Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. des. 2016 i alle områder

 1. 10 poeng
  ost

  Hvor har du vært på tur i dag?

  I dag fikk jeg med meg jentene mine på skøyter på Sognsvann. Flotte forhold, mulig å gå over det hele.
 2. 9 poeng
  a_aa

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Ikke noe tur - kun en overnatting i hagen Måtte teste min nye bivy (Borah Snowyside), og med uavbrutt regn fra leggetid til jeg sto opp, var jo testforholdene gode. Heldigvis var vinden løyet før jeg gikk å la meg. Inni bivyen hadde jeg liggeunderlag (T-a-R Xtherm), en gammel fibersovepose og en oppblåsbar pute. Lå med rundt 15 cm åpning i glidelåsen i min "pustesone" - men mye fuktig pust gikk nok inn i bivyen istedet for ut gjennom den lille åpningen. eVent-stoffet ble jeg faktisk litt imponert av - det kjentes helt tørt ut på innsiden hele tiden Hadde egentlig forventet en god del kondens, men den kom kun på bunnduken av PU-/sil-belagt nylon og litt på glidelåsen (siste kan jo også være at den ikke er 100% vanntett). Siden bunnduken løftes lopp på sidene, kom det bittelitt kondensvann på kantene av liggeunderlaget og ytterst på soveposen, men det var ikke problematisk. Sov ikke veldig godt, uvant å ligge såpass trangt og innelukket - og nok en gang hadde jeg glemt ørepropper, så både regntromming, en og annen bil, diverse utendørs huslyder etc gjorde at søvnen ble litt stykkevis og delt. Men løsningen fungerer fint, og selv om sammenhengende regnvær helt sikkert kan møtes atskillig mer komfortabelt med annet utstyr, er det godt å vite at denne vesle pakken også duger Sånn så den ut på morgenkvisten:
 3. 7 poeng
  Solstråla

  Hvor har du vært på tur i dag?

  sukk .....eneste turen vi får her er på tredemølla. Er jobb i havet så ingen fjelltur her men fine dager å se utover det mektige havet å drømme seg bort i alle minnene etter di fantastiske turene jeg har vert på. Gleder meg virkelig til å komme i land å få ski eller truger på beina å gå innover det nydelige nådeløse fjellet . Vil ønske alle ei nydelig romjul. Nyt dagene på tur . bilde 2 fra en vakker morgenstund i havet . bilde 1 fra drømmetur tidlig i vinter .
 4. 5 poeng
  Har vært på vinterens første isfisketur i indre Agder. Sjekk ut fangsten og se bilder fra turen her!
 5. 4 poeng
  Tom42

  212

  Nå er det bare 212 dager igjen.
 6. 3 poeng
  Mørkeblå

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Stille og klar natt på Middagsfjellet, Gullesfjorden en desembernatt. Hadde 2 starinlys som brant ved siden av meg gjennom hele natten uten å bli forstyrret av noe vind. Ganske så spesielt når man kryper over 800 moh. Tror jeg kan gå så langt å si jeg har aldri opplevd det her oppe i Vesterålen. Da er det vel på sin plass å ønske alle dere fjellfolk God Jul🎅
 7. 2 poeng
  pahatlem

  Tennhjelp - noe for oss?

  Ikke hør på dem! Blåserør er fantastisk effektivt, særlig i kombinasjon med kvistbrennere! Som alternativ: Kjempegreier!
 8. 2 poeng
  Tom42

  Vann på tur

  På en Escape øvelse ble jeg liggende i timesvis, ute på en myr fordi ettersøkningsmannskapene vrimlet rundt meg. Det var varmt, og jeg var tørst. Tilslutt, får jeg døde av tørst, var det bare å bore neven ned i myra og ta opp en skikkelig måsadott. åpnet munnen og klemte ut vannet. Vel hjemme oppsøkte jeg legen. "Ta det med ro", var svaret, "mavesyren din har gjort det av med eventuelle ulumskheter". Og det stemte faktisk. I ettertid er stillestående vann langt i fra førstevalget, men det hender at jeg oppfrisker gamle minner. Uten mén. Tror jeg.
 9. 2 poeng
  Tom42

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Det er nok en stund siden, i forrige århundre tror jeg det var, at jeg og Aktoen eller omvendt, dro på overnattingstur et par vinterdøgn. Bikkejekaldt var det også. Men jeg klarte det!! Å kle meg altså. Inne i det lille teltet. Men hvordan blir det å kle på seg en regnværsdag+, i dette kondomteltet?. Kan du ikke lage en video?. Scenen: Høyfjellet en skikkelig uværsdag. (Assosiasjon: Mr Bean som skulle skifte til badeantrekk på stranden)
 10. 2 poeng
  ost

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Fikk en sjelden mulighet til et par timers alenetid i marka. Kjørte inn i Maridalen og parkerte langsmed Greveveien ved Berntsberg. Gikk inn mot Dausjøen på vestsiden av elven før jeg gikk tilbake over en liten bro og opp på Dausjøberget. Flott kveldslys over Maridalsvannet som en IPhone6 ikke kan gjengi.
 11. 2 poeng
  a_aa

  Hvor har du vært på tur i dag?

  En tur mellom gårsdagens svært solide og kjempegode svineribbemiddag og dagens ventende pinnekjøttmiddag (som sikkert blir like smakfull og mettende) - min fjelltopp nummer 10 blant de 14 i Fjelltrimmen som arrangeres av Rørvik idrettslag: Valøytind. Har dermed gjort meg fortjent til et krus Morgenen startet med strålende vær, lite vind og sol fra nesten skyfri himmel. Men skyene kom sakte sigende fra sør, og på toppen rakk jeg akkurat å se solen bli slukt av dem: Deretter var det tid for fjelltoppkaffekopp Gidder vanligvis ikke å drasse med meg AeroPress, kvern og hele kaffebønner - men Valøytind er en meeeeget overkommelig tind å bestige, og det er jo jul, for svingende. Så da tok jeg bryet med å lage en ekstra god kopp kaffe: En fin tur, som gjør at jeg ser fram til nok en tung middag med lett humør - muligens hjelper også tanken på andre runde av presangåpningen etter desserten Nyt romjulen, folkens - og er det drittvær ute, så er det sikkert plass til et turkart på stuebordet
 12. 2 poeng
  Þróndeimr

  Hvilken "dings" er alltid med på tur?

  Kameraet, ett Nikon D800 + 2 objektiver. Blir 2.5kg ekstra i sekken, men er alltid med!
 13. 1 poeng
  Tom42

  Fjellskitur i januar

  Heldiggrisen. God tur.
 14. 1 poeng
  whistler

  Fjellskitur i januar

  Jeg skal sannsynligvis på skitur neste helg og har sett meg ut Gausdal Vestfjell som en god kandidat. Aldri vært der før men ser bra ut og det er OK med snø der nå. Ser det er massevis av åpne buer / utleiehytter også så det kan kanskje være noe for deg?
 15. 1 poeng
  Tusen takk for gode ord og støtte ❤
 16. 1 poeng
  tubbs

  Logo mangler på Ally'en

  Beklager men klarte ikke å la være
 17. 1 poeng
  Espen Ørud

  Tennhjelp - noe for oss?

  Den dagen jeg må ha med noe på tur for blåse i gang bålet med så håper jeg noen hjelper meg å bære gåstolen over bekken...
 18. 1 poeng
  eirikw

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Kikka etter Lurdalsnissen på Aspesetra i dag, men han viste seg ikke. Flott var det likevel! Eirik W
 19. 1 poeng
  Med sekken som ryggstøtte i forteltet kan man ha flott utsikt til kveldens forestilling
 20. 1 poeng
  Blaser

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Måtte svi av noen kalorier etter juleribba ..... Så i dag gikk turen til Langevannstoppen i Kongsberg, ca. 300 høydemeter for meg å gå. Toppen ligger på ca. 500 meter og gir en nydelig utsikt. På toppen er det fasiliteter som gjør at man kan kose seg, jeg kjørte en enklere form med Jetboil.... Så noen obligatoriske bilder av Kongsberg og Knutetoppen samt det anerkjente ski-stedet Funkelia Nå er det bare å nyte lutefisken med god samvittighet !
 21. 1 poeng
  Memento mori

  Skøyte tur, usikret?

  Har du ikke mulighet til kurset kan du lese deg opp her Isskolen Da er det bare å ta ett bad under kontrollerte former med klær og skøyter!
 22. 1 poeng
  TEEDJAY

  Expedition Amundsen 2017

  Har vært med to ganger, en på lag, og en alene, her er litt bilder (de første 6 bildene er fra treningstur)
 23. 1 poeng
  Walle

  Hvilken "dings" er alltid med på tur?

  Og det er vi her på forumet glade for
 24. 1 poeng
  Lars M

  Bygging av elementær "trad-rack"

  Du har fra før en masse ekspresslynger, sandsynligvis korte (10-15 cm). Du køber nogle 60 cm slynger, så du kan skifte nogle af de korte slynger til 60 cm. Når slyngen ligger tredobbelt, er den 20 cm men kan let forlænges til 60 cm. Når 60 cm slyngen skal kortes ned til 20 cm, gør man det ved at putte den ene karabiner ind gennem den anden og derefter clipse omkring begge slyngens parter. Det er lidt svært at forklare med tekst. Det er nemmere at vise, men det kan jeg desværre ikke gøre lige her. Med 60 cm slynger får du større fleksibilitet og mindre tovdrag, hvis mulighederne for placering af sikringer ikke lige følger en ret linje. Så har du brug for nogle flere kiler. 7 stk. er for lidt. Ved nogle fabrikater består et sæt af 10 stk., og hvis du køber sådan et sæt, har du 17. Så burde du være godt kørende. Kamkiler er dyre, ja, men der er også gode! En ting, der ikke bruges så meget mere, er hexentrics. Til de lidt større rids, hvor selv de største kiler er for små, kan hexentrics sagtens bruges. Jeg ved ikke, om man stadig kan købe de originale hexentrics med lige sider, som f.eks. Camp lavede, men Black Diamond laver en variant med buede sider, som man i hvert fald kan købe. I teorien skulle hexentrics også kunne bruges i rids med parallelle sider - i hvert fald, hvis de er konstant belastede - men jeg har aldrig turdet satse på det, da man er afhængig af den konstante belastning.
 25. 1 poeng
  Fjellfilmeren

  Packraft-venner

  Det ble linket til en bloggpost lenger tilbake i tråden hvor en padler hadde fått svar fra NP styret i Sarek om forbudet. Det var i og for seg ikke en reell begrunnelse som ble gitt, annet enn at det ble presisert at forbudet var for å redusere slitasje/skade på miljøet. Altså å beskytte mot trafikk. Hadde det vært parasitter så burde de jo kunne si dette i sitt svar. Turgåere på 50+ er ment som et lite spark til den dårlige argumentasjonen fra forbudsforeldrene. De klarer ikke å redegjøre for hvorfor et padleforbud er på sin plass. Da tenker man jo raskt at det dreier seg om stereotyper med egne fordommer mot andre stereotyper som er årsaken. Ikke at padleårene skraper nedi elvebunnen og ødelegger groforholdene til sjelden elvemose.
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår.