Gå til innhold
  • Bli medlem

Pute på fjelltur


Gullars

Anbefalte innlegg

Litt snodig spørsmål kanskje, men hva bruker dere som pute på tur?

Ligge med hodet på bar mark er vel noe ubehagelig. Genseren min er jo som oftest den som blir brukt. Har nå et putetrekk som jeg fikk med Jerven Fjellduken Thermo som jeg kjøpte for vel 1 år siden. Fungerer greit.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ja, å putte klær i soveposetrekket er praktisk.

Fikk imidlertid kjøpt en liten tur-pute fra Ajungilak for en stund siden. Den leveres i kompresjonstrekk, og er en fin liten pute. Og den tar nesten ikke plass i komprimert tilstand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

For å holde ett vist selvplagernivå er det bare stein som duger :) he he , neida bruker stort sett som de fleste, kompresjonstrekket til soveposen, helst med dunjakka inni, da blir det nesten som en vanlig pute.

På en tur med telting nær bilen prøvde jeg den vanlige dunputa -> det føltes som å være på telttur ute i hagen - ikke så røft og litt softman :? liksom, he he, men du verden som jeg sov :wink: ..nå er det ikke så røft å sove helt inntil bilen heller da, men av en eller annen grunn har basecampene i det siste blitt sånn :? , men fortsatt mye tøffere enn å sove inne på DNT hyttene såklart 8) , har da ikke blitt helt puselanke heller.. med myke madrasser, ferdigpreppa mat og middagsklokkelsett å forholde seg til..men er der vel snart. :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Piteraq 15l pakkpose med ventil er genial. Passform som en pute. Legger inn litt tøy, blåser den opp til passe størrelse. Fester komprimeringsstroppene under underlaget. Sover som en konge. Er også lur for å forlenge liggeunderlaget. Er også en av de letteste og mest holdbare vanntette pakkposer på markedet.

post-3635-133474545344_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker vanligvis tempurpute, neida (bare hjemme) :D Jeg har en ajungliak turpute som jeg egentlig aldri bruker, den har liten komforteffekt og er så glatt mot soveposestoffet at den sklir til siden hele tiden. Jeg bruker som askogvoll og ligge på gensere og alt det tøyet jeg har med meg. Det med soveposeetuiet skal jeg prøve ut :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker som så mange andre soveposetrekk med klær i. Praktisk ettersom man også enkelt holder styr på klærne. noe jeg også ofte pleier å gjøre er å legge hodet på sekken. Da får jeg god støtte og får utnyttet liggeunderlaget bedre ettersom soveposen som regel er lengre enn underlaget.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøpte en Mountain Equipment sovepose for en tid siden. Den hadde et komprimerings trekk som er forét med fleece. Vrenger denne og fyller med klær og har dermed ei topp pute. Har med med dette trekket selv om ikke soveposen er med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser Ajungilaks syntetiske pute er omtalt. Jeg benytter den selv:

http://www.mammut.ch/mammut/katalog.asp?view=detail&did=34&dart=3&tid=54915&sid=2

Kanskje ikke noe for gramjegeren, men den er komfortabel nok til at jeg mer enn gjerne drar den med på tur. Puttes inni soveposen, så ligger den stille.

Kan vaskes på 60 grader.

Mvh Martin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 14 år senere...

Jeg har prøvd nesten alle luftputer på markedet, også de med ett lag dun eller fyll på toppen. Skulle jeg valgt en blir det Exped Air pillow, men hodet ruller mer rundt på  luftfyllte puter og det blir hardt på øret om jeg ligger på siden noen timer uansett hvor mye/lite luft jeg har i puten.

Klær i pakkpose fungerer ikke for meg, dessuten er det ikke alltid myke klær til overs å bruke.

Jeg har to løsninger som begge er mye mer komfortabel:

Fiberpute:

Dette har jeg brukt lenge. Jysk selger en pute med ganske lett og komfortabelt fiberfyll. 35 kroner koster den for tiden: https://jysk.no/soverom/puter/fiberfyll/basic/pute-400g-breidtinden-50x70?gclid=CjwKCAjw0dKXBhBPEiwA2bmObZ-xmCCnvnH0rthMJbR6aR2jfIyl0XeZ9AFkTsg7gTdOrH2dZ3nRCxoC16sQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

50FEDE61-1BDC-462C-BF35-9D2FEBCE4EF4.thumb.png.71eb3e1fecf51a54eb81f651b7253dee.png
 

Jeg har sydd egne småputer til oss, man kan også bruke stoffet puten er laget av til 2 stk lette puter. 150 gram per stk, og putter man de i kompresjonstrekket sammen med soveposen ta de svært lite plass. Det er kun 85 gram mer enn luftputen min uten pakkpose!

6877E6B2-B254-463C-B331-D02B47A1D0C0.thumb.jpeg.61b76c414767ab98746a1afc88e2724e.jpeg

Denne røde puten har veid 250 gram når jeg hadde fyllt den med rester fra en gammel babydyne, men dette fyllet fra Jysk puten gav  betydelig mer volum for vekten.

 

Løsning nummer to pakker også relativt lite om man finner en trang pose å bruke, men tar litt mer plass og veier 470 gram. Det er en reisepute i memory foam fra Jysk, og den er alvorlig komfortabel! Fullt på høyde med puten i sengen hjemme og passer også svært bra for sidesovere siden den gir litt høyde.

Jeg ble  overrasket over hvor god denne er å ligge på!

4EB43118-2AF1-4987-9E53-C72D895A11FF.thumb.jpeg.cf2518b567873b3afe25b71c5c2cf732.jpeg

Denne kan nok klippes litt kortere og sys igjen om man vil spare vekt/volum, men tar man med seg denne er man trolig på tur med pulk/kano/kajakk eller setter høy komfort som hovedfokus.

9EFB5DCC-44D4-48A3-AE78-588053F45FE5.thumb.jpeg.553b7c7556e19ade2d6ff583460fcc6e.jpeg

Endret av Marius Engelsen
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ikke med pute på tur, men bruker pakkposen med ekstraklær og fyller denne gjerne med dunjakka er det mulighet for det hvis ok temperatur på natta, på sommerstid ofte.

Jeg har et triks jeg gjerne kan dele i samme setting. Jeg bruker en bomullstrøye eller bomullst-skjorte som "laken" i hodeenden på det oppblåsbare liggeunderlaget. Trer T-skjorta ned på underlaget og legger "puta" inni. Da ligger "hodeputa" rimelig stabilt, på rett sted, gjennom natta. Samtidig er det digg å ha bomull som underlag og ikke plastikk. Jeg bruker nemlig posen oftest som dyne i sommerhalvåret.

:)

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker også en variasjon over Bjarne sin skjortelakenpute. Jeg bretter dunjakka inn i en Fleece eller ullgenser og knytter armene rundt liggeunderlaget. Da holder puta seg på plass. Tar ikke med dedikert genser, men bruker selvsagt den jeg har med/går i. 

Endret av Bjellesau
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette MÅ være rekord.

14 ÅR ETTER😲😲😲😲

 

Har OPBB fra sts, men føler at det er mer komfortabelt med klær i pakkpose. 
Blir liksomt for hardt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Franke skrev (1 time siden):

Dette MÅ være rekord.

14 ÅR ETTER😲😲😲😲

 

 

Tenkte det var ikke noe poeng i med ny tråd ;)

Franke skrev (1 time siden):

Har OPBB fra sts, men føler at det er mer komfortabelt med klær i pakkpose. 
Blir liksomt for hardt?

Ja, enig. Selv om den er med lite luft, så blir det for hardt og for «rullete» om jeg ligger på rygg.

Endret av Marius Engelsen
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker phoxx selvoppblåsende pute fra xxl siden jeg er avhengig av høye og faste puter. Den funker veldig bra til å ligge på rygg, men kjenner meg igjen i problematikken med vonde ører om man ligger lenge på en side. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Exped Downpillow gir ingen øreplager hos meg. Vært med på tur hvertfall 50 overnattinger. Prøvd andre puter også men denne går jeg alltid tilbake til. Bruker den inni hetta på posen så går den ingen steder. Dunlaget er oppå puta, ikke inni luftkammeret, og gir således utmerket comfort. 

Tilfeldigvis 33% på den hos Fjellsport nå. 
 

https://www.fjellsport.no/turutstyr/soveposer/puter/exped-downpillow-red-m

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er sidesover, og hjemme bruker jeg klassisk Tempurpute, så jeg tar med meg en noe nedklippet Tempur reisesovepute på tur (kjøpt på Finn for 200). Den veier litt, 530 gram ca, men det er absolutt verdt det for meg. Har vurdert å klippe den enda mindre siden det kun er en liten del av puta jeg bruker, men enn så lenge er ikke vekta noe problem. 

3938380A-DD6F-4372-BF5D-E80EA753D4D4.jpeg

Endret av Robert Childan
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.