Gå til innhold
  • Bli medlem

Begynne med klatring


Andreas

Anbefalte innlegg

Tenkte jeg skulle prøve meg litt på klatring i innvegg. Har aldri gjort det før og har nok litt høydeskrekk (tror jeg...). Er det noen som har tips? Hvor er det bra? Billigst? Hva bør jeg passe på? Triks mot høydeskrekk?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Anonymous

Hei du!

Moro at du vil prøve ut dette, må bare nevne først hvor fantastisk klatring kan være. Og hvor mye man får igjen for det! :?

Men svar til spørsmålet blir at første mål, blir å la deg bli kjent med hvordan det fungerer. Og hvor sikkert det er. Jo mer sikker du føler deg, jo mer avslappet og rolig klatring det blir. For er man litt anspent så er det veldig vanlig at man bruker overdreven muskelkraft får å holde seg fast.

Så gå gjennom hvordan man knyter knuta i selen, og hvordan taubremsen fungerer. På topptau som du kommer til å prøve ut først, er tauet stramt hele tiden. Så om du skulle glippe taket, så faller du ikke lenger enn det tauet vil strekke seg ut. Som er bare noen få centimeter. Så prøv å heng på tauet etter du har så vidt begynt å klatre. Da vet du hvordan det kjennes, om du skulle glippe på et tak. Før man faller første gang er det ekstra spennende, ettersom man ikke vet hvordan det føles. Så prøv deg fram litt!

Ellers kjenner jeg meg igjen med høydeskrekk. Det er normalt, og ville vært galt, eller farlig om man ikke hadde den :) Bare husk at tauet, karabinene og sela tåler fler tonn belastning. Så det er så tryggt som det kan bli. Ta det med ro, tenk på hvor du skal sette armer og ben, så kommer du til å ha det gøy. Bare gi deg sjøl en sjanse :)

Ellers noe man ikke tenker på de første gangene er at det er mest energisparende å løfte seg vertikalt med benmuskler. Så rekker du ikke opp til et tak, se om ikke du kan komme deg høyere opp om du bytter "fot-tak". Armer blir slitne om du hele tiden holder deg intill veggen. Så finn steder du kan hvile. Eller legg deg på tauet. Ikke bry deg om tullinger som sier det er juks! :) Ikke bry deg om å gå en rute før du føler for det! Ellers prøv å heng deg på "skjelettet" som de sier, dvs med strake armer, og med hender som kroker.

Håper du vil få det moro, og ikke gi opp med engang. For hver gang man klatrer i begynnelsen, lærer man mye. Så prøv mer om ikke det gikk bra med engang. Er ganske sikker på du kommer til å imponere deg selv! Og nevner igjen, ikke bry deg om andres klatring og meninger, bare om de er positive :?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.