Gå til innhold
  • Bli medlem

Vinnerliste

Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 01. juni 2014 i alle områder

  1. Jeg har fått med meg at Daniel Lund Larsen har rapportert bl.a. mine innlegg her, sammen med trusler om søksmål mot både meg og forumet om hans vilje ikke skjer. Verden står altså ikke stille selvom vi leker i fjellet i finværet Her har det kun fremkommet saklig info, og om det er uenighet om det som står her så er det fullt mulig for personene bak Amfibi å skrive åpent her om hva man mener er uriktig info. Daniel LL har jo benyttet denne muligheten, men da kun for å klage over kunder som ikke har fått hva de har betalt for. En slik oppførsel bør absolutt eierne bak få med seg, for jeg kan ikke komme på noe som skader merkenavnet Amfibi mer enn noe slik. Hva tenker de som står bak? Hva tenker rettighetshaverne til de store merkenavnene som blir nevnt, hva tenker DNT? Jeg tenker hvertfall at mine penger er i tryggere hender om jeg biter på en hyggelig henvendelse fra Nigeria. Om dette er en mening som er helt uforståelig for Amfibi , og at det i tillegg er min skyld at jeg sammen med andre setter ord på kundeopplevelsene hos Amfibi, så er jeg tilgjengelig for henvendelser på mandag fra den stakkars advokaten som er dum nok til å ta på seg jobben med å kjøre et søksmål mot både meg og forumet. Velkommen skal dere være
    10 poeng
  2. Hvorfor er ikke jeg saksøkt? Jeg startet jo tråden!
    5 poeng
  3. Tilbake fra en rundtur i Etnefjellene. Kan jo ikke klage på været denne helga
    5 poeng
  4. Du kjenner kanskje til uttrykket som sier at "det beste kan bli det godes fiende." Denne tråden kunne lett ha endt opp med både to- og tresifrede innlegg uten at du hadde blitt så mye klokere. Du hadde bare blitt mer forvirret i jakten på den perfekte sekken, og kanskje endt opp uten sekk siden den du kunne tenke deg å kjøpe ble dømt nord og ned og den du, i følge innleggene, burde kjøpe var alt for dyr. Som jeg skrev tidligere så kan du godt kjøpe denne sekken og prøve den ut. Skulle du bli fornøyd så er jo alt bra, men hvis du etter en tid ønsker deg noe annet så vil jeg anta at vi nærmer oss jul og du kan risikere at det ligger en ny under juletreet. God tur!
    4 poeng
  5. Vært på tur i nærområdet igjen, kom på Torsdags morgen og dro hjem lørdags ettermiddag. Pakket med meg alt for mye som jeg alltid gjør på kanotur, men er jo lov og kose seg også Her trodde jeg at jeg så en elgokse med stort gevir, full zoom på kamera og tok bilde, så jo da at det var ett tre. Eneste fisken jeg husket og ta bilde av, ble vel til samen tatt 25 fisk alt fra 100g til 750g Steke fisk på steinpå primus Chiller med Film og Fredalgs pils 3 flotte dager med mye sol! rart jeg ikke ble solbrent når jeg kun gikk med singlet.
    4 poeng
  6. Det sikreste er å ha med en kompis som ikke løper like fort som deg.
    3 poeng
  7. Hvor høyt var du? Jeg tenkte opprinnelig å dra til Steinavatnet, men ble litt betenkt da jeg kom til Seljestad og så det lå snø oppover. Kjørte til Øyno i stedet og dro opp til elva og slo leir. Fin tur det også!
    3 poeng
  8. Det du trenger er en jakke som holder vinden ute når det blåser og som holder vannet ute når det regner. Det gjør en tynn regnjakke like godt som noen skalljakke. Dette har jeg diskutert med mange, flere ganger her på forumet uten at det endrer på realitetene. Når det gjelder kondens så kan jeg fortelle deg at jeg har en skalljakke fra Arcteryx, Theta SV, som koster over 5000 kroner. Etter en times marsj i motbakke med sekk så kan du koke deg en kopp kaffe på kondensen enten det er sommer eller vinter. Jeg har presentert problemet for de som har laget jakken og de sier bare akkurat det samme som meg: "Fysikkens lover blir ikke opphevet fordi om du betaler mye for en jakke. Bruk luftemulighetene under armene så vil kondensproblemet bli mindre." Hvis du bruker en tynn regnjakke så kan du prøve med en som er litt stor, åpne opp i toppen og bunnen og håpe at gjennomtrekken (skorsteinsefekten) lufter ut mesteparten av kondensen.
    3 poeng
  9. Hei! Kom hjem i dag. Har gått trekanten! Litt tyngre å gå nå enn om sommeren, men det var en veldig fin tur! En del snø igjen over Mellomfjell, men ellers var det null problem. Snøen på Mellomfjell var kanskje litt skummel til tider, siden vi ikke visste akkurat hvor dypt det var under, men vi var forsiktige og det gikk veldig bra. Nydelig tur med fantastisk vær!
    3 poeng
  10. Da er jeg hjemme fra tur, det skulle vise seg at ett rævva forarbeid med leiren skulle føre til en kald natt og by på mer problemer enn bjørnen! Var så sliten når jeg skulle henge opp hengekøya at jeg hengte den opp skeivt og våknet opp i 3tida av at isolasjonen i posen var trykt sammen og det var KALDT! Måtte traske hjem i går natt med feber, kjipt, men man lærer nå noe hver gang man er ute. Bruk god tid på å sette opp leiren du skal tilbringe natten i. Når det kommer til bjørneangsten så var den faktisk adskillig redusert etter å ha lest mye på nett om bjørnens adferd og bjørn i Norge. Jeg hadde fortsatt plagsomt mye uro, og det gjorde også at det tok lang tid før jeg sovnet, det har med at jeg føler meg utrygg og jeg skal ta flere steg for å minimere dette. Kniven hadde jeg i beltet hele tiden, men jeg skal også gå til anskaffelse av en pepperspray jeg kan ha i beltet, har sett videoer på youtube, det er effektivt. Bare synd vi ikke får kjøpt bjørnespray her i Norge, det ville jeg følt meg mye tryggere med enn de puslete sprayene beregnet på tobeinte. En bjelle fastmontert på sekken vil nok også gjøre at jeg klarer å slappe mer av når jeg er ute og går så jeg slipper å være så redd for å overraske en bjørn. Det ble nevnt at en god vandrekjepp kan være godt, og det følte jeg faktisk også når jeg brøyt av en og gikk med den et stykke før den ble for tung. Så kanskje et lettvektsalternativ fra en sportsforretning hadde vært noe å teste ut, det er jo uansett godt å ha en/to gåstav å støtte seg til når sekken blir tung. I leir vil jeg også bli flinkere til å holde mat og matlaging adskilt fra der jeg skal sove, lå å grublet utover natten på at jeg lokker jo bjørnen rett til hengekøya mi for mexikansk gryte middag! Tror jeg slapper mer av når jeg vet at soveplassen min ikke er mer ettertraktet for bamsen enn noen andre plasser i skogen. Skjønner at noen av punktene kan høres ut litt ekstreme ut for bjørnetilstanden her til lands og det er det nok også, men dette handler mer om å kunne finne tilbake til tryggheten når jeg er på tur. Etter hvert så skal peppersprayen få ligge igjen hjemme, det er vertfall målet... I slutten av neste måned skal jeg på en 6 dagers tur i Selbu, der det faktisk er bjørn, håper riktig utstyr, forberedelser og innstilling kan føre til en tur uten nevneverdig angst
    3 poeng
  11. Hei Jeg gikk Rondanestien fra Oslo til Hjerkinn i fjor. Jeg angrer ikke på at jeg gikk hele ruten, men det skal sies at jeg hadde et fantastisk vær. Mulig tiden frem til Målia ikke er så spennende om man ikke har været med seg. Jeg satt spesielt pris på kontrastene langs ruten både i form av ødemark/tettbebyggelse, lavland/fjellet, industriskog/urskog, bra hytte/fantastisk hytte, soloppgang/solnedgang, osv. Moskus så jeg aldri, men det ble et par elg og en del sau. Har bare sett moskus rundt Snøhetta før. Det viktigste er at man trives med å gå (høres kanskje litt banalt ut, men man skal tross av gå et stykke). Jeg vil anbefale alle som skal gå mer enn et par dager å tenke Ultralight Packing (legg igjen alt som er "kjekt å ha" (som sovepose (om man skal bo på hytte), primus/kokekar, flere enn to sett med klær, etc og velg det letteste av det du må ha med). Jeg var veldig forsiktig med hva jeg tok med og er veldig glad for akkurat det. Kroppen blir sliten nok av å drasse på maten mellom depotene. Husk at sekken ikke må være bombesikker. Velg gjerne en som har en egenvekt på under 1,5kg, men kan bære rundt 50L. Ekstratips: Er du glad i Snickers? Ta med mange da det er den beste turmaten/snaksen som finnes. Jeg stiller gjerne med erfaringer og tips over en kaffe om dere bor på Østlandet. Send PM. PS: Hele ruten kan nå lastes ned som et GPS-spor for de som liker å være på den trygge siden. Merkingen er stort sett bra hele veien, men noen steder må man følge med for ikke å gå feil.
    2 poeng
  12. Tok med mitt splitter nye Wiglo LT4-telt på tur torsdag-lørdag denne uken. Enkelt å sette opp (Selv om det ble noe problemer med det ene hjørnet). Deilig med god plass. Veldig god lufting. Nå er jeg ferdig med klamme telt. Vekten var ikke noe problem, Og dama kan stå oppreist i teltet, så hun er fornøyd. En skikkelig god investering. Takk for alle anbefalinger.
    2 poeng
  13. Det hendte at vi gled igjennom til knærne noen steder, men det var aldri så dypt som vi var redde for. Fra Trollheimshytta over Mellomfjell til Gjevilvasshytta var det mest. Ikke til bry, bare litt hardere å gå. For det meste gikk vi ikke igjennom altså. De to andre etappene var det så og si snøfritt. Elva man vader over nedenfor Blåhøa var dekket med snø noen steder, så vi slapp å vade. Det smelter nok fort nå, så da blir det nok vading fremover.
    2 poeng
  14. TS. Hvis vandringen ikke blir for lang og med stor tung anatomisk sekk, hadde jeg valgt pustende regntøy (helst lang jakke og lårings) og vindtett jakke/bukse. Og heller gå i moderat tempo. Jeg brukte tidligere en lang jakke fra Peter Storm og lårings fra Jerven, på de fleste turer ca 30 år, uten fuktproblemer. Begge elastisk og pustende, veide lite og tok så liten plass at jeg kunne pakke det ned i ei lomme på militærjakka mi. Men de var normalt i en sidelomme, eller i ei lomme på lokket til sekkene. Men det er nok en fordel med en god sekk med meis/ramme, i stedet for anatomisk. Da puster det bedre på ryggen. Med lårings (fotturer) kommer all fukt fra skrittet opp og blir enkelt luftet ut. For meg har dette fungert bra. Skal du bruke rengtøy, er det også en fordel å tenke litt på bekledning under regnjakka, så det ikke blir for tett. Jeg bruker sjelden bekledning med "skall" klær, da jeg synes de er unødig tunge. Sommer og tidlig høst, bruker jeg helst lett bekledning i bommull. (Det tåler å bli brukt) I alle fall de skallklærne jeg har og de jeg har kjent på, vært tunge. (Vel å merke, av jakt-/militær type) Skall klær i + 20 grader, ville ikke jeg gått for. Men vær obs på at du kan få relativt lave temperatuerer også og husk myggen, med tanke på bekledning.
    2 poeng
  15. Tror ikke det er så dumt, særlig med den jakka der. Begynner å bli et par år siden jeg sist brukte skalljakke til fjells og kan ikke si at savnet er påtrengende. Min kombinasjon er vindjakke + regntøy (poncho), men jeg tror du er på en farbar vei.
    2 poeng
  16. Takk for alle svarene. Jeg får bare hoppe på det, så ser jeg. Jeg trenger den bare nå, siden jeg forbereder meg til "FOS" videre, hvis jeg kommer inn så er det forsvarets utstyr Takk
    2 poeng
  17. Jeg tror ikke det er så "noga" hvor du går bare du ikke går for langt. Små barn setter pris på opplevelser mer enn kilometer og timer. Da mine barn var små så syklet jeg ofte på tur med ungene i en tilhenger, På anleggsveier som ikke er åpne for vanlig biltrafikk. Så gikk vi en halv eller en time, satte opp telt, fisket, badet og laget enkel mat på bål. Dette pleier å være nok i masse vis for disse små.
    2 poeng
  18. Tidligere i dag bestillte jeg Exped Synmat 7LW UL for 1100kr hos Oslo Sportslager. Jeg liker å tro at det er en bra pris. Har kun erfaring med Downmat 9LW XP, og disse tror jeg ikke kan sammenlignes på annet enn komfort. Men jeg har trua på synmaten. 600gram med komfort kan jeg leve med
    2 poeng
  19. Du får gjøre som på Svalbard. Legge ut knallskudd slik at du ivertfall er våken når bjørnen røsker deg ut av teltet. Men ok har det litt på samme måten i bjørneområder. Skulle på jakt i dividalen en gang, og ligge i telt. På veien opp dit hører jeg på radieon at det er sett bjjørn i området...lå i bilen den helga jeg. hadde nok vært modigere om jeg ikke var alene...er en smule mørkeredd også, ha ha
    2 poeng
  20. Hvis ikke den "høye" vekta betyr noe for deg så kan du jo prøve det på noen turer. Prisen er det ikke noe å si på. Jeg kjøpte en gang, for over 20 år siden, et sølvfarget iglo telt fra Ellos. Det var litt tungt i forhold til en del andre tilsvarende telt, men det var veldig billig og hadde stormklaffer rundt hele teltet. Jeg brukte det i mange år, både sommer og vinter og det funket helt fint. (Sikkert ikke så mange andre telt som kan skryte av å ha fått en telemarkski inn gjennom taket.) På dette bildet hadde vi -17 grader og det blåste en liten kuling, men teltet holdt. http://www.fjellforum.no/topic/28863-valg-av-telt/
    2 poeng
  21. Bra jobba! Er bare å stå på videre! Virker som om du ikke mister motet av litt motgang, det er bra saker Gikk du alene, eller med andre? Å få med seg noen, eller bli med andre kan være fin måte å lære bra triks på. Du kan jo f.eks hive deg på en av fjellforums fellesturer.
    2 poeng
  22. Da er jeg tilbake etter noen fantastiske dager. Så fantastisk faktisk, at jeg nå er omtrent så solbrent som jeg aldri før har vært. Uten solkrem i høyfjellet - håpløst! Tok skolebussen merket "femunden" klokken 13.50. Fikk hjelp med bussruta på turistkontoret. Sikkert enklest å ringe AtB på forhånd. Veldig høy vannstand i mugga. Hadde egentlig tenkt å padle ned fra nedre muggsjø, men det hadde vært sprutsikker selvassistert aktiv dødshjelp. Elva var over breddene sine, såpass mye et sted at jeg måte bruke packraften for å komme meg over ei sideelv(kunne gått rundt ei myr). Ganske vått i myrene, men ikke værre enn at jeg kom meg tørrskodd opp, og ned. Vannstanden i nedre muggsjø var nok gode 30cm over "normalen", men sank 10 cm på natten jeg var der oppe. Ikke noe snø oppe ved nedre muggsjø. Flekkvis snødekke på de toppene jeg så derfra. Sov under åpen himmel, med packraften som ly for solen. Ikke antydning til mygg eller knott. Prøvde meg litt med fluestanga, men fikk ikke noe. Var fisk som vaket i nedre muggsjø. Litt mye vann i elvene for fiske. Pensumlesinga gikk heller dårlig, alt for mye å finne på der ute Padlet nordover til Feragen, og vestover til røros. Bilde fra Nedre Muggsjø.
    2 poeng
  23. Testa i dag packraft Llama m/stangholder påmontert i ett skogsvann. Noen stusselige abbor ble dratt inn og fikk jo testa den uten en person sittende forran på baugen. Flyter bra og lærer stadig nytt. Husk å skru i pluggen skikkelig . Ellers så er det jo nå å vente i spenning på åra og kanskje jeg bestiller den vesten en linka til her
    2 poeng
  24. Den første posten i denne tråden inneholdt personopplysninger - og det er nå redigert bort. Amfibi har gått ganske hardt ut mot oss her på forumet - både på PM og på epost, for å få slettet 4 poster - en gjenganger i disse meldingene har vært: "ellers vil vi vurdere søksmål mot bruker og/eller forum". Jeg har forsøkt å si at de heller burde lagt seg langflate og prøvd å snu det negative til noe positivt. Kanskje de kunne slå på stortrommen og gi medlemmer her på forumet et knalltilbud e.l.. Men de har heller valgt å sende mailer og PM'er til oss og enkeltmedlemmer med ønske om å slette innlegg som de mener er feil. Om de venter på svar så kan de lese denne posten - det blir ikke mer svar til de enn det de får i denne tråden. Si det dere har på hjertet i all åpenhet - så skal vi og brukerne svare så godt vi kan. Slike tråder kan være en utmerket arena for å rette opp inntrykket som er skapt av bedriften, og om vår oppfatning av realitetene er feil så kan dere forklare det her.
    2 poeng
  25. Sjekk også ut BernieDawg lyddemperene, har inne en bestilling på en til Omnifuel og en til Omnilite. Så vidt litt rimeligere enn Quietstove, €39 for Omnilite og €50 for Omnifuel + €5 i frakt. Fortolling og Statens klamme hånd kommer vel i tillegg.. Skal komme med oppdatering etter hvert når de kommer i hus og jeg har tatt de i bruk. Er er også spent på om også disse setter seg fast i brennerklokka. Dyr stillhet, men likevel..
    2 poeng
  26. Kjøpte nettopp en "støydemper" til Primus OmniLite Ti. Støydemperen var Quietstove, modell: 311. Det er ulike modeller til forskjellige multifuel-brennere, se hjemmesiden.. Ble overasket hvor mye lyd den fjerner. På full guffe halveres nesten støyen og på svak varme er det MEGET lav lyd!! Kjøpt hos www.quietstove.com fra USA. Tok kun 5 dager før pakken kom i posten. Seriøs leverandør. Slik tennes brenneren: 1. Fjern flammesprederen (brukes ikke lengre..). 2. Sett støydemperen oppi jett-røret. Pilen må peke mot regulatoren. 3. Fyll på med bensin/tennveske på vanlig måte og start forvarmingen. 4. La flammen dø HELT ut før du tenner på (ellers kommer det gule flammer under støydemperen). 5. Tenn så på, men kun på siden med alle de små hullene. Tenner du på under kommer det gule flammer. Så er det bare å nyte "stillheten" Nb. Metall utvider seg og innvier seg, så regn med at støydemperen vil sitte dønn fast oppi jett-røret, men det er jo bare ett pluss. Ønsker ikke at denne delen skal ligge løst omkring.. (den kan evt. løsnes med tang). I og med at støydemperen nå sitter fast, må man skru av jett-røret for å komme til dysa (se bilder..).
    1 poeng
  27. Har endelig blitt ferdig med redigering av årets Påsketur. Beklager "ristingen" men mistenker at stabilisatoren har tatt kvelden. Blir det for ille så slå av
    1 poeng
  28. Skrim - Stølefjell Våknet til en noe hektisk start på dagen med en samboer som forsov seg til jobb og som hiver seg rundt på soverommet for å finne frem klær med tannkremfråden stående ut av gapet mens hun gjentar seg selv at hun har sovet for lenge, jeg derimot har sovet akkurat passe. Men han lille 115 cm lange sneipen som har sneket seg inn iløpet av natten har sovet for lite og trekker dyna godt under haka - "Bare gå ned litt dere, jeg kan bli her så lenge jeg" mumler han med sin snart 5 år gamle tynne gjespende røst. Nei her er det ikke tid for noe latmannsliv, jeg skal ha meg en dagstur på fjellet idag og trenger å komme igang. Fruen er ute av huset før jeg har fått på den andre sokken, havregrøten er ferdig før guttungen har fått på seg den første sokken og tilslutt har dagstursekken funnet plassen i baksete på Ford`en etter barnehagelevering og hade kos - endelig på vei bare to timer for sent ifølge min plan, det er alltid rom for forsinkelser.. Så etter en times tid så ruller jeg endelig inn på parkeringen. Skrim var målet for dagen, nærmere sagt en sving innom Ivarsbu og så rett opp på Stølefjell for en god rundtur oppe på fjellplatået. På den korte koselig veien inn til Ivarsbu som går langs Vesle Stølevann synger fuglene og hvitveisen blomster, det er som å gå en årstid tilbake iforhold til hvordan sommeren har tatt tak i lavlandet ved kysten - herlig! Våren er favoritt årstiden med alt det gode foran seg etter en kald og lang vinter, så tar gjerne litt vårstemning om igjen. Ivarsbu ligger fint til ved Store Stølevann med en flott skue utover vannet. Den består av tre hus kalt Smia, Båthuset og Hovedhuset som varierer i størrelse. Fine uteplasser med bålfyringsmuligheter, lagt opp for kos og hygge for gjester og besøkende. Etter en liten matbit så er det dags å bevege seg videre, rett bak Ivarsbu går stien som leder opp til Stølefjell. Den starter bratt rett opp og kjenner det i låra etter kort tid, det er ganske ulendt med løse steiner og trær som har falt for de voldsomme snømassene i vinter. Spesielt mye toppknekk av bartrærne i år. Her bukter stien seg oppover i lia et stykke opp, det er greit å følge med littegrann hvor man plasserer føttene og gode fjellsko er et must. Etter ei lita beite er jeg oppe på selve fjellet, svetten renner og sola steiker for det er helt blå himmel. Rett og slett et nydelig vær som er verdt å nevne, en perfekt liten bris som er akkurat nok til å kjøle behaglig av den varme svettpolerte kroppen min. Gølver nedpå en halv ei med vann og trasker videre. Merker det er særdeles trivlig å være på tur idag, er nesten alltid trivlig men det er noe ekstra idag. Smilende rusler jeg gjennom myr, tørt fjell, fjellskog og fyller lungene med frisk luft - og ikke et menneske å se. Jeg kommer frem til det største vannet på dette fjellet, Hesteskoen. Et nydelig vann litt nordvest på Stølefjell, døgnfluene ønsker meg velkommen og minner meg på at jeg lot fiskestanga være hjemme. Merker Ørretsuget kom momentant, men får heller bare nyte synet av lekende insekter og forsiktige vak med en kopp nykokt kaffe i hånda. "Selfie" av meg selv i enden av Hesteskoen, herlig plass dette. Etter en stund ved vannbredden tråkker jeg videre østover for å se meg litt rundt, er noen små daler bortover som deler inn fjellet i et litt kupert terreng og nede i disse søkkene er det fremdeles snørenner. Kontrast til den varmen og vårsommer formen som er rundt i området ellers, deilig å kjøle seg ned med et lite ansiktsbad i snøen. Flotte gamle trær med artige formasjoner gir et livlig bilde i landskapet. Utsikt østover fra en liten høyde. Jeg runder av sørover igjen etter en hel dag med turkos i deilig natur, og vender nesa mot Ivarsbu. Klarte å gå ned i feil skar på vei ned til Ivarsbu, ble lurt av en bekk så ble en dose ekstra trim siden jeg måtte opp igjen og ned i neste skar som ledet ned til der jeg kom fra - kjekt med trim Her er utsikten over Store Stølevann fra toppen rett før man detter ned til Ivarsbu. Godt med en runde i naturens egen vaskemaskin iform av et ministryk for skitne fjellstøvler. Neste gang jeg skal besøke Skrim så går jeg opp fra Sørmyrseter og tar meg opp til Styggemann en tur, da tenker jeg at jeg tar med telt og tarpen for noen dager overnatting. Og ikke minst fiskestanga, for der skal det være noen gode Ørretvann
    1 poeng
  29. Og der var en støydemper til Omnifuel på vei i posten ja... Klarte ikke la være!
    1 poeng
  30. Dette er grunnen til at jeg foretrekker å dra alene på tur,...
    1 poeng
  31. En liten rapport fra Valdresflya i helga. Fantastiske forhold og lite folk. Det er fremdeles bra med snø, og den såpass lave nattetemperaturen det var i helga, så var snøen overraskende fast. Hadde en tur på Rasletind og Kalvehøe. Kikket ned i Leirungsdalen, og der er det ikke skiforhold. Elva er åpen, og det er lite snø igjen. Fikk noen suverene nedkjøringer på et par av fonnene nedenfor Rasletind. Er nok snø til pinsehelgen også..
    1 poeng
  32. Jeg har aldrig selv haft børn og ved måske ikke helt, hvad 6-7-årige kan, men jeg prøver alligevel et svar. Hvis vi skal holde os til Årdals-siden af Jotunheimen, må det blive Soleibotntind (eller bare Soleitind - den har flere navne). Fra parkering på Tindefjellvejen lidt før bomstationen (uanset hvilken side du kommer fra - så sparer du bomafgiften, hvis du skal samme vej tilbage) er der et stykke vej at gå, og det er ikke super-spændende hele vejen, men når du først er fremme på toppen, har du den mest fantastiske udsigt til Hurrungane vestfra. Hvis Luster-siden af Jotunheimen også er aktuel (det er ikke så langt fra Årdal), kan Dyrhaugstind eller Nordre Skagastølstind måske også være mulige. Eventuelle muligheder omkring Tyin og Eidsbugarden vil jeg ikke udtale mig om. Fra Valdresflya er nogle af de østlige toppe på Kalvehøgda også mulige, f.eks. Rasletind. Selv om Årdal måske er nærmest set fra Odda, er Valdresflya lige så let at komme til.
    1 poeng
  33. Jeg var opp i litt over 900 meter i midtre Etnefjell rundt Løkjelsvatnet. Hørte det var mer snø på Seljestadsiden. Tipper det er tjukk is på Steinavatnet ennå der oppe. Bildet her er fra ca. 800 moh, men i en nordhelling. I sørhellingene var det ikke snø i denne høyden. Hyttene du ser nede til høyre på bildet er Kvamsstølen sør for Stordalsvatnet i Etne.
    1 poeng
  34. Ikke noe å si på prisen på denne, Vekt 38 kg burde ikke være noe problem, men du lemper ikke denne opp på og ned fra biltaket alene uten fare for å herpe lakken på bilen. 38 kg er ikke mye hvis du lesser det på en stang i et treningsstudio, men problemet med kanoen er at du ikke får skikkelig tak på den når den skal løftes. Jeg har over 20 års erfaring med Hasle kano. Den veier ca. det samme og første gang jeg forsøkte å få den opp på biltaket alene fikk jeg et solid minne midt i panseret på min nesten helt nye Volvo stasjon. Du må nok regne med at kanoen vil bli utsatt for litt dunking og skraping siden du har små barn som skal gå ut og inn av den hver gang du er i land. Små barn entrer ikke en kano som beskrevet i de fleste "bruksanvisninger". Mitt råd er at din nye kano bør tåle en dunk eller to, være stødig sideveis (barn sitter ikke i ro) og ha nok bagasjeplass. Og så må den flyte hvis den kantrer og fylles med vann. Da har du en liten mulighet til å komme deg tilbake i kanoen etter et uhell. Dette kan du trene på i badesesongen. Små barn sitter godt på en sammenrullet sovepose eller liggeunderlag, men ekstra seter kan være bra for en dagstur eller fisketur. Du får med mer bagasje uten seter til barna. Retningsstabilitet og fart merker du bare hvis det blåser eller når du er ute alene. Hvis du lærer deg riktig padleteknikk så er ikke dette noe problem. Min bror har padlet både kano og kajakk mye lenger enn meg, men han har aldri brydd seg om å lære seg riktig padleteknikk i kanoen. Dette har ført til at han enten sitter og vifter med åra fra side til side eller ofte så bruker han en dobbel kajakk åre når han er alene i kano. Etter min mening er dette som å kjøre motorsykkel med støttehjul. Padler du alene i kanoen så legger du bagasjen eller f.eks. en stein foran i kanoen og hvis du padler riktig så trenger du ikke skifte side på åra før du eventuelt skal legge til et sted eller manøvrere deg gjennom smale passasjer. Hvis du padler alene kan du også snu kanoen og padle med akterenden frem. Da steiler den ikke så mye, men en del kanoer, også denne du linker til her, har en tverrpinne like ved setet som kommer i veien for beina. Barn elsker kano. Du kommer mye nærmere naturen enn i båt og så kan barn få fingrene ned i vannet, noe du aldri klarer å venne dem av med før de er stor nok til å dra på tur alene.
    1 poeng
  35. Jeg fant ikke noe om hvem som hadde laget denne sekken. Det pleier å lønne seg å kjøpe et anerkjent merke. En ting jeg har opplevd med billige sekker er at noen av justeringsfunksjonene som er på dyrere sekker dukker opp på billige sekker, men kun som dekorasjon. De har ingen funksjon. En kopi blir aldri noe annet enn en kopi. Det er som regel en grunn for at en sekk er billig. Det er ikke alltid at det som er dyrest er best, men det billigste er som regel alltid dårligst. Er du ung og sprek så tåler du noen turer med en mindre god sekk, men jeg vil tro at det ikke vil gå så lenge før du oppdager om dette er en brukbar løsning for deg. Til den prisen som er oppgitt så vil jeg tro at du ikke går konk om du finner ut at du har kjøpt katta i sekken. Selv har jeg en sekk til over kr. 4000,- men så har jeg slitt ut noen billigere sekker før jeg fikk den jeg har nå.
    1 poeng
  36. Takk @Stig Erik Olsen. Jeg synes disse stoffene virker litt merkelig for bruk i telt. Åpenbart billige materialer. Godt mulig at de er sterke, men jeg ville prøvd meg forsiktig fram med teltet. Ikke stupt ut i lange turer.
    1 poeng
  37. Fant litt info om teltet, Outer layer - 190T Polyester - 1200mm Waterproof Inner layer - 190T Polyester - 800mm Waterproof Sewn-in ground sheet - 210D Oxford Polyester - 1500mm Waterproof 3 fiberglass tent poles - 2x 8.5mm, 1x 7.9mm
    1 poeng
  38. Jeg syns hoftebeltet så litt spinkelt ut, men der er det jo stor forskjell på hva folk vil ha. Det blir fort litt tyngde i sekken når man skal være ute i 1-2 uker og det er viktig at sekken takler den tyngden. Det beste er jo om du kan prøve sekken et par dager, med maks tyngde. Teste at du ikke får vondt noen steder etter å ha gått med sekken lenge, før du tar den med på langtur. Jeg er på min 4. sekk nå. Første var en hellsport som ga meg blåmerker på hoftene, andre var en bergans hvor jeg ikke fikk strammet beltet nok når jeg ikke hadde jakke eller tykk ullgenser, den 3. var en norrøna som ga meg gangsperre og slett ikke taklet tyngden alle tester påsto at den taklet suverent. Nå bruker jeg en fjellreven, den kunne også hatt bedre stramming av hoftebeltet, men er den mest behagelige sekken jeg har hatt så jeg skal holde på den til den avgår med døden. Dette har, prismessig, vært ganske midt på treet sekker. Fra 800 (mener jeg hellsportsekken kostet)- rundt 3000kr. Har man begrenset økonomi så må man jo ta hensyn til det, men i lengden kan det fort bli dyrt å kjøpe flere billige sekker. Men det betyr ikke at en dyr sekk er så veldig mye bedre. Om du får returnert den så er det vel bare å bestille og teste
    1 poeng
  39. Den som er redd for Bjørn bør ikke gå alene i skogen. .....gammelt indianer ordtak
    1 poeng
  40. Trusler om søksmål mot brukere på et forum på grunn av negativ omtale fra kunder som ikke får varene de bestiller. Det er sterkt. Tror ikke Amfibi.no kaprer noen nye kunder her inne...
    1 poeng
  41. Jeg har aldri handlet på Amfibi før, og jeg kommer nok ikke til å begynne nå...
    1 poeng
  42. Er det ikke slik at summen av laster er konstant? La folket snuse og røyke i vilden sky, vi har da andre problemer her i verden vi kan engasjere oss i. Eller som salige Jens Bjørneboe sa engang i en debatt om pornografi: "Jeg beundrer folk som vier livet sitt til kampen mot noe de aldri har sett."
    1 poeng
  43. Da har jeg fått hentet min Packraft. Kan jo ikke nekte for at den er blitt testet på stuegulvet Blir nok ut en liten tur senere i dag eller i morgen for å teste i det rette elementet. Jeg fikk også med en slik gratis stangholder, og jeg sendte min mail mellom 9 og 10 en gang. Stiller meg undrende til at ikke Kjell Iver har fått oppdatert ordren sin, da det virker som han var først ute.
    1 poeng
  44. Brukte himmelspretten til å sprette litt rundt i Vestmarka, tok bussen til Sollihøgda og la på vei sørover under et flott sommervær. Som vanlig på jakt etter noen kjentmannsposter, denne gangen Nysetervollen og Bergsåsen. Er ikke så veldig flink til å ta bilder av blomster, men måtte ta et bilde av disse karene ved Store Sandungen. Etter Myggheim (som nå passer til navnet sitt) gikk jeg over Storemyr, tilrettelagt for alle. Bergsåsen er det høyeste punktet i Asker, med hele 459moh, fin utsikt over Oslofjorden. Endte opp i Asker, hvor beina måtte byttes ut med tog. Turrapport her. Tarjei
    1 poeng
  45. En liten tur inn Simskaret og videre et lite stykke opp i Biseggskardet der vi teltet. Storjenta vår blir 4 - og ønsket seg telttur. Og for et vær! Deilig å se sommeren komme i Børgefjell. Rett fra vinter til sommer. Telt til alle 4, liggeunderlag til alle, soveposer til alle og kokeutstyr i sekken - og fortsatt mye ledig plass På kvelden tok jeg meg tur opp på Simskarfjellet. Fortsatt vinterlig i høyden og Simskarvatnet etc var helt islagt enda. Oppvask
    1 poeng
  46. Det kommer mange spørsmål knyttet til kjøp av ny sekk her inne. Jeg har tatt meg friheten (forsåvidt med admin og moderatorenes velsignelse) til å forsøke å lage en guide til hvordan man skal gå frem for å kjøpe sekk. Den er generalisert, men det må det nok bli. Hvis ikke det kommer mange protester så er målet at dette kan bli en sticky i starten på denne tråden. Kommentarer og forslag til endringer/forbedringer mottas med takk og bakes inn etterhvert. Etter en stund låses tråden og det endelige resultatet blir liggende igjen. Kanskje også uten kommentarer, det vil tiden vise. Så her er forslaget: Sekkeguide – hvilken sekk passer til meg? Skal du ha ny sekk? Enten du er ekspedisjonsdeltager eller sofagris, vi har alle behov for å bære når vi skal ut på tur. Det kan være en liten tur i parken der du trenger matpakke, drikke og en ekstra genser. Kanskje skal du litt lenger og vil tilbringe natten i hytte, eller en 14 dagers vandring med alt av mat og utstyr for kalde vinternetter og usikre isforhold. Denne gjennomgangen vil ta for seg det grunnleggende du bør se på når du skal ha ny sekk. I all hovedsak henvender den seg til deg som skal ha tursekk. Løpesekker, transportbagger, skredsekker osv. beskrives ikke. Innholdet deles inn i følgende kategorier: 1. Formål med sekken 2. Sekketyper 3. Hvordan prøve sekk Formål med sekken Jasså, du skal ha ny sekk! Hva skal du bruke den til da? Skal du har en stor eller liten sekk? Sekken skal brukes til å bære det du trenger. Da må du vite hva du skal ha med deg, og hvor stor plass dette tar. Skal du bære langt og tungt trenger du en helt annen støtte og konstruksjon enn hvis du bare skal ha termos og matpakke. Sekker kommer i alle størrelser. Som regel måles volumet i liter, der 10 liter er en liten sekk, type barnehagesekk, mens 120 liter ligger et stykke over hva de aller fleste trenger. En sekk på 40 – 50 liter vil romme det meste du trenger for en hytte-til-hytte tur i fjellet. For den bevisste lettpakkeren er dette nok for teltturer, men vanligvis kan en 70-liter vurderes hvis telt og sovepose skal med. Andre faktorer er om du har små barn og skal bære for flere, skal du ha mulighet til å feste ting på utsiden, som ski eller fiskestang? Trenger du en sekk som tåler vann? Noen sekker er laget for å bære tungt. Når det er sagt så er det viktig å få med seg at sekken også har en egenvekt. Det kan være et vesentlig moment for å ta stilling til hvor mye man klarer å bære. Veier sekken fire kilo før innhold kan dette gi utslag på turens komfort fremfor en sekk som veier en kilo. Samtidig kan det være at en lett sekk er vond å bære med innhold over 12 kg, mens firekilossekken kan hjelpe deg å frakte 30 kg reinsdyr ned fra fjellet etter en vellykket jakt. Du må også ta stilling til hva slags bevegelser du gjør når sekken er på ryggen. En stor sekk med et bredt hoftebelte vil ofte være i veien for bevegelsene mens du sykler. Skal du gå fort på ski ønsker du kanskje en smal sekk som gir armslag. Skal du ha med deg mye smått som må være tilgjengelig hele tiden trenger du andre åpninger enn han som bare skal frakte noe fra A til B. Å velge sekk er altså ikke bare å ta den første og beste du ser i butikken, men en definisjon av hva du skal bruke den til. Ingen sekker dekker alle bruksområder. Sekk er noe du skaffer deg når du vet hva du skal ha oppi. Noen tanker om hva du skal bruke sekken til, kan hjelpe deg til å finne frem i jungelen. Sekketyper Sekker kommer i mange forskjellige utforminger. Vi kan skille mellom størrelse, type ramme eller om det ikke er ramme i det hele tatt, eller spesielle bruksområder. Størrelse Små sekker, opp til 30 liter, er typiske dagstursekker. Ryggen er gjerne stiv, og det kan være brystreim og magereim for at sekken skal sitte nærme kroppen og ikke hoppe fra side til side ved fysisk aktivitet. For turbruk er dette gjerne sekker som kan brukes ved mer aktivitet enn ren gange, som løpe/sykkel/intensiv utfoldelse. Mellomstore sekker, fra 30 til 60 liter, er gjerne laget for vekt opp mot 15 kg. Dette er sekker for de som skal gå hytte til hytte, eller teltturer om sommeren med begrenset lengde. Her finnes alt fra sekker uten hoftebelte, til de som har store hoftebelter for overføring av tyngde. Store sekker, fra 70 liter, er laget for store og tunge bører, 16 kilo og oppover. Disse har god overføring av tyngde til hoftebelte, gjerne kraftig materiale som veier mer, og noen har også utvendige rammer for virkelige tunge løft. Bæresystem Med bæresystem menes det som ligger i sekkens rygg, og som er bygget for å overføre vekt fra skuldre til hoftebelte, og som alt annet er festet til. Pakkrammesekker har en ramme i aluminium eller lignende som ligger utenpå sekken. De aller største sekkene har dette. Slike bæresystemer er meget stive for at vekten ikke skal påvirke forholdet mellom hoftebeltet og skulderreimene. Disse sekkene lar deg ofte stille på avstand mellom hoftebelte og skulderreim, men rammen begrenser mulighetene for individuell tilpasning. Anatomiske sekker har rammen innebygget i ryggen. Dette systemet er det aller mest brukte på sekker fra middels til stor størrelse. Her kan man på noen sekker stille på individuell skulderlengde, vinkel på hoftebelte, på noen sekkemerker kan man bytte ut hoftebelte og skulderreimer slik at det som passer deg best brukes. Rammeløse sekker har ingen avstivning i ryggen, og er avhengig av at brukeren pakker slik at ryggen blir stiv. Dette gjøres gjerne med bruk av sitte-/liggeunderlag som avstivning. Disse sekkene skiller seg også ut i at de veier betraktelig mindre enn ellers. Bruksområde Det skilles også mellom bruksområde for sekkene i forhold til utforming. Du kan gjerne kjøpe en sekk du liker som er laget for en annen aktivitet enn den du bedriver, men husk at du da får med særskilte funksjoner som du ikke trenger. Eksempel: Klatre- og bresekker har gjerne kraftigere løftestropper, mange løkker til feste av utstyr på utsiden og eget feste til isøks. Toppturentusiaster og randonéfolket vil gjerne ha gode festemuligheter for ski eller snøbrett, og utforming som egner seg godt for hjelm. Har du med deg mye fotoutstyr ønsker du kanskje mange forskjellige rom tilpasset objektiver. Kanskje du ønsker at sekken skal ha innebygget stol i ryggen. Som nevnt i innledningen er det bare du som vet hva du skal bruke sekken til. Jo bedre du definerer bruksområdet, jo lettere er det å finne frem til den rette sekken. Hvilken sekk? Når du så vet hva slags tur du skal på og har tatt en runde i butikken for å se hva som frister, husk at sekken må prøves skikkelig før du kjøper. Dette gjøres ved: A. Finne en sekk som passer til din rygg B. Tilpasning av sekken til din rygg C. Prøving av sekken med høvelig vekt D. Prøving av sekk i trapper/ujevnt underlag Når du spør venninnen din om anbefaling av sekk så sier hun sikkert at “den sekken er utrolig god å bære”. Husk da at den sekken er god for henne, men det betyr ikke at den er god for deg. Vi har alle litt forskjellige rygger. Når sekken er mellom kroppen din og lasten du har med deg på tur, er det vesentlig at den er god for DIN rygg. Den knalldyre sekken alle andre sier er så bra, hjelper deg fint lite når du etter et par dager på tur kryper til nærmeste bussholdeplass med tannverk i nakke, skuldre, rygg, hofter og knær. Derfor må du finne den rette sekken, og vite hvordan du stiller den inn for din rygg. A. Finne en sekk som passer til din rygg Når du skal finne ut hvilken sekk som passer deg, tenker jeg ikke på størrelsen på sekkeposen, men formen på bæresystemet og om denne lar seg tilpasse din rygglengde. De fleste seriøse ryggsekkprodusenter snakker ikke lengre om sekker tilpasset etter kroppslengde, men rygglengde. Rygglengden finner du ved å trekke en loddrett strek fra toppen av hoftekammen og opp til topp skulder/ryggvirvelen C7. Denne lengden er rygglengden din. Du kan være nesten to meter høy og ha sekk med kortere rygg enn en på 1,70. Noen merker (Eksempelvis Arc`teryx) har egne ryggskinner som skal bøyes til slik at de passer svaien i ryggen din. Dette merket har også egne tabeller som viser hvilken sekkestørrelse som passer deg. Et annet merke, Osprey, har en egen telefonapp for at du skal finne egnet rygglengde. B. Tilpasning av sekken til din rygg Når du skal prøve sekker er det viktig å gå frem likt hver gang. Start med å løsne alle reimer. Ta så i) hoftebeltet. La dette ligge slik at midten av beltet treffer på toppen av hoftekammen. Dette er selvfølgelig individuelt ut fra kroppsfasong, men en slik innstilling er en god huskeregel. Stram til sånn at det sitter fast og følger kroppen når du beveger deg ii) skulderreimene. Disse skal følge skulderen. Festet for skulderreimene skal ikke være over toppen av ryggen, men ligge slik at reimen følger skulderen helt rundt. Videre skal skulderreimen går rundt hele skulderen slik at strammespennen ikke ligger mot skulderen men kommer under armhulen. Når du strammer skulderstroppene skal ikke strammingen føre til at du løfter opp hoftebeltet, eller “komprimerer” ryggen. Bruk gjerne et speil slik at du ser at du gjør det likt fra gang til gang. Skulderreimenes funksjon, hvis du har et godt hoftebelte, er å holde sekken inntil ryggen, ikke å bære særlig mye vekt. Ømhet/gnagsår på toppen av skuldrene er derved ikke et tegn på en tøff tur, men et signal om feil tilpasning eller bruk av sekken. iii) toppstrammerne. Disse skal strammes slik at sekken ikke henger løst, men ikke slik at toppen av sekken presses inn mot nakken mens bunnen blir trukket ut. Toppstrammerne er til for å regulerer sekkens stilling når du går. Ved tunge motbakker kan de slakkes på slik at tyngdepunktet til sekken kommer lenger bak og mot baken/hofta. Tilsvarende kan de strammes når du går nedover for å motvirke sideveisrotasjon av vekten på sekken, vekk fra den veien du vil gå. iv) brystremmen. Denne skal ikke gå så høyt at den presser på halsen. Den skal heller ikke trekke skulderreimene mot midten, men holde de på plass. C. Prøving av sekk med høvelig vekt Når du så har fått stilt inn ryggen rett og funnet rett størrelse på bæresystemet, må du for all del ikke kjøpe noe før du har prøvd sekken med last. En tom sekk er alltid behagelig å ha på og det kan være nok prøving det, om du skal ha sekk som står til fargen på joggeskoene dine. Men vi skal ut på tur, så prøv med last i sekken. Er det en storsekk du skal kjøpe, så be om å få minst 20 kg balast i butikken. Tenk uansett på hva du skal bruke den til og prøv å tilpasse prøvevekt til dette. Når du har fått vekt i sekken og satt den skikkelig på ryggen (med hoftebeltet på samme sted som før) kan du: D. Prøve sekk i trapp/ujevnt underlag Gå rundt i butikken i fottøyet du skal ha på turen. Finn en trapp, skritt over kasser og benker, tenk deg frem til hindre i butikken som kan ligne det du finner ute. Tramp i vei med vekt i sekken for å se hvordan den kjennes ut når du beveger deg. Sitter sekken godt? Hvor fritt kan du bevege degg? Gnager det noe sted? Kanskje du skal prøve en annen sekk? De sekkeinnstillingene du finner i butikken, må sitte når du skal på tur også. Selv kjøpte jeg en kjempefin 100-liters sekk for de lange turene. Brukte opp alt av sparepenger på kjøpet. Etter noen turer viste det seg at rygginnstillingen ikke holdt seg på plass. Lite hjelp i stor fin sekk når turen går med til forargelse over en sekk som ikke virker! Den eneste måten å finne en sekk som passer deg er ved å prøve den så realistisk som mulig. Skal du kjøpe en ny lenestol til stuen, da prøvesitter du den i butikken før du handler. Du prøver gjerne bukser også. Men hverken lenestolen eller buksene er i stand til å påføre like mye smerte som en feil sekk. Tenk over dette når du skal kjøpe sekk; så blir den din beste venn på tur!
    1 poeng
  47. Urettferdig? Det som er urettferdig er jeg som fikk julegaven som jeg bestilte i begynnelsen av desember til min kjæreste levert i slutten av februar uten at jeg i det hele tatt var blitt opplyst om at det ikke var på lager. Det er greit å ha voksesmerter, men mailene jeg sendte har jeg ikke enda fått svar på. Og den veksten er ikke så ekstrem som du skal ha det til. Andre butikker og selskap har hatt en mye større vekst enn som så uten at det har gått utover kundene. Vi som kunder vil ikke ha noen unnskyldning om hvordan dere har hatt det, vi vil ha en beklagelse.
    1 poeng
  48. 1 poeng
  49. Må bare fortelle om de to barna våre, som ble skikkelige fjellgeiter i sommer. T (gutt, 6 år sist mars) og R (jente, blir 9 i november) var med i tre uker på to forskjellige familiehytter, og i den tiden hadde vi to moderat lange teltturer, en lengre tur til turisthytte med 12 km gange hver vei, pluss sykkel og båt, samt en tredagerstur. Den siste var først til Peer Gynt fra Mysusæter, 9 km, med overnatting i steinbu for barna, mens vi voksne sov i telt. Dagen etter bestemte vi oss for å prøve barnas første skikkelige topptur. Ideen var at vi snur hvis vi må, og ingen skal gråte for det. Men oppover gikk det, med sjokolade, rosiner og flottere og flottere utsikt, og til slutt var vi på toppen av Bråkdalsbelgen, en del av Smiubelgenmassivet, 1915 moh. Det som overrasket meg aller mest var hvor utrolig mye energi som bor i disse små kroppene. Selv etter 7 timer (4 opp, 3 ned) topptur var de i full sving etter middag, med kollbøtter, løping og slå hjul rundt på plassen ved turisthytta. Og de er ikke spesielt atletiske ellers i året. Ingen fotball eller fritidsaktiviteter som skulle tilsi uvanlig god form. Dette sier jeg for at dere skal vite - kjære foreldre: Ikke undervurder barna deres! Hvis stemningen er god og barna forstår hvilket fantastisk kick dere får av å gå tur er nesten alt dere klarer mulig også for de små. Hilsen mamma med hakeslepp.
    1 poeng
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.