Gå til innhold
tebein

Blefjell nå?

Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg tenkte å prøve meg en tur med stanga i blefjellsområdet. ca 900 moh. Noen som har vært der oppe i det siste? ligger snøen ennå? for tidlig å fiske her nå?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Isen var ikke gått forrige helg hørte jeg idag. Var noen som hadde en flytur over der da. Men med den varmen som har vært den siste uken, så kan det vel ikke være så langt unna. :)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hei.

Jeg tok sjansen og karret meg i går noen hundre høydemeter opp til Eirksbu-området. Hadde litt problemer med å finne en duganes teltplass, men fant til slutt noen snøfrie kvadratmeter.

Det var ca 60 - 40, snø - barmark, oppover mot 900 moh. Vannene var isbelagte stort sett over det hele, med unntak av ca 4x4 meter ved innos og utløp. Det var tydeligvis nok for fisken. I det ene vannet (husker ikke navn) gikk fisken rolig og bedagelig å supte i seg noe som lignet myggklekkere og små grønne fluer. Fikk 2 spreke 350-grammere på land og mistet et par til.

Det var en nesten ufattelig kombinasjon av is, snø, varmt vær, bar overkropp og fisk i steikepanna. Det som var nesten mer utrolig, var at det kun vaket i de øvre vannene. Vann ned mot 700-800 moh var tilnærmet isfrie og der kunne jeg ikke se noen overflate-aktivitet.

Snøen var imidlertid ikke helt råtten, så man kunne fint gå på den. Men på turen ned igjen i dag var det blitt mye mykere. Forholdene forandrer seg fort med slike temperaturer.

Jeg vet ikke helt om jeg skal si at det er i full gang, eller om jeg hadde dritflaks. Men sannheten er at jeg hadde en helt fantastisk tur til fjells.

Takk for tilbakemeldinger forresten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

 • Lignende innhold

  • Av Tommy82
   Hei.
   Er det noen som har tips om rypeterreng med hytte for 4-6 jegere neste sesong?
   Hvor i børgefjell ville dere hatt «base» for en 5 dagers jakttur?
   veit inatur, røyrvik fjellstyre og visit børgefjell har noen tilbud, men om det finnes noe annet, eller generelle tips, så mottas de med takk🙂🙂 skitt jakt alle sammen
  • Av AmundJS
   Hei, er det noen her som vet om forskjellige typer pakkrammesekker? Idag har jeg en Bergans PowerFrame 3810 og er storfornøyd med den, men kan trenge en mindre sekk. Helst rundt 60-80L men med en ramme med visse detaljer som PowerFrame har. For eksempel så er jeg avhengig av disse rørene som stikker opp av ramma, da disse brukes til å bære rifle, ekstra bagger, poser, og mye annet. Vil gjerne også ha en L-formet ramme, da det gjør det mye lettere å pakke vedsekker/bensinkanner osv men L-ramme er ikke et "must".
   Jeg har sett en del på Norrøna Reconpack, men denne er også for stor og for dyr, har også sett på Eberlestock sin Mainframe men denne mangler disse to knaggene. 
   Eventuelt noen som har prøvd seg på å lage en annen sekkepose til PowerFrame? eller vet om en type sekk som lett kan festes på ramma uten å bli ubehaglig på grunn av stropper som festes på tvers av skulderremmer/ryggen? 
   Jeg setter stor pris på alle forslag og hjelp  
  • Av Iren Hansen
   Jeg har kun litt erfaring med storviltjakt og trenger råd og tips på hvilke tradisjoner som brukes for å sikre at man får riktig møring? Hvis til eksempel mørningstermometeret mitt går i stykker, er det metoder for å se om kjøttet er ferdig mørnet? 
  • Av GrundeL
   Leseverdig artikkel om eiendomsretten: https://www.dagbladet.no/kultur/privat-eiendomsrett-er-elefanten-i-rommet/69692606
  • Av Vebjørn Holmslet Astad
   Navn: Litt frå jaktåret 2017
   Kategori: Medlemmenes egne videoer (friluftsliv)
   Dato lagt til: 2018-03-27
   Innsendt av: Vebjørn Holmslet Astad

   Har samla opp någen fine situasjoner fra jaktåret 2017 her. Ser fram te høsten igjen


   Litt frå jaktåret 2017
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.