Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 29. juni 2014 i alle områder

 1. I helga har vesle Elise blitt en ihuga ørretfisker slikt er veldig moro å se for en fiskeglad far.pur fiskeglede
 2. En kan skrive mye om hvorfor en liker å vandre, men det kommer jeg ikke til å skrive om her (du kan kanskje lese denne artikkelen om hvorfor en går). Men liker å gå det gjør jeg. Det var mye nedbør, men ut må jeg uansett. Og gå. Så jeg pakket sekken og tok toget.... Tok toget til Roa og la ut på tur i Romeriksåsene ifra nord. Hadde planer om å gå langt, tross været og ta noen kjentmannsposter på veien (greit med et mål og). Fra Roa ble det en vandring på vei i starten. På landet så det blir mange gårder å passere, men forøvrig en hyggelig vandring før man kunne konsentrere seg om skogens ro. Ikke lyse værutsikter, mørke skyer på alle kanter. Blir skogsbilvei i starten, men etter Typografhjemmet lurer en seg ut i terrenget på umerket sti. Etter å ha sjekket av Haakenstadsaga i kjentmannsheftet fortsatte jeg videre forbi et tjern uten navn (bildet ovenfor) før litt kjedelig skogsbilvandring for å komme forbi bilveien ved Brovoll. Stille oppe ved Snellingen, ingen på DNT hytta. Tok stien mot vestenden av Råbjørn, ikke like hyggelig som stien som går forbi Snellingen mot østenden av Råbjørn. Mye myr, vått og tjafsete terreng. Slik fortsatte det på stien mot Bjertnessjøen. Kjedelig terreng, men med et unntak. Over mot Råbjørndalen gikk stien over et fint og hyggelig myrparti (bildet ovenfor) som var lettgått. Tok en lengre pause ved Bjertnessjøen, folk ved demningen. Første mennesker jeg har sett eller møtt siden jeg forlot Roa. Ved Djupøyungen (bildet ovenfor) begynner det så smått å regne mer, har bare vært noe veldig lett yr til da. Etter Storøyungen kommer regnet for fullt og jeg må ut i buskene for å skifte. Ved den halvt ødelagte broen (bildet nedenfor) mellom Smalgjermenningen og Kirkebygjermenningen er jeg godt pakket inn i regntøy. Dette området i Romeriksåsene er veldig flott og turen tar seg opp, turen til nå har med enkelt unntak vært litt kjedelig. Finner Smedstadgruva nå og kan fornøyd krysse av i heftet, forrige gang jeg prøvde rotet jeg meg bort og måtte gå videre grunnet tid. Men tid er nå og blitt et tema, jeg har gått og langt og brukt mye tid. Jeg er usikker på når siste buss går tilbake til Oslo så jeg revurderer ruten og legger turen ned mot Nittedal forbi Spikertjernshytta. Tanken var å gå mot Busterudvangen. På vei ned letter det noe, de mørke drivende skyene glir bort i horisonten og når jeg kommer ned til Nittedal er det et ganske så fint lys (bilde ovenfor). Når bussen fint ved Rotnes. Skoene er gjennombløte, har vært det i mange timer. Godt jeg tok med ett ekstra par sokker. Klokken har passert elleve når jeg er hjemme igjen. Orket ikke styre med bilder eller noe annet da, så da følger jeg tradisjonen tro og poster det idag. Det ble en lang tur, grei tur i starten, så ble den kjedelig, men i den siste delen av turen før jeg satte kursen ned mot Nittedal ble det bedre.
 3. Traadstarter, om du er litt som meg, tenner du 100% paa aa faa vite at ein ide du har begynt a emne paa er haaplaus og berre aa slaa fraa seg. Javisst maa du gjere nokre tiltak i form av valg av utstyr osv, men dette er daa slett inga umoglegheit! Ikkje slaa det fraa deg. Eg har sagt det fleire gonger, at hadde eg ikkje hatt born hadde eg ikkje budd i hus. Saag for ikkje lenge sida program om ho som har budd i ei fjellhole i Forde eit aar meda ho gjekk paa skule. Gjekk superfint. Kjoer paa TS. Hybel er dyrt og trangt, bufellesskap eit sosialt mareritt. Skjonnar deg godt! Lykke til med forskninga paa loysingar
 4. Da har vi kåret 3 vinnere Gratulerer Stjerner over Nærøyfjorden av espenh Vårblomstring av Erlnd Nysjerrig gjest vil inn i hytta av Lindap
 5. Stå på! Kult prosjekt. At enkelte andre ikke kan se det for seg, betyr ikke at ikke du kan gjøre det. En midtstangslavvo kan nok ha sine svakheter i forhold til snø, men når den først skal settes opp for å stå i lang tid, er det ingen ting i veien for å forsterke den med innvendige stenger langs veggene, som en samisk lavvo Tror nok inneklimaet vil være bedre i et bomullstelt, men det trenger litt mer vedlikehold. Reisagammen er en mulighet. Det fins også andre. http://www.turbulent.no/reisagammen.4945376-177906.html Ville uansett valgt telt med ståhøyde når du skal bo i det. Holmeslet kan være en god kandidat. Det er romslig, og laget for å tåle en støyt. http://www.oslosportslager.no/produkt/explorer-s-4-firemanns-telt-19278.aspx
 6. For ordens skyld (klok av skade). Dette er en fotokonkurranse for medlemmer av fjellforum - der medlemmer av forumet stemmer på hvilke bilder man mener er best. Ikke engasjer venner på facebook osv for å registrere seg på forumet for å stemme på enkelte bilder - eller registrere familiemedlemmer osv. for å sanke stemmer til eget eller andres bilde. Jeg sjekker alle Ip adresser til nye medlemmer i mot medlemsregisteret. Ved tvil om at alt har gått riktig for seg - vil vi etterkontrollere avstemningene til alle som er registrert i forumet etter at konkurransen ble lagt ut til avstemning.
 7. Hei, jeg har lagd en tjeneste for å skrive ut topografiske kart og sjøkart fra Kartverket (nesten lik som Norges serien og målestokken er 1:50000). Her kan man velge område selv, for så å skrive ut A3 eller A4 ark med kartet (med UTM grid). Prøv den ut på http://folk.ntnu.no/torstebo/statkart/ og gi meg tilbakemeldinger, så kan jeg se hva jeg får endret. God tur!
 8. Vinnerne er tilskrevet - det er bare å gratulere - kjempegod deltagelse! Når det gjelder sommerens fotokonkurranse - så er det bare å TA bilder, men ikke send de inn enda. Jeg jobber med en utvikler for en egen Applikasjon for fotokonkurranser som jeg håper skal gjøre det hele lettere å administrere for alle.
 9. Hei! Jeg gikk fra venabygdsfjellet til Hjerkinn nå i midten av juni. Været var overskyet og de fleste dagene gikk jeg i sterk motvind, det var med andre ord en anelse kjølig. Jeg klarte meg forøvrig med ullstilongs, raggsokker, ulltrøye og lue om natten i min arvede dunpose fra 70-tallet som jeg ikke aner komforttempen på. Jeg legger til at jeg er jente, og i tillegg en frysepinn. De kaldeste dagene gikk jeg med ullundertøy og vindtøy samt en tynn fleecejakke og tynne hansker og lue. De fineste dagene ble det varmt i bare t-skjorte og shorts. Da jeg kom til Hjerkinn, sa telefonen min at det var -1 grad og det var litt snø i luften. Jeg brukte 7 dager på turen, men dagsetappene var ikke spesielt lange da jeg er av typen som liker å ta meg god tid på tur. Området er flott og lettgått, du får nok en fin tur!
 10. Du/dere blir helt sikkert fornøyd. Et tips dog. Teltet står fint uten barduner men det er lurt å bruke bardunene som er midt på endevegger da mellomrommet mellom ytter- og innervegg er litt snaut og du unngår da kontakt mellom disse (ved kondens og regnvær uten særlig vind).
 11. Problemet er ikke nødvendigvis at ting produseres i lavkostland, men at produsentene ikke setter høye nok krav til fabrikkene. Det har med kostnader og fortjeneste å gjøre. Setter man høye krav til kvalitet i Kina, så får du nettopp det, men det koster deretter.
 12. Sikker på at det ikke er slik at den nye dressen med dri3-membran bare skal supplere den dressen med GoreTex? Hvis de skal fjerne GoreTex og kun gå for sin egen membran er jo dette håpløst. Må vel bare konstantere at det blir mer og mer av "hippe frikjøringsklær i freshe farger" og mindre av funksjonelle klær til jakt og friluftsliv. Trist!
 13. afe

  Helsport telt

  Sjølv om ikkje alle teltmodellar er like konkuransedyktige på vekt, er det veldig bra at det er eit mangfald av ulike løysingar. Folk har ulike behov og ynskjer, og mange av oss har også ulike behov og ynskjer for ulike årstider og ulike turtyper, noko som ikkje er forenleg i eit og bare eit telt. Det ville vera trist dersom det bare var mogleg å få tak i små telt under 2 kg.
 14. bjoern

  Helsport telt

  Det er litt i tyngste laget, men det er så utrolig koselig å sitte inne et slikt telt med kaffekoppen.
 15. Hei! Jeg meldte meg inn her etter å ha sett litt rundt på sidene her etter litt hjelp. Det har seg slik at jeg vurderer å flytte og bo i lavvo fra høsten mens jeg studerer. I ett år i første omgang, og så ta det derfra. I forhold til dette lurer jeg på en del ting, da jeg ikke har bodd i telt lenger enn en uke Mest sannsynlig vil jeg prøve meg frem på en campingplass først, og deretter finne meg et annet litt mer stille sted. Om det er strøm eller ikke på plassen vet jeg ikke enda. Jeg har sett litt på Helsport Varanger, men er det bedre typer der ute som er bedre til vintercamping? Hvordan kan jeg lettest fyre? Jeg vet ikke om jeg er flink nok til å bruke ved uten å fylle hele lavvoen med røyk. Og gass er vel kanskje ikke så lurt, tilfelle ulykker? Hva gjør jeg når snøen kommer? Bare skyver unna all snøen vekk fra teltet? Har dere noen tips, råd eller hjelp generelt til en nybegynner? Setter stor pris på all hjelp jeg kan få!
 16. REJOHN

  Syden og tur

  Langs kysten fra Markarska til Baska Voda. Det er etter hvert blitt en tradisjon at vi tar en lengre spasertur når vi ferierer i Kroatia. Og turen går fra hotellet til Baska Voda. Omtrent en mil en vei, og totalt blir det da en «vanlig» legde på turen. Normalt er det varmt på disse turene. Denne gangen var temperaturen bare sommerlig. Det var i tillegg stort sett overskyet. Dette ga gode forhold. Det er få bakker og slettes ikke utfordringer med stup eller ur/stein. Det vi oftest får problemer med er gnagsår. Forrige gang var det bestyrerinnen som ble plaget. Denne gangen var det jeg. Og for min del er det ikke vanlige gnagsår på hælen, men det oppstår «blører» på siden av foten. Dette skyldes at fotsålen med hard hud beveger seg i joggeskoene, men det er mer stabilt i fjellsko. Og bevegelsen gir altså «vannblører». Som gjør vondt. Og ikke forsvinner på en stund. Heldigvis kjenner jeg lite til disse «blørene» i vanlige fjellsko. De hindrer i hvert fall ikke søndagsturen etter hjemkomsten på lørdagen. Men uansett, det gir mening å gå en lengre tur. Selv i syden på sommerferie. Det blir liksom mer innhold i ferien, og det er jo morsomt å sjekke ut andre steder. Og vi finner stadig nye spiseplasser. Denne gangen besøkte vi også vårt vanlige «vannhull» i Bratus. Et knøtt lite sted, men med egen strand og egen «konoba» (bar/kneipe) og en liten dagligvarebutikk på omtrent 30-40m2. For å sammenlikne med Norge, så er Brustadbua (søndagsåpen butikk) på maks 100m2. Serveringsdamen kjente oss igjen fra tidligere besøk. Om det er bra eller negativt, er ikke helt klart… Antakelig er det ikke så mange gamle folk på tur, og i hvert fall ikke mange som i tillegg bare drikker cola light og vann. Vi bruker noen timer på turen. På hotellet blir det en rolige stund før middag. Og det blir ikke lange turen på kvelden. Men det er bra å kjenne seg litt sliten – og sår under føttene i tillegg til vannblører. Vis hele artikkelen slik den er på hjemmesiden
 17. Skal på vår første 3 dagers tur på Hardangervidda med hund, hunden er kun vant til dagsturer opptil fem timer dagen og aldri ligget i telt eller lignende. Har dere noen tips eller råd jeg bør tenke på før turen? Er også min første 3 dagers, så råd og tips mottas med stor takknemlighet!
 18. Unnskyld, klarte ikke dy meg. Strøm er vel ikke akkurat det viktigste med tanke på klesvask og dusjing Tenkte du hun skulle ha en vaskemaskin og varmtvannsbereder i teltet? Om hun ikke i tillegg har planer om å legge inn vann så hjelper det lite med strøm på disse områdene @Jennyat Har du sett på flerstangslavvo? Tentipi f.eks har garantert det. Jeg ville fulgt godt med på finn.no. Stadig noe til salgs av både lavvoer og andre telt Håper du får til å bo ute gjennom hele skoleåret, både for din del og for å motbevise de negative sjelene her inne
 19. Hei! Jeg skal kjøpe nytt telt, og valget har vel egentlig falt på Exped Orion Extreme 2. Men, ja, det er selvfølgelig et stort MEN her. Fordi det har vist seg å være vanskelig å få tak i, undersøker jeg nå andre muligheter. Har noen her noen andre tips eller alternativer til gode tomannstelt i ca samme prisklasse (5000 kr - 7000 kr) som likner på Orion? Grunnen til at jeg falt for Exped Orion 2 Extreme er: * meget god høyde i innerteltet * 2 innganger og dermed to fortelt * meget god vindstabilitet * komfortabel konstruksjon og ok plass for 2 personer * 3-4-sesongstelt * selvstående * smarte løsninger Setter stor pris på innspill
 20. Jeg har brukt min Bergans Breheimen II og dette er den andre buksa mi de siste10-12 åra. Og grunn til bytte var størrelses endring. Er svært fornøyd med den, fått mye juling i kratt og steinete terreng men er ikke hull i. Puster bra og hvis det er varmt åpner man luftingen på siden av lårlommene og de vanlige lommene. Dette funker bra. Tror det er mye smak og behag ute å går, men jeg liker fasongen da den sitter litt løsere en Norrøna buksene jeg hsr prøvd, noe som gjør at man har god bevegelse i buksa. Den tørker svært kjapt. Ingen av skallbuksene tåler noe sørlig glør ifra bål, dette må man bare leve med.
 21. Men tilbake til tema. Du er åpenbart på utkikk etter en solid bukse. Så jeg ville sett etter de kraftigste modellene til de forskjellige produsentene. Dersom du skulle få problemer med f.eks. Norrøna, så er de kjent for å rydde opp i eventuelle produksjonsfeil der skulle være. Klättremusen: Njord: http://klattermusen.se/produktsida.php?ID=1508&lang=SE&curr=NOK&sex=2&group=&type= Freke Salopette(i hovedsak en vinterbukse) http://klattermusen.se/produktsida.php?ID=1509&lang=SE&curr=NOK&sex=2&group=&type= Norrøna: Trollveggen GTX https://www.norrona.com/nb-NO/Products/3001-13/7718/trollveggen-gore-tex-pro-bib-mw/ Recon GTX https://www.norrona.com/nb-NO/Products/6709-14/3430/recon-gore-tex-pro-pants/ Arcteryx Alpha SV bib http://arcteryx.com/product.aspx?language=EN&gender=Mens&category=Pants&model=Alpha-SV-Bib-CZ Lundhags Rocketeer http://lundhags.se/product/17020/rocketeer_pant ME Tupilak http://www.mountain-equipment.co.uk/tupilak-pant Berghaus Antelao http://no.berghaus.com/mens-antelao-3-layer-gore-texR-pro-mountaineering-trousers-420980/ Er masse å velge imellom. Du må nesten finne noe som passer deg Er ikke rent sjeldent man står der med valgets kval i denne utstyrsjungelen enten det er det ene eller det andre.
 22. Hyttetur på DNT-hytta Kjølihytta etter å ha vært på hyttevisning i Stugudal. Hustrig og kaldt på fjellet, og vi våknet til nysnø i morges. Herlige Trøndelag
 23. Av telt har jeg sett at disse blir nevnt ganske ofte ved vintercamping: Holmeslet Backwood 2 Holmeslet Explorer S The North Face VE 25 Mountain Hardwear Trango 2 Fjellheimen X-Trem 4 Bergans Wiglo 4LT Helsport Svalbard 5 Helsport Svalbard High 3 Helsport Svea 4 Noen som har erfaring med noen av disse? Teltet skal forhåpentligvis stå et helt år, så det må jo tåle en del over lenger tid. Tenker også at det er greiest å få mest mulig utstyr og kvalitet for pengene. Leser litt i eldre emner her inne og ser at mange av teltene går igjen. Tusen takk for tips! Jeg tenker fremdeles litt på midtstangslavvo, men jeg er litt usikker på om det står stødig nok iom. høyden. Men som du sier så går det jo an å forsterke det litt. Reisagammen så veldig grei ut, men mulig det blir litt høy pris. Men noe lignende hadde jo vært veldig greit. Takk! Det blir Oppland om jeg kommer inn på studievalgene mine der Ser både du og Lompa foreslår Explorer S, det ser jo veldig flott ut. God høyde også! Vet du om dette tåler noe våt snø på seg? Mulig september/oktober, det spørs litt når campingplassene starter lavsesongen Men jeg håper å få bosatt meg før snøen og kulda kommer. Jeg vet ikke om jeg får lånt telt av noen, så det er godt mulig jeg setter opp vinterteltet tidlig så jeg er klar for kulda. Men om jeg begynner tidligere så kan jeg jo like godt begynne enkelt og "oppgradere" etterhvert! Hehe! Høres kanskje noe tungvint ja, spesielt om man det ikke er planlagt Flyttet du til hybel før vinteren kom da? Tusen takk! Lillehammer eller Gjøvik, om jeg kommer inn på studiestedene jeg ønsker Holmeslet Backwood så jo veldig grei ut! Vet du om det holder godt, med tanke på høyden? Bastion 4 og Wiglo'en så heller ikke så dum ut, ser de har fått gode resultater fra tester også. Litt av en jungel med telt det finnes! Ikke lett dette her
 24. snilen

  Syden og tur

  Ta en titt her: http://distantpeak.blogspot.com/2012/09/dinara.html
 25. snilen

  Syden og tur

  Kan anbefale en dagstur til Dinara, Kroatias høyeste fjell. Lang og slak stigning gjennom åpent seterlignende terreng. Ikke så langt å kjøre fra Baska Voda.
 26. Larsdx

  Helsport telt

  Tror jeg skjønner hva @afe vil frem til. Selv om jeg liker å bære lett når jeg vandrer, kan det være anledninger hvor jeg setter pris på andre typer telt. På tur med familien, for eksempel, eller flere døgn ved et fiskevann.
 27. Det er sant. Jeg har en del research igjen tydeligvis Jeg har halveis slått fra meg tanken om lavvo, og undersøker nå litt mer rundt 4 sesongs telt som tåler vær, vind og snø. Det vil kanskje være litt bedre til mitt formål, om jeg finner riktig type telt? Jeg gir meg nok ikke så lett Selv om enstangs kanskje ikke er så lurt så finnes det andre muligheter også. Folk har da overlevd ute på vinteren i telt før. Kanskje jeg kunne ordnet noe tak over også. Fjerne snø nederst med jevne mellomrom skal jeg nok klare. Som nevnt tidligere vil jeg nok begynne på en campingplass først og se hvordan det går. I utgangspunktet, for et par måneder siden, tenkte jeg å investere i ei vogn da jeg har mer enn nok penger oppspart, men jeg liker tanken på telt litt bedre. Men skulle teltet og planen gå til helv**** så kan jeg begynne å tenke litt på vogn igjen. Hehe, tusen takk Litt research og tiltak må til, men det er da ikke umulig. Hybel og bofellesskap er dyrt, trangt og unødvendig, samt at jeg kanskje ikke får denne muligheten igjen når jeg er ferdig utdannet og skaffer meg mann og barn. Hvis det går dårlig så kan jeg jo finne et annet sted å bo, men da har jeg hvertfall prøvd
 28. Hvis hunden er veldig interessert i sau så kan det være greit å ha gjort seg noen tanker om hvordan hunden kan reagere hvis den er inne i teltet og hører sauen på utsiden. Er det mulighet for at den kan forsøke å smyge seg ut under telttuken hvis den ligger i forteltet? Og tenke på at det kan være greit å slå opp telt i nærheten av stor stein som en kan binde hunden i.
 29. Det fulgte ikke noe bruksanvisning med, så da får en bare prøve seg fram på hva hun kan brukes til !
 30. Dette er ett ambisiøst prosjekt Ang Lavvoen så ville jeg nok holdt meg langt unna Varanger til dette bruket. Ville helt sikkert ha valgt en eller annen variant med tykk bomullsduk. Og da av den tradisjonelle typen med stokker rundt og ikke midtstang. Og helt sikkert en vedovn eller parafinovn med pipe. Ett annet alternativ er for eks forsvarets 16manns telt som bli litt lavvolignende Men førstevalget mitt ville vært ett 14m2 telt fra forsvaret som har 4 vinduer på hver side. Da blir det mye lysere og trivligere i teltet. Det er kjempesolid og pipegjennomføring til ovn. Dette er ikke noe man bærer med seg på tur. En ting du må tenke på er at du ikke har lov til å telte mer enn 2-3 dager i strekk på ett sted (uder tregrensa) så her må du ordne deg med avtaler med grunneier. Det ville være lurt å få til dette ett sted der det er tilgang til minimum utedo og vann. Man kan selvsagt lage seg en "do" også men dette må avtales med grunneier. Sikkert en fordel med tilgang til strøm også siden det er snakk om en skolesituasjon. Da kan man ha en elektrisk ovn om natta også som er mye tryggere enn å holde igang en parafinovn for eks. Men ville uansett hatt tilgang til ved og vedovn da det gjør det mulig å varme større mengder vann til vasking osv. Her er ett eksempel på 14m telt http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=26357326&searchclickthrough=true&searchQuery=forsvaret er nok mulig å finne det litt billigere om man har tid. 5000 er en god pris om teltet er i god stand og ovn følger med. Her er en annen butikk med litt bedre priser http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=48130865&searchclickthrough=true&searchQuery=forsvaret+telt Ett annet knallgodt alternativ er 22m2 teltet men det blir mer å varme opp så spørs om du trenger den ekstra plassen eller ikke.
 31. Gratulerer med nytt telt! Jeg har Orion i tillegg til andre telt og er veldig godt fornøyd med det. Brukes på turer hvor komfort står i høysetet. veldig deilig med den innvendige høyden, stort tørkeloft og to innganger. Eneste innvendingen jeg har er at stangkanalene er litt trange og innenfor ytterduk, dette gjør at teltet er litt kronglete å sette opp alene. Men på den annen side, teltet er ment til komfortturer for to Uansett, gratulerer og kos deg på tur i nytt telt.
 32. Takk for innspill! Fant det til redusert pris på nettbutikken til noe som heter Alfa Fritid - og slo selvsagt til
 33. Go-lite Shang Ri la er kommet i hus i ettermiddag - mens jeg er bortreist . De skal prøvesove det i natt. Jeg er veldig spent på dette teltet - måtte det bli mye brukt.
 34. Ettersom XXL tilbød meg PocketRocket til 139,-, hadde jeg vanskelig for å si nei. Da ble det den. Takk igjen for alle svar.
 35. Når ein fyrst er inne på tips, det er også greitt å gjere frå seg nummer ein og nummer to før ein køyer. Bortkasta å bruke energi på å halde dritten varm (bokstaveleg talt...) natta gjennom. Dette er viktigare ved meir ekstreme forhold.
 36. På den turen må du regne med å oppleve alt fra et par minus til over tjue pluss. Det kommer til å bli strålende! På sånne turer tar jeg med flere tynne lag klær i stedet for ett tykt, for da er det lettere å kombinere og finne riktig plagg for de aktuelle forholdene.
 37. I dag gikk turen på dypt vann utenfor Langesund. Det var ganske ålreit!
 38. Så ble det en sykkeltur igjen. Denne gangen hjemmefra og opp til Trongsundet ved utløpet av Selbusjøen. Turen gikk over Bjørkmyr, ned til Nidelva ved Tillerbrua og videre gjennom Klæbu og opp Egganbakkan før det ble en frisk utforkjøring ned til Svean. Derfra fulgte jeg en gammel vei på østsiden av Nidelva frem til Springfossbrua og over på vestsiden, fulgte en sti opp til inntaksdammen ved Hyttfossen og leide sykkelen over på østsiden igjen. Derfra opp til fylkesveien ved Trongfossbrua og fulgte fylkesveien frem til Brøttem hvor jeg svingte inn på veien som er merket med Brungmarka. Hadde dessverre ikke tid til å kjøre over på Brungmarksiden, men det skal jeg gjøre i løpet av sommeren. Legger ved et par bilder tatt fra Springfossbrua, det andre viser utsikten nedover elva, legg merke til jettegrytene på venstre side. Det første bildet er tatt i motsatt retning opp mot Hyttfossen.
 39. Ikkje i dag men Tysdag hadde eg gleda av å ta med jenta mi på Skårasalen for første gong. Det vart ein finfin tur saman med henne og hennar to bestevenner og mor deira:) Bilde under med delvis utsikt i Hjørundfjorden, utsikt mot Kvistaddalen og fjella vest for denne. Bilete av fjellet Jakta som syner seg fram frå skylaget, tvers over fjorden. Bilde med utsikt mot Urke og Leknes teke lenger nedi sida.
 40. En runde i Estenstadmarka på leting etter o-poster. Blitt lite av det hittil i år. Kaffepause ved Estenstaddammen hvor jeg fikk selskap av nyskjerrige ender.
 41. Med vennefest på XXL så jeg igjen mitt snitt til å kjøpe tidligere nevnte telt, Ringstind Superlight 1-2. Etter en del plunder med treg og ikkefungerende hjemmeside hos XXL fikk jeg beskjed om at teltet var utsolgt Så dermed har jeg IKKE kjøpt dette teltet to ganger nå!
 42. Sa nei til å være med på sydentur.
 43. Søndag ettermiddag tok jeg turen opp på Geitfjellet via Våttakammen. Fotball-VM holdt stien relativt fri for folk. Nicki var ryggsekkballast i lengre strekk, men bare fordi jeg insisterte. Respektløs i forhold til stupkanten, var hun... Etter et par sykedager ble det i dag en kort-tur fra Lademoen opp på Kuhaugen for å se byen fra andre siden.
 44. REs

  Syden og tur

  Javel, så det er derfor det ikke har kommet noe nytt fra Blåfjellenden på en stund. Rejohn er i utlendighet. Vi vurderte også Kroatia i år, men med en som bare vil ha varme og svømmebaseng og en som vil ha hva som helst bare det ikke er varmt, så ble dette valgt bort. Håper du har en behagelig ferie så du kan samle krefter til en ny fjelltur senere.
 45. Vi har også kjøpt oss Wiglo LT4. Foreløpig kun satt det opp i hagen. Skal være med på ferie til helgen, så da får vi testet det skikkelig. Hadde en stor bergans lavvo vi brukte tidligere, men fant ut at den ble for stor. Så nå er vi spente på hvor fornøyde vi blir med dette teltet. Det så veldig bra ut da vi satte det opp i hagen. Og det jeg liker best så langt: rødfargen
 46. Selv vært der noen ganger med mutt Bare å dra den med God tur !
 47. Jeg og eldstejenta ( straks 10 år nå i april 2013 ) hadde planlagt å gå Norge på tvers langs 63. breddegrad i skolens høstferie i 2012 med start den 6. oktober. Vi startet opp fra svenskegrensa ved Sylsjøen og gikk første etappe til Nedalshytta som planlagt. På dag 2 våknet vi opp til 10 cm nysnø men ingen frost i bakken. Vi prøvde oss på etappen mot Storerikvollen, gikk rundt Neklumpen og litt videre før vi dessverre måtte innse at vinteren kom oss i forkjøpet. Snøen gjemte alle gjørmehull, myra var ikke frosset under snøen og bar oss ikke, i tillegg var plankene svært glatte. Vi snudde og dro hjem Bilde mot Neklumpen etter at vi snudde Påska 2013 ble vårt forsøk nr 2, dette skulle gå så mye bedre Denne gangen ble det start fra Væktarstua i Stugudal, Tydal. Vi gikk fra hytte til hytte hele veien og fulgte TT sitt opplegg og hadde en super tur http://www.norgepaatvers.no/ Litt avvik ble det, vi hoppet over Ramsjøhytta, vi var klar over at en fellestur ville okkupere alle sengene så vi var enige om å starte tidlig og så se når vi kom fram til Ramsjøhytta om vi skulle fortsette eller stoppe. Dagen var fin og vi var framme på schultzhytta i god tid til middag. Siste etappen fra Kvitfjellhytta endret vi også på, istedenfor å gå til Hembre og Stjørdal gikk vi via Selbuskogen og rett hjem til Hommelvik Vi satte også igjen pulken og jenta sin sekk på Selbuskogen Dag 1 og vi har nettopp passert Vektarhaugen og sikter oss inn på Skardøra Dag 1. Svenskegrensa ved Skardøra, vi raster og bruker pulken som benk, Helags i bakgrunnen. Dag 1 Nedalshytta rett imot Dag 2 Lang oppoverbakke fra Nedalshytta og over Stenfjellet Dag 2 Vi passerer Sylmassivet og Storsylen ( der har vi vært før ) Dag 3 Vi krysser Lødølja mellom Storerikvollen og Ramsjøhytta Dag 3 Vi skimter Ramsjøhytta, Fongen ruver i bakgrunnen Dag 3 Vi har framme på Schultzhytta etter en lang etappe fra Storerikvollen Dag 4 Prestøyhytta Dag 5 Kvitfjellhytta Dag 6 Vi Straks Næverkroken innunder Vennafjellet og vi nærmer oss målet Dag 6 MÅL
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00


Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.