Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 08. mai 2016 i alle områder

  1. Endelig, varmt i været og stille. I løpet av noen få strakser på lørdags kveld, ble sekken pakket for en liten topptur i mitt nærområde. Med en overivrig hund i front, ble de nesten to km unnagjort i en feil. Rakk akkurat og få opp hengekøya før solen forsvant. I horisontal avslapping nøt jeg kveldshimmelen mens hunden nøt tørre pinner. Så helt stille ble det ikke. Vi sovnet etterhvert, jeg i hengekøye innsvøp i dun, og hunden i Jervenhiet sitt. Utpå morgen kvisten var det en liten som ikke lenger var fornøyd med Jervenhiet sitt. Så de siste timene ble felles kos i køya.
    11 poeng
  2. Var ikke mye respons her, men nå foreligger fasiten. Stikkene sto og det var et fantastisk vær og føre! Ingen grunn til å legge skia på hylla enda, folkens. Nå er det flott i høyfjellet!
    6 poeng
  3. Tilbake etter langhelg i Vikefjellet i Vindafjord. Fantastisk lite fjellområde fritt for snø nå i mai.
    6 poeng
  4. Overnatting med gode kompiser ved Furevatnet, Vindafjord. Furevatnet ligger noen kilometer inn i marka etter Turistforeningshytta Olalia.Helt ok med viltgryte laget fra bunnen av.Finnes det noe bedre enn å våkne til denne utsikten?
    5 poeng
  5. Tur langs Tjøme kysten langs stier og over svaberg , med fine overnattinger i telt! Endelig er det sommer og været kunne ikke vært bedre
    5 poeng
  6. Man bør ta et bilde av det og samle det i denne tråden. Om det er noen gjengangere burde en slenge en epost til forbrukerrådet eller tv2 hjelper deg. Såvidt jeg klarer å huske er det ikke lov å reklamere for tilbud hvis det faktisk ikke er tilbud. Om praksisen ved å skru opp prisen for så å gi rabatt er et smutthull vet jeg ikke, men det er i hvertfall noe alle bør kjenne til. Et godt tips er å aldri handle på impuls uten at en har fulgt med prisutviklingen over tid.
    3 poeng
  7. Hei alle! Ville komme med en oppdatering på dette soveposespørsmålet. Endte med å kjøpe Montbell sin Down hugger 800 exp og har testet den i to netter i 0 grader og 5 grader, noe som egentlig burde være alt for varmt, men det funket helt fantastisk for meg. Tror dette er første natten i min utekarriere, der jeg faktisk har vært komfortabelt varm når jeg våkner midt på natten, ble nesten helt overrasket selv . Har heller ikke blitt for varm på noe tidspunkt, selv om jeg har snurpet godt igjen på alle måter. Virker som varmen bare reguleres bedre. Foruten å være en utrolig varm pose som komprimeres forholdsvis godt ned, veier lite til å være så stor, så er den veldig behagelig, den snurper seg sammen ganske fort, hvilket gjør at jeg har færre iskalde områder å stikke tærne inn i enn på gamleposen (selv om det fortsatt er noen, posen er ganske bred i utgangspunktet) og utvider seg nok til at man kan sitte med beina i kors i posen og lage morgenkaffe. Takk for veldig mange bra innspill på posekjøpet, setter stor pris på hjelpen!
    3 poeng
  8. Fra fredagens leting etter snø. Kjørte til Storwartz hvor det halvannen uke tidligere hadde vært strålende forhold iflg en instagrammer. Nå hadde regn og mildvær gjort kort prosess med snøen, og den var pill råtten, hvis den i det hele tatt fantes. Med dette erklæres skisesongen på hytta over for denne sesongen.
    3 poeng
  9. Jeg så at Outnorth kom med et tilbud (rabattkode) på alt av kokeutstyr. En Optimus Vega koster nå 1199 minus 20% = 959,- Problemet er at frem til 31/3 kostet samme dings 759,- i samme butikken (sett fra prisjakt). Fra 1/4 satte XXL opp prisen bare 140,- , mens altså Outnorth kjørte på med 440,- i prisstigning. Kanskje det finnes andre eksempler på dette også som kan postes her. Er det gjengangere/nettbutikker som synder mer enn andre?
    2 poeng
  10. Ser jo helt prima ut! Kommer det en lengre rapport?
    2 poeng
  11. Endte med å ta taxi fra Finstadlia og bort til Losby. Koster ca 200 kroner på helligdag hvilket jeg regner inn i mitt "men jeg har jo ikke utgifter til bil, så jeg har råd til det"-budsjett. Eneste jeg fant ut var at det er best å ringe Nedre Romerike taxi, da de er litt mer lokalkjent enn Oslo taxi. Ellers blir man stående i en endeløs, men-hvor-er-det-da telefonsamtale som etterfølges av en forvirret taxisjåfør som bruker 20min og ringer deg tretti ganger før de faktisk finner deg . Ellers må jeg si at Østmarka er nydelig:D Litt mye folk rundt kano-vannene (litt campingplass-vibber), men veldig flott natur og fine teltplasser! Takk for supre tips:)
    2 poeng
  12. På Dovrefjell og omkring ligger det mye snø, men den begynner å bli veldig rå. Den holder bra ennå når en kommer forbi områdene med barflekker. Det har vært flere varmegrader i fjellene de siste dagene og har vært noe vind. Det er meldt veldig varmt fremover, også om nettene, vil tro det smelter en god del denne uken. Bilde (fra idag) viser utsikt over Fokstumyrin på flata med Snøhetta i horisonten.
    2 poeng
  13. Ja ikke maten altså, men stemningen. Det er en stund siden sist jeg satt og spiste middag med langsom nedadgående sol på tilnærmet skyfri himmel mens ungene slapper av med sitt på alle kanter. Selve middagen var grillpølser med ketchup og sennep. Ikke akkurat Maemo (uten at jeg skal skryte på meg å ha vært der), men ungene var nå godt fornøyd. Vi spoler litt tilbake. Inspirert av @steingrd sitt pappapermisjonsbilde fra Bjønnåsen, påstander om snøfrie forhold i Østmarka og ønsket om utforsking av nye turområder førte til at bilen ble stappet med tre unger, kona ble plukket opp etter jobb sammen med nevnte pølser, og googlemaps dirigerte oss i retning Marikollen skianlegg. Litt rotet skilting i starten, men takket være ut.no-appen, fant vi etterhvert riktig retning. Ungene var klare for å gå på tur, men allerede i første gressbakke skulle minstejenta (5) plukke blomster. Helst alle sammen hun kunne se, og litt til. Ikke snakk om at vi kunne gå før alt var plukket. I første motbakken hadde størstejenta (7) fått stein i støvelen, og eldstemann (9) mente vi skulle stoppe. Prateleken mellom ungene gikk som en foss, men fremdriften turmessig stod helt stille. En kjapp titt på kartet viste at turen ikke skulle være så lang, i underkant av 2 km med 200 høydemetre. I utgangspunktet en relativt kort tur, men nye stier, manglende næring og tullete unger skulle vise seg å være en dårlig kombinasjon. Avmarsj fra bilen var ca fem, toppen nådde vi rundt halv syv. Da måtte mamma inføre femminutters intervaller der ingen fikk lov til å snakke mens nesa og beina pekte fremover bare for å få til tidvis noe forflytning. Minstejenta brøt sammen halvveis opp da hun glemte igjen blomstene hun hadde plukket på en stein hvor vi hadde pause, og de to eldste må minst ha gått 6 kilometer på den relativt korte turen opp. Selv om det var strevsomt nok å komme seg frem, var toppen nok til å være verdt slitet. For en utsikt, og for en ettermiddag å gå på tur på! Himmel og hav. Og middagen var god nok den, i slike omgivelser. Og mamma og pappa fikk hver sin velfortjente kaffekopp etterpå. Ned igjen gikk det vel fort? Ikke hos disse barna. Eldstemann skulle på død og liv vise at han hadde vært på tur, og den beste måten var å få klær og støvler mest mulig skitne. Det var tramping i alle gjørmepytter, rulling i alle mosehellinger, og om de to kilometerne opp ble til seks, ble ikke turen ned igjen noe kortere. Heldigvis fant vi igjen blomstene til minstejenta, og bagasjerommet på bilen takler både støvler og skitne klær. Takk for inspirasjonen, @steingrd, selv om du ikke visste at du ga den! I bilen hjem utbrøt eldstemann at dette var en av de beste turene han hadde vært på!
    2 poeng
  14. Overnattingstur til Grytavatnet ikke langt fra Lauparen. Herlig helg med strålende vær .
    2 poeng
  15. Sleng ut ditt "dagens bilde" i denne tråden. Alle lager jo ikke en turrapport selvom de har vært ute med kamera. Samme type tråd som dagens dyriske mao. Kan jo starte med et jeg tok på fjellet tidligere i uka. Edit fra admin: Vi gjør oppmerksom på at bilder publisert i denne tråden må være tatt av den som publiserer bildet, det vil si at kun medlemmer av fjellforum har anledning til å publisere egne bilder og det er ikke anledning til å publisere andres bilder dersom bildene ikke er underlagt creative commons eller liknende. Med andre ord, vi ønsker bilder fra medlemmer egne fantastisk flotte turopplevelser.
    1 poeng
  16. Det begynte å ane meg allerede tidlig i går morges, så jeg drøyde med å dra - på årets andre "natt ved bålet". Derfor ankom jeg Viddseter ca kl 1630 i håp om at det ikke var så mange der. Og det stemte, men en var nok. Og ikke et vondt ord om han og utstyret hans, men snarere om meg og mitt. For kontrastene var store og han hevet nok øynene en smule der han tok på seg skiene og jeg spente på meg mine hjemmelagede truger og stavret av gårde med staver generasjonen etter Fritjof Nansen. Enda godt at jeg hadde byttet ut de gamle militærbindingene med "nye" Rottefella bindinger som jeg hadde kjøpt på siste loppemarked. Men skitt au. avgårde bar det, ikke så langt, for hensikten var ikke gåturen men alt som hadde med kveld, natt, skaukaffe og bål. Og snart var jeg fremme ved den store steinen, hvor restene, veden altså, etter siste utflukt lå trygt begravet under snøen. Så var det å tråkk leirplassen hvor jeg skulle sette opp gapahuken, som selvfølgelig lå igjen hjemme. Dette er alltid et problem. når jeg bare skal en liten tur, da ---. Men, igjen pytt, pytt, det så ut til å bli stjerneklart og månen var i ferd med å bli hengt opp. Så noe nedbør så det ikke ut til og bli. Det tok sin tid å sanke nok ved, men et par mindre tørrgraner gjorde susen, særlig den ene som var halv av harpiks, og gjett om det brant godt. Noe tok jeg også med hjem, skjønt hvorfor? Hadde jeg ikke nok opptenningsremedier liggende for minst to liv? Og akkurat nå måtte jeg ta litt av en avgjørelse, skal jeg koke kaffe på bålet i stedet for Wood stoven? Etter en del parlamentering gikk bålet seirende ut av duellen, men jeg mener at jeg ante et tilfreds grynt fra blikkboksen da kaffekjelen veltet og nesten slukket bålet. Men jeg gav meg ikke og snart kunne jeg smøre tykt på med rekemajones på brødskivene og slurpe i meg både Alien og gruffen. (barnåler, og litt mose) ------------- Og så kommer jeg til det store spørsmålet både en og fem timer senere, ja, store deler av natten med;, det spørsmålet som sikkert mange andre også stiller seg. Hva er det for en magisk makt bålet har? I timer stirrer jeg inn i flammene. Og når jeg blir trett av å sitte legger jeg meg ned på underlaget og fortsetter med samme øvelsen. Hva tenker jeg på, tenkte jeg? Og svaret var vel egentlig ingenting. Ikke dårlig i vår oppjagede tid å tilbringe en kveld fjernt fra folk, alene med et bål og to skiver brød nå med gaudaost, å ikke behøve å ta stilling til noen ting. Er det noe rart jeg elsker akkurat disse kveldene og nettene? Et par ganger oppdaget jeg også at noen sanger kvernet inne i hodet mitt, men heller ikke nå var det noe system eller budskap. I det ene øyeblikket husker jeg at det lød: "som det stiger frem" for i neste øyeblikk var det "Lille Petter Edderkopp som kravlet på min hatt" eller noe i den duren. Men etter hvert kalte Leirvassbu, soveposen altså, på meg og snart lå jeg godt nede i den, og etter å ha Cecilie Brekhus i tankene, tildelte jeg alle snøens ujevnhetene noen skikkelige knyttneveslag, slik at det ble sovelig. Over meg hadde jeg en heller sparsom stjernehimmel, og jeg hengav meg til å fokusere på et stjernefritt område, og snart fikk jeg lønn for strevet, både den ene og den andre stjernen dukket opp fra intet og blinket matt ned til meg. Et par satelitter for over himmelen, en nord sør og en øst vest, og minnet meg på å ta frem SPOTen og sende en OK melding hjem til min fru hustruen. Og snart etter plystret Samsungen muntert med en hilsen tilbake. Det var egentlig ikke dekning der jeg lå, men innmeldinger kom. Godt ikke det kom noen fra banken om manglende dekning. Neste morgen drøyde jeg det skikkelig, fikk liv i bålet, men siden et par prosesser ennå fungerte måtte jeg opp. Deretter var det å ta frem blikkboksen, og fyre opp, for ett sted gikk grensen. Etterpå var det bare å bryte leiren og snike meg tilbake til bilen. Usett denne gang. Så var det å finne frem GPSen og beregne tid for hjemkomst, og meddele dette til fansen, som tok vel i mot meg også denne gang, skjønt hun grein på nesa selv om hun stod to meter fra meg og sa: "Du lukter bål". Og så gikk vi inn. PS. På veien ned så jeg de første vårtegn, en stadig mer svulmende bekk
    1 poeng
  17. Til fiske med dupp egner våtfluer seg utmerket. Jeg bruker veldig ofte de klassiske våtfluene som March Brown, Zulu Silver, Olsen, osv. Jeg bruker duppen i enden av snøret. Ca en meter over binder jeg inn en senstump på ca 20 cm. 30-40 cm over det, binder jeg inn en senstump til. Utav dette blir det to senstumper av hver knute. Den som peker oppover klipper jeg av, og beholder den som peker mot duppen. Knuten jeg bruker heter kirurgknuten. Den kan du se her: http://www.animatedknots.com/surgeonsjoin/index.php?Categ=fishing&LogoImage=LogoGrog.png&Website=www.animatedknots.com#ScrollPoint Så er det bare å fiske, og sveive rolig inn Husk bare å ha knuten fuktig i munnen når du strammer til, ellers riskikerer en betydelig svekkelse av knuten pga varmgang i sena. På oteren bruker jeg bare vanlige slukknuter. På garn er det kun tau og kjerringknuter To fantastiske fiskeredskap
    1 poeng
  18. Nei. Selvutløser. Sto vel så stille jeg kunne i 25 sekunder også . Roterte også hodet litt rundt med hodelykta slik veggen ble opplyst. Likevel ble ikke hodet så veldig uklart.
    1 poeng
  19. Teltet tilhører @Tor-Erik-L-77 Møtte på en del Huskyer på fire bein også
    1 poeng
  20. Rapport kommer når jeg får kontroll på et solbrent ansikt
    1 poeng
  21. Det skal noe til å finne en brukbar kajakk til 5-6000 kr sjøl på bruktmarkedet. Har du muligheten- prøvesitt en Nuka i plast og finn ut om du passer!! Og har du muligheten- stikk innom Kajakk og Fritid i Drammen så kan du prøve Baffin (P1 eller P2), og samtidig få gode råd på kjøpet- mitt inntrykk er at de vet hva de snakker om. Dessuten kan du kanskje få en grei pakkepris hos dem med kajakk, åre, vest og spruttrekk. Hasle Expedition er for stor til deg. Alt for stor. Og når den i tillegg er rel. lang vil manøvrerbarheten bli sådär. Jeg kjenner ikke til Aquarius, men målene sammen med formen på skroget ser ikke så værst ut. I forhold til lengden ser det ut til at den har rel. lang vannlinje (bra for farten sin del), og knekkspant tyder på manøvrerbarhet. Men det blir bare gjetning fra min side. Noe av det du også må vurdere er jo kvaliteten på materialet- er støpen god eller gir den for mye etter? Hvordan sitter lukene på? Er de tette? Pedaler og senkekjøl (evt. ror)- virker det solid? (Hasle sitt pedalsystem synes jeg er noe ræl) Etc etc. Derfor er det vanskelig for meg å anbefale produsenter jeg ikkke kjenner til. Som Tessatroll er inne på- en dårlig kajakk blir ikke brukt- og kan i værste fall ta fra deg padlegleden. Du får se om du ikke heller kan knipe inn andre steder i budsjettet ;)- evt. vente til august/september når muligheten for salg er tilstede.....(men den Nukaen er et godt kjøp om du passer altså....)
    1 poeng
  22. For å få stabil lading når ein fyrst skal ladde dingsane er det greit å ha ein powerbank som ein vedlikehaldsladar med solcellepanelet. Direktelading av dingsar er mindre effektivt ved ikkje-ideelle solforhold og det går ganske treigt, så då er det greit å heller akkumulere i ein powerbank og ta ut power når ein treng det. Hugs også å sjekke evt sikringar i panelet/powerbanken og ha med reserve på tur så ein plutselig Ikkje står der med utstyr som ikkje fungerer. Samme med oppbevaring av utstyr når det ikkje er i bruk, enkelte bankar har eigne utladings-anbefalingar eller bør stå til vedlikehaldslading for å ikkje tape seg når det lagrast. Eg har sherpa 50 pakken, med Nomad 13 panel og sherpa 50 Powerbank frå Goal Zero. Får inn ein god del ladingar av dingsar før ein må lade opptatt banken, og panelet er større og med høgare effekt enn Nomad 7. Veg litt, men bra pakke. om ein er fleire som har med same panel på tur kan ein også seriekople dei for å få kortare ladetid. http://www.goalzero.com/mobile/p/149/sherpa-50-solar-recharging-kit-solcellelader
    1 poeng
  23. Ok. Warmpeacen har EU skala. Det vil seie at dei skal ligge på omlag same kvalitet, kanskje litt høgare kvalitet på Warmpeacen pga konvertering, i tillegg til minimumskvalitet. Til gjengjeld har den andre litt meir dun. Eg trur du vert nøgde med båe. Eg personleg ville nok valt den som kunne glidast saman med min eigen. Ein skal jo heller ikkje undergrave det faktum at det kan gi gåva ein ekstra dimensjon. Foreslår sjølvteikna kort med to samanglida soveposar og eit bål (Med mindre du er like elendig på tekning som meg. Då er eg usikker på gjennkjenningsverdien).
    1 poeng
  24. Etter en god del vurdering har jeg kommet frem til to alternativ: http://www.hektapatur.no/merker/warmpeace/soveposer/warmpeace-viking-300 eller http://www.montbell.us/products/disp.php?cat_id=3213&p_id=2321171 Siste der kan kobles med min egen og er samme typen som jeg har, bare litt annen kvalitet på dunet (etter ovenstående innspill). Var utrolig fornøyd med min egen down hugger, så jeg er veldig keen på å kjøpe en til fra den produsenten da det virker som det er utrolig komfortable poser med god kvalitet. På en annen side var det et skamrosende review @Tessatrollskrev om Warmpeacen, så det virker jo veldig bra. Dessuten får man en hengekøye med på kjøpet.... Om noen har gode innspill, så køl endelig på!
    1 poeng
  25. Gratulerer Så ut som en god pose det. Kan være greit å finne ut når den blir for varm. Jeg har en lignende pose og klarer meg i den noen grader over fryspunktet før det blir for varmt. Da var det lettere å vite hva jeg skulle ha slags sommerpose.
    1 poeng
  26. Jeg ville foreslått en e-post til disse ekspedisjonsfolka ALA Skog eller Gamme som filmer mens de går type Grønland på tvers osv. Hvordan løser de strømplroblemet?
    1 poeng
  27. Sjekk ut instagramkontoen til "npl_2016" for dagsferske bilder.
    1 poeng
  28. Å kjøpe fluesnøre er ikke som å kjøpe snøre til en vanlig haspelstang. Det er dyrt og det finnes et hav av varianter. Her er noen hovedtyper. Først så skal det passe til stanga: Nede ved håndtaket står det et nummer som angir vekta på snøret. F.eks. #7/8 da skal du ha et snøre i vektklasse 7 eller 8. Flytende eller synkende snøre: Her finnes det også flere valg. en "tommelfingerregel kan være flytesnøre for fiske med tørrfluer og synkesnøre for fiske med våtfluer. Så et hakk videre: Sink tip: Dette er et snøre hvor ca. 3 m ytterst på snøret er synkende. Passer f.eks. til nymfefiske. Saktesynkende: Et snøre for fiske på forskjellig dyp. brukes f.eks. til fiske med streamere. Hurtigsynkende: Hvis ørreten beiter nær bunnen på litt dypt vann så passer dette snøret. Ekstra hurtigsynkende: Dette snøret brukes der det er ekstra dypt eller sterk strøm. Kan være bra hvis du ror / dorger med flue på store vann eller innsjøer. Så har vi Double taper, Weight forward og Shooting head. (Det finnes noen flere varianter, men dette er hovedtypene.) Double taper (DT): passer til kast på korte og mellomstore avstander hvor presisjon teller. Fordelen med dette snøret er at det er tykkest på midten og like tynt i begge ender. Det kan derfor snus på spolen etter en tids bruk når det begynner å bli slitt. Weight forward (WF): Dette snøret er først og fremst laget for lange kast. Ulempen er at det sjelden lar seg legge pent på vannet. Passer i bekker og elver med strømmende vann. Egner seg dårlig til tørrfluefiske. Shooting head (SH): Dett er i realiteten et DT snøre som er kuttet og spleiset sammen med et mye tynnere snøre som kalles skyteline. Dette er snøret for ekstra lange kast. Dette snørets ulemper er stort sett de samme som for WF snøret. http://www.ukswff.co.uk/Casting7.shtml Så litt om fortomen. Fortomen bør være ca. like lang som stanga. Jeg liker å bruke ferdigkjøpt forfom og ikke bare ta noen meter med sen fra en annen fiskesnelle. Ferdig fortom er ofte tykkere i ene enden enn i den andre. I den tykke enden er det ofte laget en løkke til å feste denne til fluesnøret med. Jeg kapper av denne løkka og fester fortommen til fluesnøret med denne knuten. Bakline: Fordi lengden på et fluesnøre normalt bare er 27 m kan det være nødvendig å øke mengden av snøre på snella. Det selges ferdig bakline i butikken, men jeg menet at til bakline kan du bruke nesten hva som helst av tynne nylonsnører. På en av mine sneller har jeg f.eks. brukt en "murerline". Den er tynn, flettet og billig. Hvor mye bakline? Rull fluesnøret inn på spolen og når hele snøret er på så fortsetter du med bakline til du har et jevnt lag med snøre ca. 3 mm under kanten på spolen. Så kapper du baklina, tar av fluesnøret og legger baklina i bunnen av spolen. Jeg fester baklina til snøret med samme knute som jeg bruker på fortommen. Fortsatt like forvirret? Ta noen søk på nettet, det ligger mye god info om dette på forskjellige fluefiskesider. Jeg har flere bøker om fiske, men hvis du får tak i en som heter "Ørretfiske med flue", skrevet av Tony Wheieldon, engelsk tittel "Fly fishing for trout", utgitt på engelsk 1984, på norsk 1994. Dette er en enkel og lettlest bok som tar for seg hovedtrekkene innen ørretfiske med flue.
    1 poeng
  29. Det er lov til å planlegge litt også da. Lad en ting om gangen, mens du går. Du trenger vel ikke ha på ting hele tiden heller så strømmen varer jo en stund. Om du kan lade en ting hver dag holder vel det eller? Du kommer langt med solcellepanel til under halvkiloen vil jeg tro. Kanskje ikke velge noe fra billig.kina eller Hong Kong.
    1 poeng
  30. Umm....Du mener at Anjan veier 2,1kg? For Scarp 1 veier 1,45kg og Scarp 2 veier 1,7kg. Scarp 2 tror jeg veier rundt 2kg inkludert krysstenger. 2,1kg er 44,48% mer enn 1,45kg så det er jo en betydelig forskjell. Selvstående telt er et must enkelte steder, så det er noe å tenke på om man primært telter i sånne områder, men i Norge er det stort sett ikke noe problem med plugger. Jeg synes faktisk oftere det er problem at grunnforholdene er myke sånn at pluggene ikke sitter skikkelig. Da er også et selvstående telt fint. Stratospire er ikke avherngig av staver. Kjøpte akkurat stenger til det for et par uker siden. Du trenger 2 stk 122cm á USD16 og 119g per stk. https://www.tarptent.com/store/vertical-support-pole Hadde jeg hatt litt bedre råd nå kan det hende jeg hadde bestilt solid inner også, men det får bli en annen gang. Da jeg kjøpte det tenkte jeg kun på gram og at jeg ikke trengte stenger da jeg alltid går med staver, men i ettertid har jeg kommet til at stengene er fine da man kan la teltet stå i "base camp" og gå på dagstur/ topptur med stavene
    1 poeng
  31. Og som eit tillegg; det Morild her over nevner, er at senkekjølskajkkar er laga for å lystre padleteknikk og kropp. Ein senkekjølskajakk som er berekna på dette, evt med eit ror som supplement, er ok. MEN, ein kajakk som er basert på styring og kontroll kUN med ror og elles berre framdrift frå padlaren, er etter m,itt begrep noko som skulle være ulovlegi marknaden. Diverre er det mange av dei.
    1 poeng
  32. Det stemmer. Det er en skrivefeil som har sneket seg med.
    1 poeng
  33. Skogshorn. Strålande sol när jag gick upp som snabbt övergick till mörka skyar. Väl på toppen såg det ut att bli regn vilken minut som helst, så det vara bara till att hoppa över kaffet och köra ned direkt. Lite seg snö, men helt OK. Träffade bra med nedkörningen. Troligen den bästa jag gjort från skogshorn. Som vanligt en massa luft under enbuskarna i skogen. Storbottskarvet eller vad det heter igår. Missade lite i nedkörningen där och var nervös efter allt prat i media och på fjøsboka om stor skredfara. I morgon blir det Såta, som generalrepetition inför Skåla nästa helg. Samma upplägg här: Promenad i början med sikidorna på säcken innan man kommer upp till den underbara snön. Sedan är det ca 1000 höjdmeter till toppen. Totalt 1200 meter. Rena kindergarten jämfört med Skålas 1800... Men det blir nog en fin tur.
    1 poeng
  34. Det som bruker kortest tid veier over 9 kg. Da kan du liksågodt dra på skjøteledninger eller et lite dieselaggregat Ja, litt forvirrende, men du ser det i valget "in the box". Det er Nomad 7 som er i den. Solceller er ikke all verdens. Vet ikke hvor du har tenkt å bruke dette, men for å lade så mye greier som du snakker om så krever det ganske så mye strøm. Og hvertfall til solcellepanel å være. Tror du må regne litt på det for å finne ut hva du skal gjøre. Det er fullt mulig å få til, men det går på bekostning av lommebok og vekt. Med det settet jeg sendte deg så vil du kunne lade en vanlig mobiltelefon 1-2 ganger per dag. Hvordan er solforholdene der du skal? Hvor ofte vil du måtte lade de forskjellige tingene?
    1 poeng
  35. Tarptent verkar vara väldigt bra tält. Skulle jag beställa ett Tarptent skulle det bli antingen Stratospire eller Rainbow. Båda är relativt stora en-manstält som inte smalnar av i huvudändan, något som är viktigt för mig. De två stora fördelarna med Stratospire är högt i tak och branta innerväggar, så det blir gott om plats. Det är avhengig av vandringsstavar, så har man inte det är Rainbow ett gott alternativ, dock med lägre takhöjd. Detta är mitt sätt att prioritera, så ta det med en klypa salt om du prioriterar på ett annat sätt.
    1 poeng
  36. Jeg bestilte faktiske et Moment DW i dag. Etter nøye vurdering fant jeg ut at et scarp 1 blir for likt i vekt som mitt anjan gt (2,1) og den ekstra plassen gjør det ikke like komfortabelt for to stk. Derfor valgte jeg et lettere, mindre telt som har de samme smarte løsningene. Selvstående er faktisk genialt når man er på svaberg og tilsvarende.
    1 poeng
  37. Var ikke helt rett frem fra de tegningene, nei. De har ikke en tegning som viser snittet sett fra siden, det ville hjulpet. Men jeg tror jeg skjønner dem. Øverste tegning viser snittet sett ovenfra, der gult er barduner/stenger, lysegrått er yttertelt, grønt er innertelt og mørkegrått illustrerer hvordan et ganske så standard medium liggeunderlag ser ut i teltet - liggeunderlaget ser ut til å være 20'' x ca 72'' (=51cm x 183cm) noe som burde være greit for deg? Nederste tegning, som viser snittet sett fra enden, har samme fargekoder (bortsett fra en mørkere sjattering for å illustrere "fribordet" på bunnduken i innerteltet, tror jeg). To forhold kan gjøre denne tegningen forvirrende, det ene er at den er i litt annen målestokk enn den øverste, og det andre er at der de angir bredden på innerteltet, går de i surr. 42'' er ca 107cm , ikke 51cm. Så bunnflaten på innerteltet er 213cm lang, og bredden varierer fra 51cm til 107cm, mens høyden i innerteltet er 99cm ved midten. Laveste "mønehøyde", ut mot endene, ser ut til å ligge rundt 1/3 av makshøyden, altså ca 35cm?
    1 poeng
  38. Etappe 3 på migreneturen er nå kommet i bloggen HER. Fantastisk fin dag, utrolig takknemlig for at medisinen virket sånn høvelig. Den som fant opp medisin håper jeg har en fin pris på hylla. Men hva er det med folk som lar hundene sine springe løse rundt og hoppe opp på folk? Hvor har de det fra at sånn oppførsel er ok? Kjenner jeg blir passelig irritert bare jeg ser igjen bildet av &%&$(& kvinnfolket. Nuvel, resten av turen var fenomenal.
    1 poeng
  39. En aldri så liten skrivefeil der, ja. Bruksområdet blir 3 sesongs i rolige omgivelser + høyfjellet sommerstid. Første tur for dette blir en uke i jotunheimen eller femundsmarka nå i sommer. @borgern: Dette teltet er nok ganske uaktuelt. Veier dobbelt så mye som Moment og like mye som 3-personersteltet fjellheimen superlight. Men nå kom du vel kanskje med tips til vintertelt Beklager denne skrivefeilen.
    1 poeng
  40. Noen kompiser og meg tok turen til Kåtanuten (534moh) her forleden dag. Kåtanuten ligger i Vindafjord kommune, i Ølen.
    1 poeng
  41. Prøvde å finne snø på fjellet mellom Holtålen og Tydalen, og fant for såvidt det, men råtten som bare det. Gikk gjennom så det suste og på vannene var det overvann. Må vel innse at skisesongen er over i disse strøkene. På kveldene har vi besøk av orrhaner rett utenfor hyttedøra, i år som i fjor
    1 poeng
  42. Bildet er fra en nydelig sommerkveld for noen år siden og viser Solbergfjorden innhyllet i tåke, mens Senjafjellene er i tydelig silhuett mot solnedgangen. Var veldig fornøyd med fisketuren eg hadde vært på og bildene eg tok på denne turen.
    1 poeng
  43. Kvalitet og varme heng saman med fleire faktorar enn dunspset. Det er totalbiletet av materialar, dunspenst og utforming som avgjer dette. Personleg likar eg litt lågare dunspenst, fordi en då ofte har litt meir dun, noko som gjer at eg mellom anna opplever færre kuldepunkt ned mot underlaget. Meir fluffy dun for same temperatur, vil seie mindre dun. Posen vert lettare, men også meir sårbar for fukt slik eg opplever det, og ein får enklare kuldepunkt. Dette er mi oppleving, utan at eg på nokon måte kan bygg under med djuptgåande forskning Den finaste duna synes eg også klumpar seg på ein annan måte ved fukt en dun av litt "lågare kvalitet". Eg tenkjer at det er ein grunn til at ein ofte finn denne duna i dei lettaste produkta berekna for høgdemeter og krevjande bagasjetilhøve. Til allroundbruk har eg ein teori om at føremunane ved slike produkt ikkje veg opp for ulempene. Dei er ofte kombinerte med veldig lette stoff også, som igjen har føremunar og ulemper. Men eg har, så det er sagt, ikkje inngåande kjennskap til denne modellen som du linkar til.
    1 poeng
  44. Var i Ulvåsmarka 1. mai. Endelig fri for snøhelvetet! Bildet under er et snapshot ved kveldsteen i åtte tida. Brunost til meg, salami til jenta mi. Så var det bare å luffe gjennom grindsleet og ta i fatt de siste timene ned til sivilisasjonen. Der venter Ragu alla Torino men først og fremst et bad for begge to med jordbær Redken shampoo. Film til senkvelds, Saving mr Banks, en av de store med Emma Thompson /T. Hanks. Livet går an no.
    1 poeng
  45. Ser ut som mildværet kommer her vest til uka. Da tror jeg det raskt nærmer seg første fjelltur, men nok ikke over 500moh før om et par ukers tid. Her er ferskt webkamerabilde fra ca 500moh i Midtre Etnefjell. Fjellene bak til venstre er nesten 900moh.
    1 poeng
  46. FEMUNDSMARKA AUGUST 2015 Har man først bestemt seg for å starte en tradisjon, kan man ikke avbryte allerede på 3. året. Derfor måtte det bli en tur inn i Femundsmarka også i 2015. Slenger ut noen bilder fra (lang-) helgeturen jeg hadde sammen med madammen i slutten av august i fjor. Målet med turen var ikke annet enn å koble av, spasere i klassisk femundsk natur, samt å svinge fiskestanga litt. Vi la ikke opp til noen lang og slitsom tur, ei heller skulle vi (jeg) jage nasjonalparken rundt på jakt etter storfisken, men vi (jeg) ønsket å få sett noen nye områder i Femundsmarka. Det fikk vi. Mange av motivene vil nok være kjent for garvede femundstravere. Utgangspunktet var det samme som sist; Femundshytten. Båtskyss over Femunden gir enkel adkomst til nasjonalparken. Topp service fra Tommy på Femundsytten. Transport fram og tilbake akkurat når man ønsker det til en pris man slett ikke kan klage på. Fornøyd madam på Røvolfjellet. Superfullmåne over Grøtådalen og Grøthogna. En fantastisk fin første kveld ved Røvoltjønnan. Men fisk, det ble det ikke. Noen prøvde fisken (forgjeves), mens andre heller ville ligge i teltet og lese. Vi våkner til fantastisk vær. Risengrynsgrøt må man ha hver morgen på tur. Sensommer på Røvolfjellet. Svuku danner kulisse. Vi mistet stien fra Skogtjønna ned mot Øvre Roasten, men ikke humøret. Lunsjrast ved Øvre Roasten. Det var en del folk borte ved buene, men her var vi i fred. Ingen fisk her heller. Nedre og midtre deler av Røa er upløyd mark for undertegnede, så jeg gledet meg stort til å vandre et par dager i området fra Roasten og opp mot Kløfthåen. Strandliv. Trine svinger stanga i innoset i Øvre Roasten. Innbydende fiskeplass, men heller ikke her ble det føling med fisk. Vi storkoste oss uansett. Over Grøtåa ved Grisslehåen. Grisslehåen. Morsomt å se nye deler av Femundsmarka, steder som man har sett så mange bilder fra og lest så mye om. Jeg ble bare gående og glane og ta inn inntrykkene, uten å bry meg så mye om det dårlige fiskebettet. Noen hviler ved innoset i Gresslihåen... ...mens andre fortvilet forsøker å lure drømmefisken opp av vannet. Forgjeves. Fantastisk fin fiskeplass, og det er nok mange som har hatt store opplevelser akkurat her opp gjennom tiden. Vi endte opp med å slå leir ved Storbuddhåen. Siden vi ikke var så kjente her ved Røa, ble leirplass valgt helt tilfeldig. Plassen var kjempefin, men fisket elendig. Kun en gjedde som fikk friheten tilbake etter å ha slitt seg helt inne ved land. Heldigvis var det mye fin ved å finne til et skikkelig kveldsbål. Det ble en nydelig kveld ved Storbuddhåen etter en veldig fin dag oppover langs Røa. Ikke rart dette vassdraget er så populært. Her kunne jeg vandret, fisket, bodd, og trivdes i uker og måneder. Vi våkner til nok en fantastisk dag. Fisken prøves i Frysihjeltjønna. Noen som kan opplyse om hvorfor den har fått dette navnet? Et filter yter augustfargene full rettferdighet. Etter Storbuddhåen beveget vi oss litt bort fra selve Røa og fulgte stien på "baksida" til den søndre vika i Kløfthåen. Fantastisk trolsk og fint opp gjennom denne dalen mellom moreneryggene. Det er slik terreng man forbinder med Femundsmarka, og som gjør at dette området har en slik tiltrekningskraft på mange markatravere. Gigantisk læger like før man møter T-stien ved Kløfthåtjønnan. Etter å ha lest igjennom turrapportene til Anders Gilljam på svartkjelen.com for n-te gang, lærte jeg at det var omtrent her Jo Larsa hadde bua si, og at det var her han endte sine dager. Hadde jeg visst dette på forhånd, hadde vi nok prøvd å finne korsene som markerer stedet hvor sønnen hans fant ham død i 1910. Trine finner stien sin. Fisken prøves også i Kløfthåtjønnan. Så ut til å være grunt og stort sett myrbunn her. Fra Kløfthåen gikk turen videre over mot Krokethåen. Fantastisk vill og urørt villmark langs denne stien. Femundsmarka byr på modne multer og blåbær. Dette er det aller fineste med å være på tur på sensommeren. Etter å ha spist oss mette på bær slukkes tørsten i iskaldt, rent vann i en liten bekk som sikkert kommer fra oppunder Kratlvola. God temperatur og ingen mygg. Er det mulig å ha det bedre på tur? Fjellets gull. Det ble en veldig fin marsj over mot Krokethåen. På turen over møtte vi forøvrig to damer som hadde ligget i bua inne ved Krokethåen i en ukes tid. Det viste seg å være samboeren til Tommy på Femundshytten, og tanta hennes. Spreke villmarksdamer. Et nydelig skue møter oss ved Krokethåen. Her ble det en lang rast på den eksepsjonelt fine leirplassen ute på odden i den østre vika. Her var det virkelig trivelig! Vi koste oss lenge i augustvarmen. Og jaggu ble det ikke noen fiskepinner også. Tre spreke stekefisker ble det. Ingen store, men de var i hvert fall i god kondisjon. Grøtåa krysses. Svuku har utgjort kulisse på mangt et bilde fra Femundsmarka. Her er vi ved Korstjønna, hvor siste natt skal tilbringes. Innbydende fiskevann denne Korstjønna - dyp og fin, men ingen føling med fisk Dett vannet har nok tapt seg siden det en gang i tiden ble vurdert som ett av Norges beste ørretvann. Krokethåfisken stekes på bålet til kvelds, sammen med løk og sopp. En perfekt leirplass innerst i den nordøstre vika i Korstjønna. Her fikk vi litt le for den sure vinden. Det tegnet til å bli en nydelig kveld. Jeg har sett mange bilder av fantastiske solnedganger fra disse områdene mellom Grøtådalen og Røvola. Nå var det vår tur til å nyte dette skuet. Korstjønna lå helt speilblank og speilet solnedgangen. Leirlivet... Slike øyeblikk nytes best sammen med kaffe fra svartkjelen. Flenskampen står i brann på den andre siden av Femunden. Slike øyeblikk... Superfullmånen stiger over Kratlvola... ..men kompaktkameraet yter dessverre ikke synet rettferdighet. Denne natta var for fin til å sove bort. Det ble en nattlig fisketur. Månen steg videre og jeg sverger på at jeg aldri har sett en så stor måne - den var nesten like stor som silhuetten av Kratlvola selv. Og vi våkner til nok en nydelig dag. Stein på stein markerer stien... Over bekken ved innoset i Skogtjønna. FIskepause. Skogtjønna var ikke i det gavmilde hjørnet. Lia ned mot Femunden. Såre føtter avkjøles i Femunden. Tommy henter oss til avtalt tid, naturligvis. Takk for nå. Regnbuen rammer inn Femundsmarka. Gullkista ligger nok ved Røoset. Om en ikke fysisk, så kanskje i en slags overført betydning - i hvert fall for oss som har lagt vår elsk på disse områdene.
    1 poeng
  47. Jeg har akkurat kjøpt kajakk, og stilte litt av de samme spørsmålene. Det som ble helt avgjørende for meg i praksis, var hvordan jeg satt i de ulike båtene. Det var veldig stor forskjell! Så min anbefaling er å ta turen til en butikk og prøve litt forskjellig.
    1 poeng
  48. Det som er så fint med slike kamera sånn som Sony RX er at du fint kan bruke et slikt ''Gorilla tripod'' som er svært liten, lett og billig.
    1 poeng
  49. RX100 er helt klart et svært allsidig kamera med imponerende bildekvalitet, Selv har jeg montert det på et lite radiostyrt quadkopter, det gir luftfoto av en helt annen klasse enn Gopro-kameraene som alle andre bruker. Men som det eneste turkameraet for å ha med på lengre tur vil jeg være skeptisk til. Det er ikke spesielt sikret mot vann eller fukt, så det er en risiko for at det kan svikte dersom det utsettes for litt røff bruk. Det er heller ikke spesielt støtsikkert. Og som andre har nevnt er det så lite at det er usedvanlig knotete å bruke med hansker eller votter på hendene. Men bilder av høy teknisk kvalitet gir det, klasser over standard kompaktkameraer. Hvis man behandler det med omtanke vil det sikkert en tåle en fjelltur eller tre, men litt av poenget med et turkamera er at det skal kunne brukes også i heidundrende uvær - det er da man kan få de virkelig gode bildene.
    1 poeng
  50. Det har vært et fantastisk nordlys den siste uken og heldigvis har det sammenfalt med at ungene har høstferie her nord så da har man kommet seg litt ut i frisk luft og har hatt tid til å sitte og nyte showet. Et og annet bilde av fenomenet har det blitt også... A night @ the lake by Espen Ørud, on Flickr
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.