Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 07/04/2012 in all areas

 1. Er jo ikke så dyrt å være på tur så lenge man investerer i godt utstyr over litt tid. En må ikke kjøpe alt det "beste" med en gang. En del ting er og helt kurrant å kjøpe brukt. F.eks er pent brukte kvalitetstelt helt fint å kjøpe, som regel halv pris av ny pris eller billigere. Trenger jo ikke kjøpe de dyreste merkene. En får ofte litt vekt så det første jeg nok hadde kjøpt av topp kvalitet var en bra sekk. Selv bruker jeg f.eks en Stormberg bukse og skalljakke som i sum kostet 800-900. Med en tarp eller regnponcho fungerer slikt fint. Alternativt kan man jo kjøpe dyre merker til flere tusen pr plagg. Matmessig koster det ikke mye hvis en lager til f.eks noen havregrynblaninger og slikt selv. Fisker man underveis er det jo en del "gratis" mat der. Bruker vel neppe noe mer på mat på tur enn hjemme med mindre jeg kunne lever på Real og slikt, Et bra telt nytt til kr 3500(f.eks Fjellheimen 3 camp) gir deg jo etter 10 netter med 2 pers en kostnad pr natt på 175 pr pers. Og det holder i mange år så hver natt lir billigere og billigere. En sydentur på 14 dager på sommern koster jo fort 20.000 pluss for 2 pers. Dropper man en slik har man faktisk et bra budsjett for god startpakke. Dog varer jo den i mange år kontra sydenturen som varer 14 dager. Har begynt å få en del utstyr selv. Selger unna litt jeg ikke bruker etterhvert som jeg "oppgraderer" noe. Begynte med telt til 500 og forsvarets sovepose til 200 og slikt. Tungt ja, men ble hverken våt eller kald. Så den samling jeg har i dag er jo kjøpt inn over 7-8 år, da blir ikke utgiftene i snitt så store.
  2 points
 2. Fikk vekk signaturen. Dette er tatt med et eldre kamera, og det er var egentlig ganske grått og kjedelig, men det er jo mye som kan fikses på en datamaskin Dette er tatt på "Myraheiea" i Valldal, når jeg var på suesakning for en del år siden.
  2 points
 3. Hei, var en tur på Runde, der var det masse fugl og flott natur, ble bergtatt av det omerådet der oppe. Prøvde meg litt som fuglefotograf men det er ikke lett! Jeg er ganske ny i den hobbyen, noe som sikkert synes på bildene. Man lærer hele tida. Kamerhuset er Canon eos 40D. Som dere også sikkert ser prøver jeg meg på å redigere litt,men der sliter jeg litt. Blir vel flinkere etterhvert. Bukta på Runde
  2 points
 4. trape

  Senjatrollet?

  From the album: Fjell

  1 point
 5. Planen var lenge at vi den 30.06 skulle ta turen til Norges nasjonalfjell, Stetind. Men på grunn av værutsiktene ble det på torsdag avgjort at vi heller skulle dra til Hamarøyskaftet (612 moh). Vi starter fra Bodø utpå ettermiddagen, et bra gjeng fra forsvaret. Når vi kommer fram ser vi at værutsiktene er ganske dårlig, med tanke på en del nedbør lørdagen så vi bestemmer oss likegreit for å ta turen samme kveld. Hamarøyskaftet i midten. Vi begynner å gå fra parkeringsplassen ca 2230, og går vel i ca 30 minutter før vi får på oss utstyret og påbegynner klatringen. Vi var framme på toppen ca 01:30, nydelig vær på veien og god temperatur. Gikk i netting stort sett hele veien. Rappellerte ned igjen, og var nede ca 04:30, så turen tok i alt 6 timer opp og ned. En kjempeflott tur, vi var totalt 8 stk hvorav 2 turguider fra Nordland turselskap. Vi overnattet på vakre Tranøy fyr, før vi lørdagen fikk oss en bonus-rappellering fra Hamsunsenteret: http://www.an.no/nyheter/article6130700.ece Tranøy fyr 05:30: Beklager dårlige bilder, glemte kamera...
  1 point
 6. Takker igjen for mange gode tips! Skal passe på å tenke meg godt om ja, men noe kontorarbeid blir det vertfall ikke.
  1 point
 7. Det finnes til og med jobber der man jobber noen uker for så å ha fri 2-3 uker. Da er som regel jobben hektisk med lange dager. Eller man kan ordne seg med avtaler om ubetalt fri, eventuelt i kombinasjon med å jobbe inn noen ekstra dager nå og da. Mange muligheter. Det er riktignok stor forskjell på hvor fleksible forskjellige yrker er, så om dette er viktig for deg så er det nok en ide og undersøke og tenke litt på dette når man velger yrkesrettning. Selv er jeg snekker i ett lite firma med en sjef som gir meg gode muligheter til å styre dagene mine selv og kan avtale fri eller ferie nesten når det måtte passe meg. Da er det viktig å prøve å ta hensyn til jobben og oppdragene slik at det ikke skaper for store problemer når man ber om fri for å kunne fortsette å ha en slik ordning. Rett og slett være ryddig og ha en god dialog ang fridager. Bare fordufter man og er borte 2 uker uten at noen veit hvor man er så står man nok fort uten jobb. En annen mulighet er jo selvfølgelig å bli selvstendig næringsdrivende i ett eller annet. Da styrer man skuta selv men jeg veit ikke om jeg kan anbefale det i forhold til friluftsliv, det er mye jobb og papirer som må ordnes til rett tid osv. Men er du typen til det kan det være midt i blinken. Selv liker jeg å legge fra meg jobben når jeg drar hjem og ha økonomisk forutsigbarhet så for meg passer det best å være ansatt. Ang økonomi så er det mye som spiller inn. Man Får inn en viss sum ettersom hva man tjener og hvor mye man har jobbet. Så forsvinner mye ut igjen i faste utgifter. Så da gjelder det å spare opp litt for å kunne bruke på ferie. Tjener man bra og har lite utgifter så er jo ikke det noe problem men er det motsatt så er man i en situasjon der man ikke kan spare noe om det dukker opp andre utgifter samme mnd. Men klarer man å sette av 1000kr pr mnd til tur så har man da råd til noen ukers fjelltur i året Boutgifter er den største utgiften vi har, og den kan være fin å kunne dele med noen, selv om det antagelig sette visse føringer på livet vårt så gjør det at man får en litt større økonomisk frihet, (om begge har en grei inntekt) Helt til det kommer barn inn i bildet, da blir situasjonen snudd på hodet de nærmeste årene for så å gradvis normalisere seg. (føles i hvertfall mer og mer normalt) Regninger har en betalingsfrist så om det kommer en regnign mens man er borte 2 uker så rekker man å betale den når man kommer hjem (om man har vært lur nok til å ikke bruke opp alle pengene sine ) Og som nevnt over her så handler det for oss vanlige folk om prioriteringer.
  1 point
 8. De fleste i Norge har 5 uker ferie i året (lovpålagt 4 uker). Jeg synes det er helt greit å bruke opp to av de på en sammenhengende fjelltur, og det synes min bedre halvdel også. Hvis man velger å bosette seg utenfor de store byene kan man spare mye på lavere boutgifter. Hvis man i tillegg dropper hytte, hyppige utenlandsreiser, båt og fin bil, da har man som regel råd til å legge litt penger i ordentlig turutstyr. Et nytt telt av god kvalitet koster for eksempel bare en brøkdel av hva en uke i syden for to koster! Ellers, for å få tid så får man i mange yrker en del overtidstimer som man kan avspasere for å ta noen langhelger eller en hel ekstra uke fri. Lykke til med yrkeskarrieren og friluftslivet!
  1 point
 9. Siden du er ung kan du jo velge deg et yrke som gir mye fritid, eller enda bedre - velge et yrke som er innen sjangeren friluftsliv?
  1 point
 10. Tusen takk for en god tilbakemelding. Fikk svar på det meste der:)
  1 point
 11. Handler vel om prioriteringer. Jeg ser ikke no behov for noe fancy hus/leilighet og bruker penger på mine tre store hobbyer foto, friluftsliv og reising. Da jeg er singel nå og dattera mi er gammel nok til å klare seg selv slipper jeg også å diskutere budsjettet mitt
  1 point
 12. Tenkte jeg skulle dele noen bilder jeg tok når jeg var i Forsvaret. Kirkenes er himmelsk i det sola toucher horrisonten for første gang etter mørketiden! 20120131-TF2_4089 by TordFuglstad, on Flickr 20120128-TF2_3973-2 by TordFuglstad, on Flickr Tror det var rundt -20C/-30C i det bildene ble tatt, ganske småkaldt!
  1 point
 13. Lommer øker vekten på jakka, og jakka blir enda tyngre dess mer lommene fylles. Ryggsekk er bedre enn lommer. Viktigst for meg er at jakka er regn- og vindtett, veier lite og er slitesterk med god passform. Har hatt Arcteryx Alpha SV i 12 år nå, men i år blir den pensjonert til fordel for Alpha LT. Ikke fordi den er slitt ut etter alle disse årene, men fordi Alpha LT er en minst like god jakke og faktisk enda mer fantastisk fordi den er ca. 200 gr lettere og faktisk tusenlappen billigere.
  1 point
 14. Plohn

  Kystriksveien 2012

  Hei alle sammen. Det ble jammen meg sykkeltur langs Kystriksveien i år også. Nå har jeg syklet den fire ganger på fem år og fortsatt hadde den mye nytt å by på. I år var kona også med for første gang - og hun likte det . Vi skulle skrive turblogg fra turen, og det er vi nettop blitt ferdig med. Turbloggen fra årets tur ligger her: http://www.plohn.com/sykkelturer/?page_id=952 Da håper vi at bloggen kan være med å inspirere noen til å hive seg rundt og sykle Kystrikveien i år eller til neste år - eller en eller annen gang i framtiden ... hvis du ikke sykler Kystriksveien minst en gang i livet er det din egen skyld Bloggene fra tidligere års turer ligger også på bloggen (link til turene i øvre høyre hjørne av bloggen). God tur mvh Trygve
  1 point
 15. TL

  Kystriksveien 2012

  Meget leservennlig blogg Har startet, og vil fortsette ved en passende anledning. Ser at dere har vært innom en del øyer. Etter min mening er øyriket et 'must' når en ferdes langs Kystriksveien...
  1 point
 16. Sorry for linkfeilen. Forsøker ein gong til: http://www.fjellforu...h&fromMainBar=1 Om det ikkje funker gå til forsida og søk på "Rondane maraton" i to ord. God tur, skriv gjerne ein rapport. Edit: Ser samme feilen gjentok seg. Linkadressa vert redigert når eg trykker på svar. Folk med meire datapeiling enn meg får forklare kvifor, men informasjonen finn du som sagt ved å søke på Rondane og maraton på framsida.
  1 point
 17. From the album: Norge

  Målet for sommeren 2012 er å nå toppen av Storen.
  1 point
This leaderboard is set to Oslo/GMT+02:00
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy