Gå til innhold
  • Bli medlem

Hjelp, trenger råd om kjøp av kano


Terex

Anbefalte innlegg

Hei

Trenger hjelp angående kjøp av kano, regner med at dette er rette plassen. Vi er maks 3 stykker som kommer til å bruke denne til småturer, fisking i vann. Har sett på en som heter Manitou, Hasle530, å selvsagt Ally sin 16,5 foter. Hva bør jeg velge her mener dere her inne? Vi er uerfarne alle sammen, så den bør vel være stødig. Er jo veldig fristet på Allyen da, men vet ikke om det er rette valget. Manitouen var ganske tung, 45 kilo. Men kanskje den da blir stødig til gjengjeld. Noen som har meninger om dette? Takknemlig for svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det kommer mye an på bruken, ambisjonsnivå og hvor mye dere vil betale. Ally er fin hvis du skal bære mye og/eller har begrenset lagringsplass. Til stasjonær bruk ville jeg valgt noe annet. Hasle er grei til nybegynnere uten store ambisjoner om å lære padleteknikk. Stødig og går rett fram nesten uansett. Har dere ambisjoner ut over dette ville jeg valgt en annen som er lettere å manøvrere dit du vil. Se etter en på ca 16 fot, uten kjøl, lett v form på skroget og seter som gir mulighet til å padle knestående. Til slutt et tips: Få tak i ei bok eller en film hvor dere lærer padleteknikk. Da blir det mye padlingen mye mer givende. (og sikrere). Aktuelle titler: Path of the paddle av Bill Mason (film) kanobøker av Øystein Køhn eller Pål Krogvold.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ally selv. En 15 fots tramp som jeg har hatt i ca 10 år. Denne er flott til solopadling på små kjappe elver, men vanskelig i motvind på stille vann.16,5 foteren er noe mere retningstabil og noen av de nyere modellene skal være enda bedre i så måte. Disse er ikke så bra på elv. Den er veldig lett og kan dermed kjennes litt ustø ut til å begynne med. Trapperseter anbefales da disse tillater knestående padling som er stødigere og mere effektivt. Slitestyrken er nok ikke like god på ally som på en del andre typer. Duken liker ikke skarpe steiner, runde vanlog elvesteiner går greit. Har også fått skrammer i duken under bæring av hel kano i furuskog. Den er imidlertid lett å fikse på. Og det er mulig å få kjøpt reservedeler!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Kanskje du kjenner til Beaver kano også? Hadde ikke tenkt å legge altfor mye penger i dette enda før jeg ser om det er noe. Ser at vi kan få disse kanoene til overkommelige priser. Denne er vel glassfiber, men er ikke så veldig tung da. Ellers råd mottas med takk. :-(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har aldri prøvd beaver selv. Ut fra det jeg kan se på bildene ser den helt grei ut. Kjøl gjør den retningstabil, men vanskelig å svinge. Du vil få dårlig respons på padletakene, og dermed blir det vanskeligere å lære teknikk. Glassfiber er generellt et mye sprøere materiale enn mange andre. Egner seg derfor ikke til røff bruk, f.eks på elv. Men brukbart med kano for pengene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...

Jeg ville ALDRI kjøpt annen kano enn Ally-kano, men det er selvfølgelig til mitt bruk ;)

Tar liten plass sammenslått.

Liten vekt, lett å bære.

Meget solid og enkel å reparere om uhellet skulle være ute.

Meget stabil (spesielt de store).

Holder lenge (mange mange år, for ikke å si tiår).

God service hos Bergans, en del slitedeler er dessuten gratis.

Enkelt å montere løse seter.

Eneste grunnen jeg kan tenke meg til å velge en annen kano må være pga retningsstabilitet på stille vann med mye vind. Liten kjøl gjør at kanoen driver lett av med vinden. Men til gjengjeld er den så stabil at du kan padle i STOR sjø uten problemer. Men spruttrekk som fåes kjøpt skal det MYE til å klare å velte med denne kanoen.

Kjøp IKKE 15,5 fot med mindre du stort sett skal bruke den i elv. Svinger veldig lett og er mer teknisk å padle. Dessuten litt mer ustabil med lite ballast.

Min erfaring er fra 18' DR. Trenger du god plass er dette kanoen. Ellers er nok 16,5' å anbefale. Mitt inntrykk er at tilogmed 15,5' har like god eller bedre lastekapasitet enn de fleste "vanlige" kanoer. Ingen slår Ally 18'. Skal man bære eller trille kanoen langt og mye er sikkert en 16,5' å anbefale siden 18' er såpass lang og oppleves litt mer "slarkete" i lengderetningen.

Mvh Kjetil

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.