Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng fra 01. des. 2013 i alle områder

 1. Finnmarks_odel

  Motorisert ferdsel i utmark.

  Hei! Brage; kommentaren din om Hells Angels og Bandidos er jo helt på, eh, vidda. Og når det gjelder motorisert ferdsel og alle de tusner DNT medlemmene som har skrevet på oppropet mot kommunenes prøveordning så bør de for ettertiden tråkke skisporene sine selv og frakte maten og veden inn til DNThyttene med pulk. All den tid støy og forurensing er like ille uansett hvilken scooter som lager det. Kautokeino kommune meldte seg ikke ut av prøveprosjektet pga. reindrifta. Retten til motorisert ferdsel i forbindelse med reindrift er nedfelt i reindriftsloven, så derfor vil reindriftas kjøring fortsette selv om all rekreasjonskjøring blir stanset. Disse rekreasjonsløypene er forøvrig ett kostnadsfritt reverserbart tiltak hvis det blir for mange negative konsekvenser pga scooterkjøringen. Det samme kan vi desverre ikke si om DNThytter, skiannlegg, lysløyper for skigåere, osv. Kan forøvrig nevne at der hvor jeg bor kjører det sikkert flere hundre skiløpere forbi med bilen sin hver helg i mars og april. De støyer og bråker veldig mye med bilen sin, idet de passerer meg og mine barn, når de er på jakt etter stillhet.
 2. sromsdal

  Motorisert ferdsel i utmark.

  Hva er vitsen med å dra inn hells angels og bandidos i denne debatten? De spiser brød også, kan tenke meg at du også gjør det, snakker vi en kriminell konspirasjon? Jeg synes det hele blir litt usaklig og usmakelig når man skal vinkle debatten den veien uten noen grunn.
 3. Her er et greit tips for litt ekstra varme i posen. Jeg har en Nalgene flaske på ca en liter. I god tid før sengetid koker jeg opp vann og fyller på flaska. En tykk ullsokk isolerer nok til at jeg ikke brenner meg på den. Lemper den i soveposen. Da har jeg varm sovepsoe når jeg legger meg. Flaska med varmtvann holder seg varm hele natta. gir fin lun varme i sovepsoen. Du kan godt bruke de fuktige sokkene du hadde på deg om dagen. Da vil de være knusktørre, varme og klare for en ny dag om morran. Vannet har fremedeles såpass lunk etter 12 timer at det fungerer utmerket til tannpussen, og en liten kattevask. Jeg har også med et par zippo handvarmere. Fyrer dem opp om kvelden og legger dem i støvlene som legges i en pose. Da er også de varme og gode når jeg tar dem på. Legger til at vekt er uvesentlig for meg da jeg bruker pulk om vinteren
 4. Som säkert flera har sett, så har IKEA ett diskställ i rostfritt stål, i två varianter: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30011832/ (expeditionsmodell, lättare och mer kompakt) Folk använder den här som eldkorg, men skapligt resultat. Någon här som provat? Den kostar lite, är lätt, kan fyllas upp med annat av packningen så den inte tar mycket extra plats. Kommentarer på denna? Någon här som provat? Jag har köpt en, men inte testat ännu. Jag är dunderförkyld just nu, men skall prova när förkylningen gett med sig så jag kan dra på tur igen. Fungerar den bra tänkte jag såga upp ett hål upptill så det blir enklare att mata in mer bränsle utan att ta av kokkärlet. Ett känt, fungerande användsområde är annars som skydd om man har värmeljus inne i tältet. Sätt den äver ljusen, så minskar risken att man sätter eld på något av misstag. Så jag tycker prylen är köpvärd oavsett. Skulle inget av detta fungera kan man i nödfall ha det som diskställ, hemma.
 5. Elisabeth-81

  Motorisert ferdsel i utmark.

  Du burde kanskje lese litt mer av tråden før du kommenterer, det du kommenterer her blir tatt ut av sammenheng. Det er folk her som mener de har opplevd veldig mye ulovlig og hensynsløs kjøring. La de få lov til å mene det. Jeg har aldri påstått at du kjører hensynsløst, jeg aner jo ikke hvordan eller hvor du kjører. Men du kjører ulovlig og det er med på å ødelegge for alle de som gjerne vil ha muligheten til å kjøre lovlig. Ved å komme med uttalelser som dette tror jeg også du bare provoserer motstanderene i forumet som igjen fører til at de blir enda mer skeptiske til prosjektet. Jeg er ikke imot at man skal få kjøre scooter, men da må folk følge reglene. Hvordan vet du egentlig at du ikke sjenerer noen? Ingen her har sagt at du er en kriminell jævel, hadde du lest litt mer hadde du også sett at jeg tidligere har prøvd å få fram at å dra alle under en kam antageligvis vil føre til at fler gir faen. Grunnen til at jeg mener at lovbrudd bør straffes er for at om noen bryter loven litt er det noen som bryter den enda mer o.s.v også er man inne i en ond sirkel. Jeg prøver også å få fram i denne tråden at det finnes alternativer til å totalt forby noe, som f.eks å slå hardt ned på lovbrudd. At du stadig kjører ulovlig og mener at det ikke er noe galt i det gjør ikke at jeg ikke mener du bør få svi litt for det. Du ødelegger nemlig for mange andre, tydeligvis uten at du klarer se det selv, selvom du ikke er den værste. Jeg fikk bot fordi jeg ble målt i 10 km/t over grensa. Jeg hadde ikke dårlig samvittighet for det og jeg gjør det fortsatt, men likefullt fortjente jeg bota for selvom det bare var et lite regelbrudd så var det like forbanna et brudd. Det har også en viss preventiv effekt, man følger litt mer med på nåla en stund.
 6. En del gode råd i denne youtube videoen fra Fjällräven, men dere har sikkert alt vært innom det meste her allerede.
 7. Forklar litt nærmere, ca. 20 cm fra skjermen Skrudde hva av, gassregulatoren løs fra pumpa? Det skal egentlig ikke lekke noe særlig der, selv om flaska står under fullt trykk, ventilen på min Omnifuel stenger rimelig kjapt. Du kan prøve å skru regulatoren på selve brenneren fram og tilbake, og hører om det begynner å suse litt igjen før du kobler fra, den kan være litt trykk igjen som ikke slipper ut. Når det gjelder forvarmingen, må du være lynkjapp med å tenne på bensinen, ellers fordamper mesteparten. Det er bare å prøve seg fram det, jo kaldere brenneren er, desto mer bensin må til.
 8. sromsdal

  Motorisert ferdsel i utmark.

  At finnmarksvidda har vært "utenfor folkeskikken" er antakelig noe som henger igjen fra gammelt av, og som gjerne kan oppfattes som at det er når man sitter i en annen del av landet å leser avisoverskrifter om reindriften. Da blir det fort til at man gjør seg opp sin egen mening uten å egentlig ha den livslange erfaringen derfra. Etter at jeg flyttet sørover i fjor har jeg også fått føle på alle fordommer og synsinger om finnmark og finnmarksvidda. min konklusjon blir; folk har ikke peiling på hvordan vi lever der oppe. Faktum er at ting foregår stort sett i siviliserte former. De fleste går overens med hverandre og respekterer hverandre. Vil også legge til mitt forrige innlegg at når vi er ute i fjellet i finnmark, så er vi ute i snøstorm og finvær. Vi er ikke ute kun de dagene det er fint vær, vi bruker naturen året rundt. Hvorfor kautokeino kommune ikke ville være med i prøveordningen lenger kan jeg ikke svare på, det må du nesten spørre de ansvarlige om. Men som du sier kan det være pga at de allerede bruker snøscooteren i reindrifta og at de i tillegg har hatt lovlige snøscooterløyper lenge før prøveordninga kom. Logikken ligger i at selv om noen av snøscooterbrukerne kjører utenom oppmerket løype, så går de ikke med viten og vilje inn for å trakassere andre. De jager ikke vilt, og driver ikke med hærverk i motsetning til scooterførerne i sørligere fylker. Ja de bryter loven, noe de ikke burde, men de passer ihvertfall på at de ikke utgjør en skade eller trussel for mennesker, dyr eller natur. Å lage et spor i snøen, eller å utilsiktet forstyrre stillheten i noen minutter til noen i fjellet anser ikke jeg som en hensynsløs kriminell handling. For å dra en sammenligning litt på spissen. Alle bilførere har på ett eller annet tidspunkt brutt en lov, enten det er å kjøre for fort, å kjøre uten bilbelte, å kjøre feillastet bil eller syklister og biister som som bryter vikeplikt Betyr dette at alle disse er hensynsløse kriminelle? Så forskjellen på en lovbryter og ett råtten eple vil vel være å si at alle disse ovenfor vil være lovbrytere, mens en som med hensikt kjører ned og skader et dyr eller meneske som løper over veien er et råttent eple.
 9. Ulvemor

  Hodelykt

  Samme her! Gul konvolutt fra Chen Xiao Ming med to stk Cree-lykter lå i postkassen da jeg kom fra jobb i formiddag Emballasjen var sparsommelig, men alt er helt og pent, så China Post har tydeligvis en mer skånsom pakkebehandling enn Posten Norge Har satt inn batterier og lykta lyser utrolig bra. God zoomfunksjon av lyskjeglen, kan dimmes ned og har i tillegg en blinkefunksjon. Vannbestandighet er sikkert ikke i toppklasse, men det vil tiden vise. Til prisen av en dårlig rødvin er dette "Best Buy" Denne helgen er det jobb, men neste helg skal den prøves. Da er det Lucia-tur hvor vi er 3 jenter som har laget tradisjon med å logge oss ut av julerushet, jobb og verdensproblemer og tar oss en siste desembertur for litt ekstra frisk luft før julekvelden Takker så mye for tipset om lykten
 10. Kjell Iver

  Motorisert ferdsel i utmark.

  Det er ikke jeg enig i. Det er mange som sliter med den ulovlige scooterkjøringen i Finnmark også. Kanskje det er nettopp der problemet er størst? Er det ikke slik at man har resignert enkelte steder? Ikke vet jeg, men jeg har en mistanke om det. At de som kjører ulovlig setter ord på det de driver med er jo i seg selv opplysende for de som tror at det ikke er så ille som det blir sagt. Det er nemlig ikke forskjell på om man kjører ulovlig i Finnmark eller kjører ulovlig i Sør-Norge. Møtet i går provoserte en del - og det bør provosere alle som er opptatt av at demokratiske prosesser blir fulgt. Det skal bli svært spennende å se hva som skjer i uken som kommer. Poltisk råkjør ispedd litt overlegen arroganse(?) kan slå tilbake får vi håpe. Her får plutselig ikke Stortinget det siste ordet i en sak som absolutt burde vært der først og jeg håper og tror ikke siste ordet er sagt.
 11. zimwalker

  Hodelykt

  Dumpet et par slike ned i postkassen her i dag. Takk for tips og link. Virker helt greit disse, og så billig at det ikke gjøre vondt om man skulle miste ei. Litt kort ledning til batteriboksen om man vil ha den mot kroppen, men ikke noe stort problem.
 12. Elisabeth-81

  Motorisert ferdsel i utmark.

  Om det viser seg at det er så mange som kjører ulovlig og hensynsløst mener jeg man får ta tak i akkurat det problemet. Fange opp de som kjører ulovlig og frata dem retten til å kjøre scooter. Kan ikke skjønne annet enn at det er et begrenset antall mennesker som oppfører seg som idioter. Det er altfor mange forbud i dette landet, samtidig som kriminelle blir tatt på med silkehansker. Man kan jo også sette krav til kommunene. Om det kommer inn for mange dokumenterte klager så blir det forbudt i den kommunen å kjøre scooter intill de får løst problemet. Det er uendelig mange tiltak man kan gjøre. Hva med å heller få det til å fungere enn å bannlyse det hele. Kikut: Hva har du sagt for å få sånne kommentarer slengt i trynet? Neida, tviler ikke på det. Har lest andre debatter og det er skremmende mange med ett latterlig dårlig vokabular. Jeg tror også det er mange unge i sånne diskusjoner som kunne funnet på å si akkurat det samme til foreldrene sine.
 13. Elisabeth-81

  Motorisert ferdsel i utmark.

  Så det du sier er at vi ikke bør foreta oss noe som helst? Omtrent uansett hva vi gjør så er det en mulighet for alvorlige konsekvenser. Jeg forstår tankegangen din, men jeg syns det blir for langt utenfor problemstillingen vi har nå. Litt vel mye krisemaksimering. Fint at den nye regjeringen ønsker å satse mer på politi da. At de ønsker å garantere alle som går ut fra politihøyskolen jobb. Kanskje ikke politiet blir så på hæla lenger. At folk kjører ulovlig er trist og at de ikke forstår hvor mye de ødelegger for andre er fryktelig dumt. Men de som har interesse for å kjøre scooter og gjerne kjører ulovlig gjør nok det allerede. Tror det er begrenset hvor mange fler det er som begynner å kjøre ulovlig fordi det blir lovlig å kjøre noen steder. Det blir ikke flere respektløse mennesker selvom noe blir lovlig.
 14. Balle

  Motorisert ferdsel i utmark.

  Har noen eksempler fra mitt nærmiljø: -Varslingssystemene deres er så gode at alle kontroller blir varslet via SMS og ikke minst Facebook.Hvis Politiet leier skutere, vet hele miljøet dette, nesten før skuterene er lastet opp. Da 4 arbeidsomme, flinke "gutter" drev og jaget drektige simler, stod kameratene klare og sperret veiene for Politiet, da de omsider måtte ned i bygda igjen. Politiet fikk jo tak i dem likevel da, og bøtene ble betalt av sledneck-miljøet. De fleste slednecks jeg vet om, tjener alt fra 400 000 til 800 000 i året, jeg kaller disse rimelig pengesterke... -Vet om flere som kjører med en slags anordning (Tau/wire) for å kaste opp i helikopterrotoren, skulle kopteret bli for nærgående, i tillegg drives det hærverk på SNO- og Politibiler, såvel som sivile folks biler. Trusler om vold blir stadig vekk framsagt til friluftsfolk, gjerne i forbindelse med festlige tilstelninger. Synes absolutt ikke dette minner om "guttestreker"
 15. Hege P.

  Hva har du kjøpt nå!

  Bestilt en helt ubrukt og fin Optimus 111. For jeg hadde ikke nok med mine 11 andre primuser..
 16. Þróndeimr

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Gikk forby Ilabekken i Trondheim på vei til jobb i går-mårrest!
 17. "Novemberlys" kaller jeg dette. Det er vel helt i siste liten!
 18. Bidraget mitt får være etter den lille turen jeg fikk meg i dag. Frost.
 19. Den første snøen i Bergen, 19/11. Mine bidrag: http://mintur.net/Turer2013/FFKalender/
 20. Bjarne H.S.

  Hvor har du vært på tur i dag?

  Topptur i ettermiddag, til Klauv!
 21. "Julestjerner i november" På stålisen..
 22. De siste høsttegn Sidensvansens flokkferd sørover, hvor den ransaker siste rest av bærbusker og rogn, er et godt tegn på at høsten snart er forbi. Vinteren står på trappene!
 23. Tittel: Rein Hvor: Medkila i Harstad, 17.11.2013
 24. Oddbjørn

  Hodelykt

  Har 2000 lm lykta til Magicshine som jeg bruker til skikjøring. Synes den fungerer utmerket. http://www.xxl.no/Root/Sykkel/Tilbeh%C3%B8r-til-sykkelen/Sykkellykter-og--tilbeh%C3%B8r/magicshine-Magicshine-MJ-880-multi-sykkellykt-MEST-FOR-PENGENE%21-DM41/p/1078989_1_Style Men beste kjøpet jeg har gjort er en 1200 lm lykt fra ebay til 60 kr. Har fungert problemfritt fram til nå og ok batterilevetid. http://www.ebay.com/itm/CREE-T6-White-LED-1200LM-Zoomable-Zoom-ON-OUT-Adjustable-Headlamp-Headlight-EP98-/130970923414?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e7e79b196 Ebay lykta:
Vinnerlisten er satt til Oslo/GMT+01:00
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.