Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 01. des. 2013 i alle områder

 1. Hei Leaibolmmai ! Du setter i fokus det som også er mitt hovedanliggende i denne saken. Uvettig kjøring bare for moro skyld. Jeg mener selvfølgelig ikke at alle skutereiere og -kjørere er pøbler og kjører deretter. Men de blåblås frislepp vil med temmelig stor sannsynlighet føre til at risikoen øker. Det kommer litt an på hva skuterselgerne kan finne på av ytterligere reklame for å få opp skutersalget. Brage
 2. Tenkte å ta 7-nuters turen i dag, men da kartappen trøblet litt i starten så valgte jeg feil startvei og mistet den første toppen under Vassfjellet. Skjønte fort at dette kom til å bli en våt tur, mye vann og gjørme på stiene etter regnværet de siste dagene. God utsikt mot sandnes på vei opp mot Vassfjellet Fra toppen av Vassfjellet er det panoramautsikt mot Sandnes og Stavanger. På vei opp mot Lutsifjellet En av vardene på Lutsifjellet, i følge kartet er det ikke denne som er høyeste punkt Varden på Bjørndalsfjellet. Blåste skikkelig kraftig oppå her i dag og nesten vanskelig å gå mot vinden. Turen videre gikk over Fjogstadnuten og så opp på Dalsnuten. Gramstadnuten droppet jeg da det begynte å bli mørkt når jeg var på vei ned fra Dalsnuten og fordi kneet trøblet litt. Obligatorisk utsiktsbilde fra Dalsnuten Ruten jeg gikk
 3. Hei! Brage; kommentaren din om Hells Angels og Bandidos er jo helt på, eh, vidda. Og når det gjelder motorisert ferdsel og alle de tusner DNT medlemmene som har skrevet på oppropet mot kommunenes prøveordning så bør de for ettertiden tråkke skisporene sine selv og frakte maten og veden inn til DNThyttene med pulk. All den tid støy og forurensing er like ille uansett hvilken scooter som lager det. Kautokeino kommune meldte seg ikke ut av prøveprosjektet pga. reindrifta. Retten til motorisert ferdsel i forbindelse med reindrift er nedfelt i reindriftsloven, så derfor vil reindriftas kjøring fortsette selv om all rekreasjonskjøring blir stanset. Disse rekreasjonsløypene er forøvrig ett kostnadsfritt reverserbart tiltak hvis det blir for mange negative konsekvenser pga scooterkjøringen. Det samme kan vi desverre ikke si om DNThytter, skiannlegg, lysløyper for skigåere, osv. Kan forøvrig nevne at der hvor jeg bor kjører det sikkert flere hundre skiløpere forbi med bilen sin hver helg i mars og april. De støyer og bråker veldig mye med bilen sin, idet de passerer meg og mine barn, når de er på jakt etter stillhet.
 4. Jeg har ovenfor i korte trekk referert hva jeg selv og andre fjellfanter har erfart. Hva jeg vet finnes ikke noe vitenskapelig studie av utvikling og konsekvenser for snøscootertrafikk i Sverige. Men dersom man skal veie erfaringskunnskapen til folk som har levd ei stund, vært litt rundt og hatt øya åpne for natur- og miljøforhold opp mot synspunkter som framsettes av historieløse jyplinger og kunnskapsløse politikere, så er det ikke vanskelig å avgjøre hvor tyngdepunktet ligger. La meg si det slik: Jeg følger fjellvettreglene og lytter til erfarne fjellfolk. Avslutningsvis legger jeg ved et foto som ble tatt i Sverige påsken 2013. Bildet illustrerer på en skremmende måte hvor naivt det er å tro at man blir kvitt ulovlig kjøring dersom man bare oppretter løyper. Det må poengteres at fotoet viser en situasjon der ei lovregulert scooterløype passerer gjennom et svensk naturreservat med generelt forbud mot motorferdsel (klikk på bildet for å se det i full størrelse).
 5. Ja hvis det er en slik høvel vi snakker om så er det ikke tvil om hvor navnet stammer fra. Det er litt rart å tenke på at det sannsynligvis har vert tilsvarende fjell på begge sider av denne tonnå en gang, men det har falt ned mens denne står igjen. Sprekken som kan sees fra oversiden skulle nok tilsi at den har vert på vei ned, men så er det et eller annet som har gått galt.
 6. Fra Patagonias film om naturen, menneskene og gamle klesplaggs historie/filosofi. En fin film om du tar deg tid å se den, og den kan gi en tanker om hva en sjøl har av gammelt tøy, at de kan ha et lengre liv og kanskje gå i arv ? link til filmen Worn Wear:
 7. For en som har fulgt utviklinga siden 70-tallet er det ikke vanskelig å konkludere med at motor-pøbelen gjør seg mer og mer gjeldende og sprer støy og uhygge i stadig større områder. Den som lurer på hva resultatet av en liberalisering vil bli kan ta seg en tur over grensa til Sverige på studietur. Mange hytter som tidligere sto åpne for allmenhetens benyttelse har man vært nødt til å stenge. Hytter som fortsatt står åpne minner på innsiden mer om glattceller enn om hytter. Det finnes knapt et løst møbel - i den grad det finnes verktøy er de enten skrudd fast i gulv og vegger eller lenket fast med kjetting. Oppkappet ved finnes aldri. Slik er det blitt i Sverige fordi motor-pøbel i dag dominerer svenske skoger og fjell. Gud forby at det samme skjer på norsk side av grensa!
 8. Grunnen til at jeg og finnmarks_odel (som jeg antar også er fra finnamark), blir en smule irritert over slike utspill er fordi vi vet hvem som ferdes på fjellet. Og vi kan med trygghet si at HA og bandidos ikke er ivrige scooterentusiaster. HA er etablert med hovedklubb og supportklubber i troms og finnmark, med tilgang til lovlige løyper. Hvorfor skulle de plutselig bli interessert i å herje fritt i fjellet når de ikke har gjort det til nå?? Å relatere "scootercowboyene" til hells angels og bandidos er noe av dummeste jeg har sett på denne tråden. For meg virker det som et desperat forsøk på å kaste mer bensin på bålet ved å antyde likheter med disse to gruppene. Jeg kan si deg det at disse har to helt forskjellige formål med livet sitt. Hells angels og bandidos består for det meste av middelaldrende menn, og jeg kan med stor sannsynlighet si at disse ikke har noen interesse av å innta fjellheimen. Å om de skulle gjøre det, hva i all verden skulle de finne på av kriminelle aktiviteter der som kan relateres til deres virksomhet?? Det er tydeligvis en stor kriminell du har møtt på her, men jeg kan ikke huske at verken HA eller bandidos er etablert i kautokeino. Uten å si helt sikkert så har jeg aldri sett en fastboende der på motorsykkel. FIkk du noe svar på hva mannen hadde i sleden? Hadde mannen tilknytning til en mc gjeng? Hva var formålet med turen? Kjørte han etter lovlig løype? Jeg antyder ikke at denne "hvem som helsten" du møtte er en helgen siden jeg ikke har en anelse om hvem du snakker om. Men å komme med slike tåkete utspill virker for meg som om du prøver å antyde at kriminelle mc gjenger vil være et kjempestort problem i fjellet, dette blir kun spekulasjoner etter fri fantasi. Jeg kjenner til flere kriminelle som er dedikerte friluftsfolk, jegere og fiskere på "fritiden". Det er ikke dermed sagt at de vandaliserer skog og mark. Skal vi kanskje forby friluftsliv i tilfelle kriminelle har kunnskap nok til å overleve på fjellet slik at de kan gjemme se for lovens lange arm? Skal vi forby jakt fordi radikale muslimer tar jegerprøven for å få tilgang til våpen? Kan vi relatere friluftsinteresserre kriminelle til andre friluftsfolk siden de har samme interesse? Hvordan kan dette være relevant? Det er både HA og supportklubber i troms og finnmark. hvordankan det ha seg at jeg aldri har møtt på noen av dem når jeg er på fjellet? Hvorfor har de ikke allerede inntatt fjellheimen når de allerede har eksistert i nærheten av lovlige scooterløyper? "Åpning for formålsløs snøscooterkjøring medfører at grupper av mennesker som ellers aldri har sett hensikten med naturopplevelser/friluftsliv nå vil gjøre sitt motoriserte inntog i naturen." Hvordan kan vi vite at disse gruppene plutselig vil bli friluftsinteresserte pga snøscooter? Ble de sjøfartsinteresserte da vannscootere ble lovlig? Å komme med sånne tåkete og ukonkrete utspill burde folk holde seg for god til. Da begynner denne tråden å bli useriøs.
 9. Jeg synes Brages kommentar vedrørende Hells Angels og Bandidos er ganske så relevant. Ikke dermed sagt at alle snøscooterkjørere er kriminelle utskudd. Imidlertid: Åpning for formålsløs snøscooterkjøring medfører at grupper av mennesker som ellers aldri har sett hensikten med naturopplevelser/friluftsliv nå vil gjøre sitt motoriserte inntog i naturen. Men disse folka er ikke egentlig interessert i natur - det er motor- og fartsopplevelsene som er det essensielle. Naturen er bare en kulisse. I den sammenheng er det for så vidt ganske likegyldig hvorvidt folk er medlemmer av motorsykkelbander eller ikke. Poenget er at snøscooteren bringer pøbelen til fjells.
 10. Hva er vitsen med å dra inn hells angels og bandidos i denne debatten? De spiser brød også, kan tenke meg at du også gjør det, snakker vi en kriminell konspirasjon? Jeg synes det hele blir litt usaklig og usmakelig når man skal vinkle debatten den veien uten noen grunn.
 11. Her er et greit tips for litt ekstra varme i posen. Jeg har en Nalgene flaske på ca en liter. I god tid før sengetid koker jeg opp vann og fyller på flaska. En tykk ullsokk isolerer nok til at jeg ikke brenner meg på den. Lemper den i soveposen. Da har jeg varm sovepsoe når jeg legger meg. Flaska med varmtvann holder seg varm hele natta. gir fin lun varme i sovepsoen. Du kan godt bruke de fuktige sokkene du hadde på deg om dagen. Da vil de være knusktørre, varme og klare for en ny dag om morran. Vannet har fremedeles såpass lunk etter 12 timer at det fungerer utmerket til tannpussen, og en liten kattevask. Jeg har også med et par zippo handvarmere. Fyrer dem opp om kvelden og legger dem i støvlene som legges i en pose. Da er også de varme og gode når jeg tar dem på. Legger til at vekt er uvesentlig for meg da jeg bruker pulk om vinteren
 12. Vi er klare for nye eventyr, kanskje vi får oppleve solnedgangen på Enaresjøen igjen. Et nytt eventyr begynner å nærme seg. Som tidligere nevnt på bloggen har jeg og Kathrine bestemt oss for ca fem nye måneder på Nordkalotten til sommeren, jeg har fått innvilget permisjon fra 1 mai til 1 oktober. Kathrine venter fortsatt på svar på sin permisjonssøknad, men tur blir det uansett. Vi kan trygt si at dette gleder vi oss til og kan nesten ikke vente til å nok en gang å få nyte friluftslivet over lengre tid i den ville naturen på Nordkalotten. Halve moroa med en slik tur, eller nesten halve moroa da, er planleggingen. Vi diskuterer fortsatt hvilke område vi ønsker å besøke og har enda ikke klart å spikre alt. Det vi vet er at vi satser på å komme oss på fire lengre turer som vil vare fra tre til fire uker i løpet av friperioden. Til forskjell fra sist satser vi denne gangen på å kjøre bil oppover. Vi tror det vil gjøre logistikken enklere å kunne kjøre egen bil og slippe å forholde oss til offentlig transport. Det blir en del studering av kart. Så langt har vi kommet fram til følgende alternativ. Pasvikdalen: Vi har allerede utforsket Øvre pasvik nasjonalpark og vurderer denne gangen å utforske mer av Pasvikdalen. Vi tenker å starte i Vaggetem å gå til Piilolahytta, men i stedet for å fortsette innover parken vil vi gå nordover langs grensa til Finland og ser hvor langt vi kommer før vi må trekke tilbake til sivilisasjonen. Å bevege seg i grenseområdene her ser veldig spennende ut og dessuten er det en del åpne koier i området som absolutt er en bonus. Dette blir nok første turen, altså fra midten av mai til midten av juni. Vi er spente på fisket, om det i det hele tatt er snøfritt og ikke minst om vi kommer til å treffe på bamsefar. Pasvik er magisk, vi satser på en ny tur i disse mystiske skogene. Gallokvidda: Et område vi lenge har hatt lyst å utforske. Vi vurderer å starte turen i Neiden å gå mot Polmak, også på denne turen har vi muligheten til å bevege oss i grensetraktene mellom Norge og Finland. Her har vi store forhåpninger til fisket (og myggen), og drømmer om kilosfisk og ny personlig rekord for begge oss to. Ser at det er en del myr i dette området og er litt redd for at det kan bli en fuktig tur når vi starter såpass tidlig på sommeren (midten av juni til midten av juli). Gallokvidda er et område vi finner lite informasjon om og alle tips vil bli mottatt med et stort takk. Vi drømmer om å oppleve dette igjen. Øvre Dividalen nasjonalpark: Et område som vi har blitt anbefalt ev flere personer og har allerede fått god hjelp til gode rutevalg og hvor det kan være verdt å prøve fiskelykken. Vi ønsker å parkere ved Altevann, padle til Storbukta og trekke kanoen opp til Geavdnajavri som ligger i Rohkunborri nasjonalpark. Etter ca en uke padler og bærer vi kanoen ned til Leinavann og setter kursen mot Politiodden. Her legger vi fra oss kanoen, strammer skolissene og bruker de neste par ukene til å utforske Øvre Dividalen nasjonalpark. Turen avsluttes med å padle Altevann tilbake til bilen. Har hørt at det er mulig med båtskyss her, dette kan bli et alternativ for å spare tid. Dette eventyret satser vi på å gjennomføre fra midten av august til midten av september, det blir altså den siste turen før vi kjører sørover igjen. Enaresjøen og Vatsari: Her har vi vært før og det ga mersmak for å si det mildt. Å padle på den enorme innsjøen er et eventyr i seg selv og Vatsari er ei perle. Om vi tar denne turen vil vi nok velge ei annen rute enn sist. Et alternativ kan være å sjøsette kanoen på den nordvestre delen av Enare, padle til den nordøstre siden og videre mot Surnujavri i Vatsari. Herfra tenker vi å bære/padle over Rajapaafjellet og videre over Sandnesvannet før turen avsluttes. Her er vi åpne for forslag, så vi tar gledelig mot tips om andre rutevalg om noen vil være så snill å bidra med det. Det blir nok en del trekking av kano til sommeren også. Øvre Anarjohka Nasjonalpark: En nasjonalpark som frister og alle med interesse for friluftsliv i villmarka har vel drømt om å utforske denne parken. Ut i fra kartet ser det ut som at det er mulig å starte i Sihccajavri fjellstue og gå mot parken derfra. Dette vil gi oss en mulighet til å utforske litt av denne relativt store og utilgjengelige parken. Utenom dette vet vi svært lite om dette området og det finnes sikkert flere andre gode innfallsporter. Nok en gang blir vi veldig glad for innspill fra andre friluftsfolk. Laksefjordvidda: En sikker vinner når det kommer til fiske. Sist gikk vi fra Ifjord til Sirbma, denne gangen vurdere vi å gå fra Sirbma til Lakselv. Her finnes drøssevis av vassdrag som kan være spennende å prøve fiskelykken i. Det som kanskje kan være negativt er at det vist nok ferdes en del folk i dette området og naturen skal være preget av det. Om dette stemmer vet vi ikke og den beste måten å få bekreftet eller avkreftet dette på er vel å ta turen selv. Dette er vel de alternativene vi har vurdert så langt. Hittil er det vel Pasvikdalen, Gallokvidda og Øvre Dividalen som står høyest på listen, men dette kan fort forandre seg. Vi blir veldig glad for alle innspill vi eventuelt får, hvor ville du tatt turen om du var oss? Uansett hvor turene blir lagt gleder vi oss helt enormt og så er det vel slik at turen blir til underveis. Det viktigste er at vi kan nyte hver eneste dag og glede oss over at vi før gjøre det som vi har mest lyst til å gjøre av alt. Vi er heldige! Vis artikkelen på bloggen
 13. Som säkert flera har sett, så har IKEA ett diskställ i rostfritt stål, i två varianter: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30011832/ (expeditionsmodell, lättare och mer kompakt) Folk använder den här som eldkorg, men skapligt resultat. Någon här som provat? Den kostar lite, är lätt, kan fyllas upp med annat av packningen så den inte tar mycket extra plats. Kommentarer på denna? Någon här som provat? Jag har köpt en, men inte testat ännu. Jag är dunderförkyld just nu, men skall prova när förkylningen gett med sig så jag kan dra på tur igen. Fungerar den bra tänkte jag såga upp ett hål upptill så det blir enklare att mata in mer bränsle utan att ta av kokkärlet. Ett känt, fungerande användsområde är annars som skydd om man har värmeljus inne i tältet. Sätt den äver ljusen, så minskar risken att man sätter eld på något av misstag. Så jag tycker prylen är köpvärd oavsett. Skulle inget av detta fungera kan man i nödfall ha det som diskställ, hemma.
 14. De fleste butikker med respekt for seg selv (les, ikke xxl) monterer binding og fyller gamle hull gratis hvis du kjøper binding der.
 15. Det er veldig enkelt å finne informasjon om hvor ille det har blitt i Sverige, de som gidder kan lese nettutgavene til de forskjellige Länstidningar (tror det skrives slik), og søke på "buskörning", "skoter" , osv. Et eksempel: http://ltz.se/asikter/ordetfritt/1.5784226-skoterterrorn-allt-varre http://ltz.se/nyheter/krokom/1.5770186-buskorning-kring-zlatans-stuga-uppror-grannar http://ltz.se/nyheter/are/1.2847225-folk-struntar-i-skoterforbudet-pa-renbetesfjall Litt eldre saker: http://www.adressa.no/nyheter/utenriks/article1048076.ece http://www.adressa.no/nyheter/utenriks/article1048075.ece
 16. Hvorfor kom denne diskusjonen egentlig nå? Det var i våres at forsøksordningen ble utvidet til å gjelde 40 kommuner. Nå er det jo bare gitt klarsignal for at de resterende søkerene også får delta....
 17. For å få mer kjøtt på beinet i denne diskusjonen igjen: har noen linker til erfaringer fra Sverige? Så slik denne tråden er nå er det litt for mye antydninger da begge sider, substans hadde vært bra. Selvfølgelig føler vi alle for ditt eller datt, men all den tid det er lite relevant skrevet om dette ut fra norske forhold må vi vel til andre land for å få slikt. Begge sider av saken må da dra nytte av det. Sent from my iPhone using Tapatalk
 18. Takker så mye for informasjon Nå tror jeg ganske sikkert at det blir tur dit i til sommeren
 19. Var en kort tur i skogen rett bak der jeg bor og ble overrasket av et rådyr som løp tvers over stien 5-10m foran meg. Litt spesielt, ettersom jeg ikke var mer enn 20m utenfor boligfeltet...
 20. Lifjell var rett plassen i dag.Det var glatt nok i søla. Lokalt så heter Prekestolen "Hyvlatonnå" Navnet er selvforklarende når du ser fjellet nede fra fjorden. N
 21. Herlig herlig! Virkelig kjekk lesing ) fekk innmari lyst til å gå der sjøl
 22. Det ble dessverre ikke "stolen" i dag. Konemor var svært lite lysten på å prøve selv om været etter hvert ble bedre og bedre utover morgenen. Trass i at betjeningen på fjellstua rådet folk fra å gå, så var det noen som hadde forsøkt seg på turen på lørdag, men de returnerte med uforrettet sak. Det hadde vert svært isete og glatt på berget ganske tidlig på turen, så de fant det tryggest å komme seg ned igjen. Det regnet en del både i går kveld og i natt, og jeg kan tenke meg at forholdene i dag hadde vert noe bedre, men sier konemor nei så blir det som oftest nei. Det var mange biler på ferja fra Stavanger til Tau, så det kan godt tenkes at det er noen som har tenkt seg oppover til Preikestolen. Kvelden i går var helt topp, med utsøkte viltretter av alle slag og vin og øl spesielt valgt for å passe til maten. Det er bare en gang jeg misunner min bror hans store mage, og det er når det er så mye god mat på bordet. Men er man mett så er man mett, og er man mett så er man som oftest også fornøyd, og det var jeg så det holdt. Et par bilder med utsikten fra rommet, så kan du bare "trega på" at du ikke ble med. Det er vel Skåpet på nordsiden av Lysefjorden vi ser til venstre i bildet etter Revsvatnet og Kvassnosfjellet på sørsiden av fjorden som vises i bakgrunnen?
 23. REs

  Vind og vimpel.

  Plasseringen av flaggstangen i forhold til huset mitt kan nok, i tillegg til mye vind, være årsaken til problemet. Nå koster ikke en slik vimpel all verdens hvis man bare handler på riktig sted, og en vimpel i året står jeg nok i. Her ser du hvordan stangen står.
 24. Hei Ja, og vent med å stenge ventilen til brenneren har kjølt ned. Ellers kan ventilen sette sig så hardt som inn i H... Hilsen Elgen
 25. Du burde kanskje lese litt mer av tråden før du kommenterer, det du kommenterer her blir tatt ut av sammenheng. Det er folk her som mener de har opplevd veldig mye ulovlig og hensynsløs kjøring. La de få lov til å mene det. Jeg har aldri påstått at du kjører hensynsløst, jeg aner jo ikke hvordan eller hvor du kjører. Men du kjører ulovlig og det er med på å ødelegge for alle de som gjerne vil ha muligheten til å kjøre lovlig. Ved å komme med uttalelser som dette tror jeg også du bare provoserer motstanderene i forumet som igjen fører til at de blir enda mer skeptiske til prosjektet. Jeg er ikke imot at man skal få kjøre scooter, men da må folk følge reglene. Hvordan vet du egentlig at du ikke sjenerer noen? Ingen her har sagt at du er en kriminell jævel, hadde du lest litt mer hadde du også sett at jeg tidligere har prøvd å få fram at å dra alle under en kam antageligvis vil føre til at fler gir faen. Grunnen til at jeg mener at lovbrudd bør straffes er for at om noen bryter loven litt er det noen som bryter den enda mer o.s.v også er man inne i en ond sirkel. Jeg prøver også å få fram i denne tråden at det finnes alternativer til å totalt forby noe, som f.eks å slå hardt ned på lovbrudd. At du stadig kjører ulovlig og mener at det ikke er noe galt i det gjør ikke at jeg ikke mener du bør få svi litt for det. Du ødelegger nemlig for mange andre, tydeligvis uten at du klarer se det selv, selvom du ikke er den værste. Jeg fikk bot fordi jeg ble målt i 10 km/t over grensa. Jeg hadde ikke dårlig samvittighet for det og jeg gjør det fortsatt, men likefullt fortjente jeg bota for selvom det bare var et lite regelbrudd så var det like forbanna et brudd. Det har også en viss preventiv effekt, man følger litt mer med på nåla en stund.
 26. En del gode råd i denne youtube videoen fra Fjällräven, men dere har sikkert alt vært innom det meste her allerede.
 27. Forklar litt nærmere, ca. 20 cm fra skjermen Skrudde hva av, gassregulatoren løs fra pumpa? Det skal egentlig ikke lekke noe særlig der, selv om flaska står under fullt trykk, ventilen på min Omnifuel stenger rimelig kjapt. Du kan prøve å skru regulatoren på selve brenneren fram og tilbake, og hører om det begynner å suse litt igjen før du kobler fra, den kan være litt trykk igjen som ikke slipper ut. Når det gjelder forvarmingen, må du være lynkjapp med å tenne på bensinen, ellers fordamper mesteparten. Det er bare å prøve seg fram det, jo kaldere brenneren er, desto mer bensin må til.
 28. At finnmarksvidda har vært "utenfor folkeskikken" er antakelig noe som henger igjen fra gammelt av, og som gjerne kan oppfattes som at det er når man sitter i en annen del av landet å leser avisoverskrifter om reindriften. Da blir det fort til at man gjør seg opp sin egen mening uten å egentlig ha den livslange erfaringen derfra. Etter at jeg flyttet sørover i fjor har jeg også fått føle på alle fordommer og synsinger om finnmark og finnmarksvidda. min konklusjon blir; folk har ikke peiling på hvordan vi lever der oppe. Faktum er at ting foregår stort sett i siviliserte former. De fleste går overens med hverandre og respekterer hverandre. Vil også legge til mitt forrige innlegg at når vi er ute i fjellet i finnmark, så er vi ute i snøstorm og finvær. Vi er ikke ute kun de dagene det er fint vær, vi bruker naturen året rundt. Hvorfor kautokeino kommune ikke ville være med i prøveordningen lenger kan jeg ikke svare på, det må du nesten spørre de ansvarlige om. Men som du sier kan det være pga at de allerede bruker snøscooteren i reindrifta og at de i tillegg har hatt lovlige snøscooterløyper lenge før prøveordninga kom. Logikken ligger i at selv om noen av snøscooterbrukerne kjører utenom oppmerket løype, så går de ikke med viten og vilje inn for å trakassere andre. De jager ikke vilt, og driver ikke med hærverk i motsetning til scooterførerne i sørligere fylker. Ja de bryter loven, noe de ikke burde, men de passer ihvertfall på at de ikke utgjør en skade eller trussel for mennesker, dyr eller natur. Å lage et spor i snøen, eller å utilsiktet forstyrre stillheten i noen minutter til noen i fjellet anser ikke jeg som en hensynsløs kriminell handling. For å dra en sammenligning litt på spissen. Alle bilførere har på ett eller annet tidspunkt brutt en lov, enten det er å kjøre for fort, å kjøre uten bilbelte, å kjøre feillastet bil eller syklister og biister som som bryter vikeplikt Betyr dette at alle disse er hensynsløse kriminelle? Så forskjellen på en lovbryter og ett råtten eple vil vel være å si at alle disse ovenfor vil være lovbrytere, mens en som med hensikt kjører ned og skader et dyr eller meneske som løper over veien er et råttent eple.
 29. Samme her! Gul konvolutt fra Chen Xiao Ming med to stk Cree-lykter lå i postkassen da jeg kom fra jobb i formiddag Emballasjen var sparsommelig, men alt er helt og pent, så China Post har tydeligvis en mer skånsom pakkebehandling enn Posten Norge Har satt inn batterier og lykta lyser utrolig bra. God zoomfunksjon av lyskjeglen, kan dimmes ned og har i tillegg en blinkefunksjon. Vannbestandighet er sikkert ikke i toppklasse, men det vil tiden vise. Til prisen av en dårlig rødvin er dette "Best Buy" Denne helgen er det jobb, men neste helg skal den prøves. Da er det Lucia-tur hvor vi er 3 jenter som har laget tradisjon med å logge oss ut av julerushet, jobb og verdensproblemer og tar oss en siste desembertur for litt ekstra frisk luft før julekvelden Takker så mye for tipset om lykten
 30. Det er ikke jeg enig i. Det er mange som sliter med den ulovlige scooterkjøringen i Finnmark også. Kanskje det er nettopp der problemet er størst? Er det ikke slik at man har resignert enkelte steder? Ikke vet jeg, men jeg har en mistanke om det. At de som kjører ulovlig setter ord på det de driver med er jo i seg selv opplysende for de som tror at det ikke er så ille som det blir sagt. Det er nemlig ikke forskjell på om man kjører ulovlig i Finnmark eller kjører ulovlig i Sør-Norge. Møtet i går provoserte en del - og det bør provosere alle som er opptatt av at demokratiske prosesser blir fulgt. Det skal bli svært spennende å se hva som skjer i uken som kommer. Poltisk råkjør ispedd litt overlegen arroganse(?) kan slå tilbake får vi håpe. Her får plutselig ikke Stortinget det siste ordet i en sak som absolutt burde vært der først og jeg håper og tror ikke siste ordet er sagt.
 31. Dumpet et par slike ned i postkassen her i dag. Takk for tips og link. Virker helt greit disse, og så billig at det ikke gjøre vondt om man skulle miste ei. Litt kort ledning til batteriboksen om man vil ha den mot kroppen, men ikke noe stort problem.
 32. Om det viser seg at det er så mange som kjører ulovlig og hensynsløst mener jeg man får ta tak i akkurat det problemet. Fange opp de som kjører ulovlig og frata dem retten til å kjøre scooter. Kan ikke skjønne annet enn at det er et begrenset antall mennesker som oppfører seg som idioter. Det er altfor mange forbud i dette landet, samtidig som kriminelle blir tatt på med silkehansker. Man kan jo også sette krav til kommunene. Om det kommer inn for mange dokumenterte klager så blir det forbudt i den kommunen å kjøre scooter intill de får løst problemet. Det er uendelig mange tiltak man kan gjøre. Hva med å heller få det til å fungere enn å bannlyse det hele. Kikut: Hva har du sagt for å få sånne kommentarer slengt i trynet? Neida, tviler ikke på det. Har lest andre debatter og det er skremmende mange med ett latterlig dårlig vokabular. Jeg tror også det er mange unge i sånne diskusjoner som kunne funnet på å si akkurat det samme til foreldrene sine.
 33. Så det du sier er at vi ikke bør foreta oss noe som helst? Omtrent uansett hva vi gjør så er det en mulighet for alvorlige konsekvenser. Jeg forstår tankegangen din, men jeg syns det blir for langt utenfor problemstillingen vi har nå. Litt vel mye krisemaksimering. Fint at den nye regjeringen ønsker å satse mer på politi da. At de ønsker å garantere alle som går ut fra politihøyskolen jobb. Kanskje ikke politiet blir så på hæla lenger. At folk kjører ulovlig er trist og at de ikke forstår hvor mye de ødelegger for andre er fryktelig dumt. Men de som har interesse for å kjøre scooter og gjerne kjører ulovlig gjør nok det allerede. Tror det er begrenset hvor mange fler det er som begynner å kjøre ulovlig fordi det blir lovlig å kjøre noen steder. Det blir ikke flere respektløse mennesker selvom noe blir lovlig.
 34. Har noen eksempler fra mitt nærmiljø: -Varslingssystemene deres er så gode at alle kontroller blir varslet via SMS og ikke minst Facebook.Hvis Politiet leier skutere, vet hele miljøet dette, nesten før skuterene er lastet opp. Da 4 arbeidsomme, flinke "gutter" drev og jaget drektige simler, stod kameratene klare og sperret veiene for Politiet, da de omsider måtte ned i bygda igjen. Politiet fikk jo tak i dem likevel da, og bøtene ble betalt av sledneck-miljøet. De fleste slednecks jeg vet om, tjener alt fra 400 000 til 800 000 i året, jeg kaller disse rimelig pengesterke... -Vet om flere som kjører med en slags anordning (Tau/wire) for å kaste opp i helikopterrotoren, skulle kopteret bli for nærgående, i tillegg drives det hærverk på SNO- og Politibiler, såvel som sivile folks biler. Trusler om vold blir stadig vekk framsagt til friluftsfolk, gjerne i forbindelse med festlige tilstelninger. Synes absolutt ikke dette minner om "guttestreker"
 35. Bestilt en helt ubrukt og fin Optimus 111. For jeg hadde ikke nok med mine 11 andre primuser..
 36. Gikk forby Ilabekken i Trondheim på vei til jobb i går-mårrest!
 37. Bidraget mitt får være etter den lille turen jeg fikk meg i dag. Frost.
 38. Den første snøen i Bergen, 19/11. Mine bidrag: http://mintur.net/Turer2013/FFKalender/
 39. De siste høsttegn Sidensvansens flokkferd sørover, hvor den ransaker siste rest av bærbusker og rogn, er et godt tegn på at høsten snart er forbi. Vinteren står på trappene!
 40. Har 2000 lm lykta til Magicshine som jeg bruker til skikjøring. Synes den fungerer utmerket. http://www.xxl.no/Root/Sykkel/Tilbeh%C3%B8r-til-sykkelen/Sykkellykter-og--tilbeh%C3%B8r/magicshine-Magicshine-MJ-880-multi-sykkellykt-MEST-FOR-PENGENE%21-DM41/p/1078989_1_Style Men beste kjøpet jeg har gjort er en 1200 lm lykt fra ebay til 60 kr. Har fungert problemfritt fram til nå og ok batterilevetid. http://www.ebay.com/itm/CREE-T6-White-LED-1200LM-Zoomable-Zoom-ON-OUT-Adjustable-Headlamp-Headlight-EP98-/130970923414?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e7e79b196 Ebay lykta:
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+02:00


×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.