Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 21. feb. 2015 i alle områder

 1. Var en aldri så liten skogstur på Høgejæren i dag,og mens jeg stoppet opp ett øyeblikk og stod der i egne tanker ble jeg plutselig dyttet i ryggen av noe som viste seg å være en stor hund. Den hadde kommet innpå meg uten at jeg hadde hørt en ting. Fikk jo en liten støkk for å si det slik, men hunden laget ikke en lyd, den heiv seg bare rundt og løp tilbake der den kom fra. Det var en slags lys retriever og jeg merket meg at den hadde gul vest. Lurte litt med en gang om det var en slags redningshund , så jeg ventet noen minutter , og etter en stund kom hunden tilbake i bånd med en hundefører. Det var en redningsøk hund, og han fortalte at de hadde prøve i skogen akkurat den dagen. Og at han satte pris på at jeg ikke hadde gått videre etter at hunden hadde "funnet" meg. Det var visst bra for hunden. Hyggelig opplevelse egentilg , selv om hjertet hoppet over ett par slag akkurat da hunden dyttet meg...
 2. Uansett kva du vel, så putt gjerne i terningar av meierismør (500 kaloriar per 100 gr) eller Cocosa (800 kaloriar per 100 gr). Eg tilsett mellom 25 og 50 gr feitt per måltid og får slik opp energiinnhaldEt. Ikkje minst er jo feitt fantastisk for og få i gang den innvendige "motoren" og halde seg varm.
 3. Vinterlys og lange skygger på Hardangervidda. Siste tur jeg hadde med kamera med film på rull.
 4. Vi var ute på glattisen i kveldsmørke Husbonden gikk overende, men det gikk bra, ingen brukne bein. Kun et solid blått merke. Det har kommet et lite snølag som dekker den skumle isen på myrene, så vi listet oss på tå. Jeg tok på brodder halvveis, heldigvis lå et par i sekken så husbond også fikk brodder på til hjemveien. En smal, smal måneskalk klarte ikke å lyse opp noe særlig, men med en hodelykt og en vanlig lykt hadde vi lys så det holdt. Veldig pent i skogen med nysnø på trærne i mørket. Vi tråkket nye spor til Dreiers Minne, litt utenom verste isen. Men om du skal dit, så ta på brodder!
 5. Hatt noen dager på Sørlandet, mellom Mandal og Lindesneshalvøya. Ingen store fiskefangster å berette om, men fin tur likevel
 6. Lettpakking er en ting, Pakke Lett er en annen. Selv lærte jeg den harde veien at en sekk til en vintertur som kjennes OK tung ut hjemme, ikke var like OK når den skulle bæres flere dager i strekk... Derfor veier f.eks ikke vinterposen min 2.5kg lengre, den veier 1.1kg og er attpåtil varmere. Kokesystemet veier litt mindre, thermosen veier mindre, vottene veier mindre, skiene/støvlene veier mindre, jeg har ikke med fult så mye dill-dall, og litt annen "mix" på maten osv, osv. Teltet veier litt mer, men egner seg bedre til formålet. For min del resulterte "den harde veien" i et Excel-ark, der hver eneste lille fis jeg hadde med ble veid, da så jeg hvor alle kiloene kom fra, og hvordan jeg kunne kvitte meg med en god del av de. Jeg pakker ikke lettere for å kunne "cover more ground" på en etappe, jeg vil bruke litt tid til å se rundt meg, ikke bare ha nesa ned mot støvlene fordi jeg må å se hvor jeg setter beina, fordi jeg skal fortest mulig frem. Jeg pakker lettere for å ha det litt mer komfortabelt når jeg forflytter meg, men ikke på bekostning av sikkerheten og komforten. Jeg har ikke fått den sykdommen hvor jeg skal fortest mulig frem, jeg ligger ikke i et alt for veikt og ukomfortabelt krypinn bare fordi det er lett, jeg velger ikke å ta sjansen på å fryse for å spare 200g. Turglede, sikkerhet, komfort, alt henger samen, også med det å pakke lettere.
 7. Tatt 1 februar ute på Golten, utenfor Bergen ved solnedgang.
 8. Fra romjulen 2014. Tatt fra Høgsvora på Sunnmøre, usikker på navnene på disse fjellene.
 9. Turrapport fra dag 27 på turen: Jukryeong - Gochiryeong: Tarjei
 10. Bilde tatt ved Briskemyrdammen rundt juletider. Selma og Selje koser seg ute på isen!
 11. Fra Vesle Sandungen en fantastisk vinterdag i Nordmarka for noen år siden.
 12. Dette er en liten hytte som ligger i fjellet ovenfor Molde. Hytta ligger idyllisk til mellom to vann, og på grunn av grantrærne som skiller seg ut, så kan det se ut som om de eneste trærne i området vokser rundt hytta. Dermed forsterkes det oaselignende preget ytterligere. Vel verdt en skitur hvis du er i området! Fortsett rett opp fra Skihytta, så er du der.
 13. esw

  Turbukse

  Nytt syprosjekt ferdig. Begynner å bli litt hektet nå Turbukse i stretch-Cordura med formsydde knær og forsterkninger på sete og knær. Stoff fra Extremtextil. Mønsteret ble tegnet med utgangspunkt i en Fjällrävenbukse som jeg har og som passet bra.
 14. Hvorfor ikke bare trene litt mer generelt? Så slipper man unna hysteriet om å på død og liv ha lettest mulig utstyr. Da kan man uten problemer bære med seg gode, varme og komfortable klær, telt og soveposer, nok sluker til å slippe å være redd for å miste alle, nok parafin til å ha gang i primusen hele tida, god og velsmakende mat og for ikke å snakke om noen pils og diverse former for dram!
 15. Da har jeg testet lavvotur med poden i to sammenhengende netter hvor vi måtte gå et stykke på ski for å komme frem til plassen jeg hadde planlagt å ligge. Utstyret ble pakket i en pariserpulk med taudrag samt ryggsekk. Taudrag fungere bra sålenge man pakker smart, men opplevde på vei inn at pulken bikket flere ganger. Bedre på vei hjem da jeg pakket noe annerledes. Vedovn og bunnduken ble med, men droppet innertelt. Ble minimalt med dugg, så det var ikke noe problem. Uten innertelt så blir jo lavvoen endel større, ergo ikke fult så varmt ved fyring. Ovnen tar også stor plass i pariserpulken. På vei inn sto den oppreist, men da bikka pulken ofte, la den på siden ( litt skrå pga for brei i forhold til pulk) på hjemturen noe som fungerte bedre. Ikke noe granbar under bunnduken, men kun snø. Hva gjør folket her når snøen er vanskelig å komprimere? Jeg lot det være en liten øy i midten hvor ovnen sto på ( noen vedkubber under ovnsbeina). Så gravde jeg til en gåplass rundt denne øya. Sengeplasser rundt på sidene nærmest duken, samme høyde som øya. Fungerte bra det. Så var det fyring. Hadde fokus på å finne tyrived da dette er kanon ved bål. Men oppdaget etter demontering av pipa at det nesten var tett med sot. Tenker da at kanskje man bør fyre med annen ved, evnt kun bruke tyri ved opptenning. Hva tenker dere? et annet tips jeg erfarte er at det tar litt tid å koke opp feks litt vann på denne ovnen, derfor bør man planlegge matlagingen litt før barna er sultne:). Kanskje gass kan være kjekt å ha med:).
 16. Humbug

  Akka dome 2

  Fant et bilde fra første gangen jeg satt opp teltet, da uten å stramme det opp ordentlig. Her er det god klaring mellom bakke og duk. Som alle ekte menn leser jeg først bruksanvisningen hvis alt annet mislykkes. Kan ikke si jeg har merket meg ved at duken er spesielt slapp, derimot har jeg merket at den ikke siger når det regner, og det er stas. Det som ikke er fullt så stas når man reiser på fottur alene er at det er på størrelse med en liten toroms og veier 4,5kg.
 17. Da var vi tilbake etter en minnerik uke i femundsmarka. Fikk til og med se litt av en reinflytting..tusen takk for flotte tips!
 18. Snyugla

  Akka dome 2

  Sendte de en mail nå nettopp, får høre hva de har å si. Takk for hjelpa
 19. Humbug

  Akka dome 2

  Bare en tanke (med påfølgende dumt spørsmål, ikke ta det ille opp ): Du har strammet til "reveføttene" eller hva de nå heter, de som stengene plasseres i?
 20. Lunsjen jeg komponerte til forrige tur var en fantastisk suksess ifølge mine smaksløker, så den vil jeg gjerne anbefale. Den er fjernt fra alt som ligner grøt og frokostblanding, trenger bare varmt vann, og veier ikke stort. Coscos Mandler eller cashewnøtter, som du på forhånd steker/koker inn i soyasaus Tørka rå løk Tørka kokt søtpotet Et par skiver gulost Prikken over i-en er å putte forskjellig krydder i hver pose slik at man får litt underholdning i å gjette hva dagens variant er. Ingefærpulver vant førsteplassen, men ellers prøvde jeg vel chili, koriander og sitronpepper i alle fall. Bare vær kreativ Til en så lang tur er det selvfølgelig en del arbeid å lage slik mat, men for meg blir forberedelsene også en viktig del av turen. Om du setter av tid og lager ting i store kvanta trenger det heller ikke å føles som så mye.
 21. Til info: Disse brillene er godkjent som vernebrille uten styrke, glassene med styrke er ikke godkjent i Norge. Dette kan føre til avkorting ved enneventuell skade da de ikke er CE godkjent som vernebrille.
 22. He he he. Det der var etter ca 7 md i telt. Tar ikke så tungt på det da
 23. Jeg tar alltid ut minnekortet og setter det i Mac´en. Prøvd det?
 24. Blant flere gode poeng @Johan2000 kommer med: uten lettpakking hadde jeg ikke hatt ork til å gå de turene jeg har gått de siste tre årene. De hadde heller ikke blitt såpass lange. "Fasjonabelt" finnes på norsk og har antagelig samme betydning som på svensk. Virker nok på lettpakkere, men vi handler jo stort sett med små produsenter som ingen utenfor klikken har hørt om. Merkevarer finner man mer av hos tyngre brukere av naturen. "Snobbete" kunne også ha vært brukt om du ønsket å minne om at man ikke trenger å ha nesa så høyt at man ikke ser billige/egne løsninger.
 25. Varför inte tärna med generellt och gå med lätta grejjor? Så kan man ta med ännu mer korv och öl på turerna? Eller bara komma fram i bättre skick? Eller gå längre turer som man annars inte skulle ha gått? När det gäller kläder och sovsäcker så är ju det minsta problemet: Det finns gott om varma och bra produkter som väger lite. Ibland också till bra pris! Men ofta så kostar det lite mer. Skojiigast med lättpackning är att man kan göra det enkelt och billigt, om man vill. Och man kan göra saker själv. Inte så fashionabelt (vet inte om ordet finns på norsk, jämför med "fashion" på engelsk) förståss eftersom man inte kan sitta och snobba med fina, dyra, amerikanska märken på sina produkter. Men man kommer fram, får sin mat och håller sig varm och torr. Kanske kommer en egen tråd med hur man får ned vikten på packningen, billigt. Man måste inte köpa en tarp för 3000 från USA. Man kan köpa en på biltema för 59 kr. Visst, den väger kanske 500 gram sitället för 150. Men är fortfrande mycket lättare och kompaktare än ett tält. Och mycket mer hållbar.
 26. Fjellsport Hektapåtur Villmarksbutikken Skittfiske Gero Alle disse har vell fått noen kroner av meg de siste 2 årene Har ikke noe vondt å si om noen av de ifht. levering og ryddighet. Hektapåtur var råe på leveringstid: Bestilte telt på mandagsformiddag, hentemelding på posten tirsdag kl 18.30.
 27. Skitur til Kikuttoppen, ingen Kikutsikt når jeg var der. Bare snødekte skikkelser i mørket. Stjernehimmel nede på Fyllingen igjen.
 28. Tur med Nils Tjuvfisker til Nånesnapen-693 moh, på vestsida av Byglandsfjorden. Start nede i bukta bak undertegnede. 500 høydemetere på silkeføre. Brukbart vær. Nils Tjuvfisker på evig speiding etter fiskevann. Lauvdalsbygda nedunder. Silkeføre............... Standard kamuflasje og forkledning for en tjuvfisker..
 29. Synes denne var fin Det kommer vel bare flere og flere dronefilmer etterhvert, gir jo ett kjempefint perspektiv og ikke minst flotte bilder.
 30. Jeg kan sikkert kjøre deg opp på fjellet hvis du vil starte fra Alta. Ta kontakt på pm når planene dine er klare
 31. http://www.fjellforum.no/gallery/image/3331-/ 24.12.2014 - Julestemning og ro i sjela
 32. Midnatt og fullmåne på veg til Danskehytta.
 33. Bildet tatt igår, over Øyungen i Nordmarka. Lagt på filter (mobil kamera) for å få fram fargene enda bedre Veldig "påske vær" følelse
 34. Gamalt foto på meg. Nyttårsdagen 2010 på Puttegga (turrapport ligg ein stad på forumet). Ein av dei verkeleg finare turane mine og sjølv om dette bilete ikkje er i nærleiken av korleis det verkeleg var deroppe får eg fortsatt eit fårate glis når eg ser på det.
 35. Selvportrett på en vintertur ytterst på Yxney
 36. Jeg åpner med dette: Tatt på Venabu første juledag. Sukkertoppen litt til høyre for midten er landemerket Muen.
 37. Et nytt Nallo 3? Første jeg tenker på er Helsport Fjellheimen light 3. Litt tyngre men større, mer sammenlignbart med nallo 3 gt egentlig. Billigere.
 38. Så du vurderer ikke disse altså? http://www.nettbutikken.dntoslo.no/main.aspx?page=article&artno=1592130 La håret gro, barber deg, ikle deg disse, og vips så slipper du å kjøpe telt siden du blir invitert inn her og der
 39. Vi ble overrasket av storm og bombardert av iskrystaller. Bruker briller så jeg slapp skader på øynene. Det gjorde ikke turkameraten min.
 40. Hvordan kommer du deg hjem, da?
 41. Veken tåler endel. Merker man at det brenner dårlig/holder på å dø ut, er det på tide å etterfylle. Veken er av ordinær bommulstråd. For å skifte, setter man en fastnøkkel på brennerhode, (Helt nede med tanken) og skrur løs. Lag så en bunt med bommullstroder, med ca 12-15c, lengdre. Surr disse på midten med ståltråd eller piperenser. Bruk ståltråd/piperenseren for å dytte veken på plass. Klipp vekk overflødig ståltråd/piperenser. OBS veken skal gå tregt på plass.
 42. Her er en youtubefilm om en svea som tennes opp etter ca 20-25 år med like gammelt fuel Er selv gammel speider, men vi brukte kun 111T og trente med HV 210 eller lignende. Tror hvis man varmer opp tanken med en blåselampe eller lignende, så vil det være lettere å separere tank og brenner. Eneste man må passe på da, er at det ikke er noe fuel i tanken og veken er tørr.
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.