Gå til innhold
Kjell Iver

Kajakkpadling på Helgeland

Det er 3562 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Anbefalte innlegg

Kom over følgende gode artikkel om padling her på Helgelandskysten i dag.

Skjult lenke - logg inn for å se den

Om noen ikke har ferieplanene klare enda, så er det altså ikke så verst her. Noen som har planlagt padletur i sommer - her eller andre steder?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

jeg flytter fra Stavanger til Mo i Rana om to uker, og den nye kajakken er snart på vei oppover. Har planer om å sjekke ut nordlandskysten i sommer.

Er det noen som har gode turtips?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Hvis jeg ikke får noe annet over meg, så har jeg lyst til å lage "Padleguide for Nordland" i 2010! :)

Det håper jeg du lykkes med :!: Padler ikke selv, men det ville være interessant lesning også for oss (foreløpige) ikke-padlere...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Noen som har planlagt padletur i sommer - her eller andre steder?

Jada, fruen og jeg skal ha ei uke eller to (avhengig av vær og andre forhold) på Helgelandskysten rundt midten av juli. Nå er det tre år siden sist, og abstinensen er påtrengende! Det er vel få områder i Norge som overgår Helgelandskysten som padlefarvann, absolutt verdt kjøreturen opp fra Stavanger.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Det er 3562 dager siden det var aktivitet i denne tråden. Det er fullt mulig å svare, men du kan jo vurdere å starte et nytt emne?

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå


 • Lignende innhold

  • Av Lars Veum
   Hei, 
   Eg sit og planlegg ein padletur paa helgelandskysten nordover frä Vega til sommaren og lurar paa om eg bör leiga kayak eller om eg berre kan ta Allyen. Allyen hadde sjölvsagt blitt billigast...
   Her spruttrekk til allyen, og ein liten kjöl/finne som enkelt kan takast av og setjast paa ved behov for ä gje meir retningsstabilitet. Har og moglegheit aa faa laant eit WindPaddle Cruiser Kayak Sail for lettare framdrift i litt vind. 
   Me er to stykker som skal av garde som ikkje har ikkje noko erfaring med kayak. Kanoerfaringa er begrensa til to lengre kano turar (Femundsmarka, Kvenna) saman.
   Er det nokon som har nokre tankar rundt dette, og anbefalingar? Spesielt med tanke pä sikkerheit?
   Med venleg helsing Lars
    
    
  • Av Siggiesmalls
   Hei, jeg er en ung mann på tjueto år som har lyst til å padle Norge på langs, så jeg er derfor i ferd med å kjøpe Kajakk og trenger derfor tips til hvilken kajakk som egner seg best for dette målet. Setter også pris på relevante tips fra folk som har gjort dette før. 
  • Av josteink
   Ettersom ei vaksen padleåre er veldig stor og tung for ein liten gut så har eg prøvd å lage ei sjølv. Bruken skal vera både til kano og kajakk. Oppskrift fann eg her:
   Skjult lenke - logg inn for å se den
   Verktøy var sag, høvel, kniv og sandpapir. Brukte gulvlakk til lakk. Materiale var ei 1x4 planke som eg fekk til 12 kr for 5 m (frå restekassen) på den lokale materialebutikken. Anslått arbeidsomfang var 8 t...pluss/minus. Gjorde alt med håndverktøy. Ei båndsag el liknande hadde redusert voldsomt på tidsbruken, saging tok lang tid.
   Resultatet vart bra og vurderar no å lage ei til meg sjølv. Dessuten må eg nok lage ny om 2-3 år ettersom denne vert for liten.
    
    
  • Av AK74
   Hei, er nødt til å få kjøpt meg et kajakkstativ til bilen snart, og jeg trenger litt råd. Har høy bil, en transporter, og er lita! Har tenkt på et stativ som Thule hullavator, som en kan ta kajakken på liksom på siden. Er det noen her som har erfaring med denne typen på høy bil? Mulig jeg må kjøpe meg ei gardintrapp i tillegg.  Dyrt, men hvis det hjelper meg å få kajakken dit jeg vil, så er kanskje en slik type stativ løsningen. Anne
  • Av jim_smyth
   Hei.
   Innen det neste året kommer jeg til å kjøpe meg en kajakk og tenkte det skulle ligge passe lavt i budsjett i denne omgang. Jeg har padlet litt tidligere og har våttkort i elv og hav, men altså ikke praktisert mye når jeg tok det, eller etterpå, annet enn at jeg føler meg trygg i kajakk på flattvann og i litt sjø. Nå er det altså havkajakk jeg skal ha meg.
   Jeg har kikket meg ut følgende Seabird kajakker;
   Seabird Expedition HV
   Seabird Scott MV HPDE
   Seabird Discovery
   Jeg ønsker en kajakk som både går passe fort så det ikke føles trått, er stabil nok i litt sjø og kan brukes til surfing. Liker løsningen med dobbel dagsluke for i Expedition og Scott siden det er de jeg kommer til å bruke mest.
   Det som overrasker meg (og det er derfor jeg henvender meg til forumet) er at Expedition og Scott er veldig mye dyrere varianter enn Discovery (sett på nyprisen). Dette til tross for at Discovery på papiret har like eller bedre egenskaper enn de to andre annet enn på bagasjevolum. I tillegg har den et større spenn i hvor mye padleren kan veie, noe som i vårt tilfelle kan være bra når flere skal prøve seg. Discovery er også kortere og lettere som jo er praktisk så lenge det ikke går utover andre egenskaper (typisk fart og manøvrerbarhet).
   På kajakkoutleten på Vestby går disse for 4900kr (expedition/scott) og 4400kr (Discovery).
   Nypris/International pris ligger noe høyere og så langt jeg ser er det rundt 12600kr for Expedition/Scott, men bare 9200kr for Discovery.
   Er det manglende oppakningsevne som skiller disse, og antall dagsluker? Siden Discovery på papiret er en bedre kajakk så går da trolig for denne.
   Eller er det noe jeg ikke har fått med meg?
   Referanse: www.kajakk.net
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive×