Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content on 29. des. 2016 in all areas

 1. 35 likes
  Stille og klar natt på Middagsfjellet, Gullesfjorden en desembernatt. Hadde 2 starinlys som brant ved siden av meg gjennom hele natten uten å bli forstyrret av noe vind. Ganske så spesielt når man kryper over 800 moh. Tror jeg kan gå så langt å si jeg har aldri opplevd det her oppe i Vesterålen. Da er det vel på sin plass å ønske alle dere fjellfolk God Jul🎅
 2. 19 likes
  Måtte svi av noen kalorier etter juleribba ..... Så i dag gikk turen til Langevannstoppen i Kongsberg, ca. 300 høydemeter for meg å gå. Toppen ligger på ca. 500 meter og gir en nydelig utsikt. På toppen er det fasiliteter som gjør at man kan kose seg, jeg kjørte en enklere form med Jetboil.... Så noen obligatoriske bilder av Kongsberg og Knutetoppen samt det anerkjente ski-stedet Funkelia Nå er det bare å nyte lutefisken med god samvittighet !
 3. 18 likes
  I dag fikk jeg med meg jentene mine på skøyter på Sognsvann. Flotte forhold, mulig å gå over det hele.
 4. 18 likes
  En tur mellom gårsdagens svært solide og kjempegode svineribbemiddag og dagens ventende pinnekjøttmiddag (som sikkert blir like smakfull og mettende) - min fjelltopp nummer 10 blant de 14 i Fjelltrimmen som arrangeres av Rørvik idrettslag: Valøytind. Har dermed gjort meg fortjent til et krus Morgenen startet med strålende vær, lite vind og sol fra nesten skyfri himmel. Men skyene kom sakte sigende fra sør, og på toppen rakk jeg akkurat å se solen bli slukt av dem: Deretter var det tid for fjelltoppkaffekopp Gidder vanligvis ikke å drasse med meg AeroPress, kvern og hele kaffebønner - men Valøytind er en meeeeget overkommelig tind å bestige, og det er jo jul, for svingende. Så da tok jeg bryet med å lage en ekstra god kopp kaffe: En fin tur, som gjør at jeg ser fram til nok en tung middag med lett humør - muligens hjelper også tanken på andre runde av presangåpningen etter desserten Nyt romjulen, folkens - og er det drittvær ute, så er det sikkert plass til et turkart på stuebordet
 5. 17 likes
  Ikke noe tur - kun en overnatting i hagen Måtte teste min nye bivy (Borah Snowyside), og med uavbrutt regn fra leggetid til jeg sto opp, var jo testforholdene gode. Heldigvis var vinden løyet før jeg gikk å la meg. Inni bivyen hadde jeg liggeunderlag (T-a-R Xtherm), en gammel fibersovepose og en oppblåsbar pute. Lå med rundt 15 cm åpning i glidelåsen i min "pustesone" - men mye fuktig pust gikk nok inn i bivyen istedet for ut gjennom den lille åpningen. eVent-stoffet ble jeg faktisk litt imponert av - det kjentes helt tørt ut på innsiden hele tiden Hadde egentlig forventet en god del kondens, men den kom kun på bunnduken av PU-/sil-belagt nylon og litt på glidelåsen (siste kan jo også være at den ikke er 100% vanntett). Siden bunnduken løftes lopp på sidene, kom det bittelitt kondensvann på kantene av liggeunderlaget og ytterst på soveposen, men det var ikke problematisk. Sov ikke veldig godt, uvant å ligge såpass trangt og innelukket - og nok en gang hadde jeg glemt ørepropper, så både regntromming, en og annen bil, diverse utendørs huslyder etc gjorde at søvnen ble litt stykkevis og delt. Men løsningen fungerer fint, og selv om sammenhengende regnvær helt sikkert kan møtes atskillig mer komfortabelt med annet utstyr, er det godt å vite at denne vesle pakken også duger Sånn så den ut på morgenkvisten:
 6. 17 likes
  Fikk en sjelden mulighet til et par timers alenetid i marka. Kjørte inn i Maridalen og parkerte langsmed Greveveien ved Berntsberg. Gikk inn mot Dausjøen på vestsiden av elven før jeg gikk tilbake over en liten bro og opp på Dausjøberget. Flott kveldslys over Maridalsvannet som en IPhone6 ikke kan gjengi.
 7. 17 likes
  Med sekken som ryggstøtte i forteltet kan man ha flott utsikt til kveldens forestilling
 8. 16 likes
  Gjennomførte TO turer i dag Den første var en solotur til Sulusåsen-toppen. Toppen ligger på 415 meter, så det ble ca. 250 høydemeter opp. Det første bilde viser utsikten mot Eikeren/Fiskumvannet og det andre et tatt mot Kongsberg sentrum (og klærne som henger til tørk...) På denne turen brukte jeg kart og kompass( Silva Expedition ) for å finne koordinatene, så ble de igjen lagt inn i GPS'n ( Garmin Astro). Funket fint. Den andre turen var en mer kosetur med de to minste på Kjennerudvannet. Det var mange som var utpå med skøyer, men jeg måtte "desverre" kokelere.....
 9. 16 likes
  sukk .....eneste turen vi får her er på tredemølla. Er jobb i havet så ingen fjelltur her men fine dager å se utover det mektige havet å drømme seg bort i alle minnene etter di fantastiske turene jeg har vert på. Gleder meg virkelig til å komme i land å få ski eller truger på beina å gå innover det nydelige nådeløse fjellet . Vil ønske alle ei nydelig romjul. Nyt dagene på tur . bilde 2 fra en vakker morgenstund i havet . bilde 1 fra drømmetur tidlig i vinter .
 10. 16 likes
  Kikka etter Lurdalsnissen på Aspesetra i dag, men han viste seg ikke. Flott var det likevel! Eirik W
 11. 12 likes
  Den siste helga i november var det heftig lavtrykksaktivitet i havet utenfor Troms. Dermed var det bare å vende nesen innover landet og mot de lune furuskogene for to turklare jegere. Nye furubål skulle fyres...
 12. 9 likes
  Hva er det som er rart med at en plastgreie med masse kilo på, som dundres over is og stein i massevis av minusgrader ikke holder ihop? Jeg henger ikke helt med her.
 13. 9 likes
  Har vært med to ganger, en på lag, og en alene, her er litt bilder (de første 6 bildene er fra treningstur)
 14. 8 likes
  Har vært på vinterens første isfisketur i indre Agder. Sjekk ut fangsten og se bilder fra turen her!
 15. 7 likes
 16. 7 likes
  Kameraet, ett Nikon D800 + 2 objektiver. Blir 2.5kg ekstra i sekken, men er alltid med!
 17. 5 likes
  Nå er det bare 212 dager igjen.
 18. 5 likes
  Den dagen jeg må ha med noe på tur for blåse i gang bålet med så håper jeg noen hjelper meg å bære gåstolen over bekken...
 19. 2 likes
  Er dere 100% sikre på at det var fjellpulken sitt brett? Kommer ikke på hvor jeg hørte/leste det, men mener å ha hørt at det var et annet merke. Stusser også veldig på valg av utstyr - spesielt soveposene og plastbrettene
 20. 2 likes
  Ikke hør på dem! Blåserør er fantastisk effektivt, særlig i kombinasjon med kvistbrennere! Som alternativ: Kjempegreier!
 21. 2 likes
  På en Escape øvelse ble jeg liggende i timesvis, ute på en myr fordi ettersøkningsmannskapene vrimlet rundt meg. Det var varmt, og jeg var tørst. Tilslutt, får jeg døde av tørst, var det bare å bore neven ned i myra og ta opp en skikkelig måsadott. åpnet munnen og klemte ut vannet. Vel hjemme oppsøkte jeg legen. "Ta det med ro", var svaret, "mavesyren din har gjort det av med eventuelle ulumskheter". Og det stemte faktisk. I ettertid er stillestående vann langt i fra førstevalget, men det hender at jeg oppfrisker gamle minner. Uten mén. Tror jeg.
 22. 2 likes
  Det er nok en stund siden, i forrige århundre tror jeg det var, at jeg og Aktoen eller omvendt, dro på overnattingstur et par vinterdøgn. Bikkejekaldt var det også. Men jeg klarte det!! Å kle meg altså. Inne i det lille teltet. Men hvordan blir det å kle på seg en regnværsdag+, i dette kondomteltet?. Kan du ikke lage en video?. Scenen: Høyfjellet en skikkelig uværsdag. (Assosiasjon: Mr Bean som skulle skifte til badeantrekk på stranden)
 23. 2 likes
 24. 2 likes
  Har du ikke mulighet til kurset kan du lese deg opp her Isskolen Da er det bare å ta ett bad under kontrollerte former med klær og skøyter!
 25. 2 likes
  Du har fra før en masse ekspresslynger, sandsynligvis korte (10-15 cm). Du køber nogle 60 cm slynger, så du kan skifte nogle af de korte slynger til 60 cm. Når slyngen ligger tredobbelt, er den 20 cm men kan let forlænges til 60 cm. Når 60 cm slyngen skal kortes ned til 20 cm, gør man det ved at putte den ene karabiner ind gennem den anden og derefter clipse omkring begge slyngens parter. Det er lidt svært at forklare med tekst. Det er nemmere at vise, men det kan jeg desværre ikke gøre lige her. Med 60 cm slynger får du større fleksibilitet og mindre tovdrag, hvis mulighederne for placering af sikringer ikke lige følger en ret linje. Så har du brug for nogle flere kiler. 7 stk. er for lidt. Ved nogle fabrikater består et sæt af 10 stk., og hvis du køber sådan et sæt, har du 17. Så burde du være godt kørende. Kamkiler er dyre, ja, men der er også gode! En ting, der ikke bruges så meget mere, er hexentrics. Til de lidt større rids, hvor selv de største kiler er for små, kan hexentrics sagtens bruges. Jeg ved ikke, om man stadig kan købe de originale hexentrics med lige sider, som f.eks. Camp lavede, men Black Diamond laver en variant med buede sider, som man i hvert fald kan købe. I teorien skulle hexentrics også kunne bruges i rids med parallelle sider - i hvert fald, hvis de er konstant belastede - men jeg har aldrig turdet satse på det, da man er afhængig af den konstante belastning.
 26. 2 likes
  Det ble linket til en bloggpost lenger tilbake i tråden hvor en padler hadde fått svar fra NP styret i Sarek om forbudet. Det var i og for seg ikke en reell begrunnelse som ble gitt, annet enn at det ble presisert at forbudet var for å redusere slitasje/skade på miljøet. Altså å beskytte mot trafikk. Hadde det vært parasitter så burde de jo kunne si dette i sitt svar. Turgåere på 50+ er ment som et lite spark til den dårlige argumentasjonen fra forbudsforeldrene. De klarer ikke å redegjøre for hvorfor et padleforbud er på sin plass. Da tenker man jo raskt at det dreier seg om stereotyper med egne fordommer mot andre stereotyper som er årsaken. Ikke at padleårene skraper nedi elvebunnen og ødelegger groforholdene til sjelden elvemose.
 27. 1 like
  Fin den der, gratulerer! Husker at han som lager Folding Firebox måtte gi opp å lage 5" versjonen i titan pga warping. Mener å ha lest at de som lager bushboxen bruker stål i bunnplata (eller noe), titan resten, for slik å unngå problemet.
 28. 1 like
  Jeg har testa ut en hjemmelaget "wood gas stove" de siste ukene og den fungerer over all forventning så lenge man har tørr kvist. Rå kvist brenner også, men det ryker og soter (med tørr kvist er det nesten ikke sot på kjelen) og tar mye lengre tid. Så, på de siste turene har jeg tatt med en spritbrenner som reserve, og da tenker jeg at jeg like godt kunne latt trebrenneren være igjen hjemme og spart de heidundrandes 150 grammene den veier. Vi får se . Morsomt å prøve noe nytt i alle fall.
 29. 1 like
  Ja det er nok best bare å blåse i det. Blir bare rør . ...eh...blåserør. Den var fin, og gramjegerene har sikkert alt fått med seg at ditt er lettere en mitt
 30. 1 like
  Hvis man ligger inni denne på høyfjellet i uvær, er man sannsynligvis fullt påkledt, og det er krise fordi teltet er spjæret i filler og/eller tarpen har blåst bort . Da funker den som en en vanntett vindsekk . Dette er jo ikke et telt, jeg betrakter den som en deluxe-utgave av et soveposetrekk ala Mammut Grevling. Ser for meg enten å ha den med som et rent sikkerhetsutstyr, eller bruke den sammen med en lett og ikke veldig stor tarp. Slipper skitt og vann på liggeunderlag og sovepose, og får i tillegg ekstra regnbeskyttelse. Det er nok mulig å kle på/av seg noe på overkroppen mens man ligger i bivyen (da er det nok dessverre dårlig plass til kamera, så video må beklageligvis utgå ), mens benklær tror jeg rett og slett ikke går. Hvis det regner må man nok ha en plan for å gjøre noe på/avkledning utenfor bivyen, fortrinnsvis under en tarp, men en poncho kan være tilstrekkelig om det er lite vind. Eller man kan vente på oppholdsvær
 31. 1 like
 32. 1 like
  Jeg skal sannsynligvis på skitur neste helg og har sett meg ut Gausdal Vestfjell som en god kandidat. Aldri vært der før men ser bra ut og det er OK med snø der nå. Ser det er massevis av åpne buer / utleiehytter også så det kan kanskje være noe for deg?
 33. 1 like
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00