Gå til innhold
  • Bli medlem

Gummistøvler - Muck boots, erfaringer?


Trollhatten

Anbefalte innlegg

Er det noen som har noen gode tips vedr. valg av gummistøvler? Hvilke modell er best?

Er på jakt etter ett par gode gummistøvler (halvhøye) til bruk på høsten, med lett oppakning.

Det virker som Muck boots har en del spennende på denne fronten:

http://www.sandefjordsko.no//ny/index.php?page=muckboot

(mange modeller å velge mellom..?)

Superlite boots ser også bra ut: http://www.sandefjordsko.no//ny/index.php?page=super15759

post-2211-133474736249_thumb.jpg

post-2211-133474736252_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg har høye Muck Boots. De er svært varme. Bruker dem mye på vintertur og høsttur i mange minusgrader. Blir ikke klam eller fuktig på beina. Neoprenstoffet gjør dem smidige i alle temperaturer. Forsto det slik at du ville ha halvhøye støvler til høsten. Høres veldig bra ut! Vil for sikkerhets skyld advare mot Muck Boots på de varme sommerdagene med mye oppholdsvær mellom regnbygene. Dette har blitt alt for varmt for meg. Da er det kanskje varmt med alle typer støvler, men med Muck Boots smelter du bort i skogen...

Støvlene er helt vanntett og har en svært gripevillig gummiblanding med godt mønster nærmest bakken. Dette er svære saker som egentlig ikke er så tunge størrelsen tatt i betraktning.

Anbefales!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I mine øyne er Muck Boots noe du bruker stillestående på vinteren. Fattern har et par, som jeg har lånt og tråkka oppi om jeg skal ut for å bære inn ved, måke snø eller noe sånt nå som jeg har vært hjemme i jula. Jeg ville ikke valgt disse til en høst-tur. Støvlene kommer virkelig til sin rett i kuldegrader eller ved stillesittende arbeid ute. Sikkert knall til isfiske, selv om jeg ikke har prøvd dem til det. Kan bare tråkke oppi med tynne bomullsokker og være god og varm på beina i tjue-femogtjue effektive.

Støvlene er klumpete slik at jeg blir gående litt uvant, det blir nesten som å gå med truger og jeg må passe på at beinet som svinger fram ikke sparker i det andre. Støvlene virker helle ikke som de sitter spesielt godt på foten, de er vide og det er ingen strammemuligheter. Paret han har er riktignok i størrelse 48, jeg bruker 47 i marsjstøvler og 45-46 i bysko.

På en høsttur ville jeg heller valgt vanlige gummistøvler og lagt litt ekstra vekt i å ha med et ekstra sålepar og et par ekstra sokker slik at jeg kunne byttet sokker halvveis på dagen, når det første paret er gode og svette. Muck boots har fast, tykt fôr, så det er vanskeligere å tørke dem i felt enn et par løse ullsokker. Jeg ville ikke gått tur i Muck boots på vinteren en gang, og selv om de hadde vært deilige i leir er de for tunge til å være med bare som leirsko.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har brukt Muck Boots med stort hell fleire år no. Eg har ein heilt enkel halvhøg modell som eg ikkje huksar heilt kva heiter. Støvlane er konge på sure haustdagar og i snøslasps, men eg brukar dei ikkje til turar der eg har bør på ryggen.

Sålane har eit veldig godt grep og støvlane er generelt smidige til støvlar å vera.

Kjøper heilt klart slike støvlar fleire gonger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Man blir svett og klam i disse skoa. Kjøpte de halvhøye for å fåbedre lufting i skoa, men man blir rå. Korter dagsturer er de fine men skal man bære, eller bevege seg vinterstid kommer det til å bli kaldt når du har fått roen i leiren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
Man blir svett og klam i disse skoa. Kjøpte de halvhøye for å fåbedre lufting i skoa, men man blir rå. Korter dagsturer er de fine men skal man bære, eller bevege seg vinterstid kommer det til å bli kaldt når du har fått roen i leiren.

Dette er min erfaring også. Varme og gode under bruk, men blir klam og kald når jeg tar en pause (vinter).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.