang var behov for så mange brennere jeg (nå har jeg tre og det får holde). Vil heller bruke pengene på opplevelsene, men har faktisk brukt av det budsjettet for å kjøpe klær/utstyr. Nå er det skjerpings på gang.
    3 poeng
  12. I romjula fikk poden på 6 år og jeg testet vårt nye Bergans Wiglo lt4 telt:). I og med at jeg er av den typen som ønsker muligheten for skikkelig fisk måtte vi gå litt på ski, ca timen før vi var fremme. All bagasje og utstyr dro jeg i pariserpulken. Fantastisk moro å overnatte slik ute om vinteren, særlig når gradestokken var rundt 0 grader. Tror slik temp er lurt fremfor mange minus, spes hvis man ønsker å få til en positiv opplevelse. To pene ørret på ca 300 gr fikk vi, bålkos med pølser, kaffe til jatzyduellen i teltet fikk jeg ( på morran), og generelt god turstemning:). Prøver å legge ved noen bilder her:). Kjekt å ha med for komfort: stort ullpledd til å legge oppå bunnduken i innerteltet.. Dette gav en lun og god komfort. Oppblåsbart liggeunderlag med stolfunksjon til meg ( gull verdt), tre sett med gode votter til poden, samt to sett med ytterklær, tre sett ullundertøy samt to varme ullgensere og en fleece.. To stk skopar ( skisko er en av dem), overtrekkssko til oss begge. Her skulle jeg gjerne hatt Forsvarets overtrekksposer i små størrelser,mmen men... alt "småutstyr" inkl mat ble pakket i en plasteske som passet perfekt i pulken. Da er dt bare å løfte hele esken med div inn i teltet. Bord har man også da:). Benyttet trangia sin multifuelbrenner inkl stormkjøkkenet for første gang, trygt og godt:). Kjekt med stabilitet og ekstra beskyttelse..
    3 poeng
  13. Har vært å fisket på isen i indre Agder. Det er for min del årets første telttur. Les og se bilder her!
    3 poeng
  14. Fin plate Friluftsguiden! Kjekt med enda en primusplatetråd, da kan jeg endelig komme med noen bilder av min plate og. Jeg bruker en 3mm kryssfinerplate med aluminiumstape. Brenneren festes på innlimte magneter (under hver fot) og treklosser som hindrer bevegelse. Flasken er festet med bånd og hurtigklips, som er ideelt når man skal snu flasken raskt etter bruk. Silikon på båndene og skumplast under gjør at flasken ikke beveger seg.
    2 poeng
  15. Dere må huske på at det ikke er så lenge siden Garmin kjøpte opp Delorme. Det de gjør nå er kun for at enhetene skal harmonere bedre med designspråket til Garmin. På litt lenger sikt vil de nok integrere løsningene bedre og legge "Inreachfunksjonalitet" inn i en navigasjonsenhet.
    2 poeng
  16. Hvis min kone hadde sett dette innslaget hadde hun sagt: "Han snakker om deg Tom"!
    2 poeng
  17. Da har du vel nådd neste nivå, som er turmat og ting som kan spises på tur. Ønsker du deg turmat, Real, tørket kjøtt, kamferdrops og god kokesjokolade til bursdager og jul kan du få mange fine opplevelser på alt fra korte kveldsturer til ekspedisjoner. Så slipper du å få mye rask også. Fint om du selger ut det du ikke trenger til neste mann på lista. Gjenbruk er fint, du kan skaffe deg mye utstyr og erfaring ved å bruke finn aktivt. Stort sett går det i null, med flotte erfaringer i tillegg. Er du litt teknisk og fingernem kan du til å med tjene noen hundrelapper i læringsprosessen.
    2 poeng
  18. Da tok jeg en kalkulert pokersjanse å bestilte en Fjellreven Hunter Fjell, så får vi se...... Tusen takk for hjelpen folkens. Setter stor pris på det. Kan komme med noen brukererfaringer etter hvert.
    2 poeng
  19. Navn: Andre Pedersen Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv) Dato lagt til: 2017-01-10 Innsendt av: Andre Pedersen Ville bare dele denne videoen, det er en veldig kortversjon av en tur jeg hadde sammen med mine barn Robin (med kompis) og Emma høsten 2016 dette området heter Nordstul og ligger ved foten av storeblefjell. ønsker tilbakemeldinger både + og - da jeg etterhvert skal komme med komplette turfilmer fra våre turer. Jeg setter så stor pris på å se andre videoer her i forumet/Youtube fra brukere og lurer litt på hvilken mal jeg skal følge når jeg lager mine filmer som i utgangspunktet er for venner og familie, de trenger jo det lille ekstra for at ander skal bli interessert. Andre Pedersen
    2 poeng
  20. Av erfaring er kort/yatzy/spill + "premier" en sikker vinner. Det blir litt ekstra telttid i den mørkere årstiden og det er veldig lurt å utnytte denne til kvalitetstid! Her skaper du flotte minner for livet for/med ungene. List bør ikke ligge så høyt de første rundene for de små, så kan man øke etterhvert som de både trives med komfort og utfordringer. Vi hadde noen fine tuer i fjor og junior har allerede mast seg til egen pulk (Paris) i år, så nå venter vi bare på gunstige forhold på fjellet... Legger ved bildehilsen fra junior som vet å sette pris på både spill og belønning (bestikkelser?!?!?)
    2 poeng
  21. Ja her var det mange artige tilbakemeldinger😄 Man tager hva man haver, og leter gjerne ikke så veldig lenge før en løsning blir funnet og akseptert. Trenger ikke være så nøye alltid🙂 Feilen var vel bare at jeg ikke hadde gjort dette før jeg satte vekk skia. Trenger ikke skape ekstraarbeid i garasjen, der er det alltids noe! Rydder og rydder, men det blir aldri ryddigt. Men, får stort sett plass til bilen, så det er jo en seier. Kanoen har fast plass under taket. Skia har et stativ på veggen. Resten er det ikke så nøye med😉 Hvordan fjerne klister (trente øyne så vel at dette var VR75 og ikke klister) var ikke et tema. Lo litt av meg selv da jeg fant skiene fulle av smøring fra forrige sesong, nok en gang. Antar det er flere enn meg som avlsutter skisesongen godt utpå våren, blir gjerne rett i plenklipp eller grilling i stedet for stell av ski da:) Ja du mener gjerne jeg kunne gjort karriere som skismører? På høyeste nivå? Har jo ikke noen formell utdannelse, men noen knep har jeg lært meg, som sikkert kunne komme godt med i Val De Fiemme. "hei Martin, bare trø litt oppi lyngen der før bakken, bler kjempefeste! Bare te å hyla på! Bare skrabe det av på toppen vettu!" Jeg har troen på det😂
    2 poeng
  22. Himmelen over var fra turen på søndag. Sen lunsj ved Abbortjernet i Bærumsmarka. Startet fra Frognerseteren hvor Tryvannsgrana raskt etterpå ble tatt i øyesyn etter at den hadde blitt tatt av Urd. Oslo og omegnen rundt var dekket av tåken, men i 'høyden' over var det sol og blå himmel. Så bar det ned til Sørkedalen og tåka forbi Ringerikstjern. Fra Sørkedalen gikk ferden opp av tåke igjen til Blekketjernet og Abbortjernet. At lunsjen ble sen kan bildet ovenfor bevitne om. For når solen forsvant begynte himmelen å brenne. Himmelranden fortsatte å være rød på veien ned mot Østernvann og Fossum.
    2 poeng
  23. På årets siste dag er det tid for å se tilbake på turåret med en "liten" bildekavalkade fra et eventyrlig turår. 2016 døpte jeg Storfiskens år, så den røde tråden har vært jakten på stor ørret, røye og sjøørret. Men i løpet av 12 måneder blir det tid til mye annet også, som toppturer, bålturer, jakt, kanoturer, laksefiske og teltturer. http://www.tursiden.net/2016/12/2016-i-bilder/
    2 poeng
  24. Egentlig hadde jeg tenkt å finne igjen lenken hvor jeg lanserte skruer som teltplugger når telen har gått i bakken, men fant den selvfølgelig ikke igjen. På den andre siden var det ikke skruene som jeg hadde tenkt å si litt om, men om embalasken. Siden skruer er rimelig skarpe fant jeg frem en aluminiumsflaske jeg hadde kjøpt på Clas Ohlson. Flasken rommet akkurat 8 skruer. Ved å legge syv av dem med spissen opp, og en med spissen ned er det lett å riste dem ut. Egentlig trenger jeg 10 plugger til min Akto, men jeg finner alltids et par steiner. I boksen har jeg også et par ekstra bits. En skrutrekker med tversstilt håndtak gjør at det er lett å skru skruene ned - og opp igjen. .
    1 poeng
  25. Jeg kjøpte Warmpeace Viking 600 til min samboer i fjor sommer - som fryser lett - og hun er meget godt fornøyd. Jeg har nå en slik selv også.. Kan anbefales på et varmeste! Når det gjelder underlag så kjøpte jeg Exped SynMat Hyperlite som skal holde til -6 grader (R 3,3) Det er godt nok for mitt bruk, men om du skal vintercampe så holder jeg med "Prebb" i at du bør gå for en høyere R-verdi. Er av den oppfatning at å legge penger i fjellsko, ryggsekk, sovepose og liggeunderlag er en langsiktig og god investering (comfort og turglede), så kan du spare/kjøpe brukt annet utstyr.
    1 poeng
  26. Turkameraten min brukte Madshus intelligrip i helgen. De er tilsynelatende like greie som kortfellene på mine Åsnes. Vi hadde tilsvarende god/dårlig glid.
    1 poeng
  27. Hysterisk glad for å ha blitt nominert til årets turjente 2016 og blir enda mer ekstatisk dersom du har lyst til å stemme på Johanne Hemsæther / rullegress på denne linken: http://www.turjenter.no/arets-turjente-2016/
    1 poeng
  28. Har da kontaktet Frisport direkte og fått svar på mye av det jeg lurte på i posten min. Deler her, da jeg regner med det kan være av interesse for flere. Holmeslet ble opprinnelig drevet av Tore Holmeslet fra Alvdal. Frisport kjøpte opp merket for noen år tilbake og forrige produksjon var merket Frisport, men Holmeslet var beholdt i modellnavnet. På de nye 2017-modellene (Taiga og Explorer) vil de fase ut Holmeslet-navnet helt for å markere at dette faktisk er Frisport produkter. Jeg vet ikke hvilke endringer som blir gjort på Explorer, men Taiga får altså et helt nytt design, og beholder kun grunntankene fra den gamle modellen. Det blir fortsatt et stort, solid og værstabilt helårstelt med selvbærende konstruksjon og ståhøyde, tilrettelagt for bruk av vedovn med innertelt i flammehemmende materiale og åpning i bunnduk og i toppen for pipe. Gamle Taiga var et relativt rundt 8-kantet telt, noe som skal ha gitt noe innvendig dødplass langs kantene. I den nye modellen skal teltet være dratt ut slik at plassutnyttelsen blir bedre. I tillegg har man erstattet det gamle forteltet med den lave hovedinngangen med et stort fortelt en stor panoramainngang i bue. Så vidt jeg skjønner blir det da ingen bakre "direkteutgang" som tidligere. Panoramainngangen får en makshøyde på 1,6 meter og en bredde på 2,5 meter. Ingen myggnetting i selve panoramainngangen, men stor korresponderende inngang i innerteltet med myggnett. Det skal også være lagt til et lite tørkeloft for klær. Teltet skal ha like mange stenger som tidligere. Takhøyden har blitt litt redusert til rundt 2 meter og det benyttes et annet ytterstoff, slik at man vekten presses ned fra 13,5 til ca. 11 kg. Bilder og mer info skal publiseres i løpet av noen uker, og teltet skal slippes i februar/mars 2017. Alt i alt virker nye Taiga som et veldig spennende telt, med noen klare forbedringer fra tidligere modell. Jeg tror jeg har funnet mitt drømmetelt for min familie.
    1 poeng
  29. Ooops... Må bare få si at din egenproduserte blikkboksovn, stekespader og rørepinne slett ikke er uattraktive for meg (tvert imot), derimot var det et forsøk på å opprettholde universets balanse Det tok meg under et minutts innsats å linke inn den gamle posten din, og jeg ville blitt litt forlegen om det skulle belønnes med noe som har tatt deg mye lengre tids innsats å forme. Jeg fant balansen i å "belønne" en post med en post tiltalende, og håper at du ikke oppfatter det som at jeg "disser" egenproduksjonen din
    1 poeng
  30. Nyttårsforsett nr1: Komme meg på en eller annen tur hver uke. Check, var på skitur inn mot blåfjellenden i går. Yr i lufta, og litt grått, men en kjempefin tur. Hadde ikke hele dagen tilrådighet, så snudde ca halveis. Nyttårsforsett nr2: Bli bedre til å ta (bra) bilder. Glemte kameraet hjemme...
    1 poeng
  31. En Fällkniven S1, svart med zytel slire, dog for bæring på feil side av kroppen.
    1 poeng
  32. Jeg har extreme og synes den fungerer supert til tross for vekten. Har vurdert å kjøpe meg en hunter til sommerbruk, men det står ikke øverst på listen siden den jeg har duger fremdeles. Har også original uten fôr. Den har jeg kanskje brukt 3 ganger.
    1 poeng
  33. Alle jervenduker oppleves som 100% tette i stoffet. Men med isolering og tykkere isolering merker du det ikke så fort under vanlig bruk. Det er bra saker, og som vanlig jo mere komfort jo tyngre. Har Hunter nå.
    1 poeng
  34. Jeg sitter og ser på en slik en også, til mer eller mindre samma bruket. Ikke noe amming lengere her i huset, men bleieskift osv. Samt ly osv. Jeg har egentlig falt mer og mer over på Jerven Exclusive. Årsaken til det er at den vistnok skal "puste" bedre enn en del av de eldre modellene. Samt at man kan isolere den akkurat passe til det bruket den skal brukes til. Jeg har da tenkt å ha den også på turer uten barn, sommer som vinter. Hva tror dere erfarne Jerven duk bruker om konklusjonen?
    1 poeng
  35. Veldig viktig poeng! Jeg syntes det der er vanskelig. Når jeg byttet inn en Norrøna bukse ifjor så spurte jeg hva de gjorde med den gamle og fikk i svar at den blir destruert. Buksen var igrunn helt brukbar bortsett fra at den begynte å delaminere. Jeg byttet også en Arcteryx skall jakke, denne innsisterte jeg på å få reparert men fikk til slutt svar fra Goretex service på Aukra at jeg skulle få ny jakke. Den kom til å bli brent ifølge de på service senteret. Begge produktene jeg har fått i erstatning er fine produkter, men de gamle var igrunn bedre. Så jeg angrer litt egentlig.. Det føles ikke helt bra å vite at man har vært med på å destruere helt brukbare plagg. Men samtidig så føler jeg at man som kunde må bruke retten til å reklamere overfor de produsentene som faktisk tar produktene/kundene så seriøst at de opererer med garantier på sine produkter. Det er jo alt i alt et garantistempel på at noe er laget for å vare, ihvertfall en stund. Men det burde vært mer fokus på å reparere enn å erstatte. Men det er klart at det er mye billigere for produsentene å erstatte plagget enn å skulle betale for norsk arbeidskraft i form av reparasjon..
    1 poeng
  36. Har to Hunter Anders så bare si ifra om dere vil teste! Kan bli litt kondens i fjelldukene men går bra for en natt eller to.
    1 poeng
  37. Fint minne fra sommeren 2016 med familie og venner Og fra en fisketur på nordvestlandet
    1 poeng
  38. Gratulerer med hengekøye Det går helt fint ant å bruke liggeunderlag i hengekøye, men ikke like behagelig som med underquilt. Jeg har personlig aldri ligget med liggeunderlag, så temperaturbegrensninger på et slikt oppsett vil jeg ikke uttale meg om. De som har prøvd dette sier at å ikke blåse opp underlaget helt opp hjelper veldig på komforten. Jeg hadde hengt den opp i hagen eller i nærområdet og testet litt. Man kjenner ganske fort om det blir kjølig. Her er noen nettsider som er verdt å sjekke ut: http://theultimatehang.com https://www.hammockforums.net/ https://www.youtube.com/user/shugemery Disse 3 sidene bør holde dere opptatt en stund Lykke til med utprøving av nytt turustyr! Hilsen fulltids hengekøye sover
    1 poeng
  39. Har padlet turen et par ganger sjøl. Ikke noe stort problem å bære opp Stordalen. Kanoen kan settes ut på de første vanna du kommer til, trenger ikke vente til du er på Havgajavri (Haukevomma). Er mulig å følge en liten bekk med lining og kreativ padling på dyp men trang og svingete bekk. Fra Havgajavre grei padling ned til Gebna. På gebna gjelder det å være obs på vind og bølger å holde seg nært land. Elva ned til Leina kan by på utfordringer for de som ikke er erfaren med padling i stryk. Avhengig av vannstand er det relativt enkelt å line kanoen ned der det trengs.
    1 poeng
  40. Turåret 2017 er i gang. Småkjølig ved fjorden i dag.
    1 poeng
  41. Avslutter året med å trykke publish på en hel rekke utkast på bloggen min. Høsttur og påsketur om hverandre, men jeg har i alle fall oppdatert bloggen min! utegris.wordpress.com
    1 poeng
  42. Hei jeg skal kjøpe meg packraft å lurer veldig på hvilken modell jeg skal velge . Den skal brukes på vann og i elv med sekk og mulighet for hund ,jeg fisker med flue og går lange turer med stor oppakning på eks Hardangervidda . Lurer på den Denali Llama utgaven hvor det er avtakbart spruttrekk ?? erfaring ? Så leste jeg noe her om mulig prosenter på handel hos Pakrafting.com men finner det ikke igjen ?? Jeg er 170 høy . I tillegg lurer jeg på fjell ski ..hvilken type jeg bør velge å lengde på skiene . jeg går med hund så jeg mener vel at stålkant er utelukket . pris er jo også et tema . trenger jo ikke alltid å ta det dyreste,kvalitet og pris henger jo ikke alltid sammen .
    1 poeng
  43. Jeg vurderte begge disse, men endte med Mad River Journey 167. Et tankskip av en 40-kilos plastkano. Jeg klarer å bære den på bæreåket, og buksere den opp på taket av bilen alene, men det er egentlig ikke å anbefale hvis du ikke er 100 % sikker på at du har sterk rygg. Hadde jeg hatt større budsjett tror jeg jeg vill gått for en tilsvarende båt igjen, men i et lettere materiale. Kommer man ned mot 30 kilo tror jeg det skal være mulig å bære den ganske langt. Grunnen til at det ble plastkano var lagring ute, og at ungene etter hvert skal kunne bruken den uten alt for mange formaninger om forsiktighet. Både Sportspal og Ally er solide nok til sitt bruk, men jeg ville ikke tatt sjansen på å la dem ligge ute. Sportspal framstod som mindre solid enn jeg hadde trodd, når jeg så den med egne øyne. Det er veldig tynn aluminium, og det er spantene på innsiden av skumplasten som gir den stivhet. Den kan nok ikke mishandles slik som andre aluminiumskanoer (Grumman eller lignende). Det er også litt støy når man padler alubåt. Enten bryr man seg ikke om dunkelyd hver gang man er borti med åren, eller så irriterer man seg grønn. (Jeg er dessverre i kategori to.) Skal du langt avgårde, og formålet er transport er sikkert ro-funksjon fint å ha, men det skal ikke mye trening til før man padler rett fram i en kano uten å bytte side på åren hele tiden. Hvis turen er målet er det helt klart hyggeligere å padle og se hvor man skal, enn å ro og se hvor man har vært
    1 poeng
  44. En rypejakttur i Tromsfjellene i november kan by på så mangt.
    1 poeng
  45. Det begynte for mange år siden - at stekespaden ble igjen hjemme. Var ute på tur og siden jeg hadde god tid og en passende bøyd bjørk lagde jeg like godt en der og da. Dessverre la jeg den fra meg innenfor rekkevidde av en bestandig sulten Labrador, og siden den luktet egg og bacon så var det bare fliser igjen. Dermed måtte jeg ha en ny, og siden kjøpespadene var stive og klumpede og plastspadene var uaktuelle måtte jeg begynne på nytt. Derfor da jeg mottok 4 favner bjørkeved ble hver eneste vedski vurdert, og mange hadde fin bøy. Og dermed var jeg i gang. Bruk bare hardved som bjørk og einer. Disse har i utgangspunktet en viss spenst i seg. Vurderer også å finne passende emner av bøk og ask. Har også lyst til å teste ut rogn, men er litt usikker på den pga lukt. Eik er helt uaktuelt pga garvesyre. Jeg ribbet opp emnene på ca 1 cm tykkelse , slik at det var justeringsmuligheter. For ofte når jeg var nesten ferdig oppdaget jeg en kvist på et ugunstig sted, og måtte kassere hele emnet. Så er det bare å grovskjære emnene for deretter å begynne nedslipingen. Det er slipingen som tar tid og krever nøyaktighet, Når tykkelsen er på ca 4 mm begynnere jeg å teste spensten. og så er det bare å holde på til du er fornøyd. Ferdig tykkelse er på 2 - 3 mm. ----- Det ferdige produktet ser omtrent slik ut som på bildet under, men ingen blir helt like. Så er det å svi inn en H og V, og la dem få en omgang med olivenolje. Jeg legger dem i en plastpose og fyller i litt olivenolje. Presser så ut så mye luft som mulig, og lar de ligge noen døgn for at de skal trekke inn så mye som mulig. Denne behandlingen gjentar jeg med ujevne mellomrom, slik at de holder seg myke. Med så tynne stekespader må du lære deg spensten å kjenne. Tenk tynn fortom og stor ørret. Emnet til de på bildet under fant jeg i Spania på en forlatt oliventerasse.
    1 poeng
  46. Kameraet, ett Nikon D800 + 2 objektiver. Blir 2.5kg ekstra i sekken, men er alltid med!
    1 poeng
  47. Siden vi er i Gjør det selv-kategorien, her er et tips på Gossamer Gear sine sider, som minner litt om det @Tom42 beskrev ovenfor: http://gossamergear.com/wp/diy-self-tensioning-guy-lines-2 Løsningen med en dobbel halvstikk med bardunen (i oppmålt lengde fra bardunfestet) rundt den elastiske snoren, samtidig som bardunen også funker som sikring i tilfelle knuten skulle løsne eller den elastiske snoren skulle ryke, synes jeg var ganske elegant. Har man i tillegg en Truckers hitch ved pluggen, burde det virkelig være gode muligheter for å få ting stramt og pent
    1 poeng
  48. De som har litt mer en gjennomsnittet greie på historie mener at steinalderfolket plasserte sine etterlatenskaper utildekket i en ring rundt boplassen som et varsel til andre om at her bor vi, hold deg unna. I dag kaller vi dette for markering av revir og i den forbindelsen tenker vi vel helst på dyr. For en del år siden drev jeg og sjekket opp muligheten for en fottur i Nepal, og da kom jeg over en rute som på folkemunne ble kalt "The pink haiway". Årsaken til dette navnet var alt det rosa dopapiret som hang rundt i busker og kratt. Toalettpapir i Norge er av en sånn type papir at det går i oppløsning når det kommer i kontakt med vann, og hvis det graves ned så går det nok ikke så lenge før det er borte. Vi her hjemme på berget er vel kommet litt lenger en turistene i Nepal. Det mest naturlige i dag vil vel være å grave dette ned hvis det er mulig, eller legge noe over slik at det ikke viser og slik at ikke andre turgåere kan komme til å sette sitt fotavtrykk i greiene. Men det er visst forskjell på hvor fort forskjellige typer mennesker lærer. Vi har klart å oppdra hundeeiere til å fjerne hunnens etterlatenskaper, men hesteeiere er visst en del mer tunglærte. Turfolk er også stort sett flinke til å skjule sine spor, men i områder hvor det er lett og komme til og hvor vanlige folk ofte tar seg en søndagstur, er det ofte fullt av skitt og papir i området rundt. Kanskje dagsturister ikke er kommet lenger enn til steinalderstadiet når det gjelder disse tingene. Dette minner meg om en historie fra den gang tømmermenn som bygget hus rundt om i landet ikke hadde med seg arbeidsbrakker og toalett / garderobebrakke. Da brukte de bare en tom spikereske som ble kastet i søpla eller ned i grøfta rundt grunnmuren. En tømmermann skulle ha ha seg en tur på "spikereska", trakk ned kjeledressen og huket seg ned. Men da han var ferdig og trakk opp kjeledressen oppdaget han at spikereska var tom. ? ? ? ?.
    1 poeng
  49. Å grave er jo en god praksis. I militæret gjør man det. Men når jeg går i fjellet har jeg ikke spade med, og uansett er det ikke lett å grave overalt her oppe i steinrøysa vår. I høyfjellet legger jeg en stein/steiner over styggeskapen. I lavlandet legger jeg gjerne mose over. Vi er ett par kamerater som jakter hjort i ryfylke og der bor vi i ei enkel liten bu uten noen som helst fasiliteter. Vann hentes i bekken , og toalett er i skogen utenfor veggen. Etter en sesong bestemte vi oss for å lage en latrine. Vi festet en stokk mellom to trær som en tverrligger i passe sittehøyde. Grov ingen grøft for det var bare stein, og litt makelig er man jo. Planen vår var å lage en ny plass ettersom det ble " fylt opp".Vi samlet mose som vi la over hver gang vi brukte latrinen. Og det vi oppdaget var at det ble aldri fullt. Når vi kom inn der høsten etter kunne vi ikke se spor etter noe som helst, med unntak av stokken. Vårt menneskelige avfall er så viselig laget at det naturlig går tilbake til naturen etter forholdsvis kort tid.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.